|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV
Cytat:
Ale generalnie niemiłe na wejściu, ale podczas dobierania butów fachowo i co raz milej się robi - jak się nie zrazisz na wejściu i Pani nie będzie miała "dnia focha" to dobiorą Po prostu wolę Factory jeśli chodzi o obsługę. Aha, jeśli się zdecydujesz na buty u nich, to warto poprosic o kartę stałego klienta - za którymś razem cena niższa ![]() Aparatkę masz ![]() Żuk się rzucił na sowy - są na takich gumkach powieszone i można za nie ciągnąc, wiec był szał
|
|
|
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV
Umieram..... jestem disiaj o samej herbacie, bo wszystko zwracam, zresztą tą herbatę też.Cudownie wręcz.
Nie ma któraś ochoty przyjechac i się mną zaopiekować ? Bo TŻ i mama do późna w pracy cały tydzień, a ja sama z małym zbójem.
|
#3363 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej,
ale mnie dawno na wątku nie było dobrze że nie zapisałam się do kwietniówek bo tu przynajmniej mam do tyłu kilka stron a u nich z racji czasów poczekalni pewnie kilka wątków u nas dużo się dzieje, przez ostatnie dwa dni same emocje ![]() w poniedziałek dowiedzieliśmy się że w brzuszku mieszka Synek Michaś miał szczepionkę, odra,różyczka ,ospa, póki co ok szczepiony był priorixem wtorek podpisaliśmy umowę na kupno większego mieszkania Michaś miał wizytę u ortopedy odnośnie sprawdzenia czy prawidłowo chodzi, pani doktor jak marzenie,cuuudowna kobieta, mogłaby być trzecią babcią dla Michasia, no wspaniała ! do tego ma order uśmiechu przyznany i wiem że słusznie kontrola wypadła bardzo dobrzesłowa p. doktor ,,no kocham takie szpotowate nóżki, w ciągu roku będą idealnie proste a teraz są dobrze umięśnione i idealne na piłkarza" mój mąż to myślałam że sufit głową przebije ta urósł Cytat:
teraz gdy wiem że drugi będzie chłopczyk to już zabawki będą typowo pod płeć kupowane Cytat:
![]() Cytat:
duuuzo siły
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
potem Was nadrobię, bo teraz mi ciężko z małym goniącym perszingiem
także ja tylko z szybkim putaniem cobym nie zapomniała.Jak Wasze dzieci reagują na odmowę?np. chcą coś wziąć i im się tego nie daje lub się zabiera? bo albo moja jest jakaś niekumata, albo rozpuszczona, ale u nas wygląda to tak: jak nie chce czegoś bardzo to odpuszcza, albo przynosi mi jak ją poproszę. ale jak się na coś uprze i tego nie dostanie to jest wrzask. i nic nie pomogą tłumaczenia,że nie wolno,że to np. zabawka innego dziecka. ja po prostu wtedy odwracam jej uwagę czymś innym, również przytulam jak płacze. No ale dzisiaj na spacerze koleżanka wyciągnęła zabawki 9-miesięcznemu synkowi, a ja jej mówię,żeby szła przodem bo Tusia jak zobaczy to będzie ryk. Na co ona skomentowała,że takie duże dziecko to już powinno rozumieć czego mu nie wolno...mhmmmm tak, nie moje... a jak wasze?
|
#3365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kornel rozumie, albo wrzeszczy jak bardzo chce
|
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas wrzask, łzy lecące ciurkiem i bordo na twarzy przy odmowie ![]() witam sie i zmykam. kolejna noc z serii od 3 do 6 nie spię, płacze, gadam i nie wiadomo co jeszcze... dzień pod podobnym tytułem. dziękuje, do widzenia! misia wysyłam mnostwo dobrych myśli i sily
|
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
Rusałki
Misiu, biedaku Motyl, mój rozumie i jak cos bardzo chce to albo kładzie głowę na podłogę i beczy na zawołanie albo nic sobie z tego nie robi i jeszcze szyderczo się śmieje. |
|
|
|
#3368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz się nauczyła i jak jej pokazujemy palcem "no'no'no",to nas naśladuje
|
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl mój się drze jak opętany
on wie, że nie wolno
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
czyli raczej norma.
starsza od 4 miechy kuzynka Tusi też się tak zachowuje, a chodzi do żłobka, więc może nijak to wpływa na naukę dzielenia się itp? ![]() ja już tej koleżance nawet nie chciałam mówić sławnego "zobaczymy za pół roku" więc przemilczałam
|
#3371 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3373 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3374 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrowka dla calej rodzinya dla Ciebie jeszcze duzo sily ![]() za stypendiumCytat:
![]() a co do zabawek to moze rzeczywiscie lepiej mniej??my mamy caly salon obstawiony i ogolnie olewa wszystkie zabawki, ma kilka co sie chwile zajmie. A co do tej arki to dzisiaj nam przyszla i jest super(jak na razie tylko dla mnie ) bo Julka sie jej panicznie boi, nie chce podejsc bo jest strasznie glosna. Tylko jak jej wyjelam te zwierzątka to sie chwile nimi pobawila.Cytat:
super ze u urtopedy wszystko ok, rosnie Ci maly piłkarz ![]() Cytat:
duzo duzo sily zycze Cytat:
|
|
#3375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nauka ze nie wolno bedzie trwala do 18 urodzin a potem po prostu nie bedziemy mialy na to zadnego wplywu...![]() Moj generalbie sie zlosci ale jakbmu zabraniam komputera dorykac to sie chichra jakbym mu lizaka dawala. Draznia mnie tacy ludzie ehhhh Motyl swietnie reagujesz i trzeba tak dobskutku A co do nauki dzielenia sie to najlepsza nauka to: jak nie chce niech sie nie dzieli. Powaznie! Nie wiem skad w nas doroslych taki przymus uczenia dzieci dzielenia sie. A po co maja sie dzielic? Jak nam ktos by chcial wziac szminke to oddamy? Albo by nam wyrwal ksiazke z reki? Albo jakby obca babka na plcu zabaw zapytala czy moze sobie pozyczyc gazete ktora aktualnie czytamy???? Ja raczej jestem zdania ze trzeba nauczyc dziecko odmawiac i tez umiec przyjac odmowe. A frajde z pozyczania innym pozna samo w momencie kiedy bedzie wiedzialo ze nie musi sie dzielic a moze.... Cytat:
---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Misia. Trzymaj się jakoś... Przyjechała bym cię wesprzeć ale jestem na l4 wiec chyba nie wolno zagranicznych wycieczek sobie robic
|
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl ja tylko powtórzę za dziewczynami
norma. Ola tez wtedy płacze Starsza o 2,5 miesiąca kuzynka Oli chodzi do żłobka i jednak widzę różnice między nimi bo Lena mimo że ma swoją ulubioną zabawkę to odda Oli jeśli ola podejdzie do niej i pokazuje że chce, natomiast Ola nie odda nawet nie swojej zabawki, ale może za mała jeszcze jest żeby rozumieć? Sama nie wiem ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Tassia jak zwykle napisze coś co podniesie mnie na duchu
|
#3377 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny przepraszam, że tak bez nadrabiania, ale ostatnio wolne chwile spędzam na szukaniu prezentów. Mam pytanie głównie do Bajki i Angelikady
możecie mi dać jakieś instrukcje co do kupna kolczyków dla malutkiej to ma być prezent na chrzest.
|
#3378 | |
|
Zakorzenienie
|
Moj oczywiście tez beczy i obraza na całego. Tak rozkosznie sie złości
![]() Tassia dobrze mówisz ![]() Upiekłam dzis tzowi tort urodzinowy. Jutro ma ale dzis juz zrobiłam bo jutro wyjeżdżamy to nie bedzie nas pewnie pol dnia. Byliśmy na zakupach i na kolacji, no ogólnie miły dzień ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Leos myśli ze bombki to piłki i ciśnie nimi o podłogę na razie nie mamy choinki i obawiam sie ze bedzie jak z szewcem co bez butów chodzi
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
Poziomka a Kornel boi się choinki, u mojej mamy już stoi i jest masakra, nie podejdzie do niej, omija szerokim łukiem.
Na dodatek boi się dziwnych rzeczy np. wiadra z wodą i takiej opaski co jak sie stuknie o rękę to się zwija.
|
#3380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz jak z sklepie myli podłogę to taka aferę zrobił o to ich wiadro![]() Ale by bylo dziwnie jakby leo bal sie choinek! Oby nie... Przecież jest dziedzicem choinkowego biznesu
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
Miłosz tylko czeka na wiodro z wody i myje tam sobie rece
|
|
|
|
#3382 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
), żeby dziecko zachorowało na różyczkę na przykład w dzieciństwie.Cytat:
Nasze dzieci dopiero się uczą różnych zachowań i będą się uczyć jeszcze długo i długo. Najgorsze to takie głupie gadanie, każdy nagle jest specjalistą od dziecięcych zachowań.
|
||
|
|
|
#3383 |
|
Zadomowienie
|
Motyl moja reaguje tak samo. Jestem ciekawa jak za parę miesięcy jej synek się będzie zachowywał :p
|
#3384 | ||
|
Rozeznanie
|
Dziś 1 dzień w pracy po przerwie i mam stresa. A tak naprawdę to nie chce mi się tam iść i najchętniej bym z Zuzą została Ale naszemu kontu to się nie spodoba, a więc wyjścia nie mam![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję Małego chłopaka i dużego piłkarza.. no i chałupki też ![]() Co do picia wody z kubeczków można kupi takie, które mają dziurki U nas szał jest, jak nabiera w nie wody i ta woda przelatuje dołem ![]() Cytat:
![]() Janek reaguje jak Tusia - jak mu nie zależy za bardzo, to odpuszcza; jak ma w rączce coś do oddania, to ucieka z tym i się chichra... no, chyba, że odda Jak mu zależy, to pełna histeria z krzykiem, płaczem, tupaniem, pokazuje jak baaardzo jest niezadowolony Czasami jak widzi, że krzykiem nic nie wskóra, to potrafi napierdziec ![]() Jak się mu czegoś zabrania, to czasami sam mówi "nununu" albo z radosnym chochotem robi dokładnie to, czego mu nie wolno... i jeszcze patrzy głęboko w oczy ![]() Co do dzielenia, to z doświadczeń znajomych, żłobek działa dokładnie odwrotnie - dziecko uczy się tam, że coś jest jego i nie chce oddac
|
||
|
|
|
#3386 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Drugie niepopularna, ale generalnie racja ![]() I trzecie Cytat:
Jaśko ma choinkę w żłobku i jest szał - potrafi stac pod szafką, na której jest choinka i gapic się na nią Ciekawe jak będzie z domową Cytat:
Dalej nie mam prezentu imieninowo-urodzinowego dla taty |
|||||
|
|
|
#3387 |
|
Rozeznanie
|
http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza...Vj0_w.facebook
Ja bym się chyba załamała takim szczęściem. Noc zarwana, ząbki rosną |
|
|
|
#3388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dwa dni temu była audycja w Radio Wrocław a'propo dzietności i pomocy miasta/państwa, czy też ich braku. Dodzwoniła się mama trojaczków i troszkę opowiadała o życiu z Maluchami. Żeby było śmieszniej, ona te trojaczki urodziła tak o - w sensie nie z invitro, nie leczyła się na nic, ot, taka jej uroda Trzy dziewczynki - podobno jazda bez trzymanki
|
|
|
|
|
#3389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja ma łzy, ryk, rzut na podłoge potrafi byc, jes wymachiwanie rekami, jest rzucanie zabawkami. ba, kinia, 3latek, potrafi sie pobeczec jak czegos nie dostanie. jej 3letnia kolezanka tez wiec nadal to normalne! ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.

dobrze że nie zapisałam się do kwietniówek bo tu przynajmniej mam do tyłu kilka stron a u nich z racji czasów poczekalni pewnie kilka wątków 
szczepiony był priorixem
kontrola wypadła bardzo dobrze
zawsze ją wywalałam od razu, bo i tak nie odmierzałam, a teraz stało pod prysznicem całe opakowanie i wczoraj Ola całą kąpiel nalewała wody i się polewała

Do tego dziewczyny znowu są chore. Maję wzięło od niedzieli- jednym słowem MAM SERDECZNIE DOSYĆ! 

), żeby dziecko zachorowało na różyczkę na przykład w dzieciństwie.