|
|
#1591 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 5
węgielek zdrówka!
ja już po całych uroczystościach, szybciutko, niecałe dwie godzinki, na kiecce jednak szarej stanęło ![]() razem z nami rozdanie dyplomów miały też położne i pilęgniarki więc znajome się śmiały, że jak nie zamierzam dotrwać do lutego to lepszej okazji niż teraz na poród miała nie będę ja na mikołajki dostałam kalendarz na nowy rok, bo bez kalendarza to już bym zginęła dawno, a TZ dałam rękawiczki ![]() Aga zazdroszczę spaceru nad morzem. a tak w ogóle to: Jesteś w 31 tygodniu ciąży (30 tyg. i 0 dni) Miesiąc: 8 Trymestr: 3 Wiek płodu: 28 tydzień Data porodu: 14 lutego 2015 (pozostało 70 dni) |
|
|
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo..po świętach... w styczniu się zacznie......mnie przerazi najbardziej, jak się styczniowki zaczna rozpakowywac na wizazu, wtedy bedzie nasza kolej aaaaaaaaaaaaa
Asia - ja pewnie bede miala taka metode, ze wisiec w szafie beda bluzy i jakies najladniejsze rzeczy na wieszaczkach ![]() na polkach w pudlach duze rzeczy,pudla podpisane , oczywiscie jakies ladne te pudelka hahaha a w komodzie na gorze- ☠☠☠☠☠☠☠y typu tetry mam i podreczne rzeczy druga szuflada bodziaki i polspiochy, i skarpetki a kolejne szuflady dwie to inne ciuszki, kombinezony,pajace, komplety, spiworki ![]() nie wiem, chce meble zeby moc ogarnac ten misz masz
|
|
#1593 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
1141655;49232167-W ogóle zawsze było mało chłopców, mi udało się przez te lata tylko jednego upowolać
|
|
|
#1594 |
|
Konto usunięte
|
Wegielek wracaj do zdrowia
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Lui gratulacje 70 dniowki:p Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1595 |
|
Rozeznanie
|
To ja się też pochwale moimi wczorajszymi zdobyczami szmateksowymi.
Na zdjęciu nie widać ale ten biały sweterek ma śliczne guziczki w kształcie pingwina ![]() Tylko paputki są z tesco jak były te promocje -30% Ja dzisiaj jadę do rodziców na obiad, także liczę że do nich przyszedł Mikołaj i zostawił dla mnie jakiś podarek ![]() Stara baba jetem a na Mikołaja czekam
|
|
#1596 |
|
Konto usunięte
|
A ja już jestem spokojna bo wybrałam lozeczko. To jest kołyska baby raj z materacem piankowym. Ulzylo mi że znalazłam coś co się zmieści
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam nie chcę nic mówić, ale jedna styczniówka miała dzisiaj skurcze, ale jednak akcja się nie rozkręciła i wszystko się uspokoiło
Ale ona termin ma na koniec grudnia
|
|
#1598 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1599 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widze pingwinki ![]() Cytat:
jakie kolorki ?![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- No bo w sumie nie ma si co dziwic jak termin na koniec grudnia to za 3 tyg to 37 tc ja cie sune masakra :
|
|
|
#1600 |
|
Rozeznanie
|
Hejka dziewczyny.
Wczoraj się nie odzywałam bo miałam intensywny dzień. Miałam wczoraj omówienie moich badań, po holterze, ktory mialam 24 godziny i niby lekarka mowila, ze wszystko dobrze, ale jednak sa jakies nieprawidlowosci i musze miec dodatkowe badanie serca ;( i prawdopodobnie jeszcze jedno usg dzidzi. Kurcze martwie się, bo myslalam, ze bedzie wszystko dobrze, a pewnie jak sie okaze ze to cos powazniejszego to bede musiala miec cesarke...ehhh, smutno mi, ale dobrze ze z mala wszystko ok, Cieszę się, Ewa że z Agatką wszystko dobrze i tak ładnie rośnie
|
|
|
|
#1601 |
|
Konto usunięte
|
A o kolorach to nie myślałam. Może biała. Ważne że wiem który model:p
|
|
|
#1602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I dobrze, że masz takie omawianie badań, bo przecież gdyby nie wykryto jakiś nieprawidłowości, a one by były - to poród SN mogłby sie zle skonczyc Nie boj sie CC- to po prostu inny rodzaj porodu Najwazniejsze,zeby bylo bezpiecznie dla Was obu
|
|
|
#1603 |
|
Konto usunięte
|
Marta mam nadzieję że badania wyjdą dobrze
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1604 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Agata, śliczne ciuszki
Też mi te misie zawsze się podobały Cytat:
dla męża. Jaki grzeczny tak trzymać!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1605 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Kochane
Mam nadzieję, że Mikołaj Wam coś zostawił ![]() Liczy się każdy drobiazg Ja dostałam słodkości ![]() Dzisiaj miałam ciężką noc... dokuczają mi ręce, szczególnie lewa.. Moja cieśń się odzywa ehh, pogoda mi na to wpływa ![]() Jeszcze w nocy mi tak w brzuchu burczało, i byłam taka głodna, że Nadka przez 2 godziny szalała i nie chciała sie uspokoić. Zjadłabym coś ale przez to że biorę euthyrox to nie mogę sobie od tak w nocy zjeść. Zasnęłam chyba o 6 i tak spałam do 9 no i śniadanie co do czego zjadłam o 10 ![]() Posiedzielismy i się pomizialiśmy z mężem ![]() hope wizyty dopisane, dziękuje ![]() Ewa gratulacje 33 tc Tobie już tak mało dni zostało, że naprawdę Ty albo Paulina będziecie pierwsze rodzic ![]() Jeśli chodzi o kotka to wiesz, że ja szaleje i ja bym wszystko chciała ![]() A ciuszki cudne ![]() Ilonka a co Ty kupujesz tżtowi na święta? bo nie pamiętam ![]() W ogóle teraz Nasza kolej z wizytami w poniedziałek ![]() Monia jaaaaa ja też chce taki leżaczek ![]() Aguś gratulacje 30 tc w końcu tak poważnie ![]() Daria gratulacje 31tc ![]() Logoasia miłego weekendu wegielek zdrówka dla Ciebie i synka ![]() Agatka ale fajny pomysł i prezent ![]() I jakie piękne ciuszki a kombinezon to chyba identyczny jak ja mam ![]() Lui gratulacje 31tc i fajnie , że rozdanie dyplomów udane ![]() Mlebi pochwal się jak łóżeczko wygląda ![]() Marta ważne, że z Mała wszystko dobrze, a lepiej tak, że wszystko zostanie dobrze sprawdzone
|
#1607 |
|
Zakorzenienie
|
połozyłam sie na 2h i teraz zjadłam i nadal chce mi sie spac... nosz kurde ilez mozna. mąż sie jeszcze nie rozładował a jest w Radomsku... jeszcze pewnie cos załaduje gdzies i dopiero w kierunku domu. juz widze jak bedzie o 18 jak nie poźniej. Paranoja jakas. Zaraz wstawiam zmywarke. Moja pralka kończy cykl z moja poduszka do spania na boku bo juz szara była, a potem pewnie malutkiej ostatnia pralke wstawie.
Jeszcze trzeba posprzatac a tak mi sie nie chce.... i wyprasowac wczorajsze pranie, to juz mi sie bardziej chce bo sobie włacze jakies bzdety typu trudne sprawy i jazda. Dzis mała na obiad zamowiła naleśniki wiec cos po 16 pewnie bede robic... Widziałyscie to? http://biznes.pl/kraj/bedzie-e-biedr...aign=onetsg_fb juz widze jak klikam a z Biedry na przeciwko mnie beda smigac z zakupami.... ale byłoby fajnie
|
#1608 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny. Wiem, że jeśli zdecyduja sie na cesarke, to trzeba bedzie to przezyc, bo wiadomo, ze dziecko najwazniejsze, a w tym wypadku takze moje zdrowie. Bardziej sie boję co bedzie po, bo my tu jestesmy sami, nie mamy nikogo do pomocy, a maz pewnie po tygodniu bedzie musial wrocic do pracy, bo oni miedzy swietami maja dwa tyg wolnego i wtedy im wyplacaja za urlop, a na luty to juz malo tych dni bedzie miał... Nie wiem jak sobie wtedy dam rade, chyba ze mama przyjedzie.
|
|
|
|
#1609 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
My dzisiaj zaczynamy 30. tydzień Mąż mi wrócił na 2 dni. Mikołaj był Dostałam sweterek na "po ciąży" i tuniczkę na teraz i "Wnuczkę do orzechów" Musierowicz i grube skarpetki z pingwinem A i gorzką czekoladę ![]() A co najlepsze: przywiozą nam dzisiaj wreszcie łóżko ![]() No a wieczorem wizyta u gina. Zobaczymy, co tam u Małego słychać. Tradycyjnie już się denerwuję |
|
|
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
Mala jak Ty tak wytrzymujesz jak męża ciągle nie ma ?
![]() Marta ehh na pewno się wszystko ułoży jak człowiek zdany tylko na siebie to tym bardziej sobie radzi Inco ooo wizyta to trzymam i gratulacje 30tc naprawdę dużo osób zaczyna nowy tydzień w sobotę ![]() A jak łóżeczko przyjedzie to sie pochwal No i fajnie, że Mikołaj był Asia jadłaś tego naleśnika z nutella ? bo jestem ciekawa cukru... czy tylko ja tak źle przyswajam nutelle ![]() Ja teraz też próba... zjadłam kawałek chleba z nutella, żeby zobaczyć czy to wina bardziej nutelli czy chleba tostowego :P
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia ja bym tak chyba nie wytrzymała w nocy jakby mi w brzuchu burczało
Chcę kupić Tż telefon bo jego ma pękniętą szybkę i tak łazi już z rok. Poza tym on już jest stary, więc z nowego na pewno się ucieszy. Ale to dopiero po tym jak mi głowę urwie ![]() Incognito kciuki za wizytę ![]() MaladT mi też ciągle chce się spać
|
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
MaladT - oooooo jaaa, ale byloby rewelacyjnie z e-biedronką. Oby to ruszyło
![]() Inco - to masz Mikołajki dziś pełną gęba ![]() Idę obrać kilka ziemniaków i zrobię sobie frytki na obiad....
|
|
#1613 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale masz prania i prasowania duzo, wow. Cytat:
Cytat:
za wizytę o...i nareszcie łóżeczko będziesz miała. Chyba z dwa miesiace na niego czekaliście eh. Pochwal się później |
|||
|
|
|
#1614 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny strasznie mi cukier dziś spada. Czy w ciąży też można podnieść czekolada czy to tylko dla tych co nie są w ciąży?
|
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niestety nie mam pojęcia..
|
|
#1616 |
|
Zakorzenienie
|
Ilonka no ja się niestety musiałam męczyć
Trudno, Młoda musi wiedzieć , że w nocy nie ma jedzenia...Aaaa telefon... no tak.. mówiłaś o tym ta moja pamięć ![]() A ciekawe co Ci tż szykuje ![]() Mlebi ja też się nie znam, ale skoro Ci spada to chyba możesz się sposiłkować czekoladą ? albo wypić kakao ?
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia musisz wiecej na noc szamać
|
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
A da się ?
Ja i tak dużo jem .. lubię jeść
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1620 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie pamietam imienia , wiadomość dotarła, dziękuję ci ślicznie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() - mlebi nawet musisz, ja zawsze mam albo czekoladę albo cukierki w torebce na wypadek spadku cukru, to jest najszybszy sposób żeby podnieść cukier |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

, spytałabym się że może jednak tydzień przed porodem by wystarczyła ta wizyta
Przepraszam, że ciągle mnie nie ma, ale pomimo tego, że ciągle w domu, to ciągle coś i jeszcze nastrój ciągle kiepski...brzuch swędzeniem doprowadza mnie do obłędu (na szczęście w poniedziałek lekarz z Małym kontrola i ze sobą)...dodatkowo od czwartku Mały ma zapalenie spojówek i co? Oczywiście ja też dostałam:/ brzuch swędzi, oko boli, piecze, swędzi:/ mam serdecznie dość...i jeszcze trochę się od Małego przeziębiłam...w poniedziałek miałam mieć laserowaną siatkówkę, ale pewnie to odłożą przez to zapalenie spojówek...co prawda to drugie oko, ale u Małego też jedno było czerwone, ale okulistka powiedziała, że na obu jest...i dodatkowo się martwię, bo niby moja okulistka mówi, że jak zalaserują siatkówkę to mogę rodzić SN, ale z drugiej strony jak czytam o degeneracji i pruciu się siatkówki, to jest to ciągle spotykam się z opinią, że jest to przeciwwskazanie...nie chcę CC, ale z drugiej strony chcę też mieć zdrowe oczy...a u nas najgorsze jest to, że tak naprawdę mało który lekarz wydaje opinię w oparciu o to co jest lepsze dla pacjenta, a bardziej w oparciu o to co jest lepsze "wg systemu"...No bo nie bardzo rozumiem tłumaczenie okulistki, że bardziej może mi zaszkodzić dźwiganie niemowlaka niż wysiłek przy porodzie? ?? Po pierwszym z wysiłku miałam wybroczyny na całej twarzy, szyi, dekoldzie. ..jakoś nie przypominam sobie żebym się tak wysilała nosząc synka...

Moja cieśń się odzywa ehh, pogoda mi na to wpływa 
i gratulacje 30tc