|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V
Jeszcze Julka szturcham a on nic :-( chyba przed sr pójdę na ktg
|
#1982 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i do tego podeszło jakby krwią więc wygląd też nie jest zbyt zachęcający ale jest zdecydowanie elastyczniej. Na ostatniej wizycie lekarz badał mnie ręcznie żeby sprawdzić co z szyjką i jak rozwarcie powiedział "uwaga teraz będzie boleć" i zaczął mi naciągać te mięśnie a mnie nic nie bolało także jestem dobrej myśli Co do choinki my myślimy żeby w tym roku kupić od leśniczego zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() Mój jaśnie książe też ciągle śpi stresuje mnie to bo jakiś czas temu nasłuchałam się właśnie w kolejce do lekarza jak to teraz łatwo dziecko może się owinąć pępowiną ![]() Ja do terminu mam 2 tygodnie i też udziela mi się wszechobecne oczekiwanie i podenerwowanie ale to chyba normalne w końcu siedzimy na tykającej bombie tik tak...Cytat:
Cytat:
zakupię obie tak na wszelki wielki lubię mieć wszystko pod rękę dla spokoju psychicznego ![]() Cytat:
|
|
#1983 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj powinnam rodzic a moja Mila juz 10 dni ma
Trusia,Sasia nie mogę doczekać się waszych maluszkow Mila obudziła się dzisiaj o 6 i spać juz nie chciala,ale Tymuś od Lolci to samo wiec może pełnia księżyca tu maczala palce Co do maści ja mam maltan i sobie chwale
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
Inka to już 10 dni
|
#1985 |
|
Rozeznanie
|
Hejo
![]() hasiap- zazdroszcze ci biutu! ja też kp i mam takie flaczki, jak to możliwe W ogóle moj mały nienajada sie moim pokarem, nie mówie ze zawsze ale zdarza sie w ciagu dnia i musze dac mu mm bo wrzeszczy głodny Albo mam kiepski pokarm albo za mało? A ból mostka to moze od noszenia małej albo od karmienia jej?bo to jednak ciezar miec dziecko przy piersi i lezy na twoim brzuchu no moze troche wyzej no a noszenie tez robi swoje.Ja Kubusiowi daje smoka wlansie zeby oszukać zeby juz nie ciamkał tak jak osttanio 2h, ale nie abrdzo chce wypluwa ![]() Pytanie, czy karmiac piersią moze brac witaminy te co w ciązy lub chociaż tardyferon?? Dodam ze czasem dostanie mm ale nie duzo w ciagu dnia wyjdzie ze 110ml. Ja dziś mam kolęde a tak nie lubie :P Osttanie 2 lata nie przyjelismy kolędy bo nie wiedzielismy ze akurat tego dnia jest i bylismy nieprzygotowani Postroiłam na świeta tez dzis, ale choinke za tydzien postroje albo troszke predzje. 21grudnia odprawiam małemu urodzinki to bede miec juz choinke wtedy ![]() Jutro ide zmałym do lekarza bo żołtaczka dalej sie utrzymuje a ma dzis 14dni maluszek mój Byl juz na 3wycieczkach i nawet mu sie podobało
|
|
|
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
Sasia piłkę zakupiłas?
Jestem strasznie ciekawa opisu porodu Agaty! ciekawe czy piłka jej pomogła faktycznie
|
#1987 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tzn karmić chcę, ale takich wielkich nie chcę. Justysia ja nie wiem jak to z tym pokarmem jest bo moja ostatnio jak była marudna w nocy to dawałam jej cycusie oba nawet a na wypluwała i już myślałam że pokarmu nie mam więc zrobiłam mm ale wypiła zaledwie 20ml, więc u mnie chyba nie o nietreściwy pokarm w nocy chodziło. Pokarm podobno wytwarza się na bieżąco w zależności ile dziecko zjada, jeśli je coraz więcej to więcej pokarmu się powinno wytworzyć. Obecnie biorę witaminy Pregna Plus DHA a małej daję D3 i K. Położna mówiła, że jeśli dziecko wypija minimum 100ml dziennie mm to wtedy nie podaje się wit K, żeby ich nie zdublować w organizmie.
|
|
#1988 |
|
Wtajemniczenie
|
Ejj laski karmiące właśnie znalazlam na wkładce laktacyjnej kilka czerwonych kropel... Jakiś pomysł co to jest ?? Brodawek raczej nie mam poranionych :/
|
#1989 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1990 |
|
Zadomowienie
|
Zaczęłam oglądać porody na Ipli i nie do końca jestem przekonana że to był dobry pomysł
mam nadzieję że nie wymięknę po drodze. Na razie nastawiam się do porodu tak że mam zadanie do wykonania idę i rodzę ale patrząc na to jak te kobiety się męczą nie wiem czy dam radę
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-12-10 o 14:46 |
|
|
|
#1991 | |||||
|
Raczkowanie
|
Hej, nadgoniłam
![]() Cytat:
Cytat:
Fajne naklejki, też coś chcę wykombinować na ścianę nad łóżeczkiem. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
też mnie to stresuje, tyle czekam na dziecko chciałabym go już mieć całego i zdrowego. Tak się powypina i poukłada teraz, wczoraj na ktg spał pół godziny, położna trzęsła mi brzuchem to też miał to gdzieś, dopiero jak ktg przedłużyła to się obudził i wiercił Hormony mi szaleją w tym 9 miesiącu, ledwo się ruszam. Skurcze miałam przedwczoraj takie, że nie wiedziałam, czy się poród nie zaczyna, przeszło po prysznicu. A wczoraj u lekarza się okazało, że szyjka dalej długa i zamknięta, podobno macica ćwiczy ale to jeszcze nie to |
|||||
|
|
|
#1992 |
|
Rozeznanie
|
Inka
Trusia nie kupiłam, bo jestem uzależniona od tzta i jego pracy więc nie byłam w sklepie, ale dzisiaj mamy jechać na jakieś zakupy to poszukam w tesco. chociaż nie wiem jak to z tą piłką, antosia skakała i bolał ją kręgosłup (właśnie antosia, przeszło?? ) |
|
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
Sasia no mnie nie boli ale czy działa? Hmm jutro mi gin powie czy rozwarcie jakieś większe jest..
Bimbunia już w domu??
|
#1994 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Upewnij się i zadzwoń do Zus na infolinię i popytaj czy to na pewno u Ciebie będzie tak wyglądało. ja nie mam skurczy i to mnie dużo bardziej stresuje
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-12-10 o 16:13 |
|
|
|
|
#1995 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
),więc dodatkowe obciążenie, ale jutro pogadam jeszcze z lekarzem i moze bedę robić kóleczka itd jak tu dziewczyny doradzalyA ja chyba zapadam w sen zimowy- nie wiem co sie dzieje, ale wystarczy ze przyloże głowe do czegos to już spię Od poniedziałku godzine spie, godzine cos porobie i znow spie i w kólko
Edytowane przez antosia5 Czas edycji: 2014-12-10 o 15:36 |
|||
|
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
Antosia nasza Basia też tyle spała przed porodem
|
#1997 |
|
Rozeznanie
|
no właśnie próbowałam jakiś czas temu tego masowania sutków i powiem wam że zaraz po tym brzuch mi się napinał i to dość regularnie, od wieczora i całą noc. w sumie nic więcej się nie wydarzyło ale ja czuję że macica reaguje na taki masaz na pewno...
paulinkus ja tez mam jeszcze czas do porodu (teoretycznie) ale też własnie udziela mi się to oczekiwanie i przede wszystkim chciałabym mieć już mała na święta w domu... sasia mi dziś własnie koleżanka mówiła że nigdy nie pozwalała nawet tż dotykac swoich sutków i bała się że przez tą swoją schizę nie będzie kp a karmi bez problemu i teraz mówi że nie wie jak to będzie jak bedzie musiała przestać wiec spoko może po porodzie nie będą tak wrażliwe...---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- dokładnie! to ponoc występuje bardzo często przed porodem
|
|
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
Organizm robi zapas energii nabiera sił
---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Ja to czuję ze lada chwila którąś wystartuje przed czasem :-P Inka kiedy ten Twój opis halo!
|
#1999 |
|
Zadomowienie
|
Inka ja też nie wiem skąd te kropelki krwi, ale jak kilka to myślę, że nie ma co panikować
Czemu Lolcia z nami nie pisze ?
|
|
#2000 |
|
Rozeznanie
|
Ja na poranione sutki stosowałam własne mleko. Ten sposób nic nie kosztuje a jest naprawdę skuteczny.
Inka ja obstawiam, że Mila do końca wyssała mleko z piersi, pociągnęła troszkę krwi stąd pojawiła się na wkładkach. Ale to tylko moja hipoteza. Paulinkus a jesteś pewna z tym zasiłkiem po ustaniu umowy? Ja mam umowę do dnia porodu i w Zusie powiedzieli, że wszystkie zasiłki mi się należą, tzn przez okres 52 tygodni i o wszystkie od razu złożyłam wniosek. |
|
|
|
#2001 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też dużo śpię ostatnio. Kładę się z tż ok. 22-24 budzę się po 7 jak się szykuje do pracy i potem śpię jeszcze do 9-11 .Cytat:
![]() Muszę spróbować tego masowania ale nadal nie jestem jakoś przekonana
|
|
#2002 |
|
Rozeznanie
|
Oo, ciekawe czy sie sprawdzi u mnie też
Od 11 jak wstalam to juz mialam 2 razy godzinne drzemki![]() Mąż dalej jest przekonany ze pewnie do piatku cos sie stanie, bo przeciez wieje ![]() Spróbowałam tego masazu sutek i u mnie sie napina wszystko tylko nie brzuch Jakas lewa chyba jestem bo w ogole nie czuje tych napięc brzucha
|
|
|
|
#2003 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2004 |
|
Raczkowanie
|
Pytanie do dziewczyn, które mają już swoje maluszki przy sobie: jakie pieluszki, kremy i płyn do kąpieli się u Was sprawdzają?
|
|
|
|
#2005 |
|
Raczkowanie
|
Paulinkus: Moja mala tez ostatnio zaczela mnie stresowac brakiem ruchow. Kilka dni temu ruszala sie malo przez caly dzien a potem jakies 6 godzin dnia kolejnego nie ruszala sie w ogóle. Szturchalam za nozki i nic, zero odpowiedzi. Zezarlam tacke czekoladowych babeczek, popijajac kawa i dalej nic. W koncu wybralam sie do szpitala, podlaczyli mnie pod ktg i po paru minutach zdecydowala, ze sobie kopnie od niechcenia, robiac z matki glupka
. Wczoraj mialam wizyte u poloznej i stwierdzila, ze to normalne, bo mloda przygotowuje sie do wyjscia, ma malo miejsca i nie chce jej sie ruszac ALE jesli wystepuje mniej niz 10 ruchow na dobe, to trzeba od razu do szpitala. Co do tego masazu piersi, to myslalam, zeby sprobowac ale brakuje mi odwagi. Z jednej strony chcialabym, zeby bylo juz po ale z drugiej nie chce na siebie sprowadzac porodu .
|
|
|
|
#2006 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem takim leniwcem, ze dopiero się wykąpałam i zamiast się ubrać, to tylko wskoczyłam w inną piżamę
Moj tzcior codziennie mowi do mnie "trrrrenuj cycki!!" mamuski, i tak w końcu wszystkie urodzimy Mysza no właśnie, też mam nadzieję, że mi się odmieni po porodzie ooo przyłączam się do pytania Karoki. Choć ja planuje pójść za radą Minki i smarować tylko masłem shea, a do kąpieli ewentualnie tylko jakiś olejek (a przez pierwsze dni to w ogóle chyba tylko sama woda) |
|
|
|
#2007 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
brzmi jak jakaś klątwa
|
||
|
|
|
#2008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chciałabym ale się jednak boję ![]() Mój też prawie ze mnie głupka zrobił zbieraliśmy się już na ip kiedy postanowił że może jednak mnie kopnie. Oszaleć idzie z tymi dziećmi a to dopiero początek mam jeszcze 14 dni więc staram się podejść do wszystkiego na luzie ale im bliżej końca tym bardziej martwię się że coś może się wydarzyć
|
|
#2009 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kremy baby dream i okazyjnie sudocream, do kąpieli początkowo stosowalam płyn Bambino i oliwke johnson,jednak skora malej nie reagowała fajnie,teraz używamy płyn do kąpieli i zamiast oliwki uwaga ! Parafine,wiem ze zdania na ten temat są podzielone ale dalam się namówić babci tż i jestem mega zadowolona
|
|
#2010 |
|
Zadomowienie
|
Ja używam do kąpieli Hipp z wyciągiem z migadałów i tak samo oliwka. Skóra ładnie nawilżona. Do buzi nivea na każdą pogodę. Do pupy to bepanthen, linomag i sudokrem jak już mocno czerwona pupa. Pieluszki to i pampers i dada. Nie było większej różnicy jak używałam dad
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:52.

). A masz wrazenie jakby w srodku cos sie zmienilo? Mnie sie czasami wydaje to takie grubsze cos na tylnej sciance jakby sie pchalo na zewnatrz (sorry za taki opis) - nie wiem czy to takie spuchniete przez porodem tak w srodku czy co
Przez ten masaz mam obbadany kazdy centymert wnętrza
Po wczoraj dopiero dzis rano sie laskawie obudził
Kurcze, naparwde to jest mega wkurzające- telefonow juz nie odbieram (dobrze ze procz tesciowej za duzo osob nie dzwoni), skype i fb zablokowałam
ale jest zdecydowanie elastyczniej. Na ostatniej wizycie lekarz badał mnie ręcznie żeby sprawdzić co z szyjką i jak rozwarcie powiedział "uwaga teraz będzie boleć" i zaczął mi naciągać te mięśnie a mnie nic nie bolało
także jestem dobrej myśli 
W ogóle moj mały nienajada sie moim pokarem, nie mówie ze zawsze ale zdarza sie w ciagu dnia i musze dac mu mm bo wrzeszczy głodny
A ból mostka to moze od noszenia małej albo od karmienia jej?bo to jednak ciezar miec dziecko przy piersi i lezy na twoim brzuchu no moze troche wyzej no a noszenie tez robi swoje.

dzis trochę lepiej spałam. 

),więc dodatkowe obciążenie, ale jutro pogadam jeszcze z lekarzem i moze bedę robić kóleczka itd jak tu dziewczyny doradzaly