Dzień darmowej dostawy - zbiorczy - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-06, 18:30   #2521
Pigeons
Zadomowienie

Dot.: Dzień darmowej dostawy - zbiorczy

Cytat:
Napisane przez Jamaika88 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, miała może któraś z Was taką sytuację, że dostała powiadomienie od paczkomatów o możliwości odbioru przesyłki od kuriera, a kurier nie miał paczki ani nie było jej w paczkomacie? Mam nadzieję, że się znajdzie .
Dzisiaj miałam identyczną sytuację. Panowie kazali mi czekać aż zwolni się miejsce w paczkomacie i wtedy dostanę powiadomienie sms, że wrzucili do "skrzynki".
Pigeons jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-06, 18:32   #2522
Jamaika88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Varga Pokaż wiadomość
Miałam sytuację, w której dostałam kod do otwarcia paczkomatu, bo paczka już czeka, a podczas odbioru cały czas wyrzucało błąd. Inną paczkę odebrałam bez problemu w tym samym czasie, w tym samym paczkomacie. Dopiero następnego dnia mogłam odebrać- może nie było miejsca w paczkomacie?
Paczkę miał mieć kurier, sprawdził i jej nie było. Powiedział, że jest pewnie w paczkomacie, ale jej nie było. Spawdził jeszcze raz w samochodzie i nic. Już napisałam do InPostu, najwyżej jeszcze jutro spróbuję. Ostatnio mam same rewelacje z przesyłkami.
Jamaika88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-06, 18:57   #2523
Ani_Ka900
Przyczajenie

Cześć, ogólnie wchodzę tu żeby poczytać tylko :P, ale jeden raz muszę gdzieś wyrazić niezadowolenie. Odebrałam paczkę od ekobiecej i zamówiłam m.in. te słynne gumki wyglądajace jak kabel tyle, że w opakowaniu były 2 zamiast 3... No bez przesady, ja rozumiem, że dużo zamówień po tym DDD, ale nieważne czy to głupie gumki za 10 zł czy coś za 100 zł, oczekuję, że przyjdzie dokładnie to, co zamówiłam. Ostatnio coś mam pecha do zakupów online, bo to kolejna przesyłka gdzie coś się nie zgadza oczywiście do ekobiecej już napisałam, ciekawe czy zaproponuja dosłanie brakujacej gumki haha chyba zostanę na ezebrze, bo jakoś tam zawsze wszystko jest ok...
Ani_Ka900 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-06, 19:05   #2524
a*a*a*
Ania

Przyszło mi dziś skromne zamówionko z ekobieca. Co prawda dopiero wczoraj wysłane, ale dziś już u mnie. Zawsze jestem zadziwiona, gdy w sobotę kurier puka, zwłaszcza, że to tylko pocztex.
Stary 2014-12-06, 19:10   #2525
Avenna
Raczkowanie

a teraz niespodzianka...
przyszła do mnie przesyłka ze sklepu Skarby Syberii i...zamiast szamponu dostałam balsam do włosów
coś mnie opakowanie zdziwiło, ale co tam, pisze szmapon na nalepce, to chwyciłam i lecę myc włosy yyy...resztę sobie dopowiedzcie :P
ktoś źle nakleił, pomyłka, ok. ale szkoda, bo zależało mi akurat na tym szamponie...
ehh. wysłałam im mejla z fotą, ciekawe, czy zareagują .....
Avenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-06, 19:25   #2526
nAtaL!a
Zakorzenienie

Do mnie nic nie dotarło. Lawendowa Mydlarnia wysłała w środę, Strefa Urody dziś, a Ekobieca cisza.
nAtaL!a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-06, 19:35   #2527
Soph
Zakorzenienie

Odebrałam z paczkomatu zamówienie od "Kosmetyki Natury" (kosmetyki-natury.eu) wszystko ok z przesyłką, ale zawiałam próbki JMO i przysłali mi totalnie nie to co chciałam, nie wiem jak to możliwe

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com
Arkusz rozliczeń: klik

Edytowane przez Soph
Czas edycji: 2014-12-06 o 19:51
Soph jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-06, 19:52   #2528
Fell
Rozeznanie

A czy dostała któraś z Was już zamówienie z cocolity?
Po wysyłce dostałam jej numer do śledzenia- jest tylko informacja o nadaniu 2014-12-02 19:18. Dalej nic. Niby paczka ma dojść w 2-5 dni po nadaniu ale nawet nie jest napisane że jest w drodze..
Wiem też że w przypadku listów jest tylko informacja o nadaniu i później o odbiorze, ale to jest opisane jako paczka, nie list.
Fell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-06, 20:05   #2529
kasztanka3
Pani Mizantrop

