![]() |
#3571 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Masochistki - nasz świat BDSM II
Cytat:
Edytowane przez Kolor kremowy Czas edycji: 2014-11-18 o 18:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3572 |
niecnotliwa dziewica
|
Kolor kremowy,więc czemu wchodzisz na wątek przeznaczony dla osób,które BDSM interesuje,dla których jest to ważny element? Żeby sobie pokrytykować? Czy żeby się pomądrzyć,jakie to wszystkie jesteśmy biedne i nieszczęśliwe i jakie to musiałyśmy mieć traumatyczne dzieciństwo!
Masz rację - przykro czytać. I ten temat był już wałkowany sto razy.
#3573 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie ma ludzi totalnie zdrowych psychicznie i totalnie niezaburzonych, taki mam pogląd. Każdy ma jakieś, mniejsze lub większe lęki, traumy. Muszę się jednak zgodzić, iż jeśli ktoś ma skrajnie niską samoocenę i zaczyna się wkręcać w bdsm to może się to kiepsko skończyć. Pojęcie bdsm dla każdego z nas jest inne. Pewnie niektóre z Was mógłby stwierdzić że moje bdsm to w ogóle nie bdsm tylko przedszkole. Ja nie uważam, żebym miała jakieś problemy psychiczne, które potrzebują interwencji. Jednak mój partner jest przede wszystkim moim partnerem i kimś kogo kocham, szanuję i wiem, że on również szanuje mnie. Poniżanie czy ból w łóżku nie boli i nie poniża naprawdę.(Tzn. fizycznie boli, ale jest to inny rodzaj bólu ![]() To tak z mojej strony, odpowiedź na Twoje wnioski. Hm Edytowane przez bzebze Czas edycji: 2014-11-18 o 22:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3574 |
Rozeznanie
|
Kolor kremowy: Twierdzisz, że osoby z niską samooceną wchodzą w takie relacje. Może i jest w tym trochę prawdy. Ja mam bardzo niską samoocenę, zawsze uważam, że jestem brzydka lecz z drugiej strony dostrzegam, że jestem inteligentna. No ale niska samoocena jest. Dla nas BDSM to nie tylko sex ale i też pewien rodzaj dominacji partnera w życiu, na co dzień. Jeśli chodzi o wątek psychologiczny zawsze miałam wrażenie, że” Pan” musi znać swoją wartość, wie w czym jest świetny a co jest jego słabą stroną i tego unika. Omija by inni nie domyślili się w czym jest kiepski.
Bzebze Relacja wanilowa z ukochanym i BDSM gdzie dla niego su. Zrozumiałam to jako, iż naraz prowadzimy 2 znajomości. Jedną poważną waniliową a drugą tylko dla przyjemności. To jako trend? Masakra jeśli tak jest to brak słów. Ale każdy ma swoje życie więc robi co chce. A na koniec: Czy istnieją ludzie zdrowi psychicznie? Sądzę, że każdy z nas ma jakieś drobne odchyły. Dlaczego tak sądzę? Bo przecież wtedy byłby to człowiek idealny. A tacy raczej nie istnieją. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3575 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3576 |
Zakorzenienie
|
Kolor kremowy dziekujemy za uswiadomienie ze mamy cos z glowa
![]()
#3577 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W ogóle - bo to forum ogólnodostępne, więc wchodzę tam, gdzie chcę. "W szczególe" - bo dopiero odkryłam pod forum "seks", zajrzałam do kilku wątków na pierwszej stronie, akurat tu też. Na pewno nie szukałam takiego wątku celowo, żeby sobie pokrytykować. Może i temat był wałkowany, ja odniosłam się do postu innej dziewczyny na (wówczas) ostatniej stronie, więc widać sa osoby, które mają ochotę o tym rozmawiać. To otwarte forum - nie jest tak, że skoro ten temat był poruszony 5 lat temu (i Ty to pamiętasz, bo tyle tu jesteś), to już nikt do niego nie może wrócić albo mogą się tu wypowiadać same entuzjastki. Jak widzisz, po mnie wypowiedziały sie inne dziewczyny, które najwyraźniej nie mają problemu z tym tematem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3578 |
Raczkowanie
|
Ja nie wyobrażam sobie normalnego życia w relacji pan-suka. W łóżku lubię, nawet bardzo i tam mi to nie przeszkadza(tym bardziej, że zmiennie jestem dominą i subem), ale poza, wydaje mi się to po prostu patologią. Żeby nie było, tych, którzy tak żyją, nie krytykuję, ich decyzja
![]()
#3579 |
Zakorzenienie
|
Margot kochana czepiasz sie trolu. Nie masz innego zajecia??
![]()
#3580 |
Raczkowanie
|
Ja w zasadzie nie widze tu trolololo. Kazdy ma jakies poglady, dziewczyna wypowiedziala sie kulturalnie i wydaje mi sie ze chce sie dowiedziec wiecej na temat bdsm i relacji. Wiec luz. Wszedzie slychac glosy, iz bdsm ma swoja podstawe w dziecinstwie, niskiej samocenie i traumach. Zawsze dobrze jest o tym pogadac i stwierdzic, ze niekoniecznie. Nie przestana nas traktowac jak dziwakow jesli bedziemy zamknieci na dyskusje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3581 |
niecnotliwa dziewica
|
No, co nie wolno...? Potrzebowałam przy kolacji dodatkowego zajęcia
![]() Bzebze, ale my nie jesteśmy zamknięci na dyskusje! Temat (rzekomego) wpływu traumatycznego dzieciństwa na upodobanie do BDSM był na wątku wałkowany do us....ej śmierci! Jak się komuś nie chce poczytać parę stron wstecz, tylko się odnosi do ostatniej wypowiedzi - nieco wyjętej z kontekstu, bo dotyczyła spamowania blogiem - to niedziwne, ze taka osoba nie jest przyjmowana z entuzjazmem. I tak, to otwarte forum - wobec czego również ja mam prawo wyrazić swoje zdanie.
I wanna hurt you just to hear you screaming my name Edytowane przez Margot45 Czas edycji: 2014-11-19 o 12:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3582 | |
Raczkowanie
|
Im
Cytat:
![]() Edytowane przez bzebze Czas edycji: 2014-11-19 o 13:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3583 |
Zakorzenienie
|
Ale to byl sarkazm. Malgosia wie bo mnie zna
![]()
#3584 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3585 |
Zadomowienie
|
Kaguya tez chce linka do twojego bloga
![]() co do blogów to ja lubiłam opowiadania RozowejKotki ktora tu była kiedyś stałą bywalczynią ![]()
#3586 |
Konto usunięte
|
Wysłałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
NIE, nie mamy ochoty rozmawiać. Przestrzegłam przed blogiem z szkodliwymi treściami, dla mnie to koniec tematu i tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3588 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny na pewno kwestia gadżetów już się przewijała,ale może i tym razem coś poradzicie. Szukam obroży (dla kobiety),a w sklepach nie znalazłam niczego fajnego,raczej sama tandeta,a ja szukam czegoś klasycznego,jeśli można tak powiedzieć,bez miliona ćwieków itp. Ktoś coś?
#3589 |
Konto usunięte
|
Sklep zoologiczny?
![]() Wysłane z telefonu, mogę zjadać ogonki i literki : ) |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3590 |
Raczkowanie
|
ja swoja tez mam z zoologicznego :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#3591 |
Zadomowienie
|
Dzięki! Myślałam o tym,ale wydało mi się to dość absurdalne
![]()
#3592 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3593 |
Rozeznanie
|
Ja swoją kupiłam w sex-shopie i jest skórzana i ani jednego badziewia w postaci ćwieków. A dodam, iż był to sklep stacjonarny a nie internetowy. No ale wybór był ogromny.
Noszenie obroży absurdalne? Nie ależ skąd. A bicie partnerki po twarzy i tyłku i gdzie ma się ochotę? Nie ależ skąd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3594 |
Przyczajenie
|
Hey dziewczyny, od jakiegoś czasu zauważyłam, że moje fantazje są coraz ostrzejsze i zaczynają wchodzić w lekkie bdsm. Chciałabym spróbować, ale jestem w stałym związku z chłopakiem, jesteśmy razem 2 lata, nie chce szukać kogoś innego, oboje uprawialiśmy seks tylko ze sobą, więc z początku było... no same się domyślacie, ale z czasem już coraz lepiej i odważniej, teraz gdy on wyjechał na dłuższy czas zaczęłam sobie marzyć o różnych rzeczach i nie wiem czy jemu się to spodoba jak wróci, sama nie mam doświadczenia a miałabym go "wprowadzać" w to? Macie może jakieś rady jak zacząć? Tak żeby nie uciekł z przerażeniem albo może jak rozgryźć czy on by się nadawał do tego typu zabaw. Dodam, iż mówił, że jak wróci to chce spróbować w tyłeczek i że dałby mi klapsa ( ale z tym klapsem to nie wiem czy nie żartował), bardzo mu się też podoba, że uprawiałam seks tylko z nim, bo tylko on mnie miał. Ostatnio napisałam mu kawałek fantazji, że bym go przywiązała do łóżka i zasłoniła oczy + opisy różnych pieszczot żeby wybadać co myśli o związywaniu, czytał chyba z zaciekawieniem, ale ostatecznie nic nie wyczytałam z jego reakcji (jedynie jak przerwałam to napisał że zrobiłam takie "no to zapraszamy na przerwę na reklamy"). Macie jakieś pomysły? Rady? Czy kiedyś któraś kogoś wprowadzała tak od zera zupełnie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3595 |
Raczkowanie
|
Dixeds po raz setny ... szczera rozmowa i tyle ...
my z Panem mezem sie wprowadzalismy sami powoli po latach wanilli i jest co raz ostrzej :P |
![]() ![]() |
![]() |
#3596 |
Przyczajenie
|
Dokładnie: rozmowa, powoli wtajemniczać partnera w swoje fantazje. My też zaczynaliśmy od zera, tzn mój mąż był zupełnie waniliowy a ja nie miałam doświadczenia tylko bogate fantazje... I u nas też jest coraz ostrzej ;-)
Edytowane przez RosePetals Czas edycji: 2014-12-01 o 12:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#3597 |
Rozeznanie
|
Tak jak inne dziewczyny uważam, że szczera rozmowa to podstawa. (Kawa na ławę) przysłowiowe.
Choć kilka miesięcy już minęło ja wciąż pamiętam naszą rozmowę czyli wygłoszenie mowy mojego Pana co lubi. Oj pamiętam. Takie rozmowy się pamięta dlatego najlepiej jak są spontaniczne a nie jakieś wielkie przygotowania się co tu powiedzieć. Właściwie tak jakby się rozmawiało o życiu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3598 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widziałam go ale w innym wątku. Mam takie samo zdanie co whitelove. Moze jakas jestem dziwna (to swoja droga też ![]() ![]() ![]() Blogi pseudo u wyrastaja teraz jak grzyby po deszczu. Przykre to bo zdobywaja ''popularnośc'' tylko przez wulgaryzmy a nie przez przesłanie. Czasami mniej słów znaczy więcej.. Jak ktos bedzie chciał hardcore to wejdzie do Hotki Edytowane przez An Ka Czas edycji: 2014-12-04 o 09:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3599 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ---------- Cytat:
Moim zdaniem, związek powinien zawsze opierać się na rozmowach i wspólnych ustaleniach. Koniecznym jest poznać potrzeby i fantazje uległej, aby w odpowiedni sposób prowadzić ją z rękę w tym wysublimowanym świecie. Czasami tzw"Dominujący" uważają, że rozmowy z uległą na temat jej preferencji jest wykazaniem swojej "miękkości, zaprzeczeniem pozycji "Pana" - a to bardzo płytkie stanowisko. Dla mnie priorytetem w rozmowach z su - nie koniecznie takich "wprost" - jest poznanie jej upodobań, fantazji. W "zwykłej" rozmowie można uzyskać wiele cennych informacji co i jak su lubi i czego pragnie - może to jest wynikiem mojego wieloletniego doświadczenia - ale to najlepszy sposób. W bdsm - podstawą, bezwarunkowym priorytetem jest zaufanie, odpowiedzialność i... opanowanie Pana. Często młodzi "Panowie" to frustraci wyżywający się na uległych dziewczynach - leczący swoje niepowodzenia i chorą psychikę. Często także bdsm jest przez nich odbierane jako "ostry, brutalny sex" - a to nie jest prawdą. Dla mnie sex w bdsm to jedynie jeden z elementów, ważny, ale nie stanowiący podstawy. Dostarczenie emocji, wielorakich doznań - strachu, bólu, poniżenia, niepewności... może w o wiele większym stopniu być stymulujące niż "ostry sex". Kilkakrotnie udało mi się doprowadzić uległą do orgazmu jedynie poprzez stymulację emocjami a jedynie delikatny dotyk [łona, sutek, przejechanie biczem wzdłuż kręgosłupa] był iskrą zapalną orgazmu. Poznałem w życiu wiele uległych dziewczyn - faktem jest, że większość - szczególnie tych bardzo młodych ma problem ze swoją "zaniżoną wartością". Jednak najbardziej ekscytujące doznania przeżyłem z uległymi, które swoją uległość uznają jako "wartość dodaną", były jej świadome i potrafiły cieszyć się tym. To postawa Dominującego powoduje, czy uległa popada w depresję"uległości" czy jest z niej dumna. Szacunek, szacunek i jeszcze raz szacunek dla uległej okazywany przez Pana to podstawa dobrego związku klimatycznego... Pozdrawiam... oj - rozpisałem się ![]() ---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ---------- Cytat:
Pozdrawiam ---------- Dopisano o 01:34 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ---------- Cytat:
gratuluję poszerzania horyzontów - to właśnie dostarcza nowych doznań... a co do "unieruchomienia" - polecam prosty przyrząd = drewniany klocek o wymiarach ok. 10 cm/10 cm/30cm i wkręcenie w niego po przeciwległych "dłuższych" bokach po dwa wkręty zakończone "oczkami" oraz w górną powierzchnię jednego . Daje to 5 punktów do przyczepienia = obroży + 4 opaski [2 ręce+2 nogi] . Osoba zostaje całkowicie unieruchomiona i "udostępniona"... można też zrobić dyby [sam wykonałem] - nawet takie "do rozkręcenia" aby nie były stałym "elementem" pokoju ![]() można też kupić drewniany pałąk do miotły, przeciąć na pół, w końce wkręcić śruby z oczkami i... ręka prawa z nogą lewą a lewa ręka z prawą nogą... najlepiej z tyłu [pałąki na plecach]... mam wiele gadżetów... większość sam zrobiłem - tym bardziej cieszą... Edytowane przez Gerokom Czas edycji: 2014-12-08 o 22:57 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3600 |
Raczkowanie
|
Gerokom witamy ... wreszcie jakas wypowiedz wnoszaca cos wiecej ...
prosze nie zrozumiec mnie zle ... ale malo kto sie wypowiada bardziej zaawansowany ... i choc sama nie jestem jakas super ... to cieszy mnie ze jest ktos nowy i bardziej zaawansowany ode mnie ![]() prosze napisz wiecej o sobie o swoich doswiadczeniach ... ps. czy w okolicy k-ce sa organizowane jakies spotkania, konwenty itp ?? bede bardzo wdzieczna za odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:09.