Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-09, 21:43   #4921
nouvelle2
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Hottie07 przed świętami jest taki kocioł i stąd te opóźnienia do tego stopnia, że np. przy paczkomatach stoją dodatkowe samochody z paczkami, które się nie mieszczą do paczkomatów. Zawsze mi żal tych kierowców, bo przecież co można robić cały dzień siedząc pod paczkomatem

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 21:43   #4922
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lillkaa Pokaż wiadomość
Ja nr 3 - 177 cm
dobra dobra, witam się ja- olbrzymka- 178 cm i patrzę na was z góry hahaha
Stary 2014-12-09, 21:43   #4923
anyolek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Anyolek ide oglądać oyster https://www.google.co.uk/search?q=oy...&bih=208&dpr=2, mam nadzieje ze na żywo bedzie ok. Znajoma miała taki przy córeczce i była zadowolona. A ten jest model nowszy.
Podobają mi sie wózki Icandy ale za duzo ich na gumtree nie ma
Oyster są fajne iCandy też mi się podobają, zwłaszcza Peach, ale nie chcemy wydać więcej niż £400-£500... więc wciąż szukam tego jedynego
Stary 2014-12-09, 21:43   #4924
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
:serce młodego jak dzwon, nie ma żadnych wad ani w przepływach, ani w budowie serca, wyszłam taka zadowolona ze zapomniałam zapłacić za wizytę pani kardiolog juz po minucie powiedziała, że wszytsko w porządku, ale wszytsko dokładnie sprawdziła i posłuchałyśmy serduszka, cudowna wiadomość
super wiadomość, dobrze że wszytsko jest dobrze
Stary 2014-12-09, 21:50   #4925
Hottie07
Zakorzenienie

nouvelle2 dlatego czekam cierpliwie jeszcze muszę prezent na chrzciny zamówić , byle do świąt doszedł - będę to robić zaraz
Stary 2014-12-09, 21:55   #4926
EdithS
Zadomowienie

Dziękuję Dziewczyny! Jestem taka szczęśliwa, że Helenka zdrowo rośnie i chyba dziś wreszcie spokojnie zasnę i nie będę myśleć o tej szyjce. Namówiłam tż, że skoro tak ładnie o siebie dbam, to musi mnie zabrać po zakup choinki i się zgodził, więc może w weekend pojedziemy upolować drzewko w doniczce i zrobię już w domu świąteczny nastrój
Jak lekarz powiedział ile Mała waży, to zapytałam czy się nie pomylił ale mnie uspokoił i powiedział, że jak na początek 29tc to jest ok
teraz trzymam kciuki za Wasze nadchodzące wizyty

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
a ja mam takie pytanie zastanawiałyście się nad koszulami do szpitala? wszystkie bierzecie takie duże (w sensie, że brzuch wam się mieści) czy np 1 dużą a 2 mniejsze, jak już będziecie po porodzie? bo chce sobie kupić te koszule tylko nie wiem jakie czy wszystkie takie workowate? a i czy wszystkie do karmienia takie specjalne czy planujecie jakąś np na ramiączkach??
no więc ja do porodu wezmę jakąś starą, której nie będzie mi żal wyrzucić. Mam od siostry 2 koszule do karmienia, ale one mają takie niezręczne wycięcia na biuście, że wszystko przez nie wychodzi, i cyc i stanik widać i to centralnie w tych cięciach, więc chyba coś zakupię. Myślałam o czymś odpinanym, żeby służyło też później, novuelle2 masz sprawdzony ten komplet, który wkleiłaś? Bardzo ładne wzory, a szlafroka nie mam, więc komplet byłby w sam raz.
A co do rozmiaru. Jak leżałam teraz w szpitalu to miałam na sobie moje koszule s i opinały się lekko na brzuchu tylko, więc jakiś wielkich kupować nie będę, bo po co kilka dni później w worach spać

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
smutno mi wg czekamy za kredytem , a potem czekać znowu za oddaniem mieszkania a do marca już mało czasu jestem zła że tak to się wlecze
a juz chce sobie wszystko poustawiać i wg,
nawet lodówki pralki kuchenki nie mozemy kupić juz bo nie mamy gdzie tego trzymać wszedzie wszystkiego pełno
pracowłam kiedyś w banku i z doświadczenia wiem, że czasem trzeba się przypomnieć. W banku teraz gorący okres, mają parcie na sprzedaż, by podbić sobie premie na koniec miesiąca, więc może zadzwoń i zapytaj, kiedy wreszcie możecie podpisać umowę, jak myślisz? Moja siostra brała kredyt mieszkaniowy i też czekała za telefonem, w końcu sama się odezwała i na następny dzień już byli w banku

Edytowane przez EdithS
Czas edycji: 2014-12-09 o 21:59
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 21:57   #4927
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
u mnie już 85 dni powoli zbliżamy sie do godziny "zero"
Cytat:
nie ukrywam że się boję ale skoro moja mama przeżyła dwa porody to wszytsko jest dla ludzi
Gratuluję udanej wizyty! i bardzoo sie cieszę, ze SERDUSZKO zdrowe
a co do porodu, to naprawdę już mało Ci zostało

Cytat:
dzisiaj nic nie robiłam w sumie a zmęczona jak koń;/
nie wiem skąd to zmęczenie ostatnio najlepiej to bym ciągle drzemała;/
jeszcze w tv nic nie ma
ja też taka jakaś zmęczona. czasami obawiam się, ze to cukier skacze... i mimo zrobionej krzywej moze cos się dziać niedobrego. ale ja to jak tylko jestem u rodziców mierzę cukier ( tato mój ma cukrzyce) i jak narazie wszytsko ok.
i tez dzisiaj wstałam o 9. a już ok. 12 spałam do 14

Cytat:
a ja mam takie pytanie zastanawiałyście się nad koszulami do szpitala? wszystkie bierzecie takie duże (w sensie, że brzuch wam się mieści) czy np 1 dużą a 2 mniejsze, jak już będziecie po porodzie? bo chce sobie kupić te koszule tylko nie wiem jakie czy wszystkie takie workowate? a i czy wszystkie do karmienia takie specjalne czy planujecie jakąś np na ramiączkach??
no moja ma chyba XXXL jedna ma rękaw 3/4 druga z krótkim rekawem. obydwie rozpinane do dołu przy biuscie na guziczki, jakos poradzę sobie z karmieniem. bo na mnie nie ma typowo fasonu ciażowego
a co do staników/ do karmienia, to ponoć tanie ok. 20zł są w Kiku. ja zamierzam taki kupić. tzn. z dwa by mieć na zmianę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-09, 22:00   #4928
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
widzialam, fajny jest tylko mi się wydaje ta spacerówka taka maleńka. Ale na żywo nigdy jej nie widziałam, może tylko takie sprawia wrażenie
Ja widziałam już kilka razy i to dwa różne. Ktoś w moich okolicach je ma. Dla mnie trochę kosmiczne
Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam studniówkę, jak ja mogłam to przeoczyć 99 dni aż strach się bać
za 99
Cytat:
nie ukrywam że się boję ale skoro moja mama przeżyła dwa porody to wszytsko jest dla ludzi
Moja mama przeżyła 5 porodów. Żyje i ma się dobrze.
Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
My już po wizycie, na szczęście nie będzie szpitala, szyjka nadal ma 15mm i jest 1cm rozwarcie, ale nic nie poszło głębiej, jest jak było. Nadal mam się oszczędzać i poza lekami, które mam jeszcze muszę brać regularnie żelazo, bo anemia już się wdarła. Odetchnęłam, że mogę zostać w domu.
Mała ładnie rośnie, wszystko z nią w porządku i teraz uwaga: noszę w sobie 1400g Szczęścia!!! Ale urosła co??? Przez 2 tygodnie nasza Helenka urosła 0,5kg pytałam lekarza, czy to dużo, ale powiedział, że jest jak najbardziej w normie, zdrowa dziewczynka
A moja waga stoi w miejscu od 3 wizyt, przytyłam 200gram, hehe mogłoby tak być co wizytę
:
Dobrze, że szyjka trzyma. A córa niezły klopsik
Cytat:
O widzisz, super oszczędzanie się i leżenie nie poszło na marne a mała jaka duża juz, moja ma dopiero ledwo ponad 800
Mój 1 kg. Ale to chłopak jednak to i masa musi być.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 22:03   #4929
nouvelle2
Zakorzenienie

Ediths tak, sprawdzone, tzn. nie karmiłam jeszcze w tej koszuli oczywiście ale wydaje mi się bardzo praktyczna Materiał wystarczy odgiąć, nie trzeba się martwić odpinaniem i zapinaniem. I nie ma szans żeby tam biust wychodził czy stanik był widocznyDostałam ten komplet w prezencie i już porządnie wymacałam materiał, naprawdę wysoka jakość, piękne kolory.
Tylko musisz sprawdzić wymiary poszczególnych rozmiarów, bo ja szlafrok mam s, a koszulę większą.

Stary 2014-12-09, 22:13   #4930
EdithS
Zadomowienie

kurcze nie mogę też cytować, bo coś nawala.

Nouvelle2 dziękuję! to już wiem, o co poproszę na gwiazdkę
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 22:15   #4931
ewka5891
Zakorzenienie

Na początku mojej przygody z karmieniem nosiłam koszule nocne dla matek karmiacych, pózniej miałam spodenki do spania i koszulkę którą podciagalam do góry, bo tak było mi wygodniej.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 22:19   #4932
ojustyna
Zadomowienie

dziwny dzień za mną, ,jakieś zachcianki, płacz bo nie dostałam darmowej paczuszki (zostałam okrzyknięta dzieciakiem) ale w ramach pocieszenia dostałam od TŻ wafelki i przestałam rozpaczać czasami nie poznaje samej siebie co hormony robią z kobietą jeszcze kilka takich akcji i zacznę się bać jeździć po sklepach, bo jak TŻ nie kupi mi tego co chcę, to dojdzie do tego że położe się na bodłoge i zaczne walić rękoma i nogami

a poza tym, pochwale się i ja dzisiejszymi zakupami i mimo że to nie butelki/smoczki/ubranka/wózek też cieszy --> okap kuchenny i farba do kaloryferków i gładź szpachlowa
Stary 2014-12-09, 22:51   #4933
marcia45
Zadomowienie

niunia przypomnij sie w banku moze, nie wiem jakie masz warunki, ale odstycznia wymagany 10%wklad wlasny i decyzja chyba tez ma termin waznosci. Tez mielismy przeprawe z kredytem i najgorzej ze o wszystko trzeba zadbac samemu.

edits gratki wizyty, też chcę już choinkę a na razie w salonie kartony

Ja bym już chciała dołączyć do wózkowej listy, niby jestem zdecydowana na joolza ale jak nic używanego sie nie trafi to nie wyczaruje i wtedy to juz mi obojetnir, niech TZ wybiera. Nouvelle ile planujesz przeznaczyc na joolza? Kupujesz nowy jak się używany nie trafi? Stokke widziałam na żywo, spacerówka wydałam mi sie większa niż w joolzie nawet.

Prawdopodobnie od stycznia pojde na l4, to juz bede mogla byc z Wami na biezaco.

Ciekawe ktora bedzie najdluzej na watku pracowac, ale juz nie ja

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-09, 23:31   #4934
aaakarolina
Wtajemniczenie

ale wizaż wariował dzisiaj

Cytat:
czekamy na podpisanie umowy z bankiem , decyzja dawno juz jest ,zdjecia mieszkania zrobione a jak nie dzwonia tak nie dzwonia!!
ehhh pamiętam ile się nadenerwowałam przy kredycie...ile biegania, papierów nie wyobrażam sobie robić tego wszystkiego w ciąży...trzymam kciuki żeby poszło jak najszybciej

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
dobry wieczór

ale wizaż szaleje - od godziny próbuję coś napisać

EdithS i Tepsa gratuluję wizyt - super, że wszystko ok

a ja się pochwalę - zrobiłam pierwszy od niepamiętnych czasów zakup dla mnie - kupiłam sukienkę - w pierwszy dzień świąt mamy chrzciny u mojego kuzyna http://allegro.pl/happymum-sukienka-...860496096.html
bardzo ładna kojarzy mi się ze świętami

Cytat:
Hottie07 ale piękna ta sukienka!! idealna na taka większą okazję

jeżeli jesteśmy w temacie koszul, to ja bardzo polecam ten zestaw: http://allegro.pl/komplet-ciazowy-sz...856791887.html rewelacyjna jakość, szlafrok jest taki mięsisty i gruby
Zależało mi na tym żeby w koszuli do karmienia nie było guzików, bo to ciężko rozpiąć np. po ciemku, a na dodatek słyszałam, że niektóre lubią się co chwila rozpinać
bardzo ładny ten komplet, ale jak dla mnie trochę drogi zresztą szlafrok już mam więc szukam samych koszul i to nie za drogich bo później nie mam zamiaru ich nosić
co do szlafroka polecam wziąć jakiś cieńszy bo na porodówkach podobno tropiki

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
dziwny dzień za mną, ,jakieś zachcianki, płacz bo nie dostałam darmowej paczuszki (zostałam okrzyknięta dzieciakiem) ale w ramach pocieszenia dostałam od TŻ wafelki i przestałam rozpaczać czasami nie poznaje samej siebie co hormony robią z kobietą jeszcze kilka takich akcji i zacznę się bać jeździć po sklepach, bo jak TŻ nie kupi mi tego co chcę, to dojdzie do tego że położe się na bodłoge i zaczne walić rękoma i nogami

a poza tym, pochwale się i ja dzisiejszymi zakupami i mimo że to nie butelki/smoczki/ubranka/wózek też cieszy --> okap kuchenny i farba do kaloryferków i gładź szpachlowa
hehe też ostatnio dla mnie najlepsze takie zakupy ostatnio cieszyłam się jak dziecko z zakupu listew podłogowych

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
niunia przypomnij sie w banku moze, nie wiem jakie masz warunki, ale odstycznia wymagany 10%wklad wlasny i decyzja chyba tez ma termin waznosci. Tez mielismy przeprawe z kredytem i najgorzej ze o wszystko trzeba zadbac samemu.

Ja bym już chciała dołączyć do wózkowej listy, niby jestem zdecydowana na joolza ale jak nic używanego sie nie trafi to nie wyczaruje i wtedy to juz mi obojetnir, niech TZ wybiera. Nouvelle ile planujesz przeznaczyc na joolza? Kupujesz nowy jak się używany nie trafi? Stokke widziałam na żywo, spacerówka wydałam mi sie większa niż w joolzie nawet.

Prawdopodobnie od stycznia pojde na l4, to juz bede mogla byc z Wami na biezaco.

a dużo jeszcze Was pracuje? ja czasem mam taką ochotę wrócić do pracy...ale przyznaję, że teraz już byłoby mi ciężko chyba
Stary 2014-12-10, 05:49   #4935
anyolek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
a dużo jeszcze Was pracuje? ja czasem mam taką ochotę wrócić do pracy...ale przyznaję, że teraz już byłoby mi ciężko chyba
Ja niestety jeszcze pracuję i będę pracować do conajmniej połowy lutego
Tutaj niestety żaden lekarz nie da zwolnienia z powodu ciąży, chyba, że naprawdę coś się dzieje... Wtedy zrobią szczegółowe badania i może wyślą na L4... W każdym razie od kiedy tutaj jestem (ponad 10 lat) każda koleżanka w ciąży pracowała do momentu rozpoczęcia urlopu macierzyńskiego (zwykle ok 3 tygodnie przed porodem). Nie pracuję jednak fizycznie, więc możliwe, że jest inaczej w przypadku takiej pracy, no ale zakładam, że każda stara się pracować jak najdłużej, coby móc zostać z dzieciaczkiem dłużej na macierzyńskim... Ja co prawda mam termin na 21 marca, więc oficjalnie urlop macierzyński zacznę prawdopodobnie 2 marca, ale muszę wykorzystać zaległy urlop z tego roku (tydzień) no i w przyszłym kolejnych 6 tygodni, ale to mam zamiar wykorzystać na sam koniec macierzyńskiego... Więc niestety nie ma lekko No i trochę Wam zazdroszczę tych L4 Choć z drugiej strony rozmawiałam ostatnio z koleżanką, która poroniła 3-krotnie zanim urodziła synka i powiedziała coś, z czym się zgodziłam: że gdyby nie fakt, że pracowała prawie do końca, to nie wie, czy by donosiła tę ciążę, bo by ciągle się zamartwiała, czy dzieciaczek się rusza itd... No a praca absorbuje i odgania takie myśli, keidy człowiek ma się na czym skupić... Niemniej jednak chyba wolałabym już mieć to zwolnienie i planowac wszsytko dla dzieciątka na spokojnie

Edytowane przez anyolek
Czas edycji: 2014-12-10 o 05:51
anyolek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-10, 06:23   #4936
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Jestem wreszcie po wizycie u lekarza w sprawie tego mojego nieszczęsnego kataru.

żona_marcina prosiłaś o informację co mi przepisze- nasivin soft (dla niemowląt powyżej 3 miesiąca życia). Mam zakraplać 3 razy w ciągu dnia, jak zacznie ustępować to 2 razy, raz.
Zapłaciłam 21,90PLN, ale z pewnością wydasz mniej, bo ta apteka przy przychodni zawsze była droższa.
Dzięki, wypróbuję

---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

Cytat:
sliczne zakupy na prawde jest na czym oko zawiesić

ja tez juz przez brzucha nie widzę tam na dolę, lecę na oślep:/
dziękuję dziewczyny za wszytskie serce młodego jak dzwon, nie ma żadnych wad ani w przepływach, ani w budowie serca, wyszłam taka zadowolona ze zapomniałam zapłacić za wizytę pani kardiolog juz po minucie powiedziała, że wszytsko w porządku, ale wszytsko dokładnie sprawdziła i posłuchałyśmy serduszka, cudowna wiadomość
Cudowna wiadomość

---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ----------

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Dokładnie taki do tego fotelik Maxi Cosi.
W Smyku mieli te wózki w promocji jakiś czas temu, może jeszcze mają?

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ----------

Cytat:
Fotki
Ładniutkie. Ten śpiworek to jest z polarku? Pytam, bo ja nie wiem, czy polarowy śpiworek będzie wystarczająco ciepły na wyjście ze szpitala

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Cytat:
My już po wizycie, na szczęście nie będzie szpitala, szyjka nadal ma 15mm i jest 1cm rozwarcie, ale nic nie poszło głębiej, jest jak było. Nadal mam się oszczędzać i poza lekami, które mam jeszcze muszę brać regularnie żelazo, bo anemia już się wdarła. Odetchnęłam, że mogę zostać w domu.
Mała ładnie rośnie, wszystko z nią w porządku i teraz uwaga: noszę w sobie 1400g Szczęścia!!! Ale urosła co??? Przez 2 tygodnie nasza Helenka urosła 0,5kg pytałam lekarza, czy to dużo, ale powiedział, że jest jak najbardziej w normie, zdrowa dziewczynka
A moja waga stoi w miejscu od 3 wizyt, przytyłam 200gram, hehe mogłoby tak być co wizytę
O jak dobrze, a martwiłam się wczoraj o was. Teraz masz leżeć i odpoczywać.
O,5 kg w 2 tygodnie! Malutka tyje szybciej niż mama

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Lillkaa Pokaż wiadomość
Tepsa, super, że wszystko w porządku
Asiulek8, piękny wózek. Też mi się bardzo szare podobają, ale dostaliśmy szaro-bladoniebieski (antarctica) w super stanie, za dobrą cenę i też jest ok. Ale szary był moim marzeniem
Ja właśnie się zorientowałam, że dziś mam studniówkę hehe
Bo jakoś cały dzień chodzę wkurzona na Tż, no wnerwia mnie dziś tak, że bym przywaliła. Zrobiłam na obiad naleśniki z farszem twaróg+orzechy, miód, wanilia, cynamon. Polane syropem malinowym. Ja zjadłam dwa, pycha. Tż wrócił z pracy to akurat usmażyłam mu, że wszedł na ciepłe. I zaczął głupie teksty rzucać i pretensje, że mało słodkie, za mało i nie tak zwinięte No ja do niego z sercem, a ten osioł z fochami. Teraz ja mam focha, mówię niech sam sobie robi jak mu nie pasuje, w końcu bozia rączki dała. Kazałam się przymknąć, bo jest nieznośny dziś. To on mówi, że jestem naburmuszona i skoro mu wkręciłam, że jest nieznośny, to teraz będzie taki do końca dnia Pacan jeden.
To miałaś udaną studniówkę. Nasi panowie miewają niestety czasami gorsze dni

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 06:25   #4937
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
Tutaj niestety żaden lekarz nie da zwolnienia z powodu ciąży, chyba, że naprawdę coś się dzieje... Wtedy zrobią szczegółowe badania i może wyślą na L4... W każdym razie od kiedy tutaj jestem (ponad 10 lat) każda koleżanka w ciąży pracowała do momentu rozpoczęcia urlopu macierzyńskiego (zwykle ok 3 tygodnie przed porodem). Nie pracuję jednak fizycznie, więc możliwe, że jest inaczej w przypadku takiej pracy, no ale zakładam, że każda stara się pracować jak najdłużej, coby móc zostać z dzieciaczkiem dłużej na macierzyńskim... Ja co prawda mam termin na 21 marca, więc oficjalnie urlop macierzyński zacznę prawdopodobnie 2 marca, ale muszę wykorzystać zaległy urlop z tego roku (tydzień) no i w przyszłym kolejnych 6 tygodni, ale to mam zamiar wykorzystać na sam koniec macierzyńskiego... Więc niestety nie ma lekko No i trochę Wam zazdroszczę tych L4 Choć z drugiej strony rozmawiałam ostatnio z koleżanką, która poroniła 3-krotnie zanim urodziła synka i powiedziała coś, z czym się zgodziłam: że gdyby nie fakt, że pracowała prawie do końca, to nie wie, czy by donosiła tę ciążę, bo by ciągle się zamartwiała, czy dzieciaczek się rusza itd... No a praca absorbuje i odgania takie myśli, keidy człowiek ma się na czym skupić... Niemniej jednak chyba wolałabym już mieć to zwolnienie i planowac wszsytko dla dzieciątka na spokojnie
Tu lekarz nawet na ostatniej wizycie chciał mi dać zwolnienie i nawet mnie pokrzyczał, że jeszcze nie chciałam. Ja swoją pracę lubię, mimo, że jest stresująca. Nie ukrywam, że mega mnie męczą dojazdy(komunikacja miejska) i dlatego zdecydoałam się na l4 jednak.

żona_marcina ten śpiworek jest z polaru z grubą podpinką, jakby było mega zimno mam jeszcze dwa ortalionowe.

U mnie w lumpkach wogóle nie widzę sukienek dla maluszków, licze, ze jak pojde na l4 i będe chodzić na lumpki wcześniej to coś wynajde.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 06:34   #4938
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
czekamy na podpisanie umowy z bankiem , decyzja dawno juz jest ,zdjecia mieszkania zrobione a jak nie dzwonia tak nie dzwonia!!
Współczuję, myśmy tez czekali długo na pieniądze z kredytu. Może zadzwoń do osoby, która zajmuje się waszym kredytem i poproś w szybszą wypłatę? Ja miałam fajną kobietkę, z którą dało się dogadać

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

Cytat:
Anyolek ide oglądać oyster https://www.google.co.uk/search?q=oy...&bih=208&dpr=2, mam nadzieje ze na żywo bedzie ok. Znajoma miała taki przy córeczce i była zadowolona. A ten jest model nowszy.
Fajniutki. A te kolorki cudne

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Cytat:

Wizaż znowu szaleje

Stary 2014-12-10, 06:41   #4939
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Współczuję, myśmy tez czekali długo na pieniądze z kredytu. Może zadzwoń do osoby, która zajmuje się waszym kredytem i poproś w szybszą wypłatę? Ja miałam fajną kobietkę, z którą dało się dogadać

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Wizaż znowu szaleje
Witam. Chce dziś do banku zajrzeć a nie juz drugi tydzień od zrobienia zdjęć czekamy. Bez przesady. Juz miesiąc prawie to trwa. My wkładu mamy 30 procent ale dzięki dziewczyny za wsparcie

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-10, 06:43   #4940
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
Jeśli czujesz się dobrze i masz dobrą opiekę lakrską to może i dobrze, że pracujesz. Jesteś aktywna, a to podobno ma wpływ na poród.

Ja na początku ciąży planowałam pracować do lutego, bo miałam nadzieję na awans. A w listopadzie już nie dawałam rady i ciągle coś mi się przytrafiało. Lekarz mnie opier........ i wystraszył. Teraz nie wyobrażam sobie codziennych dojazdów i siedzenia cały dzień przed komputerem.

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Ubieram się i idę na szmaty. Może coś upoluję

Stary 2014-12-10, 07:37   #4941
aaakarolina
Wtajemniczenie

dzień dobry

co się dzieje z wizażem?? od godziny próbuję napisać coś na telefonie i się nie da

wstałam już o 7 przeniosłam się do salonu, włączyłam DDTVN i może jeszcze przysnę a jak nie to zabieram się za sprzątanie

o 13 przychodzi facet od kanapy a później jadę do mamy lepić pierogi

co do pracy to ja miałam zamiar pracować do końca listopada, ale pod koniec września trafiłam do szpitala i już mi nie pozwolono wrócić
ale myślę, że ten koniec listopada to byłby właśnie idealny czas na przejście na L4

miłego dnia
Stary 2014-12-10, 07:45   #4942
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
ja tam nie liczę że od razu po urodzeniu będę szprotką więc stawiam na workowate koszulinki i to takie lumpkowe za max 10 zł bo po co mi nowa i w dodatku jakaś ciążowa, która za samą nazwę 'ciążowa' kosztuje 100 zł więcej
Wiesz ja znalazłam na allegro taką ciążową za 18 zeta akurat jest opcja odbioru osobistego, więc nie dochodzą mi koszty przesyłki

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
Na początku mojej przygody z karmieniem nosiłam koszule nocne dla matek karmiacych, pózniej miałam spodenki do spania i koszulkę którą podciagalam do góry, bo tak było mi wygodniej.
i ja chyba tak zrobię kupię sobie jedną taką dla karmiących i jedną na ramiączkach. A potem przerzucę się na spodenki i koszulkę nie cierpię koszul nocnych i docelowo nie planuje w nich długo spać no ale cóż do szpitala trzeba mieć...

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
dobry wieczór

ale wizaż szaleje - od godziny próbuję coś napisać

EdithS i Tepsa gratuluję wizyt - super, że wszystko ok

a ja się pochwalę - zrobiłam pierwszy od niepamiętnych czasów zakup dla mnie - kupiłam sukienkę - w pierwszy dzień świąt mamy chrzciny u mojego kuzyna http://allegro.pl/happymum-sukienka-...860496096.html
śliczna sukienka w sam raz na eleganckie wyjście i ładnie brzuszek będzie Ci podkreślać

Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

Edytowane przez luzna25
Czas edycji: 2014-12-10 o 07:47
luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 07:46   #4943
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:

na 90% kupię nowy, bo zamierzam zostawić go na kolejne dzieci (w planach mam 3) Chociaż jak się trafi jakaś super okazja, to być może skuszę się na używany. Zamierzam na niego przeznaczyć 3000 zł. Z tym, że odpada mi koszt adapterów i fotelika- mam fotelik po siostrzeńcu, a z wczepiania fotelika w stelaż zrzygnowaliśmy Odpada mi też koszt torby do wózka i śpiworka- torbę chcę inną, a śpiworek kupię na jesień
Także te 3000 to zestaw gondola + specerówka + stelaż. Najbardziej chciałabym antracyt na srebrnej ramie, ale teraz ciężko go dostać, na bobowózkach już nie ma

Spokojnie idź na L4 i tak długo pracujesz Ja mam pracę raczej siedzącą i na kręgosłup bym nie wyrobiła. Chociaż jakby mi ktoś kanapę postawił w pokoju, to spokojnie mogłabym do 9 miesiąca pracować. Ale w pozycji leżącej

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
ale wizaż wariował dzisiaj

ehhh pamiętam ile się nadenerwowałam przy kredycie...ile biegania, papierów nie wyobrażam sobie robić tego wszystkiego w ciąży...trzymam kciuki żeby poszło jak najszybciej

bardzo ładna kojarzy mi się ze świętami

bardzo ładny ten komplet, ale jak dla mnie trochę drogi zresztą szlafrok już mam więc szukam samych koszul i to nie za drogich bo później nie mam zamiaru ich nosić
co do szlafroka polecam wziąć jakiś cieńszy bo na porodówkach podobno tropiki

hehe też ostatnio dla mnie najlepsze takie zakupy ostatnio cieszyłam się jak dziecko z zakupu listew podłogowych

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

no właśnie drogi, ale myślę że za sam szlafrok tego typu w normalnym sklepie zapłaciło by się ok. 120 zł, bo jest naprawdę genialny. Ja w prezencie to dostałam, ale sama bym się ze trzy razy pewnie zastanowiła

Cytat:
Tu lekarz nawet na ostatniej wizycie chciał mi dać zwolnienie i nawet mnie pokrzyczał, że jeszcze nie chciałam. Ja swoją pracę lubię, mimo, że jest stresująca. Nie ukrywam, że mega mnie męczą dojazdy(komunikacja miejska) i dlatego zdecydoałam się na l4 jednak.

żona_marcina ten śpiworek jest z polaru z grubą podpinką, jakby było mega zimno mam jeszcze dwa ortalionowe.

U mnie w lumpkach wogóle nie widzę sukienek dla maluszków, licze, ze jak pojde na l4 i będe chodzić na lumpki wcześniej to coś wynajde.
ja mam sporo sukienek z lumpka dla maleńkiej. Poszukaj rano po dostawie, a na pewno znajdziesz

a u mnie dzisiaj mroźno, całe auto bielutkie od szronu

Stary 2014-12-10, 07:53   #4944
luzna25
Zadomowienie

jeszcze chwila i wskakujemy do nowego wątku kto się podjął tej zaszczytnej funkcji stworzenia 5 części ?

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

nouvelle2 ja właśnie podobny szlafrok widziałam za 130 złotych
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 08:04   #4945
nouvelle2
Zakorzenienie

luzna25 ja się podjęłam, więc jak się zagadzacie to założę

No właśnie ja chyba też widziałam, dlatego mniej więcej ta cena tak mi się skojarzyła

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

ale to chyba założę jak będzie brakowało około 20 postów do wykończenia wątku. Żeby nie dublować postów w tym i w nowym

Stary 2014-12-10, 08:06   #4946
mama d
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny z doświadczenia powiem wam, że do porodu przeznaczcie koszule na straty - będzie cała poplamiona krwią i innymi nie przyjemnymi płynami :-/
A na po włóżcie jakąś letnią sukienkę z łatwym dostępem do piersi. Tak na prawdę to w tej letniej w szpitalu spędzimy 48h a wydawać n ate dwa dni kasę uważam za zbędny wydatek - lepiej te pieniądze przeznaczyć na wyprawkę higieniczną dla siebie do szpitala.
Ja w szlafroku nie chodziłam bo nie wydaje mi się to estetyczne. Chodziłam w sukience letniej: tzn takiej na zakładkę na piersiach bardzo elastycznej + długi lekki sweter: bierzcie pod uwagę też to, że na położnictwie jest paskudnie gorącą z uwagi na noworodki.

Cytat:
niunia_ona a no właśnie ja niestety nie mam od kogo dostać
no ja w sumie nie wiem co zrobić, a też głupio chodzić po porodzie w takim wielkim rozmiarze jak w czasie ciąży

znowu wizaż coś się psuję! nie mogę cytować
Kochana, brzuch nie będzie mniejszy tylko luźniejszy/miększy.

Cytat:
Przepraszam, ze dzisiaj tak krytycznie pisze ale Ewka, zastanawiałaś się czy ten wózek z maleńkimi kółkami z przodu (przyjmują wszystkie wstrząsy) zamortyzuje dziecko na tyle, żeby na kostce nie odpadła mu/jej głowa??
Kiedyś przeczytałam, że koła piankowe/plastikowe dają efekt jak jeżdżenie po lesie na drewnianym kole = ja podziękowałam i kupiłam to od czego chciałam odejść = ciężki i solidny wózek z resorami i pompowanymi kołami.
Jak wczytacie się w fora doświadczonych mamusiek to każda napisze Wam to co ja : ciężkie i solidne czołgi na chwilkę a jak dziecko staje się stabilne (ok roczku) przesiadamy się na leciutką spacerówkę.
Z takim założeniem dokonałam zakupu używanego wózka
Naprawdę lepiej te pieniądze przeznaczyć na szczepienia, wakacje czy odłożyć na przyszłość dziecka.

Wiem,że przy pierwszym po prostu chce się mieć wypasiony wózek, śliczną koszule do karmienia itp ale naprawdę teraz patrze z innej perspektywy i wiem, ze nie warto.
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 08:08   #4947
nouvelle2
Zakorzenienie

I proszę o wiadomości (w formie posta bądź PW), jeżeli ktoś chce zostać pokolorowany, komuś dopisać imię malucha albo nazwę wózka.

Stary 2014-12-10, 08:15   #4948
Tepsa
Zakorzenienie

[QUOTE=kruszynkaa88;492802 98]
Cytat:

piękna waga Twojego szczęścia ciekawa jestem ile mój szkrab waży, w piątek to będzie pierwsze pytanie na usg
Ojej kawal baby Ci urosl u mnie tydzien temu w 28 tygodniu bylo 995 gram szczescia ale gratki za wizyte i ze sszpital juz Ci nie grozi
Witam w 29 tygodniu ciazy ale ten czas leci, maly sie wierci od wczoraj jak nigdy wcześniej a słodyczy poki co nie jemy
Stary 2014-12-10, 08:17   #4949
nouvelle2
Zakorzenienie

mama d a czemu chodzenie w ładnym, porządnym, czystym szlafroku jest nieestetyczne? Ostatnio dosyć często przebywam na korytarzu oddziału patologii ciąży albo położniczym (czekam tam godzinami na lekarza) i obserwuje kobietki w powyciąganych potężnych t-shirtach, dziurawych legginsach i wełnianych skarpetach podciągniętych do kolan. Nierzadko widuję gołe brzuchy wyglądające spod bluzki albo wiszące piersi, które uciekają dekoltem. A chciałam zaznaczyć, że to jest normalny szpital w niemałym mieście
Myślę, że mama w koszuli z narzuconym na nią i przewiązanym w pasie szlafrokiem będzie wyglądała jak z paryskiego wybiegu

Sukienka jest fajnym pomysłem, jeżeli ktoś chodzi w dłuższych sukienkach. Bo np. ja te letnie mam przed kolano i przy większym biuście i brzuchu z przodu podchodzą po prostu do góry.

Stary 2014-12-10, 08:26   #4950
mama d
Raczkowanie

Nie da się cytować ale odnośnie zarzutu, że szlafrok i koszulką też jest estetyczna...
Każda babka musi sobie znaleźć swój strój na porodówkę aby czuła się wygodnie i elegancko. Dla mnie szlafrok ni w ząb nie jest elegancki i ładny, nawet po domu w nim nie chadzam (nie mam ani jednego w swojej szafie) a co dopiero jak mają mnie oglądać tabuny ludzi.

Nie neguje twojego wyboru, najważniejsze żeby Tobie się podobało i abyś czuła się wygodnie.
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości