Rozwód - nowe życie i Komunia dziecka POMOZCIE - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-09, 20:27   #181
_sylwia_czewa
Raczkowanie

Dot.: Rozwód - nowe życie i Komunia dziecka POMOZCIE

Cytat:
Napisane przez sherlook Pokaż wiadomość
Przeczytałam inne wątki autorki i jeśli jej obecny facet to ten sam co w innym wątku, to jest to dopiero 23-24 letni chłopak. Jest dosyć młody, więc może dlatego strzela takie fochy. Dojrzały facet tak by się nie zachował.
Nie to nie jest ten sam facet z tamtym skonczyłam kiedy powiedzial mi że nie chce o tym nikomu mowic. Zreszta watek dotyczy konkretnej sprawy a nie wyciagania brudów ok ? Bo zaraz dopiero zrobicie ze mnie patologiczna matke, nie znajac nawet skrawka mojego zycia

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
To co piszesz jest śmieszne. Jego syn to niby nie jest jego rodzina?
Jego synem opiekuje sie obecnie ktoś inny.
_sylwia_czewa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-09, 20:29   #182
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
To co piszesz jest śmieszne. Jego syn to niby nie jest jego rodzina?
No przeciez on ma juz nowego tate. Nie czytalas?

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
Nie to nie jest ten sam facet z tamtym skonczyłam kiedy powiedzial mi że nie chce o tym nikomu mowic.
Moze ja jestem inna ale bedac matka nie miesci mi sie w glowie ze minal rok czasu a Twoj syn ma nowego tatusia
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-09, 20:31   #183
_sylwia_czewa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
No przeciez on ma juz nowego tate. Nie czytalas?

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Moze ja jestem inna ale bedac matka nie miesci mi sie w glowie ze minal rok czasu a Twoj syn ma nowego tatusia
Ale to są Twoje słowa, bo tamten facet z nami nie mieszkal tylko sie spotykaliśmy a to dosc spora roznica
Stary 2014-12-09, 20:33   #184
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Ja od 1,5 roku jestem w stałym związku z Panem X (tak go nazwijmy)
Cytat:
2013-03-12, 08:17
od 1,5 roku jestem z 23letnim chłopakiem
Cos Ci sie chyba kolezanko pomylilo
Stary 2014-12-09, 20:33   #185
201604130936
Konto usunięte

Jaka garstka dziewczyn Cie rozumie? ZADNA nie napisała, ze faktycznie, ojca ma nie byc. Zadna
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-09, 20:35   #186
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Autorko, trochę się pogrążasz.

Biedne dziecko ma co chwilę nowego tatusia, więc podejrzewam, że ładnie mu w głowie namieszałaś już.
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-09, 20:38   #187
_sylwia_czewa
Raczkowanie

Cytat:
Cos Ci sie chyba kolezanko pomylilo
Widać że jestes że wsi bo masz zaściankowy tok rozumowania, być z kimś a żyć z kimś to dwa rozne konce świata kolezanko
Stary 2014-12-09, 20:40   #188
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _sylwia_czewa Pokaż wiadomość
Widać że jestes że wsi bo masz zaściankowy tok rozumowania, być z kimś a żyć z kimś to dwa rozne konce świata kolezanko
Nie jestem ze wsi kolezanko. Mieszkam na wsi. Widzisz roznice. I wybacz. Miej do mnie szacunek bo ja do Ciebie mam.
Stary 2014-12-09, 20:45   #189
ajah
wańka wstańka

Sylwia czewa Jesteś matką. Twoim priorytetem powino być dobro dziecko.
Niestetyz Twoich postów przebija zupełnie coś innego. Zachowujesz się jak agresywna baba, która gra potrzebami i ucuciami dziecka, tylko po to, by zrobić sobie i swojemu nowemu facetowi dobrze.
WYmyślasz brednie, ze ojciec, którynie widział dziecka to nie rodzina.
Pytanie skoro masz tak radykalne podejście do tematu dlaczego do tej pory nie rozwiązałaś sprawy na gruncie prawnym? Dlaczego pozwalałaś dziecku na wyjazdy w wakacje czy ferie?
Do niby wg ciebie obcego człowieka?

Ocknij się za nim będzie za późno.
Co do Toich wywodów, ze tu nikt zycia nie zna- mylisz się.
My zwyczajnie mamy inny poglad na sprawe niż ty. Dziwne tylko, ze nie potrafisz tego przyjąć do wiadomości.
Stary 2014-12-09, 20:46   #190
Layla79
Zakorzenienie

Zakladajac, ze w 04.2013 poznala aktualnego faceta i on po 1,5 roku w ogole tego, ze mlodego zobaczyl na oczy uzurpuje sobie prawa ojcowskie, to jakas masakra. Pozniej bedzie bieganie po psychologach, ze mlody ma zaburzenia lękowe, i odetnie sie od matki, bo kto chcialby miec matke, ktora odcina ojca od wlasnego dziecka. Relacja zona maz to co innego niz dziecko ojciec. Twoj syn nie bral rozwodu z ojcem. Gdyby byl pijakiem, lachudrą, i wloczykijem, to jeszcze rozumiem, ale normalny ojciec, ktory chce miec kontakt..nie wiem, czy wiesz, ale zaszkodzisz dziecku w ten sposob, czy Ty w ogole widzisz kogokolwiek poza sobą i swoimi chlopakami? Okropne.
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-09, 20:47   #191
_sylwia_czewa
Raczkowanie

Cytat:
Nie jestem ze wsi kolezanko. Mieszkam na wsi. Widzisz roznice. I wybacz. Miej do mnie szacunek bo ja do Ciebie mam.
Jaki możesz mieć do mnie szacunek skoro czytasz i przeinaczasz na swój sposób ? Byłam z gówniarzem który wychowywał sie bez ojca ale sam nie umiał stawić temu czoła i zakończyłam tę znajomość, ale zachowujesz się jak typowa wiejska plotkara czytając moje wcześniejsze wątki których nie dotyczy ten w którym piszesz
Stary 2014-12-09, 20:49   #192
paulinika
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki możesz mieć do mnie szacunek skoro czytasz i przeinaczasz na swój sposób ? Byłam z gówniarzem który wychowywał sie bez ojca ale sam nie umiał stawić temu czoła i zakończyłam tę znajomość, ale zachowujesz się jak typowa wiejska plotkara czytając moje wcześniejsze wątki których nie dotyczy ten w którym piszesz
No spoko. Ja jestem typowa wiejsa plotkara a ty <cenzura> matka . I wybacz, skoro piszesz na forum chyba liczysz sie z tym ze mozna przeczytac inne watki. Nie tylko ja stare watki przeczytalam.

Edytowane przez elvegirl
Czas edycji: 2014-12-09 o 21:11 Powód: usunięcie wulgaryzmu
Stary 2014-12-09, 20:55   #193
_sylwia_czewa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Sylwia czewa Jesteś matką. Twoim priorytetem powino być dobro dziecko.
Niestetyz Twoich postów przebija zupełnie coś innego. Zachowujesz się jak agresywna baba, która gra potrzebami i ucuciami dziecka, tylko po to, by zrobić sobie i swojemu nowemu facetowi dobrze.
WYmyślasz brednie, ze ojciec, którynie widział dziecka to nie rodzina.
Pytanie skoro masz tak radykalne podejście do tematu dlaczego do tej pory nie rozwiązałaś sprawy na gruncie prawnym? Dlaczego pozwalałaś dziecku na wyjazdy w wakacje czy ferie?
Do niby wg ciebie obcego człowieka?

Ocknij się za nim będzie za późno.
Co do Toich wywodów, ze tu nikt zycia nie zna- mylisz się.
My zwyczajnie mamy inny poglad na sprawe niż ty. Dziwne tylko, ze nie potrafisz tego przyjąć do wiadomości.
Wyjazd na wakacje to zupełnie inna bajka niż Komunia. Chrześni na całe szczęście są od mojej strony, wiekszosc obecnych na Komuni ludzi prawie nie zna ojca a pana X owszem. A skoro jesteście WSZYSTKIE takimi psychologami to wyobraźcie sobie dziecko ktore w Kościele ma 2 ojców i nie wie jak ma sie zachować bo nie chce żadnego urazic. Do kogo ma iść kiedy jest stremowane ??? Do wakacyjnego ojca czy do obcego faceta który poświęca mu swój czas ? I uważacie że taka sytuacja jest idealna dla dziecka ? To jest dopiero mętlik w głowie

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
No spoko. Ja jestem typowa wiejsa plotkara a ty <cenzura> matka . I wybacz, skoro piszesz na forum chyba liczysz sie z tym ze mozna przeczytac inne watki. Nie tylko ja stare watki przeczytalam.
Broń Boże nie tyczy się to tylko Ciebie. Wątek tyczy sie konkretnej sprawy więc tego sie trzymajmy

Edytowane przez elvegirl
Czas edycji: 2014-12-09 o 21:11 Powód: usunięcie wulgaryzmu
Stary 2014-12-09, 20:58   #194
paulinika
Zakorzenienie

Tak samo zna tego twego X jak i swojego ojca. A ojciec ma prawo i obowiazek byc na komunii wlasnego dziecka. Normalnie mi sie w glowie nie miesci ze przez TWOJ zal i gorycz cierpi TWOJE dziecko.
Stary 2014-12-09, 21:05   #195
Cherry Blossom Girl
nyan nyan ^^

Cytat:
Wyjazd na wakacje to zupełnie inna bajka niż Komunia. Chrześni na całe szczęście są od mojej strony, wiekszosc obecnych na Komuni ludzi prawie nie zna ojca a pana X owszem. A skoro jesteście WSZYSTKIE takimi psychologami to wyobraźcie sobie dziecko ktore w Kościele ma 2 ojców i nie wie jak ma sie zachować bo nie chce żadnego urazic. Do kogo ma iść kiedy jest stremowane ??? Do wakacyjnego ojca czy do obcego faceta który poświęca mu swój czas ? I uważacie że taka sytuacja jest idealna dla dziecka ? To jest dopiero mętlik w głowie
Już Wasza w tym głowa jako osób dojrzałych by syn w tak ważnym dla siebie dniu czuł się komfortowo i nie skrępowany chciejstwami dorosłych. Nie będzie miał problemu jak się zachować jeśli dacie mu do zrozumienia, że jego uczucia i pragnienia są akceptowane.
Cherry Blossom Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-09, 21:09   #196
_sylwia_czewa
Raczkowanie

Cytat:
Tak samo zna tego twego X jak i swojego ojca. A ojciec ma prawo i obowiazek byc na komunii wlasnego dziecka. Normalnie mi sie w glowie nie miesci ze przez TWOJ zal i gorycz cierpi TWOJE dziecko.
Ty sie chyba za dużo naoglądałaś "Trudnych spraw" moje dziecko nie cierpi i moge Ci to zagwarantować. Ojcem to on jest tylko na akcie urodzenia i nigdzie więcej, alimenty placić musi bo takie jest prawo. Bardzo chętnie bym z tego zrezygnowała gdybym nie musiała go wiecej ogladać, uwierz mi. Moja mama mi czesto mówiła że matka jest tylko jedna a ojców można mieć wielu, w zależności który lepiej Cie traktuje. Ta zasada niestety sprawdziła sie w moim/naszym żuciu. Papier i dna to nie wszystko, w życiu ważne są inne rzeczy. Tak samo małżeństwo tylko na papierze nie jest małżeństwem jeżeli ludzie się zdradzają. Wtedy papier traci swoją wartość. Rozumiesz czy nadal nie za bardzo

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Cherry Blossom Girl Pokaż wiadomość
Już Wasza w tym głowa jako osób dojrzałych by syn w tak ważnym dla siebie dniu czuł się komfortowo i nie skrępowany chciejstwami dorosłych.
Nie znasz tego faceta. Skoro po tym jak sie dowiedział że jestem z kimś zaczął wydzwaniać co pare dni żeby wywalczyć swoją pozycje, uważasz że bedzie umiał zachować się w Kościele ? Ja uważam że jego obecność tylko skomplikuje ten ważny dzień
Stary 2014-12-09, 21:11   #197
paulinika
Zakorzenienie

Wybacz. Nie mam polskiej TV.

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Dziwne. Moja babcia i moj ojciec nawet niekiedy doszli do rekoczynow a jednak obydwoje byli no mojej komunii bo ja tak chcialam. Mozna? Mozna. Tylko Ty masz kaprys zeby tatusia nie bylo bo Tobie to nie lezy. A nie patrzysz na dobro swojego dziecka.
Stary 2014-12-09, 21:12   #198
_sylwia_czewa
Raczkowanie

Cytat:
Ale w swojej przeglądarce z pewnością masz YouTube i inne platformy multimedialne
Stary 2014-12-09, 21:12   #199
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Drogie Panie, schodzicie poniżej dopuszczalnego poziomu dyskusji, radzę wrócić na kulturalne tory
Stary 2014-12-09, 21:16   #200
_sylwia_czewa
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Dziwne. Moja babcia i moj ojciec nawet niekiedy doszli do rekoczynow a jednak obydwoje byli no mojej komunii bo ja tak chcialam. Mozna? Mozna. Tylko Ty masz kaprys zeby tatusia nie bylo bo Tobie to nie lezy. A nie patrzysz na dobro swojego dziecka.
Nadal nie czytasz ze zrozumieniem. Dziecko wyraźnie mówi kogo chce mieć na swojej uroczystości i swoim zaściankowym umysłem nie umiesz zrozumieć że nie jest zastraszone

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Myślę że dalsza rozmowa nic tutaj nie da, więc prosze moderatora o zamknięcie wątku
Stary 2014-12-09, 21:17   #201
ARAKSJEL
Hrodebert

Cytat:
Moja mama mi czesto mówiła że matka jest tylko jedna a ojców można mieć wielu, w zależności który lepiej Cie traktuje.
A to dużo tłumaczy .
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-09, 21:17   #202
Silumin
Zadomowienie

Cytat:
Ty sie chyba za dużo naoglądałaś "Trudnych spraw" moje dziecko nie cierpi i moge Ci to zagwarantować. Ojcem to on jest tylko na akcie urodzenia i nigdzie więcej, alimenty placić musi bo takie jest prawo. Bardzo chętnie bym z tego zrezygnowała gdybym nie musiała go wiecej ogladać, uwierz mi. Moja mama mi czesto mówiła że matka jest tylko jedna a ojców można mieć wielu, w zależności który lepiej Cie traktuje. Ta zasada niestety sprawdziła sie w moim/naszym żuciu. Papier i dna to nie wszystko, w życiu ważne są inne rzeczy. Tak samo małżeństwo tylko na papierze nie jest małżeństwem jeżeli ludzie się zdradzają. Wtedy papier traci swoją wartość. Rozumiesz czy nadal nie za bardzo
hahaha
Jakie to proste.
Silumin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-09, 21:19   #203
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5
Konto usunięte

Cytat:
Nadal nie czytasz ze zrozumieniem. Dziecko wyraźnie mówi kogo chce mieć na swojej uroczystości i swoim zaściankowym umysłem nie umiesz zrozumieć że nie jest zastraszone
No to po co powstał ten wątek? Skoro syn wie, Ty wiesz kogo chcecie mieć na tej komunii?
Wizażanki się wypowiedziały, że nie rozumieją Twojego zachowania, wyraźnie powiedziały dlaczego, Ty natomiast nie spotkałaś się z przychylnymi komentarzami i zaczynasz rzucać się jak piskorz...
Poza tym wybacz, ale robisz dziecku mętlik w głowie jeśli stosujesz zasadę swojej matki... Bo wiesz, z drugiej strony matek tez można mieć klika w zależności od tego która lepsza...
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-09, 21:20   #204
Ingel
Rozeznanie

Szok. Wszystkie, ale to wszystkie dziewczyny powiedzialy Ci, ze robisz dziecku pranie mozgu, Ciebie jednak interesuje przede wszystkim wlasny tylek i nowy facet. Ex alimenty placic musi, ale najlepiej zeby z dzieckiem sie nie widzial, niestety dziecko go interesuje i co Ty teraz masz biedna zrobic, jak nowy facio ma przez to focha?
Wspomnialas o Trudnych sprawach , Twoj przypadek powoli nadaje sie do programu Uwaga.
Ingel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-09, 21:20   #205
ajah
wańka wstańka

Tera nie rozumiem.
Sylwiaczewa miałaś kilku ojców?
Stary 2014-12-09, 21:21   #206
_sylwia_czewa
Raczkowanie

Widać życia nie znacie, matke kocha się bezwarunkowo, ojca kocha się troche inaczej
Stary 2014-12-09, 21:21   #207
paulinika
Zakorzenienie

Nie chce bo Ty mu kazalas wybierac.
Stary 2014-12-09, 21:22   #208
_sylwia_czewa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Tera nie rozumiem.
Sylwiaczewa miałaś kilku ojców?
Nie ojca mam od urodzenia jednego i tego samego
Stary 2014-12-09, 21:22   #209
paulinika
Zakorzenienie

99% wizazanek nie zna zycia Jedynie Sylwia je zna
Stary 2014-12-09, 21:24   #210
ajah
wańka wstańka

sylwia pomieszało ci się.
Matka kocha bezwarunkowo, aojciecnie (wg Fromma)

Dziecko kocha oboje rodziców bezwarunkowo
Tak życia nie znamy, bo nie rozumiemy twojego toku rozumowania (swoją drogą argument znikąd).

Edytowane przez ajah
Czas edycji: 2014-12-09 o 21:25
ajah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości