![]() |
#1051 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I
Ela mysle ze te odchody poporodowe to jeszcze normalne...6 tygodni jeszcze nie minelo,wiec bym sie nie czepiala
![]() Paulina tez zastanawiam sie jak to odkrecic...od 5:30 mala ladnie spi! I w sumie do tej pory z budzeniem na jedzenie na spiocha ![]()
![]() |
#1052 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny karmiące mm - jakiego mleka używacie. My bebiko, ale strasznie ciężko dostać w aptekach. Jakie byłoby łatwiej dostwpne?
Próbuje rozkręcać laktację, laktator ściaga nic albo jakies śmieszne ilości. Co 2,5 godziny wybudzam małego i niby ciagnie, staram się zeby z jednej piersi minimum 15 minut ssał. Ale to męczarnia. Albo zasypia przy piersi, albo się preży. Później dobijamy mm. |
![]() ![]() |
![]() |
#1053 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1054 |
Wtajemniczenie
|
Aleska Bebiko stoi tez w rossmannie tesco itp w aptekach wydaje mi sie ze i ceny wyzsze ale moge sie mylic
#1055 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
Wtajemniczenie
|
Martha no pewnie tak... ale jak tak nspieeeprza to juz nie mysle racjonalnie. .. i onecaly czas krwiste a mialy zmieniac kolor.... no dobra moze za szybko bym wszystko chciala...
---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Bebiko to mialam wrazenie ze latwo dostepne jak chleb w piekarni ![]() ![]()
#1057 |
Zadomowienie
|
Heja, cos wizaz na tel nie dzialal od wczoraj...
I mnie rozbawil post Paulinki ![]() ![]() Kostka, snilas mi sie dzis ![]() ![]()
#1058 |
Zakorzenienie
|
dokladnie bebiko jest wszedzie. Tesco,real,auchan,biedron ka i tak dalej
#1059 |
Zadomowienie
|
Martha może faktycznie wybudzaj w dzień. Hania już taka malutka nie jest więc ja bym chyba była za tym aby wzbudzać. Przecież w jakiś sposób trzeba ja przestawić.... chyba jest na to jakiś sposób.... prawda ????
Na pewno łatwiej było by gdyby tz nie odsypial. Ale musi być na to sposób. Na dłuższą metę nie pociagniesz Ela wg mnie podczas trwania połogu musimy się liczyć z takimi akcjami, nawrotami.... o ile nie zaczniesz goraczkowac to myślę ze to norma. Obserwuj siebie. Futbolowa bidulko wspolczuje. Wiecznie pod górkę. Zmykaj na spacer. Lepsze to niż siedzenie w tych smrodach. A my dziś chyba nie wyjdziemy ![]() ![]() ![]()
#1060 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1061 |
Zakorzenienie
|
Poszlam do przychodni zapisac mala z tym jej brzuszkiem i kasza na twarzy. Zapisalam sie na poniedzalek bo wtedy sa przyjmowane dzieci bez infekcjii. Zastanawiam sie czy nie isc prywatnie. Jeszcze teraz spi i slysze ze ma cos w nosku chyba katar sie zaczyna.
![]() |
#1062 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak urodziłam to był remont elewacji, raz siedzę z cycem na wierzchu, a tu mi pan przez okno puka, czy dam mu trochę wody ![]() ![]() Cytat:
Wczorak nie jadłam żadnego nabiału, nawet masła, dziś kupa żółciutka u Lilki i mnie stęka, ja sie potnę chyba, nabiał to podstawa mojego żywienia, miecho od czasu do czasu jem, a dziś owsianka na wodzie z jabłkiem i kanapka z szynką, na obiad zupa z cukini, ale nawet serem nie posypie, ani jogurtu nie dodam. Zła jestem. U nas bardzo wieje, zaraz otworzę okno i Lilkę poweranduję, bo sama nie chcę, żeby mnie przewiało, jestem ostatnią zdrową osobą w domu. ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- U małej też buzia i dekolt wysypane, ale jutro przyjdzie położna, niech ją obejrzy. Lilkę trudno wybudzić, ale jak już nie śpi, to przeciagam jak mogę żeby nie spała w dzień, zabawiam, zagaduje, nie biorę na ręcę, bo wtedy szybko odpływa i jak widzę, ze jest głodna, to też staram się nie karmić od razu, tylko trochę przeciągam, aż już widzę, ze zaczyna płakać i po łokcie ręce do buzi pakuje.
![]() |
#1063 |
Raczkowanie
|
Rzeczywiście w Tesco bebików jak mrówków
![]() Jakies zaklinanie rzeczywistości. Pisalam ze nic laktatorem nie sciagsm i co? 60 ml mi sie udalo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1064 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Apropo tesco musze kiedys wyprobowac te zakupy z dowozem do domu... korzystala ktoras? ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Anuszka Co do bicia jeszcze. Moj nie bije ale tez starszy, prawie 3,5 roku roznicy... ale czasem jej nie zauwaza. Jak mala spi na kanapie albo na jego lozeczku jak wietrzymy u nas to trzeba pilnowac zeby sie nie zapomnial. Bo raz jyz chcial siadac na niej bo nie zauwazyl. Tak to nue ma problemu ale mysle ze duza zasługa ze ona ciagle spi. Jakby plakala i nonstop by trzrba byc z nia to pewnie byloby gorzej. ...
![]() |
#1065 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1066 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1067 |
Zakorzenienie
|
Zmieniała któraś z was mleko nan na bebiko?
#1068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spacer to fajna rzecz, można wyjść z domu, zobaczyć ludzi... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1069 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mam ksiazeczke z TL taka plastikowa duza i z jednej strony sa takie duze czarno-bialo-czerwone obrazki to lubi na to patrzec ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A my po spacerze u nas slonce i +2 a w nocy bylo chyba -7... Ale wiatru nie ma. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1070 |
Wtajemniczenie
|
Pada śnieg u nas!
Szkoda, że nie ma u mnie w miescie tesco bo tez bym z checia skorzystala... ja w ogole nie znosze robic zakupow spozywczych...to moj maz ogarnia ![]() Futbolowa kiepsko z tymi zapachami... Ela moj mlodszy synek tez sie zapomina i jak mala lezy na kanapie to musze pilnowac zeby na nia nie skoczyl.. Indra szkoda z tym nabiałem.. Sara tez wysypana za uszami i na szyi, na czole tez kasza manna... ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Ten polog tez mnie wkurza... niby same plamienie, ale jak juz jest zolte to za 2 dni na nowo czerwone.. ciekawe ile to jeszcze potrwa..
#1071 |
Zakorzenienie
|
my na odwrut z bebiko na nan.
#1072 |
Wtajemniczenie
|
Ja ciagle leze i troche mi lepiej. Mala spi chyba juz 4 godzine. Tz zrobil pyszna potrawke z kurczaka z ryzem i warzywami, pyszna mu wyszla. Okazuje sie ze ma smykalke do gotowania
![]() ![]() Generalnie dzien dzis udany oby tak zostało. Na 16 ide do lekarza mam nadzieje ze nie zgnije w kolejce....
#1073 |
Zakorzenienie
|
Ide do pediatry dzis z mala ale prywatnie. Bo to ulewanie,kupy i prezenie mnie martwi. Wogle ta moja mala zolza uwielbia lezec z glowka na jedna strone ciezko ja przekrecic na druga bo i tak wraca do wczesniejszej pozycji.
#1074 |
Wtajemniczenie
|
U mnie dziś ziny wiatr, ale położyłam Lilke w zimnym pokoju z otwartym oknem, niech sobie tak pośpi z pół godziny.
Jak mata edukacyjna jest uboga, to można podowieszać rożne rzeczy. Lilka nosi pampersy 2, ale już mam paczkę 3, bo coś ostatnio często jej się wylewa, zwłaszcza po nocy zasikana jest. Waży koło 4600, jutro ważenie chyba. Dady chyba są troszkę większe przy analogicznej numeracji.
#1075 |
Zakorzenienie
|
Kasia ja juz nie plamie od 3 dni nosze wkładki nareszcie
![]() Zastanawiam się nad sexikiem ![]() Ogarnelam kuchnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- O właśnie muszę mate wyprac ![]()
#1076 |
Zakorzenienie
|
indrawydaje mi sie, ze to za szybko zeby stwierdzic czy nabial szkodzi czy nie...tak po 2 tygodniach po odstawieniu mozna by cos powiedziec...tyle, ze ja sama po omacku....odtawilam caly nabial na 3 tygodnie i kupy dalej zielonkawe, sluzowate i dalej sie prezy przy bakach i wieczorami poplakuje przez brzuszek..
a pare dni temu wnerwilam sie i zaczelam jesc bialy ser - twarog i co...kupy piekne zolte tyle ze sluz w nich dalej jest...i normalnie juz nie wiem o co chodzi... ![]() ![]() Jedno co to ewidentnie boli go brzuszek po jedzeniu...zje i za jakis czas prezy sie, czerwieni, wnerwia na cyca, gryzie...I tu mysle o nietolerancji laktozy...no i te kupy... |
![]() ![]() |
![]() |
#1077 |
Zadomowienie
|
Czyli tylko my nadal na pampkach 1 ??? :/
Kostka a masz genialny pomysł! Też zrobiłam tą karuzelkę z filcu to powiesze jej te kwadraty. Goog idea ![]() Indra z dwojga złego to dobrze że poprosił o wodę a nie o mleko do kawy ![]() Ja już wkładki noszę od 2 tygodni. Już plamie minimalnie
#1078 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- A i umowilam sie do gina na 22go, nie za wczesnie ? 20go minie rowne 6 tygodni...
![]() ![]() |
![]() |
#1079 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W piatek mam przeglad podwozia to zobaczymy co tam w trawie piszczy... ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Zadomowienie
|
I ja też się sekszenia jeszcze boje
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.