Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-09, 10:31   #4741
luzna25
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Hej

Wydaje mi sie, że na tym etapie ciazy podstawą są regularne ruchy dziecka. Przynajmniej ja jestem spokojniejsza jak synek kopie mnie o swoich porach. Nawet na ostatniej wizycie polozna uczulila mnie na ruchy i powiedziała, że jakby dziecko dłużej sie nie ruszało i sposoby na jego 'obudzenie' nie działały to trzeba dzwonić do szpitala.
Powiem Ci, że ja jak lekarzowi powiedziałam, że czuję ruchy, a potem cały dzień nie czuję to mi powiedział że to normalne, że nie ma takiej możliwości żeby dziecko kopało cały dzień

Ale co nie zmienia faktu, że jak nie czuję cały dzień ruchów, a na wieczór jakieś słabe "puknięcia" to już sobie wyobrażam nie wiadomo co
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 10:32   #4742
Lila_17
Rozeznanie

Witajcie Mamusie
Piękne łóżeczkaFajnie, że już macie takie ważne rzeczy, jak wózki, czy łóżeczka, ja czekam do Nowego Roku, więc nawet kocyka nie mogłam zamówić, bo w sumie nie wiem, jaki będzie jednak kolor wózka
Moje piersi to 75D, urosły o rozmiar, ale już mi starczy, większych nie chce:P
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 10:34   #4743
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość

A wam zdarza się, że dziecko przestaje kopać dzień lub wiecej, bo mu się nagle nie chce?
Mi się to często zdarza. Albo jest bardzo aktywny i dużo kopie przez dzień, a nieraz to przez cały dzień dziecka nie czuję, a na wieczór tylko jakieś jedno-dwa słabe puknięcia

Ale lekarz kazał się nie martwić i powiedział, że dziecko nie może cały czas kopać. A po drugie jak obróci się pupą do mojego brzucha to kopie w drugą stronę i tego nie czuć Więc nawet jak ja nie czuję, to nie znaczy że mały nie kopie

Stary 2014-12-09, 10:36   #4744
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
oj narożnik fajna sprawa też o nim marzę ale mają takie ceny że wolę kupić kanapę bo jednak róznica w cenie jest bynajmniej u mnie a jeszcze pomocy od rodziny mało co także nie możemy sobie na takie coś pozwolić no niestety
ale życie może wygram w lotka choć w niego nie gram bo to oszustwo więc może kiedyś
My jedynie możemy sobie pozwolić, bo uzbieraliśmy akurat taką kwotę w kopertach od rodziców i świadków, także gdyby nie to, to mogłabym dalej marzyć Więc chcę jak najszybciej kupić, aby pieniądze się nie rozpłynęły
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 10:46   #4745
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Aaa moja noc poślubna była dzisiaj po śniadaniu

Słoneczko widzę za oknem, może będzie popołudnie fajne
lepiej późno niż wcale, dopiero od poranka twoje małżeństwo stało się pełnowartościowe, pewnie stresa miałaś przed tym pierwszym razem, a teraz pewnie syzbko w ciąże zajdziej i jak nic wcześniak w marcu będzie

u mnie nie ma słońca, ja to wogle zimy nie luubie i te ubieranie się przed każdym wyjściem, które staje się coraz cięższe

piszecie o ruchach dziecka, ja gdybym cały dzień nie czuła to bym spanikowała straszliwie, ja panikuje jak tylko delikatnie puka, że może coś się dzieje, ale całe szczęście wtedy idę do SR a tam zawsze można posłuchać serduszka swojego maluszka i wtedy się uspokajam ja bez ruchów pół dnia nie wytrzymam, taka panikara ze mnie. A właśnie od kiedy liczy się aktywnośc maluszka? Wiem że musi być minimum 10 na dzień i liczy się od 9.00 do 21.00, ale od którego tyg? To już?? We któraś coś na ten temat?

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2014-12-09 o 10:50
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 10:48   #4746
EdithS
Zadomowienie

Hej Mamusie,

ja dziś na 17.30 jadę do gina, trzymajcie kciuki, żebym nie musiała już iść do szpitala cieszę się, bo po tygodniu wyjdę dziś pierwszy raz z domu, więc już się nie mogę doczekać świeżego powietrza i ludzi na ulicach

kruszynka88
za noc poślubną ja widzę, że kiedy moje libido znowu szaleje i mogłabym takie noce przeżywać jak najczęściej, to nie mogę, bo lekarz zabronił

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
trzymamy kciuki na pewno będzie dobrze!
dziewczyny, mam wyniki, niby wszystko w normie, ale...czy jest możliwe , że po 2 godzinach mam wyższy poziom cukru niż po godzinie? martwi mnie to
wynik na czczo 81 (norma do 99)
wynik po 1 godz 122 (norma do 180)
wynik po 2 godz 129 (norma do 140)

wizyta za tydzień, więc dopiero się dowiem co i jak ale może ktoś coś wie?
tak, to normalne, ja też miałam po godzinie więcej i potem po dwóch zmalało, więc spokojnie no jak taką dawkę cukru organizm dostał to musiał to pokazać

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
a mój tż już pojechał i wraca dopiero dzień przed Wigilią albo nawet w samą Wigilię. Miał być wcześniej, ale podłapał dodatkową, dobrze płatną robotę, więc żal było nie skorzystać. Tym bardziej, że ślub, dziecko itd...
a ja jem sobie kaszke smakija i wyleguję się przed tv
no i wreszcie mam samochód z powrotem
a jeszcze miałam Wam coś napisać odnośnie wczorajszej wizyty.... zaczęłam tyć ważę 60.1 kg, w miesiąc przyładowałam 2.2 kilo koniec z fryteczkami, kebabami i toną czekolady
i mała się przekręciła, znów jest w położeniu miednicowym, a była już ułożona główkowo
za wizytę, a tż już niedługo zobaczysz, to tak przeleci do świąt, że szok a waga idealna, kiedyś musiała lekko ruszyć kochana

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
a to moje już po złożeniu
pięknie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
U mnie
Na czczo 78
Po 1 h 126
Po 2 h 101

Wiec idealnie
Ale najbardziej sie cieszę z TSH 0,9 ( to jakiś cud ze tak spadło ) - juuupi
za wyniki

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
Aneta_s Wow! Pieknie to wyglada i Twoj kocyk super! Ja juz minky mam w domu, czekam na bawełne i zaczynam szycie.
Narazie w maszynie spodnie ciazowe
Tepsa trzymam kciuki!!!
Dzis na wizycie bylam w szoku, myslalam ze dzieciatka jak juz sie ustawia glowka w dol to tak beda juz do konca. Ale tak mocno czulam ruchy w samym kroczu, jakby sie Wiktoria juz dobijala do wyjscia i spytalam o to pania doktor. Okazalo sie ze w ciagu 2tyg od ostatniego usg zdazyla sie przelozyc lozkami do dolu i mnie kopie ale na swiat sie jeszcze nie pcha
za wizytę!

Cytat:
No proszę, cały dzień nie byłam na forum a tu tyle się działo. I ciastem częstowali, i zakupy pokazali, i o wychowaniu dzieci, i o niedobrych facetach...

Ja dzisiaj zaliczyłam wizytę u gina, z młodym wszystko w porządku chociaz strasznie mnie wkurzył, bo aż do teraz nie chciało mi się ruszać. Jak wcześniej narzekałam, że nie mogę spać bo mnie kopie, tak dzisiaj nie mogłam spać bo czekałam kiedy kopnie. Potem prawie mi stanęło serce, gdy pielęgniarka nie mogła znaleźć młodemu tętna. Gdy jej powiedziałam, że od rana nie czuję ruchów to podłączyła mnie do innego urządzenia i znalazła tętno.

Ale prawdziwy szok przeżyłam pod gabinetem. Przyszłam i zapytałam, czy mogę tylko wejść i spytać, czy doktor wogóle mnie dzisiaj przyjmnie. A młodziutka dziewczyna w kolejce mówi do mnie, że oczywiście i żebym weszła przed nią. Ja nie chciałam, bo było mi głupio, a ona do mnie, że ona ma czas i mam wejść.

Zanotowalam sobie sposób z lodowatą wodą na leniwe dziecko
za wizytę! niepotrzebny stres z tym tętnem, ale te sprzęty, które mają, to są wiadomo jakie... chociaż w szpitalu ostatnio widziałam nowy sprzęt do ktg, jak laptop i on jest tak czuły, że wystarczy w pomieszczeniu telefon komórkowy, który na na niego zadziała i już pokazuje cuda. Ostatecznie położna przyniosła stary sprzęt i robiła lasce jeszcze raz i wtedy wszystko było w normie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Moja pokazuje 3,5 w 4 tyg.
Zbieram sie do gina.
powodzenia
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 10:48   #4747
anyolek
Zadomowienie

Kruszynka88- wszystkiego dobrego na nowej drodze życia!!!

żona_marcina- nasze dzieciątko też tak czasem ma- potrafi się nie ruszać wcale przez dzień, a dopiero potem daje o sobie znać! To chyba faktycznie od charakteru zależy- będziemy miały spokojniejsze dzieciaczki Choć nasz maluszek od zeszłego tygodnia dużo mocniej i częściej kopie Niestety mój TŻ wciąż nie czuje tego, a mi się przez to płakać chce

EdithS- wow ile T juz masz wszystkiego!!! Wpędziłaś mnie w kompleksy My aż takich ilości ubranek nie posiadamy, ledwie 2 reklamówki (nic jeszcze nie wyprane i nie zanosi sie aby było, bo najpierw trza by sie zabrać za pokoik, a tam wciąż nietknięte!

W ogóle dziewczyny super macie już wyprawki, wybaczcie, że nie cytuję, ale 2 dni Was nadrabiałam- przepiękne kocyki (któraś z Was szyła ), łóżeczka, bujaczki, lampka zajączek

Byłam wczoraj na glukozie i czekam teraz na wyniki- ''świetną'' tutaj mają politykę- brak wieści to dobre wieści, więc jeśli nie doczekam się telefonu ze szpitala, to znaczy, że jest ok
Stary 2014-12-09, 10:51   #4748
EdithS
Zadomowienie

ahhh i dziś oficjalnie zaczynam 29tc
zauważyłam, że ostatnio mam strasznie słabe krzepnięcie krwi. Wystarczy delikatna ranka, np. zdrapałam ostatnio syfka i krew leciała mi ponad 10minut, nie litrami, no ale długo...
Stary 2014-12-09, 10:51   #4749
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Hej Mamusie,

ja dziś na 17.30 jadę do gina, trzymajcie kciuki, żebym nie musiała już iść do szpitala cieszę się, bo po tygodniu wyjdę dziś pierwszy raz z domu, więc już się nie mogę doczekać świeżego powietrza i ludzi na ulicach
trzymamy mocno kciuki musi być wszystko ok, innej opcji nawet nie bierz pod uwagę !
Stary 2014-12-09, 10:52   #4750
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
My jedynie możemy sobie pozwolić, bo uzbieraliśmy akurat taką kwotę w kopertach od rodziców i świadków, także gdyby nie to, to mogłabym dalej marzyć Więc chcę jak najszybciej kupić, aby pieniądze się nie rozpłynęły
zrobiłabym tak samo na Twoim miejscu mnie czeka jeszcze kupno pralki lodówki, kuchenki, i dwóch kanap

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 10:54   #4751
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
Choć nasz maluszek od zeszłego tygodnia dużo mocniej i częściej kopie Niestety mój TŻ wciąż nie czuje tego, a mi się przez to płakać chce
mój też jakiś bez czucia w dłoniach, zawsze jak dotknie to Olga przestaje kopać, albo tak się uspokaja, albo sie tatusia boi, a wczoraj to tak brzuch falował a jak patrzył TŻ to jak w zabawie "raz dwa trzy baba jaga patrzy" i nastawała cisza ja to już się z tego śmieje, ważne że ja czuje teraz to TŻ smutny że buba taka wredna i nie chce mu nakopać
Stary 2014-12-09, 10:57   #4752
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

My po wizycie.
Mały waży 1 kg. I trzeci raz z rzędu nie chciał pokazać buziaka odwrócony jest twarzą do kręgosłupa i jeszcze pępowina zasłaniała więc zdjęcia nie mam. Leży główkowo. Wszystko poza tym zdrowiutkie.
Aaa waga u gina pokazywała kg mniej niż moja haha
Przepisał mi magnez. Żelaza na razie nie. Mam za miesiac powtórzyc wyniki morfologii i wtedy sie zobaczy.

I koniecznie trzeba liczyc ruchy 2x dziennie. Minimum 5 w ciagu godziny, jak sie doliczy do 10 to super i dalej juz nie trzeba liczyc. Jak nie czuc ruchów przez 8 godzin pomimo prób obudzenia dziecka to od razu na IP jechac na ktg.
Synek tp. 15.03.2015

Edytowane przez mordka_1985
Czas edycji: 2014-12-09 o 11:02
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 10:57   #4753
EdithS
Zadomowienie

promocja na La Millou jest jeszcze http://bobomio.pl/s?q=la+millou&pr=&pf=&pt= i dodatkowe jeszcze 5% za zapisanie się do newslettera
Stary 2014-12-09, 10:58   #4754
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
i dalej mój spaczony gust kulinarny się utrzymuje, zjadłam dwie paczki flipsów kukurydzanych po czym stwierdziłam że to za mało, bo takie one są pyszne, wręcz najpyszniejsze z pysznych
to zdecydowanie masz dziwny gust kulinarny

Cytat:
Napisane przez Alunia
Michiru, to wszystko zależy od sytuacji i rodziców, bo nie można stać z boku i tylko się przyglądać jak dziecku dzieje się krzywda. Ja wychowywałam tę małą 1,5 roku jak jej mamusia ją olała i wyjechała "życie sobie układać". Dziecko zaczęło mówić do mnie mama. A teraz mam nic nie robić? Patrzeć jak ją niszczą?
Ja też miałam ojczyma i uważam, że miał tyle samo do powiedzenia. My mamy małą, przeliczając pół miesiąca. Więc i matka i my ją wychowujemy.
A rzeczy prześliczne

toteż nie chodzi o zlanie dziecka, ale o pomoc w wychowaniu i wsparcie. trzeba mieć z tyłu głowy, że matka a macocha to nie jest to samo, szczególnie jeśli matka jest na horyzoncie. trzeba być w tej materii naprawdę delikatnym i poruszać się z wyczuciem, bo inaczej to się jednak potem mści. czasami trzeba przystopować i spróbować zorganizować sprawy tak, by jednak zajął się nimi rodzic tego dziecka. nie mówię, że to łatwe czy nawet sprawiedliwe. tylko rozumiem, że to teraz jakieś przekonanie, że trzeba dziecku to i tamto wynagradzać, zamiast wychowywać jak każdego innego dzieciaka notabene szkodliwe dla dziecka przekonanie.
mój ojczym popełnił masę błędów. tu niby tworzymy rodzinę, ale ja zawsze miałam pokazane miejsce w szeregu, szczególnie w kontaktach z jego rodziną i nikt z tym nic nie zrobił zresztą on chyba wychodził z założenia, że skoro ojca gdzieś tam mam, mimo że mnie nie wychowuje ani nic, to on ma to z głowy. w efekcie nie miałam tak naprawdę ani ojca, ani ojczyma, a rodziny ojczyma nie widziałam od gimnazjum

Cytat:
Napisane przez lesyeux
u mnie jest tez tak, ze z rana waga dajmy na to 100kg a wieczorem 103 kg w ciągu jednego dnia;p a znowu na nast.dzien 100 o co komon
chyba chodzi o to ile się zjadło, czy było się w kibelku i ogólnie może o porę dnia
mam nadzieję, że z TŻtem się sytuacja choć trochę uspokoiła??

mi się wydawało, że ta woda to jednak jest non stop jakoś wymieniana?? tak słyszałam. chyba też zapytam o to lekarza albo w szpitalu później. wczoraj dzwoniłam, chciałam się umówić na zwiedzanie oddziału położniczego i noworodków, ale babka do mnie "pani zadzwoni za 5min to panią połączę z oddziałową i wszystko ustalicie", 5 minut później nikt nie odbierał

Wam wizaż wczoraj świrował, za to mi dziś koszmarnie chodzi co chwilę się wiesza. a szkoda, bo chciałam Wam coś powrzucać, a tu lipa.
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 10:58   #4755
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
My po wizycie.
Mały waży 1 kg. I trzeci raz z rzędu nie chciał pokazać buziaka odwrócony jest twarzą do kręgosłupa i jeszcze pępowina zasłaniała więc zdjęcia nie mam. Leży główkowo. Wszystko poza tym zdrowiutkie.
Stary 2014-12-09, 11:00   #4756
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że ja jak lekarzowi powiedziałam, że czuję ruchy, a potem cały dzień nie czuję to mi powiedział że to normalne, że nie ma takiej możliwości żeby dziecko kopało cały dzień

Ale co nie zmienia faktu, że jak nie czuję cały dzień ruchów, a na wieczór jakieś słabe "puknięcia" to już sobie wyobrażam nie wiadomo co
Mi chodziło o to, ze dziecko ma swoje pory aktywności (np moje) i jak w tym czasie jest cisza to czekam jakiś czas, leze spokojnie i nasluchuje. Jak po 2 godzinach nadal jest cisza to polozna kazała dzwonić. Wiadomo, że jak mam bardziej aktywny dzien, wiecej chodzę to dziecko spi, jest bardziej ukolysane itp ale chodzi ogólnie o to aby w miarę kontrolować ruchy i w razie czego szybko reagować.

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na glukozie i czekam teraz na wyniki- ''świetną'' tutaj mają politykę- brak wieści to dobre wieści, więc jeśli nie doczekam się telefonu ze szpitala, to znaczy, że jest ok
U mnie chyba nie robią glukozy (w poprzedniej ciazy nie miałam i tersz polozna tez nie mówiła) a kolejna wizyta ma być w 28 tc.
Denerwuje mnie ih podejście do pacjenta, chciałabym znac swoje wyniki a nie usłyszeć od nich tylko jest ok.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 11:02   #4757
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
zauważyłam, że ostatnio mam strasznie słabe krzepnięcie krwi. Wystarczy delikatna ranka, np. zdrapałam ostatnio syfka i krew leciała mi ponad 10minut, nie litrami, no ale długo...

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
My po wizycie.
super a to Ci uparte znowu z mama sie nie przywitało:P
ale dobrze ze po za tym wszystko ok. gratki za wage ;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-09, 11:06   #4758
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
My po wizycie.
Przepisał mi magnez. Żelaza na razie nie. Mam za miesiac powtórzyc wyniki morfologii i wtedy sie zobaczy.

I koniecznie trzeba liczyc ruchy 2x dziennie. Minimum 5 w ciagu godziny, jak sie doliczy do 10 to super i dalej juz nie trzeba liczyc. Jak nie czuc ruchów przez 8 godzin pomimo prób obudzenia dziecka to od razu na IP jechac na ktg.
Ładna waga
Moj synek tez na usg był przyczepiony do kręgosłupa i buzki nie widziałam

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 11:16   #4759
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
No proszę, cały dzień nie byłam na forum a tu tyle się działo. I ciastem częstowali, i zakupy pokazali, i o wychowaniu dzieci, i o niedobrych facetach...

Ja dzisiaj zaliczyłam wizytę u gina, z młodym wszystko w porządku chociaz strasznie mnie wkurzył, bo aż do teraz nie chciało mi się ruszać. Jak wcześniej narzekałam, że nie mogę spać bo mnie kopie, tak dzisiaj nie mogłam spać bo czekałam kiedy kopnie. Potem prawie mi stanęło serce, gdy pielęgniarka nie mogła znaleźć młodemu tętna. Gdy jej powiedziałam, że od rana nie czuję ruchów to podłączyła mnie do innego urządzenia i znalazła tętno.

Ale prawdziwy szok przeżyłam pod gabinetem. Przyszłam i zapytałam, czy mogę tylko wejść i spytać, czy doktor wogóle mnie dzisiaj przyjmnie. A młodziutka dziewczyna w kolejce mówi do mnie, że oczywiście i żebym weszła przed nią. Ja nie chciałam, bo było mi głupio, a ona do mnie, że ona ma czas i mam wejść. Miałam ochotę ją

Zanotowalam sobie sposób z lodowatą wodą na leniwe dziecko
za wizytę, ale strachu to się najadłaś...ważne, że wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
lepiej późno niż wcale, dopiero od poranka twoje małżeństwo stało się pełnowartościowe, pewnie stresa miałaś przed tym pierwszym razem, a teraz pewnie syzbko w ciąże zajdziej i jak nic wcześniak w marcu będzie

u mnie nie ma słońca, ja to wogle zimy nie luubie i te ubieranie się przed każdym wyjściem, które staje się coraz cięższe

piszecie o ruchach dziecka, ja gdybym cały dzień nie czuła to bym spanikowała straszliwie, ja panikuje jak tylko delikatnie puka, że może coś się dzieje, ale całe szczęście wtedy idę do SR a tam zawsze można posłuchać serduszka swojego maluszka i wtedy się uspokajam ja bez ruchów pół dnia nie wytrzymam, taka panikara ze mnie. A właśnie od kiedy liczy się aktywnośc maluszka? Wiem że musi być minimum 10 na dzień i liczy się od 9.00 do 21.00, ale od którego tyg? To już?? We któraś coś na ten temat?
te 10 to chyba ma być na godzinę, a nie w ciągu całego dnia i to jakoś 2xdziennie ma być...tak słyszałam ale mi lekarz jeszcze nic o liczeniu nie mówił. Ale moja to taka ruchliwa, że 10 ruchów to ja miałam dzisiaj jak budzi TŻta zadzwonił

Cytat:

tak, to normalne, ja też miałam po godzinie więcej i potem po dwóch zmalało, więc spokojnie no jak taką dawkę cukru organizm dostał to musiał to pokazać
no tylko, że ja mam właśnie po 2 godzinach wyższy cukier niż po godzinie ale przestałam się martwić, skoro jest w normie to chyba ok

Cytat:
za 29 tydzień!

Cytat:
My po wizycie.

za wizytę! duży już maluch

dzień dobry Wszystkim
ale dziś pospałam! zasnęłam przed 23 i wstałam o 10 a jakie miałam piękne sny mała była już z nami w domu, no i poza tym, że spała z nami w łóżku w swojej gondoli to wszystko było super, nawet ją karmiłam

u mnie świeci piękne słoneczko, więc chyba wybiorę się na spacer

miłego dnia
Stary 2014-12-09, 11:19   #4760
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
My po wizycie.

za udaną wizytę No z tymi ruchami to można czasami się zeschizować nic, będziemy liczyć
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 11:21   #4761
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Mi chodziło o to, ze dziecko ma swoje pory aktywności (np moje) i jak w tym czasie jest cisza to czekam jakiś czas, leze spokojnie i nasluchuje. Jak po 2 godzinach nadal jest cisza to polozna kazała dzwonić. Wiadomo, że jak mam bardziej aktywny dzien, wiecej chodzę to dziecko spi, jest bardziej ukolysane itp ale chodzi ogólnie o to aby w miarę kontrolować ruchy i w razie czego szybko reagować.
A to o to Ci chodziło No mój niestety nie ma swojej "pory aktywności" albo jeszcze nie wyczaiłam tego

Stary 2014-12-09, 11:23   #4762
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
A to o to Ci chodziło No mój niestety nie ma swojej "pory aktywności" albo jeszcze nie wyczaiłam tego
moja przeważnie wieczorem 23 i 6 rano no i jak głodna jest to też się rusza

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-09, 11:24   #4763
smv
Zakorzenienie

Ja wrocilam ze spaceru z psem ale br tam na zewnątrz. Brzuch mnie na spacerze rozbolal ;( szłam bardzo powoli ale jakoś tak nie fajnie mnie ciągnęło. Szybko w domu nospa i znów siedzę dupa na kanapie i zjadam drugie śniadanie.
Niunia ja mam Jedynie 165cm wzrostu
Stary 2014-12-09, 11:27   #4764
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Ja wrocilam ze spaceru z psem ale br tam na zewnątrz. Brzuch mnie na spacerze rozbolal ;( szłam bardzo powoli ale jakoś tak nie fajnie mnie ciągnęło. Szybko w domu nospa i znów siedzę dupa na kanapie i zjadam drugie śniadanie.
Niunia ja mam Jedynie 165cm wzrostu
no a ja 164 cm

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-09, 11:34   #4765
smv
Zakorzenienie

To jesteśmy krasnoludy
Stary 2014-12-09, 11:35   #4766
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
To jesteśmy krasnoludy
no a ja wnet dobiję do 70 kg już dużo nie brakuję;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-09, 11:42   #4767
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
no a ja 164 cm
heheh a ja mam 161 i już prawie 10 kg przytyłam ale oprócz brzucha to nie widać tych kilogramów

Stary 2014-12-09, 11:44   #4768
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
heheh a ja mam 161 i już prawie 10 kg przytyłam ale oprócz brzucha to nie widać tych kilogramów
ja to widzę w tyłeczku, bioderkach , ramionach ;p ale nic życie ;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-09, 11:50   #4769
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
ja to widzę w tyłeczku, bioderkach , ramionach ;p ale nic życie ;p
ja na szczęście nie A wręcz sklęsłam na twarzy ale ja przed ciążą dużo przytyłam przez tabletki i wyglądałam jak pączek

pochwale Wam się moim brzuszkiem, a to już 27 tygodni i 5 dni
a koleżanki w pracy twierdzą, że mam mały brzuch? a mnie się wydawało, że jak na ten czas ciąży to jest w sam raz

i sorry, że takie ale samej sobie ciężko zrobić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0236.jpg (70,8 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0237.jpg (89,0 KB, 29 załadowań)

Edytowane przez luzna25
Czas edycji: 2014-12-09 o 11:52
Stary 2014-12-09, 11:56   #4770
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
ja na szczęście nie A wręcz sklęsłam na twarzy ale ja przed ciążą dużo przytyłam przez tabletki i wyglądałam jak pączek

pochwale Wam się moim brzuszkiem, a to już 27 tygodni i 5 dni
a koleżanki w pracy twierdzą, że mam mały brzuch? a mnie się wydawało, że jak na ten czas ciąży to jest w sam raz

i sorry, że takie ale samej sobie ciężko zrobić
bardzo ładny brzusio
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości