Styczniowe mamusie 2015 cz. VIII - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-07, 19:09   #3421
smerfetka2808
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. VIII

Dusiolka, staram się póki mam jeszcze czas

szczeperka, super ze czysto
Stary 2014-12-07, 19:11   #3422
ellyunia
Wtajemniczenie

Smerfetka nawet już kupiłam choinę ale jeszcze nie odebrałam
Uwielbiam ten świąteczny klimat i mam zamiar cieszyć się nim jak najdłużej
Ty z tym prasowaniem bokserek wymiatasz

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 19:19   #3423
Montanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
ach dziękuję. leżę sobie i nadrabiam książkowe zaległości. Brzuch twardnieje mi często, wzięłam magnez i nospę. jak się podcieram po sikaniu to papier jest leciutko zaróżowiony, ale wkładka czysta.
miałam się pakować i tak odkładam.
a Ty szykujesz już torbę?
All, ja też myslę, że t czop. U pierworódek może pokazać się już nawet dwa tyg. przed porodem. Najważniejsze, że nic Cię nie boli, a dzidzia się rusza w brzuszku Jakiś cza temu pisałam, że u mnie różowawy śluz pojawił się 12 dni przed porodem.
Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Mam wyniki na tego GBSa i nic mi nie wyhodowali jestem zaskoczona bo ja zawsze często sikam i każda toaleta w centrach handlowych itp. była moja
Ale super Ja się nad tymi azotynami u mnie w moczu zastanawiam, bo one niby wskazują na coli, a ja w przeciągu ostatniego miesiąca byłam raz w ubikacji publicznej w macu.
Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
Cps to czytalam.o wydzielinie w ksiazce jak sie zmienia przed porodem, ale oczywiscie nie pamietam.

Ja mam przewijak sztywny mial byc na lozko ale kupilismy komode i jest miejsce na przewijak. Dla.mnie nasze lozko jest stanowczo za nisko zebym na lozku caly czas przewijala

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

W ogole mam jakies zalamanie jesli chodzi o ochote robienia czegokolwiek...
Siedze zamknieta w tej chalupie do 15 codziennie jakby sobie kontrola przypomniala, wariuje przez to, plecy mnie bola, prawy bok mnie boli. A jak mozna wyjsc to juz jest ciemno i mroz.
Kochana, z czasem dojdziesz do takiej w prawy, że za przewijak będą Ci własne kolana robić
Znam dobrze to uczucie, kiedy sufit spada na głowę. Mnie spadal bardzo w pierwszej ciąży. Teraz jest podobnie, ale mam syna w domu, więc zajęcie jest. Też wiecznie czekam, kiedy mąż wróci z pracy, a wraca rożnie. Czasem i o 20. O ile nie przeszkadzają mi jego wyjazdy i powroty, jak sama jeżdżę do pracy, tak teraz zawsze CZEKAM

Dzieki Smerfetka
Stary 2014-12-07, 19:21   #3424
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
Ja też nie mogę się doczekać kiedy będzie czuć święta u mnie w domu. Uwielbiam zapach igliwia, świecidełka, ciepło świec itp.
W przyszłym tygodniu planuję się zabrać za ten nastrój - oby mi sił wystarczyło

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 19:23   #3425
Myszunia19
Zakorzenienie

hej byliśmy dziś z TZem na małych zakupach - on sobie kupił spodnie i buty a ja bańki na choinkę
Wczoraj do późna miałam kroplówkę a dzis na szczęście już w porządku, Biorę się za czytanie|
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 19:30   #3426
smerfetka2808
Zakorzenienie

Ellyunia, czyms muszę wymiatać
a tak na serio to mi żal mężulka jak ma tą wysypkę biedactwo
ja tez uwielbiam choinkę
dziś zakupiłam gwiazdkę i takie piękne snieżynki
Stary 2014-12-07, 19:30   #3427
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Ewa a moze idz jutro do swojego lekarza ogólnego?
Hahaha skorzystał tz z rady mamusi?

Ellyunia my w tym roku bez choinki bo będę spala z synkiem w salonie a choinka bardzo pachnie a sztucznej nie chcemy.
Mójbrzuch nie maleje, ale nie rośnie już

BabaZWysp

Simone aha.

All to dobrze, ze jest lepiej
O widzisz, mam jedną zalegla książkę do przeczytania

Asia mam tak samo z wydzielina. gin mówiła ze to normalne.

Sacseperka super że droga czysta hehe.

Fashion tez tak mam jeśli chodzi o szczepienia heh

Smerfik oj to delikatnego masz męża hehe. Ją kiedyś prasowalam heaney ale malz stwierdził że nie trzeba a mi dwa razy powtarzać nie trzeba hehe.

Myszunia

Uwaga uwaga-
Torbą spakowana. matko ile tego tam jest
Muszę dokupic tylko żel do higieny intymnej, gatki bawełniane w pepco bo ostatnio kupilam w tesco ale białe haha. wziac od mamy duży ciemny recznik bo ją mam same jasne wrr, wyprac bluzę zamiast szlafroka, kupić wodę i biszkopty i w sumie wsio.
Ale pampersy i chusteczki dla Leo chyba wpakuje to reklamówki bo mi za dużo miejsca zajmuja w torbie.
i G sobie naszykowal prawie sam co ma wziac do szpitala na wyjscie Leo także teraz czekamy na rozwój wydarzeń

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 

Edytowane przez ma.ko
Czas edycji: 2014-12-07 o 19:32
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-07, 19:34   #3428
askaa02
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość

[/COLOR]W ogole mam jakies zalamanie jesli chodzi o ochote robienia czegokolwiek...
Siedze zamknieta w tej chalupie do 15 codziennie jakby sobie kontrola przypomniala, wariuje przez to, plecy mnie bola, prawy bok mnie boli. A jak mozna wyjsc to juz jest ciemno i mroz. Jeszcze teraz jak auta nie ma.
Codziennie mam plany co bede robic i codziennie to odkladam. Niechce mi sie prasowac ciuszkow, skladac, pakowac tprby, czytac podrecznika.
Meczy mnie temat szczepien bo nic o nim nie wiem a nie moge sie zmusic do poczytania.
Obiadow prawie nie robie, wszystki na sepa od mamy:p porazka strasznie mi sie nie chce nic. A siedzenie i lezenie sprawia mi bol
Oj to ja tak mam od jutra :/ będę siedzieć i czekać aż się zjawią... i nie mam za bardzo pomysłu co z tym czasem robić. Dobrze, że jutro i w środę zajęcia w SR to jest jakiś punkt zeby się porządniej niż w dres ubrać
Zamówiłam przed chwilą z aliexpres stanik do karmienia za 3,50$, nie wiem czy przyjdzie i co to będzie, ale za taką cenę chyba warto pierwszy raz zaryzykować
Fashion a jaką torebkę kupiłaś w mohito ja sądzę, że najwygodniej będzie z jakąś listonoszką mniejsza na spacerkach, lub fajną "skórzaną" nerkę widziałam na str mohito moze dorwę na wyprz
askaa02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 19:37   #3429
Karoloo
<3 <3 <3

Ogladalyscie mecz

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 19:40   #3430
jasowaa
Raczkowanie

Cytat:
ja wczoraj kupilam choinke stoi na razie na balkonie ale strassssznie mnie korci by juz ja udekorowac chce sie nacieszyc atmosfera poki mam sily i poki jestem w domu, bo kto wie, czy Swieta spedze tu czy w szpitalu ?
niebo darmo dam...

jasowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 19:41   #3431
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Karoloo jaki mecz?

Aska ją juz od dawna kupuje listonoszki, bo normalne mi zawsze spadają z ramienia i wkurza mnie to heh.

Tak sie zastanawiam czy nie naszykowac sobie na wyjscie że szpitala dresow w gettach cały czas chodzę i boję sie że zapomnę spakować do torby i G później też i będę wracała bez spodni haha.

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-07, 19:43   #3432
allgoodthings
Zadomowienie

ma.ko super że w końcu spakowana

nie mówcie mi o tym czopie bo nie chcę urodzić przed terminem już mam kupioną sukienkę na wigilię

a czy któraś nie miała badania na hiv? teraz patrzę w moje wyniki, że ja nie miałam. a wizyta dopiero 23.12. jeżeli to był rzeczywiście czop to nie zrobię :/

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Karoloo jaki mecz?

Aska ją juz od dawna kupuje listonoszki, bo normalne mi zawsze spadają z ramienia i wkurza mnie to heh.

Tak sie zastanawiam czy nie naszykowac sobie na wyjscie że szpitala dresow w gettach cały czas chodzę i boję sie że zapomnę spakować do torby i G później też i będę wracała bez spodni haha.
mam zamiar zapakować reklam[wkę na wyjście i w niej ubrania dla mnie i dzidziusia i nie ma opcji by tż jej zapomniał
Stary 2014-12-07, 19:43   #3433
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

All no mega ulga heh.
Ją też już mam sukienkę na wigilie hihi, zaciskajmy nogi to może sie wystroimy haha.

Ooo jeszcze cxopki muszę jutro kupić. Ale będę w pracy zanieść L4 to najpierw wdepne do pepco i apteki.

Laski a czy w pepco poza tymi stanikami które kupujemy hurtowo na wątku maja takie zwykle sportowe na cienkich ramiaczkach?

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-12-07, 19:44   #3434
Karoloo
<3 <3 <3

ma.ko Mistrzostwa Europy- pilka ręczna mecz byl na tvp2 i Polska - Hiszpania niestety przegrały

Widze ze nie tylko ja mam wszystko spakowane a torby juz sa nawet w aucie

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2014-12-07, 19:46   #3435
Eirene1987
Zakorzenienie

witam wieczorkiem

Cytat:
Dobre
Jak byłam na pogrzebie w lipcu jakaś niby ciotka (której nigdy na oczy nie widziałam) zapytała czy może dotknąć a ja ze nie i poszłam jej mina bezcenna
widzę w wyobraźni jej minę

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
Bry podły humor, naprawdę podły … już nie pamiętam, kiedy ostatnio tak się czułam
Do tego z nerwów poszły w nocy skurcze. Przez pewien moment siedziałam w kurtce i czekałam…. ehhhh

eirene biedny Oli Moja córa też zasmarkana i zakaszlana…. odpuszczam przedszkole.
kochana przytulam mocno
ale odpuszczasz przedszkole na stałe czy tylko na czas choroby???
ojej nieźle musiałaś mieć skoro już w kurtce siedziałaś

Cytat:
Napisane przez Montanka Pokaż wiadomość
Pojechaliśmy na tą sesję całą trójką (czwórką). Kapi wstał w lepszym stanie, niż wczoraj, więc się odważyłam go zabrać.
Fajne te zdjęcia powychodziły. Jestem zadowolona. Niestety na końcowe efekty sesji muszę zaczekać do 2 tygodni
Następna taka sesja już w w czwórkę
ach już się zdjęć nie mogę doczekać aż wstawisz

Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
A właśnie Montanka, Martusia, jasowa - odkryłam w necie przepisy na kaszę jaglaną dla diabetyków, np. jakieś tam niby ciasta z tej kaszy z jabłkiem i cynamonem. Chyba coś popróbuję, może nie będzie cukru podnosić. Tyle że jak wysłałam TŻ do sklepu po kaszę jaglaną to wrócił z jęczmienną, twierdząc że myślał że mi się nazwy pomyliły, bo przecież ciągle tą jęczmienną głównie jem jutro idzie ponownie po jaglaną z nową kartką z drukowanymi literami
dodatkowo kasza jaglana jest bardzo dobra dla alergików. ja już zakupiłam i mam zamiar zachęcić Oliego do jedzenia jej.
ponoć robi jakąś osłonę na żołądku że alergeny nie przedostają się do organizmu.
zobaczymy czy podziała i czy będzie chciał jeść bo on antykaszowy

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
kupiliśmy w końcu taki dmuchany "przewijak", młody będzie na nim i na naszym łóżku przewijany. teraz moje kolejne pytanie - gdzie kupiłyście koszule do karmienia? (prócz allegro?)
na targu

Cytat:
Bylismy u teściów na chwile. Teściowa stwierdzila ze wygladam na 6 góra 7 miesiąc haha. A później stwierdziła ze ciążą mi sluzy bo ładnie wyglądam ( ta że spuchnietymi oczami, ustami, stopami itp)
Jedyne to ciesze sie, że nie jadę z nimi wózka kupować.tesciowie stawiaja więc chcą jechać razem z malzem żeby zapłacić a ja powiedziałam że nie mam siły i nie pojadę sama z malzem bum pojechała ale z trafiali coś nie mam siły
o wow chciała się podlizać poważnie to miło

Cytat:
Uwaga uwaga-
Torbą spakowana. matko ile tego tam jest

no a to tylko na 3 dni nie?
mi się w torbę zmieściły ciuszki Marcelka na dnie samym położyłam i nawet ciężka nie jest za bardzo
tżtowi kupiłam colę i snickersa najwyżej sobie po coś podjedzie jak zgłodnieje bardziej

Ma.ko masz zamiar zapodać sobie czopka przed wyjazdem do szpitala?

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2014-12-07 o 19:47
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-07, 19:47   #3436
elvira44
Wtajemniczenie

Ja po sesji, fajnie było, mam nadzieje ze zdjecia po obróbce tez beda super. Beda gotowe za ok 10 dni.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 19:48   #3437
askaa02
Rozeznanie

Cytat:
Karoloo jaki mecz?

Mecz ręcznej ? Ja nie lubię
Ja listonoszki dopiero od wakacji noszę bo dzięki temu mniej z sobą targam i wygodniej mi było
A co do ciuchów to jest dobry pomysł, ja chyba też wezmę dresik
askaa02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 19:49   #3438
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Ja po sesji, fajnie było, mam nadzieje ze zdjecia po obróbce tez beda super. Beda gotowe za ok 10 dni.
Oo to szybko będziesz miala z niecierpliwoscia czekam na efekty

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Eirene jakiego czopka

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2014-12-07, 19:52   #3439
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Eirene pewnie sie chciala podlizać faktycznie hehe.
Moja znajoma jak miała problemy z zoladkiem to miała dietę jaglana. Trzy główne posiłki to była kasza z dodatkami ( śniadanie na slodko, do obiadu np z miesem, kolacja rośnie) ale nie wiem co pomiedzy.po kilku dniach było lepiej zawsze

Jutro kupię cxopki i wyprobuje w tym tygodniu. Jak zadzialaja odpowiednio to zapodam sobie jak będę sie wybierala na porodowke żeby jeszcze w domu sie zalatwic

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-12-07, 19:52   #3440
ellyunia
Wtajemniczenie

Cytat:

Laski a czy w pepco poza tymi stanikami które kupujemy hurtowo na wątku maja takie zwykle sportowe na cienkich ramiaczkach?
nie widziałam

Cytat:
już mam kupioną sukienkę na wigilię

a czy któraś nie miała badania na hiv? teraz patrzę w moje wyniki, że ja nie miałam.
ja w wigilię i sylwestra wystąpię chyba tak jak na co dzień...czyli w leginsach i jakiejś bluzce bawełnianej
Nie mam weny na patrzenie ubrań dla siebie.
A na badanie może jutro podjedź, to na pojutrze będziesz miała wynik

Stary 2014-12-07, 19:55   #3441
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
Eirene pewnie sie chciala podlizać faktycznie hehe.
Moja znajoma jak miała problemy z zoladkiem to miała dietę jaglana. Trzy główne posiłki to była kasza z dodatkami ( śniadanie na slodko, do obiadu np z miesem, kolacja rośnie) ale nie wiem co pomiedzy.po kilku dniach było lepiej zawsze

Jutro kupię cxopki i wyprobuje w tym tygodniu. Jak zadzialaja odpowiednio to zapodam sobie jak będę sie wybierala na porodowke żeby jeszcze w domu sie zalatwic
uwierz mi, że działają w szpitalu przed operacją dali mi czopa to w 30 minut byłam już na wc...

piszcie mi co z tym hiv bo zaczęłam się denerwować.
Stary 2014-12-07, 19:56   #3442
ellyunia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość

Widze ze nie tylko ja mam wszystko spakowane a torby juz sa nawet w aucie
ja torby mam w szafie, w samochodzie za to zamontowana już baza z fotelikiem- więc TŻ na pewno nie zapomni zabrać

Stary 2014-12-07, 19:57   #3443
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
nie widziałam

ja w wigilię i sylwestra wystąpię chyba tak jak na co dzień...czyli w leginsach i jakiejś bluzce bawełnianej
chciałam na nfz zrobić :/ na ostatniej wizycie miałam zapytać i zapomniałam. no jak coś to pójdę sama do labo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-07, 20:03   #3444
ellyunia
Wtajemniczenie

Cytat:
chciałam na nfz zrobić :/ na ostatniej wizycie miałam zapytać i zapomniałam. no jak coś to pójdę sama do labo
na nfz chyba nie robią, koszt podobnie jak za paciorka chyba ok 40 zł
(średnio juz pamiętam bo robiłam na początku razem z toxo i innymi)

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Ja wyniki badań zawsze przez neta odbieram a na hiv trzeba osobiście-przekazuja w kopercie. Mi się iść nie chciało to musiałam TŻ upoważnienie pisać

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Jakie czopki kupujecie? Mi oczywiście wypadło z głowy że miałam je kupić

Edytowane przez ellyunia
Czas edycji: 2014-12-07 o 20:00
Stary 2014-12-07, 20:07   #3445
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
nie widziałam

Jak chcesz się wystroić to idź do Happymum oni tam mają fajne rzeczy w których nie wygląda się jak wieloryb tylko jak przed ciążą

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 20:12   #3446
dusiolka
Zakorzenienie

Ellyunia ja tez żadnej kreacji wyjątkowej nie planuje na wigilie,mam jedna czerwona sukienkę ktora w zamyśle miała byc oversizowa ale teraz pewnie bedzie bardziej opięta :d albo czarne getry i mam luźna biala bluzkę ;p jakos wole wydac kase na cos po ciazy w normalnym rozmiarze niz w teraźniejszym ;p
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 20:15   #3447
TOMORROW
Zakorzenienie

Hej!
Wróciłam, nie urodziłam i pomału ponadrabiam 30 stron
spodziewałam się 50, więc lajcik

pierwsze co -zajrzałam na pierwszą stronę, czy już ktoś rozpakowany
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 20:19   #3448
fashionaddicted
Zakorzenienie

Ellyunia wczesniej robilam partiami. Ale pojawil.sie problem ulozenia wszystkiego poki nie beda wszystkie poprane i zrobilam ostatnie prania tylko ze schnac nie chcialy i wszystko na raz:/

Ja jeansy zawsze prasuje,w ogole wszystkie spodnie. raz ze wydaja mi sie sztywne strasznie a dwa nie lubie takich wymietych, mimo ze puszczaja na nogach.

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Ja tez uwielbiam swiateczny klimat ale zwykle ubieram choinki(u siebie u rodzicow i u babci...) dzien przed wigilia. Teraz mysle ze nawet naszej nie ubiore sama:/
dzisiaj caly dzien chodze w szoku ze swieta sa za dwa tygodnie
Stary 2014-12-07, 20:23   #3449
Maritxell
Zadomowienie

Wróciliśmy z imienin u ciotki tż Wszyscy się nadziwić nie mogli, że już tylko miesiąc został, że mały brzuch itp. Aż się sama zaczęłam zastanawiać gdzie są te moje kilogramy, bo z 15-16 już mam na plusie, a one ani w brzuchu, ani w tyłku, wody tez chyba dużo nie zebrałam

I jeśli w ogóle ruszymy się w Wigilię to będę w tej samej "kreacji" co dzisiaj. Tunika w biało czarne paski i grube rajty Niech się cieszą, że mnie widzą, stroić się nie będę
Stary 2014-12-07, 20:26   #3450
fashionaddicted
Zakorzenienie

Aska- mnie siedzeniewdom u dobija. Czuje sie po prostu gorzej. Mi nie chodzi o to ze musze latac po calym miescie kupowac nie wiem co tam robic bo juz nawet nie mam sily i po prpstu mnie boli, ale wyjsc po 13 jak mama wraca od babci, z nia pojsc/pojechac do kosmetycznego np zaraz kolo mojego domu i do nich posiedziec-mieszkaja nogami 10minut od nas. A tak naprawde dostaje swira, mam problemy z oddychaniem.

Torebke wstawiam zdjecie ale ona jest granatowa a tu wyglada na czarna i ogolnie srednio wyszla a na stronie nie ma jej. Ale i tak kupie jeszcze ta blekitna z mohito(jest na stronie)<3
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1417984003448.jpg (67,0 KB, 26 załadowań)

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości