|
|
#241 |
|
zuy mod
|
Dot.: Odp: Dot.: Czemu sterylizacja jest nielegalna?
Mozna. Aktualnie terminy u mojego sa na kwiecień.
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
To zmień. Ja mogę się umówić na następny miesiąc. Czasem za dwa, ale nie za cztery. Czasem chcę iść prywatnie jak nie jestem ubezpieczona i mają zonk bo nie wiedzą co zrobić. Nikt tam prywatnie nie chodzi. A lekarze są super. Jest jeszcze w mieście pani lekarz, ale byłam raz i więcej nie pójdę. Paradoksalnie ona przyjmuje tez prywatnie.
|
|
|
#243 |
|
Konto usunięte
|
jezu już nie histeryzujcie, sama ostatnio się rozpisywałam o ginekologu. mam ginekologa na nfz zazwyczaj dzwonię i przychodzę tego samego dnia.
a tu zonk, koniec roku skończyła się kasa wizyty zawieszone. trzy telefony i umówiono mnie na byle dzień w kolejnym tygodniu. akurat w czwartek rano mi pasowało. filozofia
|
|
|
|
|
#244 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czemu sterylizacja jest nielegalna?
Z tego co mi się wydaje to nie ma problemu by siebie samego wysterylizować. Tylko pewnie trzeba sobie za to zapłacić bo w końcu to nie jest zabieg leczniczy by NFZ za to wrócił zase.
|
|
|
|
|
#245 |
|
Konto usunięte
|
Jak to jest możliwe, że ja do każdego lekarza umawiam się maks. miesiąc wcześniej? A z reguły na następny tydzień? I jeżdżę po specjalistach na Śląsku, Dolnym Śląsku i w Łódzkiem. Z reszta z ginekologiem to jest tak, że albo jest sytuacja kryzysowa, infekcja, bol, olaboga i wtedy przyjmują od reki, albo idziesz na wizytę kontrolną, która przypada Ci regularnie co jakiś czas, wiec spokojnie możesz ją zaplanować z wyprzedzeniem. |
|
|
|
|
#246 |
|
Naczelna Nastolatka
|
a u mnie wybór jest taki na NFZ, albo idziesz do dobrego lekarza i czekasz 2 miesiące. Albo idziesz za tydzień, ale potem już na pewno nie wrócisz do tego gabinetu. Nie bez powodu do porządnych ginekologów są u nas kolejki na NFZ. Już kilka razy byłam "od razu" na NFZ i dziękuję, postoję. Wolę zapłacić i iść do normalnego lekarza. Wizyta od razu u obleganego gina? Położna pyta "roni, rodzi, krwawi mocno?" jak nie to sorry do kolejki
. I to nie jest anegdota tylko autentyczna rozmowa z panią położną, która rejestruje.
Małgorzata i spółka. Matka natura to suka. Edytowane przez zakonna Czas edycji: 2014-12-07 o 12:11 |
|
|
|
|
#247 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
Nie mam zamiaru zmieniac lekarza bo wole zaplacic/czekac i byc pod fachowa opieka niz isc do byle kogo i znowu uslyszec "co wymysla, ze swedzi i boli? Nic nie widac! Wina sie napije!' Drabineczka - zazdroszcze, chodzilam do kilku (czy moze kilkunastu) ginekologow juz i nawet prywatnie nie bylo opcji na wizyte tego samego dnia, tylko najwczesniej tydzien później, a zdarzalo mi sie czekac miesiac-dwa prywatnie (!)
22.05.2017 02.12.2017 Edytowane przez Mojwa Czas edycji: 2014-12-07 o 12:39 |
|
|
|
|
|
#248 |
|
Konto usunięte
|
Znowu ze mnie wychodzi bananowe dziecko. Raz w życiu zostałam zlekceważona przez lekarza. Raz.
Nie znam świata. |
|
|
|
|
#249 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Ja nie zostałam zlekceważona, ale jak chodziłam te kilka razy na NFZ to nigdy nie zdarzyła mi się normalna wizyta. Mam uraz teraz.
|
|
#250 |
|
zuy mod
|
Ja bylam lekcewazona pare razy, jeden lekarz wprost sie poddal ze mi nie umie pomoc. Roznie bywa.
|
|
|
#251 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Ja raz wyszłam i się popłakałam, a stara baba już wtedy byłam. Ale lekarka była tak chamska, że nerwy mi puściły.
Ostatnio na NFZ byłam rok temu, nie dość, że znowu kobieta w wieku emerytalnym to jeszcze USG ten gabinet nie widział nigdy. A pani doktor stwierdziła, że wmawiam sobie bóle.
|
|
#252 |
|
Konto usunięte
|
Zakonna albo jestes przewrazliwiona albo my wszystkie mamy serie fartow w swoim zyciu.
Ja i na nfz i prywatnie konowaliw spotykalam. WG MNie nie ma reguly. A ze niby do dobrego kolejki... Nie zgodzesie zrym do konca. JA nie potrzebuje cudotworcy tylko lekarza cco mi da flukonazol jak bedzie tezeba regularna recepte na tabletki i co rok cytologie. Filozofia zadna. NIE lecze sie przewlekle z niczego ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- A i bardzo dlugo mialam prywatny pakiet vip w falcku. Taki sam shit jak lekarze na nfz. Zadna roznica, uwierzcie. |
|
|
|
|
#253 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Serio? przewrażliwiona? Może źle na mnie działa jak mi lekarz mówi "wytarła wargulce, niech nie mówi, że boli, wszystkie nauczycieli takie delikatne" i bada mnie przy tym boleśnie i niedelikatnie. A potem jeszcze wsadziła we mnie, bez ostrzeżenie zupełnie, watę z preparatem do pędzlowania. A to piekło bardzo.
Może jestem przewrażliwiona... na punkcie higieny też, bo miała czarne paznokcie. A może po prostu przez 20 lat chodzenia do gina miałam większe szanse na spotkanie idiotów, nie sądzisz? Mieszkam w niewielkim mieście. Znam chyba wszystkich ginów. Wiem do kogo warto iść. A do nich są kolejki. Chcesz zaklinać rzeczywistość u mnie? To zapraszam.
|
|
#254 |
|
jestę wieszczę
|
ja mam porównanie w zasadzie tylko z ginekologami i neurologami. 2 neurologów na nfz traktowało mnie jak psychola, który wymyśla sobie objawy chorób. Ten, do którego poszłam prywatnie, od razu wiedział z czym jest problem. Gdybym trafiła do niego od razu, to już dawno miałabym diagnozę.
Natomiast jeżeli chodzi o ginekologów... W mojej miejscowości przyjmuje dwóch. Do jednego na wizytę czeka się ponad miesiąc i jest to naprawdę dobry specjalista. Do drugiego może tydzień, ale to straszny burak i w dodatku nie do końca kompetentny. Pamiętam jak znana mi dziewczyna poszła do niego, a koleś "a stosuneczek był? Jak nie, to mi głowy nie zawracać, bo i tak nie zbadam".
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#255 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#256 |
|
Naczelna Nastolatka
|
przepraszam, ale się roześmiałam w głos
już sobie to wyobrażam.
|
|
#257 |
|
Konto usunięte
|
Zakonna nie pien sie tak
wykup sobie prywatny pakiet. Pochodz. Wyrob opinie. A potem sie pieklij. Bo poki co nie masz porownania chyba. A ja mam. Jeden kij za przeproszeniem. I tu i tu dobrzy i tu i tu zli. I do zlych i do donrych sa kolehki. Nie na reguly---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Dwoch ginekolog to nawet nie jest grupa na ktorej mozna wyrobic sobie jakakolwiek opinie... |
|
|
|
|
#258 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
Tylko jak slysze "zmien lekarza jak ten ma dlugie terminy" to cos sie we mnie buntuje bo mam za duzo problemow zeby ryzykowac,mnie nie satysfakcjonuje recepta na flucofast i cytologia raz do roku.
|
|
|
|
#259 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Do czego nie mam porównania? bo zaliczyłam chyba wszystkich ginów w mieście przez te lata. I prywatnie i na NFZ. Więc chodzę prywatnie do takiego, który mi pomógł w końcu. Gdybym chciała chodzić na NFZ do niego, to czekałabym te dwa miechy na wizytę.
|
|
#260 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#261 |
|
Konto usunięte
|
a w jakim wojewodztwie to bylo?
|
|
|
|
|
#262 |
|
Naczelna Nastolatka
|
ja też chcę wiedzieć, gdzie takie cuda??
|
|
#263 |
|
Konto usunięte
|
Możemy wrócić do tematu sterylizacji i odpuścić ginekologów na nfz?
Wysłane z telefonu, mogę zjadać ogonki i literki : ) |
|
|
|
|
#264 |
|
BAN stały
|
Ja nierodka mialam spirale i nie bylo problemu. Po czasie ja zdjęlam. Teraz co ginekolog to sie pyta czy nie chcialabym taka hormonalna ja mowie ze ukochany nie chce. Sredniej wielkości miasto.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#265 |
|
Raczkowanie
|
Poszperałam trochę w necie i znalazłam takie coś na ddtvn i szczerze zdziwiłam się że ten temat został kilka razy powtarzany. I na dobrą sprawę jak znajdzie się lekarza/gabinet to i w Polsce można podwiązać sobie jajniki a wynika to z pierwszego linku.
http://dziendobry.tvn.pl/sterylizacj...i,38511,n.html http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,...pcja,9335.html http://dziendobry.tvn.pl/wazektomia-...zn,3825,n.html http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,...yzn,75115.html Edytowane przez misiadk Czas edycji: 2014-12-07 o 18:23 |
|
|
|
|
#266 |
|
Konto usunięte
|
Ja miałam robione na Dolnym Śląsku, miejscowość jest stosunkowo blisko granicy czeskiej i niemieckiej. U mnie obyło się bez najmniejszego problemu, powiedziałam ginekolog że ze względu na moje plany nie mogę brać hormonów, więc zalatwila mi taką niewielka dla nieródek
|
|
|
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#268 |
|
Konto usunięte
|
Oczywiscie, że nie. Musisz mieć 40 lat i czworo dzieci. To nie tak, że u nas jest paranoja bo nie można, mało jest miejsc, gdzie od ręki każdemu robią. No chyba, że na wschodzie/Słowacji (gdzie sterylizują Cyganki wbrew ich woli na potęgę).
|
|
|
|
|
#269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Czemu sterylizacja jest nielegalna?
Cytat:
W Skandynawii od 25 roku zycia moga zrobic kazdemu. Osoby ponizej 25 roku zycia musza zlozyc podanie i przy pozytywnym rozpatrzebiu tez mogla miec wykonany zabieg sterylizacji.
Edytowane przez spaghettii Czas edycji: 2014-12-08 o 00:57 |
|
|
|
|
|
#270 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:43.

. I to nie jest anegdota tylko autentyczna rozmowa z panią położną, która rejestruje.

wykup sobie prywatny pakiet. Pochodz. Wyrob opinie. A potem sie pieklij. Bo poki co nie masz porownania chyba. A ja mam. Jeden kij za przeproszeniem. I tu i tu dobrzy i tu i tu zli. I do zlych i do donrych sa kolehki. Nie na reguly