Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-06, 06:59   #2791
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Dot.: Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Piszę o moich doświadczeniach. W Domu Dziecka nie chcieli używanych ubranek czy zabawek. ( co nie znaczy zużytych czy zepsutych!). Nie wiem czy to wynik tego że w DD przyjmują tylko nowe rzeczy czy w tych gdzie się kontaktowałam po prostu mieli nadmiar.
Za to w domu samotnej matki potrzebują wszystkiego, od ubranek dziecięcych po kosmetyki i ubrania dorosłe. Bo często uciekają tam matki z dziećmi z domu tak jak stoją i nie mają niczego.
Jest tak, jak mówisz. Starsza kuzynka zawsze zawozi ubranka po swoim dziecku do Domu Samotnej Matki (niezniszczone, choć nie wiem, czy od Wójcika, kimkolwiek jest Wójcik) plus część zupełnie nowych, których mały nawet nie zdążył założyć bo rośnie szybko. Sporo z jej znajomych też tak robi. Wożą też składkowe kosmetyki dla niemowląt, pampersy itp. Zawsze wszystko jest przyjmowane z wdzięcznością bo (tak, jak napisałaś), matki często łapią dzieci i uciekają nie biorąc ze sobą nic bo nie ma czasu ani okazji gdy się ucieka podczas awantury z pięściami faceta w tle. Bywają sytuację, których nawet nie potrafimy sobie wyobrazić. W Domu Samotnej Matki przyda się wszystko, co czyste, całe i niezniszczone. Potrzeba też odzieży dla tych kobiet, wiele z nich ucieka po latach katorgi od swoich katów pozostawiając w domu wszystko, co do nich należało.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 11:07   #2792
Dotka90
Zakorzenienie

Ja od paru lat wożę ciuchy do Domu Samotnej Matki. Najpierw zadwoniłam zapytać, czy można, a teraz po prostu wożę, kiedy mam czas. Zawsze się bardzo cieszą
Wszystkie ciuchy mam niezniszczone, niektóre nawet w ogóle nowe, wszystko wyprane, wyprasowane, generalnie w miarę modne, w sensie nie sprzed 30 lat.
Im naprawdę zawsze te ciuchy są potrzebne.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 20:42   #2793
201701300929
Konto usunięte

a skoro jestesmy przy Domach Dziecka to powiem Wam, ze moja firma co roku robi zrzutke i kupujemy prezenty dzieciom z domow dziecka - one sobie robia liste zycze, a my w kilka osob dobieramy sie w pary i kupujemy prezenty (jak w SP wlasciwie)

na samym poczatku dolaczylam sie do akcji bo mi bylo zal dzieciakow ale potem stwierdzilam, ze stop... bo lista zyczen nie wyglada tak: zolta sukienka, dres, but sportowe tylko : zolta sukienka z Zary, buty Adidas Air MAx , torebka firmy jakiejstam itp
i to sa czesto takie w miare drogie rzeczy (ja sobie sama adidasow za 3 stowki nie kupuje)
Nie wiem czy to wynika z takiego strasznego braku realizmu odnosnie cen czy (mniej lub bardziej swiadomej )checi naciagniecia, bo sporo z tych wychowankow ma jednak powyzej 15lat, ale ja jestem tym troche zniesmaczona... o dziwo nasze HR przyszly w tym roku po rozum do glowy i napisaly,ze taka paczka ma sie zamknac w kwocie 300-350 zl

Mysle, ze SP powinna to samo wprowadzic dla drobych upominkow to bylaby lepiej postrzegana-wiem,ze niby ktos sie tu wypowiadal,ze SP rozumie przez drobny upominek cos do 100zl ale ja nie wiem jak tablet/laptop moze tyle koszowac a nikt tego nei podkresla i potem ludzie sie wkurzaja gdy widza, ze ''biedni'' ludzie prosza o cos czego oni sami nie maja
201701300929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 21:05   #2794
I ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nocna Nimfa Pokaż wiadomość
a skoro jestesmy przy Domach Dziecka to powiem Wam, ze moja firma co roku robi zrzutke i kupujemy prezenty dzieciom z domow dziecka - one sobie robia liste zycze, a my w kilka osob dobieramy sie w pary i kupujemy prezenty (jak w SP wlasciwie)

na samym poczatku dolaczylam sie do akcji bo mi bylo zal dzieciakow ale potem stwierdzilam, ze stop... bo lista zyczen nie wyglada tak: zolta sukienka, dres, but sportowe tylko : zolta sukienka z Zary, buty Adidas Air MAx , torebka firmy jakiejstam itp
i to sa czesto takie w miare drogie rzeczy (ja sobie sama adidasow za 3 stowki nie kupuje)
Nie wiem czy to wynika z takiego strasznego braku realizmu odnosnie cen czy (mniej lub bardziej swiadomej )checi naciagniecia, bo sporo z tych wychowankow ma jednak powyzej 15lat, ale ja jestem tym troche zniesmaczona... o dziwo nasze HR przyszly w tym roku po rozum do glowy i napisaly,ze taka paczka ma sie zamknac w kwocie 300-350 zl

Mysle, ze SP powinna to samo wprowadzic dla drobych upominkow to bylaby lepiej postrzegana-wiem,ze niby ktos sie tu wypowiadal,ze SP rozumie przez drobny upominek cos do 100zl ale ja nie wiem jak tablet/laptop moze tyle koszowac a nikt tego nei podkresla i potem ludzie sie wkurzaja gdy widza, ze ''biedni'' ludzie prosza o cos czego oni sami nie maja
Dokładnie. Gdyby to wygladało tak jak Ty piszesz to niebyłoby aż tyle głosów anty.
Dlaczego przeciętny Kowalski ma się w firmie składać nawet po te 10-20 zł dla kogoś (nie ważne czy dzieciak z DD czy SZP) NA RZECZ na którą nawet jego samego nie stać. Np Kowalski składa się 20 zł z kilkoma osobami na oryginalne buty z adidasa a swojemu dziecku kupuje buty w zwykłym sklepie za 50 złotych. To jest sprzeczne i nie podoba się to ludziom.
Ja też wiem, że masa jest biednych dzieciaków i jest mi ich szkoda, no ale.. są jakieś granice prezentu.
A ktoś kto jest naprawde biedny nie prosi o rzeczy markowe - takie jest moje zdanie w tym temacie.
I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 21:11   #2795
daydreaming_
Zakorzenienie

Cytat:
Piszę o moich doświadczeniach. W Domu Dziecka nie chcieli używanych ubranek czy zabawek. ( co nie znaczy zużytych czy zepsutych!). Nie wiem czy to wynik tego że w DD przyjmują tylko nowe rzeczy czy w tych gdzie się kontaktowałam po prostu mieli nadmiar.
Za to w domu samotnej matki potrzebują wszystkiego, od ubranek dziecięcych po kosmetyki i ubrania dorosłe. Bo często uciekają tam matki z dziećmi z domu tak jak stoją i nie mają niczego.
W takim razie pewnie ten konkretny DD miał ustalone, że nie przyjmują używanych rzeczy. W DD w którym pracuje moja mama przyjmują wszystko, i nowe i używane rzeczy i gdy stwierdzą, że mają tego wszystkiego za dużo albo dostali paczkę z rzeczami na malutkie dzieci to oddają do Caritasu.
daydreaming_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 22:01   #2796
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez loloo Pokaż wiadomość
mój ulubiony komentarz z fejsa to "ludzie ludziom zgotowali ten los" chyba odnośnie tego, że rodziny wielodzietne mają mały dochód, a inni są bogaci
Może jednak napisał to ktoś mądry, w tym kontekście, ze dziecioroby fundują taki "los" swym "pociechom". Tak tylko ośmielam się mieć nadzieję...

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Nocna Nimfa Pokaż wiadomość
Nie wiem czy to wynika z takiego strasznego braku realizmu odnosnie cen czy (mniej lub bardziej swiadomej )checi naciagniecia,
Sądzę, że te dzieci chcą pokazać w szkole,ze też mają coś super, że ich "stać". To zresztą dotyczy nie tylko dzieci, ale i dorosłych.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 22:28   #2797
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie kojarzycie sytuacje, kiedy ludzie biorący ślub proszą gości weselnych o kwiaty, wino - sporo wybiera akcje charytatywne. Kilka lat temu bardzo popularne było proszenie o zabawki/ przybory szkolne do domów dziecka. Zdarzało się czasem, że młodzi nie zapytali o taką możliwość - przyjeżdżają z kartonami misiów i przyborów, a tu lipa - dom dziecka nie może przyjąć. Każda placówka ma różne zasady - gdzieś wolno dać używane rzeczy, gdzieś wolno nowe; a inne w ogóle nie przyjmują nic.

A taka pomoc do domu samotnej matki wg mnie jest jednym z lepszych pomysłów - dopiero dzięki temu wątkowi się o tym dowiedziałam.

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Sądzę, że te dzieci chcą pokazać w szkole,ze też mają coś super, że ich "stać". To zresztą dotyczy nie tylko dzieci, ale i dorosłych.
Zgadzam się

Z cyklu prasówka z SzP: (sobota pracująca, a co!)

Pani X: Was irytują tacy jak ja i podobne rodziny.A co my mamy powiedziec.Jak zapytałam sie liderki z mojego terenu czemu jest wpisana sąsiadka o 100zł wiekszym dochodem i trójką dzieci to pani mi powiedziała że ,,jestem roszczeniowa"!.Więc powiedzcie kto nie zna sie na dzialaniu Szlachetnej Paczki.ja prosilam tylko o wytłumaczenie.NIC WIĘCEJ!

Pani Y: A ja będę się upierać ciągle przy swoim, bo chociaż robię paczkę dla starszej Pani, to uważam, że najlepszym prezentem jaki możemy dać jest praca. Taka, która realnie i długoterminowo wpłynie na sytuację rodziny
Pani Z: Ale tez nie każdy ta prace niestety podjąć może
Szybkie spojrzenie na profil i co? Zgadłyście. Szlachta nie pracuje

Znalazłam również naszego kochanego trolla od manii i wójcików - wypowiada się w tej dyskusji
Link tutaj
Jeśli imię i nazwisko jest zmyślone, a pani identyfikuje się z pewną literacką bohaterką, to już wiecie, jak zarabiać 20 tysięcy + VAT

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2014-12-06 o 22:29
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-06, 22:58   #2798
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Przecież panie proszące o Diora nie proszą dlatego, że to taki cudowny zapach, ale dlatego, że będą mogły się pochwalić przed koleżankami perfumami za kilka stówek. Z tego co pamiętam to żadna konkretnej nazwy(linii? ) nie powiedziała.

Stary 2014-12-06, 23:28   #2799
I ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Pewnie kojarzycie sytuacje, kiedy ludzie biorący ślub proszą gości weselnych o kwiaty, wino - sporo wybiera akcje charytatywne. Kilka lat temu bardzo popularne było proszenie o zabawki/ przybory szkolne do domów dziecka. Zdarzało się czasem, że młodzi nie zapytali o taką możliwość - przyjeżdżają z kartonami misiów i przyborów, a tu lipa - dom dziecka nie może przyjąć. Każda placówka ma różne zasady - gdzieś wolno dać używane rzeczy, gdzieś wolno nowe; a inne w ogóle nie przyjmują nic.

A taka pomoc do domu samotnej matki wg mnie jest jednym z lepszych pomysłów - dopiero dzięki temu wątkowi się o tym dowiedziałam.

Zgadzam się

Z cyklu prasówka z SzP: (sobota pracująca, a co!)

Pani X: Was irytują tacy jak ja i podobne rodziny.A co my mamy powiedziec.Jak zapytałam sie liderki z mojego terenu czemu jest wpisana sąsiadka o 100zł wiekszym dochodem i trójką dzieci to pani mi powiedziała że ,,jestem roszczeniowa"!.Więc powiedzcie kto nie zna sie na dzialaniu Szlachetnej Paczki.ja prosilam tylko o wytłumaczenie.NIC WIĘCEJ!

Pani Y: A ja będę się upierać ciągle przy swoim, bo chociaż robię paczkę dla starszej Pani, to uważam, że najlepszym prezentem jaki możemy dać jest praca. Taka, która realnie i długoterminowo wpłynie na sytuację rodziny
Pani Z: Ale tez nie każdy ta prace niestety podjąć może
Szybkie spojrzenie na profil i co? Zgadłyście. Szlachta nie pracuje

Znalazłam również naszego kochanego trolla od manii i wójcików - wypowiada się w tej dyskusji
Link tutaj
Jeśli imię i nazwisko jest zmyślone, a pani identyfikuje się z pewną literacką bohaterką, to już wiecie, jak zarabiać 20 tysięcy + VAT

hahahaha ja padłam : hahaha:
I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 00:06   #2800
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Ja nie wiem, powiecie mi czym się zajmuje ?

Stary 2014-12-07, 00:15   #2801
201609102148
Konto usunięte

Margaurite Gautier to kurtyzana z "Damy kameliowej"
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 05:42   #2802
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez Farmakopea Pokaż wiadomość
Margaurite Gautier to kurtyzana z "Damy kameliowej"
Zgadza się. Główna bohaterka powieści Dumasa o tym tytule

Powieść zresztą kiepska i łzawa. Taki Harlequin z Belle Epoque.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 09:28   #2803
Lady in Blue
Zakorzenienie

Na profilu FB Szlachetnej Paczki są niezłe kwiatki

np:

Pani A: witam moja rodzina ja mąż i 5 dzieci w tym jedno niepełnosprawne. oboje nie pracujemy. czy była by możliwość pomocy dla nas z góry dziękujemy

Pani B: a czemu oboje nie pracujecie, tylko wyciągacie rączki do darmowych rzeczy? "Szlachta nie pracuje"? Może czas zmienić podejście?

Pani A: nie pracuje bo mam dziecko niepełnosprawne a mąż stracił pracę i narazie nie pracuje bo nigdzie nie potrzebuja do pracy na zimę

Pani A w profilu ma - SZLACHTA NIE PRACUJE Mąż tej pani ma to samo Prawdziwa arystokracja.
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 09:36   #2804
Veredise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Przecież panie proszące o Diora nie proszą dlatego, że to taki cudowny zapach, ale dlatego, że będą mogły się pochwalić przed koleżankami perfumami za kilka stówek. Z tego co pamiętam to żadna konkretnej nazwy(linii? ) nie powiedziała.
Nie no, było chyba, że J'adore ma być. Pewnie dlatego, że w TV reklamują

Veredise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 10:31   #2805
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Najnowszy komentarz : Dlaczego my mamy takiego pecha, moi chłopcy w tym roku nie zaznają magi świąt, nie zawita do nich mikołaj. Niestety nie dostaliśmy się do projektu chodź nie mamy praktycznie nic. Życie jest niesprawiedliwe.

Nie mamy nic, więc róbmy innym wyrzuty

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 10:35   #2806
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Najnowszy komentarz : Dlaczego my mamy takiego pecha, moi chłopcy w tym roku nie zaznają magi świąt, nie zawita do nich mikołaj. Niestety nie dostaliśmy się do projektu chodź nie mamy praktycznie nic. Życie jest niesprawiedliwe.

Nie cierpię takie podejścia do życia. Wszystkiemu wnny pech, inni ludzie, ale żeby sięogarnąć icoś zrobić by zmienić swoją sytuację to juz nie.

Ludziom brakuje jakiejś detereminacji. Mam wrażenie, ze jak mówią: my się staramy to jest to tylko staranie do momentu, gdy im jest komfortowo i nie wymaga większego wysiłku.
Poza tymzdaję sobie sprawę, zeniektóry wyobraźni nie mają, sa mniej inteligentni. Mimo to, takie komentarze mnie drażnią.
Stary 2014-12-07, 10:36   #2807
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:

Ale internet i komputer mają
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Stary 2014-12-07, 10:38   #2808
exist_
Zakorzenienie

Cytat:

A może maggi świąt?
Stary 2014-12-07, 10:44   #2809
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
W dzisiejszych czasach posiadanie internetu to nie jest jakiś luksus, ale sam jeden komentarz pokazuje jaka pani przyjęła postawę

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 10:44   #2810
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
To rzecież nic: każdy mawięc to się nie liczy.
Stary 2014-12-07, 10:53   #2811
201609102148
Konto usunięte

Czytam te komentarze na fb szanownej paczki i cały czas nasuwa mi się komiks z puentą "ludzie są biedni, bo są głupi. Gdyby byli mądrzy, nie byli by biedni". I jeżu w 98% przypadków tak jest. Jak widzę te komentarze "czemu mikolaj nie pszyjdzien do mojego brajanka" to mam wrażenie jakby je pisali wyłącznie ludzie z co najmniej lekkim opóźnieniem w rozwoju...
Stary 2014-12-07, 10:54   #2812
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Czytam te komentarze na fb szanownej paczki i cały czas nasuwa mi się komiks z puentą "ludzie są biedni, bo są głupi. Gdyby byli mądrzy, nie byli by biedni". I jeżu w 98% przypadków tak jest. Jak widzę te komentarze "czemu mikolaj nie pszyjdzien do mojego brajanka" to mam wrażenie jakby je pisali wyłącznie ludzie z co najmniej lekkim opóźnieniem w rozwoju...
Przed chwilą w oczy rzucił mi się taki komentarz:
Cytat:
Tez bylam zapisana i nic do tej pory sama wychowuje dzieci i utrzymuje sie z alimentów jak opłace rachunki to zostanie mi 70 zl nie liczac okresówki 284 i z tego do szkoly i do pszeczkola wolaja dzieci czesto choruja i co ja mam powiedziec to jest wszystko śle zrobiana ta paczka powilni tym na prawde pomuc co nie maja a nie tym co maja 1600 to jest sprawiedliwos do dupy

Stary 2014-12-07, 11:02   #2813
201609102148
Konto usunięte

Powinna siebie spytac, czemu nie pracuje tylko utrzymuje się z alimentów. A jak już siedzi w domu sama, kiedy dzieci w szkole/przedszkolu, to by chociaż mogła, nie wiem... Książkę przeczytać. Krzyżówkę rozwiązać.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-07, 11:16   #2814
Karinio
Zakorzenienie

Farma,dokladnie ludzie są biedni z własnej głupoty.

Pszeczkola zła zrobiona paczka,zła niedobra.A kto ci kobieto kazał dzieci narobić w liczbie mnogiej.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 11:52   #2815
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Moze sa?

Cytat:
Powinna siebie spytac, czemu nie pracuje tylko utrzymuje się z alimentów. A jak już siedzi w domu sama, kiedy dzieci w szkole/przedszkolu, to by chociaż mogła, nie wiem... Książkę przeczytać. Krzyżówkę rozwiązać.
Pracy poszukała??
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 11:53   #2816
201604301943
Konto usunięte

Oni mają internet i komputery, ale z klawiaturą bez znaków interpunkcyjnych, jak widzę -_-
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 12:22   #2817
GrumpyCat
Wredny kotecek

U was też na fb szlacheckiej sraczki nie widać ocen? Tych gwiazdek? Bo wchodzę i nie widzę recenzji, nie wiem jak w to wejść
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 12:28   #2818
20160901857
Konto usunięte

Nie widać. Skasowali chyba
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 12:32   #2819
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
U was też na fb szlacheckiej sraczki nie widać ocen? Tych gwiazdek? Bo wchodzę i nie widzę recenzji, nie wiem jak w to wejść
schowali, bo pewnie mieli za dużo negatywnych ocen.
mój ex szef też tak kiedyś zrobił, pojawiła się jakas ocena typu jedna albo dwie gwiazdki, która psuła średnią 5.0 więc to zablokował i rozkminiał jak usunąć zły komentarz
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 12:45   #2820
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ja od paru lat wożę ciuchy do Domu Samotnej Matki. Najpierw zadwoniłam zapytać, czy można, a teraz po prostu wożę, kiedy mam czas. Zawsze się bardzo cieszą
Wszystkie ciuchy mam niezniszczone, niektóre nawet w ogóle nowe, wszystko wyprane, wyprasowane, generalnie w miarę modne, w sensie nie sprzed 30 lat.
Im naprawdę zawsze te ciuchy są potrzebne.
Dzięki za pomysł. Teraz zima idzie a ja mam wielki karton swetrów.
Czy męskie rzeczy też się tam przydadzą? Domyślam się że samotnych ojców tam nie ma, ale może są prawie dorosłe dzieci? Orientujecie się?
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości