Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-07, 21:47   #4351
ojustyna
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
ja to chociaż aż wstyd się przyznać idę z 10 zł
bo zawsze liczę na moje szczęście co do okazji lumpkowych
trzymam kciuki za lumkowe perełki ja ostatnio zaszłam do jednego a miałam tylko 15 zł w portfelu, musiałam wykonać telefon ratunnkowy żeby ktoś przyjechał mnie wspomóc finansowo

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
ja to w nocy za każdym razem wydaję dziwne odgłosy jak się przewracam z boku na bok, TŻ się ze mnie śmieje

oglądam wybory miss, albo mam jakiś dziwny gust, albo jakieś niezbyt ładne te kandydatki najładniejsza to jest prowadząca
ja też "stękam" przy obrotach z boku na bok, jeszcze troche i TŻ będzie mnie na rozpych przetaczać

gdzie te wybory? w tv ? dziś?
Stary 2014-12-07, 21:47   #4352
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
ja mam to samo, w nocy zmieniam bardzo często stronę, bo jak za długo leżę na jednym boku to budzi mnie straszny ból ciągnięcia brzucha i żebra, na którym leżę. Więc robię wdech i pomału się przekręcam, najcześciej sobie przy tym sapnę i westchnę ale tż już się przyzwyczaił do tych odgłosów
mój mówi że jeszcze 3 miesiące a ja już stękam jakby to miało być za tydzień. Boi się co to będzie za miesiąc jak mi teraz już tak ciężko

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 21:49   #4353
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Dzisiaj sie trochę zdenerwowałam, bo cała rodzina i znajomi od naszego ślubu ciągle wypytywali, kiedy będzie dziecko. I tak minęły lata... a jak mamy mieć dziecko, to nagle temat zniknął. Jakieś zdawkowe pytania jak sie czuję i tyle. Nawet nie było pytania, jaki wózek kupiliśmy
takie są te kochane rodzinki, wypytywali tylko żeby podenerwować, a teraz nie mają żadnego haka, takiego jak bezdziectwo

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Oj nic nie mów, ja to jak coś zjem to mam taki brzuch napiety, jakby napełniony powietrzem.Ciężko się ruszyć i w ogóle. Spanie w nocy - masakra - zasypiam średnio między 3 a 4
Właśnie, ja dziś zaczęłam 29tc
do porodu mi zostało 84 dni
brawo za 29 tydzień, jeeej to już coraz bliżesz
Stary 2014-12-07, 21:54   #4354
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Wierzę.. jesteś dużo bardziej zaawansowana ode mnie, więc mogę się pewnie za 3 tygodnie spodziewać tego samego

A ja siedzę sobie właśnie z nosem wysmarowanym maścią majerankową i wickiem.
Czuję się jak troll
jednak naprawdę trzeci trymestr jest wykańczający , ale dam radę

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-07, 21:57   #4355
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
kruszynkaa88 serdeczne gratulacje żoneczko!!

Piszecie o ciężkim spaniu - polecam zdecydowanie poduszkę dla mamy i dziecka.
Ja mam taką: http://www.smyk.com/babymatex-relax-...t-niemowlaka-p
ale kupiłam za 81,70. Na necie są jakieś droższe.

Śpi się przy niej bosko. Czytałam pozytywne opinie o takich poduszkach, ale zanim kupiłam nie wiedziałam do końca czy rzeczywiście jej potrzebuję. Teraz wiem, że to był baaardzo dobry wybór. Nawet w ciągu dnia fajnie się z nią położyć

Jedyne, co spędza mi sen z powiek, to ten wiecznie zatkany nos już mam dość tej męczarni.
a stosowaś te inhalacje albo spraye z wodą morską?? może niech Ci lekarz coś poleci, jeśli takie naturalne domowe sposoby u Ciebie nie działają.

ja mam nadzieję przekonać się, jak super jest taka poduszka po świętach najpóźniej, jak ją już jako prezent dostanę

Cytat:
Napisane przez niunia
ja to chociaż aż wstyd się przyznać idę z 10 zł
bo zawsze liczę na moje szczęście co do okazji lumpkowych
a tam wstyd ja ostatnio, jak było prawie wszystko po 1zł wydałam, jakieś 13 w sumie, a tak się obłowiłam, że szok

Cytat:
Napisane przez Alunia79
Ja dziś nabyłam 3 butelki dr.browns ze smoczkami 0-3, jedna 250ml, 2 po 125ml i do tego 2 komplety smoczków 2 rozm. za cenę 30zł. Nówki! Cieszę się jak dziecko
wow! super cena

ja mam taki zestaw startowy
http://www.smyk.com/tommee-tippee-ze...t-niemowlaka-p
super wygląda, a jak będzie w praktyce to się zobaczy no ale 2x drożej niż Ty, Alunia.
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 21:59   #4356
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam to samo, w nocy zmieniam bardzo często stronę, bo jak za długo leżę na jednym boku to budzi mnie straszny ból ciągnięcia brzucha i żebra, na którym leżę. Więc robię wdech i pomału się przekręcam, najcześciej sobie przy tym sapnę i westchnę ale tż już się przyzwyczaił do tych odgłosów
już narzekam a co to będzie za miesiąc

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
a stosowaś te inhalacje albo spraye z wodą morską?? może niech Ci lekarz coś poleci, jeśli takie naturalne domowe sposoby u Ciebie nie działają.

ja mam nadzieję przekonać się, jak super jest taka poduszka po świętach najpóźniej, jak ją już jako prezent dostanę

a tam wstyd ja ostatnio, jak było prawie wszystko po 1zł wydałam, jakieś 13 w sumie, a tak się obłowiłam, że szok

wow! super cena

super wygląda, a jak będzie w praktyce to się zobaczy no ale 2x drożej niż Ty, Alunia.
a jaka radość że się tak tanio kupiło ;D uwielbiam to uczucie jak niosę pełną siatkę za grosze a czasem takie extra rzeczy

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-07, 22:00   #4357
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Witajcie w niedziele - na sCzescie juz się kończy. Dziś wizyta u moich i TŻ rodziców i to siedzenie.... Ja pitoleeee ;/nie znoszę Czegos takiego. Brzuch mnie aż boli od scisku od Godziny 11do 18;/

Niunia ja juz mam 8kg na plusie. Ja nie wiem nie jem dużo odstawiłam słodycze a tu dosłownie jeden kg na tydzień mi przybywa... I skąd? ;(
Dosłownie jestem załamana bo po mnie tych 8,kg nie widać tyle co brzuch jest większy od 3tyg a tak to nic... Wczoraj się rozryczalam dziś poprawilam wyciem... I jeszcze nie mam ochoty na fiku miku mnie dobija bo TŻ robi podchody a ja Nie nie nie... W końcu mnie zostawi no ze on tu teges a ja nic oczywiście wiem ze tak nie będzie ale już mnie ta sytuacja dobija ;(
Ot ponarzekalam se ;(
a niech ten płaczliwy dzień się szybciej skończy, jutro będzie lepszy a na sex macie jeszcze caaaaaaaałe życie a TŻ kocha i nie w głowie mu zostawianie proszę tak nie myśleć ! a nu nu nu a z kg to tylko się cieszyć że w brzusio idzie, lepiej to niż w

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Taka miła, leniwa niedziela to wrzucę kilka zdobyczy z lumpka i mój 27tygodniowy brzuszek, cieszę się widząc jak rośnie
jaka chudzinka z ciebie a brzusio taaaaaki duży aż się chce poglaskać, śliczna piłeczka i zdobycze

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Wózek kupiony za 1500 zł ( gondola , spacerówka, stelaż book plus , fotelik, przykrycie na gondole i spacerówkę na nóżki cena takiego kompletu w promocji na bobowózkach 2832 zł . Wozek ma jeszcze gwarancje do kwietnia wiec jak cos by sie działo moge jeszcze zareklamować - używany przez bardzo fajna pare - zadbany Załącznik 5856211Załącznik 5856212
suuuuuuuuuuper bryka (zazdroszczę )
Stary 2014-12-07, 22:00   #4358
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:

wow! super cena

Taak.. robię inhalacje z rumianku i soli morskiej, używam aerozolu z wody morskiej, nacieram się wickiem, moczę nogi w soli morskiej i nacieram albo wickiem albo olejem kamforowym, nacieram nos maścią majerankową.
No i nic..

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 22:02   #4359
żona_marcina
Rozeznanie

Olśnijcie mnie, bo ja bez doświadczenia - ile butelek będę potrzebowała przy karmieniu piersią?

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 22:02   #4360
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Witam się ja- świeżo upieczona żona
Kochane wczorajszy dzień był piękny, ale przyznam, że ledwo oświadczenie powtórzyłam bo dostałam ataku płaczu i śmiechu jednocześnie Masakra, nie chciałam płakać, ale tak wyszło, wzruszyłam się Mimo naszej 13-stki osób zabawa była fajna I oczywiście w trakcie imprezaki też się pobeczałam, bo przyszła poczta kwiatowa do nas, a tam bukiet pięknych kwiatów od mojego brata z Londynu i kartka, zaczęłam tak płakać, że przytuliłam się do męża i nie mogłam się uspokoić a przez to popłakała się moja mama, teściowa i przyjaciółka i płakaliśmy sobie ze wzruszenia haha No hormony dają we znaki i to bardzo
Jak będę miała zdjęcia to wstawię jak wyglądałam A teraz idę poczytac co tam u Was się działo ciekawego
Gratulacje kochaniutka duuużo duuuuuuużo miłości, obyście zawsze w zgodzie żyli i się kochali, a wtedy reszta się jakoś ułoży
Stary 2014-12-07, 22:03   #4361
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Olśnijcie mnie, bo ja bez doświadczenia - ile butelek będę potrzebowała przy karmieniu piersią?
też jestem ciekawa

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-07, 22:08   #4362
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
a jaka radość że się tak tanio kupiło ;D uwielbiam to uczucie jak niosę pełną siatkę za grosze a czasem takie extra rzeczy
no nie te ciuszki na dodatek ładniejsze, lepsze i pewnie zdrowsze niż nowe ze sklepu, bo teraz to wszystko na jedno kopyto i za kosmiczne ceny

podobno przy karmieniu piersią powinny wystarczyć 2 butelki, tak słyszałam, choć nie jestem pewna o jakich pojemnościach mówimy. i to też "podobno" ja się wolę zabezpieczyć na wszelki wypadek, jakby potrzebowała więcej, poza tym jak to zobaczyłam to nie mogłam się powstrzymać
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 22:08   #4363
87marta78
Zadomowienie

brawo za 29 tydzień, jeeej to już coraz bliżesz[/QUOTE]

Dni lecą jak szalone Im bliżej, tym bardziej nie mogę się doczekać
Ale najważniejsze, żeby przez te 3 miesiące nic się nie działo z malutką i jakoś to wytrzymam
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 22:08   #4364
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Czytalam ze z poczatku to jedna wystarczy, jesli chcesz odciagac mleko i karmic z butelki...

Ale mam z 6 hahahahahaha 3 w paczkach prezentowych dostalam z bardzo dobrych firm, a 3 kupilam, ale to byla promocja i mysle ze one na pozniej beda, a bede korzystac z mniejszych.... tylko ze ja nie bede dlugo kp, wiec mi sie one napewno przydadza......

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2014-12-07 o 22:15
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 22:10   #4365
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
moja Bunia sobie jedno miejsce w brzuchu upatrzyła i tam skrzętnie świdruje a ból niesamowity, jakby chciała dziure na wylot zrobić i tak jęczałam sobie w nocy, a TŻ się obudził i w szoku, bo myślał że ja się sobie"zabawiam":haha ha: wyobrażacie to sobie?
Stary 2014-12-07, 22:11   #4366
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
moja Bunia sobie jedno miejsce w brzuchu upatrzyła i tam skrzętnie świdruje a ból niesamowity, jakby chciała dziure na wylot zrobić i tak jęczałam sobie w nocy, a TŻ się obudził i w szoku, bo myślał że ja się sobie"zabawiam":haha ha: wyobrażacie to sobie?
moja ciągle po prawej stronie siedziała
aż się martwiłam że ciągle tam jest w tym jednym miejscu , ale teraz już zmienia boki prawo lewo lewo prawo

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-07, 22:12   #4367
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
brawo za 29 tydzień, jeeej to już coraz bliżesz
Dni lecą jak szalone Im bliżej, tym bardziej nie mogę się doczekać
Ale najważniejsze, żeby przez te 3 miesiące nic się nie działo z malutką i jakoś to wytrzymam [/QUOTE]

ja się naczytałam, że teraz jak się i Bubcia już urodzi to jest praktycznie bezpieczna bo już się płucka w 28 tyg praktycznie wykształcają, to się tak jakoś troszkę uspokoiłam

a co do wcześniaczków, to ciekawe co u Mon, dawno nie pisała..
Stary 2014-12-07, 22:12   #4368
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Dziękuję za komplementy, mam nadzieję, że Was cieszą duże brzuszki równie mocno jak mnie

kruszynkaa88 gratulacje, życzę 100 lat spędzonych wspólnie w szczęściu

smv Synek rośnie, każdy dodatkowy kg to kg szczęścia, pomyśl jaki wyrośnie przystojniak A skoro Tż robi podchody, to musisz mu się bardzo podobać z dodatkowymi kg. Brzuszkowe krągłości są sexy!

meganka18 Ale świetna okazja Ci się trafiła, gratuluję fajnego zakupu

crystal25 Nieładnie Zaraz Ci mąż wybędzie, a Wy zamiast cieszyć się wspólnymi dniami póki są to się nie odzywacie. Proszę się pogodzić i przestać martwić na zapas, chociaż podejrzewam, że hormony robią swoje. Ja jestem bardziej marudna niż przed ciążą. Z tego co piszesz ukazuje się obraz bardzo fajnej i kochającej się pary, wierzę, że poradzicie sobie z chwilowymi niedogodnościami. Grunt to zacząć myśleć jak można polepszyć sytuację.
oj tak te hormony ale to nie tylko one sa tu winne
nie potrafie sie cieszyc, wiedzac ze wyjedzie cholera wie co on tam bedzie robic
Ciezko zmienic niestety myslenie.
A jeszcze sie nie dogadujemy co do jego corki....
Stary 2014-12-07, 22:13   #4369
tout-petit-fille
Zadomowienie

Haha rozmawiam właśnie z TŻ, że musimy pojechać do szpitala gdzie będziemy rodzić, żeby poznać środowisko, popytać o ważne szczegóły i m.in o to czy będzie mógł zostać ze mną na noc.

On wielkie oczy, że nie ma innej przecież możliwości i nikt mu nie będzie zabraniał bycia ze mną w nocy. Położy się najwyżej pod łóżkiem i będą musieli wzywać jednostkę specjalną S.W.A.T.

I wiem, że gdyby rzeczywiście pojawił się kłopot, zrobi raban na całą dzielnicę gdzie szpital się znajduje

A rozmowa cała zaczęła się od tego, że zauważyłam, że już 26 tydzień!!! a jutro studniówka!

Edytowane przez tout-petit-fille
Czas edycji: 2014-12-07 o 22:15
Stary 2014-12-07, 22:14   #4370
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
no nie te ciuszki na dodatek ładniejsze, lepsze i pewnie zdrowsze niż nowe ze sklepu, bo teraz to wszystko na jedno kopyto i za kosmiczne ceny

podobno przy karmieniu piersią powinny wystarczyć 2 butelki, tak słyszałam, choć nie jestem pewna o jakich pojemnościach mówimy. i to też "podobno" ja się wolę zabezpieczyć na wszelki wypadek, jakby potrzebowała więcej, poza tym jak to zobaczyłam to nie mogłam się powstrzymać
to ile butelek chcesz kupic?

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-07, 22:14   #4371
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
moja ciągle po prawej stronie siedziała
aż się martwiłam że ciągle tam jest w tym jednym miejscu , ale teraz już zmienia boki prawo lewo lewo prawo
i moja jakaś prawicowa jak się za mocno wwierca to na pleckach dobrze chwilkę poleżeć , wtedy taaaaaka ulga bo się Bunia zapada w brzuchala
Stary 2014-12-07, 22:16   #4372
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
to ile butelek chcesz kupic?
Ja kupuję na początek jedną butelkę. Chyba że będzie dobra promo na dwie butelki.
Jak zabraknie, zawsze można kogoś wysłać na kupienie dodatkowych

Stary 2014-12-07, 22:16   #4373
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
i moja jakaś prawicowa jak się za mocno wwierca to na pleckach dobrze chwilkę poleżeć , wtedy taaaaaka ulga bo się Bunia zapada w brzuchala
mam tak samo a jak czasem mam taki mniejszy brzuch to jestem ciekawa kurcze ile ona ma tam miejsca że potrafi się schować

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-07, 22:19   #4374
crystal25
Zakorzenienie

Moj maluszek dzisiaj dyskoteke robi od poludnia To chyba dlatego ze dwie kawy wypilam, bo sie zapomnialam, tu w gosciach, tam w gosciach..... i kawa smakowala

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
mam tak samo a jak czasem mam taki mniejszy brzuch to jestem ciekawa kurcze ile ona ma tam miejsca że potrafi się schować
Ja mam uczucie od kilku dni takiego wypelnienia jakby chcial sie przez brzuch wypchac na zewnatrz , nawet jesli nie jest aktywny.....
Stary 2014-12-07, 22:23   #4375
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Moj maluszek dzisiaj dyskoteke robi od poludnia To chyba dlatego ze dwie kawy wypilam, bo sie zapomnialam, tu w gosciach, tam w gosciach..... i kawa smakowala

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Ja mam uczucie od kilku dni takiego wypelnienia jakby chcial sie przez brzuch wypchac na zewnatrz , nawet jesli nie jest aktywny.....
moja kocha kawę też , a wg słodkie mniam
wtedy ma szajbę

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Ja kupuję na początek jedną butelkę. Chyba że będzie dobra promo na dwie butelki.
Jak zabraknie, zawsze można kogoś wysłać na kupienie dodatkowych
ja kupię dwie bo chcę z allegro z pieluchami tetrowymi zamówić

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-07, 22:23   #4376
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
moja kocha kawę też , a wg słodkie mniam
wtedy ma szajbę
Wystarczy jedna czekoladka
ale dzis do TZ mowie, ze moglabym juz urodzic, kiedy ten marzec.....
Stary 2014-12-07, 22:23   #4377
żona_marcina
Rozeznanie

W takim razie wypośrodkuję i wezmę 2 butelki

Teraz mam problem bo nię mogę się od 2 dni zdecydować, jaki wzór i kolor materiału wybrać na pościel dla młodego - gwiadki czy chmurki, szary czy miętowy

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-07, 22:24   #4378
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Wystarczy jedna czekoladka
ale dzis do TZ mowie, ze moglabym juz urodzic, kiedy ten marzec.....
też tak myślę chcę już marzec

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-07, 22:25   #4379
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:

Teraz mam problem bo nię mogę się od 2 dni zdecydować, jaki wzór i kolor materiału wybrać na pościel dla młodego - gwiadki czy chmurki, szary czy miętowy
Daj link i zrobimy głosowanie

Stary 2014-12-07, 22:25   #4380
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:

szary i miętowy moje ulubione barwy

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości