Listopadowe Mamy 2014- część I - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-10, 11:45   #1051
martha330
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I

Ela mysle ze te odchody poporodowe to jeszcze normalne...6 tygodni jeszcze nie minelo,wiec bym sie nie czepiala

Paulina tez zastanawiam sie jak to odkrecic...od 5:30 mala ladnie spi! I w sumie do tej pory z budzeniem na jedzenie na spiocha wiec ja troche budze,bo musze jakos przestawic ja...kurcze,inaczej tez by bylo gdyby tz nie odsypial nocy, bo w jednym pokoju,to jemu odpowiada,ze cora do poludnia spi,bo i on spi...

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 12:07   #1052
aleska
Raczkowanie

Dziewczyny karmiące mm - jakiego mleka używacie. My bebiko, ale strasznie ciężko dostać w aptekach. Jakie byłoby łatwiej dostwpne?

Próbuje rozkręcać laktację, laktator ściaga nic albo jakies śmieszne ilości. Co 2,5 godziny wybudzam małego i niby ciagnie, staram się zeby z jednej piersi minimum 15 minut ssał. Ale to męczarnia. Albo zasypia przy piersi, albo się preży. Później dobijamy mm.
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 12:09   #1053
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość
Dziewczyny karmiące mm - jakiego mleka używacie. My bebiko, ale strasznie ciężko dostać w aptekach. Jakie byłoby łatwiej dostwpne?
My kupujemy Enfamil Premium, ale zastanawiam się nad zmianą - małą czasami boli brzuszek. No i ta cena...
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 12:14   #1054
ela_86
Wtajemniczenie

Aleska Bebiko stoi tez w rossmannie tesco itp w aptekach wydaje mi sie ze i ceny wyzsze ale moge sie mylic
Stary 2014-12-10, 12:16   #1055
aleska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
Aleska Bebiko stoi tez w rossmannie tesco itp w aptekach wydaje mi sie ze i ceny wyzsze ale moge sie mylic
A nie ma problemu ze zdobyciem go w marketach? Bo w aptekach we Wrocławiu to jakaś masakra.
Stary 2014-12-10, 12:18   #1056
ela_86
Wtajemniczenie

Martha no pewnie tak... ale jak tak nspieeeprza to juz nie mysle racjonalnie. .. i onecaly czas krwiste a mialy zmieniac kolor.... no dobra moze za szybko bym wszystko chciala...

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Bebiko to mialam wrazenie ze latwo dostepne jak chleb w piekarni mam przed oczami pomaranczowe polki bebiko i Nan i Hipp i Bebilon. Z reszta gorzej. Takie mam wrazenie
Stary 2014-12-10, 12:19   #1057
fiorella22
Zadomowienie

Heja, cos wizaz na tel nie dzialal od wczoraj...

I mnie rozbawil post Paulinki kurcze fraki, i ja dzis musze zajrzec w te zakamarki

Kostka, snilas mi sie dzis w skrocie- bylas u mnie i pojechalas z moim psem do weterynarza. Rozladowal mi sie telefon, nie moglysmy sie zlapac i nie wiedzialam jak psa od Ciebie odebrac

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-10, 12:22   #1058
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
A nie ma problemu ze zdobyciem go w marketach? Bo w aptekach we Wrocławiu to jakaś masakra.
dokladnie bebiko jest wszedzie. Tesco,real,auchan,biedron ka i tak dalej
Stary 2014-12-10, 12:22   #1059
paulina119a
Zadomowienie

Martha może faktycznie wybudzaj w dzień. Hania już taka malutka nie jest więc ja bym chyba była za tym aby wzbudzać. Przecież w jakiś sposób trzeba ja przestawić.... chyba jest na to jakiś sposób.... prawda ????
Na pewno łatwiej było by gdyby tz nie odsypial. Ale musi być na to sposób. Na dłuższą metę nie pociagniesz
Ela wg mnie podczas trwania połogu musimy się liczyć z takimi akcjami, nawrotami.... o ile nie zaczniesz goraczkowac to myślę ze to norma. Obserwuj siebie.

Futbolowa bidulko wspolczuje. Wiecznie pod górkę. Zmykaj na spacer. Lepsze to niż siedzenie w tych smrodach.

A my dziś chyba nie wyjdziemy za oknami biało !!! Poranna mgła opadła i przymrozek ja złapał . Drzewa, trawy są całe w bieli.... niby tylko -3 ale wieje jak w kieleckim to chyba nie jest dobra pogoda na spacery
Stary 2014-12-10, 12:22   #1060
aleska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie, jest ok.

My w pieluchę buzie zawiązywaliśmy.

Mi też po 1 porodzie pęknięcie się rozeszło, to mi powiedzieli, że operację plastyczną mogę sobie potem zafundować.

My też tylko na kp. Moje dzieci nawet jak słabo przybierają to mm już ich się nie da dobić. Najadają się i tyle a że są szprotki chude to taka ich uroda.

Nie lepiej iść do pokoju matki z dzieckiem? W galeriach zazwyczaj są i na spokojnie można się oporządzić.

Kiedy chrzcicie? My 4 stycznia

Mnie w klubie nie ma to nie pomogę...
Co do szwów to podobno zrobili mi ponadstandardowo.
Stary 2014-12-10, 12:24   #1061
alekaz1
Zakorzenienie

Poszlam do przychodni zapisac mala z tym jej brzuszkiem i kasza na twarzy. Zapisalam sie na poniedzalek bo wtedy sa przyjmowane dzieci bez infekcjii. Zastanawiam sie czy nie isc prywatnie. Jeszcze teraz spi i slysze ze ma cos w nosku chyba katar sie zaczyna.
Stary 2014-12-10, 12:30   #1062
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
O, może w takim razie też je zakupię. Mam wrażenie, że małą często brzuszek męczy

Ja już w domu wścieklizny dostaję. Remont na klatce trwa nadal - tym razem coś lakierują - wali mi w całym mieszkaniu, martwię się o małą, bo sama ledwo z tym smrodem wyrabiam. Na dokładkę dorzucili jeszcze awarię wodociągów i brak wody

Dziś robię pierwsze dalsze wyjście - zamierzam wybrać się do Rossmanna i na jakiś spacer, bo sfiksować już idzie w tych czterech ścianach.
Jak byłam w ciązy pierwszej, to był u mnie remont klatki schodowej, raz robotnicy zastawili mi drzwi wyjściowe z mieszkania wielką ciężką drabiną i poszli na przerwę, a mam drzwi otwierane na zewnątrz, szłam akurat do lekarza i z tym brzuchem musiałam się przepychać.
Jak urodziłam to był remont elewacji, raz siedzę z cycem na wierzchu, a tu mi pan przez okno puka, czy dam mu trochę wody

Cytat:
A mnie dzis tak cisnelo krocze ze stac nie moge. Przed chwila bylam w lazience... tska duza watrobka wyszla... cholera myslalam ze juz nue bedzie bo malutko lecialo a od wczoraj troche wiecej i dzis toto.... powinnam sie martwic? Cholera nie dosc ze przeziebona to jeszcze to... leze bo stac nie moge ale juz jak wyszlo tomoze miprzejdzie.... chwala ze tz w domu...
Ja miałam po tygodniu przerwę, lekko żółte tylo wycieki były, a potem znów jakk po porodzie, ostatecznie się skończyło po niecałych 4 tygodniach, teraz leciutko różowe albo zółte, ale wkładka ciekłą wystarcza.

Wczorak nie jadłam żadnego nabiału, nawet masła, dziś kupa żółciutka u Lilki i mnie stęka, ja sie potnę chyba, nabiał to podstawa mojego żywienia, miecho od czasu do czasu jem, a dziś owsianka na wodzie z jabłkiem i kanapka z szynką, na obiad zupa z cukini, ale nawet serem nie posypie, ani jogurtu nie dodam. Zła jestem.

U nas bardzo wieje, zaraz otworzę okno i Lilkę poweranduję, bo sama nie chcę, żeby mnie przewiało, jestem ostatnią zdrową osobą w domu.

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

U małej też buzia i dekolt wysypane, ale jutro przyjdzie położna, niech ją obejrzy.

Lilkę trudno wybudzić, ale jak już nie śpi, to przeciagam jak mogę żeby nie spała w dzień, zabawiam, zagaduje, nie biorę na ręcę, bo wtedy szybko odpływa i jak widzę, ze jest głodna, to też staram się nie karmić od razu, tylko trochę przeciągam, aż już widzę, ze zaczyna płakać i po łokcie ręce do buzi pakuje.
Stary 2014-12-10, 12:39   #1063
aleska
Raczkowanie

Rzeczywiście w Tesco bebików jak mrówków

Jakies zaklinanie rzeczywistości. Pisalam ze nic laktatorem nie sciagsm i co? 60 ml mi sie udalo
Stary 2014-12-10, 12:57   #1064
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Rzeczywiście w Tesco bebików jak mrówków

Jakies zaklinanie rzeczywistości. Pisalam ze nic laktatorem nie sciagsm i co? 60 ml mi sie udalo
No widzisz

Apropo tesco musze kiedys wyprobowac te zakupy z dowozem do domu... korzystala ktoras?

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Anuszka Co do bicia jeszcze. Moj nie bije ale tez starszy, prawie 3,5 roku roznicy... ale czasem jej nie zauwaza. Jak mala spi na kanapie albo na jego lozeczku jak wietrzymy u nas to trzeba pilnowac zeby sie nie zapomnial. Bo raz jyz chcial siadac na niej bo nie zauwazyl. Tak to nue ma problemu ale mysle ze duza zasługa ze ona ciagle spi. Jakby plakala i nonstop by trzrba byc z nia to pewnie byloby gorzej. ...
Stary 2014-12-10, 12:58   #1065
aleska
Raczkowanie

Cytat:
No widzisz

Apropo tesco musze kiedys wyprobowac te zakupy z dowozem do domu... korzystala ktoras?
Ja polecam dostawe z tesco. Nie wiem czy to specyfika Wrocławia, ale dostawcy sa bRdzo mili
Stary 2014-12-10, 13:02   #1066
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Futbolowa bidulko wspolczuje. Wiecznie pod górkę. Zmykaj na spacer. Lepsze to niż siedzenie w tych smrodach.
Pewnie. Tyle tylko, że ja sobie wyjdę, mąż sobie wyjdzie, a małej jeszcze nawet nie werandowaliśmy, więc cały czas w tym smrodzie przebywa Mam nadzieję, że od tego dziadostwa czegoś nie złapie.

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Jak byłam w ciązy pierwszej, to był u mnie remont klatki schodowej, raz robotnicy zastawili mi drzwi wyjściowe z mieszkania wielką ciężką drabiną i poszli na przerwę, a mam drzwi otwierane na zewnątrz, szłam akurat do lekarza i z tym brzuchem musiałam się przepychać.
Jak urodziłam to był remont elewacji, raz siedzę z cycem na wierzchu, a tu mi pan przez okno puka, czy dam mu trochę wody
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 13:11   #1067
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Zmieniała któraś z was mleko nan na bebiko?

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 13:22   #1068
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz

Ja chyba przed świętami przetestuje bo słabo sobie wyobrażam świąteczne zakupy z markecie z młoda.

Spacer to fajna rzecz, można wyjść z domu, zobaczyć ludzi...

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 13:34   #1069
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Hej. Rzuccie jakas nazwe preparatu ktory moge sobie zapodac na hemoroidy. Ktoras pisala kiedys, proctohemolan?

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

O widze ze nie tylko ja dzis pytam o hemoroidy. ale czopka chyba nie dam rady wsadzic... wolalabym krem
Urodzaj na hemoroidy...
Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Hej

U nas noc w końcu przyzwoita. Pobudki co ok. 3h na papu i dalej lulki

Cieszę się ze Was rozsmieszyl mój post ale jak ten syfilis zobaczyłam to wcale mi do śmiechu nie było

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Zaczynam się utwierdzac ze DELICOL u nas zadziałał . Kolejne karmienia są super lajtowe. A wręcz przyjemne. I o to chodzi co nie

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Kostka co do tej ma maty... mamy taka sama tylko ze póki co Gabi jest nią zupełnie nie zainteresowana.... Generalnie kuszą ją intensywne barwy a tu ich brak Jerz sie nią interesuje?

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Martha myślę ze coś w tym jest ze skoro Ty w ciąży noce miałaś bezcenne to może teraz Hania też nie śpi.... tylko jak to odkręcić? ????
Powiesilam mu na tym palaku takie kwadraty filcowe bialo-czarno-czerwone i sobie patrzy sama mata mu zwisa

Mam ksiazeczke z TL taka plastikowa duza i z jednej strony sa takie duze czarno-bialo-czerwone obrazki to lubi na to patrzec
Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
Heja, cos wizaz na tel nie dzialal od wczoraj...

I mnie rozbawil post Paulinki kurcze fraki, i ja dzis musze zajrzec w te zakamarki

Kostka, snilas mi sie dzis w skrocie- bylas u mnie i pojechalas z moim psem do weterynarza. Rozladowal mi sie telefon, nie moglysmy sie zlapac i nie wiedzialam jak psa od Ciebie odebrac
cos w tym moze jest bo ja jestem pasjonatka zwierzat wszelkich
Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Pewnie. Tyle tylko, że ja sobie wyjdę, mąż sobie wyjdzie, a małej jeszcze nawet nie werandowaliśmy, więc cały czas w tym smrodzie przebywa Mam nadzieję, że od tego dziadostwa czegoś nie złapie.:
Okno na ful codziennie

A my po spacerze u nas slonce i +2 a w nocy bylo chyba -7... Ale wiatru nie ma.
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-10, 13:36   #1070
Kasia427
Wtajemniczenie

Pada śnieg u nas!

Szkoda, że nie ma u mnie w miescie tesco bo tez bym z checia skorzystala... ja w ogole nie znosze robic zakupow spozywczych...to moj maz ogarnia

Futbolowa kiepsko z tymi zapachami...

Ela moj mlodszy synek tez sie zapomina i jak mala lezy na kanapie to musze pilnowac zeby na nia nie skoczyl..

Indra szkoda z tym nabiałem.. Sara tez wysypana za uszami i na szyi, na czole tez kasza manna...

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Ten polog tez mnie wkurza... niby same plamienie, ale jak juz jest zolte to za 2 dni na nowo czerwone.. ciekawe ile to jeszcze potrwa..
Stary 2014-12-10, 13:40   #1071
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Zmieniała któraś z was mleko nan na bebiko?
my na odwrut z bebiko na nan.
Stary 2014-12-10, 13:41   #1072
ela_86
Wtajemniczenie

Ja ciagle leze i troche mi lepiej. Mala spi chyba juz 4 godzine. Tz zrobil pyszna potrawke z kurczaka z ryzem i warzywami, pyszna mu wyszla. Okazuje sie ze ma smykalke do gotowania sam jest z siebie dumny Jas dzis tez jakis taki grzeczny... moze dlstego ze wczoraj za kare schowslismy mu garaz do piwnicy bo wariowal.
Generalnie dzien dzis udany oby tak zostało. Na 16 ide do lekarza mam nadzieje ze nie zgnije w kolejce....
Stary 2014-12-10, 13:46   #1073
alekaz1
Zakorzenienie

Ide do pediatry dzis z mala ale prywatnie. Bo to ulewanie,kupy i prezenie mnie martwi. Wogle ta moja mala zolza uwielbia lezec z glowka na jedna strone ciezko ja przekrecic na druga bo i tak wraca do wczesniejszej pozycji.
Stary 2014-12-10, 13:46   #1074
Indra83
Wtajemniczenie

U mnie dziś ziny wiatr, ale położyłam Lilke w zimnym pokoju z otwartym oknem, niech sobie tak pośpi z pół godziny.

Jak mata edukacyjna jest uboga, to można podowieszać rożne rzeczy.

Lilka nosi pampersy 2, ale już mam paczkę 3, bo coś ostatnio często jej się wylewa, zwłaszcza po nocy zasikana jest. Waży koło 4600, jutro ważenie chyba. Dady chyba są troszkę większe przy analogicznej numeracji.
Stary 2014-12-10, 13:52   #1075
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Kasia ja juz nie plamie od 3 dni nosze wkładki nareszcie
Zastanawiam się nad sexikiem czy poczekać do wizyty u gina

Ogarnelam kuchnie chyba choinkę wyciagne to W.będzie miała zajecie

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

O właśnie muszę mate wyprac

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 13:55   #1076
Kostka09
Zakorzenienie

indrawydaje mi sie, ze to za szybko zeby stwierdzic czy nabial szkodzi czy nie...tak po 2 tygodniach po odstawieniu mozna by cos powiedziec...tyle, ze ja sama po omacku....odtawilam caly nabial na 3 tygodnie i kupy dalej zielonkawe, sluzowate i dalej sie prezy przy bakach i wieczorami poplakuje przez brzuszek..
a pare dni temu wnerwilam sie i zaczelam jesc bialy ser - twarog i co...kupy piekne zolte tyle ze sluz w nich dalej jest...i normalnie juz nie wiem o co chodzi...nie jarze tego, i nie wiem teraz jesc czy nie jesc nabial...

Jedno co to ewidentnie boli go brzuszek po jedzeniu...zje i za jakis czas prezy sie, czerwieni, wnerwia na cyca, gryzie...I tu mysle o nietolerancji laktozy...no i te kupy...
Stary 2014-12-10, 13:58   #1077
paulina119a
Zadomowienie

Czyli tylko my nadal na pampkach 1 ??? :/

Kostka a masz genialny pomysł! Też zrobiłam tą karuzelkę z filcu to powiesze jej te kwadraty. Goog idea

Indra z dwojga złego to dobrze że poprosił o wodę a nie o mleko do kawy

Ja już wkładki noszę od 2 tygodni. Już plamie minimalnie
Stary 2014-12-10, 14:00   #1078
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez po pierwsze mleko wyslalam TZ do apteki i ibjechal pol miasta,a okazalo sie,ze dostepne sa wszedzie tylko nie w aptece...ale mielismy ubaw!!!! Hahaha

Cytat:
No widzisz

Nie korzystalam,ale sluszalam pozytywne opinie ;-) tez w planach mam sprobowac, bo dostawa wcale nie taka droga jak sie odpowoednio wybierze termin.

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Anuszka Co do bicia jeszcze. Moj nie bije ale tez starszy, prawie 3,5 roku roznicy... ale czasem jej nie zauwaza. Jak mala spi na kanapie albo na jego lozeczku jak wietrzymy u nas to trzeba pilnowac zeby sie nie zapomnial. Bo raz jyz chcial siadac na niej bo nie zauwazyl. Tak to nue ma problemu ale mysle ze duza zasługa ze ona ciagle spi. Jakby plakala i nonstop by trzrba byc z nia to pewnie byloby gorzej. ...

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

A i umowilam sie do gina na 22go, nie za wczesnie ? 20go minie rowne 6 tygodni...

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 14:02   #1079
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Kasia ja juz nie plamie od 3 dni nosze wkładki nareszcie
Zastanawiam się nad sexikiem czy poczekać do wizyty u gina

Ogarnelam kuchnie chyba choinkę wyciagne to W.będzie miała zajecie

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

O właśnie muszę mate wyprac
Ze mnie tez juz nie leci i tylko wkladki nosze ale o sexie jakos jeszcze nie mysle... boje sie...
W piatek mam przeglad podwozia to zobaczymy co tam w trawie piszczy...

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
Ja tez po pierwsze mleko wyslalam TZ do apteki i ibjechal pol miasta,a okazalo sie,ze dostepne sa wszedzie tylko nie w aptece...ale mielismy ubaw!!!! Hahaha

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

A i umowilam sie do gina na 22go, nie za wczesnie ? 20go minie rowne 6 tygodni...
Ja ide 12.12 a 13.12 minie 6 tygodni i mnie tak polozna umowila wiec chyba ok.
Stary 2014-12-10, 14:03   #1080
paulina119a
Zadomowienie

I ja też się sekszenia jeszcze boje

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości