|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część X
Ja nie mam jakichs specjalnych postanowien zwiazanych z odwykiem, oby bylo dalej tak jak jest to bedzie dobrze
moja pielegnacja systematycznie maleje, dalej mam duzo zeli i balsamow, ale to juz nie sa liczby dwucyfrowe poza tym nie uwazam, ze 9 zeli to tragedia, zwlaszcza, ze w lazience mam w tej chwili 3 nie chce kupowac perfum bo mam ciagle duzo, chofiaz juz od dobrych paru lat kupuje max flaszke 100ml - dwie na rok (ale mimo wszystko zuzywam mniej niz 200ml zapachow w ciagu roku) :/ kolorowke podlicze po Swietach i zrobie sobie liste razem z pielegnacja.
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#693 |
|
Zadomowienie
|
Oglądam dalej filmiki tej dziewczyny z yt z Naszego ostatniego tematu i muszę Wam z przykrością powiedzieć, że raczej podziwiam jej zbiory niż rozumiem to co robi (jak można tak oddawać czy wyrzucać)!!
![]() Zrobiłam zdjęcia mojej kolorówki i z siostrą porównywałyśmy je do zdjęć które wklejałam jak tu trafiłam. Nie ma odwyku i nigdy go nie było. Nie ma się co oszukiwać ![]() Uczciwie pozbyłam się tylko kosmetyków do włosów: mam jeden szampon i jedną odżywkę totalny brak zapasów, a było źle. I produktów które bardzo chciałam wyeliminować ![]() Z innymi kategoriami jest tak samo źle albo dużo gorzej ![]() Pełno produktów nadal nie zdążyłam jeszcze otworzyć, a post gdzie wklejałam zdjęcia jest z lutego Muszę coś zrobić... bo to straszna porażka. Chyba to dla mnie zły czas,kiedy tu przyszłam zarabiałam marne pieniądze( dorywcza praca) i prawie połowę z tego wydawałam na kosmetyki. Podczas pobytu z Wami znalazłam stałą pracę i moja wypłata już była super patrząc na to że mieszkam z rodzicami i nie mam jakiś większych wydatków. I chociaż pozornie mocno się ograniczałam, bo gdzieś przyswiecał mi odwyk to walczyłam tylko "mogę kupić wszystko a wezmę tylko to i to " . Nie mówiąc o tym że kosmetyki stały się moim hobby i poświęcam im codziennie dużo czas. Sama nie wiem co teraz może najpierw kupię wszystko co chciałam czy też chce, nazbieram piękne kolekcje i wtedy pójdę na odwyk bez zakupowy jak wspomniana wyżej dziewczyna |
|
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak twierdzi, chomikowała jak w sklepach nic nie było a teraz nie widzi potrzeby.
|
|
#695 |
|
Recenzentka Miesiąca - Sierpień 2017
|
Moje postanowienia to taki dzień świstaka, dlatego przestałam już cokolwiek postanawiać. Raz stworzona lista, co roku jest aktualna. Mogłabym ją wyciągać z kartonów wraz ze świątecznymi ozdobami. Odkurzyć, wypolerować i powiesić na ścianie. A w styczniu jak zwykle pełna nadziei, że tym razem się uda- schować, pomiędzy kolorowe łańcuchy i anielskie włosie.
![]() Mimo wszystko, żywię nadzieję, że TEN ROK, będzie szczególny. Szykuje się masa wydatków, budowa, zabudowa, aranżacja, przeprowadzka, więc siłą rzeczy kosmetyki odejdą na daaalszy plan. Dlatego, co moje to moje, za rok, będzie już inaczej. Chciałabym jednak: - posiadać tylko te kosmetyki, które mi służą, które lubię i które mnie nie męczą - używać całej swojej kolorówki, mieć pomysły i ochotę na fajne makijaże - skupić się na najważniejszych punktach pielęgnacji, reszta ma być przyjemnością, relaksem - początkiem roku, fundusze przeznaczyć na wybielanie zębów i pielęgnację/ nieinwazyjną koloryzację włosów - używać filtrów do twarzy nie tylko wtedy kiedy mocno świeci słońce - wykluczyć z listy zakupowej balsamy do pielęgnacji biustu, łokci, kolan i innych niepotrzebnych bzdetów - bliżej zainteresować się pielęgnacją naturalną, nie kupować i nie używać kosmetyków na siłę - kupić porządne pędzle do makijażu oczu - kupić kilka fantastycznych rzeczy z solidnie przestudiowanej listy chciejstw |
|
|
|
#696 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
btw. joga daje jakieś wizualne efekty z gatunku gubienia "tego i owego"? długość 21,5 cm wysokość 7,5 szerokość 8cm rozmiarowo takie jak to ze zdjecia co stoi na tym dużym pudle http://www.sephora.pl/eStore-webMast...agesCadeau.jpg
|
|
|
|
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak rzucialm sie na joge za pierwszym razem i cwiczylam intensywnie 4x w tygodniu to schudlam bardzo szybko 4 kg, ale potem nabawilam sie kontuzji (przeforsowalam moje od dziecka slabe biodro) i po przymusowym miesiacu przerwy waga wrocila.Z efektow na dluzej mozesz sie spodziewac duzej elastycznosci, poprawy wydolnosci i wytrzymalosci, wzmocnienia kregoslupa, ramion itd. Ogolnie joga mimo ze wyglada tak przyjemnie jest konkretnie wysilkowa, bardziej niz fitness, na ktory kiedys rownie czesto chodzilam. No i niesamowicie relaksuje i daje poteznego kopa energetycznego, zadne wczesniejsze zajecia na sali nie dawaly takich efektow. gratuluje zminimalizowania 120 kosmetykow, to wyczyn nie lada i powodzenia w kolejnym roku
|
|
|
|
|
#698 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4927469 1]moje postanowienie noworoczne - zero kolorówki- ZERO!
Kupuje tylko kosmetyki których potrzebuję, żadnych przytłaczających zapasów. Tylko najpotrzebniejsze rzeczy, bez których nie moge się obyć. I zużywamy wszystko systematycznie po kolei.[/QUOTE] podpiełabym się chetnie ale przeraża mnie ten termin rok bez kolorówki, nie wiem czy nie założyć sobie celu 3 miesiace bez kolorówki i tak co 3 miesiace odnawiać bez żadnego odstępstwa pomiędzy wychodzi na to samo, ale to słowo rok działa w tym przypadku demotywująco strasznie,Cytat:
ten miesiąc to wogóle tragiczny bedzie bylam dopiero 3 razy na zajęciach albo mnie nie było a jak wróciłam to zaraz chora byłam;/ Cytat:
![]() Cytat:
1 co racja to racja, ale mimo wszystko szkoda tych straconych pieniedzy, zawsze jest jakaś nadzieja ze moze to sprzedam moze coś i choć trochę odzyskam. 2 daje duzo, powiem ci ze ja po jodze wychodzę bardziej zmeczona niż po tbc, tylko że ja chodzę na Bikram Jogę, akurat nie wiem jak klasyczna i fajnie wszystko napina, zreszta co ja będę mówic Adam Levine jest świetny przykłądem jak joga kształtuje sylwetkę
|
|||
|
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
Zużyłam żel pod prysznic Palmolive Oriental
|
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cele zazwyczaj powinny byc ambitne, ale nie przegiete. Jak sa przegiete to dzialaja demotywujaco wlasnie. A jak sa ambitne w sam raz do daja satysfakcje z osiagniecia ich ![]() Normalnie siostro ;D ja to samo mialam z guzikami, ale juz nie, 2 przeprowadzki mnie "uleczyly" za to moja rodzicielka ma jedno olbrzymie pudlo z guzikami, drugie z zamkami a trzecie z napami i klamrami Bikram Joga - nie znam, jaki to rodzaj? ja dzialam z vinjasa flow i iyengar ![]() innym przykladem jest dziadek Sting - ma swietnie uksztaltowana sylwetke i jest bardzo zaawansowanym i zapalonym joginem
Edytowane przez favianna Czas edycji: 2014-12-10 o 00:19 |
|
|
|
|
#701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Początkowo chciałam je na kolorówkę, którą rano zostawiam w łazience (jak mi syn zwala wszystko z toaletki, to przenoszę się do łazienki), ale jest za niskie. Kupiłam na nią wczoraj koszyczek w Jysku. A teraz z kolei myślę, że cieniom przydałby się nowy domek, muszę obmierzyć. Duże pudełko odpuszczam, to stare jeszcze daje rade. EDYCJA: na cienie zdecydowanie za małe
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-12-10 o 13:24 |
|
|
|
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wydaje mi się, że w 2015 r. ogarnę już do końca swoją pielęgnację. Ogólnie zrobiłam duże postępy i liczę, że tak będzie dalej.Powodzenia
|
|
|
|
|
#703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#704 |
|
Konto usunięte
|
no to pięknie, samochód mam tak zrąbany że nie opłaca się go naprawiać
. no to mój odwyk i postanowienia noworoczne na prawdę wejdą w życie. Jeszcze do tego tracę pracę
|
|
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4928838 5]no to pięknie, samochód mam tak zrąbany że nie opłaca się go naprawiać
. no to mój odwyk i postanowienia noworoczne na prawdę wejdą w życie. Jeszcze do tego tracę pracę [/QUOTE]o matko, strasznie mi przykro... trzymaj sie tampowiem Ci historie ktora moze w tej chwili cie nie pocieszy, ale moze da troszke nadziei dokladnie 3 lata temu w przeddzien wigilii dostalam wypowiedzenie z pracy, po tym jak przez tydzien negocjowalam z szefem awans, obowiazki i podwyzke. Spedzilam swieta ryczac oczywiscie. Ale niecaly miesiac pozniej zaczynalam juz prace za granica, bo wyslalam "dla zartu" jedno cv. W dodatku 4 miesiace wczesniej zerwalam 6cio letni zwiazek bo uznalam ze "nie rokuje", a teraz z moim Tzem planujemy dzieci jak szybko sie da ![]() Czasem bardzo trudne sytuacje sa poczatkiem czegos nowego. Sciskam mocno. |
|
|
|
#706 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
gorzej bywało. Że nie przedłuża mi umowy wiedziałam już dawno. Z samochodem to klapa niespodziewana, kilka dni nie spałam i nie jadłam, a teraz już luzik i się pogodziłam. Trzeba teraz szukać pozytywów.
Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2014-12-10 o 16:46 |
|
|
|
|
#707 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Festiwal zużyć:
1. Sylveco, lekki krem brzozowy 2. Bielenda, Skin Clinic, aktywne serum korygujące 3. Garnier NEO, dezodorant w kremie No tak, czas iść po jakiś krem do twarzy
|
|
|
|
#708 |
|
only smart shopping
|
|
|
|
|
#709 | |
|
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
miała może któraś z Was któryś z tych kremów? http://sklep.pollenaewa.com.pl/piele...na-noc-20.html http://sklep.pollenaewa.com.pl/piele...a-dzie-20.html lub którykolwiek z kremów pod oczy: http://sklep.pollenaewa.com.pl/15-kremy-pod-oczy Kupiłabym może tu z odbiorem osobistym, są tanie, ale ciekawi mnie skład przede wszystkim, a nie mogę znaleźć :/ |
|
|
|
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja się zastanawiam co zrobić z kremem do twarzy z filtrem 50+. Jest dawno po terminie, smarowałam nim tutaj na południu Francji twarz i ciało i nadal działał. W zapasach mam nowy 50+ z Bielendy na przyszły sezon i nie wiem co zrobić z tamtym... |
|
|
|
|
#711 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Ja sie czaje na steamcream, bo moje kremy to tez same koncowki, chce wszystkie pozuzywac do konca roku i ewentualnie wziac sie za probki a nowy krem kupic juz w 2015. Miala ktoras z Was ten steamcream? Widzialam go na blogach, ale dla mnie to nie jest wiarygodne zrodlo informacji :/
|
#712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#713 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Wiem o tym, ale jakoś zawsze mi nie po drodze tam
chyba muszę znaleźć chwilę, żeby się tam przejść.
|
|
|
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie ja dopiero niedawno sie z tego wyleczyłam, ale masakra jakie ja rzeczy uważałam za potrzebne. Puste opakowania to norma bo moze coś bedę chciała gdzieś przelać itp;/ Edytowane przez Rotkohl Czas edycji: 2014-12-11 o 20:07 |
|
|
|
|
#716 |
|
only smart shopping
|
|
|
|
|
#717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie dzisiaj dobre zużycia szampon litrowy Pro Salon i maska jajeczna Agafi
|
|
#718 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Może szałowy nie był w nawilżaniu, ale dla mnie wystarczająco
poza tym ładnie pracował z minerałami i nie wzmagał świecenia.
|
|
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polubione |
|
|
|
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
Komu?
![]() Normalnie FB nie współpracuje ze mną ale tym razem się udało.
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:51.

moja pielegnacja systematycznie maleje, dalej mam duzo zeli i balsamow, ale to juz nie sa liczby dwucyfrowe
nie chce kupowac perfum bo mam ciagle duzo, chofiaz juz od dobrych paru lat kupuje max flaszke 100ml - dwie na rok (ale mimo wszystko zuzywam mniej niz 200ml zapachow w ciagu roku) :/ kolorowke podlicze po Swietach i zrobie sobie liste razem z pielegnacja.

Tylko zajmowały mi miejsce.

Jak twierdzi, chomikowała jak w sklepach nic nie było a teraz nie widzi potrzeby.

trzymaj sie tam