Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-06, 15:36   #4171
żona_marcina
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Dziewczyny która z Was zdecydowała się na Peg Perego Book Plus wersja limitowana Fiat 500 ? My z tż bardzo poważnie sie nad nim zastanawiamy.
Ja mam go w domu od przedwczoraj. Od wczoraj jeźdzę nim po domu. Wstawiałam wczoraj rano zdjęcia z gondolką (str. 131). Dla mnie na razie super autko

Edytowane przez żona_marcina
Czas edycji: 2014-12-06 o 15:38
żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 15:47   #4172
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Ja mam go w domu od przedwczoraj. Od wczoraj jeźdzę nim po domu. Wstawiałam wczoraj rano zdjęcia z gondolką (str. 131). Dla mnie na razie super autko
Świetny ten wózek. I dla chłopca i dla dziewczynki może być. Zazdroszcze
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 15:48   #4173
żona_marcina
Rozeznanie

W ramach przygotowań domu do narodzin malucha dziś wekuję buraczki do obiadów. Na razie mam kupione 4 kg.

Wypróbowałam też bulion jarzynowy w proszku wg. przepisu Rachel Khoo i też super sprawa, gdy na szybko potrzeba bulionu warzywnego

Czytałam, że warto mrozić gotowe obiady przez porodem ale na to się nie zdecyduję. Usmażenie schabowego czy upieczenie kurczaka zajmuje tyle samo czasu co rozmrożenie i odgrzanie, poza tym smak już nie ten i młodemu może zaszkodzić. Raczej pomyślę o kupieniu większych zapasów ryżu, kasz, makaronów itp.

Stary 2014-12-06, 15:48   #4174
Uliczkaz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
wiem co czujesz, bo dla mnie każdy dzień to jest obawa, czy dalej się skraca czy stanęła w miejscu. A czujesz jakiś mocniejszy ból czy objawy masz cały czas takie same jeśli chodzi o skracanie szyjki? Ja mam nieraz dzień, że brzuch czuję luźny, normalny, a są dni kiedy wciąż czuję napięcie, nawet jak leżę, nie daje mi to spokoju czekam na wtorek na wizytę jak na zbawienie...
Ehhh, widzę, że jedziemy na tym samym wózku :/ Mnie skurcze też nie dają spokoju, a przy tym jest zaraz ból w dole brzucha :/ Zawsze mam w pogotowiu Papawerynę. I nawet nie łudzę się, że urodzę w terminie Ale wiadomo, każdy dzień jest na wagę złota!
Mam nadzieję, że nasze Dzieciaczki za bardzo nie będą spieszyły się na ten świat

Aneta_s13 Piękne zakupy!

Dziewczyny, czy któraś z Was decyduje się na poród z wynajętą położną?
Uliczkaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 15:50   #4175
meganka18
Rozeznanie

Cytat:

Haha - tez jestem żona Marcina - nie myślisz ze bedzie problem z jego czyszczeniem w spacerowce podnózek jest jasny ( jaka cena i gdzie ) ?
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 16:12   #4176
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Haha - tez jestem żona Marcina - nie myślisz ze bedzie problem z jego czyszczeniem w spacerowce podnózek jest jasny ( jaka cena i gdzie ) ?
Kupowałam w bobowózkach w tej promocji co mają na stronie internetowej. Z podnóżkiem nie wiem, muszę oblukać, czy on się zdejmuje. Ogólnie materiał jest bardzo solidny, taka pianka

Na oxl był do sprzedania wózek jeszcze na gwarancji

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

meganka - obejrzałam spacerówkę i w miejscu, gdzie dziecko ma nóżki jest nie jasny tylko czarny materiał, coś jakby skórka.

I z gondoli i ze spacerówki można ściagnąć tapicerkę i ją uprać. Piszą, że ręcznie w temp. 30 st.

Stary 2014-12-06, 16:34   #4177
Tepsa
Zakorzenienie

widze,że wy tu tak mikołajkowo, ja kupiłam małzowi rękawiczki skórkowe z lidla, udało mi się złapać ostatnią parę o 10 rano, ja w zamian nic nie dostałam więć chyba byłam niegrzeczna
no i wczoraj wieczorem nagle zmarła mi babcia, także nieciekawie się zapowiada ten tydzień
Stary 2014-12-06, 16:38   #4178
smv
Zakorzenienie

Musze z TŻ pogadać na temat łóżeczka używanego. Pierw mama moja chciała mi kupić nowe ale ona patrzy na strasznie drogie a sama groszem nie smierdzi a jednak nie chce jej dobroci nadużywać. Widziałam ładne zwykle białe łóżeczko używane za 250zl...musze pomyśleć i pogadać z TŻ bo on jest generalnie anty - używane. Dla niego musi być wszystko nowe ale już na moje lumpowe zakupy nic nie mówi a jakieś 4 lata temu potrafił mi wojnę zrobić ze chodze do szperów.

Jeszcze mam 3.5 miecha wiec całkiem sporo czasu. Niunia zazdroszcze całej wyprawki (no prawie całej). Ja nawet listy żadnej nie mam hehe.
Wlasnie sobie pazurki pmalowalam na dzisiejsze wyjście

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2014-12-06 o 16:41
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 16:41   #4179
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
widze,że wy tu tak mikołajkowo, ja kupiłam małzowi rękawiczki skórkowe z lidla, udało mi się złapać ostatnią parę o 10 rano, ja w zamian nic nie dostałam więć chyba byłam niegrzeczna
no i wczoraj wieczorem nagle zmarła mi babcia, także nieciekawie się zapowiada ten tydzień
Przykro mi bardzo
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-12-06, 16:42   #4180
smv
Zakorzenienie

Tepsa kochana ściskam... Współczuję śmierci babci... Taki niefajny czas;( ściskam raz jeszcze.

Ja tez od TŻ nie dostalam bo tak się umawialiśmy ale ja tak nie umiem wiec i tak dostał ode mnie piżamke heh.
Stary 2014-12-06, 16:44   #4181
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
wyrazy współczucia to bardzo smutne...
Stary 2014-12-06, 16:45   #4182
colds
Zakorzenienie

Ja w grudniu domawiam ☠☠☠☠☠☠☠y wszystkie,a w styczniu juz konkrety,ktore brakuja
Stary 2014-12-06, 16:47   #4183
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Uliczkaz Pokaż wiadomość
Ehhh, widzę, że jedziemy na tym samym wózku :/ Mnie skurcze też nie dają spokoju, a przy tym jest zaraz ból w dole brzucha :/ Zawsze mam w pogotowiu Papawerynę. I nawet nie łudzę się, że urodzę w terminie Ale wiadomo, każdy dzień jest na wagę złota!
Mam nadzieję, że nasze Dzieciaczki za bardzo nie będą spieszyły się na ten świat
a co to jest Papaweryna? Ja dostałam od lekarza tylko nospę forte i magnezin i luteinę i tak znika listek za listkiem. Ja mam nadzieję, że się uda jak najdłużej donosić ciążę
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 16:47   #4184
Uliczkaz
Raczkowanie

Tepsa Ściskam Cię bardzo mocno i współczuję straty

EdithS Papaweryna to zastrzyki rozkurczowe, mnie naprawdę pomagają, ale niestety pośladki bolą po nich tragicznie. Podczas ostatniego pobytu w szpitalu dostawałam jeszcze Scopolan- też rozkurczowy. Ale jeśli pomaga Ci No-spa, to pewnie, że lepiej pozostać przy niej i magnezie.
Damy radę, zobaczysz

Edytowane przez Uliczkaz
Czas edycji: 2014-12-06 o 16:56
Uliczkaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 16:49   #4185
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
przykro mi
Stary 2014-12-06, 16:56   #4186
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
W zasadzie dostaliśmy w prezencie od moich rodziców.
Frytki sie udały mniam!
o, czyli jeszcze lepiej
obawiam się, że gdybym kupiła frytkownicę, to miesiąc później musiałabym powiększać framugi...

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Tez bym frytki zjadła a nie mam nawet ziemniaków

Jakieś rady na bolący kręgosłup? Nic nie daje rady zrobic, a jutro poinnismy do ikei jechac
a boli Cię ta część krzyżowa? ja wtedy wchodzę do wanny z ciepłą wodą i leżę tam z 15 minut. Staram się żeby woda nie była za gorąca, bo w ciąży nie można ale taki ciepły prysznic na tę część kręgosłupa też by pomógł trochę

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 16:58   #4187
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Musze z TŻ pogadać na temat łóżeczka używanego. Pierw mama moja chciała mi kupić nowe ale ona patrzy na strasznie drogie a sama groszem nie smierdzi a jednak nie chce jej dobroci nadużywać. Widziałam ładne zwykle białe łóżeczko używane za 250zl...musze pomyśleć i pogadać z TŻ bo on jest generalnie anty - używane. Dla niego musi być wszystko nowe ale już na moje lumpowe zakupy nic nie mówi a jakieś 4 lata temu potrafił mi wojnę zrobić ze chodze do szperów.

Jeszcze mam 3.5 miecha wiec całkiem sporo czasu. Niunia zazdroszcze całej wyprawki (no prawie całej). Ja nawet listy żadnej nie mam hehe.
Wlasnie sobie pazurki pmalowalam na dzisiejsze wyjście
ja też będę oglądać na olx i może trafi się jakieś fajne używane, a jak nie to kupię takie w okolicach 300-400 zł z materacem, na pewno nie 1000 zł!

też właśnie pomalowałam paznokcie, jest róż mam zamiar się na dzisiejszy wieczór wystroić i dobrze wyglądać
Stary 2014-12-06, 17:01   #4188
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo mi przykro

za 5 godzin mam wizytę........

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 17:02   #4189
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
a co to jest Papaweryna? Ja dostałam od lekarza tylko nospę forte i magnezin i luteinę i tak znika listek za listkiem. Ja mam nadzieję, że się uda jak najdłużej donosić ciążę
U mnie lista zaczyna sie od luteiny,duphastonu,asparg inu oraz nospy forte.
Oprocz tego dostalam urosept na leukocyty,antybiotyk na nerki oraz jakies tabletki docipne na zapalenie,ktorego w ogole nie odczuwam.
Wiec podsumowujac codziennie "wkladam w siebie" 7roznych tabletek..
Stary 2014-12-06, 17:02   #4190
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
o, czyli jeszcze lepiej
obawiam się, że gdybym kupiła frytkownicę, to miesiąc później musiałabym powiększać framugi...

a boli Cię ta część krzyżowa? ja wtedy wchodzę do wanny z ciepłą wodą i leżę tam z 15 minut. Staram się żeby woda nie była za gorąca, bo w ciąży nie można ale taki ciepły prysznic na tę część kręgosłupa też by pomógł trochę
Hehe! to tż wybrał taki prezent. Ale stwierdził, że nie bedziemy jesc za czesto bo mu wątroba wysiądzie.

Leżę sobie ale chyba wstane na kawke i chyba jeszcze kawałek karpatki sie uchował.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-12-06, 17:13   #4191
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Taki makaron kwadraciki ze czyms w srodku mozesz dodac rozne rzeczy, ja robie miesne z sosem pomidorowym

hahahahaha, jaka ty wredna dla TZ ale ja do swojego tez mowie po zlosci, jakby myl zeby codziennie to by nie musial ich teraz leczyc

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

a po obiadku czas na kinderka
Chce takie RAVIOLI MUSI BYC pyszne. Poczytam na necie i zrobie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
frytki chcę
Wpadaj. Własnie wstawiłam kopiastą blaszke do piekarnika i sie już rumiwnią. Ogólnie polecam frytki z biedronki. Mr potatos w zielonym worku za 9,99zł. Sa zaj*** a paka ma 2,5kg. Nigdy nie jadłam tak pycha kupnych frytów. Wystarczyna na blaszke, piekarnik i czekac az bedą gotowe mniam

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Oprocz tego dostalam urosept na leukocyty,antybiotyk na nerki oraz jakies tabletki docipne na zapalenie,ktorego w ogole nie odczuwam.
Oby Wasze szyjki sie nie zmiejszały
Wierze, że tak bedzie

Też biore duphas4on znowu. Odkąd go łykam to nic mnie nie boli, clągnie,kłuje ito

A na szczawiany i fosforany bezpostaciowe w moczu biore żuravit.muwi byc dobry bo dopiero w 3 aptece dostałam

Edytowane przez lesyeux
Czas edycji: 2014-12-06 o 17:09
lesyeux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 17:25   #4192
ojustyna
Zadomowienie

a ja dzisiaj bardzo depresyjna nie mogę oglądać waszych gotowych pokoików, bo u mojej Buni malusiej w pokoiku jak narazie gołe ściany, nawet nie poszpachlowane i goły beton płacze że nie wyrobimy się, płacze że mąż już mnie nie chce, płacze bo tęsknie za wyjściami z domu i spotkaniami wieczornymi płacze płacze i płacze

dziś mikołajki a my prezenty jak jakieś dziadki sobie zrobiliśmy - deska klozetowa i klamki do drzwi oraz farba do kuchni gdzie te romantyczne "akty" i jak tu nie płakać? mikołajkowa deska klozetowa a do tego TŻ na noc do pracy i w samotności pewnie przerycze cały wieczór
Stary 2014-12-06, 17:29   #4193
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj bardzo depresyjna nie mogę oglądać waszych gotowych pokoików, bo u mojej Buni malusiej w pokoiku jak narazie gołe ściany, nawet nie poszpachlowane i goły beton płacze że nie wyrobimy się, płacze że mąż już mnie nie chce, płacze bo tęsknie za wyjściami z domu i spotkaniami wieczornymi płacze płacze i płacze

dziś mikołajki a my prezenty jak jakieś dziadki sobie zrobiliśmy - deska klozetowa i klamki do drzwi oraz farba do kuchni gdzie te romantyczne "akty" i jak tu nie płakać? mikołajkowa deska klozetowa a do tego TŻ na noc do pracy i w samotności pewnie przerycze cały wieczór
Przepraszam,ale..

Tule,nie plakusiaj
Stary 2014-12-06, 17:47   #4194
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie zaproponowała, że zajmnie się małą? U mnie teściowa miaszka w sąsiedztwie, ale nie ma prawa jazdy więc dziecka nie zawiezie/przywiezie. A jako niania odpada, bo nie podoba mi się sposób wychowania przez nią dziecki i wnuków. Zresztą nie przepadam za nią i jej stylem bycia
Ma dwójkę swoich. Więc wiesz... Z resztą każdy robi po swojemu, jakbym spała na pieniądzach też bym mogła sobie pozwolić na siedzenie w domu piąty rok. A tak w ogóle to jest taki typ urody, że nie pojmuje postępowania normalnych ludzi którzy codziennie rano muszą wstać i iść do pracy.

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Wklejam obiecane własnie zdjęcia komody i łóżeczka z IKEA.
i pochwalę się już wyposażeniem jednej z komód
wszystko dostałam od siostry lub dorwałam w ciucholandzie

Tadam
Pięknie to wygląda!!! Ja też tak już chcę

Cytat:
a na mięsie gotujesz wywar do zupy? bo ja przyprawiam taką żóltą przyprawą typu vegeta
Ja nigdy nie daję żadnych ulepszaczy typu Vegeta, kostki itp. Zawsze tylko samo mięcho i warzywa.

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Chwalę się co upolowalam dla małego z okazji Mikołajek i lecę Was nadrabiać
To niebieskie jest przepiękne.

Cytat:
frytki chcę
Cały tydzień katowałam na kolację frytki i dzisiaj też były

Po tej glukozie strasznie słabo się czułam. Taka otępiała byłam... Też tak miałyście?

A my dopiero wróciliśmy z zakupów prezentowych. Oczywiście dla Małej też upolowałam (1, 2, 3, 4, 5) małe co nieco w Zarze A ja wróciłam z piżamką o taką

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2014-12-06 o 18:00
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 17:49   #4195
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość

nie martw się
jeśli Cie to pocieszy to my dzisiaj na mikołajki kupiliśmy sobie karnisz
Stary 2014-12-06, 18:17   #4196
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Ma dwójkę swoich. Więc wiesz... Z resztą każdy robi po swojemu, jakbym spała na pieniądzach też bym mogła sobie pozwolić na siedzenie w domu piąty rok. A tak w ogóle to jest taki typ urody, że nie pojmuje postępowania normalnych ludzi którzy codziennie rano muszą wstać i iść do pracy.

Pięknie to wygląda!!! Ja też tak już chcę

Ja nigdy nie daję żadnych ulepszaczy typu Vegeta, kostki itp. Zawsze tylko samo mięcho i warzywa.

To niebieskie jest przepiękne.

Cały tydzień katowałam na kolację frytki i dzisiaj też były

Po tej glukozie strasznie słabo się czułam. Taka otępiała byłam... Też tak miałyście?

A my dopiero wróciliśmy z zakupów prezentowych. Oczywiście dla Małej też upolowałam (1, 2, 3, 4, 5) małe co nieco w Zarze A ja wróciłam z piżamką o taką
Wg mnie przyprawiają do smaku zupy?

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 18:21   #4197
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Wg mnie przyprawiają do smaku zupy?
Co kto lubi, prawda?

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 18:23   #4198
niunia_ona
Zakorzenienie

Myślę sobie co tu zjeść kurcze. Paprykę czerwona zjadlam dziś bo ma dużo wit c a mnie grypa coś brała dlatego w sam raz.

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Co kto lubi, prawda?
No też racja. Ale mój by nie tknal takiej zupy by chodził jeść do mamy gdybym mu tak gotowala he he.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 18:51   #4199
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Uliczkaz Pokaż wiadomość
EdithS Papaweryna to zastrzyki rozkurczowe, mnie naprawdę pomagają, ale niestety pośladki bolą po nich tragicznie. Podczas ostatniego pobytu w szpitalu dostawałam jeszcze Scopolan- też rozkurczowy. Ale jeśli pomaga Ci No-spa, to pewnie, że lepiej pozostać przy niej i magnezie.
Damy radę, zobaczysz
mi się dzisiaj w nocy śniło, że muszę brać pół szklanki różnych tabletek 3 razy dziennie i już mnie mdliło i wymiotować mi się chciało a położna mówiła: łykaj wszystkie bo musisz! Normalnie horror

ehhh, na szczęście bliżej marca niż dalej, damy radę
Stary 2014-12-06, 18:52   #4200
colds
Zakorzenienie

Za mna tez cos chodzi,ale sama do konca nie wiem co.. :mysli:

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości