Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX ! - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-10, 10:40   #811
sylwietta1988
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !

Ło boziu, za jasego gwinta nie moge sie rozgrzac dzis mam sweterkowatą bluzkę, kimonową narzutkę, opatuliłam sie szalikiem kominem i zrobilam wrzątek-herbate sliwkowo-figową z cynamonem i imbirem, jak ona pachnie jak mnie to nie rozgrzeje to chyba na grzejniku usiąde

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

DEBRAH, u mnie w biedrze jeszcze te garnki są, nawet kilka rodzajów po 39,90 chyba.

ULTRA, zdrowe podejscie ja tez w takich sytuacjach odpuszczam , dla zdrowia psychicznego, mlody ma wszystko na NIE! i za piernika nie idzie go przekonac np do kąpieli- nie kąpie, jak nie chce isc spac- pozwalam na zabawe w ograiczonym wymiarze, za kwadrans sam przychodzi po mnie i na łózko ciągnie. Wyluzowac czasem trzeba.

MARSI, oby połozna Wam cos podpowiedziala buziaki dla Was kochana

IFWKA, nie chce mi sie pierogów lepic
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 11:14   #812
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
DEBRAH, u mnie w biedrze jeszcze te garnki są, nawet kilka rodzajów po 39,90 chyba.

ULTRA, zdrowe podejscie ja tez w takich sytuacjach odpuszczam , dla zdrowia psychicznego, mlody ma wszystko na NIE! i za piernika nie idzie go przekonac np do kąpieli- nie kąpie, jak nie chce isc spac- pozwalam na zabawe w ograiczonym wymiarze, za kwadrans sam przychodzi po mnie i na łózko ciągnie. Wyluzowac czasem trzeba.

MARSI, oby połozna Wam cos podpowiedziala buziaki dla Was kochana

IFWKA, nie chce mi sie pierogów lepic
No to zostaje Ci kompot z suszu

U mnie tragedia z qupą Młodej. Wczoraj już dostała syrop, i zrobiła ale co się przy tym ocierpiała, płakała, napinała się i mama mama, prawie się z nią popłakałam. Wcale nie była tak twarda ta qupa, ale co robić żeby tak się nie powtarzało. chwilkę już dobrze było i znowu nas to dopadło. Co moze powodowac takie cykliczne zaparcia??
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 11:18   #813
misiaeel
Wtajemniczenie

Ultra też tak robię jak już wszystko na nie to odpuszczam

sylwia skąd masz taka herbatkę

pokażę Wam Hanię z książeczką kto się schował jakby któraś się zastanawiała, to polecamy https://www.youtube.com/watch?v=qymlir4MBDc

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 11:21   #814
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dalej spadamy w dół Blanka ma zapalenie ucha Mojej mamie zalało się mieszkanie, świeżo po remoncie, dopiero wstawiła meble, cały parkiet do wymiany, ściany meble, sprzęty Mam dośc
Fewcia, przytulam mocno!

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Debrah, widzialam ten wpis w k., rzucil mi sie w oczy

hje, fewcia chyba cos pisala, ze nie je ostatnio pieczywa...
Tez w sumie jestem ciekawa co w zamian, bo mi np ciezko sie najesc jedzac same warzywa, jajka czy platki...
Nawijko, jadłaś chlebki z kaszy jaglanej? Całkiem fajne
Co do mojego wieczornego wpisu, chyba każdy czasem musi odpocząć, jak twierdzi że nie, to kłamie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Odreagowuje nieobecność mamy. Ja po weekendzie w szkole mam to samo w poniedziałki . Dużo siły !
Co racja to racja.

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
szaja ile Dorotka spi w dzien? Spanie od 19 do 7 rano to jest juz 12h u nas sen nocny plus drzemka nawet tyle nie trwa. Wstaje przed 7, w dzien spi 2h rowne, idzie spac 21.30-22. Pomijam liczne pobudki nocne ;-)
No wlasnie mamy kp: ile razy sie Wasze dzieci budza? Kolezanka mama ze stycznia do tej pory budzila sie ciagle a ostatnio dziecie zaczelo noce przesypiac...
Ja nie Szaja, ale też o 19 kąpię młodego i kładę spać. Śpi od ok 20 - 20.30 do 7 rano. W dzień drzemka 2-3h. Pomijając wyjątki jak sobie drzemkę odpuszcza.

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dziewczyny chyba nie ma takiej osoby która nie potrzebuje oddechu dla siebie, no sorry ale ja w to nie wierzę to przecież dla higieny ducha i ciała
ja wczoraj przeżyłam pierwszy kryzys, Marinka darła się od 22 do 1 w nocy a potem do koncertu dołączył Leoś który spać nie mógl
myślałam,że sobie w łeb palnę, dziś wyglądam jak zoombie
nie wiem o co chodzi wczoraj miałam taki dzień,że naprawdę zjadłam niewiele więc wykluczam kolkę z powodu nieodpowiedniej diety, natomiast ona podczas jedzenie potrafi "ciumkać" sutek i wtedy słysze w bezuszku jak jej się powietrze zbiera, próbowałam w inny sposób ją przystawić, nie wiem co może być przyczyną
zaraz ma przyjsć położna to może ona pomoże
Współczuję nocki

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Wczoraj miałam kiepski wieczór (tzn. nie aż tak kiepski obiektywnie, ale kiedy trwał, wydawał mi się fatalny) - Mycha była przez cały czas na "nie". Zjeść nie, bawić się nie, rozebrać nie, kąpać się nie, wyjść z wanny nie, załozyć piżamkę nieeeee, myć zęby nieeeeeeee. I tak ciągle. Próbowałam różnych sposobów - zagadywałam, pokazywałam, robiłam coś razem z nią i nic nie działało. W końcu stwierdziłam, że nie chce mi się. Po prostu nie. Nie będę namawiać, nakłaniać, tłumaczyć i prosić. NIE CHCE MI SIĘ. Zrobiłam sobie herbatę i postanowiłam SOBIE odpuścić. Mi pomogło na pewno, bo już czułam jak wzbiera we mnie złość, a Młoda ewidentnie musiała rozładować energię. Ostatecznie i tak o 20:00 już zasnęła, wtulona we mnie, bez krzyków i płaczów.
Ale zmęczona byłam, naprawdę. Zresztą widzę, że Wy wczoraj też pisałyście, że potrzebujecie chwili dla siebie. Kocham swoje dziecko strasznie, ale kiedy po raz kolejny przechodzimy przez dramat, bo ona nie umie jeszcze założyć rajstop sama, w duchu myślę sobie "nigdy więcej", bo moje życie nie kończy się na nakłanianiu Młodej do założenia pampersa na noc czy rajstopek w dzień.
Ja się generalnie rzadko się w☠☠☠☠iam, gadam za to dużo i kumamy się z Mychą naprawdę nieźle, ale czasami nie chce mi się już. Wtedy sobie myślę, że jestem fatalnym rodzicem i nie doceniam tego, co mam. Może z czasem nauczę się siebie "rozgrzeszać".

To się wygadałam Dziękuję za uwagę, nie musicie czytać
Jak ja Cię dobrze rozumiem. Z tym że ja nerwus jestem i to się na Misiu odbija niestety. I potem czuję się jeszcze gorzej.

Aaaa co do fluoru. Ja i moje dziecię nie używamy pasty z fluorem. Uważam że takie pierwiastki, można i powinno się dostarczaś z pożywieniem i wodą. Zwłaszcza że nadmiar jest toksyczny, a moje dziecię nie umie wypluwać pasty i płukać ust. W pastach dla dzieci czasem jest ksylitol który ma właściwości bakteriobójcze i zapobiega rozwojowi bakterii. I nie zgodzę się że pasta bez fluoru "nic nie robi" Pasta ma za zadanie oczyszczać zęby, i chyba każda to robi. No ale ja jestem walnięta na tym punkcie, nie bardzo ufam zdaniu dentystów, którzy żyją z moich popsutych zębów. Czemu, skoro pasty z fluorem takie zbawienne tyle dzieci i dorosłych ma zepsute zęby. Tak off top, dziadek kolezanki ma ponad 70 lat, nigdy nie mył zębów, nie fluorował a ma wszystkie, zdrowe

Edytowane przez laurka23
Czas edycji: 2014-12-10 o 11:23
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 11:26   #815
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Ultra też tak robię jak już wszystko na nie to odpuszczam

sylwia skąd masz taka herbatkę

pokażę Wam Hanię z książeczką kto się schował jakby któraś się zastanawiała, to polecamy https://www.youtube.com/watch?v=qymlir4MBDc
Z biedry of kors Green Hills czy cus za 4 zł chyba

Ifwka, czekolada?
Stary 2014-12-10, 11:30   #816
Ultra81
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny W pewnym sensie cieszę się, że macie podobnie, no jakoś czuję wspólnotę duchową
Jak już nic nie działa, to ja się nawet nie wkurzam, po prostu tkwię w tym moim "nie chce mi się" i czekam, aż minie.

Misia - ale fajna Młoda Chyba tez Julii kupię tę książkę

Marsi - mam nadzieję, że położna coś pomoże

Iwfka - a może Mała za mało pije? Moja Młoda nie ma takiego problemu, ale widzę, że jak pije mniej, to trudniej się jej dwójeczkę robi.

Sylwia - ale mi narobiłaś apetytu na taką herbatkę Ja mam melisę z truskawkami.

Btw: przyszła moja sukienka w grochy. Jest boska Powinnam się teraz nauczyć robić kreski na powiekach, ale to chyba nie w tym stuleciu, więc prawdziwy "retro look" nie będzie mi dany. Moje kreski zawsze wyglądają, jakby je robiła pijana panda i to w dodatku markerem
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 11:39   #817
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Hania fajna
A Ty masz przemiły głos
Cytat:
Btw: przyszła moja sukienka w grochy. Jest boska Powinnam się teraz nauczyć robić kreski na powiekach, ale to chyba nie w tym stuleciu, więc prawdziwy "retro look" nie będzie mi dany. Moje kreski zawsze wyglądają, jakby je robiła pijana panda i to w dodatku markerem
Mam tak samo

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Zrobiła mi się opryszczka na ustach jak ja tego nienawidzęęęęęęęęęęęęę
Stary 2014-12-10, 11:56   #818
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej Nie mogę spać od 6:20 i tak czytam sobie to i owo.

Sylwietta-tak,200km odległości robi swoje i niech tak zostanie

Patrzę za okno a tam śnieg co prawda nie za dużo ale może dziś dosypie.
J tez mam 200 do t ale widzimy sie częściej choc oni byli u nas ostatnio na urodziny Julka a to my jezdzimy w piatek czeka nas wycieczka bo sa urodziny chrzesniaka tz a tak bylismh w październiku bo wesele bylo, rzadko

bez okazji jedziemy

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dziewczyny chyba nie ma takiej osoby która nie potrzebuje oddechu dla siebie, no sorry ale ja w to nie wierzę to przecież dla higieny ducha i ciała
ja wczoraj przeżyłam pierwszy kryzys, Marinka darła się od 22 do 1 w nocy a potem do koncertu dołączył Leoś który spać nie mógl
myślałam,że sobie w łeb palnę, dziś wyglądam jak zoombie
nie wiem o co chodzi wczoraj miałam taki dzień,że naprawdę zjadłam niewiele więc wykluczam kolkę z powodu nieodpowiedniej diety, natomiast ona podczas jedzenie potrafi "ciumkać" sutek i wtedy słysze w bezuszku jak jej się powietrze zbiera, próbowałam w inny sposób ją przystawić, nie wiem co może być przyczyną
zaraz ma przyjsć położna to może ona pomoże

Sily życzę moze polozna cos pomoze, swoja droga czesto przychodzi u nas byla raz jak Julo sie urodził

Cytat:
hej

za nami fatalna noc:/ Hania spać nie mogła, łóżeczko Ją parzyło więc od 12 z nami. i co godzinę przebudzenia. ale dziwne bo nie płakała tylko wierciła się, gadała i zasnąć nie mogła
ja do tego się czuję fatalnie:/ ledwo na nogach stoję a nie wiem skąd Ona ma tyle energii

hope ja w zeszłym tygodniu miałam fazę na sprzatanie, nawet dwa okna umyłam. ale teraz leń straszliwy;p

fewciu tulę mocno

silver super, że staraniami trzymam więc kciuki
U nas nocne rozmowy sa ostatnio co noc bidok spac nie moze a my z nim
Ja zaraz za okno w kuchni sie biorę

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Fewcia, przytulam mocno!

Co do mojego wieczornego wpisu, chyba każdy czasem musi odpocząć, jak twierdzi że nie, to kłamie

Co racja to racja.

Ja nie Szaja, ale też o 19 kąpię młodego i kładę spać. Śpi od ok 20 - 20.30 do 7 rano. W dzień drzemka 2-3h. Pomijając wyjątki jak sobie drzemkę odpuszcza.

Współczuję nocki

Jak ja Cię dobrze rozumiem. Z tym że ja nerwus jestem i to się na Misiu odbija niestety. I potem czuję się jeszcze gorzej.

Aaaa co do fluoru. Ja i moje dziecię nie używamy pasty z fluorem. Uważam że takie pierwiastki, można i powinno się dostarczaś z pożywieniem i wodą. Zwłaszcza że nadmiar jest toksyczny, a moje dziecię nie umie wypluwać pasty i płukać ust. W pastach dla dzieci czasem jest ksylitol który ma właściwości bakteriobójcze i zapobiega rozwojowi bakterii. I nie zgodzę się że pasta bez fluoru "nic nie robi" Pasta ma za zadanie oczyszczać zęby, i chyba każda to robi. No ale ja jestem walnięta na tym punkcie, nie bardzo ufam zdaniu dentystów, którzy żyją z moich popsutych zębów. Czemu, skoro pasty z fluorem takie zbawienne tyle dzieci i dorosłych ma zepsute zęby. Tak off top, dziadek kolezanki ma ponad 70 lat, nigdy nie mył zębów, nie fluorował a ma wszystkie, zdrowe
Ostatnio czytalam ze fluor zostal zaliczony do neurotoksyn wiec wręcz należy go unikac ja sama teraz pasty bez uzywam a Julo nie chce myc zebow pasta żadna i dentystka powiedziala zeby woda myc bo chodzi o mechaniczne czyszczenie anfluor z pasty to ok po 2min dziala wiec jak myje 30 sek to mi tak bez sensu
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 11:58   #819
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ultra wlasnie nialam napisac ze mam identyczna sukienka

Ja kreski na okachpotrafie zrobic z zamknietymi oczami maluje codziennie i bez nich nie wychodze z domu

Spaaaaaaaaccccc..... Blagam niech mlode juz w nocy spi normalnie

Sa jeszcze dzieciaczki spiace w lozeczkach niemowlecych? Czy wszystkie maja juz "dorosle"? My na lato kupimy mlodemu chyba lezanke..... Bo fotel mu sie nie zmiesci a szczerze mowiac usypiamie go ciagle w lozeczku 120x60 nie jest wygodne

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 11:59   #820
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Fewcia, przytulam mocno!

Co racja to racja.

Współczuję nocki

Zawsze Ci Mis tyle spal?! Zazdroszcze!!!!!!!!
Co do fluoru to zwiazek zwiazkowi nierowny i on nie ma funkcji bakteriobojczej tylko remineralizowac szkliwo. W pozywieniu sa sladowe ilosci, woda czesto go nie zawiera a stosujac w pascie dostarczasz bezposrednio w miejsce, gdzie ma dzialac. Ja mam paste, z ktorej fluor wbudowuje sie w mikroubytki i dzieki temu prochnica, ktora nawet sie pojawi, nie postepuje. Fenomen dziadka bardzo latwo mozna wytlumaczyc- nie ma w jamie ustnej bakterii prochnicy i dlatego moze nic z zebami nie robic
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 12:03   #821
misiaeel
Wtajemniczenie

laurko Hania śpi identycznie zasypia najpóźniej o 20.30, budzi się koło 7/8 a w dzień śpi min 2godziny

Cytat:
Dzięki dziewczyny W pewnym sensie cieszę się, że macie podobnie, no jakoś czuję wspólnotę duchową
Jak już nic nie działa, to ja się nawet nie wkurzam, po prostu tkwię w tym moim "nie chce mi się" i czekam, aż minie.

Iwfka - a może Mała za mało pije? Moja Młoda nie ma takiego problemu, ale widzę, że jak pije mniej, to trudniej się jej dwójeczkę robi.

mam tak samo
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ale Hania fajna
A Ty masz przemiły głos

Mam tak samo

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

mi sie ostatnio w nosie zrobiła

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 12:08   #822
Delicjanka
Zakorzenienie

... Fewciu, sciskam Cię mocno, wierzę ze bedzie dobrze!!..

u mnie też jest nieciekawie..

ech, Amelka spi wlasnie, od rana marud.. kaszel, katar, kurna((((((

Hje, ja soie zycia bez chleba nie wyobrażam.;]

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 12:10   #823
Ultra81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Ja kreski na okachpotrafie zrobic z zamknietymi oczami maluje codziennie i bez nich nie wychodze z domu

Sa jeszcze dzieciaczki spiace w lozeczkach niemowlecych? Czy wszystkie maja juz "dorosle"? My na lato kupimy mlodemu chyba lezanke..... Bo fotel mu sie nie zmiesci a szczerze mowiac usypiamie go ciagle w lozeczku 120x60 nie jest wygodne

Co do sukienki, to - wiesz, "wielkie umysły myślą podobnie" (często używane określenie u nas w pracy, dowartościowujemy się sami). Ale fakt - śliczna jest. Kresek zazdroszczę

Co do łóżeczka, to moja Młoda jeszcze ma niemowlęce, ze zdjętym bokiem, ale i tak coraz częściej śpi przez całą noc u nas w sypialni. Po przeprowadzce chcę jej kupić takie coś: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50080315/
Będzie miała dużą powierzchnię do spania, a jak by się nie sprawdziło, to mam już na nie koncepcję awaryjną
Stary 2014-12-10, 12:13   #824
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

kochaaaaaaaaaaaaaaaam Cie
Cytat:

a mnie dopiero zeszła

Cytat:

B. spi nadal ale czesto ląduje u nas w łózku a łózeczkiem przystawiam wtedy zeby sie nie sturlał pod łóżko dorosłe kupie mu jak bede pokoik jego remontowac na wiosne, bo na razie mamy w nim pomieszczenie socjalne

wreszcie mi w miare cieplo aha, wymysliłam- barszczyk z grzybami suszonymi i uszka/pierozki
Stary 2014-12-10, 12:14   #825
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:

Tak my i to niedawno wróciliśmy bo wcześniej Julo spal z nami, duze lozko planuje kupic ok maja czerwca
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 12:15   #826
sylwietta1988
Zakorzenienie

ULTRA, genialne dziewczęce łóżeczko ja młodemu mebelki w tym stylu zafunduje http://allegro.pl/lozko-parterowe-dl...803231727.html
Stary 2014-12-10, 12:25   #827
Ultra81
Rozeznanie

Mi się też podoba, ale najpierw zaciągnę się (i Młodą) do IKEI i obejrzę na zywo. W razie czego będzie mi pasować do salonu na górze - już widzę, jak siedzę nostalgicznie zamyślona, wśród miekkich poduszek, patrząc w okno na moim zadupiu

A te mebelki z Twojego linka b. fajne - zwłaszcza szuflada na dole
Stary 2014-12-10, 12:26   #828
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!

Wczoraj miałam kiepski wieczór (tzn. nie aż tak kiepski obiektywnie, ale kiedy trwał, wydawał mi się fatalny) - Mycha była przez cały czas na "nie". Zjeść nie, bawić się nie, rozebrać nie, kąpać się nie, wyjść z wanny nie, załozyć piżamkę nieeeee, myć zęby nieeeeeeee. I tak ciągle. Próbowałam różnych sposobów - zagadywałam, pokazywałam, robiłam coś razem z nią i nic nie działało. W końcu stwierdziłam, że nie chce mi się. Po prostu nie. Nie będę namawiać, nakłaniać, tłumaczyć i prosić. NIE CHCE MI SIĘ. Zrobiłam sobie herbatę i postanowiłam SOBIE odpuścić. Mi pomogło na pewno, bo już czułam jak wzbiera we mnie złość, a Młoda ewidentnie musiała rozładować energię. Ostatecznie i tak o 20:00 już zasnęła, wtulona we mnie, bez krzyków i płaczów.

Ale zmęczona byłam, naprawdę. Zresztą widzę, że Wy wczoraj też pisałyście, że potrzebujecie chwili dla siebie. Kocham swoje dziecko strasznie, ale kiedy po raz kolejny przechodzimy przez dramat, bo ona nie umie jeszcze założyć rajstop sama, w duchu myślę sobie "nigdy więcej", bo moje życie nie kończy się na nakłanianiu Młodej do założenia pampersa na noc czy rajstopek w dzień.

Ja się generalnie rzadko się w☠☠☠☠iam, gadam za to dużo i kumamy się z Mychą naprawdę nieźle, ale czasami nie chce mi się już. Wtedy sobie myślę, że jestem fatalnym rodzicem i nie doceniam tego, co mam. Może z czasem nauczę się siebie "rozgrzeszać".

To się wygadałam Dziękuję za uwagę, nie musicie czytać
Mam to samo, jak czuje ze wzbiera we mnie złość a raczej irytacja bo czasem bo naprawdę jest cieżko... To siadam izoluje sie na chwile ona tez sie uspokaja bo nikt nie namawia jej do robienia tego czego nie chce i potem właśnie jakoś tak juz bez negatywnych emocji zaczynamy od nowa lub inaczej lub ona sama cos inicjuje co ja wcześniej chciałam od niej.

Cytat:

Hahaha moje kreski są takie same pokaz nam sie w sukience ))

Jejku ale u nas dzis rano było pięknie ! Szron i słońce cudownie ))
Stary 2014-12-10, 12:29   #829
nancykenator
Zakorzenienie

Hej,
u nas tez kiepska noc,pewnie po wczorajszym szczepieniu :-(
Do tego zirytowala mnie nasza pediatra :-/ powiedzcie mi dziewczyny,czemu ludzie,ktorzy nie pasiadaja dzieci maja tyle rewelacyjnych rad?

Troche ponadrabiam i zabieram sie za obiad
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 12:32   #830
Ultra81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Hej,
u nas tez kiepska noc,pewnie po wczorajszym szczepieniu :-(
Do tego zirytowala mnie nasza pediatra :-/ powiedzcie mi dziewczyny,czemu ludzie,ktorzy nie pasiadaja dzieci maja tyle rewelacyjnych rad?

Troche ponadrabiam i zabieram sie za obiad
Bo NIE MAJĄ dzieci?
To pediatra dawała Ci "rewelacyjne" rady?

Bokeh - jak zrobię zdjęcie, to wstawię. Bez kresek, ma się rozumieć
Stary 2014-12-10, 12:37   #831
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
cos Wam pokaze

https://www.youtube.com/watch?v=gCcS...ature=youtu.be

u nas czytanie polega na tym ze mlody bierze ksiazeczke, siada mi na kolanach i kaze citac tylko ze to czytanie wyglada zazwyczaj tak ze ja ledwo przeczytam polowe a mlody juz przerzuca na nastepna strone. jakiez bylo moje zdziwienie jak osattnio usiedlismy do citania i mlody dokonczyl ze mna wers! ja szokesowaty szokes ale twardo, nie dalam nic po sobie poznac co by go z rytmu nie wybic i dale citam, ja swoje Kuba koncowke i tak cale 2 ksiazki!!!!!!!!!!!!! ja myslalam ze to moje czytanie to idzie troche na marne bo to wyglada z boku jakby mlody sie nudzil a on jednak tego slucha i zapamietuje, no szok, szok, szok!!!
jeszcze zauwazylam ze w ten sposob tez czyta nowa ksiazeczke o traktorkach rzecz jasna a dzis malz mi napisal esa ze ponoc jeszcze potrafi 'przeczytac' idzie grzes... ale narazie nie udaje mi sie go zachecic.. ale jak cos to sprobuje go nagrac
Kochany moj
Cudowny!

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

praktycznie wszystkie spodnie z F&F są takie, u nas to samo; podobnie z leginsami z zary, też za szerokie w pasie; ja mam taki sposób, że rozpruwam deliaktnie z szew od środka i wciągam taka zwykłą cienką gumkę, zawiązuję i zaszywam; nic nie spada
Z Michała też wszystkie lecą.

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny chce zasnąć i obudzić się za rok. Wiecie jak ciężki czas mamy ostatnio. Zaczęło się od podejrzeń choroby Małej i trwa do teraz. Cały czas równia pochyla w dół. Nie mam pojęcia ile jeszcze będę spadać... chciałabym aby dzisiejszy dzień był już tylko odbiciem się od dna. Rozbilam samochód. Remont to bagatela 4tysiące złotych!!! Gdybym nie miała strefy zgniotu,byłabym bez nóg. ( Jechałam z Blanką,na szczęście jesteśmy całe. Koszmar jakiś co się ostatnio dzieje w moim życiu. I powiem Wam jeszcze coś. Dzisiaj pierwszy raz w swoim życiu, na pytanie "co słychać?" odpowiedziałam że źle Uwierzcie mi że nie mam już siły. Na prawdę, nie daje rady.
Przepraszam że tak tylko o sobie. Nie wiem kiedy się odezwę.
Kochana, oby następny rok był dla Was lepszy! Za dużo nieszczęśćn jak na jedną rodzinę

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
powiem wam dziewczyny, że odkąd odstawiliśmy smoczka Ani usypianie to jakiś koszmar

ja wiem, że powinnam ją wspierać w tym ciężkim okresie, ale po prawie godzinie mam dość, po prostu nie mam siły niby zmęczona, a skacze, rzuca się itp. I nie to, żeby się smoczka dopominała, bo nie, ale widać że jej tego czynnika brakuje do spokojnego zaśnięcia.

I gdyby nie fakt tych jej się krzywiących zębów to bym chętnie do tego wróciła, bo tak egoistycznie ja po prostu potrzebuję wieczorów dla siebie, dla męża, albo jak chociażby dzisiaj dl aprasowania i gotowania

przepraszam, musiałam to z siebie wyrzucić.
Ja mam tak z Miśkiem odkąd odstwiłam. Usypianie to koszmar, minimum godzina walania się, kopyrtków, skakania, krzyków itp.

Cytat:
Wreszcie dziecie śpi idę nadrobić. Tylko się pochwalę ,że dziś byłam w urzędzie, podpisałam dokumenty. A w czwartek idziemy z mężem podpisać już umowę

idę nadrabiać
Super!!

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość

znowu nie nadrabiam ale możliwe, że się to zmieni, bo tydzień temu rzuciłam pracą szukam czegoś, ale wiem, że to była dobra decyzja
Trzymam kciuki za lepszą pracę!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49267231]U nas choinka z drewnianymi i plastikowymi i szklanymi za to mega tandetna bo odkąd jest Agatka, to brałam po prostu ozdoby by rózne koloey były. A, i moje gwiazdki szydełkowe jeszcze...[/QUOTE]

Ja widziałam śliczne szklane bąbki z muffinką w środku, muszę kupić! Mąż mnie zabije....

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Dzwoniła moja mama
Młoda znowu miała atak i jest w szpitalu
Tulę mocno

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Ostatnio czytalam ze fluor zostal zaliczony do neurotoksyn wiec wręcz należy go unikac ja sama teraz pasty bez uzywam a Julo nie chce myc zebow pasta żadna i dentystka powiedziala zeby woda myc bo chodzi o mechaniczne czyszczenie anfluor z pasty to ok po 2min dziala wiec jak myje 30 sek to mi tak bez sensu
Ja generalnie jestem wyczulona na takie dodatki do dziecięcych past. Tak na prawdę dużo zależy od predyspozycji osobniczych. Jak komuś mają pójść zęby to fluor nie pomoże.

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Zawsze Ci Mis tyle spal?! Zazdroszcze!!!!!!!!
Co do fluoru to zwiazek zwiazkowi nierowny i on nie ma funkcji bakteriobojczej tylko remineralizowac szkliwo. W pozywieniu sa sladowe ilosci, woda czesto go nie zawiera a stosujac w pascie dostarczasz bezposrednio w miejsce, gdzie ma dzialac. Ja mam paste, z ktorej fluor wbudowuje sie w mikroubytki i dzieki temu prochnica, ktora nawet sie pojawi, nie postepuje. Fenomen dziadka bardzo latwo mozna wytlumaczyc- nie ma w jamie ustnej bakterii prochnicy i dlatego moze nic z zebami nie robic
Generalnie jak już spał to sporo, ale zasypianie to katorga.
No co ty, w życiu nie uwierzę że 70 letni chłop nie miał nigdy kontaktu z bakteriami pruchniczymi, przecież miał żonę z którą się chyba całował, jako noworodek, matka pewnie mu jedzenie rozdrabniała paszczą no nie ma siły żeby nie.
Wiesz ja bardzo nie lubię takiego na siłę wzbogacania. Skoro w pożywieniu są takie a nie inne ilości to znaczy że wystarczą. W wodzie też jest fluor zazwyczaj. Gdyby nie był toksyczny to ok. ale gdy dziecko nie wypluwa tylko zjada, to pasuję. Sama nie używam, a nic mi się z zębami nie dzieje, a śmiem twierdzić że z moimi zębami jest lepiej.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 12:45   #832
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Daria ma dalej niemowlęce łóżeczko. I na nowym mieszkaniu też na razie będzie je miała bo nie wiemy czy nam na wszystko kasy starczy. Potem się kupi

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Ja zaraz wychodzę do pracy. Dziś teściowa z Darią jest. Muszę jej WBIĆ do głowy ,że ZERO słodyczy!!
Stary 2014-12-10, 12:46   #833
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ultra Nie wierze, o tej samej lezance myslalam

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 12:53   #834
Ultra81
Rozeznanie

Lady, no mówię Ci, wielkie umysły... i IKEA
Stary 2014-12-10, 12:57   #835
Debrah
Zakorzenienie

Ja też myślałam o tej lezance Ale że właśnie zmniejszył mi się metraż to zrezygnowałam niestety.

Misia : u nas też hitem jest 'kto się schował' ~ uwielbia i właśnie mi się ładuje analogiczny filmik z yt.
Jaka Hania fajna jest ! Za malo jej wrzucasz tu.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 13:00   #836
hope01
Zakorzenienie

Byłam z Młodym w Biedrze, ludzi o tej porze tyle, że szok pobrałam im trochę jogurtów bo do dziś na promocji wszystkie.
Ja z trzema siatami, pamperami i moją torbą w jednej ręce Młodaego za drugą i na II piętro się tachamy, a tu Franczysław bunt, on nie idzie.
Ostatecznie poszedł do mieszkania na czworaka

Misiael ona się chyba w penym momencie kapnęła o nagrywaniu i troszkę zaczęła pokazywać co to ona nie umie cudna

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 13:20   #837
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Ale Hania fajna
A Ty masz przemiły głos

Mam tak samo

Kup sobie zovirax duo posmarujesz raz góra 2 i opryszczka zniknie. Ja kiedyś używałam zoviraxu potem zaczęłam używać tych innych tanich badziewi. No, ale jak po którejś z nich opryszczka zamiast zniknąć rozniosła się jeszcze bardziej to kupiłam zovirax. I teraz już nie kupię żadnego innego gowna.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 13:24   #838
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Debrah, tak tak, zgadzam sie ze wszystkim.
Ale chodzilo mi o to, ze malo kto tutaj otwarcie mowi o takiej potrzebie, bo jakby hmm nie wypada? Hmm nieprzystoi matce?
Takie mam wrazenie
Moze nie do konca nie wypada, co matki boja sie krytyki. Boja sie, ze ktos je zlinczuje, bo maja czelnosc wspomniec o czasie dla siebie, skoro sa matkami to powinny kazda, cenna minute spedzic z dzieckiem itp.

Ja jestem samotnikiem i UWIELBIAM siedziec sama Np teraz tz wyszedl juz do pracy, mala jeszcze w zlobku, a ja siedze pod kocykiem i mi cieplutko

Misia ona tak bez muzyki tanczy? W duszy jej gra

edit. Mamy zlobkowe! Jak u was sa czynne zlobki w okresie swiateczko-noworocznym? Ja sie zdziwilam kiedy pani mi powiedziala, ze prawdopodobnie 5 stycznia zlobek zamkniety!? Wtf.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry

Edytowane przez litllesweetangel
Czas edycji: 2014-12-10 o 13:26
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 13:29   #839
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Kup sobie zovirax duo posmarujesz raz góra 2 i opryszczka zniknie. Ja kiedyś używałam zoviraxu potem zaczęłam używać tych innych tanich badziewi. No, ale jak po którejś z nich opryszczka zamiast zniknąć rozniosła się jeszcze bardziej to kupiłam zovirax. I teraz już nie kupię żadnego innego gowna.
ja jak juz mam opryszczkę na wierzchu to nic nie pomaga musi sie sama zagoic :/

Cytat:
Bo NIE MAJĄ dzieci?
To pediatra dawała Ci "rewelacyjne" rady?

Bokeh - jak zrobię zdjęcie, to wstawię. Bez kresek, ma się rozumieć
tylko nie bez sukienki tzn może być ale to wtedy dwa

moje dziecko, poszlo do pokoju, mysle sobie po zabawke albo sie pobawic ale cisza wchodze za dwie minuty a ona spi nogi poza lozkiem glowa nakryta koldra i spi
a mialam w planach jej dzis nie klaśc....:P

Ja tez Hanie kapię tak po 19, potem jednak zazwyczaj jeszcze sie wycisza jakas godzine tzn ostatnio tak bo był czas, że zasypiała 19 30 zaraz po kąpieli.

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Moze nie do konca nie wypada, co matki boja sie krytyki. Boja sie, ze ktos je zlinczuje, bo maja czelnosc wspomniec o czasie dla siebie, skoro sa matkami to powinny kazda, cenna minute spedzic z dzieckiem itp.

Ja jestem samotnikiem i UWIELBIAM siedziec sama Np teraz tz wyszedl juz do pracy, mala jeszcze w zlobku, a ja siedze pod kocykiem i mi cieplutko

Misia ona tak bez muzyki tanczy? W duszy jej gra

edit. Mamy zlobkowe! Jak u was sa czynne zlobki w okresie swiateczko-noworocznym? Ja sie zdziwilam kiedy pani mi powiedziala, ze prawdopodobnie 5 stycznia zlobek zamkniety!? Wtf.
ja tez lubie sama, ale zmienilo sie tro troche odkad mam Hanie. Nadal potrebuje samotnosci, ale jakby dostosowalam sie do rzeczywistosci

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2014-12-10 o 13:27
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 13:34   #840
Ultra81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
ja jak juz mam opryszczkę na wierzchu to nic nie pomaga musi sie sama zagoic :/

tylko nie bez sukienki tzn może być ale to wtedy dwa

moje dziecko, poszlo do pokoju, mysle sobie po zabawke albo sie pobawic ale cisza wchodze za dwie minuty a ona spi nogi poza lozkiem glowa nakryta koldra i spi
a mialam w planach jej dzis nie klaśc....:P

Ja tez Hanie kapię tak po 19, potem jednak zazwyczaj jeszcze sie wycisza jakas godzine tzn ostatnio tak bo był czas, że zasypiała 19 30 zaraz po kąpieli.

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

ja tez lubie sama, ale zmienilo sie tro troche odkad mam Hanie. Nadal potrebuje samotnosci, ale jakby dostosowalam sie do rzeczywistosci
Czad
Moja też zasypia ostatnio około 20:00 (ostatnie 3 dni: 20:06, 20:07 i 20:06 wczoraj), a bywało, że o 19:00 już spała.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości