Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX ! - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-09, 15:13   #751
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
To super, że da się Tomcia uspokoić i jesteście już całkiem odstawieni? U nas też różnie. Ja w ogóle zauważyłam trochę dziwną tendencję, nie wiem z czego to wynika, ale to mnie trochę niepokoi, że jednak najlepsze nocki i ew. drzemka w dzień jest u nas wtedy jak jesteśmy same w domu. Jak bawimy się tylko we dwie, spacer tylko we dwie, obiad, kąpiel, usypianie. Jak jest dodatkowa osoba (niestety również Tż), czy jak nas ktoś odwiedzi, albo my kogoś to już wiadomo, że będzie gorzej. Ale ciągle tych pobudek jest tyle, że nie wyobrażam sobie przenieść Ewy do własnego łóżka.

Tekst cudny
U nas jest identycznie ze mna jak jest sama zasypia w większości przypadków szybko a jak jest tz to masakra...

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
W kwestii zebow pediatrom nie ufam. Rozmawialam z trzema dentystami i tu i w Pl i wszyscy zalecali paste z fluorem. Uzywam elmex, z fluorem

Ja tez słyszałam ze lepiej z fluorem. A co myślicie o szczoteczce elektrycznej dla takich dzieci? Hania nie da sobie ona musi sama i tylko gryzie wiec pomyslałam ze może taka elektryczna lepiej bo jej samo będzie tam szorowalo oczywiście o ile nie będzie sie bać
Stary 2014-12-09, 15:31   #752
sylwietta1988
Zakorzenienie

Dziewczyny, rzućcie pomysłem: wigilie pracową organizujemy, lista stworzona co kto ma przyniesc tylko nie wiem co na nią wpisac, bo byłam z papierami i takie najbardziej tradycyjne rzeczy juz sobi powybierali, tzn krokiet, barszcz, sledzie, ciasto itp. To co mi zostało?
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 16:06   #753
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
a propos wypieków,polecam wam to ciacho:
http://www.mojewypieki.com/post/sern...steczkami-oreo

szybko się robi i znika jak błyskawica, z okazji mikołaja mieliśmy pełną chatę i wszyscy się zachwycali tym ciastem, a wykonanie też bardzo proste.
tyle razy już chciałam zrobić to ciasto bo wygląda a jak mówisz, że dobre to chyba w końcu zrobie
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
U nas jest identycznie ze mna jak jest sama zasypia w większości przypadków szybko a jak jest tz to masakra...

Ja tez słyszałam ze lepiej z fluorem. A co myślicie o szczoteczce elektrycznej dla takich dzieci? Hania nie da sobie ona musi sama i tylko gryzie wiec pomyslałam ze może taka elektryczna lepiej bo jej samo będzie tam szorowalo oczywiście o ile nie będzie sie bać
ja chciałam kupić elektryczną, ale tż mnie wyśmiał i tak kupię ale to juz w przyszłym miesiącu;p
taka- http://sklep.arsdental.pl/dla-dzieci...lat-1-szt.html

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 16:20   #754
elllmi
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Twoj Fifek to od dawna kawaler jak sie patrzy!
I jeszcze na hulajnodze bedzie pomykal
to się dopiero okaże, bo jak mu nie podejdzie, to babcia bedzie smigać

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ja nawet nie probuje, szanuje swoje dziecko

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Dlatego lubię te spodnie co mają gumkę regulowaną na guziki

ale w dresach rzadko takie coś jest, więc trzeba sobie radzic

Cytat:
My tez ze smoczkiem ! A najlepsze ze mam wrażenie ze to nieodłączny element z królikiem zawsze jak ma bebe (smoczek) to musi być tez kiki (królik) i na odwrót. Jak znajdzie np krolika na ziemi gdzieś co go wcześniej rzuciła to zaraz szuka smoka
u nas było tak samo smoczek + pieluszka; jedno bez drugiego nie istniało

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
A w załączniku dla nie Fb, rysunki mojej żabki. Z lewej prezent a z prawej mama

no mama jak się patrzy

Cytat:
Z Biedry :p całe 39zl i super są ! Nawet maja cos Ala teflon w środku hah może mi kiedyś pożyczy
miałam je kupić i nie miałam kasy przy sobie wtedy, a potem już nie było

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ale niestety musimy się wybrać na wizytę do stomatologa. W jednym zębie ma dziurkę
I teraz pytanie: jak Daria ma mi wysiedzieć na fotelu dentystycznym bez płaczu i wyrywania???? Ona tak się zraziła do lekarzy przez te szpitale ....
kurcze, tak szybko dziurka?

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

Dzwoniła moja mama
Młoda znowu miała atak i jest w szpitalu

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 16:25   #755
misiaeel
Wtajemniczenie

a elllmi ta hulajnoga podobno jest dobra- http://allegro.pl/hulajnoga-trojkolo...876760881.html

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 16:34   #756
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Właśnie pytanie: jak sprzątacie pokoje dzieciaków ?Robicie to po każdej zabawie , czy może wieczorem , a może nie sprzątacie i zabawki czekają na kolejny dzień ? No chyba, że ma ktoś luksus że dziecko samo po sobie sprząta ?
Filip nie ma osobnego pokoju i wszystkie jego klamoty są w naszym duzym pokoju, więc z przymusu sprzatam na bieżąco, bo nie miałabym gdzie nogi postawic; ale staram się, żeby sam sprzątał zabawki, którymi się już nie bawi

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
moje młode jeszcze nigdy nie powiedziało mi, że mnie kocha, jak się go pytam, czy może jednak mnie kocha, mówi stanowczo "nie", ale ostati jego tekst bardzo mnie rozczulił. Tomasz nie cierpi ciepłych napoi, pije wszystko na zimno, ostatnio troche zakatarzony, zrobiłam mu ciepłej herbatki z bzu i dodałam miodku, mój syn na to: "bardzo miła ta herbatka, taka ciepła, dziękuję Ewcia"
genialny

Cytat:

my mamy elektryczną, bo TŻ kiedyś kupił małemu, nawet nie wiem po co, bo miał dwie inne zwykłe, ale tak m usie spodobało, ze teraz tylko tą myjemy

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
a elllmi ta hulajnoga podobno jest dobra- http://allegro.pl/hulajnoga-trojkolo...876760881.html
oooo, zlitowała się dzieki

Stary 2014-12-09, 17:14   #757
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
tyle razy już chciałam zrobić to ciasto bo wygląda a jak mówisz, że dobre to chyba w końcu zrobie

ja chciałam kupić elektryczną, ale tż mnie wyśmiał i tak kupię ale to juz w przyszłym miesiącu;p
taka- http://sklep.arsdental.pl/dla-dzieci...lat-1-szt.html
Fajna !! Ja widziałam taka z hello kitty w super pharm chyba kupie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
Filip nie ma osobnego pokoju i wszystkie jego klamoty są w naszym duzym pokoju, więc z przymusu sprzatam na bieżąco, bo nie miałabym gdzie nogi postawic; ale staram się, żeby sam sprzątał zabawki, którymi się już nie bawi

genialny

my mamy elektryczną, bo TŻ kiedyś kupił małemu, nawet nie wiem po co, bo miał dwie inne zwykłe, ale tak m usie spodobało, ze teraz tylko tą myjemy

oooo, zlitowała się dzieki

A jaka macie??
Stary 2014-12-09, 17:17   #758
meneq
Zakorzenienie

ezzo chodzi o remineralizacje szkliwa. Zeby mleczne sa z zasady slabe, podatne na prochnice a zwiazki fluoru pomagaja przed nia chronic. Pasta bez fluoru poza "poslizgiem" podczas szczotkowania chyba nic wiecej nie robi
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 17:27   #759
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Jestem jak obiecałam. .. nadrabiam.
Witam Was

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 17:41   #760
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
A jaka macie??

żadną specjalną chyba, nic na niej nie pisze, tylko Zygzak Mcqueen jest narysowany

Stary 2014-12-09, 17:48   #761
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

Dziewczyny szukające pracy, trzymam mocno kciuki za jej szybkie znalezienie aha, u nas w wyniku wyborów zmienil sie wójt i juz zapowiedzial wczoraj na pierwszej sesji zmiany kadrowe w urzedach i szkole mam nadzieje, ze mam szanse, bo nauczycielki to juz dawno wieku emerytalnego dobiły i blokują stanowiska, a poprzedni wojt nic z tym nie robil bo dyrektorką była (znaczy jeszcze jest) jego bratowa, ale bedą zmiany
a jak nie to mysle nad biedronką albo rossmannem
dlatego ja sie modlilam zeby obecny wojt zostal
zostal
trzymam kciuki za nowa prace
u nas gary robia furore juz od wiosny gdzies
lwow, ale B. duuzo pije! to ja sie jaram bo ostatnio mlody troche w nocy zaczal popijac!

hope - nie namawiam moj tez nie pije, raczej okazjonalnie tylko ale czasem jest tak ze trzeba gdzies jechac i niewiadomo czy mozna czy nie, my juz dawno o tym myslelismy wiec teraz mam problem z glowy jesli chodzi o prezent
brawa za bezsmoczkowa drzemke!
przykro mi z powodu siostry, oby szybko cos podzialali w tym temacie!

nina - wow! moj jak narazie rysuje bezksztaltne homoniewiadomo ale lubi bardzo

lenova - staram (y) sie sprzatac po kazdej zabawie. o wlasnie sam pieknie sprzata zieziatka bo zachcialo mu sie puzli. powiedzialam ze dam puzle jak posprzata . i o dziwo sprzata nie chce laczyc zabawek bo wtedy wychodzi bajzel tak ze szok.

ezzo - padlam z herbatki!

ktoras wstawila oreo - ostatnio sis robila na mikolajki, super ciacho!

[QUOTE=sylwietta1988;49275 205]Dziewczyny, rzućcie pomysłem: wigilie pracową organizujemy, lista stworzona co kto ma przyniesc tylko nie wiem co na nią wpisac, bo byłam z papierami i takie najbardziej tradycyjne rzeczy juz sobi powybierali, tzn krokiet, barszcz, sledzie, ciasto itp. To co mi zostało?[/QUOTE]

zjesc to ze smakiem

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 17:59   #762
hope01
Zakorzenienie

Masakra. Od południa miejsca nie mogę sobie znaleźć a z drugiej strony robiłam tak prymitywnie przyziemne rzeczy jak malowanie paznokci
Jeszcze kuźwa z tym samochodem. Nie wina TZta a uwierzcie mi, PZU traktuje nas jak sprawców, wszystko z łaską o wszystko się trzeba prosić.Wiecie na ile w koszorysie wycenili malowanie? 30 zł tak 30 zł wg nich za lakiernika. Odwołujemy się, czekamy na rzeczoznawcę od mechanika, przecież to masakra jest. Zaproponowali 2000 zł, gdzie przesunęlo silnik, drzwi, poszła poduszka pod skrzynią, cięgło pękło, biegi nie chodzą i inne wewnętrzne zniszczenia,a oni w kosztorysie zaznaczyli, że to ceny netto i najwyższe z możliwych czyt. tak jakby ktoś sobie na firmę na sprzedaż zakupił, a nie tak jak zwykły szarak kupi w sklepie mechanicznym.

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 18:00   #763
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Ezzo fajnie ze pytasz idzie lepiej niż myślałam jedyny placz moze 10 min byl w niedziele w nocy a tak średnio 3 -4 razy dziennie wola cacy cacy cycusia, glaska mnie i caluje po cycy mówi Dziękuję i tyle chyba ja gorzej to znioslam
Poza tym mamy masakrę w nocy ale to od miesiąca wiec nie związane
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 18:05   #764
LadyWhisper
Zakorzenienie

ile naklepały szalone!
nie dam rady teraz nadrobić idę biegać se jakąś 16tkę

przyszedł warsztat boikido dla Pietraszka i nie wiem jak wytrzymam do świąt, chyba rozpakuję po kryjomu

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 18:09   #765
hope01
Zakorzenienie

Pstryniu, Kochana, ale ja Ci dziękuję za sugestię on kiedyś coś tam patrzył, a później sam stwierdził, że on pije kilka razy w roku i że się nie opłaca

Młoda jutro chyba wyjdzie bo w sączu to nic nie narobią.. Wyniki krwi ma perfecto. Jedynie na obserwacje. tyle tylko że tacie się udało przełożyć Kraków z 22 na 17.12.
Żeby się jej padaczka ujawniła w 16 roku zycia dopiero?
Meneq mogłabyś spytać TZta co o tym sądzi?

Stary 2014-12-09, 18:19   #766
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Pstryniu, Kochana, ale ja Ci dziękuję za sugestię on kiedyś coś tam patrzył, a później sam stwierdził, że on pije kilka razy w roku i że się nie opłaca

Młoda jutro chyba wyjdzie bo w sączu to nic nie narobią.. Wyniki krwi ma perfecto. Jedynie na obserwacje. tyle tylko że tacie się udało przełożyć Kraków z 22 na 17.12.
Żeby się jej padaczka ujawniła w 16 roku zycia dopiero?
Meneq mogłabyś spytać TZta co o tym sądzi?
no moj wlasnie tez tak "poradnie"to kilka razy w roku se golnie ale byly juz takie sytuacje ze alko bardzo by sie przydal... nie namawiam ja sie ciesze poprostu ze mam prezent z glowy

Stary 2014-12-09, 18:27   #767
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ile naklepały szalone!
nie dam rady teraz nadrobić idę biegać se jakąś 16tkę

przyszedł warsztat boikido dla Pietraszka i nie wiem jak wytrzymam do świąt, chyba rozpakuję po kryjomu

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
Polecam kibel na rozpakowywanie ;D

Cytat:
Masakra. Od południa miejsca nie mogę sobie znaleźć a z drugiej strony robiłam tak prymitywnie przyziemne rzeczy jak malowanie paznokci
Jeszcze kuźwa z tym samochodem. Nie wina TZta a uwierzcie mi, PZU traktuje nas jak sprawców, wszystko z łaską o wszystko się trzeba prosić.Wiecie na ile w koszorysie wycenili malowanie? 30 zł tak 30 zł wg nich za lakiernika. Odwołujemy się, czekamy na rzeczoznawcę od mechanika, przecież to masakra jest. Zaproponowali 2000 zł, gdzie przesunęlo silnik, drzwi, poszła poduszka pod skrzynią, cięgło pękło, biegi nie chodzą i inne wewnętrzne zniszczenia,a oni w kosztorysie zaznaczyli, że to ceny netto i najwyższe z możliwych czyt. tak jakby ktoś sobie na firmę na sprzedaż zakupił, a nie tak jak zwykły szarak kupi w sklepie mechanicznym.

Co za debile .....

Powiedzcie mi mam pytanie bo Chciałam dzis zrobić Hani zabawę ze segregujemy duplo wg kolorów i zaczęłam wrzucać wszystkie czerwone do pudełka i mówiłam zeby dawała czerwone no a ona wszystkie jak leci chciała dawać no i teraz nie wiem czy zlała moja zabawę czy sie tym martwić. Kiedyś np ustawiała wszystkie niebieskie drewniane klocki ale wydaje mi sie ze to raczej według kształtów bo one wszystkie były kwadratowe. Duplo tez segreguje wg kształtów i zbiera same te kwadraty
Stary 2014-12-09, 19:13   #768
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dziewczyny nadrobilam Wszytsko i mialam pozaznaczane-ale tz zadzwonił i Wszytsko szlag trafił. A zadzwonił miałam wracać do domu już - a tu nawet na metr nie ma widoczności. Jeszcze nigdy takiej mgły nie widziałam a co dopiero w nią jechać . Ale miałam stracha jechałam 5km/h i to było mega szybko:banghead:

FEWCIU jak dobrze jesteście całe i zdrowe. Pomyślcie o tym co dziewczyny pisały-reset od tego wszystkiego absolutnie Wam się przyda. Koniecznie! !

LANOVA gratuluję udanej randki z tz

HOPE u mojego tz alkomat napewno się się akurat przydał tyle ze taki wiarygodny sporo kosztuje. Ja tz kupiłam portfel rękawiczki kosmetyczkę i 2 słowniki norweskie
A co do mnie to jedynym nim "marzeniem" to voucher na porządne czyszczenie twarzy

BOKEH Hania cudnie gotuje. . Gdzie te nasze dzidzie?

SILVER ogromnie się ciesze ze będziecie mieli swoje większe 4 kąty. To taki prezent na święta. Super!

Dlaczego przegapiłam zestawy z Lidla. .o jakie chodzi? Pizze itd?

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, rzućcie pomysłem: wigilie pracową organizujemy, lista stworzona co kto ma przyniesc tylko nie wiem co na nią wpisac, bo byłam z papierami i takie najbardziej tradycyjne rzeczy juz sobi powybierali, tzn krokiet, barszcz, sledzie, ciasto itp. To co mi zostało?
Sałatka

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-12-09 o 19:16
Stary 2014-12-09, 19:21   #769
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej hej
Poświęciłam drzemkę młodzieży ale nadrobiłam wszystko

Pstryczku- miałam Ci napisać o tym materacu ale że nie miałam ostatnio czasu to dopiero teraz. Wybacz Kupiliśmy wysokoelastyczny,zasięgaj ąc opini tu i tam,wybierając plusy i minusy,zmieniając decyzję tysiąc razy stwierdziliśmy że ten jest najlepszy i najzdrowszy dla takich maluchów jak nasze. Firma Hevea-z tej mamy.

Bokeh-nie pokazywałam łóżka małego. Ale mamy drewniane z barierką na 3/4 łóżka i z szufladą na pościel. Jak znajdę to pokaże.
Mały dziś z niego wylazł i połową leżał u siebie a połową u nas w nogach (mamy obok siebie) no i wzięliśmy go do siebie w środeczek i spaliśmy już do rana razem Chyba po to tylko była ta zmiana

Szklanka-dziękuje że pytasz U teściów fajnie,miła,rodzinna atmosfera-odpoczełam od swoich wiecznie marudzących rodziców. Moja teściowa to złota kobieta-jest taka ciepła i wyrozumiała,nigdy nie słyszałam żeby na kogokolwiek narzekała, no i dzięki wyjazdowi trochę odpoczęłam bo mały miał tyle atrakcji że mamy i taty nie zauważał nawet Dziadkowie i wujek nas wyręczali w opiece właściwie. Fajnie było.

To chyba tyle...
Wróciłam strasznie połamana od nich,dziś jest już lepiej ale wczoraj nie miałam nawet sił się umyć. Odwlekłam do dziś rana
Wygląda na to że to na chorobę ale pożyjemy zobaczymy.

Pisałyście o zwyczajach świątecznych. U nas w domu na Mikołajki były paczki z owocami i czymś słodkim albo zwykła czekolada lub Mikołaj z czekolady (zależało od funduszy pewnie ). Natomiast w noc wigilijną przychodził (niby) w nocy Mikołaj i zostawiał prezenty pod choinką,z czasem (zarazem też z wiekiem) prezenty dostawaliśmy po kolacji wigilijnej.

Nie chciałam za bardzo Oskarowi mieszać w głowie tym że Mikołaj do niego przyjdzie i w Mikołajki i w Wigilię bo to trochę dziwne,że czemu niby dwa razy? To wymyśliłam mu historię że (6.12) Mikołaj ma imieniny i z tej okazji daje grzecznym dzieciom drobne upominki (dostał drewniane puzle/układanke z Lidla i tyle) a w Wigilię dostanie już normalne gwiazdkowe Mikołajowe prezenty ( tak jak było u nas w zwyczaju,tradycji).
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 19:31   #770
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej hej
Poświęciłam drzemkę młodzieży ale nadrobiłam wszystko

Pstryczku- miałam Ci napisać o tym materacu ale że nie miałam ostatnio czasu to dopiero teraz. Wybacz Kupiliśmy wysokoelastyczny,zasięgaj ąc opini tu i tam,wybierając plusy i minusy,zmieniając decyzję tysiąc razy stwierdziliśmy że ten jest najlepszy i najzdrowszy dla takich maluchów jak nasze. Firma Hevea-z tej mamy.

Bokeh-nie pokazywałam łóżka małego. Ale mamy drewniane z barierką na 3/4 łóżka i z szufladą na pościel. Jak znajdę to pokaże.
Mały dziś z niego wylazł i połową leżał u siebie a połową u nas w nogach (mamy obok siebie) no i wzięliśmy go do siebie w środeczek i spaliśmy już do rana razem Chyba po to tylko była ta zmiana

Szklanka-dziękuje że pytasz U teściów fajnie,miła,rodzinna atmosfera-odpoczełam od swoich wiecznie marudzących rodziców. Moja teściowa to złota kobieta-jest taka ciepła i wyrozumiała,nigdy nie słyszałam żeby na kogokolwiek narzekała, no i dzięki wyjazdowi trochę odpoczęłam bo mały miał tyle atrakcji że mamy i taty nie zauważał nawet Dziadkowie i wujek nas wyręczali w opiece właściwie. Fajnie było.

To chyba tyle...
Wróciłam strasznie połamana od nich,dziś jest już lepiej ale wczoraj nie miałam nawet sił się umyć. Odwlekłam do dziś rana
Wygląda na to że to na chorobę ale pożyjemy zobaczymy.

Pisałyście o zwyczajach świątecznych. U nas w domu na Mikołajki były paczki z owocami i czymś słodkim albo zwykła czekolada lub Mikołaj z czekolady (zależało od funduszy pewnie ). Natomiast w noc wigilijną przychodził (niby) w nocy Mikołaj i zostawiał prezenty pod choinką,z czasem (zarazem też z wiekiem) prezenty dostawaliśmy po kolacji wigilijnej.

Nie chciałam za bardzo Oskarowi mieszać w głowie tym że Mikołaj do niego przyjdzie i w Mikołajki i w Wigilię bo to trochę dziwne,że czemu niby dwa razy? To wymyśliłam mu historię że (6.12) Mikołaj ma imieniny i z tej okazji daje grzecznym dzieciom drobne upominki (dostał drewniane puzle/układanke z Lidla i tyle) a w Wigilię dostanie już normalne gwiazdkowe Mikołajowe prezenty ( tak jak było u nas w zwyczaju,tradycji).
fajna historyjka z tym miklajem
dzia! a dasz link do tego materaca? ile ksztowal?

Stary 2014-12-09, 19:57   #771
litllesweetangel
Lurker ;)

Babcia tego chlopca co prawie zamarzl juz udziela wywiadu tylko dla Uwagi

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 20:06   #772
mala_19kw
Zakorzenienie

http://www.agito.pl/pokoik-dzieciecy...31-652032.html
Braliśmy z agito bo tu wyszło najtaniej. Mamy ten za 116zł (ale ten drugi też jest wysokoelastyczny tylko masz ładny pokrowiec ),właściwości są te same. Ogólnie one są dość drogie,ale tu jest właśnie fajna okazja.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 20:11   #773
hope01
Zakorzenienie

Ale mnie dziecko dzis przeciagnelo...
Dziewczyny ale mam ostatnio niechciej porzadkowy.. Nic mi sie nie chce robić a jakby ktos w gosci przyszedl to bym sie pod ziemie zapadla ..

Stary 2014-12-09, 20:38   #774
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Dziewczyny ale mam ostatnio niechciej porzadkowy.. Nic mi sie nie chce robić a jakby ktos w gosci przyszedl to bym sie pod ziemie zapadla ..
Ja tez. .. normalnie "koty" latają u mnie w domu. A prasowania. .....STERTA!

Stary 2014-12-09, 20:43   #775
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ale niestety musimy się wybrać na wizytę do stomatologa. W jednym zębie ma dziurkę
I teraz pytanie: jak Daria ma mi wysiedzieć na fotelu dentystycznym bez płaczu i wyrywania???? Ona tak się zraziła do lekarzy przez te szpitale ....
O, kurcze, nie dziwie sie, ze sie stresujesz...

Ja bym probowala z jakas ksiazeczka (my mamy taka, w ktorej dwie strony sa o wizycie u dentysty)+zabawa.

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
No my już byliśmy pełni nadziei , że jak będzie miała swój pokój to będzie spała sama. Sama chętnie przeszła do nowego pokoju, na nowe duże łóżko ale w nocy jak się budzi to krzyczy mama, albo przyjdzie w nocy do nas , wcześniej jeszcze wchodziła do łóżka a teraz nie "mama do niuni potoju spać".Jak mama w weekend w szkole to tatuś z niunią spać. Także no oby tylko do komunii a nie 18tki
Łooo, to macie wyzszy level!

Spoko, teraz dzieci szybko dojrzewaja, takze po komunii bedzie juz chciala z kim innym spac

U nas w wakacje () byl czas, ze spal sam. Potem zaczely sie nocne wedrowki, a teraz jest pelnoprawnym lokatorem naszego lozka
Poza tym mam problem z TZ, bo on nie widzi problemu i nie chce, zeby Kuba spal sam

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 20:53   #776
litllesweetangel
Lurker ;)

Jesli chodzi o spanie, to mala codziennie w okolicach 2 w nocy budzi sie i przylazi do nas Musimy kupic jeszcze jedna koldre, bo pod jedna sie nie miescimy w 3 i zazwyczaj ktores z nas spi pod kocem
W ogole mi sie nie podoba to wspolne spanie. Jestem obolala, pokopana, nie moge sie przytulic do tza i mam motyw czuwania czy ona przypadkiem znowu nie wturla sie na tza i spadnie z jego strony :/ Wiec spie kiepsko...

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 20:59   #777
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Hope, luz w du*pie jak to mawia slynny skoczek

Moim mottem zyciowym jest "tylko nudne kobiety maja nieskazitelnie czyste domy" POLECAM!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 21:02   #778
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dalej spadamy w dół Blanka ma zapalenie ucha Mojej mamie zalało się mieszkanie, świeżo po remoncie, dopiero wstawiła meble, cały parkiet do wymiany, ściany meble, sprzęty Mam dośc
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 21:03   #779
bokeh
Zakorzenienie

A ja z kolei mam dzis taki dzień ze ciagle ccje bliskości Hani. Miałyśmy dość fajny dzień poszłyśmy na zakupy w tuli potem oglądała bolka i Lolka wtulona we mnie potem sie razem wykapalysmy no i właśnie zasnęła przytulona i jakoś tak przykro mi sie zrobiło ze takie cos nie trwa wiecznie niedługo juz nie będziemy sie mieścić razem do wanny spać tez juz nie będzie z nami chciała i w ogóle dorośnie no ale wiecie... Taki dzień
Stary 2014-12-09, 21:07   #780
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Polecam kibel na rozpakowywanie ;D

Co za debile .....

Powiedzcie mi mam pytanie bo Chciałam dzis zrobić Hani zabawę ze segregujemy duplo wg kolorów i zaczęłam wrzucać wszystkie czerwone do pudełka i mówiłam zeby dawała czerwone no a ona wszystkie jak leci chciała dawać no i teraz nie wiem czy zlała moja zabawę czy sie tym martwić. Kiedyś np ustawiała wszystkie niebieskie drewniane klocki ale wydaje mi sie ze to raczej według kształtów bo one wszystkie były kwadratowe. Duplo tez segreguje wg kształtów i zbiera same te kwadraty

Michał też jeszcze nie łapie takiej zabawy

Rany, nie mam na nic czasu. Praca potem dziecko uwieszone nogi. Nawet jak do kibla idę to jest ryk i krzyk histeryczny mamaaaaaaaaa. Dziś jeszcze darował sobie drzemkę więc czuję się potwornie. No ale o 20 zasnął.
Doszły nam cotton balls! cudne są. Nic nie nadrobiłam bo nie mogę nawet usiąść bo jest ryk. Nie wiem czy to norma, ale ja jestem tym wykończona, zwłaszcza że mam taki charakter, że potrzebuję chwili dla siebie. No ale cóż, za jakieś 15 lat może... Idę z książką do łóżka bo padam na twarz.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości