|
|
#1891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V
U mnie cały czas się jedna dłoń mieści.
Agata... Gratulacje!! Ale express....
|
#1892 |
|
Rozeznanie
|
Joanna, napewno co szkola to co innego mówią- nam wlasnie mówili ze na poczatku trzeba dac sobie czas na karmienie (w sensie nie przychodzi tak o siup i wszyscy wg tego samego harmonogramu) i se dzieciaczki tak a początku godzinami moga wisieć
Ja wlasnie też do U2 chcę zostać w szpitalu
|
|
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wwyszłam z założenia ze z kp nie bedziemy wg jakiegoś tam harmonogramu i planów ze musi być tyle i tyle..bez spiny ile chce niech wisi. Mam nadzieję ze się uda ;-)
|
#1894 |
|
Rozeznanie
|
Trusia, a gdzie kupiłaś takie naklejki wielorazowe?
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
Kids town w dzień darmowej dostawy
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
Masaż szyjki może być naprawdę bolesny. Ja wspominam jako najgorsze pół minuty podczas całego, trwającego 17 godzin porodu
ale fakt jest taki, że masaż przyniósł porządany efekt i momentalnie zrobiło sie rozwarcienz 2 na 7cm. Teraz podczytując Was czekam na drugie dziecko (tp 24.12.) i mam nadzieję, że uda mi się uniknąć tej wątpliwej przyjemności.Wszystkim rozpakowanym gratuluję, za pozostałe mocno trzymam kciuki, a Wszystkie Was serdecznie pozdrawiam
|
|
|
|
#1897 |
|
Rozeznanie
|
A dziewczyny pytanko odnośnie torby do szpitala - jak jesteście spakowane? U mnie w szpitalu piszą żeby jak najmniejsze bagaże bo nie ma miejsca... No ale mój Mąż może nie być akurat każde zawołanie żeby mi np gatki brać do prania i wolę mieć wszystko pod ręką. I czy brać osobną torbę na sam poród i osobną po porodzie dla mnie i małego? I przy przyjęciu do szpitala brać tylko tą na poródówkę a co wtedy z tą drugą? Zostawić w aucie? A jak coś mi z niej będzie potrzebne? Ehh niby taka pierdółka a mnie to męczy i urasta do nie wiadomo jakiego problemu
|
#1898 |
|
Rozeznanie
|
NaamaH, ja właśnie tak się spakowałam - w dwie torby - jedna na sam poród (podkłady, te duże podpaski, ręczniki 2, woda, koszule do rodzenia, chusteczki itp) i druga na potem(koszule do karmienia, szlafrok, kosmetyki, podkłady, podpaski, majtki jednorazowe, rzeczy dla małego itp)
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
Ja spspakowalam wszystkie koszule i majtki wielorazowe, szlafrok reczniki , klapki i kosmetyczke aaa i wkładki laktacyjne. Mała torba z tego wyszła. Majtek swoich nie bralam bo na porodówce to albo w wielorazowyvh albo bez będę. No i tylko rzeczy na wyjście mi Tz dowiezie. Druga torba taka sama dla Julka
Idę się ubierać i na ktg idę ale zupełnie nie mam humoru :-(
|
#1900 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1901 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czekają żeby je nakleić. Pokażę Wam efekt jak już skończę ![]() Cytat:
Boje się też o biust. Mam spory a wizja że moje piersi będą wyglądały tak jak u murzynek trochę mnie przeraża ![]() Cytat:
|
|
#1902 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny jutro przepakuję wszystko
|
|
#1903 |
|
Raczkowanie
|
Hej opis porodu postaram się wrzucić tak szybko jak się da, naprawdę będzie co czytać momentami będzie bardzo komicznie
Ogólnie czas trwania porodu mam wpisany 207 Minut w szpitalu pojawilam się o 18.30 O 22.15 urodzilam moglismy zostać tam ile chcemy w tym samym pokoju co rodziłam pokój jednoosobowy z łazienką piłkami aromaterapia wielki tv i basen na środku Ale nie zostaliśmy ponieważ nie dało się wytrzymać temperatury w tym szpitalu istny ukrop okna które się nie otwierały a ze mnie i tz pot ściekal po doopie, położna zgodziła się nas wypisać wczesniej a wizyty poloznej w domu przez pierwsze 3 dni mam tak często jak w szpitalu 2 razy dziennie plus na każde zawołanie
|
|
#1904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1905 |
|
Zadomowienie
|
Agata a jakie synek ma wymiary ?
Fajnie, że położna tak często będzie Was odwiedzać dlatego rozumiem czego tak szybko się wraca do domu
|
|
#1906 |
|
Rozeznanie
|
Trusia, zapomniałam napisać super te naklejki
Julek ma już swój męski kącik Ja spakowałam w torbę wszystko co się zmieściło, a w torebke shoppera dorzuciłam tylko szlafrok, te wielkie podpaski i kapcie. Też chciałam to jakoś podzielić na 2 czesci przed i po, ale niektore rzeczy musialabym meic tu i tu więc zgłupiałam i wrzuciłam jak leci (z tym, że ciuszki dla małej mam na dnie, a u góry np koszule na poród). Agata to miałaś super warunki czekamy na opis i zdjęcie
|
|
|
|
#1907 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jesli jakas z Was sie waha czy rodzic w wodzie to smialo moge polecic bo woda calkowicie odciaza krzyz a ciepla woda dziala bardzo kojaco a ten widok jak dziecko sobie plynie nie do opisania
|
|
|
#1908 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie ja teraz mam czasem lewa, prawa, lewa, prawa Cytat:
Nam doradca laktacyjny mówila, że z drugim dzieckiem na ogół nie ma już takiego nawału i u mnie się potwierdzilo. W sobotę kupiłam porządny stanik do karmienia bo cycki mi chyba już bardziej nie urosną. Rozmiar 75G
|
|
#1909 |
|
Zadomowienie
|
Agata skoro piszesz, że widok synka w wodzie jest cudowny to ja już czekam z niecierpliwością aż opiszesz swój poród
Justysia synek jest cudowny ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- minka święta prawda z tym nawałem,że następnym razem już nie ma tak mocnego jak za pierwszym razem. Ja syna karmiłam bardzo krótko, ale Basię już 9 miesięcy. Miałam bardzo dużo pokarmu i normował się do 4 miesięcy, na noc to brałam pampersy w stanik, bo wkładki sobie nie radziły ![]() Teraz luzik wystarczają mi laktacyjne
|
|
#1910 |
|
Rozeznanie
|
Też jestem przerażona pakowaniem torby...zaczęłam wyciągać wczoraj dla młodej ubranka...skończyło się na tym że poogladalam i schowałam z powrotem do komody
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1911 |
|
Zadomowienie
|
Pytanie do cycowych mam:
Dajecie swoim dzieciom smoczek ?
|
|
#1912 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja próbuje
ale Mila nie za bardzo go chce
|
#1913 |
|
Rozeznanie
|
Dzieci ze smoczkami słodko wyglądają
lovi ma takie fajne My dzis na zaległe zajęcia ze szkoły rodzenia będzie o problemach laktacyjnych Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#1914 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dałam kilka razy jak mała wisiała na piersi już ponad godzinę a potem się denerwowała, ciągnęła za sutka i wyginała. Wtedy tz ją brał na ręce ze smoczkiem i zasypiała. Tak normalnie nie daję jej, poza tum ona póki co nie chce, wypluwa i się krzywi.
Amelka miała smoczka, a karmiłam ją ponad 6 mies. Wiem, że doradcy laktacyjni odradzają smoczki, bo mogą zaburzyc laktacje.
|
#1915 |
|
Rozeznanie
|
Ja po wizycie u poloznej. Szyjka zamknięta, miałam mały masaż szyjki (było dużo krwistego sluzu, sorki za detale). Ktg idealne. Jak to określiła polozna - to jeszcze ciąża a nie poród. Jak do 18.12 nic się nie wydarzy to kładę sie na patologie.
A smoczka nie chcę dawać, a jak wyjdzie to zobaczymy
|
#1916 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja miałam dziś ktg - nic się nie dzieje, ujście zamknięte i na nic się nie zanosi... Mam nakaz dręczenia TŻ i poświęcenia się porządkom domowym za tydzień kolejne ktg... Chciałabym, żeby do tego czasu się coś rozkręciło, bo moja gin od 18.12 jest na urlopie...Niestety nie widzę zdjęć
|
|
#1917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz też Ola tak cycka. Nie za każdym razem, ale ma takie napady... Jak będzie tak dalej to chyba zacznę próbować, ale właśnie wolała bym nie. Są dzieci co ssą smoczek i normalnie dają się karmić..
|
|
|
#1918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1919 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie Roksi... u mojej szwagierki mały nie miał problemy z przejściem cyc ->smok ->smok ->cyc, z tym, że smok był używany jako oszust do uspokojenia i uśpienia i nadal, natomiast problem był w przejściu cyc -> butla -nie chciał za nic, ale w końcu się udało -na śpiocha się nauczył. Zastanawiałam się kiedyś czy smok nie zaburza w wyrastaniu zębów i tworzeniu zgryzu, ale chyba nie, bo mały ma 7 zębów (14m-c, a teraz idą 3 -masakra), a pierwszy pojawił się po 4 miesiącu i potem szybko na raz szły i wszystkie ma równe i ładniutkie.
---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Mam pytanie do mam.... o formalności, bo nie mogę się skupić i nie ogarniam. Co, gdzie i w jakiej kolejności?
|
#1920 |
|
Zadomowienie
|
Jakie formalności? Po urodzeniu się dziecka?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.

ale fakt jest taki, że masaż przyniósł porządany efekt i momentalnie zrobiło sie rozwarcienz 2 na 7cm. Teraz podczytując Was czekam na drugie dziecko (tp 24.12.) i mam nadzieję, że uda mi się uniknąć tej wątpliwej przyjemności.

Boje się też o biust. Mam spory a wizja że moje piersi będą wyglądały tak jak u murzynek trochę mnie przeraża 

I żeby pilnować od początku rytmy bo potem maluszek się leni (przysypia) a piersi na tym cierpią ... Jak widać co szkoła to inna teoria