Do mnie na razie przyszła tylko Sephora.
Zamówienia z Goodies i Ekobieca jeszcze nie są wysłane, z Imperium Zapachów wysłali wczoraj, powinno do wtorku dojść. A ja się tak niecierpliwię
Stary 2014-12-06, 20:38   #2530
serialomaniaczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hanusia505 Pokaż wiadomość
Ja zamawialam w Nowa Farmacja i wybralam poczte. Przesylke mam juz w domu
ooo, czyli może nie będzie tak źle a o której zamawiałaś mniej więcej?
Stary 2014-12-06, 20:56   #2531
DzikaWozkowa
Rozeznanie

Zbulwersowałam się na fb mazidelek i chwilę później przyszedł mi e-mail że płatność przyjęta.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-06, 20:59   #2532
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jamaika88 Pokaż wiadomość
Paczkę miał mieć kurier, sprawdził i jej nie było. Powiedział, że jest pewnie w paczkomacie, ale jej nie było. Spawdził jeszcze raz w samochodzie i nic. Już napisałam do InPostu, najwyżej jeszcze jutro spróbuję. Ostatnio mam same rewelacje z przesyłkami.
ostatnio mają bardzo dużo przesyłek, bo i u mnie kurier stoi pod paczkomatem
ale czy do odbioru paczki od kuriera czy z paczkomatu - to dostałam ten sam kod odbioru

gorzej, że on nie miał paczki
mam nadzieję, że paczucha się odnajdzie
-----------------------------------------------------------
http://bogusiabloguje.blogspot.com/
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-06, 21:20   #2533
mamaAmelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Avenna Pokaż wiadomość
a teraz niespodzianka...
przyszła do mnie przesyłka ze sklepu Skarby Syberii i...zamiast szamponu dostałam balsam do włosów
coś mnie opakowanie zdziwiło, ale co tam, pisze szmapon na nalepce, to chwyciłam i lecę myc włosy yyy...resztę sobie dopowiedzcie :P
ktoś źle nakleił, pomyłka, ok. ale szkoda, bo zależało mi akurat na tym szamponie...
ehh. wysłałam im mejla z fotą, ciekawe, czy zareagują .....
Miałam podobną sytuację, z tym że dostałam wszystkie zamówione produkty i na jednym nie było naklejki. Na stronie szukałam potwierdzenia, ż eto balsam do włosów i w między czasie okazało się, że ktoś pomylił również naklejki z innego balsamu do włosów z białą glinką do mycia ciała i włosów
Stary 2014-12-06, 21:30   #2534
Avenna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mamaAmelka Pokaż wiadomość
Miałam podobną sytuację, z tym że dostałam wszystkie zamówione produkty i na jednym nie było naklejki. Na stronie szukałam potwierdzenia, ż eto balsam do włosów i w między czasie okazało się, że ktoś pomylił również naklejki z innego balsamu do włosów z białą glinką do mycia ciała i włosów
właśnie mi napisali, że chyba się pomyliła naklejka i że to już się zdarzyło wiadomo, każdemu się zdarza pomylić, bywa.

ale już problem rozwiązany, od ręki- błyskawiczny i miły kontakt
jestem zadowolona, tak że się nie ma czego bać, tylko od razu wyjaśniać, jak taka sytuacja.
obsługa klienta impressed
Avenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-06, 21:35   #2535
marza_mr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
Zostały już tylko dwa zamówienia, poczekam, nie spieszy mi się, będę sobie dawkować radość.
Zdaję sobie sprawę z tego jak wygląda praca w handlu, tym bardziej przed świętami, nie tylko obsługa klienta, bo dostawy w tym czasie same się nie przyjmą, same nie zaksięgują, same też nie rozłożą.

Szacunek do pieniądza mam - wszak zaoszczędziłam, ale szacunek do człowieka i wyrozumiałość również, poczekam, nie spieszy mi się, jeść mam co, a reszta to tylko przyjemności.

Czekam jeszcze na dwie przesyłki z ecodrogerii i koszulki TV.
Doszły już optiva (dostałam sianko pod obrus ) prego cafe (jedną z kaw dostałam innej firmy niż zamawiałam), superkoszyk, wispol i drogeria ekologiczna. W przesyłce z superkoszyka były 2 kapsułki do prania gratis (zamówienie za 61 zł) W wispolu próbka wody toaletowej (zamówienie za 80 zł). Ogólnie wzdycham do czasów gdzie za takie zamówienia dostawałam (nie tam konkretnie) po 10 próbek. Teraz mam wrażenie, że te próbki są na wagę złota i rzadko są dołączane gratis, nawet gdy robię zamówienia za wielokrotnie wyższe kwoty.

Kilka osób pisało tu na wątku, że nie wraca do sklepów, w których zamawia na DDD. Ja wręcz przeciwnie, jeśli jakiś sklep się sprawdził, chętnie tam robię zakupy przez cały rok (tak np poznałam optivę i in.). Te sklepy w których zamawiałam po raz pierwszy w tym roku, tez dołączą do miejsc gdzie będę chętnie robić zakupy

Edytowane przez marza_mr
Czas edycji: 2014-12-06 o 21:37
marza_mr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-06, 21:49   #2536
whenee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DzikaWozkowa Pokaż wiadomość
Zbulwersowałam się na fb mazidelek i chwilę później przyszedł mi e-mail że płatność przyjęta.
No i bardzo dobrze bo w sumie mimo ze maja nawal zamwoien powinni o tym informować klientów. Poczekam ale myslalam ze do konca tygodnia jednak dojdzie, cześć rzeczy miało być na prezent mikolajkowy. Swoje zamówienie składam po 6 rano. Ceny dość niskie w porównaniu z kaliną. Cena jest dla mnie wyznacznikiem, bo zaoszczedzilam ok. 2-3 zł na każdym produkcie. Jeśli nadal będą brać udział w ddd a asortyment będzie zachęcający to skorzystam, niestety nie maja płatności typu payu,PayPal itp. wiec przelewy długo idą i cały proces się wydluza. Mam nadzieje ze wyciągnął wnioski i się poprawia. Na co dzień pewnie nie ma takich problemów z zamówieniami. Niemniej jednak niesmak pozostaje.

Edytowane przez whenee
Czas edycji: 2014-12-06 o 21:50
whenee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-06, 21:55   #2537
DzikaWozkowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez whenee Pokaż wiadomość
No i bardzo dobrze bo w sumie mimo ze maja nawal zamwoien powinni o tym informować klientów. Poczekam ale myslalam ze do konca tygodnia jednak dojdzie, cześć rzeczy miało być na prezent mikolajkowy. Swoje zamówienie składam po 6 rano. Ceny dość niskie w porównaniu z kaliną. Cena jest dla mnie wyznacznikiem, bo zaoszczedzilam ok. 2-3 zł na każdym produkcie. Jeśli nadal będą brać udział w ddd a asortyment będzie zachęcający to skorzystam, niestety nie maja płatności typu payu,PayPal itp. wiec przelewy długo idą i cały proces się wydluza. Mam nadzieje ze wyciągnął wnioski i się poprawia. Na co dzień pewnie nie ma takich problemów z zamówieniami. Niemniej jednak niesmak pozostaje.
No wiele jestem w stanie zrozumieć, nie oczekuje błyskawicznej wysyłki, tylko mi właśnie tej informacji zabrakło. Rozumiem że mają nawał zamówień i się nie wyrabiają, jednak bardzo niepokojący dla mnie jest brak jakiejkolwiek informacji gdzie są moje pieniądze. Przelew powinien dojsc następnego dnia, a tu żadnej informacji że doszedł, już myślałam że się pomyliłam i kasa poszła na jakieś inne konto
Stary 2014-12-06, 22:00   #2538
hanusia505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez serialomaniaczka Pokaż wiadomość
ooo, czyli może nie będzie tak źle a o której zamawiałaś mniej więcej?
Zamawiałam około godz. 13 i od razu zapłaciłam kartą

Kosmetyki i inne produkty nietestowane na zwierzętach!
klik
hanusia505 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-07, 07:29   #2539
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Pytanie o Agito.pl - ile czekałyście na dostawę? Ja robiłam zamówienia dopiero po 22, więc nie spodziewam się szybko, ale nie mam od nich żadnej informacji - a od czwartku nie było mnie w mieszkaniu (byli tylko współlokatorzy), nic nie dotarło. Ile ew. kurier może czekać z paczką u siebie? Czy jak mnie raz nie zastanie to później nie przyjedzie już osobiście?
Ps. w agito.pl ciągle jest darmowa dostawa, do 12 grudnia.
Czy trzeba wpisać jakiś kod na darmową dostawę do agito.pl?
Mi niestety dolicza koszt wysyłki. Tylko odbiór osobisty jest darmowy.

06.09.2014

Edytowane przez rybkaa90
Czas edycji: 2014-12-07 o 08:30
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-07, 08:05   #2540
mucia18
Zakorzenienie

GG do mucia18

Doszła do mnie ezrbra poleconym eko ale w pudełku i zabezpieczone kallos jagoda i 3. Kredki do oczkow ;-) jeszcze czekam na przyprawy.
Stary 2014-12-07, 08:38   #2541
theMonique
Zakorzenienie

czy ktos zamawial olej kokosowy KTC w ezebra? kallos i olej doszly cale, ale ten ostatni ma zatluszczona etykiete a po odkreceniu okazalo sie, ze folia ochronna jest niemal calkowicie oderwana, trzyma sie tylko na wlosku a to mial byc prezent

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-07, 09:03   #2542
Klementyna12
Zadomowienie

Ja dostałam w zeszłym tygodniu bez problemu przesyłkę z aromatelli i puderek.com.pl (paletka iconic 3)

W Decathlonie jest darmowa wysyłka, zamówiłam wczoraj kuriera za pobraniem i termin dostawy to 15.12
Klementyna12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-07, 09:04   #2543
Marybeth
Rozeznanie

Ze śledzenia paczek, zamówienia powinny dojść do mnie jutro albo we wtorek. Ezebra trochę się opierdzielała i moje odżywki wysłała dopiero w piątek, ale że mieszkam niedaleko Lublina to nie będzie długo szło.
Marybeth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-07, 09:25   #2544
ettera
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez theMonique Pokaż wiadomość
czy ktos zamawial olej kokosowy KTC w ezebra? kallos i olej doszly cale, ale ten ostatni ma zatluszczona etykiete a po odkreceniu okazalo sie, ze folia ochronna jest niemal calkowicie oderwana, trzyma sie tylko na wlosku a to mial byc prezent
ja zamawiałam ten olej, na szczęście u mnie dotarł w stanie nienaruszonym
z cocolity też mam tylko numer przesyłki i wg tego nadana została 3grudnia więc albo są zastoje na poczcie albo poskąpili i wysyłają zwykłym ekonomicznym trochę się niecierpliwię ale i tak jestem zadowolona z zakupów bo udało mi się tam kliknąć paletę makeup revolution zaraz po pólnocy w promocji 10zł taniej niz w innych sklepach - którą po południu 2 grudnia juz widziałam u nich w normalnej cenie no ale tym akurat też mi sklep trochę podpał więc pewnie tam nie wrócę, wolę mini lub kosmetykomanię
ettera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-07, 09:41   #2545
emilinka
Rozeznanie

Dostałam maila z l"Occitane, że przesyłka nadana - przyjdzie UPSem.
emilinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-07, 09:54   #2546
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Zamawiałam pare razy tam i ostatnio dostałam używane kosmetyki (pomadke i lakier). I mi odpisali, że to niemożliwe, bo oni to z magazynu biorą.

A kallos zawsze ma tą folie przylepioną, więc na bank Twoja sama nie oderwała się.
Stary 2014-12-07, 10:00   #2547
Soph
Zakorzenienie

Kosmetyki Natur podniosły mi ciśnienie
"Przykro bam ale nie ma w hurtowni większości testerów, które Pani zamówiła i będą dostępne dopiero po Nowym Roku. Wysłaliśmy te które są dostępne. Dodaliśmy więcej testerów niż Pani zamówiła tak aby zrekompensować brak tych które Pani zamówiła."
Szkoda, że mam pełne wymiary tego co dosłali, albo wysłali to czego nie lubię, bez wcześniejszego kontaktu

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com
Arkusz rozliczeń: klik

Soph jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-07, 10:10   #2548
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
widzicie, mówiłam, że trzeba na ezebrę uważać. Szkoda, że Ci się takie coś trafiło
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-07, 10:18   #2549
Hosenka*
Zakorzenienie

Czekam jeszcze na 2 przesyłki: L'Occiatane i z Taniej książki

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-07, 10:26   #2550
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Czy trzeba wpisać jakiś kod na darmową dostawę do agito.pl?
Mi niestety dolicza koszt wysyłki. Tylko odbiór osobisty jest darmowy.
Tutaj szczegóły. O ile dobrze pamiętam, nie działa na produkty bdsklep czy coś takiego (spożywka bodajże).

Do osób zamawiających z agito - dostałyście w ogóle potwierdzenie wysyłki z agito, zaksięgowania pieniędzy? Nie mam u nich konta i dostałam tylko info o złożeniu zamówienia - kasa z konta ściągnięta już 2. Napisałam do nich maila.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości