Keratynowe prostowanie w³osów cz.IV - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-12-08, 13:14   #1111
kasza80
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 705
Dot.: Keratynowe prostowanie wlosow cz.IV

Cytat:
Napisane przez Miluchova Poka¿ wiadomo¶æ
a ten mój, dodaj±cy objêto¶ci, mnie uczuli³. No i mega puszy mi w³osy teraz
a jak od¿ywka regeneracyjna z YR?

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Napisane przez stotek Poka¿ wiadomo¶æ
Ale farbowanie nie zaszkodzilo Kativie - jak by³y proste tak nadal s±, wiêc Bo przy Encanto po farbowaniu widzialam zmianê na w³osach, oczywi¶cie na minus.
A jak oceniasz Kativê? ALbo przegapi³am, albo nie wrzuci³a¶ fotek i w sumie nie wiem czy jeste¶ zadowolona? Jak d³ugo jest od zabiegu no i jak spisuje siê serum kerapro.
T± od¿ywkê dwufazow± dove to masz t± co puszcza³am Ci kiedy¶ linka? Czy to nie Tobie....
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...-oil-care.html

Edytowane przez kasza80
Czas edycji: 2014-12-08 o 13:17
kasza80 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-08, 15:16   #1112
stotek
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 012

Cytat:
chyba bym wola³a kupiæ dekoloryzator ni¿ tak katowaæ w³osy :brzyda l:
Niby tak, ale! Nnie ma mi kto polozyc, no i nie wiem jak z³apie te 3 kolory na mojej g³owie (pasma pofrabowane na sprany czerwony, pasma rude i pasma niezafarbowane), a fryzjerki tu zadnej dobrej nie znam, wiêc nie idê. Takie cos co mam na glowie to dekoloryzowac musialby naprawde jakis fachowiec, moim zdaniem, a tutaj w poblizu takich niestety brak.

kasza, to jest ta od¿ywka Ja ja przez Wizaz znalazlam, wiêc to nie mi linka puszczalas, ale uwielbiam j±, jest super. <3
No ja jestem bardzo zadowolona z zabiegu, fotki tuz po i wrazenia juz wczesniej wrzucalam. Z miesiac temu robilam bodajze, no moze 3 tyg i sie trzyma ekstra, pomimo codziennego mycia i to szamponem zdzierakiem (wszystkie detergenty i do tego Sodium Chloride ).
Stary 2014-12-08, 15:41   #1113
kasza80
Rozeznanie

Cytat:
No ja jestem bardzo zadowolona z zabiegu, fotki tuz po i wrazenia juz wczesniej wrzucalam. Z miesiac temu robilam bodajze, no moze 3 tyg i sie trzyma ekstra, pomimo codziennego mycia i to szamponem zdzierakiem (wszystkie detergenty i do tego Sodium Chloride ).
To super, ja chyba nastêpny zabieg znowu zrobiê kativ±, ale tym razem przetestujê chyba kerapro, powinno byæ jeszcze lepsze. Nie powiem, ¿e inoar jest z³y, jest bardzo dobry i trzyma w³osy ponad 2 miesi±ce przy minimalnej pielêgnacji (od¿ywka 2 minuty), ale sztywno¶æ i wyprostowanie bardziej mi odpowiadalo po kativie, choæ trzeba by³o siê z ni± bardziej mêczyæ w pielêgnacji.
Ale jeszcze du¿o czasu zanim zrobiê zabieg, mam nadziejê, ¿e bêdê musia³a w okolicach marca/kwietnia.... zobaczymy.

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

STOTEK a jak Ci odpowiada to serum kerapro?
Stary 2014-12-08, 16:36   #1114
stotek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasza80 Poka¿ wiadomo¶æ
STOTEK a jak Ci odpowiada to serum kerapro?
Jest ok
Tzn. dziala tak smiesznie dla mnie, bo jeszcze sie nie spotkalam z czyms takim, ze wlosy sa po nim takie autentycznie sztywne. Uzylam parê razy i to zauwazylam, ale doszlam do wniosku, ze na razie wykoncze ta odzywke z Dove, a potem bede uzywala serum Kerapro ale ten jego zapach <3
Stary 2014-12-08, 16:43   #1115
Miluchova
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 354
Keratynowe prostowanie wlosow cz.IV

Bo¿e.. Zezar³o mi pól wiad przy edycji na telefonie.. Zaraz edytujê

Btw kliknê³am dzi¶ maskê matrixa i mythic oil loreala. Taki tam przyp³yw gotówki. Gdyby nie kod -20z³ to bym tego olejku nie bra³a, ale mam ochotê przetestowaæ xD

Edit.
Stotek je¶li nie masz du¿ej ró¿nicy poziomów to ja bym próbowa³a na Twoim miejscu dekoloryzowaæ w domu. Jak masz ró¿nicê max 3 poziomow±, to farba Ci ³adnie wszystko pokryje. Odcienie nie graj± znaczenia, bo po deko wszystko bêdzie w miare podobne, rudawe. Dekoloryzator siê ³atwo nak³ada, mo¿esz to zrobiæ rêkami, jak toner. £atwiejsze w obs³udze ni¿ farba do w³osów

Edytowane przez Miluchova
Czas edycji: 2014-12-08 o 16:49
Miluchova jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-08, 17:05   #1116
stotek
Zakorzenienie

Cytat:
Edit.
Stotek je¶li nie masz du¿ej ró¿nicy poziomów to ja bym próbowa³a na Twoim miejscu dekoloryzowaæ w domu. Jak masz ró¿nicê max 3 poziomow±, to farba Ci ³adnie wszystko pokryje. Odcienie nie graj± znaczenia, bo po deko wszystko bêdzie w miare podobne, rudawe. Dekoloryzator siê ³atwo nak³ada, mo¿esz to zrobiæ rêkami, jak toner. £atwiejsze w obs³udze ni¿ farba do w³osów
Nie chce sama klasc, bo nie mam oczu dookola glowy, a nie umiem na lustrach operowaæ A nie mam nikogo, komu bym na tyle zaufa³a w tej kwestii.
Szorowalam dzisiaj jeszcze 2 razy H&S, jutro rano jeszcze 2 razy tym umyje, a wieczorem lecê z farb±, bo w czwartek mam wazna bibke i musze jako-tako sie prezentowac grunt, zeby by³y jednego koloru, juz pal licho jakiego (RIP mój blond). Oczywiscie szorowanie swoj± drog±, ale maski i oleje na noc tez pakujê. A potem dam im odpoczac i bede czeka³a i obserwowala, jak sie farby beda wyplukiwac albo faktycznie moze wtedy polecê z deko, skoro mowisz, ze jest takie latwe do nalozenia? Ale przed 11.12 nic nie kombinuje, a potem to siê zobaczy

Edytowane przez stotek
Czas edycji: 2014-12-08 o 17:09
stotek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-08, 17:17   #1117
Miluchova
Zadomowienie

Cytat:
Nie chce sama klasc, bo nie mam oczu dookola glowy, a nie umiem na lustrach operowaæ A nie mam nikogo, komu bym na tyle zaufa³a w tej kwestii.
Szorowalam dzisiaj jeszcze 2 razy H&S, jutro rano jeszcze 2 razy tym umyje, a wieczorem lecê z farb±, bo w czwartek mam wazna bibke i musze jako-tako sie prezentowac grunt, zeby by³y jednego koloru, juz pal licho jakiego (RIP mój blond). Oczywiscie szorowanie swoj± drog±, ale maski i oleje na noc tez pakujê. A potem dam im odpoczac i bede czeka³a i obserwowala, jak sie farby beda wyplukiwac albo faktycznie moze wtedy polecê z deko, skoro mowisz, ze jest takie latwe do nalozenia? Ale przed 11.12 nic nie kombinuje, a potem to siê zobaczy
Tak, serio bez problemu siê to nak³ada. I chyba jak pamiêtam to nawet na suche w³osy, wiêc czu³aby¶ gdzie s± pokryte, gdzie nie

lepiej k³ad¼ teraz jaki¶ szampon koloryzuj±cy, bêdzie Ci☠siê ³atwiej pó¼niej dekoloryzowa³o

jak mieszkasz gdzie¶, gdzie trafiê, to moge Ci to na³o¿yæ

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-12-08, 17:38   #1118
stotek
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, serio bez problemu siê to nak³ada. I chyba jak pamiêtam to nawet na suche w³osy, wiêc czu³aby¶ gdzie s± pokryte, gdzie nie

lepiej k³ad¼ teraz jaki¶ szampon koloryzuj±cy, bêdzie Ci☠siê ³atwiej pó¼niej dekoloryzowa³o

jak mieszkasz gdzie¶, gdzie trafiê, to moge Ci to na³o¿yæ
Oooo, to rzucê sobie teraz szampon faktycznie, a pod koniec roku/pocz±tkiem 2015 sie do Ciebie odezwe
Stary 2014-12-08, 17:45   #1119
Miluchova
Zadomowienie

Keratynowe prostowanie wlosow cz.IV

Ok

Ja mialam robiæ w sobotê prostowaniec, ale jednak dziewczyna prze³o¿y³a.

Za to jutro prostujê jedn± pani±, w ¶rodê dosz³a mi druga. Jeszcze ta prze³o¿ona z soboty i... Trzeba zamówiæ drug± butlê encanto postaram siê zrobiæ foty gdzie mi pozwol±!
@kasza
Od¿ywka nie wiem.. Mieszane uczucie. ¬le siê rozczesuje, a dzi¶ obcci±¿y³a mi w³osy. Zobaczymy jak bêdzie ¶wie¿o po encanto.

Czas edycji: 2014-12-08 o 17:47
Stary 2014-12-08, 20:59   #1120
kasza80
Rozeznanie

Cytat:
@kasza
Od¿ywka nie wiem.. Mieszane uczucie. ¬le siê rozczesuje, a dzi¶ obcci±¿y³a mi w³osy. Zobaczymy jak bêdzie ¶wie¿o po encanto.
w³a¶nie mi siê teraz zaczê³y ju¿ s³abo rozczesywaæ, nie wa¿ne jak± dam od¿ywkê to ju¿ nie to samo co po zabiegu nie wiem, mo¿e ten Twój glut z siemienia co¶ pomo¿e, ale jeszcze go nie ugotowa³am

Ciekawa jestem tego Twojego matrixa, olejek z loreala mia³am, przyjemny, ale d.... nie urywa, chocia¿ bior±c pod uwagê to, ¿e co dla Ciebie dobre to dla mnie niekoniecznie to mozesz byæ zadowolona

Co do szamponu na objêto¶æ z YR to ja generalnie unikam jakichkolwiek szamponów na objeto¶æ, one w³a¶nie sztucznie t± objêto¶æ nadaj± poprzez napuszenie w³osów.... brrr
Stary 2014-12-08, 21:06   #1121
Miluchova
Zadomowienie

Mi siê jeszcze dobrze rozczesuj± ale nie po tej od¿ywce. Garnier AiK daje rade

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-08, 23:21   #1122
ThankGodImWoman
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 57

Witajcie, jestem tu nowa
Pod koniec grudnia bêdê robi³a keratynowe prostowanie w³osów. W salonie, z którego od dawna korzystam, bo moim zdaniem nie ma lepszych fryzjerów ni¿ tam, stosuj± prostowanie firmy Sunliss, czy która¶ z Was z niego korzysta³a? Wyczyta³am ju¿ chyba wszystko, co by³o do wyczytania, ale chêtnie poznam opiniê której¶ z Was
In this moment forever, forever and ever"

Aerosmith - I don't wanna miss a thing

Kiedy nie jestem zakochana jestem niezno¶na.
ThankGodImWoman jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-08, 23:38   #1123
Miluchova
Zadomowienie

Nie kojarzê nikogo z Sunliss tutaj, kiedy¶ jedna dziewczyna pyta³a, ale na pytaniu siê skoñczy³o
Stary 2014-12-09, 00:15   #1124
ThankGodImWoman
Raczkowanie

Haha, zatem bêdê pierwsza, która napisze tu o efektach, ale to po 20 grudnia Dziêkujê ♥

Stary 2014-12-09, 07:32   #1125
HiszpAneczkaaa
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 25

Zrobi³am w weekend Kative zabawy ponad 2h, efekt jak na zdjêciu (zrobione zaraz po) Ciekawe jak d³ugo siê utrzyma.
Czy kolor zjad³o? trochê na pewno- oceñcie same To czego nie widaæ na fotce- mia³am pod spodem czerwone pasemka, po zabiegu zosta³ ledwo ciemniejszy blond, wiêc o ile przy blondzie w sumie spoko to je¶li kto¶ ma czerwone/rude farbowane to nie polecam je¶li nie macie zamiaru zaraz lecieæ po farbê
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0644.jpg (65,9 KB, 60 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0650.jpg (59,3 KB, 54 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0652.jpg (64,7 KB, 59 za³adowañ)
HiszpAneczkaaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-09, 09:21   #1126
stotek
Zakorzenienie

HiszpAneczkaaa, fajne s±

ThankGodImWoman, koniecznie zrób zdjêcia i nie zapomnij napisaæ nam o efektach i wra¿eniach po zabiegu
Stary 2014-12-09, 10:02   #1127
ThankGodImWoman
Raczkowanie

stotek, obiecujê dzi¶ jade podci±æ tam grzywê, wiêc wszystkiego siê dowiem i przy okazji siê zapiszê

Stary 2014-12-09, 10:43   #1128
kasza80
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez HiszpAneczkaaa Poka¿ wiadomo¶æ
Zrobi³am w weekend Kative zabawy ponad 2h, efekt jak na zdjêciu (zrobione zaraz po) Ciekawe jak d³ugo siê utrzyma.
Wyjdê teraz na wredê, ale siê troszkê przyczepiê do efektu. Lubiê kativê i u mnie sprawdzi³a siê super, u Ciebie równie¿ w³oski wyprostowa³a (to kativa robi na 100%), ale w sumie za du¿o roboty nie mia³a, bo w zasadzie w³osy mia³a¶ prawie proste, ALE nie widzê tu wyg³adzenia i od¿ywienia. W³osy odstaj±, koñce na ok 10 cm nie wygl±daj± dobrze i chyba w³a¶nie u Ciebie nie ma tej tafli, nie ma tego ¶lizgu i mega wyg³adzenia. Mo¿e siê mylê, ale na w³osach oprócz wyprostu nie widaæ zbawiennego dzia³ania produktu w temacie od¿ywienia w³osów.

Nie zrozum mnie ¼le, ja nie chcê krytykowaæ, ale po to jest forum, ¿eby sobie podyskutowaæ i wyciagn±æ wnioski, pomocne te¿ innym. Ja robi³am kativê i w³osy takie jak Twoje po zabiegu mialam po 5 miesi±cach i wtedy stwierdzi³am, ¿e trzeba zrobiæ ponownie i zrobi³am inoar.
Do czego zmierzam.... je¶li Twoje w³osy faktycznie nie maja ¶lizgu itd... (to oceniæ mo¿esz tylko Ty) to wydaje mi siê, ¿e Twoje w³osy nie nadaj± siê na Kativê, powinna¶ na drugi raz spróbowaæ czego¶ z formaldehydem.
Miluchova i Goldika pamiêtam, ¿e by³y bardzo niezadowolone z Kativy, mówi³y w³a¶nie to co widzê na Twoich w³osach - wyprost bez od¿ywienia.
Spróbuj teraz du¿o olejowaæ i od¿ywiæ w³osy maskami, no i obowi±zkowo jakie¶ serum wyg³adzaj±ce bez sp³ukiwania, a na drugi raz powinna¶ spróbowaæ innego produktu, bo wierz mi, w³osy po kativie powinny wygl±daæ lepiej.

Mo¿e siê myle i to wszystko co napisa³am to bzdura, ale tak mi sie wydaje... nie bij
Stary 2014-12-09, 11:08   #1129
HiszpAneczkaaa
Przyczajenie

Kasza, jakie nie bij, za co?? Po to wstawi³am fotkê, ¿eby która¶ z was mog³a siê wypowiedzieæ i jestem Ci wdziêczna za opinie

Zgadzam siê z tob±, na tym zdjêciu nie ma od¿ywienia. Fotke zrobi³am zaraz po zabiegu i te¿ dziwnie siê czu³am- w³osy by³y jakie¶ takie sztywne i czu³am na nich chemie... Ale ju¿ nastêpnego dnia zrobi³y siê g³adkie i bardziej b³yszcz±ce. Zdecydowanie to widaæ i czuæ. Wiêc mo¿e produkt musia³ siê wch³on±æ czy co¶ (nie znam siê )?

Dok³adnie moje w³osy nie potrzebowa³y super wielkiego prostowania ale od¿ywienia i g³ównie z tego powodu chcia³am zrobiæ zabieg (efekt prostowania przy okazji), no ale niestety od rozja¶niania siê niszcz± w³oski i koñcówkom to chyba nic nie przywróci stanu idealnego. A jak podcinam to zawsze chcê jak najmniej (od d³u¿szego czasu próbuje je zapuszczaæ- z takim skutkiem ze praktycznie ca³y czas s± tej samej d³ugo¶ci)

Od¿ywiaæ na pewno bêdê- kupi³am specjalnie ten ich zestaw do pielêgnacji "po" maj±c nadziejê ¿e produkty tego samego producent bêd± siê uzupe³niaæ. Mam te¿ oryginalny olej arganowy ( bez chemicznych dodatków), który bêdê stosowaæ. Zobaczymy co z tego bêdzie i jak d³ugo siê utrzyma.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-09, 11:15   #1130
ThankGodImWoman
Raczkowanie

Ja to chyba jakis niedowiarek jestem, ale u mnie byl zawsze problem w grzywie, jest prosta na cale czolo, a przy suszeniu w okolicach skroni robia mi sie rogi. Po prostu tak okropnie sie wywijaja. Ci±gle sie zastanawiam czy jak juz je umyje po tym keratynowym prostowaniu, zawine jak zwykle na chwilke w turban, a potem rozczesze to czy po wysuszeniu naprawde bedzie prosta grzywa :<

Wybaczcie brak polskich znaków, ale piszê z tableta.

Stary 2014-12-09, 12:52   #1131
kasza80
Rozeznanie

Cytat:
Kasza, jakie nie bij, za co?? Po to wstawi³am fotkê, ¿eby która¶ z was mog³a siê wypowiedzieæ i jestem Ci wdziêczna za opinie

Zgadzam siê z tob±, na tym zdjêciu nie ma od¿ywienia. Fotke zrobi³am zaraz po zabiegu i te¿ dziwnie siê czu³am- w³osy by³y jakie¶ takie sztywne i czu³am na nich chemie... Ale ju¿ nastêpnego dnia zrobi³y siê g³adkie i bardziej b³yszcz±ce. Zdecydowanie to widaæ i czuæ. Wiêc mo¿e produkt musia³ siê wch³on±æ czy co¶ (nie znam siê )?

Dok³adnie moje w³osy nie potrzebowa³y super wielkiego prostowania ale od¿ywienia i g³ównie z tego powodu chcia³am zrobiæ zabieg (efekt prostowania przy okazji), no ale niestety od rozja¶niania siê niszcz± w³oski i koñcówkom to chyba nic nie przywróci stanu idealnego. A jak podcinam to zawsze chcê jak najmniej (od d³u¿szego czasu próbuje je zapuszczaæ- z takim skutkiem ze praktycznie ca³y czas s± tej samej d³ugo¶ci)

Od¿ywiaæ na pewno bêdê- kupi³am specjalnie ten ich zestaw do pielêgnacji "po" maj±c nadziejê ¿e produkty tego samego producent bêd± siê uzupe³niaæ. Mam te¿ oryginalny olej arganowy ( bez chemicznych dodatków), który bêdê stosowaæ. Zobaczymy co z tego bêdzie i jak d³ugo siê utrzyma.
To fajnie, ¿e jest lepiej Ale patrz±c na inoar, widzê, ¿e s± produkty du¿o lepiej od¿ywiaj±ce w³osy ni¿ kativa. Inoar jest w tym o niebo lepszy, kativa trochê s³abo wychodzi, ale za to dobrze prostuje (moje w³osy) i wlosy sie nie odksztalcaj±. ¯eby mieæ ³adne wlosy, to po kativie musia³am suszyc wlosy suszark±, a przy inoarze moga same wyschn±æ i s± super. Z drugiej strony nie wiem, czy te pochwa³y zbiera inoar dlatego, bo du¿o przed nim zrobi³a kativa, nie wiem co by by³o, gdyby zamiast inoaru polecia³a znów kativa.
Ech.... ró¿ne produkty, ró¿ne efekty.... trudno mi sie zdecydowaæ co zrobiê nastêpnym razem....
Stary 2014-12-09, 12:58   #1132
Miluchova
Zadomowienie

Cytat:
no ale niestety od rozja¶niania siê niszcz± w³oski i koñcówkom to chyba nic nie przywróci stanu idealnego. A jak podcinam to zawsze chcê jak najmniej (od d³u¿szego czasu próbuje je zapuszczaæ- z takim skutkiem ze praktycznie ca³y czas s± tej samej d³ugo¶ci)
Ja mam mocniej rozja¶nione w³osy i one s± w stanie idealnym zaraz po zabiegu - jak ¶wie¿o podciête. Jak zaczynaj± wygl±daæ tak jak te na zdjêciu zaraz po prostowaniu Twoim, to wtedy powtarzam zabieg je¶li one dalej tak wygl±daj± po myciu, to faktycznie powinna¶ siêgn±æ po co¶ mocniejszego. Mimo wszystko i tak efekt jest spory, pomimo tych koñcówek.

Radzi³abym Ci ¶ci±æ wszystkie koñcówki, które siê krusz±, bo to siê bêdzie kruszyæ i kruszyæ i nie zapu¶cisz w³osów albo je "skleiæ" na czas obcinania mocniejszym preparatem - ja tak zrobi³am, ale i tak te w³osy posz³y na ¶ciêcie (¶cinane w tym roku co miesi±c o tyle, co odros³o), bo z takich siê keratyna wyp³ukuje w 2 miesi±ce. Ju¿ spokojnie mogê zapuszczaæ, bo nie mam nic rozdwojonego i na koñcach trzyma siê 3-4 mc bez rozdwojeñ.. a teraz ¶cinam, bo zagêszczam

Tak na oko masz do ¶ciêcia jakie¶ 4-5 cm, jak zaczniesz piæ dro¿d¿e/wcieraæ co¶ to odro¶nie w mgnieniu oka moim zdaniem warto. Te¿ teraz bêdê obcinaæ do podobnej d³ugo¶ci, to mo¿emy zapuszczaæ razem

@ThankGodImWoman
jak preparat bêdzie wystarczaj±co mocny, to bêd± proste
Stary 2014-12-09, 13:08   #1133
HiszpAneczkaaa
Przyczajenie

Dziêki dziewczyny. Ja jeszcze nie my³am w³osów po zabiegu. Dopiero dzi¶ bêdê i zobaczê jak siê zachowaj±. Dam znaæ na pewno
Koñcówki zawsze podcinna mi fryzjerka przy okazji koloru, ale zawsze ile by to nie by³o to mi szkoda
A co radzicie na to, ¿eby zapu¶ciæ? Oprócz podcinania- bo to oczywiste

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-09, 13:12   #1134
kasza80
Rozeznanie

Cytat:
Tak na oko masz do ¶ciêcia jakie¶ 4-5 cm, jak zaczniesz piæ dro¿d¿e/wcieraæ co¶ to odro¶nie w mgnieniu oka moim zdaniem warto. Te¿ teraz bêdê obcinaæ do podobnej d³ugo¶ci, to mo¿emy zapuszczaæ razem
Mo¿esz poleciæ jakie¶ fajne wcierki na porost w³osów? Takie, co naprawdê dzia³aj±.... ?

Chcia³abym te¿ chyba zrobiæ co¶ z kolorem.... mam w³osy blond (rozja¶niane) ale na zasadzie pasemek. Jak fryzjerka ze ¶liwki probowa³a mi zej¶æ rozja¶niaczem do blondu to zrobi³a mi 2 podej¶cia i zmasakrowala w³osy..... wata itd... szukaj±c ratunku trafi³am na ten w±tek i mam dziêki Wam w³osy superowe. Teraz pracujê tylko na odrostach, robie po prostu na nich pasemka, ale chcia³abym ca³ym w³osom nadaæ taki s³oneczny blask, ale swoje naturalne mam tak ciemne i oporne w rozja¶nianiu, wiêc ¿eby nie wychodzi³y rude lub jasno br±zowe (robi±æ farb± blond) to muszê robiæ rozja¶niaczem....
Wiem, ¿e jest to mega off top, ale mo¿e Miluchova pomo¿esz.... na ¶wiêta cos musze zrobiæ, odrost taki, ¿e masakra. Wkleje moje zdjêcie - tu jest kolor na d³ugo¶ci, odrost to jasny br±z
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg po prostowaniu inoarem.jpg (57,8 KB, 34 za³adowañ)

Edytowane przez kasza80
Czas edycji: 2014-12-09 o 13:14
Stary 2014-12-09, 13:13   #1135
kasza80
Rozeznanie

Cytat:
Dziêki dziewczyny. Ja jeszcze nie my³am w³osów po zabiegu. Dopiero dzi¶ bêdê i zobaczê jak siê zachowaj±. Dam znaæ na pewno
Koñcówki zawsze podcinna mi fryzjerka przy okazji koloru, ale zawsze ile by to nie by³o to mi szkoda
A co radzicie na to, ¿eby zapu¶ciæ? Oprócz podcinania- bo to oczywiste
Ale jak to nie my³a¶? Podczas zabiegu jest mycie szamponem PO i na³o¿enie maski. Te w³osy co widzimy to po prostu na³o¿yla¶ preparat, wysuszy³a¶ i wyprostowa³a¶? i koniec?
Stary 2014-12-09, 13:15   #1136
Miluchova
Zadomowienie

No s± ró¿ne metody, mi najlepiej rosn± w³osy przy piciu dro¿d¿y i wcieraniu oleju rycynowego w skórê g³owy :P ja Ci radzê obci±æ 5cm, przep³akaæ i prze¿a³owaæ 2 dni a potem zabezpieczaæ koñce olejem arganowym i wypróbowaæ wszystkie rzeczy na porost w³osów jakie znajdziesz, po miesi±cu ka¿da i masz w³osy do pasa w przysz³ym roku

@kasza
a to jest czysty rozja¶niacz na ca³o¶ci, czy masz na to po³o¿on± jak±¶ farbê? I co chcesz mieæ na g³owie? Jakie¶ foto wklej jaki Ci siê kolor podoba

Czas edycji: 2014-12-09 o 13:19
Stary 2014-12-09, 13:21   #1137
HiszpAneczkaaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kasza80 Poka¿ wiadomo¶æ
Ale jak to nie my³a¶? Podczas zabiegu jest mycie szamponem PO i na³o¿enie maski. Te w³osy co widzimy to po prostu na³o¿yla¶ preparat, wysuszy³a¶ i wyprostowa³a¶? i koniec?
Nieeee no, ca³y zabieg zrobi³am jak trzeba z tym myciem i od¿ywk± po. Po prostu zdjêcie zrobione zaraz potem jak to wszystko zrobi³am (sobota wieczór). Moje w³osy nie potrzebuj± czêstego mycia 2max 3 razy w tyg jest wystarczaj±co. Wiêc jeszcze ich nie my³am tak pó¼niej, ju¿ ca³kiem po tym zabiegu.
A tak jak pisa³am gdzie¶ wcze¶niej, wtedy od razu po by³y jakie¶ takie sztywne a na drugi dzieñ by³y ju¿ milsze i ³adniejsze( takie subiektywne odczucie )
Stary 2014-12-09, 13:24   #1138
kasza80
Rozeznanie

Cytat:
No s± ró¿ne metody, mi najlepiej rosn± w³osy przy piciu dro¿d¿y i wcieraniu oleju rycynowego w skórê g³owy :P ja Ci radzê obci±æ 5cm, przep³akaæ i prze¿a³owaæ 2 dni a potem zabezpieczaæ koñce olejem arganowym i wypróbowaæ wszystkie rzeczy na porost w³osów jakie znajdziesz, po miesi±cu ka¿da i masz w³osy do pasa w przysz³ym roku

@kasza
a to jest czysty rozja¶niacz na ca³o¶ci, czy masz na to po³o¿on± jak±¶ farbê? I co chcesz mieæ na g³owie? Jakie¶ foto wklej jaki Ci siê kolor podoba
czysty rozja¶niacz na ca³o¶ci, podoba mi siê kolor (bond) ¦P Ani Przybylskiej, wiesz, tylko te¿ ¿eby nie wysz³o jednorodnie tylko te¿ ró¿ne odcienie, czyli tak sobie myslê, ¿e na tych moich pasemkach jak dam jak±¶ sensown± farbê to powinno wyj¶æ z refleksami
Stary 2014-12-09, 13:24   #1139
HiszpAneczkaaa
Przyczajenie

Cytat:
No s± ró¿ne metody, mi najlepiej rosn± w³osy przy piciu dro¿d¿y i wcieraniu oleju rycynowego w skórê g³owy :P
:
Ale jak to dro¿d¿y??? ¯e takich normalnych? Jaka¶ mikstura? Sorry ze tak pytam ale nie slyszalam zeby kto¶ dro¿d¿e pi³
o olej rycynowy w skóre g³owy? to moze sprobuje
Argan stosuje- oryd¿ialny z maroka-problem z nim taki ¿e obci±¿a w³osy i wygl±daj± jak t³uste ;/ no ale staram siê go wcieraæ przed myciem
Stary 2014-12-09, 13:26   #1140
kasza80
Rozeznanie

Cytat:
Nieeee no, ca³y zabieg zrobi³am jak trzeba z tym myciem i od¿ywk± po. Po prostu zdjêcie zrobione zaraz potem jak to wszystko zrobi³am (sobota wieczór). Moje w³osy nie potrzebuj± czêstego mycia 2max 3 razy w tyg jest wystarczaj±co. Wiêc jeszcze ich nie my³am tak pó¼niej, ju¿ ca³kiem po tym zabiegu.
A tak jak pisa³am gdzie¶ wcze¶niej, wtedy od razu po by³y jakie¶ takie sztywne a na drugi dzieñ by³y ju¿ milsze i ³adniejsze( takie subiektywne odczucie )
acha, bo juz zg³upia³am Po przejechaniu prostownic± te¿ mialam w³osy sztywne chemiczne i bleee, ale jak skoñczy³am zabieg to juz by³y super
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Fryzury i styling

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2017-04-22 22:09:54

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.