Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-12-06, 11:58   #1411
Newquay
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 188
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Ja bym siê ba³a ¶ci±gaæ kolor. Mi siê wydaje,¿e to dopiero w³osy niszczy. Po ostatnich do¶wiadczeniach to tak jak dziewczyny mi radzi³y farbuje na mój naturalny i czekam a¿ odrosn±. Chocia¿ korci mnie ten blond :-D No, ale najwa¿niejsze, ¿eby w³osy wróci³y do siebie. Dzi¶ mój wielki dzieñ. O 15. 00 zaczynam operacje przywracania naturalnego kolorku Pidalyscie mi o szamponetkach. Powiedzcie jakiej firmy szamponetkê u¿ywacie, bo w razie zmywania koloru to wolê te szamponetki, nie chce ich farbowac co dwa tygodnie. Fryzjerka by³a na tyle mi³a, ¿e zafarbuje mi farb± sklepow± wiec w razie czego bêdê mog³a kupiæ,ale je¶li szamponetki s± mniej szkodliwe to wolê je. Trzymajcie dzi¶ za mnie kciuki proszê
Stary 2014-12-06, 12:14   #1412
paulownia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 861

[QUOTE=Newquay;49231999
Pidalyscie mi o szamponetkach. Powiedzcie jakiej firmy szamponetkê u¿ywacie, bo w razie zmywania koloru to wolê te szamponetki, nie chce ich farbowac co dwa tygodnie. Fryzjerka by³a na tyle mi³a, ¿e zafarbuje mi farb± sklepow± wiec w razie czego bêdê mog³a kupiæ,ale je¶li szamponetki s± mniej szkodliwe to wolê je. Trzymajcie dzi¶ za mnie kciuki proszê [/QUOTE]
Ja nie uzywam szamponetek, ale z kolorow poltrwalych najbardziej zadowolona bylam z Castinga Creme Gloss. Bez amoniaku, zmywa sie po okolo 2 miesiacach (6-8 tygodni stoi na opakowaniu).
Jeszcze mi przyszlo do glowy zasugerowac ci balsamy koloryzujace z henna, tzw. pseudohenny, tak jak np. balsam Venity. Widze ze nie siedzisz w Polsce, ja tez nie, ale widze je czesto w sprzedazy w sklepach zielarsko-zdrowozywnosciowych-naturalnokosmetycznych.
Wyplukuja sie w okolo 3 tygodnie takoz.
paulownia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-06, 12:30   #1413
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
Jakby ci co¶ pomog³a moja historia:
Latami nosi³am rude w³osy, naturalnie mam mysi, bardzo ciemny blond. Ponad pó³ roku temu stwierdzi³am, ¿e wracam do naturalnych. Najpierw potraktowa³am je pigmentacj± na ciemny, mysi blond. Wyp³uka³a siê po miesi±cu. Potem z 3-4 razy da³am ciemne szamponetki. Te¿ nie trzyma³y. W koñcu stwierdzi³am, ¿e muszê wypleniæ rudy. Zaczê³am u¿ywaæ niebieskiego szamponu i po osi±gniêciu z³ota, znowu da³am farbê ciemny blond. Efekt koñcowy: s± z³ote z mysimy przeb³yskami i bardzo ³adnie komponuj± siê z odrostem. Nie mniej przynajmniej raz w tygodniu niebieski szampon inaczej momentalnie wraca przebijanie rudo¶ci.
Z³ote z mysimi przeb³yskami by mnie urz±dza³y, bo o ile odrosty mam do¶æ ciemne i w³a¶nie mysie, to s³oñce szalenie mi rozja¶nia w³osy i mam w³a¶nie taki z³otawy blond.
Wczoraj szuka³am starych zdjêæ, ¿eby zobaczyæ, jaki mia³am kolor i znalaz³am co¶ takiego jak w za³±czniku. Pewnie teraz nie mam ju¿ tak jasnych, bo mog³y mi ¶ciemnieæ z wiekiem, ale wtedy faktycznie mia³am tak jasne, a czasem i ja¶niejsze.
(To zdjêcie jest sprzed 10 czy 12 lat wiêc nie ¶miaæ siê )

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Poka¿ wiadomo¶æ
Ja podobnie jak kole¿anka wy¿ej mia³am wszelkie rudo¶ci na g³owie a naturalnie mam mysi blond. Postanowi³am kolor zdj±æ u fryzjerki. Zdjê³a, pofarbowa³a mi na podobny jak mam, ale cieplejszy (jestem ch³odn± szatynk±). Skóra piek³a jak diabli. Na³o¿y³a mi jak±¶ maskê. skórê potem leczy³am w szpitalu (akurat na³o¿y³o siê zaostrzenie mojej choroby), my¶la³am ¿e obetn± mi w³osy. Ba³am siê, ¿e zniszczy mi w³osy, ale nie. By³y w porz±dku. Teraz nie farbuje, wiêc mam zimne odrosty i od po³owy ciep³e. Na nastêpnej wizycie tak mnie ¶ciê³a, ¿e wygl±da jakby to by³ zamierzony efekt. A ja jeszcze parê miesiêcy odczekam i zetnê te ciep³e kolory i zostanie moje zimnid³o na g³owie

Wiêc mo¿e zdejmowanie koloru u zaufanej fryzjerki jest rozwi±zaniem?
O kurcze, to nie¼le Ciê wziê³o z t± skór±.
A co do ¶ci±gania koloru - nie mam ¿adnej zaufanej fryzjerki, bardziej ufam swoim umiejêtno¶ciom ni¿ cudzym. ¦ci±ganie koloru mo¿na zrobiæ te¿ w domu.

Cytat:
Napisane przez Joanku Poka¿ wiadomo¶æ
Czytam i siê modlê ¿eby mnie siê rudo¶c nie znudzi³a bo nie wiem co to bêdzie xD
No niektórym siê nie nudzi i ca³e ¿ycie mog± w jednych w³osach chodziæ. Ja niestety potrzebujê zmian. Nawet przy hennie czasem sobie co¶ zmienia³am, k³ad³am na hennê ró¿, czerwieñ, ale jak siê zmy³o, to k³ad³am z powrotem rudy. Teraz ju¿ nie chcê.

Cytat:
Napisane przez AgusiA753 Poka¿ wiadomo¶æ
eh, ciê¿kie jest ¿ycie A powiedz mi, jak tak rozja¶nia³a¶ w³osy farb± to tam gdzie by³a henna te¿ ³adnie ja¶nia³o? Czy bardziej odrost? I widzia³a¶ ró¿nicê w kondycji? Pewnie nie, bo masz mocne w³osiska.
Nigdy nie rozja¶nia³am tak typowo, tj samym rozja¶niaczem henny. Farbowa³am tylko farb± rozja¶niaj±c± - L'oreal Feeria Mango 74. Widzia³am ró¿nicê. W pierwszej chwili (przez mo¿e 2 mycia) kolor by³ wyrównany, ale po tym wstêpnym wyp³ukaniu siê, czyli w zasadzie osi±gniêciu docelowego koloru, odrosty by³y ja¶niejsze ni¿ reszta w³osów, która by³a zahennowana.
Przy tej farbie rozja¶niaj±cej nie widzia³am ¿adnego negatywnego wp³ywu na kondycjê w³osów.

Cytat:
Napisane przez Newquay Poka¿ wiadomo¶æ
Ja bym siê ba³a ¶ci±gaæ kolor. Mi siê wydaje,¿e to dopiero w³osy niszczy. Po ostatnich do¶wiadczeniach to tak jak dziewczyny mi radzi³y farbuje na mój naturalny i czekam a¿ odrosn±. Chocia¿ korci mnie ten blond :-D No, ale najwa¿niejsze, ¿eby w³osy wróci³y do siebie. Dzi¶ mój wielki dzieñ. O 15. 00 zaczynam operacje przywracania naturalnego kolorku Pidalyscie mi o szamponetkach. Powiedzcie jakiej firmy szamponetkê u¿ywacie, bo w razie zmywania koloru to wolê te szamponetki, nie chce ich farbowac co dwa tygodnie. Fryzjerka by³a na tyle mi³a, ¿e zafarbuje mi farb± sklepow± wiec w razie czego bêdê mog³a kupiæ,ale je¶li szamponetki s± mniej szkodliwe to wolê je. Trzymajcie dzi¶ za mnie kciuki proszê
¦ci±ganie koloru nie niszczy, je¶li robione jest dekoloryzatorem, a nie rozja¶niaczem. Z tym, ¿e dekoloryzator jednorazowo rozja¶nia o 1-2 tony i zabieg trzeba powtarzaæ, czasem i 3-5 razy. Rozja¶niacz dzia³a od razu i jak siê uprzeæ, to mo¿na zrobiæ i z czerni platynê. Kosztem zniszczenia w³osów oczywi¶cie.
Ja z dekoloryzatorem chyba bawiæ siê nie bêdê, bo obawiam sie, ¿e i tak nie ¶ci±gnie henny (dzia³a tylko na chemiczne barwniki, nie ruszaj±c naturalnego w³asnego z w³osa), poza tym musia³abym pewnie powtarzaæ to w³a¶nie z 3-4 razy, co przy mojej d³ugo¶ci wynios³oby mnie ogromne pieni±dze. Dekoloryzator kosztuje ok. 40 z³ chyba. Nie jestem pewna, czy to na jeden raz, ale pewnie na zbyt wiele przy moich d³ugich w³osach by mi nie wystarczy³o.
SZAMPONETKI kupujê z Joanny lub Mariona. Nie kupuj Palette, sama nigdy nie mia³am, ale du¿o siê naczyta³am, ¿e s± straszne.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg qweeee.jpg (28,3 KB, 18 za³adowañ)
martaakow jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-06, 12:33   #1414
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Poka¿ wiadomo¶æ
Ja nie uzywam szamponetek, ale z kolorow poltrwalych najbardziej zadowolona bylam z Castinga Creme Gloss. Bez amoniaku, zmywa sie po okolo 2 miesiacach (6-8 tygodni stoi na opakowaniu).
Tylko trzeba przy nich uwa¿aæ, bo kolory wychodz± zdecydowanie za ciemne! Na tyle, ¿e jasny br±z potrafi wyj¶æ praktycznie czarny. Wiêc nie wiem, którym kolorem z ich palety nale¿a³oby zafarbowaæ, ¿eby uzyskaæ ciemny blond (pewnie platyn± )
Stary 2014-12-06, 13:31   #1415
Newquay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martaakow Poka¿ wiadomo¶æ
Z³ote z mysimi przeb³yskami by mnie urz±dza³y, bo o ile odrosty mam do¶æ ciemne i w³a¶nie mysie, to s³oñce szalenie mi rozja¶nia w³osy i mam w³a¶nie taki z³otawy blond.
Wczoraj szuka³am starych zdjêæ, ¿eby zobaczyæ, jaki mia³am kolor i znalaz³am co¶ takiego jak w za³±czniku. Pewnie teraz nie mam ju¿ tak jasnych, bo mog³y mi ¶ciemnieæ z wiekiem, ale wtedy faktycznie mia³am tak jasne, a czasem i ja¶niejsze.

O kurcze, to nie¼le Ciê wziê³o z t± skór±.
A co do ¶ci±gania koloru - nie mam ¿adnej zaufanej fryzjerki, bardziej ufam swoim umiejêtno¶ciom ni¿ cudzym. ¦ci±ganie koloru mo¿na zrobiæ te¿ w domu.

No niektórym siê nie nudzi i ca³e ¿ycie mog± w jednych w³osach chodziæ. Ja niestety potrzebujê zmian. Nawet przy hennie czasem sobie co¶ zmienia³am, k³ad³am na hennê ró¿, czerwieñ, ale jak siê zmy³o, to k³ad³am z powrotem rudy. Teraz ju¿ nie chcê.

Nigdy nie rozja¶nia³am tak typowo, tj samym rozja¶niaczem henny. Farbowa³am tylko farb± rozja¶niaj±c± - L'oreal Feeria Mango 74. Widzia³am ró¿nicê. W pierwszej chwili (przez mo¿e 2 mycia) kolor by³ wyrównany, ale po tym wstêpnym wyp³ukaniu siê, czyli w zasadzie osi±gniêciu docelowego koloru, odrosty by³y ja¶niejsze ni¿ reszta w³osów, która by³a zahennowana.
Przy tej farbie rozja¶niaj±cej nie widzia³am ¿adnego negatywnego wp³ywu na kondycjê w³osów.

¦ci±ganie koloru nie niszczy, je¶li robione jest dekoloryzatorem, a nie rozja¶niaczem. Z tym, ¿e dekoloryzator jednorazowo rozja¶nia o 1-2 tony i zabieg trzeba powtarzaæ, czasem i 3-5 razy. Rozja¶niacz dzia³a od razu i jak siê uprzeæ, to mo¿na zrobiæ i z czerni platynê. Kosztem zniszczenia w³osów oczywi¶cie.
Ja z dekoloryzatorem chyba bawiæ siê nie bêdê, bo obawiam sie, ¿e i tak nie ¶ci±gnie henny (dzia³a tylko na chemiczne barwniki, nie ruszaj±c naturalnego w³asnego z w³osa), poza tym musia³abym pewnie powtarzaæ to w³a¶nie z 3-4 razy, co przy mojej d³ugo¶ci wynios³oby mnie ogromne pieni±dze. Dekoloryzator kosztuje ok. 40 z³ chyba. Nie jestem pewna, czy to na jeden raz, ale pewnie na zbyt wiele przy moich d³ugich w³osach by mi nie wystarczy³o.
SZAMPONETKI kupujê z Joanny lub Mariona. Nie kupuj Palette, sama nigdy nie mia³am, ale du¿o siê naczyta³am, ¿e s± straszne.
Dziêki za te info. A co do dekoloryzacji jeszcze to kupi³am taki o to produkt bez amoniaku, ale go nie u¿y³am, bo siê ba³am efektu wiec nie zopiniuje niestety. Dzi¶ jadê do tej fryzjerki to go zabiorê i zapytam co ona na to. Mo¿e by mi ¶ci±gn±³ ten rudy z odrostow, fajnie by by³o Czyta³am opinie to ma dobre i mo¿na po jego u¿yciu od razu farbê nak³adaæ. Tylko kurcze faktycznie by Ciê tovdrogo wynios³o, bo da³am za niego 12 e :-/
Mia³ kto¶ ten produkt?
Stary 2014-12-06, 13:35   #1416
Newquay
Raczkowanie

To ten produkt, nie wgra³am za pierwszym razem
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_2545.jpg (115,7 KB, 9 za³adowañ)

Edytowane przez Newquay
Czas edycji: 2014-12-06 o 13:37
Newquay jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-06, 13:45   #1417
Imperfecta
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 37 060

Cytat:
Ja sama ¶ci±ga³am kolor dwa razy, raz dekoloryzatorem a raz normalnie rozja¶niaczem. Choæ to drugie ¶ci±ganiem nazwaæ nie mo¿na. No i w sumie jako¶ bardzo moje w³osy zmêczone nie by³y. Jednak nie polecam robiæ tego komu¶
Imperfecta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-06, 14:17   #1418
201605090958
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 661

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Poka¿ wiadomo¶æ
Ja sama ¶ci±ga³am kolor dwa razy, raz dekoloryzatorem a raz normalnie rozja¶niaczem. Choæ to drugie ¶ci±ganiem nazwaæ nie mo¿na. No i w sumie jako¶ bardzo moje w³osy zmêczone nie by³y. Jednak nie polecam robiæ tego komu¶
Rozja¶niacz i dekoloryzator...zmienili moje wlosowe ¿ycie. Tak zniszczyli mi w³osy, ¿e musia³am wszystko ¶ci±æ i od tego czasu swiadomie pielêgnujê w³osy
201605090958 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-06, 15:33   #1419
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Dziêki za te info. A co do dekoloryzacji jeszcze to kupi³am taki o to produkt bez amoniaku, ale go nie u¿y³am, bo siê ba³am efektu wiec nie zopiniuje niestety. Dzi¶ jadê do tej fryzjerki to go zabiorê i zapytam co ona na to. Mo¿e by mi ¶ci±gn±³ ten rudy z odrostow, fajnie by by³o Czyta³am opinie to ma dobre i mo¿na po jego u¿yciu od razu farbê nak³adaæ. Tylko kurcze faktycznie by Ciê tovdrogo wynios³o, bo da³am za niego 12 e :-/
Mia³ kto¶ ten produkt?
Nie mia³am nigdy, musia³aby¶ sprawdziæ, czy to faktycznie dekoloryzator.
A mo¿e warto by spróbowaæ niebieskich szamponów dla blondynek? Nadaj± ch³odny odcieñ i byæ mo¿e wcale by¶ nie potrzebowa³a ¶ci±gaæ tego rudego.
Stary 2014-12-06, 17:33   #1420
Milena_ 798
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 288

Dziewczyny uzywa która¶ jantaru z nowym sk³adem? Zastanawiam siê nad kupnem ale w tym sk³adzie troszkê siê zmieni³o boje siê podra¿nieñ. Mój skalp i tak przechodzi teraz kryzys.
Moje stare konto

Edytowane przez Milena_ 798
Czas edycji: 2014-12-06 o 17:36
Milena_ 798 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-06, 17:43   #1421
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny uzywa która¶ jantaru z nowym sk³adem? Zastanawiam siê nad kupnem ale w tym sk³adzie troszkê siê zmieni³o boje siê podra¿nieñ. Mój skalp i tak przechodzi teraz kryzys.
Ja u¿ywa³am, ale nie mam porównania do starego sk³adu.
U mnie nowy nic specjalnego nie robi³. Ale moja skóra g³owy te¿ nie jest jaka¶ specjalnie wra¿liwa.
Stary 2014-12-06, 18:46   #1422
AgusiA753
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 151

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Poka¿ wiadomo¶æ
AgusiA753 -otó¿ tak, ¿e wczoraj po³o¿y³am siê na godzinkê spaæ z piêknymi w³osami, a obudzi³am z puchem a po nocy to ju¿ pogrom. Gliceryna bywa okrutna. I na co mi to by³o, teraz muszê lecieæ myæ szamponem i maseczkowaæ
Ja bym pewnie maslo miala:P

Cytat:

¶miaæ siê? Z ³adnego koloru i zdrowych w³osów? Jasne

na watku o hennie czyta³am ju¿ jak dziewczyny rozjasnialy i cudowaly, ale ka¿da opinia jest cenna czyli wychodzi na to, ze odrost oczywiscie, ci ³adnie farba lapala, ale henny nie rozjasniala?
Cytat:
Ryzyk fizyk z nim jest. Jak masz podraznienie to bym raczej na kozieradke sie zdecydowala.
Stary 2014-12-06, 19:00   #1423
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgusiA753 Poka¿ wiadomo¶æ
na watku o hennie czyta³am ju¿ jak dziewczyny rozjasnialy i cudowaly, ale ka¿da opinia jest cenna czyli wychodzi na to, ze odrost oczywiscie, ci ³adnie farba lapala, ale henny nie rozjasniala?
Nie no. Rozja¶nia³a mi hennê, ale du¿o mniej ni¿ odrost.
Stary 2014-12-06, 20:01   #1424
Newquay
Raczkowanie

Hey dziewczyny Mam ju¿ ciemne wlosiska Co do stanu moich w³osów to fryzjerka powiedzia³a,¿e s± popalone, ¿e nie rozumie jak fryzjerka mog³a mi zrobiæ takie kolory na g³owie i mnie tak zostawiæ. Powiedzia³a, ¿e w³osy mam zielonkawe, a tak mi w³a¶nie zalatywalo na zieleñ. W³osy ¶ciête tez nie by³y poprawnie,ale narazie nic mi fryzjerka nie sciela, powiedzia³a,¿e lepiej,¿ebym tak narazie zostawi³a,bo je¶li zacznie mi cieniowac,degazowac itp to nie zepne w³osów, bo bêd± za krótkie. No,a ze ja teraz bêdê je i tak zwiazywac to stwierdzi³am, ¿e faktycznie siê wstrzymam. W³osy nie bêd± siê krecic,bo s± popalone, ale jest dobry znak baby hair zaczê³y mi siê krêciæ wiec przy twarzy juz pojawiaj± siê loczki
Kochane dziêkujê za te rady.
Przede wszystkim dziêkujê Klaudenc bo dziêki niej podjê³am ostateczn± decyzjê o jednym kolorze.
Chcia³am zrobiæ fotki,ale w tym ¶wietle kolor wychodzi zupe³nie inny. Kolorek jest ciemniejszy ni¿ siê spodziewa³am, ale mojemu mê¿owi siê podoba wiec jest dobrze, on zawsze krytycznie spojrzy i powie mi prawde.
No wiêc dziêkujê jeszcze raz wszystkim
W za³±czeniu foto farby jak± u¿y³a fryzjerka.
Czy macie pomys³ jakiej szamponetki u¿yæ? Jaki¶ konkretny kolor?
Bo ja nie mam pojêcia.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_2546.jpg (78,2 KB, 19 za³adowañ)
Stary 2014-12-06, 20:29   #1425
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 866

Cytat:
Ja nigdy nie farbowa³am, ani nawet nie nak³ada³am ¿adnej szamponetki czy zmywalnych kolorów. Lubiê bardzo swój naturalny kolor, dobrze siê w nim czujê. Niestety, ostatnio zauwa¿am coraz wiêcej bardzo jasnych w³osów, niektórych ca³kiem bia³ych i bojê siê, ¿e siwienie tu¿ tu¿. Nie wyobra¿am sobie farbowania moich kêdziorów.
krolewna_smieszka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-07, 04:51   #1426
Joanku
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 159

Cytat:
Nie mam porównania ze starym, ale u mnie przy wra¿liwym skalpie zrobi³ dramat.
£upie¿, rany i ropa..
Da³am mu parê szans ale by³o tylko gorzej. Skalp od tamtej pory wci±¿ nie doszed³ ostatecznie do siebie, balabym siê kolejnej próby
Joanku jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-07, 10:00   #1427
Milena_ 798
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 288

Dziêki dziewczyny przemy¶lalam to i z jantaru zrezygnuje. zostane przy sesie
Moje stare konto
Milena_ 798 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-07, 10:09   #1428
Miskaa78
Kazar Lady

Wiadomo¶ci: 22 900

Cytat:
u¿ywa³am nowego jaki czas i nie by³am zadowolona, w³osy mi lecia³y i mia³am na skórze takie dziwne b±ble a nie mam wra¿liwej skóry
mam jeszcze kilka butelek starego, muszê pou¿ywaæ znowu

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczaj±c± g³upot±..

Miskaa78 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-07, 10:34   #1429
Newquay
Raczkowanie

Dzieñ dobry kobitki, w za³±czeniu fotki mojego nowego looku, w³oski wyprostowane.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg received_949634845063940.jpg (49,0 KB, 47 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg received_949634391730652.jpg (49,2 KB, 34 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg received_949634615063963.jpg (46,8 KB, 51 za³adowañ)
Stary 2014-12-07, 11:21   #1430
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieñ dobry kobitki, w za³±czeniu fotki mojego nowego looku, w³oski wyprostowane.
Calkiem calkiem ale musisz je prostowac? I tak juz sporo przeszly.
Stary 2014-12-07, 11:27   #1431
Newquay
Raczkowanie

Cytat:
Calkiem calkiem ale musisz je prostowac? I tak juz sporo przeszly.
NIE!!!! Ja nawet nie mam prostownicy! Kochana broñ Bo¿e. Fryzjerka mi je wyprostowala, ¿eby zobaczyæ jak mnie tamta poprzednia sciela. Sam te¿ by³am ciekawa i ciêcie siê okaza³o ¶redniej jako¶ci.
Stary 2014-12-07, 11:37   #1432
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
NIE!!!! Ja nawet nie mam prostownicy! Kochana broñ Bo¿e. Fryzjerka mi je wyprostowala, ¿eby zobaczyæ jak mnie tamta poprzednia sciela. Sam te¿ by³am ciekawa i ciêcie siê okaza³o ¶redniej jako¶ci.
A, zle zrozumialam. Bardzo fajniutko to wyglada.
Znam te farby z widzenia, te ktorych fote wrzucilas, nie kupowalam nigdy, ale chyba sa dobrej jakosci. No to teraz zapuszczamy?
Ja tez czekam niecierpliwie kiedy te wlosy zrobia sie troche dluzsze.
A tak moj maluszek sie teraz prezentuje.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg Groch.jpg (110,7 KB, 18 za³adowañ)

Edytowane przez paulownia
Czas edycji: 2014-12-07 o 11:40
Stary 2014-12-07, 11:44   #1433
Newquay
Raczkowanie

Cytat:
A, zle zrozumialam. Bardzo fajniutko to wyglada.
Znam te farby z widzenia, te ktorych fote wrzucilas, nie kupowalam nigdy, ale chyba sa dobrej jakosci. No to teraz zapuszczamy?
Ja tez czekam niecierpliwie kiedy te wlosy zrobia sie troche dluzsze.
A tak moj maluszek sie teraz prezentuje.
Damy rade, teraz to tylko kwestia czasu i bêdziemy mia³y cudowne wlosiska, inaczej nie bêdzie ;-)
Maluszek przeslodki
Stary 2014-12-07, 12:30   #1434
Cukiiereczek
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 401

Newquay- te¿ chcia³am odradziæ Ci pasemka, ale ju¿ nie by³o sensu powtarzaæ dziewczyn W ciemnych wygl±dasz bardzo ³adnie. Teraz tylko dbaæ i zapuszczaæ, a bêdzie piêknie! Kogo¶ znajomego mi przypominasz w tych ciemnych w³osach i tak siê ci±gle zastanawiam kogo

paulownia- jak s³odziak! Chyba ma rzadkie w³oski, czy mi siê wydaje? Moja ma³a kuzynka mia³a rzadkie i ja¶niutkie w³oski i wygl±da³a trochê ³yso A teraz ma ¶liczne blond w³oski, których nie chce dawaæ myæ, czesaæ czy obcinaæ, chyba ¿e zobaczy jak kto¶ ma np. grzywkê spiêt± to ona te¿ chce "loka"

W koñcu mam ksi±¿kê Anwen! Dosta³am od siostry na urodziny Mam nadziejê, ¿e T¿ tak¿e pos³ucha mojej sugestii i dostanê suszarkê z dyfuzorem

Edytowane przez Cukiiereczek
Czas edycji: 2014-12-07 o 12:32
Cukiiereczek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-07, 12:51   #1435
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Hey dziewczyny Mam ju¿ ciemne wlosiska Co do stanu moich w³osów to fryzjerka powiedzia³a,¿e s± popalone, ¿e nie rozumie jak fryzjerka mog³a mi zrobiæ takie kolory na g³owie i mnie tak zostawiæ. Powiedzia³a, ¿e w³osy mam zielonkawe, a tak mi w³a¶nie zalatywalo na zieleñ. W³osy ¶ciête tez nie by³y poprawnie,ale narazie nic mi fryzjerka nie sciela, powiedzia³a,¿e lepiej,¿ebym tak narazie zostawi³a,bo je¶li zacznie mi cieniowac,degazowac itp to nie zepne w³osów, bo bêd± za krótkie. No,a ze ja teraz bêdê je i tak zwiazywac to stwierdzi³am, ¿e faktycznie siê wstrzymam. W³osy nie bêd± siê krecic,bo s± popalone, ale jest dobry znak baby hair zaczê³y mi siê krêciæ wiec przy twarzy juz pojawiaj± siê loczki
Kochane dziêkujê za te rady.
Przede wszystkim dziêkujê Klaudenc bo dziêki niej podjê³am ostateczn± decyzjê o jednym kolorze.
Chcia³am zrobiæ fotki,ale w tym ¶wietle kolor wychodzi zupe³nie inny. Kolorek jest ciemniejszy ni¿ siê spodziewa³am, ale mojemu mê¿owi siê podoba wiec jest dobrze, on zawsze krytycznie spojrzy i powie mi prawde.
No wiêc dziêkujê jeszcze raz wszystkim
W za³±czeniu foto farby jak± u¿y³a fryzjerka.
Czy macie pomys³ jakiej szamponetki u¿yæ? Jaki¶ konkretny kolor?
Bo ja nie mam pojêcia.
Bardzo ciemne Ci zrobi³a te w³osy, trochê bez sensu, bo bêd± ja¶niejsze odrosty. Na Twoim miejscu zesz³abym z tymi poziomami, bo farba i tak siê bêdzie wyp³ukiwaæ, to nie powinno byæ wiêkszego problemu. Jak zaczniesz poprawiaæ tym poziomem 4, to za którym¶ razem skoñczysz z czarnymi w³osami.
Co do konkretnego koloru szamponetki - po prostu id¼ do sklepu i wybierz najbardziej zbli¿on± kolorystycznie. Ja wybiera³am po próbnikach i wysz³o tak, jak powinno. Szamponetki Joanny s± np. w Superpharmie, Marion jest w Naturze. Marion ma wiêcej kolorów chyba.

Edit. Zapomnia³am, ¿e Ty nie w Polsce. To nie wiem, jakie szamponetki tam u siebie macie. Pewnie jakie¶ inne. W ka¿dym razie szamponetka to to, gdzie jest napisane 4-8 myæ albo co¶ w tej okolicy. Nie do 28 myæ, bo to ju¿ farba.

Edytowane przez martaakow
Czas edycji: 2014-12-07 o 13:00
Stary 2014-12-07, 13:12   #1436
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

Cytat:
No i proszê, jak fajnie. Ja osobi¶cie polecam farby z Delii, mia³am jedn± to przyciemnia w³osy i jak siê wyp³ucze to bardzo naturalnie wygl±daj± i nie niszczy. Jak masz kogo¶ w Polsce to niech Ci mo¿e paczuszkê sprawi, albo co¶ takiego.

Szkoda, ¿e w³osy popalone. Ale odrosn± z czasem i stopniowo bêdziesz sobie ¶cinaæ, tylko nie degazówkami bo one niszcz±. Najlepiej fryzjer z ostrymi no¿yczkami, sprawdzony

Ja zaczynam piæ gluta codziennie, chce zagê¶ciæ czuprynê zdrowymi w³osiorami. I n brzusio mi dobrze zrobi.
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-07, 13:55   #1437
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 219

Ja latami farbowalam l'orealem, a potem przerzucilam sie na farby fryzjerskie, podobna cena, a lepiej je wlosy znosily i moglam dobierac nizsza wode niz jest narzucona w sklepowych
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-07, 14:09   #1438
sandra1515
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 889

Pomocy !!!

Z racji i¿ podczytuje na³ogowo to forum i zaczerpujê st±d wiedzê postanowi³am siê zwróciæ o pomoc.
Zacznê od pocz±tku: od maja tego roku poch³onê³o mnie w³osomaniactwo oczywi¶cie wywali³am dotychczasowe zbiory sylikonów z drogerii zamieni³am na rosyjskie, ewentualnie mniej szkodliwe typu biowax, joanna. W³osy farbuje co 2-3 miesi±ce jak ju¿ nie mogê patrzeæ na siwy odrost (taki mam kolor w³osów szary jak typowa mysz) farbuje na kasztan który trzyma siê maksymalnie tydzieñ obojêtnie czy jest to farba drogeryjna, szamponetka czy fryzjerska wiêc postanowi³am nie przep³acaæ i farbujê marionem szamponetk±.
Ale z czym przysz³am te w³osy to istna masakra susz jakich ma³o jestem w stanie "ujarzmiæ" je tylko po umyciu do czasu jak siê nie po³o¿ê, ewentualnie nie wyjdê z domu. Próbowa³am nawil¿aj±ce maski typu naturalvital? ta z natury aloesova, sleek, bioetica, nivea LR, dove, czy kallosy w³osy po ich u¿yciu to istna masakra przyklap, bez skrêtu. Jedyne co im s³u¿y to rosyjskie love2mix, biowax do suchych i joanna jajeczna. Olejujê BDFB, BD niebieski i alverde czasem alterra na koñcówki gliss kur serum a stylizujê na krem do loków joanna. I w zwi±zku z tym pytanie co jeszcze mogê z nimi zrobiæ ¿eby je nawil¿yæ i zagê¶ciæ bo mam ³yse placki na g³owie ? Radical, jantar, rzepa, bania agafii 3 ró¿ne wcierki nic nie da³y, placeta równie¿. Nie mam ju¿ si³ do nich

Podziwiam wasze k³aczki po gorszych katuszach s± zdrowe, piêkne i b³yszcz±ce a na to co nie na³o¿ê to istna masakra
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00242.jpg (74,6 KB, 58 za³adowañ)

Edytowane przez sandra1515
Czas edycji: 2014-12-07 o 14:17
sandra1515 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-07, 14:13   #1439
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 219

Cytat:
Napisane przez sandra1515 Poka¿ wiadomo¶æ
Pomocy !!!

Z racji i¿ podczytuje na³ogowo to forum i zaczerpujê st±d wiedzê postanowi³am siê zwróciæ o pomoc.
Zacznê od pocz±tku: od maja tego roku poch³onê³o mnie w³osomaniactwo oczywi¶cie wywali³am dotychczasowe zbiory sylikonów z drogerii zamieni³am na rosyjskie, ewentualnie mniej szkodliwe typu biowax, joanna. W³osy farbuje co 2-3 miesi±ce jak ju¿ nie mogê patrzeæ na siwy odrost (taki mam kolor w³osów szary jak typowa mysz) farbuje na kasztan który trzyma siê maksymalnie tydzieñ obojêtnie czy jest to farba drogeryjna, szamponetka czy fryzjerska wiêc postanowi³am nie przep³acaæ i farbujê marionem szamponetk±.
Ale z czym przysz³am te w³osy to istna masakra susz jakich ma³o jestem w stanie "ujarzmiæ" je tylko po umyciu do czasu jak siê nie po³o¿ê, ewentualnie nie wyjdê z domu. Próbowa³am nawil¿aj±ce maski typu naturalvital? ta z natury aloesova, sleek, bioetica, nivea LR, dove, czy kallosy w³osy po ich u¿yciu to istna masakra przyklap, bez skrêtu. Jedyne co im s³u¿y to rosyjskie love2mix, biowax do suchych i joanna jajeczna. Olejujê BDFB, BD niebieski i alverde czasem alterra na koñcówki gliss kur serum a stylizujê na krem do loków joanna. I w zwi±zku z tym pytanie co jeszcze mogê z nimi zrobiæ ¿eby je nawil¿yæ i zagê¶ciæ bo mam ³yse placki na g³owie ? Radical, jantar, rzepa, bania agafii 3 ró¿ne wcierki nic nie da³y, placeta równie¿. Nie mam ju¿ si³ do nich

Podziwiam wasze k³aczki po gorszych katuszach s± zdrowe, piêkne i b³yszcz±ce a na to co nie na³o¿ê to istna masakra
Scinac. Jak wlos trzyma ciemna farbe tydzien, to znaczy, ze jest zniszczony do granic mozliwosci. Przypuszczam, ze masz lyse placki, bo wlosy tak zniszczone, po prostu wypadaja. Zetnij jak najwiecej, pij pokrzywe/siemie na wzmocnienie, mozesz udac sie do dermatologa ze skora glowa. Innej metody nie ma.
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-07, 14:21   #1440
sandra1515
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 889

Doda³am zdjêcie proszê zobaczyæ
¦ciêcie nie wchodzi w grê dopiero co odros³y po tym jak mnie fryzjer ostrzyg³ jak kurê, one od zawsze by³y suche obojêtnie czy farbowa³am czy nie. Naprawdê nic siê nie da z tym zrobiæ ?
Po umyciu jedna warstwa ju¿ po zdjêciu rêcznika czyli jakie¶ 5 minut jest sucha (ta dolna) a druga troszkê d³u¿ej oko³o godziny schnie

Poza tym od ostatniego czasu ko³tuni± siê niesamowicie nawet TT mêczy siê z ich rozczesaniem

Edytowane przez sandra1515
Czas edycji: 2014-12-07 o 14:22
sandra1515 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.