|
|||||||
| Notka |
|
| W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1441 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 192
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI
Cytat:
|
|
|
|
|
#1442 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Moim patentem na loczki to: pó³ mokre w³osy traktuje mleczkiem do krêconych w³osów z marionu, po czym odrobine pianki wcieraj u nasady i suszenie g³owa w dó³
Zag³osujecie na mnie w konkursie na rude w³oski ? https://wizaz.pl/akcje/wellaton/kolo...hp?pid=1020048 |
|
|
|
#1443 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 958
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1444 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 159
|
Sandra bêdê szczera w³osy wygl±daj± kiepsko. Ja tam jestem zwolennikiem jako¶ci nie d³ugo¶ci...
Z tego co piszesz u¿ywasz fajnych kosmetyków ale z drugiej strony zachlysnelas siê CG i wg mnie Twoje w³osy potrzebuj± silikonow. Napisa³a¶ 'mniej szkodliwe' Ehhh zdemonizowaly internety silikony i teraz ka¿da wlosomaniaczka zaczyna od ich wywalenia a nie ka¿demu one nie s³u¿±... Po pierwsze lekarz! Bo lyse placki to dalej id±cy problem ni¿ sama pielêgnacja. W³osy widac nie reaguj± na oleje drogeryjne. Postaw na naturalne mo¿e nawet kremy bo w³osy suche. Zabezpieczaj silikonem bo masz niez³e siano. The unlike ma racjê ja tez bym podciela. Bo nie zapu¶cisz ich w takim stanie a wydaje mi siê ze mo¿e byæ gorzej. ..
|
|
#1445 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
Cytat:
A krêconych w³osów siê nie czesze, ewentualnie na mokro (z od¿ywk±) grzebieniem z szeroko rozstawionymi zêbami. Nic dziwnego, ¿e TT pl±cze i po rozczesaniu jest siano. |
|
|
|
|
#1446 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 861
|
Cytat:
ale na pewno urosna porzadne w przyszlosci. Ten blond to na pewno po TZ, bo ja jestem brunetka . TZ mial jasne wlosy do 10 roku zycia, a potem mu sciemnialy .No i bedzie chyba falowany albo krecony, bo sa takowe geny z obu stron .
|
|
|
|
|
#1447 | |||
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 889
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
Edytowane przez sandra1515 Czas edycji: 2014-12-07 o 15:22 |
|||
|
|
|
#1448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym wrzuæ zdjêcie jak nie s± rozczesane bo tu chyba pisa³a¶ co¶ o szczotce TT? Jak ju¿ dziewczyny pisa³y, loki rozczesujemy tylko na mokro i tylko z od¿ywk±. |
|
|
|
|
#1449 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zdjêcie jest po masce i szamponie Love2Mix, wcierce agafii, kremie do loków joanna i serum sylikonowym gliss kur ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
Rozczesuje je raz w tygodniu bo za du¿o w³osów mi wypada przy czesaniu i zwyczajnie siê tego bojê
|
||
|
|
|
#1450 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 37 059
|
A ja tracê w³osy jak g³upia. Zosta³o mi pó³ z tego co mia³am.. Najlepsze, ¿e nie wiem czemu
|
|
|
|
#1452 |
|
Konto usuniête
|
Ja odkad pije pokrzywe i wrocilam na zime do silikonow widze poprawe: sa grube i blyszczace, duzo lepsze niz nim wpadlam na pomysl wlaczenia silikonow, a marudzilam tu caly listopad, ze mam zimowy puch
|
|
|
|
#1453 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 188
|
Dziêki dziewczyny 😘
Co do wody to fryzjerka u¿y³a 3%. W³osy s± do¶æ ciemne, ale nie szkodzi, podoba mi siê Za³o¿y³am, ¿e poczekam co siê bêdzie dzia³o,zobaczê czy farba bêdzie siê wyplukiwala, a kto wie mo¿e je¶li odrobinê siê wyplucze to nawet lepiej bêdzie wygl±da³ Kolorek ;-) Ogólnie to zamierzam jednak ju¿ nie farbowac wiêcej i poczekaæ a¿ odrosn± moje wlosiska. No a jak to wyjdzie w rzeczywisto¶ci to zobaczymy. Co do podcinania to zamierzam je podcinac co jaki¶ czas o odrost, chocia¿ mo¿e troszkê odczekam, bo nawet do zwiazywania ciê¿ko je ogarn±æ. Na zdjêciu nie widaæ, ale s± trochê dziwnie ¶ciête wiec mo¿e troszkê niech podrosna. Ale oj bêdê podcinane bêd±. Marzy mi siê juz mój w³asny kolor w³osów Dziewczyny a jakiej maski nawilzajacej powinnam teraz u¿ywaæ ? Czyta³am ,przegl±da³am ,ale nie potrafiê siê zdecydowaæ. ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Dziewczyny zapomnia³am jeszcze, chcia³am Wam poleciæ ziolka o nazwie - czystek li¶æ i to nie tylko na zimê. Ma bardzo du¿o w³a¶ciwo¶ci i zdrowszy jest ni¿ zielona herbatka. To tak trochê poza tematem, ale pijemy z mê¿em od pewnego czasu i pomaga ba pewne dolegliwo¶ci. Poczytajcie w necie, bo nie chce tu epopei pisaæ, jeszcze ochrzan dostane,¿e nie dotyczy tematu :-P
|
#1454 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Facelle. Mi lecia³y jak durne! Na forach tez czyta³am ze robi kuku po d³u¿szym czasie. No i tak jak mówi³am daaaawno temu ze w ¿yciu prawie ka¿dej dziewczyny przychodzi taki moment, ¿e polec± w³osy; hormony, stres, dieta i inne wypadki zmieniaj± mocno czupryny. Do 20stki w³osy sa, szybko rosn± itp .. A potem nagle pogrom i patrzysz na foty z przesz³o¶ci i za gard³o ¶ciska! :/ Ostatnio wpad³am na swoje fotki z pa¼dziernika 2009 i mia³am tak± d³ugo¶æ jak teraz a rok pó¼niej PRAWIE DO PASA ludu! Jak to mo¿liwe?! I mimo minimum pielêgnacji, i jazdy z prostownica dzieñ w dzieñ by³y imponuj±ce. A teraz? No kurka nie dogodzisz...
|
|
|
#1456 |
|
Rozeznanie
|
Co u¿ywasz z sylikonami? mo¿esz co¶ poleciæ ? wiem, ¿e ciê¿ko w to uwierzyæ ale moje w lecie by³y w lepszym stanie teraz na zimê sta³y siê jeszcze gorsze ni¿ kiedykolwiek, mo¿e sylikony co¶ pomog± :/
|
|
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
Joanku, ale ja Facelle od prawie dwóch miesiêcy ju¿ nie u¿ywam a zaczê³y mi lecieæ mo¿e tydzieñ-dwa temu. Po trochê a teraz to ju¿ masakra.
|
|
|
|
#1458 |
|
Raczkowanie
|
Dziêkujê kochana :-* czuje siê dobrze w spietych w³osach i nawet mi siê podoba, ale w rozpuszczonych to jeszcze ma³y szok hihi czekam, czekam z niecierpliwo¶ci± na loczki, bêdzie dobrze, czujê to ;-)
|
#1459 |
|
Zadomowienie
|
Hormony, stres, zbyt mocne upiêcia?
Rzuæ foto i zmierz obwód kucyka, czy co¶ siê zmieni³o? pewnie nie jest a¿ tak ¼le.
|
|
#1460 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1462 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
Imp: moja kolezanka upina do pracy w luznego koka i na niego daje taki materialowy jakby czepek (na samego koka). Moze tak sprobuj? Wtedy nie musisz tak mocno upinac. Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-12-07 o 16:09 |
|
|
|
|
#1463 |
|
Rozeznanie
|
dziêkujê
![]() Mam jeszcze pytanie czy my¶licie, ¿e dyfuzor dla mich w³osów by³by dobry ? niby to taka szkodliwa suszarka ale w tym co dzienniku na wiza¿u wiêkszo¶æ u¿ywa my¶la³am o ROWENTA CV 6075D0 RESPECTISSIM mia³ kto¶ mo¿e, albo mo¿ecie poleciæ co¶ innego ? po wysuszeniu na dyfuzorze przez fryzjerkê bardzo fajnie siê uk³ada³y nie wiem tylko czy nie zrobiê sobie gorszego kuku ni¿ mam teraz |
|
|
|
#1464 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1465 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1466 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1467 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak na razie jestem nastawiona na koñcówki które co najlepsze mimo stanu w³osów suchych rozdwojone nie s± i do tego cieniowanie bo ju¿ ¼le siê uk³adaj±, po tym zabiegu wezmê siê za nie porz±dnie ![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Mam nadziejê, ¿e bêdê tego samego zdania
|
|
|
|
|
#1468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poleci³am kole¿ance z wra¿liwym skalpem i u niej bylo to samo no i dogooglalam siê gdzie¶ do podobnych opinii.
|
|
|
#1469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1470 |
|
Konto usuniête
|
Newquat: Bardzo ³adny kolorek, jeste¶ w nim taka "wyra¼na", my¶lê, ¿e w naturalnym bêdzie idealnie
![]() Sandra1515: ogl±dnê³am zdjêcie na kompie i to jest jeden wielki ko³tun Do fryzjera ¶cinaæ, inaczej bêd± dalej wypadaæ, a zniszczenia bêd± sz³y w górê. Swoj± drog±, nie obra¼ siê proszê, wydaje mi siê, ¿e masz fatalne ¶ciêcie, co te¿ mo¿e je ko³tuniæ.Ja w³a¶nie podgrzewam sobie na g³owie biovaxa z proteinami mlecznymi, wykoñczy³am opakowanko. W zapasie zosta³y mi dwie maski biovaxa i dwa szampony, ka¿dy innego rodzaju, do wiosny je wyjadê
Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-12-07 o 18:21 |
|
![]() |
Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

A teraz ma ¶liczne blond w³oski, których nie chce dawaæ myæ, czesaæ czy obcinaæ, chyba ¿e zobaczy jak kto¶ ma np. grzywkê spiêt± to ona te¿ chce "loka"