|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2791 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Dot.: Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II
Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2792 |
Zakorzenienie
|
Ja od paru lat wożę ciuchy do Domu Samotnej Matki. Najpierw zadwoniłam zapytać, czy można, a teraz po prostu wożę, kiedy mam czas. Zawsze się bardzo cieszą
![]() Wszystkie ciuchy mam niezniszczone, niektóre nawet w ogóle nowe, wszystko wyprane, wyprasowane, generalnie w miarę modne, w sensie nie sprzed 30 lat. Im naprawdę zawsze te ciuchy są potrzebne. |
![]() ![]() |
![]() |
#2793 |
Konto usunięte
|
a skoro jestesmy przy Domach Dziecka to powiem Wam, ze moja firma co roku robi zrzutke i kupujemy prezenty dzieciom z domow dziecka - one sobie robia liste zycze, a my w kilka osob dobieramy sie w pary i kupujemy prezenty (jak w SP wlasciwie)
na samym poczatku dolaczylam sie do akcji bo mi bylo zal dzieciakow ale potem stwierdzilam, ze stop... bo lista zyczen nie wyglada tak: zolta sukienka, dres, but sportowe tylko : zolta sukienka z Zary, buty Adidas Air MAx , torebka firmy jakiejstam itp i to sa czesto takie w miare drogie rzeczy (ja sobie sama adidasow za 3 stowki nie kupuje) ![]() Nie wiem czy to wynika z takiego strasznego braku realizmu odnosnie cen czy (mniej lub bardziej swiadomej )checi naciagniecia, bo sporo z tych wychowankow ma jednak powyzej 15lat, ale ja jestem tym troche zniesmaczona... o dziwo nasze HR przyszly w tym roku po rozum do glowy i napisaly,ze taka paczka ma sie zamknac w kwocie 300-350 zl ![]() Mysle, ze SP powinna to samo wprowadzic dla drobych upominkow to bylaby lepiej postrzegana-wiem,ze niby ktos sie tu wypowiadal,ze SP rozumie przez drobny upominek cos do 100zl ale ja nie wiem jak tablet/laptop moze tyle koszowac a nikt tego nei podkresla i potem ludzie sie wkurzaja gdy widza, ze ''biedni'' ludzie prosza o cos czego oni sami nie maja |
![]() ![]() |
![]() |
#2794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego przeciętny Kowalski ma się w firmie składać nawet po te 10-20 zł dla kogoś (nie ważne czy dzieciak z DD czy SZP) NA RZECZ na którą nawet jego samego nie stać. Np Kowalski składa się 20 zł z kilkoma osobami na oryginalne buty z adidasa a swojemu dziecku kupuje buty w zwykłym sklepie za 50 złotych. To jest sprzeczne i nie podoba się to ludziom. Ja też wiem, że masa jest biednych dzieciaków i jest mi ich szkoda, no ale.. są jakieś granice prezentu. A ktoś kto jest naprawde biedny nie prosi o rzeczy markowe - takie jest moje zdanie w tym temacie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2796 | ||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
![]() |
#2797 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A taka pomoc do domu samotnej matki wg mnie jest jednym z lepszych pomysłów - dopiero dzięki temu wątkowi się o tym dowiedziałam. Cytat:
![]() Z cyklu prasówka z SzP: (sobota pracująca, a co!) Pani X: Was irytują tacy jak ja i podobne rodziny.A co my mamy powiedziec.Jak zapytałam sie liderki z mojego terenu czemu jest wpisana sąsiadka o 100zł wiekszym dochodem i trójką dzieci to pani mi powiedziała że ,,jestem roszczeniowa"!.Więc powiedzcie kto nie zna sie na dzialaniu Szlachetnej Paczki.ja prosilam tylko o wytłumaczenie.NIC WIĘCEJ! Pani Y: A ja będę się upierać ciągle przy swoim, bo chociaż robię paczkę dla starszej Pani, to uważam, że najlepszym prezentem jaki możemy dać jest praca. Taka, która realnie i długoterminowo wpłynie na sytuację rodziny Pani Z: Ale tez nie każdy ta prace niestety podjąć możeSzybkie spojrzenie na profil i co? Zgadłyście. Szlachta nie pracuje Znalazłam również naszego kochanego trolla od manii i wójcików - wypowiada się w tej dyskusji ![]() Link tutaj Jeśli imię i nazwisko jest zmyślone, a pani identyfikuje się z pewną literacką bohaterką, to już wiecie, jak zarabiać 20 tysięcy + VAT ![]()
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2014-12-06 o 22:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2798 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Przecież panie proszące o Diora nie proszą dlatego, że to taki cudowny zapach, ale dlatego, że będą mogły się pochwalić przed koleżankami perfumami za kilka stówek
![]() ![]()
#2799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahahaha ja padłam ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2800 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Ja nie wiem, powiecie mi czym się zajmuje
![]()
#2801 |
Konto usunięte
|
Margaurite Gautier to kurtyzana z "Damy kameliowej"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2802 |
Wizażowy Kot Igor
|
Zgadza się. Główna bohaterka powieści Dumasa o tym tytule
![]() Powieść zresztą kiepska i łzawa. Taki Harlequin z Belle Epoque.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
#2803 |
Zakorzenienie
|
Na profilu FB Szlachetnej Paczki są niezłe kwiatki
![]() np: Pani A: witam moja rodzina ja mąż i 5 dzieci w tym jedno niepełnosprawne. oboje nie pracujemy. czy była by możliwość pomocy dla nas z góry dziękujemy Pani B: a czemu oboje nie pracujecie, tylko wyciągacie rączki do darmowych rzeczy? "Szlachta nie pracuje"? Może czas zmienić podejście? Pani A: nie pracuje bo mam dziecko niepełnosprawne a mąż stracił pracę i narazie nie pracuje bo nigdzie nie potrzebuja do pracy na zimę Pani A w profilu ma - SZLACHTA NIE PRACUJE ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2805 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Najnowszy komentarz : Dlaczego my mamy takiego pecha, moi chłopcy w tym roku nie zaznają magi świąt, nie zawita do nich mikołaj. Niestety nie dostaliśmy się do projektu chodź nie mamy praktycznie nic. Życie jest niesprawiedliwe.
Nie mamy nic, więc róbmy innym wyrzuty ![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2806 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Ludziom brakuje jakiejś detereminacji. Mam wrażenie, ze jak mówią: my się staramy to jest to tylko staranie do momentu, gdy im jest komfortowo i nie wymaga większego wysiłku. Poza tymzdaję sobie sprawę, zeniektóry wyobraźni nie mają, sa mniej inteligentni. Mimo to, takie komentarze mnie drażnią.
![]() |
#2807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2809 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
W dzisiejszych czasach posiadanie internetu to nie jest jakiś luksus, ale sam jeden komentarz pokazuje jaka pani przyjęła postawę
![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2810 |
wańka wstańka
|
To rzecież nic: każdy mawięc to się nie liczy.
![]()
#2811 |
Konto usunięte
|
Czytam te komentarze na fb szanownej paczki i cały czas nasuwa mi się komiks z puentą "ludzie są biedni, bo są głupi. Gdyby byli mądrzy, nie byli by biedni". I jeżu w 98% przypadków tak jest. Jak widzę te komentarze "czemu mikolaj nie pszyjdzien do mojego brajanka" to mam wrażenie jakby je pisali wyłącznie ludzie z co najmniej lekkim opóźnieniem w rozwoju...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2812 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2813 |
Konto usunięte
|
Powinna siebie spytac, czemu nie pracuje tylko utrzymuje się z alimentów. A jak już siedzi w domu sama, kiedy dzieci w szkole/przedszkolu, to by chociaż mogła, nie wiem... Książkę przeczytać. Krzyżówkę rozwiązać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2814 |
Zakorzenienie
|
Farma,dokladnie ludzie są biedni z własnej głupoty.
Pszeczkola ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pracy poszukała?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2816 |
Konto usunięte
|
Oni mają internet i komputery, ale z klawiaturą bez znaków interpunkcyjnych, jak widzę -_-
|
![]() ![]() |
![]() |
#2817 |
Wredny kotecek
|
U was też na fb szlacheckiej sraczki nie widać ocen? Tych gwiazdek? Bo wchodzę i nie widzę recenzji, nie wiem jak w to wejść
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2818 |
Konto usunięte
|
Nie widać. Skasowali chyba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2819 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
mój ex szef też tak kiedyś zrobił, pojawiła się jakas ocena typu jedna albo dwie gwiazdki, która psuła średnią 5.0 więc to zablokował i rozkminiał jak usunąć zły komentarz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy męskie rzeczy też się tam przydadzą? Domyślam się że samotnych ojców tam nie ma, ale może są prawie dorosłe dzieci? Orientujecie się? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:39.