|
|
#871 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A Ty nie jeździsz z nia juz wózkiem? U mnie byłoby tak samo dlatego jeszcze nie odważyłam sie wybrać do miasta autobusem i to z przesiadka !
|
|
#872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sugerujesz, ze w nocy nadrabia? ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49289371]GOjka, świetna kanapka! pewnie, rób, bo naprawdę fajna rzecz. Meneq, a co to? na bazie piasku czy raczej... znikopis?[/QUOTE] Nie widzialam na zywo jeszcze, chyba znikopis |
|
|
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
Nic nie sugeruje ale widzę też taka możliwość, Yae miała w ogóle lek separacyjny?
|
|
|
|
#874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
Cytat:
To jeszcze jakies dziecko w wozku wysiedzi. U nas max kwadrans a i to musze wychodzic z siebie i stawac obok, zeby usiedziala. I uwierz w autobusie bez wozka latwiej ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
W zeszlym roku bardzo krotko zle reagowala na mezczyzn, teraz jest nieco wstydliwa w stosunku do natretnych obcych, nie wiem, czy mozna to lekiem separacyjnym nazwac; tak to huzia na jozia. Zadnej przynoznosci, wspolnych wizyt w toalecie, niemozliwosci zostawienia z tata, etc. nic. Wszedzie jej pelno i moze isc smialo sama nie ogladajac sie na nikogo ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- gojka zestaw genialny!! Nie myslalas, zeby zrobic wiecej chleba kosztem np warzywnych dodatkow? Edytowane przez meneq Czas edycji: 2014-12-10 o 18:11 |
||
|
|
|
#875 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
![]() Z reszta nie wyobrazam sobie wciskac sie do wysokopodlogowego tramwaju z 20 kilowym ciezarem( wozek+smrodek) Aaa co za dziecior Zaraz kapiel, dzisiaj idzie spac przed 'Na wspolnej', nie ma innej opcji.
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
debrah pisz prosze, jesli Ci cos do glowy przychodzi. Mnie sie nie chce wierzyc, zeby uu bylo winne zlym nocom. Przeciez przesypiala noce przez pierwsze kilka miesiecy, do dnia kiedy zaczela obracac sie na brzuch. Sugerowano, ze zacznie pewnie chodzic i sie uspokoja noce. To tez nie to. Za malo ruchu, zabaw, uwagi i bliskosci, alergie, zmiany w rytmie dnia, zmiany w diecie - wszystko sprawdzone i nic. Przy niespelna 11h snu na dobe jest w bardzo dobrym humorze, zdrowa jak kon, z rozwojem zadnych problemow. Czyli, ze co to taki typ? Fakt poza nocami nie ma z nia zadnych klopotow; za duzo bym chciala...
T. sie smieje, ze moze cierpi na bezsennosc po tesciu (zaczelo sie w okresie, kiedy zmarl i w Jp sie wierzy, ze dusza zmarlego odradza sie w nowym czlonku rodziny), ale mnie to o urok i czerwone wstazeczki zakrawa. |
|
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh- dokładnie tak,te orzechy są w wielu produktach spożywanych na codzień. Tylko czy takie ilości byłyby w stanie wyrządzić taką krzywdę?
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak moja wysiedzi zreszta nie wyobrażam sobie np iść po zakupy do sklepu bez wózka wiadomo tez utrudnia bo muszę pchać Wozek i jeszcze zakupy ale tak to bym ich w ogóle nie zrobiła bo bym goniła H. Po sklepie a gdy wsadzę ja do wózka to o dziwo spokojnie siedzi. Ostatnio jadąc busem wyciągałam ja i usiadłam z nia to w połowie drogi zaczęła zjeżdżać z kolan chciała chodzić po autobusie i jedynym ratunkiem okazał sie Wozek ale rozumiem ze większość dzieci może juz nie chce wózka w tym wieku
|
|
#879 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
nie, nie kupiłam (jeszcze ) chociaż dzisiaj właśnie poszło zamówienie w arosie![]() Cytat:
moje Dziecię dzisiaj bez drzemki, śpi od godziny
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
Mala o kurde .. Ale w sumie dobrze ze zaobserwowałas
Gojka fajne bardzo! Moj Dawid w wozku ladnie jeszcze jezdzi w autobusie sie wysadzamy z wozka i jedziemy na siedzeniu - uwielbiaDziecko mnie dzis bardzo pozytywnie zaskoczyło! Rano sciagnal z suszarki majtusie i kazal sobie zalozyc. I tak caly dzien (za wyjatkiem wyjscia do Biedrony) do teraz chodzil bez pampa II dzien bez smoczka
|
|
|
|
#881 |
|
Rozeznanie
|
Heeej dzięki że pytasz U nas ok, 14tc leci.Pokoik Hani piękny, jak zresztą wszystko u Ciebie U mnie w biedrze jeszcze widziałam gary, jakby ktora chciała Meneq, u nas właśnie też Marcinkowy spał do momentu gdy nauczył przewracać się na brzuszek. Potem pobudki co 15-30 minut. I tak do momentu odstawienia uu(czyli jak miał niecały roczek) Marsi, Iffonka, Ewik gratuluję bobasków Szpieguję Was tu na bieżąco ![]() Pozdrowienia dla Was wszystkich, buziaki dla dzieciaków ode mnie i Marcinkowego aaaa Gojka, CUDNE te kanapeczki, nie sądziłam że aż tak fajnie to wyjdzie
Edytowane przez nomenklaturabinominalna Czas edycji: 2014-12-10 o 20:02 |
|
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytalam wszystko w biegu, nie widzialam filmow, kanapki Gojki, ale zaraz to nadrobie.
BOKEH, u nas tak samo z wozkiem. Tez jezdzimy autobusem w nim, choc zaraz po wejsciu kaze sie sadzac na wolne miejsce. Wtedy moze z radoscia zachwycac sie koparkami, tramwajami, dzwigami - kocha to chlopak! I tez sobie nie wyobrazam zakupow bez wozka. W zyciu nic bym nie kupila, tylko musialabym dziecko gonic. Mierzylam Kubie temperature - przed spaniem mial 38,2, a za chwile 37,5, dziwne to.... Jutro mam megawazny dzien, wiec trzymajcie kciuki, zeby nic sie nie rozwinelo ![]() Oczywiscie zaliczylismy sprzeczke z TZ o to czy dac ibum :/:/ bo jego mama uczyla, zeby juz od 37 dawac cos przeciwgoraczkowego! |
|
|
|
#883 |
|
Rozeznanie
|
zapomniałam pewnie o 15001900 innych spraw, ale SILVER: Ogromne gratulacje z powodu mieszkania. Bardzo się cieszę, że się Wam udało
Ok już spadam,buzka |
|
|
|
#884 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() autobus prawie codziennie zaliczony, ostatnio do Siem. jechałyśmy Cytat:
----------------- Dokupilam D. pod choinkę jeszcze http://www.dorex.hu/?q=content/minikonyha taką chciałam, by do pudełka z garami weszła, ale nie było to mikroskopijne - i ta fajna, jakieś 22cm szerokości, 25zł i okazuje się, że gary, które mamy, zarąbiste! mamy tej firmy
|
||
|
|
|
#885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nas na zakupach jeszcze nosidlo ratuje. Z wozka, jaki by nie byl, wyjdzie. Dogadaliby sie z Yae ;-) Yae nic tylko koparek wypatruje ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49292374]my też mega rzadko ![]() autobus prawie codziennie zaliczony, ostatnio do Siem. jechałyśmy wiesz, A. to taki typ była, miała 2 lata kiedy ona kompletnie nie chciała w dzień spać, zaczęło się, gdy miała z rok i 10mcy - awantury, wycia. W nocy też nie bardzo. Tyle, że ja trzymałam się tego, by jednak po 19 szła spać, aczkolwiek wstawała... po 6, czasem przed. SPała właśnie po 11h. I wiesz co? dojrzała. Teraz nie dość, że ładnie w nocy śpi, to potrafi dłużej, 12h to norma, a ma 4.5 roku ----------------- Dokupilam D. pod choinkę jeszcze http://www.dorex.hu/?q=content/minikonyha taką chciałam, by do pudełka z garami weszła, ale nie było to mikroskopijne - i ta fajna, jakieś 22cm szerokości, 25zł i okazuje się, że gary, które mamy, zarąbiste! mamy tej firmy [/QUOTE]Tylko Yae tak spi od zawsze. I 11h to sen nocny (9) plus drzemka (2), wiec wiesz, to normalne nie jest... Mam nadzieje, ze tez szybko dojrzeje. |
|
|
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
Wracajac do tematu snu ile dzieci w wieku naszych powinny spać, ile godzin sumarycznie spia wasze dzieci
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o spanie to u nas 20-7, w zlobku jeszcze drzemka 1,5h-2h.
Czyli podobnie jak u SZAI i LAURKI. LAURKO, nie jadlam. Nie chce mi sie nigdy piec rzeczy typu chleb (choc smak lubie)... |
|
|
|
#888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to super a jak sie czujesz?? Hanna juz śpi jak na późne pójście spać w ciagu dnia to nawet jestem zaskoczona ale zasnęłam prawie z nia i taka sie czuje skapciala bleee
|
|
#889 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
czy któreś z naszych dzieciaczków chodzi na palcach? Filip od jakiegoś czasu non stop pomyka jak baletnica, nie wiem, skąd mu się to wzięło; w butach chodzi normalnie, a jak tylko jest na boso, to od razu na palce się wspina ![]() Cytat:
ogladałam z Filipem i jak Hania patrzyła na te strony z oczami, to mi mówi "Mama, kup Fifusiowi takie" no to trzeba zamówićCytat:
Cytat:
fajnie, ze tak sama sobie zasnęła; u nas raczej takie coś by nie przeszło Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze u nas wychodzi ze 8-9 godzin wystarczy bo w nocy n ie spi tak ok 2 godz i potem wc ale nie nadrabia
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
Elllmi to Dawid znowu jak widział/słyszał jak Hania Misi mówi tańczyć to poleciał do kuchni, włączył radio, no i w tany
|
|
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie coooooooo?
![]() u nas taka sytuacja
|
#893 |
|
Wtajemniczenie
|
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a
gratulacje!!!
|
#894 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mam to w doopce ze "jak to spi z wami!" ble ble ble. bedzie przesypial cale noce bez jedzenia to wtedy go przeniose, teraz wole sie poprostu najzwyczajniej w swiecie wyspac tez sprzatam na drzemke i na noc, nie wysiedzialabym w takim balaganie Cytat:
Cytat:
na szczescie juz dawno jej nie mialam Cytat:
![]() aczkolwiek na moja mame dzialaja wlasnie takie zwyklaki, u mnie one tylko poteguja opryszczke :/ kocham zovirax ![]() popieram! polac tej Pani! ![]() Cytat:
Cytat:
-------------- ale dzis zaliczylam szokesa! dostalam smsa z banku ze mam wplate na konto. szok no ale ok. sprawdzam co to, bo co prawda op zalega nam z wyplata roznych takich roznosci ale bylo powiedziane ze wyrownanie bedzie po nowym roku. no wiec wchodze, spr a tam kasa z UW za praktykantke ktora mialam we wrezsniu. juz o tym nawet zapomnialam a co najlepsze to 450zl! na pierwszy plan - aros ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- AAAAAAAAAAAAAAAAAA
GRATULACJE!!!!! |
||||||||
|
|
|
#895 |
|
Lurker ;)
|
No co Ty
![]() Przyznam, ze nie spodziewalam sie takiej informacji od Ciebie
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
heja!
przez was planuję na gwiazdkę kto się schował naciśnij mnie i nawet nie wiesz jak bardzo Cię kocham wy wy! złe jesteście![]() co do spania - młode zazwyczaj o 20 śpi, w tyg do 7 bo wstajemy do żłobka, natomiast w weekend potrafi pospać 20-8.30! W dzień drzemka ok. 2h a i tak pobudka z wielkim płaczem i buntem także wychodzi nam 13-14h? Śpioch chyba co? zdałam sobie sprawę teraz hehdziewczyny mąż się zgodził na leżankę więc jak dostaniemy zwrot podatku za młodego to kupujemy (dzisiaj zasnęłam z młodym i po prostu ledwo wstałam dwie nogi i ręka ścierpnięte na maksa )powiedzcie mi jak ogarnąć te kupony z allegro? Trzeba zakupy przez aplikację zrobić tak? I rabat się sam nalicza? Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
|
#897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, przy płaceniu pokazują Ci się dostępne kupony i zaznaczasz, który chcesz wykorzystac
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
prosba - poprosze najlepiej o arosowego linka do fajnej kiazki kucharskiej. ma byc na prezent. nic wymyslnego, proste, fajne, ciekawe potrawy. nic z slodkiego
|
|
|
|
#899 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój tata sporadycznie mył zęby, czyścił je przy jedzeniu cebuli W tamtym roku, w wieku 45 lat, miał wyrwanego pierwszego w zyciu zęba, i w ogóle dwa zęby "robione". Reszta czyściutka. No, ale teraz myje zęby normalnie ![]() Tak Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jadłabym! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pola, ale ona tylko czasami, dla zabawy jak jej się zachce Eeejj, ale jak??? Że co??? Jak zobaczyłam miniaturkę, to myślałam, że to jakieś puzzle, co Filip sam ułożył ![]() Też, nie wiem dlaczego, ale nie spodziewałam się GRATULUJĘ!!!Silver, bo mi nie zacytowało. Dzięki Nawijko, no właśnie pamiętałam, że Fewcia pisała, ale w obecnej sytuacji nie chciałam jej głowy takimi pierdołami zawracac. |
|||||||
|
|
|
#900 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
![]() Maz juz wie? ![]() T. napisala do tza kiedy ja w koncu odwiedzi, czy przyniesie dopiero kwiatka na grob jak ja zakopia. Co za tupet. Hahahah. Zebysmy jeszcze mieli tracic hajs na kwiaty dla kogos takiego.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.

Tak jak rano byla grzeczniutka, spokojnie sobie siedziala w autobusie i patrzyla przez okno tak teraz byl szatan 

zdałam sobie sprawę teraz