|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
Ło boziu, za jasego gwinta nie moge sie rozgrzac dzis
![]() mam sweterkowatą bluzkę, kimonową narzutkę, opatuliłam sie szalikiem kominem i zrobilam wrzątek-herbate sliwkowo-figową z cynamonem i imbirem, jak ona pachnie ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- DEBRAH, u mnie w biedrze jeszcze te garnki są, nawet kilka rodzajów ULTRA, zdrowe podejscie MARSI, oby połozna Wam cos podpowiedziala IFWKA, nie chce mi sie pierogów lepic
|
|
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie tragedia z qupą Młodej. Wczoraj już dostała syrop, i zrobiła ale co się przy tym ocierpiała, płakała, napinała się i mama mama, prawie się z nią popłakałam. Wcale nie była tak twarda ta qupa, ale co robić żeby tak się nie powtarzało. chwilkę już dobrze było i znowu nas to dopadło. Co moze powodowac takie cykliczne zaparcia??
|
|
#813 |
|
Wtajemniczenie
|
Ultra też tak robię
jak już wszystko na nie to odpuszczamsylwia skąd masz taka herbatkę ![]() pokażę Wam Hanię z książeczką kto się schował jakby któraś się zastanawiała, to polecamy https://www.youtube.com/watch?v=qymlir4MBDc
|
#814 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do mojego wieczornego wpisu, chyba każdy czasem musi odpocząć, jak twierdzi że nie, to kłamie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Aaaa co do fluoru. Ja i moje dziecię nie używamy pasty z fluorem. Uważam że takie pierwiastki, można i powinno się dostarczaś z pożywieniem i wodą. Zwłaszcza że nadmiar jest toksyczny, a moje dziecię nie umie wypluwać pasty i płukać ust. W pastach dla dzieci czasem jest ksylitol który ma właściwości bakteriobójcze i zapobiega rozwojowi bakterii. I nie zgodzę się że pasta bez fluoru "nic nie robi" Pasta ma za zadanie oczyszczać zęby, i chyba każda to robi. No ale ja jestem walnięta na tym punkcie, nie bardzo ufam zdaniu dentystów, którzy żyją z moich popsutych zębów. Czemu, skoro pasty z fluorem takie zbawienne tyle dzieci i dorosłych ma zepsute zęby. Tak off top, dziadek kolezanki ma ponad 70 lat, nigdy nie mył zębów, nie fluorował a ma wszystkie, zdrowe
Malowanie szafek kuchennych - metamorfoza kuchni za mniej niż 200 złotych Edytowane przez laurka23 Czas edycji: 2014-12-10 o 11:23 |
||||||
|
|
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Green Hills czy cus ![]() Ifwka, czekolada? |
|
|
|
|
#816 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Jak już nic nie działa, to ja się nawet nie wkurzam, po prostu tkwię w tym moim "nie chce mi się" i czekam, aż minie. Misia - ale fajna Młoda ![]() Marsi - mam nadzieję, że położna coś pomoże ![]() Iwfka - a może Mała za mało pije? Moja Młoda nie ma takiego problemu, ale widzę, że jak pije mniej, to trudniej się jej dwójeczkę robi. Sylwia - ale mi narobiłaś apetytu na taką herbatkę Ja mam melisę z truskawkami. Btw: przyszła moja sukienka w grochy. Jest boska |
|
|
|
#817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty masz przemiły głos Cytat:
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Zrobiła mi się opryszczka na ustach
|
|
#818 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez okazji jedziemy Cytat:
Sily życzę moze polozna cos pomoze, swoja droga czesto przychodzi u nas byla raz jak Julo sie urodził Cytat:
Ja zaraz za okno w kuchni sie biorę Cytat:
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
Ultra wlasnie nialam napisac ze mam identyczna sukienka
![]() Ja kreski na okach potrafie zrobic z zamknietymi oczami maluje codziennie i bez nich nie wychodze z domuSpaaaaaaaaccccc..... Blagam niech mlode juz w nocy spi normalnie Sa jeszcze dzieciaczki spiace w lozeczkach niemowlecych? Czy wszystkie maja juz "dorosle"? My na lato kupimy mlodemu chyba lezanke..... Bo fotel mu sie nie zmiesci a szczerze mowiac usypiamie go ciagle w lozeczku 120x60 nie jest wygodne ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze Ci Mis tyle spal?! Zazdroszcze!!!!!!!! Co do fluoru to zwiazek zwiazkowi nierowny i on nie ma funkcji bakteriobojczej tylko remineralizowac szkliwo. W pozywieniu sa sladowe ilosci, woda czesto go nie zawiera a stosujac w pascie dostarczasz bezposrednio w miejsce, gdzie ma dzialac. Ja mam paste, z ktorej fluor wbudowuje sie w mikroubytki i dzieki temu prochnica, ktora nawet sie pojawi, nie postepuje. Fenomen dziadka bardzo latwo mozna wytlumaczyc- nie ma w jamie ustnej bakterii prochnicy i dlatego moze nic z zebami nie robic |
|
|
|
|
#821 | ||
|
Wtajemniczenie
|
laurko Hania śpi identycznie
Cytat:
![]() Cytat:
mi sie ostatnio w nosie zrobiła
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
...
Fewciu, sciskam Cię mocno, wierzę ze bedzie dobrze!!..u mnie też jest nieciekawie.. ech, Amelka spi wlasnie, od rana marud.. kaszel, katar, kurna (((((( Hje, ja soie zycia bez chleba nie wyobrażam.;]
|
|
#823 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- wiesz, "wielkie umysły myślą podobnie" (często używane określenie u nas w pracy, dowartościowujemy się sami). Ale fakt - śliczna jest. Kresek zazdroszczę ![]() Co do łóżeczka, to moja Młoda jeszcze ma niemowlęce, ze zdjętym bokiem, ale i tak coraz częściej śpi przez całą noc u nas w sypialni. Po przeprowadzce chcę jej kupić takie coś: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50080315/ Będzie miała dużą powierzchnię do spania, a jak by się nie sprawdziło, to mam już na nie koncepcję awaryjną
|
|
|
|
|
#824 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dorosłe kupie mu jak bede pokoik jego remontowac na wiosne, bo na razie mamy w nim pomieszczenie socjalne ![]() wreszcie mi w miare cieplo aha, wymysliłam- barszczyk z grzybami suszonymi i uszka/pierozki |
|||
|
|
|
#825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
ULTRA, genialne dziewczęce łóżeczko
|
|
|
|
#827 |
|
Rozeznanie
|
Mi się też podoba, ale najpierw zaciągnę się (i Młodą) do IKEI i obejrzę na zywo. W razie czego będzie mi pasować do salonu na górze - już widzę, jak siedzę nostalgicznie zamyślona, wśród miekkich poduszek, patrząc w okno na moim zadupiu
A te mebelki z Twojego linka b. fajne - zwłaszcza szuflada na dole
|
|
|
|
#828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Hahaha moje kreski są takie same pokaz nam sie w sukience ))Jejku ale u nas dzis rano było pięknie ! Szron i słońce cudownie ))
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
u nas tez kiepska noc,pewnie po wczorajszym szczepieniu :-( Do tego zirytowala mnie nasza pediatra :-/ powiedzcie mi dziewczyny,czemu ludzie,ktorzy nie pasiadaja dzieci maja tyle rewelacyjnych rad? Troche ponadrabiam i zabieram sie za obiad
|
|
|
|
#830 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To pediatra dawała Ci "rewelacyjne" rady? Bokeh - jak zrobię zdjęcie, to wstawię. Bez kresek, ma się rozumieć
|
|
|
|
|
#831 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49267231]U nas choinka z drewnianymi i plastikowymi i szklanymi za to mega tandetna bo odkąd jest Agatka, to brałam po prostu ozdoby by rózne koloey były. A, i moje gwiazdki szydełkowe jeszcze...[/QUOTE]Ja widziałam śliczne szklane bąbki z muffinką w środku, muszę kupić! Mąż mnie zabije.... Tulę mocno Cytat:
Cytat:
No co ty, w życiu nie uwierzę że 70 letni chłop nie miał nigdy kontaktu z bakteriami pruchniczymi, przecież miał żonę z którą się chyba całował, jako noworodek, matka pewnie mu jedzenie rozdrabniała paszczą no nie ma siły żeby nie. Wiesz ja bardzo nie lubię takiego na siłę wzbogacania. Skoro w pożywieniu są takie a nie inne ilości to znaczy że wystarczą. W wodzie też jest fluor zazwyczaj. Gdyby nie był toksyczny to ok. ale gdy dziecko nie wypluwa tylko zjada, to pasuję. Sama nie używam, a nic mi się z zębami nie dzieje, a śmiem twierdzić że z moimi zębami jest lepiej.
|
|
#832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Ja zaraz wychodzę do pracy. Dziś teściowa z Darią jest. Muszę jej WBIĆ do głowy ,że ZERO słodyczy!!
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
Ultra
Nie wierze, o tej samej lezance myslalam Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#834 |
|
Rozeznanie
|
Lady, no mówię Ci, wielkie umysły... i IKEA
|
|
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też myślałam o tej lezance Ale że właśnie zmniejszył mi się metraż to zrezygnowałam niestety.
Misia : u nas też hitem jest 'kto się schował' ~ uwielbia i właśnie mi się ładuje analogiczny filmik z yt. Jaka Hania fajna jest ! Za malo jej wrzucasz tu. |
|
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam z Młodym w Biedrze, ludzi o tej porze tyle, że szok
pobrałam im trochę jogurtów bo do dziś na promocji wszystkie.Ja z trzema siatami, pamperami i moją torbą w jednej ręce Młodaego za drugą i na II piętro się tachamy, a tu Franczysław bunt, on nie idzie. Ostatecznie poszedł do mieszkania na czworaka ![]() Misiael ona się chyba w penym momencie kapnęła o nagrywaniu i troszkę zaczęła pokazywać co to ona nie umie cudna |
|
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
Kup sobie zovirax duo posmarujesz raz góra 2 i opryszczka zniknie. Ja kiedyś używałam zoviraxu potem zaczęłam używać tych innych tanich badziewi. No, ale jak po którejś z nich opryszczka zamiast zniknąć rozniosła się jeszcze bardziej to kupiłam zovirax. I teraz już nie kupię żadnego innego gowna.
|
|
|
|
#838 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
Ja jestem samotnikiem i UWIELBIAM siedziec sama Np teraz tz wyszedl juz do pracy, mala jeszcze w zlobku, a ja siedze pod kocykiem i mi cieplutko Misia ona tak bez muzyki tanczy? W duszy jej gra ![]() edit. Mamy zlobkowe! Jak u was sa czynne zlobki w okresie swiateczko-noworocznym? Ja sie zdziwilam kiedy pani mi powiedziala, ze prawdopodobnie 5 stycznia zlobek zamkniety!? Wtf.
It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2014-12-10 o 13:26 |
|
|
|
|
#839 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tzn może być ale to wtedy dwa ![]() moje dziecko, poszlo do pokoju, mysle sobie po zabawke albo sie pobawic ale cisza wchodze za dwie minuty a ona spi nogi poza lozkiem glowa nakryta koldra i spi ![]() a mialam w planach jej dzis nie klaśc....:P Ja tez Hanie kapię tak po 19, potem jednak zazwyczaj jeszcze sie wycisza jakas godzine tzn ostatnio tak bo był czas, że zasypiała 19 30 zaraz po kąpieli.---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2014-12-10 o 13:27 |
|||
|
|
|
#840 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czad ![]() Moja też zasypia ostatnio około 20:00 (ostatnie 3 dni: 20:06, 20:07 i 20:06 wczoraj), a bywało, że o 19:00 już spała. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.

22.05.2008
14.08.2011
jak już wszystko na nie to odpuszczam
Blanka ma zapalenie ucha 

wczoraj miałam taki dzień,że naprawdę zjadłam niewiele więc wykluczam kolkę z powodu nieodpowiedniej diety, natomiast ona podczas jedzenie potrafi "ciumkać" sutek i wtedy słysze w bezuszku jak jej się powietrze zbiera
, próbowałam w inny sposób ją przystawić, nie wiem co może być przyczyną

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
aha, wymysliłam- barszczyk z grzybami suszonymi i uszka/pierozki
Nie wierze, o tej samej lezance myslalam