Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-12-08, 16:28   #1501
Cukiiereczek
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 401
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Wkoñcu mam suszarkê z dyfuzorem. Po pierwszym nieumiejêtnym u¿yciu i tak by³ sza³ Objêto¶æ i skrêt jak na moje w³osie cudowna!

To jak ju¿ siê tak spowiadamy z zapasów to u mnie jest tak:
* 1 od¿ywka d/s
* 2 od¿ywki b/s
* 2 maski + saszetka z biovaxu
* 3 szampony
* Krem do loków z joanny
* pianka czarna taft
* p³yn do w³osów krêconych z Marionu
* 2 oleje: lniany i czasem winogronko podbieram z kuchni

Cukiiereczek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-08, 16:52   #1502
zagubiona94
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 451

To ja mam 3 szampony, 2 oleje, 3 od¿ywki d/s (w tym 2 te same na zapas), 2 od¿ywki b/s, 3 maski i chyba z 3 ¿ele, oprócz tego keratyna, d-pantenol, mleczko pszczele, l-cysteina Wiêkszo¶æ rzeczy u¿ywam, co mycie czyli 2 szampony, 1 olej, 1 od¿ywka b/s, 1 od¿ywka d/s i 2 maski + pó³produkty w zale¿no¶ci od chêci Tak¿e szybko siê zu¿yje, litrowy "Kallos" Latte juz prawie po³owy siêga, bo i myje nim w³osy i maskuje W najbli¿szym czasie wzbogacê siê o olej z pestek dyni i pewnie ocet jab³kowy, rosyjskie cuda tez mnie kusz±, mo¿e pod choinkê co¶ sobie sprawiê jednego I dojrza³am na blogach nowe Kallosy i ciekaw± mnie blueberry oraz milk

Ostatnio naolejowa³am w³osy, potem oczy¶ci³am, namaskowa³am mieszank± "Kallosa" Latte, oleju i skrobi ziemniaczanej, a potem jeszcze od¿ywka YR odbudowuj±ca, w ci±gu dnia napaæka³am serum z Gliss Kur i by³o ³adnie. Z falami by³o gorzej, ale jak je rozpu¶ci³am i wyby³am z domu to wtedy dopiero z³apa³y skubane swój skrêt i równomiernie siê pofalowa³y, troszkê spuszy³y, ale wystarczy³o przeczesaæ palcami i by³o milutko. S±dzê, ze du¿± rolê odgrywa Gliss Kur z ciê¿kimi silikonami, przynajmniej w koñcu co¶ widocznie radzi sobie z puszeniem, a chyba o to chodzi Za to wczoraj nie mia³am czasu dla w³osów, umy³am je i namaskowa³am na jedynie 10 minut mieszank± "Kallosa" Latte, Kallosa Keratin, 6 kroplami oleju i od¿ywk± YR odbudowuj±c±, po sp³ukaniu napaæka³am Gliss Kur i posz³am spaæ z mokr± g³ow±. Sza³u to to rano nie by³o Dalej napaæka³am Gliss Kur i zwi±za³am, bojê siê rozpuszczaæ, mam wra¿enie, ze bez olejowania moje w³osy rozpuszczone zachowaj± siê jakbym mia³a bliskie spotkanie z pr±dem, ale ogólnie w dotyku miêciutko i ¶lisko

Dosz³am do wniosku, ze przyda³oby siê nauczyæ suszyæ w³osy na prosto, bo krócej schodzi ni¿ dyfuzorem, ale aktualnie robiê to nieumiejêtnie i w³osy wygl±daj± jak po randce z piorunem

Edytowane przez zagubiona94
Czas edycji: 2014-12-08 o 16:57
zagubiona94 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-08, 18:02   #1503
paulownia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 861

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Poka¿ wiadomo¶æ
Na Twoim miejscu te¿ bym nie liczy³a wiem jaka masz kolekcje

dla mnie 10 od¿ywek,7 szamponów to stanowczo za du¿o
chwile temu napisa³am smsa do siostry ze do koñca roku nie bêdê jej kompanem w zakupach w³osowych
Hehe, ja mam tez ostatnio oszczednie - piec olejkow, trzy szampony, jedna odzywka myjaca, trzy ds, jedna leave in, jedna pianka i jeden zel. I jedna maska.... musze sobie jakas maske kupic.
paulownia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-08, 18:20   #1504
Imperfecta
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 37 059

Myszko, chyba tak zobaczê, ³ykam suplementy. Mo¿e co¶ to da
Imperfecta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-08, 18:30   #1505
Newquay
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 188

My¶la³am, ¿e tylko ja mam takiego fiola hehe a u mnie 4 szampony,3 maski,5 od¿ywek, jedna od¿ywka b/s, 6olejkow do zabezpieczania koñcówek. Dobrze, ¿e tu jestem normalna :-D :-P
Stary 2014-12-08, 20:56   #1506
201605090958
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 610

2 szampony /jeden z SLS drugi bez/, 2 od¿ywki /emolientowa i proteinowa, 2 pó³produkty /gliceryna i aloes/ i z 10 olei /wszystkie niezbêdne/ .
201605090958 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-08, 21:07   #1507
Chatul
ma zielone pojêcie

Wiadomo¶ci: 40 388

Ja mam jeden szampon, jedn± koñcz±c± siê od¿ywkê, myde³ko Sesa i spory zapas mro¿±cego ¿elu Joanna
Stary 2014-12-08, 21:34   #1508
sandra1515
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 889

Cytat:
Napisane przez Curly81 Poka¿ wiadomo¶æ
Moim zdaniem nie jest tragicznie,zeby¶ musia³a ¶cinaæ du¿o ale ja bym ¶ciê³a ten ogon od do³u,za bardzo s± pocieniowane i ty³ na dole tak zwisa smêtnie..Wyrównaj je i zacznij olejowaæ,u¿ywaæ jedwabiu i masex Waxa.Te¿ ich uzywa³am d³ugo i potwierdzam,¿e s± dobre.Odgniata³a¶ w³osy olejem?Spróbuj.

Podetnê i biorê siê za nie tak na porz±dnie
Na czym polega to odgniatanie olejem? pierwsze s³yszê o takim czym¶

Co waszym zdaniem jest lepsze na koñcówki jedwab biovax czy serum tej samej firmy ? chyba, ¿e kto¶ mo¿e poleciæ co¶ innego a skutecznego.

Najbardziej mnie zastanawia czym zast±piæ farbê, przyznam, ¿e tyle ni± farbowa³am i mam obawy przed henn± nawet nie wiem jak±.

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Poka¿ wiadomo¶æ
Od¿ywka z arganem jest cudna, tylko ma guar i czasem mnie oblepia i czê¶ciej trzeba oczyszczaæ w³osy

He he, mi m±¿ nie pozwoli chyba mieæ innego kolorku

Nie mia³am starego, ale nowy bardzo szybko mnie podra¿ni³ strasznie

No widzisz, bêdzie coraz lepiej

Jaki ¶liczny Synu¶ Uwielbiam takie Maluszki

Witaj
Co do ³ysych placków - to raczej nie jest normalne i na pewno przygl±dnê³abym siê diecie, ewentualnie poczyta³a o zakwaszeniu organizmu, bo wtedy w³osy te¿ mog± mocno wypadaæ. Ale równie¿ przez mocne stresy i masê innych rzeczy

Pielêgnacja - nie wiem, czy rezygnacja z silikonów to dobry wybór, zw³aszcza, ¿e przesz³a¶ jak piszesz na rosyjskie, a tam jest sporo wysuszaj±cych zió³ek

¦ciê³abym spor± czê¶æ, a resztê regularnie pielêgnowa³a i na pewno pomy¶la³a o wprowadzeniu choæ niewielkiej ilo¶ci silikonów. Wydaje mi siê, ¿e potrzebuj± sporo olejów i emolientów, trzeba siê przygl±dn±æ, czy nie pusz± ich humektanty (nawil¿acze).

Krem do stylizacji z joanny nie ma przypadkiem alkoholu? Mo¿e mocno wysuszaæ. Próbowa³a¶ mycia od¿ywk±?
Mycie od¿ywk± to nie dla mnie w³osy s± za bardzo przyklapniête wiêc ju¿ do tego nie wracam a krem tej firmy to jedyne co mi pasuje i po czym przyzwoicie wygl±daj±

Nie mam pojêcia jakie oleje do nich bêd± dobre nie mogê siê przekonaæ do takich typowo spo¿ywczych najchêtniej to siêga³abym po jakie¶ ruskie mieszanki, hurtownia tu¿ za domem spokojnie ¿yæ mi nie daje

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Mia³ kto¶ mo¿e
Elfa, Green Pharmacy, Jedwab w p³ynie ?

sprawdza siê na koñcówki ?

moje serum siê skoñczy³o i szukam czego¶ dobrego
sandra1515 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-08, 21:52   #1509
wicherek1989
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 119

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Poka¿ wiadomo¶æ
Rany, ale sza³owe s±! Kiedy one tak uros³y?
Dalej u¿ywasz tego ¿elu z hegrona?
Dziêki no ja te¿ w³a¶nie nie wiem, ucina³am je ostatnio w po³owie lipca.
Tak dalej ten ¿el siê sprawuje u mnie bosko i ta od¿ywka co linkowa³am z olejem daje radê zbija fajnie w³osy w pukle, bo nak³adam j± wg opisu na opakowaniu czyli g³owa w dó³ i ugniatam do skalpu

Cytat:
Napisane przez sandra1515 Poka¿ wiadomo¶æ
Mia³ kto¶ mo¿e
Elfa, Green Pharmacy, Jedwab w p³ynie ?

sprawdza siê na koñcówki ?

moje serum siê skoñczy³o i szukam czego¶ dobrego
Ja mia³am z Green Pharmacy i fajny ale lepszy jest BioSilk z Joanny bodaj¿e

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Kto¶ doradza³ podcinanie, na razie koñce mo¿e i wydaj± siê na zdjêciu przerzedzone ale nie suche w ogóle nie zniszczone
Stary 2014-12-08, 22:10   #1510
sandra1515
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 889

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêki no ja te¿ w³a¶nie nie wiem, ucina³am je ostatnio w po³owie lipca.
Tak dalej ten ¿el siê sprawuje u mnie bosko i ta od¿ywka co linkowa³am z olejem daje radê zbija fajnie w³osy w pukle, bo nak³adam j± wg opisu na opakowaniu czyli g³owa w dó³ i ugniatam do skalpu

Ja mia³am z Green Pharmacy i fajny ale lepszy jest BioSilk z Joanny bodaj¿e

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Kto¶ doradza³ podcinanie, na razie koñce mo¿e i wydaj± siê na zdjêciu przerzedzone ale nie suche w ogóle nie zniszczone
Nie s± zniszczone z rêk± na sercu ¿adnej rozdwojonej koñcówki od 6 lat nie widzia³y prostownicy, lokówki czy suszarki to wina okropnego ciêcia dopiero odhodowa³am zgolony bok, wystrzy¿enie jak kurczaka i centymetrow± grzywkê. Mia³am w³osy bardzo krótkie u góry które kiedy¶ tapirowa³am (faza na emo) i dó³ prostowa³am od kilku lat tak siê ¶cinam st±d ten ogon nie ¿ebym je katowa³a
sandra1515 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-08, 22:58   #1511
Chatul
ma zielone pojêcie

Wiadomo¶ci: 40 388

Jestem po pierwszym u¿yciu myde³ka Sesa… Zachwycona nie jestem. Mam wra¿enie, ¿e myde³ko zrobi³o to samo, co standardowe myd³o, czyli oblepi³o w³os i trochê go zmatowi³o (zw³aszcza w dotyku). Poza tym, w³osy zebra³y siê w du¿o mniejsze pasma ni¿ zwykle…
Stary 2014-12-08, 23:01   #1512
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 192

Cytat:
Napisane przez Chatul Poka¿ wiadomo¶æ
Jestem po pierwszym u¿yciu myde³ka Sesa… Zachwycona nie jestem. Mam wra¿enie, ¿e myde³ko zrobi³o to samo, co standardowe myd³o, czyli oblepi³o w³os i trochê go zmatowi³o (zw³aszcza w dotyku). Poza tym, w³osy zebra³y siê w du¿o mniejsze pasma ni¿ zwykle…
Dobrze czytac, bo wlasnie sobie przypomnialam, ze mam sese w szufladzie
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-09, 00:33   #1513
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 866

Gdy po myciu chcê od razu zwi±zaæ w³osy, doprowadzam je do stanu jak w za³±czniku.
Szampon: Johnson's Natural Head-to-toe Foaming Baby Wash
DS: Isana do loków i Herbal Essences Naked Shine
BS: Herbal Essences Naked Sheer Shine Mist
Wiem, ¿e straszny puch, ale s± tak g³adziutkie i mi³e w dotyku. *-* A w warkoczu puchu i tak tak bardzo nie widaæ.

Zrobi³am te¿ ostatnio eksperyment i da³am tê mgie³kê bs pod ¿el. To by³ bardzo z³y pomys³. W³osy siê usztywni³y jak na lakier.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 8grudnia2014.jpg (28,5 KB, 42 za³adowañ)
krolewna_smieszka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-09, 01:01   #1514
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Poka¿ wiadomo¶æ
Na Twoim miejscu te¿ bym nie liczy³a wiem jaka masz kolekcje

dla mnie 10 od¿ywek,7 szamponów to stanowczo za du¿o
chwile temu napisa³am smsa do siostry ze do koñca roku nie bêdê jej kompanem w zakupach w³osowych
Ja nie lubiê du¿o kosmetyków, mam to co kupujê stale i mam takie co kupujê sobie ekstra, dodatkowo. Wiêc mam 3 szampony , od¿ywek z 10, gdzie 2 mam ca³e, a reszta ju¿ blisko denko bo te¿ ju¿ u¿ywam ich baaaardzo d³ugo.
Problem jedynie by³ taki, ¿e przed moim w³osowym boom u¿ywa³am czegokolwiek i by³o ok ,a po ¶ciêciu i ratowaniu po prostu kupi³am nowek osmetyki, które te¿ mog± skalpu dotykaæ na zapas. Jak zdenkujê to pewnie zostanê przy 2 od¿ywkach i 2 szamponach bo te 3 mam celowo na skalp i na zimê ich nie u¿ywam bo s± mocno humektantowe. Nadal te¿ poszukujê idealnej emolientowej od¿ywki, mam jedn± ale musia³abym zamawiaæ a szkoda mi kasy na zamówienie

Szkoda, ¿e moje w³osiory waxów nie cierpi±. Bardzo ciê¿ko mi dobraæ od¿ywkê i maskê teraz, mam wra¿enie ¿e nic nie dzia³a. Bêdê czekaæ a¿ te w³osy trochê bardziej znormalniej±, z pewno¶ci± jest ju¿ lepiej ni¿ by³o
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-09, 06:25   #1515
Imperfecta
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 37 059

O matko, ja mam mnóstwo kosmetyków do w³osów
Imperfecta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-09, 08:40   #1516
paulownia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 861

Cytat:
Napisane przez Newquay Poka¿ wiadomo¶æ
My¶la³am, ¿e tylko ja mam takiego fiola hehe a u mnie 4 szampony,3 maski,5 od¿ywek, jedna od¿ywka b/s, 6olejkow do zabezpieczania koñcówek. Dobrze, ¿e tu jestem normalna :-D :-P
Zobaczylabys zbiory kascyska, to by ci szczeka opadla widzialam notke i zdjecia na jej blogu. Lekko okolo 100 tylko wlosowych kosmetykow.

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Poka¿ wiadomo¶æ
Wiem, ¿e straszny puch, ale s± tak g³adziutkie i mi³e w dotyku. *-* A w warkoczu puchu i tak tak bardzo nie widaæ.
Ja dopiero co wstalam, i sie cuce kawa, wiec moze i jestem nieprzytomna, ale tego puchu jakos nigdzie nie widze. Z ktorej strony mam go szukac? Piekne loki.
U mnie jak zwykle po nocy jest bardzo apetyczna fala. Testowalam wczoraj nowy nabytek, odzywke z limonka i ananasem Faith in Nature, i chyba im smakuje.
paulownia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-09, 08:47   #1517
Newquay
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 188

Ja chyba zrobiê czystki. Oddam cze¶æ,bo mi siê tylko to kurzy. Prêdzej straci to datê wa¿no¶ci ni¿ ja to zu¿yje lol 😁 Zostawiê jeden szampon z sls i jeden bez, dwie od¿ywki i dwie maski.
Apropo szampon z Balea oczyszczaj±cy bardzo mi s³u¿y. ¦wietnie siê pieni,a w³osy po nim s± na prawdê oczyszczone i takie ¶wie¿e.
Wci±¿ nie mogê znale¼æ odpowiedniej maski, która by nawilzala bardzo mocno, a by³a z tych naturalnych.
Znalaz³am za to odpowiedni krem nawil¿aj±cy na noc, w³a¶ciwie to go znalaz³am w prezencie od Miko³aja 😁 w koñcu mam nawil¿ona twarz, cudo z Garniera skradlo moje serce na dobre. Piêknie pachnie i cudnie nawil¿a, moja skóra wch³ania w moment ten krem. Ale¿ jestem z tego powódu szczê¶liwa 😀 Jednak m±¿ czasem potrafi zrobiæ prezent ach przepraszam Miko³aj 🎅 😉😁
Stary 2014-12-09, 09:50   #1518
Curly81
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 805

Cytat:
Napisane przez sandra1515 Poka¿ wiadomo¶æ
Podetnê i biorê siê za nie tak na porz±dnie
Na czym polega to odgniatanie olejem? pierwsze s³yszê o takim czym¶

Co waszym zdaniem jest lepsze na koñcówki jedwab biovax czy serum tej samej firmy ? chyba, ¿e kto¶ mo¿e poleciæ co¶ innego a skutecznego.
po na³o¿eniu b/s a potem np.produktu do stylizacji (krem do loków albo ¿el)jak w³osy ju¿ wyschn± s± sztywne przewa¿nie i trzeba je odgnie¶æ czyli ugniataæ...Ja to robiê najpierw serum biowaxa a potem biorê trochê oleju jaki mam przewa¿nie ze s³odkich migda³ów i ugniatam w³osy g³ow± w dó³ od do³u a¿ zrobi± siê miêkkie i b³yszcz±ce.Musisz wypracowac sobie ilo¶c olejków jak± nak³±daæ,¿eby w³osy nie by³y zbytnio obci±¿one.Na koniec w³osy odrzucam do ty³u,robiê przedzia³ek i g³aszczê od góry resztk± olejku,¿eby nie stercza³y...
Ja najbardziej lubiê serum z biowaxa z witaminami A+E i elixir z olejami te¿ biowaxu.Mia³am te¿ jedwab farouka ale nie by³am zadowolona.Od dawna jestem ju¿ na bowaxach i jestem zadowolona zw³aszcza z tych dwóch i stosujê je na przemian.Elixir jest bardziej obci±¿aj±cy a serum z witaminami bardziej lekkie,wiec mo¿e to bym Ci poleci³a.

Co do ilosci skometyków do w³osów to te¿ mam sporo ale wiecej mam olejków.Od¿ywki i olejki stosujê razem z córk±.Raz w tygodniu olejujê jej w³osy i dwa razy nak³adam jej od¿ywkê.

W oczekiwaniu na kolejne szczê¶cie

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-12-09 o 09:52
Curly81 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-09, 10:53   #1519
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Newquay Poka¿ wiadomo¶æ
Ja chyba zrobiê czystki. Oddam cze¶æ,bo mi siê tylko to kurzy. Prêdzej straci to datê wa¿no¶ci ni¿ ja to zu¿yje lol �� Zostawiê jeden szampon z sls i jeden bez, dwie od¿ywki i dwie maski.
Apropo szampon z Balea oczyszczaj±cy bardzo mi s³u¿y. ¦wietnie siê pieni,a w³osy po nim s± na prawdê oczyszczone i takie ¶wie¿e.
Wci±¿ nie mogê znale¼æ odpowiedniej maski, która by nawilzala bardzo mocno, a by³a z tych naturalnych.
Znalaz³am za to odpowiedni krem nawil¿aj±cy na noc, w³a¶ciwie to go znalaz³am w prezencie od Miko³aja �� w koñcu mam nawil¿ona twarz, cudo z Garniera skradlo moje serce na dobre. Piêknie pachnie i cudnie nawil¿a, moja skóra wch³ania w moment ten krem. Ale¿ jestem z tego powódu szczê¶liwa �� Jednak m±¿ czasem potrafi zrobiæ prezent ach przepraszam Miko³aj �� ����
W Anglii mo¿na wystawiæ ró¿ne rzeczy, by kto¶ sobie zabra³ wiêc spakowa³am tam wszystkie proteinowe produkty i jakie¶ buble i wystawi³am na murek, kto¶ sobie wzi±³ Fajnie, ¿e jest takie co¶. Ostatnio odda³am te¿ kole¿ance 2 rzeczy praktycznie u¿yte ze 2 razy (nie pasowa³y mi) to bardzo siê cieszy³a, a ja uwielbiam dawaæ prezenty.
Do twarzy u¿ywam taki balsam z Aldi:
https://www.aldi.co.uk/typo3temp/pic...1fabd765fc.jpg jest do cia³a, ale ma tak piêkny sk³ad i jest taki leciutki, no cudooownie nawil¿a i cia³o i moj± problematyczn± twarz. Mam pierwszy po lewej, ale kupiê inne. Do tego tani jak barszcz. Mo¿na nim w³osy kremowaæ i skórê g³owy, ja mam such± to daje ukojenie i komfort.
\
krolewna smieszka - piêkne, uwielbiam to jak ci siê w³oski od nasady uk³adaj±. chyba mamy podobnie pod tym wzglêdem, ¿e w kucyku nie ma wiele ale objêto¶æ w³osy dobrze udaj±, hehe ;D a w ogóle ta od¿ywka której u¿y³a¶ to ta herbal essences naked shine d/s? chcia³abym j± kupiæ i nie wiem czy dobra

ostatnio czyta³am u Anwen o gêsto¶ci i grubo¶ci w³osów i bardzo mnie pocieszy³ ten post bo jeszcze 5 lat temu mia³am grube i bardzo gêste, ciemne lokasy. i jak wszystko ju¿ bêdzie dobrze to mog± byæ takie ponownie, có¿ mam nadziejê ¿e w doros³o¶ci w³osy mi zrekompensuj± siê ³adnym wygl±dem za to, ¿e od 2 latek jest z nimi gorzej

http://kascysko.blogspot.co.uk/2014/...i-do.html#more ciekawy post dla polskich w³osomaniaczek, czyta³y¶cie?

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-12-09 o 12:13
Stary 2014-12-09, 11:51   #1520
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 9 123

Widzia³am te nowe kallosy na stronie merlin. Zastanawia³am siê czy braæ, ale chyba najpierw silk wymêczê do koñca.
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-09, 12:37   #1521
magda1706
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 27 465
GG do magda1706

To tak do³±czaj±c do spowiedzi to ja mam:
- 2 szampony
- 10 od¿ywek
- 3 kremy Boots
- 1 paste do definiowana loków i 1 krem z Joanny i 1 psikad³o zabezpieczaj±ce przed gor±cym powietrzem
- 1 olej sezamowy
- 1 olej "uniwersalny" - mieszanka angielska której zu¿yæ nie mogê
Chyba tyle ostatnio zu¿y³am 3 odzywki i szampon A proteinowe zu¿ywam do peelingu kawowego albo do golenia nóg A mam jeszcze ca³e dwie tuby Farmony ¿eñ-szeñ i lniane
I mam postanowienie, ¿e dopóki nie zostanie mi 2 odzywki, szampon, krem do loków to nic nie kupujê. A jak zu¿yjê to kupiê kallosa bananowego

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

A i dziêki Myszce po wykoñczeniu sezamowego gdzie¶ muszê dorwaæ olej z pestek wi¶ni Idealnie wpasuje siê w moje potrzeby
magda1706 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-09, 12:41   #1522
Klaudenc
Moderator

magda - a co tam za ciekawe od¿ywki masz? bêde teraz ka¿dego wypytywaæ, jak macie co¶ emolientowego oprócz aika i oleo i warto to mieæ i jest to kosmetyk polski lub ogólnodostêpny to dajcie znaæ, szukam, szukam i albo kokos albo gliceryna w tych od¿ywach, a jak znalaz³am co¶ idealnego sk³adowo no to tylko przez amazon : <
Stary 2014-12-09, 12:56   #1523
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Z emolientowych: mam 2 AiK, z Tkmaxx - Creations Garden Natural Products, Leave In Conditioner with Argan Oil from Morocco, Moisturizing (podobne jak AiK choæ bardziej tre¶ciwe mi siê wydaje) Joanne Makow±, Pantene Pro-V od¿ywka b/s do definiowana loków (star± wersjê)
z proteinowych: z Bootsa - Mark Hill MiracOILicious Nourishing Conditioner, Farmony ¯eñ-Szeñ i Lniana, Schwarzkopf, Gliss Kur Ultimate Volume.

Jestem w pracy i na dan± chwilê tylko to pamiêtam ze zbiorów
Ja z angielskich do mycia lubi³am z SuperDrug ich od¿ywki - du¿e tuby 2£ jab³kowa mia³a super zapach <3 Lekka - naked rescue shea butter &olve intensive conditioner - z Bootsa i oleje Palmersa - fajne, lekkie, zawsze uzupe³nia³am nim od¿ywki

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

wiêkszo¶æ szamponów i od¿ywek z Anglii analizowa³am na analizowym - jeszcze wtedy by³a Eloe i przeanalizowa³a
Stary 2014-12-09, 13:05   #1524
201605161428
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Poka¿ wiadomo¶æ
magda - a co tam za ciekawe od¿ywki masz? bêde teraz ka¿dego wypytywaæ, jak macie co¶ emolientowego oprócz aika i oleo i warto to mieæ i jest to kosmetyk polski lub ogólnodostêpny to dajcie znaæ, szukam, szukam i albo kokos albo gliceryna w tych od¿ywach, a jak znalaz³am co¶ idealnego sk³adowo no to tylko przez amazon : <
Yves rocher ma swietne odzywki emolientowe.
Stary 2014-12-09, 13:19   #1525
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez magda1706 Poka¿ wiadomo¶æ
Z emolientowych: mam 2 AiK, z Tkmaxx - Creations Garden Natural Products, Leave In Conditioner with Argan Oil from Morocco, Moisturizing (podobne jak AiK choæ bardziej tre¶ciwe mi siê wydaje) Joanne Makow±, Pantene Pro-V od¿ywka b/s do definiowana loków (star± wersjê)
z proteinowych: z Bootsa - Mark Hill MiracOILicious Nourishing Conditioner, Farmony ¯eñ-Szeñ i Lniana, Schwarzkopf, Gliss Kur Ultimate Volume.

Jestem w pracy i na dan± chwilê tylko to pamiêtam ze zbiorów
Ja z angielskich do mycia lubi³am z SuperDrug ich od¿ywki - du¿e tuby 2£ jab³kowa mia³a super zapach <3 Lekka - naked rescue shea butter &olve intensive conditioner - z Bootsa i oleje Palmersa - fajne, lekkie, zawsze uzupe³nia³am nim od¿ywki

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

wiêkszo¶æ szamponów i od¿ywek z Anglii analizowa³am na analizowym - jeszcze wtedy by³a Eloe i przeanalizowa³a
Analizy sama sobie robiê bo znam siê na sk³adach tyle, kwestia tego, ¿e ciê¿ko mi znale¼æ co¶ co by pasi³o a ju¿ niezliczon± ilosæ przejrza³am. Próbujê ró¿nych rzeczy, jeszcze te pro v superdrugowe mnie ciekawi±, nie wiem jakie sk³ady ale dzi¶ zobaczê. Najwy¿ej jak nic nie znajdê to zamówiê ziajê do farbowanych na zapas bo sk³ad ma idealny dla mnie ewentualnie jak±¶ nietre¶ciw± od¿ywkê np. herbal essences, dodam do niej ulubionych olei i jako¶ ujdzie.
Stary 2014-12-09, 13:30   #1526
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

ja zd±¿y³am tylko tyle przetestowaæ Zreszt± moim w³osom wszystko dasz byle nie proteinowe i bêd± zadowolone wiêc w tym aspekcie to mam baaardzo wygodnie
Zreszt± nawet jak efekt nie jest superowy i w ogóle to i tak nie zwracam na to uwagi. Dosz³am do takiego stanu, ¿e je¶li siê krêc±, maj± zdrowe koñcówki to s± ok. To, ¿e czasem fruwaj±, zrobi± mi rogi, albo co¶ jest nie tak to nie zwracam na to uwagi Jak mi nie pasuje to spinam, a jak uznam ¿e ok to zostawiam. Jak innym nie pasuje to niech siê patrza
Stary 2014-12-09, 13:48   #1527
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez magda1706 Poka¿ wiadomo¶æ
ja zd±¿y³am tylko tyle przetestowaæ Zreszt± moim w³osom wszystko dasz byle nie proteinowe i bêd± zadowolone wiêc w tym aspekcie to mam baaardzo wygodnie
Zreszt± nawet jak efekt nie jest superowy i w ogóle to i tak nie zwracam na to uwagi. Dosz³am do takiego stanu, ¿e je¶li siê krêc±, maj± zdrowe koñcówki to s± ok. To, ¿e czasem fruwaj±, zrobi± mi rogi, albo co¶ jest nie tak to nie zwracam na to uwagi Jak mi nie pasuje to spinam, a jak uznam ¿e ok to zostawiam. Jak innym nie pasuje to niech siê patrza
Mam to samo podej¶cie od od¿ywki wymagam, ¿eby mi nie robi³a szkody przede wszystkim bo super efektu i tak teraz mieæ nie bêdê, mowy o tym nie ma. Zale¿y mi jedynie by w³osy wygl±da³y estetycznie w tej chwili bo jednak mam z nimi problem i czêsto wrêcz okropnie to wygl±da, a jak s± suche to lubi± wypadaæ mocniej

Dzi¶ oblukam sobie bo muszê kupiæ parê rzeczy odzie¿owych na zimê i makija¿owych i prezenty dla t¿ta i mamy, o w³osach bêdê my¶leæ po ¶wiêtach hehe
Stary 2014-12-09, 13:57   #1528
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 9 123

Cytat:
Napisane przez paulownia Poka¿ wiadomo¶æ
Zobaczylabys zbiory kascyska, to by ci szczeka opadla widzialam notke i zdjecia na jej blogu. Lekko okolo 100 tylko wlosowych kosmetykow.
Jak dla mnie to g³upota tyle mieæ tych kosmetyków. Przecie¿ wszystko ma jak±¶ datê wa¿no¶ci. Oleje tak samo ca³y czas nie bêd± mia³y tych samych dobroci tak jak po otwarciu.
Ja siê powoli oduczy³am tego zbieractwa jak w swoich zbiorach poznajdowa³am 3 letnie kosmetyki. Wiêc nie kupujê ju¿ hurtowo i nie robiê du¿ych zamówieñ, tylko zu¿ywam i kupiê czasem np 1 od¿ywkê.
Mam kilka szamponów na zmianê tak samo od¿ywek i masek, a i tak czê¶æ muszê trzymaæ w pokoju, bo w ³azience nie mam tyle miejsca.
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-09, 15:11   #1529
201605161428
Konto usuniête

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;49273735]Jak dla mnie to g³upota tyle mieæ tych kosmetyków. Przecie¿ wszystko ma jak±¶ datê wa¿no¶ci. Oleje tak samo ca³y czas nie bêd± mia³y tych samych dobroci tak jak po otwarciu.
Ja siê powoli oduczy³am tego zbieractwa jak w swoich zbiorach poznajdowa³am 3 letnie kosmetyki. Wiêc nie kupujê ju¿ hurtowo i nie robiê du¿ych zamówieñ, tylko zu¿ywam i kupiê czasem np 1 od¿ywkê.
Mam kilka szamponów na zmianê tak samo od¿ywek i masek, a i tak czê¶æ muszê trzymaæ w pokoju, bo w ³azience nie mam tyle miejsca.[/QUOTE]

Ja trzymam wiekszosc w pokoju w szafce I kupuje z dluga data waznosci plus zwykle robie zapas na promocji i czekam z jego wykonczeniem przed kolejnymi zapasami.
Stary 2014-12-09, 15:38   #1530
Joanku
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 159

Ja sama mam ze 40-ci. Ale to tylko dlatego, ¿e jak wiecie robiê w PL zapasy i sobie to stoi w kanciapie.
Samych YRerów mam ze 12. Wiêc jestem w stanie zrozumieæ takie spaczenie.
No a jak co¶ nie podpasi³o to si³± rzeczy to stoi do ¶wiêtego nigdy i siê tego nie u¿ywa bo sie cz³owiek namêczy z myciem i stylizacj± tylko po to ¿eby by³o ¶rednio. ?
U mnie stoi sporo zupe³nei nieod¿ywiaj±cych naszpikowanych silikonem smieci ale leza bo czasem mog± siê przydaæ [np jak ostatnio, pod lokówkê]
¯eli stoi 6 [ale to dlatego ze testowa³am i ju¿ wiem, które ze mn± zostan± ale znaczy to tylko ze jeszcze 8 przybêdzie. 4 takie i 4 takie ]

Napisa³am wczoraj na watku ale chyba taptalk znów nabroi³ i nie wy¶wietli³o.

Wczoraj w Primarku znalaz³am przy kasie gumki do w³osów z... GUMY! Takie Recepturówy 10 razy grubsze, zabola³o mnie co¶ w ¶rodku normalnie, jak laska przede mn± t³umaczy³a kolezance ¿e 'nic jej tak nie trzyma wlosów i siê nie ze¶lizguj± przynajmniej' A£AAAA
Joanku jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.