|
|
#781 | |||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i brak czasu, a wieczorem padam na pysk, więc mam siłę tylko siąść i ew. coś pisać
|
|||
|
|
|
#782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Misiek nadrabia nieobecnosc mamy... |
|
|
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
Osamotniona? Ee wydaje mi się ze wiele.dziewczyn otwarcie pisze o zmęczeniu ,.ja chyba też :p
|
|
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
O, super że sama nie jestem w temacie domowego syfu
ale szczerze - masakra, musze sie jutro za to wziac.. Dawid zasnal jakieś 15 min temu.. A mnie sie spac nie chce, nerwy mnie nosza..
|
|
|
|
#785 |
|
Konto usunięte
|
Nawijko, to samo mam. Muszę mieć oddech. Dlatego między innymi pilnuję tego, by dziewczyny szły spać po 19.
To Laura i Klara. One jadą rowerami. Tam są Jacek i Mirek, oni malują pająki! A ja mam na imię Marta i rysuję kredkami: owcę, krowę, trawę, osę i moją rękę. Czytankę układam
|
|
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja od razu elementarz mi sie przypomnial 😊
Zastanawiam sie czy wykupic dla Dawida dodatkowe ubezpueczenie..? |
|
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja : a jak ty to robisz, to pilnowanie by o 19 spały? Chętnie się nauczę;P
U nas punkt 21 dzisiaj |
|
|
|
#788 |
|
Konto usunięte
|
Debrah, one wstają przed 7 do przedszkola
|
|
|
|
#789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale malo ktora otwarcie przyznaje, ze potrzebuje czasu dla siebie, odpoczynku od dziecka, itp. ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Szaja ![]() U nas max 20-20:10. W sumie od wakacji sie utarla ta godzina zasypiania. Tyle ze wczesniej wstawalismy kolo 9, a teraz z racji zlobka max o 7
|
|
|
|
|
#790 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- FEWCIU, nie wiem, co napisać...
|
||||
|
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja: mhm, to pewnie to przedszkole tak męczy faktycznie. Ami dziś wstała jakoś 7:15, drzemkę miała około 2h od 11 licząc. Padła o 21.
Nawijka: to ludzkie chyba jest, tak to już jest z maluchami, że przeważnie nie da się przy opiece nad nimi zrobić totalnie nic "dla siebie" typu przeczytanie książki czy położenie się gdy zmęczenie dopada - więc jest za czym tęsknić, mimo całego ogromu miłości do dziecka. Ja kocham moje dziecię do szaleństwa, uwielbiam spędzać z nią czas, nie ciągnie mnie " do ludzi do pracy" (tzn ciągnie, sama perspektywa byłaby super, ale odkładam to w czasie ze wzgl na dziecko ( i studia), bo nie chcę stracić czegoś ważnego), ale zwyczajnie bywam zmęczona fizycznie i głowa potrzebuje resetu np odmóżdżenia na forum i uwielbiam uczucie, że wieczór jest "mój". Bo NADAL lubię czytać książki, popisać czasem na forum, obejrzeć film dla dorosłych i pobyć z dorosłymi Matki chyba tożsamości nie tracą, nawet tak zakręcone jak ja ![]() Aczkolwiek może ze wzgl. na osobowość łatwiej mi pewne rzeczy odroczyć w czasie. Bokeh: Ja też miałam dziś takie myśli gdy robiłyśmy z młodą tą szarlotkę (wyszła pycha!) ciastem pachnie w domu. ona stoi na krześle i czeka, ja siedzę obok , obie takie podekscytowane, ja się na głos martwię czy mi się ciasto uda, ona na to " uda się, uda!", i tak mnie mocno cudnie przytula...że to minie szybciej niż mi się wydaje, ja wiem, że na miejsce tego nowe przyjdzie, ale ona tylko raz będzie taką małą przylepą z sercem na dłoni, co to się już dogadasz po naszemu ale nadal jest dzidziusiem... <3 rozumiem cię doskonale. Hope : nie mam literatury teraz do wglądu bo mam w kartonie gdzieś, ale padaczka jak najbardziej może wyjść nawet w dorosłości. |
|
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
chciałam tylko pędzikiem, nie mogę wejść z poziomu tapatalku
aktualizacja do d......hope mojej mamie wyszłapadaczka hm...zaraz po 40tce chyba, może trochę wcześniej - n tle nerwowym, wcześniej miała utajonią stresy itd ją ujawniły bokeh chyba jutro spróbuję ![]() młode poszło spać po 22, ja poszłam na 17km myślałam, że jak rócę to będzie spałoale się przeliczyłam, za to dał sobie dzsiiajwyszorować zębale i kurka, cztery trójki na raz idą i idą i idą i w końcu się przebiły bokeh też dzisiaj miałam taki dzień sumie się cieszyłam jak wróciłam a nie spał bo wlazłam z nim do łóżeczka potuliliśmy się wycałowaliśmy się i zasnął <3 uielbiam jak on tak zasypia zemną jeszcze kochane na maksa jest to jak mówię zrób mamusi miejsce a on się przesuwa <3 kochany lecę spać bom padnięta na maksa buziaki
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za odpowiedzi
|
|
|
|
#794 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=pstryczek84;4927696 5]
Cytat:
jaka śledziowa odpada bo bedzie sledz w cebuli... Cytat:
![]() ![]() Sprzedałam mate edukacyjną
|
||
|
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia, jesteś, ha!
|
|
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chodzilo mi o to, ze malo kto tutaj otwarcie mowi o takiej potrzebie, bo jakby hmm nie wypada? Hmm nieprzystoi matce? Takie mam wrazenie
|
|
|
|
|
#797 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A co do sprzątania zabawek to ja staram się sprzątać na bieżąco , ale to dlatego że mamy jeden pokój. Jak będzie miała swój ( ![]() Cytat:
Cytat:
Daria na razie tylko bazgrze jakieś kreski i tyleCytat:
Cytat:
dobre! ![]() Cytat:
Wy to macie ostatnio..... kochana TRZYMAJ się dzielnie!!!! Jestem z Wami ciągle myślami i sercem! Oby poszły precz już od Was te kłopoty! Cytat:
Potem trzeba będzie zrobić sobie drugiego bobaska żeby móc na nowo tulić itp itd .... ja chciałam drugie maleństwo jak będziemy mieć większe mieszkanie..... także wiecie....
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-12-09 o 22:56 |
||||||||||
|
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
Silve: oooo co za news
![]() Nawijka: ostatnio w klubie także pisałam o tym, że pewne tematy etc są przemilczane, pewnie z jakichś obaw, mam podobne wrażenie. Fewciu : tulęęęę |
|
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, któraś z Was, chyba dwie, pisała, że nie je pieczywa w ogóle. To co można zamiast tego????
|
|
|
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Debrah, no tak ostatnio na poważnie się zastanawiam nad drugim dzieckiem bardzo chcę żeby Daria miała rodzeństwo ![]() hje, ja przez jakiś czas nie jadłam pieczywa ( albo jadłam tylko ciemne.Ciemne pieczywo jest zdrowe i wystarczy jedna kromka i jest się najedzonym ) , i np na śniadanie jem np jajecznicę plus pomidora pokrojonego i paprykę, albo płatki z jogurtem naturalnym.. Do pracy robię jakieś szybkie sałatki. tak żeby się nie napracować. Np sałata lodowa, pomidory, ogórki, pokrojoną szynka /ser żółty /kurczak grillowany i sos z oliwy z oliwek lub majonezu i jogurtu naturalnego.Wczoraj się ważyłam i waga pokazała niecałe 51 kg. A ważyłam 54. Dodam że ostatnio bardzo obijam się z ćwiczeniami. Chyba 3 tyg już nie ćwiczyłam. Chyba praca też tak na mnie działa.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-12-09 o 23:21 |
|
|
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, widzialam ten wpis w k., rzucil mi sie w oczy
hje, fewcia chyba cos pisala, ze nie je ostatnio pieczywa... Tez w sumie jestem ciekawa co w zamian, bo mi np ciezko sie najesc jedzac same warzywa, jajka czy platki... |
|
|
|
#802 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chociaż ona jak do dzieci gdzieś idzie to zawsze woli chłopców, i oczywiście starszych Cytat:
![]() Blanusi dużo dużo zdrówka ! ![]() Cytat:
Ja też mam takie dni, bardzo często w ogóle to najchętniej bym Blankę "zjadła" ,zacałowała i w ogóle spowrotem do brzucha włożyła żeby mieć ją tak blisko i żeby była bezpieczna. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Blanka śpi, mąż już utulony do snu także biorę się za naukę, ale mam zapiernicz przed świętami ;/
|
|||||
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
hope tz powiedzial, ze padaczka czasami ujawnia sie w wieku dojrzewania, ale rowniez na tle nerwowym; pomysl o sytuacji w domu.
lenova my sprzatamy zabawki tylko wieczorem, w ciagu dnia nie ma sensu skoro Yae stale przeplata zabawy. Ale mamy juz efekty wspolnego sprzatania: teraz tylko prosimy, zeby rzeczy zaniosla na odpowiednie miejsce i wlasciwie sama to robi. fewciu tule Was mocno!! nawijko ja mam olbrzymia potrzebe czasu bez dziecka. Moge sobie to bez problemu zapewnic, tyle, ze mnie to nie satysfakcjonuje. Znajomi albo pracujacy albo z dziecmi, wiec w tygodniu szans nie ma. Najbardziej brakuje mi wspolnie spedzonego czasu z tz. Wiec wybor miedzy opcja sama z dzieckiem a sama ze soba mnie naprawde nie interesuje. ---------- Dopisano o 02:08 ---------- Poprzedni post napisano o 01:58 ---------- szaja ile Dorotka spi w dzien? Spanie od 19 do 7 rano to jest juz 12h u nas sen nocny plus drzemka nawet tyle nie trwa. Wstaje przed 7, w dzien spi 2h rowne, idzie spac 21.30-22. Pomijam liczne pobudki nocne ;-) No wlasnie mamy kp: ile razy sie Wasze dzieci budza? Kolezanka mama ze stycznia do tej pory budzila sie ciagle a ostatnio dziecie zaczelo noce przesypiac... |
|
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nie mogę spać od 6:20 i tak czytam sobie to i owo.Sylwietta-tak,200km odległości robi swoje i niech tak zostanie![]() Patrzę za okno a tam śnieg
|
#805 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale itak zawsze jak ma drzemkę sprzątam wszystko no i wieczorem.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49280608]Nawijko, to samo mam. Muszę mieć oddech. Dlatego między innymi pilnuję tego, by dziewczyny szły spać po 19. [/QUOTE] [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49280801]Debrah, one wstają przed 7 do przedszkola [/QUOTE]Ale moja wstaje tez przed 7 ma dwie godziny drzemki i coraz ciężej jej usnąć o 21.
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
biedne moje dziecko.
Ma katar, już taki że robią mu się wielkie koziory w nosku. To mówię do niego, choć wyciągniemy te koziory, to nie będzie w nosku swiszczeć.. No i za każdym razem jak koziorę wyciągniemy i Dawid ją zobaczy to go naciąga
|
|
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
cicho, za cicho
Edytowane przez sylwietta1988 Czas edycji: 2014-12-10 o 09:48 |
|
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny chyba nie ma takiej osoby która nie potrzebuje oddechu dla siebie, no sorry ale ja w to nie wierzę to przecież dla higieny ducha i ciała
![]() ja wczoraj przeżyłam pierwszy kryzys, Marinka darła się od 22 do 1 w nocy a potem do koncertu dołączył Leoś który spać nie mógl myślałam,że sobie w łeb palnę, dziś wyglądam jak zoombie nie wiem o co chodzi wczoraj miałam taki dzień,że naprawdę zjadłam niewiele więc wykluczam kolkę z powodu nieodpowiedniej diety, natomiast ona podczas jedzenie potrafi "ciumkać" sutek i wtedy słysze w bezuszku jak jej się powietrze zbiera , próbowałam w inny sposób ją przystawić, nie wiem co może być przyczynązaraz ma przyjsć położna to może ona pomoże |
|
|
|
#809 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
za nami fatalna noc:/ Hania spać nie mogła, łóżeczko Ją parzyło więc od 12 z nami. i co godzinę przebudzenia. ale dziwne bo nie płakała tylko wierciła się, gadała i zasnąć nie mogła ja do tego się czuję fatalnie:/ ledwo na nogach stoję a nie wiem skąd Ona ma tyle energii ![]() hope ja w zeszłym tygodniu miałam fazę na sprzatanie, nawet dwa okna umyłam. ale teraz leń straszliwy;p fewciu tulę mocno silver super, że staraniami
|
#810 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Wczoraj miałam kiepski wieczór (tzn. nie aż tak kiepski obiektywnie, ale kiedy trwał, wydawał mi się fatalny) - Mycha była przez cały czas na "nie". Zjeść nie, bawić się nie, rozebrać nie, kąpać się nie, wyjść z wanny nie, załozyć piżamkę nieeeee, myć zęby nieeeeeeee. I tak ciągle. Próbowałam różnych sposobów - zagadywałam, pokazywałam, robiłam coś razem z nią i nic nie działało. W końcu stwierdziłam, że nie chce mi się. Po prostu nie. Nie będę namawiać, nakłaniać, tłumaczyć i prosić. NIE CHCE MI SIĘ. Zrobiłam sobie herbatę i postanowiłam SOBIE odpuścić. Mi pomogło na pewno, bo już czułam jak wzbiera we mnie złość, a Młoda ewidentnie musiała rozładować energię. Ostatecznie i tak o 20:00 już zasnęła, wtulona we mnie, bez krzyków i płaczów. Ale zmęczona byłam, naprawdę. Zresztą widzę, że Wy wczoraj też pisałyście, że potrzebujecie chwili dla siebie. Kocham swoje dziecko strasznie, ale kiedy po raz kolejny przechodzimy przez dramat, bo ona nie umie jeszcze założyć rajstop sama, w duchu myślę sobie "nigdy więcej", bo moje życie nie kończy się na nakłanianiu Młodej do założenia pampersa na noc czy rajstopek w dzień. Ja się generalnie rzadko się w☠☠☠☠iam, gadam za to dużo i kumamy się z Mychą naprawdę nieźle, ale czasami nie chce mi się już. Wtedy sobie myślę, że jestem fatalnym rodzicem i nie doceniam tego, co mam. Może z czasem nauczę się siebie "rozgrzeszać". To się wygadałam Dziękuję za uwagę, nie musicie czytać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.

ale szczerze - masakra, musze sie jutro za to wziac.. Dawid zasnal jakieś 15 min temu.. A mnie sie spac nie chce, nerwy mnie nosza..

aktualizacja do d......
idą i idą i idą i w końcu się przebiły 
śledziowa odpada bo bedzie sledz w cebuli... 
Daria na razie tylko bazgrze jakieś kreski i tyle
22.05.2008
14.08.2011
wczoraj miałam taki dzień,że naprawdę zjadłam niewiele więc wykluczam kolkę z powodu nieodpowiedniej diety, natomiast ona podczas jedzenie potrafi "ciumkać" sutek i wtedy słysze w bezuszku jak jej się powietrze zbiera