|
|||||||
| Notka |
|
| W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1411 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 188
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI
Ja bym siê ba³a ¶ci±gaæ kolor. Mi siê wydaje,¿e to dopiero w³osy niszczy. Po ostatnich do¶wiadczeniach to tak jak dziewczyny mi radzi³y farbuje na mój naturalny i czekam a¿ odrosn±. Chocia¿ korci mnie ten blond :-D No, ale najwa¿niejsze, ¿eby w³osy wróci³y do siebie. Dzi¶ mój wielki dzieñ. O 15. 00 zaczynam operacje przywracania naturalnego kolorku
Pidalyscie mi o szamponetkach. Powiedzcie jakiej firmy szamponetkê u¿ywacie, bo w razie zmywania koloru to wolê te szamponetki, nie chce ich farbowac co dwa tygodnie. Fryzjerka by³a na tyle mi³a, ¿e zafarbuje mi farb± sklepow± wiec w razie czego bêdê mog³a kupiæ,ale je¶li szamponetki s± mniej szkodliwe to wolê je. Trzymajcie dzi¶ za mnie kciuki proszê
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 861
|
[QUOTE=Newquay;49231999
Pidalyscie mi o szamponetkach. Powiedzcie jakiej firmy szamponetkê u¿ywacie, bo w razie zmywania koloru to wolê te szamponetki, nie chce ich farbowac co dwa tygodnie. Fryzjerka by³a na tyle mi³a, ¿e zafarbuje mi farb± sklepow± wiec w razie czego bêdê mog³a kupiæ,ale je¶li szamponetki s± mniej szkodliwe to wolê je. Trzymajcie dzi¶ za mnie kciuki proszê [/QUOTE]Ja nie uzywam szamponetek, ale z kolorow poltrwalych najbardziej zadowolona bylam z Castinga Creme Gloss. Bez amoniaku, zmywa sie po okolo 2 miesiacach (6-8 tygodni stoi na opakowaniu). Jeszcze mi przyszlo do glowy zasugerowac ci balsamy koloryzujace z henna, tzw. pseudohenny, tak jak np. balsam Venity. Widze ze nie siedzisz w Polsce , ja tez nie, ale widze je czesto w sprzedazy w sklepach zielarsko-zdrowozywnosciowych-naturalnokosmetycznych . Wyplukuja sie w okolo 3 tygodnie takoz. |
|
|
|
#1413 | |||||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
Cytat:
Wczoraj szuka³am starych zdjêæ, ¿eby zobaczyæ, jaki mia³am kolor i znalaz³am co¶ takiego jak w za³±czniku. Pewnie teraz nie mam ju¿ tak jasnych, bo mog³y mi ¶ciemnieæ z wiekiem, ale wtedy faktycznie mia³am tak jasne, a czasem i ja¶niejsze.(To zdjêcie jest sprzed 10 czy 12 lat wiêc nie ¶miaæ siê )Cytat:
A co do ¶ci±gania koloru - nie mam ¿adnej zaufanej fryzjerki, bardziej ufam swoim umiejêtno¶ciom ni¿ cudzym. ¦ci±ganie koloru mo¿na zrobiæ te¿ w domu. ![]() Cytat:
Nawet przy hennie czasem sobie co¶ zmienia³am, k³ad³am na hennê ró¿, czerwieñ, ale jak siê zmy³o, to k³ad³am z powrotem rudy. Teraz ju¿ nie chcê.Cytat:
Przy tej farbie rozja¶niaj±cej nie widzia³am ¿adnego negatywnego wp³ywu na kondycjê w³osów. Cytat:
Kosztem zniszczenia w³osów oczywi¶cie.Ja z dekoloryzatorem chyba bawiæ siê nie bêdê, bo obawiam sie, ¿e i tak nie ¶ci±gnie henny (dzia³a tylko na chemiczne barwniki, nie ruszaj±c naturalnego w³asnego z w³osa), poza tym musia³abym pewnie powtarzaæ to w³a¶nie z 3-4 razy, co przy mojej d³ugo¶ci wynios³oby mnie ogromne pieni±dze. Dekoloryzator kosztuje ok. 40 z³ chyba. Nie jestem pewna, czy to na jeden raz, ale pewnie na zbyt wiele przy moich d³ugich w³osach by mi nie wystarczy³o.SZAMPONETKI kupujê z Joanny lub Mariona. Nie kupuj Palette, sama nigdy nie mia³am, ale du¿o siê naczyta³am, ¿e s± straszne. |
|||||
|
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiêc nie wiem, którym kolorem z ich palety nale¿a³oby zafarbowaæ, ¿eby uzyskaæ ciemny blond (pewnie platyn± ![]() )
|
|
|
|
|
#1415 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyta³am opinie to ma dobre i mo¿na po jego u¿yciu od razu farbê nak³adaæ. Tylko kurcze faktycznie by Ciê tovdrogo wynios³o, bo da³am za niego 12 e :-/ Mia³ kto¶ ten produkt?
|
|
#1416 |
|
Raczkowanie
|
To ten produkt, nie wgra³am za pierwszym razem
Walcze o loki i wygram, na pewno Edytowane przez Newquay Czas edycji: 2014-12-06 o 13:37 |
|
|
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 37 060
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1418 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 661
|
Rozja¶niacz i dekoloryzator...zmienili moje wlosowe ¿ycie. Tak zniszczyli mi w³osy, ¿e musia³am wszystko ¶ci±æ i od tego czasu swiadomie pielêgnujê w³osy
|
|
|
|
#1419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mo¿e warto by spróbowaæ niebieskich szamponów dla blondynek? Nadaj± ch³odny odcieñ i byæ mo¿e wcale by¶ nie potrzebowa³a ¶ci±gaæ tego rudego. |
|
|
|
|
#1420 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 288
|
Dziewczyny uzywa która¶ jantaru z nowym sk³adem? Zastanawiam siê nad kupnem ale w tym sk³adzie troszkê siê zmieni³o boje siê podra¿nieñ. Mój skalp i tak przechodzi teraz kryzys.
PIELÊGNACJA W£OSÓW OD 1.12.2010 NIE PROSTUJÊ OD 1.07.2011 Moje w³osy ![]() Moje stare konto Edytowane przez Milena_ 798 Czas edycji: 2014-12-06 o 17:36 |
|
|
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie nowy nic specjalnego nie robi³. Ale moja skóra g³owy te¿ nie jest jaka¶ specjalnie wra¿liwa. |
|
|
|
|
#1422 | ||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 151
|
Cytat:
Cytat:
¶miaæ siê? Z ³adnego koloru i zdrowych w³osów? Jasne ![]() na watku o hennie czyta³am ju¿ jak dziewczyny rozjasnialy i cudowaly, ale ka¿da opinia jest cenna czyli wychodzi na to, ze odrost oczywiscie, ci ³adnie farba lapala, ale henny nie rozjasniala? Ryzyk fizyk z nim jest. Jak masz podraznienie to bym raczej na kozieradke sie zdecydowala.
|
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1424 |
|
Raczkowanie
|
Hey dziewczyny
Mam ju¿ ciemne wlosiska Co do stanu moich w³osów to fryzjerka powiedzia³a,¿e s± popalone, ¿e nie rozumie jak fryzjerka mog³a mi zrobiæ takie kolory na g³owie i mnie tak zostawiæ. Powiedzia³a, ¿e w³osy mam zielonkawe, a tak mi w³a¶nie zalatywalo na zieleñ. W³osy ¶ciête tez nie by³y poprawnie,ale narazie nic mi fryzjerka nie sciela, powiedzia³a,¿e lepiej,¿ebym tak narazie zostawi³a,bo je¶li zacznie mi cieniowac,degazowac itp to nie zepne w³osów, bo bêd± za krótkie. No,a ze ja teraz bêdê je i tak zwiazywac to stwierdzi³am, ¿e faktycznie siê wstrzymam. W³osy nie bêd± siê krecic,bo s± popalone, ale jest dobry znak baby hair zaczê³y mi siê krêciæ wiec przy twarzy juz pojawiaj± siê loczki Kochane dziêkujê za te rady. Przede wszystkim dziêkujê Klaudenc Chcia³am zrobiæ fotki,ale w tym ¶wietle kolor wychodzi zupe³nie inny. Kolorek jest ciemniejszy ni¿ siê spodziewa³am, ale mojemu mê¿owi siê podoba wiec jest dobrze, on zawsze krytycznie spojrzy i powie mi prawde. No wiêc dziêkujê jeszcze raz wszystkim W za³±czeniu foto farby jak± u¿y³a fryzjerka. Czy macie pomys³ jakiej szamponetki u¿yæ? Jaki¶ konkretny kolor? Bo ja nie mam pojêcia.
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 866
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1426 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 159
|
Cytat:
£upie¿, rany i ropa.. Da³am mu parê szans ale by³o tylko gorzej. Skalp od tamtej pory wci±¿ nie doszed³ ostatecznie do siebie, balabym siê kolejnej próby
|
|
|
#1427 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 288
|
Dziêki dziewczyny
|
#1428 | |
|
Kazar Lady
Wiadomo¶ci: 22 900
|
Cytat:
![]() mam jeszcze kilka butelek starego, muszê pou¿ywaæ znowu |
|
|
|
|
#1429 |
|
Raczkowanie
|
Dzieñ dobry kobitki, w za³±czeniu fotki mojego nowego looku, w³oski wyprostowane.
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1431 |
|
Raczkowanie
|
NIE!!!! Ja nawet nie mam prostownicy! Kochana broñ Bo¿e. Fryzjerka mi je wyprostowala, ¿eby zobaczyæ jak mnie tamta poprzednia sciela. Sam te¿ by³am ciekawa i ciêcie siê okaza³o ¶redniej jako¶ci.
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Bardzo fajniutko to wyglada. Znam te farby z widzenia, te ktorych fote wrzucilas, nie kupowalam nigdy, ale chyba sa dobrej jakosci . No to teraz zapuszczamy?![]() Ja tez czekam niecierpliwie kiedy te wlosy zrobia sie troche dluzsze. A tak moj maluszek sie teraz prezentuje .
Edytowane przez paulownia Czas edycji: 2014-12-07 o 11:40 |
|
|
|
|
#1433 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Maluszek przeslodki
|
|
#1434 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 401
|
Newquay- te¿ chcia³am odradziæ Ci pasemka, ale ju¿ nie by³o sensu powtarzaæ dziewczyn
W ciemnych wygl±dasz bardzo ³adnie. Teraz tylko dbaæ i zapuszczaæ, a bêdzie piêknie! Kogo¶ znajomego mi przypominasz w tych ciemnych w³osach i tak siê ci±gle zastanawiam kogo ![]() paulownia- jak s³odziak! A teraz ma ¶liczne blond w³oski, których nie chce dawaæ myæ, czesaæ czy obcinaæ, chyba ¿e zobaczy jak kto¶ ma np. grzywkê spiêt± to ona te¿ chce "loka" ![]() W koñcu mam ksi±¿kê Anwen! Dosta³am od siostry na urodziny
Prowad¼ mnie za rêkê, bo sama nie wiem dok±d mam i¶æ, gdzie pod±¿aæ mam, by na zawsze z tob± byæ ... ;* Edytowane przez Cukiiereczek Czas edycji: 2014-12-07 o 12:32 |
|
|
|
#1435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do konkretnego koloru szamponetki - po prostu id¼ do sklepu i wybierz najbardziej zbli¿on± kolorystycznie. Ja wybiera³am po próbnikach i wysz³o tak, jak powinno. Szamponetki Joanny s± np. w Superpharmie, Marion jest w Naturze. Marion ma wiêcej kolorów chyba. Edit. Zapomnia³am, ¿e Ty nie w Polsce. To nie wiem, jakie szamponetki tam u siebie macie. Pewnie jakie¶ inne. W ka¿dym razie szamponetka to to, gdzie jest napisane 4-8 myæ albo co¶ w tej okolicy. Nie do 28 myæ, bo to ju¿ farba.
Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2014-12-07 o 13:00 |
|
|
|
|
#1436 | |
|
Moderator
Wiadomo¶ci: 3 203
|
Cytat:
Szkoda, ¿e w³osy popalone. Ale odrosn± z czasem i stopniowo bêdziesz sobie ¶cinaæ, tylko nie degazówkami bo one niszcz±. Najlepiej fryzjer z ostrymi no¿yczkami, sprawdzony ![]() Ja zaczynam piæ gluta codziennie, chce zagê¶ciæ czuprynê zdrowymi w³osiorami. I n brzusio mi dobrze zrobi. |
|
|
|
|
#1437 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 219
|
Ja latami farbowalam l'orealem, a potem przerzucilam sie na farby fryzjerskie, podobna cena, a lepiej je wlosy znosily i moglam dobierac nizsza wode niz jest narzucona w sklepowych
|
|
|
|
#1438 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 889
|
Pomocy !!!
Z racji i¿ podczytuje na³ogowo to forum i zaczerpujê st±d wiedzê postanowi³am siê zwróciæ o pomoc. Zacznê od pocz±tku: od maja tego roku poch³onê³o mnie w³osomaniactwo oczywi¶cie wywali³am dotychczasowe zbiory sylikonów z drogerii zamieni³am na rosyjskie, ewentualnie mniej szkodliwe typu biowax, joanna. W³osy farbuje co 2-3 miesi±ce jak ju¿ nie mogê patrzeæ na siwy odrost (taki mam kolor w³osów szary jak typowa mysz) farbuje na kasztan który trzyma siê maksymalnie tydzieñ obojêtnie czy jest to farba drogeryjna, szamponetka czy fryzjerska wiêc postanowi³am nie przep³acaæ i farbujê marionem szamponetk±. Ale z czym przysz³am te w³osy to istna masakra susz jakich ma³o jestem w stanie "ujarzmiæ" je tylko po umyciu do czasu jak siê nie po³o¿ê, ewentualnie nie wyjdê z domu. Próbowa³am nawil¿aj±ce maski typu naturalvital? ta z natury aloesova, sleek, bioetica, nivea LR, dove, czy kallosy w³osy po ich u¿yciu to istna masakra przyklap, bez skrêtu. Jedyne co im s³u¿y to rosyjskie love2mix, biowax do suchych i joanna jajeczna. Olejujê BDFB, BD niebieski i alverde czasem alterra na koñcówki gliss kur serum a stylizujê na krem do loków joanna. I w zwi±zku z tym pytanie co jeszcze mogê z nimi zrobiæ ¿eby je nawil¿yæ i zagê¶ciæ bo mam ³yse placki na g³owie ? Radical, jantar, rzepa, bania agafii 3 ró¿ne wcierki nic nie da³y, placeta równie¿. Nie mam ju¿ si³ do nich ![]() Podziwiam wasze k³aczki po gorszych katuszach s± zdrowe, piêkne i b³yszcz±ce a na to co nie na³o¿ê to istna masakra Edytowane przez sandra1515 Czas edycji: 2014-12-07 o 14:17 |
|
|
|
#1439 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 219
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1440 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 889
|
Doda³am zdjêcie proszê zobaczyæ
![]() ¦ciêcie nie wchodzi w grê dopiero co odros³y po tym jak mnie fryzjer ostrzyg³ jak kurê, one od zawsze by³y suche obojêtnie czy farbowa³am czy nie. Naprawdê nic siê nie da z tym zrobiæ ? Po umyciu jedna warstwa ju¿ po zdjêciu rêcznika czyli jakie¶ 5 minut jest sucha (ta dolna) a druga troszkê d³u¿ej oko³o godziny schnie ![]() Poza tym od ostatniego czasu ko³tuni± siê niesamowicie nawet TT mêczy siê z ich rozczesaniem
Edytowane przez sandra1515 Czas edycji: 2014-12-07 o 14:22 |
|
![]() |
Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.

Pidalyscie mi o szamponetkach. Powiedzcie jakiej firmy szamponetkê u¿ywacie, bo w razie zmywania koloru to wolê te szamponetki, nie chce ich farbowac co dwa tygodnie. Fryzjerka by³a na tyle mi³a, ¿e zafarbuje mi farb± sklepow± wiec w razie czego bêdê mog³a kupiæ,ale je¶li szamponetki s± mniej szkodliwe to wolê je. Trzymajcie dzi¶ za mnie kciuki proszê 
, ja tez nie, ale widze je czesto w sprzedazy w sklepach zielarsko-zdrowozywnosciowych-naturalnokosmetycznych
Pewnie teraz nie mam ju¿ tak jasnych, bo mog³y mi ¶ciemnieæ z wiekiem, ale wtedy faktycznie mia³am tak jasne, a czasem i ja¶niejsze.
Wiêc nie wiem, którym kolorem z ich palety nale¿a³oby zafarbowaæ, ¿eby uzyskaæ ciemny blond (pewnie platyn±