Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX ! - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-10, 17:56   #871
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Mąż jest na L4 jeszcze do poniedziałku a dziś wyciągnęli go do roboty bo sobie nie dają rady bez niego. Ciekawe czy mu chociaż zapłacą za te godziny

Wczoraj zjadłam kilka orzechów archaidowych a dziś mi tak łapy wysypało że wstyd tym świecić przed ludźmi

Mam cząstkę zagadki rozwiązanej co się przyczynia do mojej alergii... Nigdy bym nie wpadła że to orzechy,ja tak kocham orzechy

Gojka-śliczne to jest. Spokojnie możesz wołać 40zł. Piękne
A orzechy te nie występują śladowo w wielu produktach ??

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Gojka cudna ta kanapka !

Podobno za oknem u Blanki w pokoju mieszka jakiś czarny byk ,którego ona bardzo kocha i chce do tego byka.Wczoraj w kuchni za oknem podobno stała zebra , ja patrzyłam nie widziałam Blanka podobno widziała i jeszcze się ze mną kłóciła , że ona tam jest !

Nie wiem skąd jej się biorą takie rzeczy ,normalne to ?
Mi sie wydaje ze to normalne

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Laski powrot ze zlobka to koszmar Tak jak rano byla grzeczniutka, spokojnie sobie siedziala w autobusie i patrzyla przez okno tak teraz byl szatan Nie dosc, ze pajac kierowca prawie nam przed nosem odjechal, z laska otworzyl ostatnie drzwi. Siedzialysmy juz, dostala wafla suchego. Zjadla kawalek, nastepny wyrzucila i histeria, bo juz jej sie nie podoba ;/ Jezu co za krzyk... Zjezdzanie z krzesla, kopanie Jak przesiadalysmy sie na tramwaj to juz na przystanku darcie i uderzanie w lawke Kolo zlobka tez nie chciala isc za reke, nie rozumie, ze jezdzi tam w chuj aut, chwila nieuwagi i tragedia

A Ty nie jeździsz z nia juz wózkiem? U mnie byłoby tak samo dlatego jeszcze nie odważyłam sie wybrać do miasta autobusem i to z przesiadka !
Stary 2014-12-10, 18:05   #872
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Gojka : mega fajne to!

Ami zasnęła 20 minut temu, bo nie mogłam jej wcześniej położyć - dziś pójdzie spać o 43

Meneq: u nas q nocy zazwyczaj jedna lub 2 pobudki, jak już wreszcie pójdzie spać. Zazwyczaj zasypia w przedziale 20:30 - 22:00 tutaj, jak byliśmy u siebie to i 21 maksymalnie spała (wyłączając jakieś złe okresy tugez, tego nie liczę)
Pobudek nie rejestruję w zasadzie już - bo do pierwszej pobudki młode śpi w łóżeczku swoim, potem gdy się budzi to tż przynosi ją do nas (koło północy) i już tak zostaje do rana. (Spi obejmując mnie z głową w zgięciu pachy). Ale nie ma więcej niż 2 pobudki od dość dawna.
Ostatnio była tylko jedna pobudka, 2 razy się to zdarzyło i już praktycznie nad ranem, byłam w szoku.

Tyle, że ja mam dziecko bardzo rzadko zajmujące się sobą, najczęściej jest przynożna.

Kto się schował u nas http://youtu.be/FqQWi2EX14c , genialna ta książeczka jest, jakoś jej się nie nudzi. A wy Misia macie w końcu to "naciśnij mnie"?

Sugerujesz, ze w nocy nadrabia?

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49289371]GOjka, świetna kanapka! pewnie, rób, bo naprawdę fajna rzecz.

Meneq, a co to? na bazie piasku czy raczej... znikopis?[/QUOTE]

Nie widzialam na zywo jeszcze, chyba znikopis
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 18:05   #873
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Sugerujesz, ze w nocy nadrabia?
Nic nie sugeruje ale widzę też taka możliwość, Yae miała w ogóle lek separacyjny?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 18:12   #874
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

A Ty nie jeździsz z nia juz wózkiem? U mnie byłoby tak samo dlatego jeszcze nie odważyłam sie wybrać do miasta autobusem i to z przesiadka !

To jeszcze jakies dziecko w wozku wysiedzi. U nas max kwadrans a i to musze wychodzic z siebie i stawac obok, zeby usiedziala. I uwierz w autobusie bez wozka latwiej

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Nic nie sugeruje ale widzę też taka możliwość, Yae miała w ogóle lek separacyjny?

W zeszlym roku bardzo krotko zle reagowala na mezczyzn, teraz jest nieco wstydliwa w stosunku do natretnych obcych, nie wiem, czy mozna to lekiem separacyjnym nazwac; tak to huzia na jozia. Zadnej przynoznosci, wspolnych wizyt w toalecie, niemozliwosci zostawienia z tata, etc. nic. Wszedzie jej pelno i moze isc smialo sama nie ogladajac sie na nikogo

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

gojka zestaw genialny!! Nie myslalas, zeby zrobic wiecej chleba kosztem np warzywnych dodatkow?

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2014-12-10 o 18:11
Stary 2014-12-10, 18:22   #875
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:

My juz prawie w ogole nie uzywamy wozka od wakacji. Tylko na wieksze zakupy, czy dluzsza droge. W wozku byloby jeszcze wieksze darcie paszczy, bo ona musi sie zlapac drazka do trzymania
Z reszta nie wyobrazam sobie wciskac sie do wysokopodlogowego tramwaju z 20 kilowym ciezarem( wozek+smrodek) .

Aaa co za dziecior wziela normalnie lyzke jogurtu do buzi, ja poszlam wlaczyc plukanie prania, patrze a ta wyplula ten jogurt i noga rozmazuje!! A wczesniej normalnie jadla Zaraz kapiel, dzisiaj idzie spac przed 'Na wspolnej', nie ma innej opcji.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 18:40   #876
meneq
Zakorzenienie

debrah pisz prosze, jesli Ci cos do glowy przychodzi. Mnie sie nie chce wierzyc, zeby uu bylo winne zlym nocom. Przeciez przesypiala noce przez pierwsze kilka miesiecy, do dnia kiedy zaczela obracac sie na brzuch. Sugerowano, ze zacznie pewnie chodzic i sie uspokoja noce. To tez nie to. Za malo ruchu, zabaw, uwagi i bliskosci, alergie, zmiany w rytmie dnia, zmiany w diecie - wszystko sprawdzone i nic. Przy niespelna 11h snu na dobe jest w bardzo dobrym humorze, zdrowa jak kon, z rozwojem zadnych problemow. Czyli, ze co to taki typ? Fakt poza nocami nie ma z nia zadnych klopotow; za duzo bym chciala...
T. sie smieje, ze moze cierpi na bezsennosc po tesciu (zaczelo sie w okresie, kiedy zmarl i w Jp sie wierzy, ze dusza zmarlego odradza sie w nowym czlonku rodziny), ale mnie to o urok i czerwone wstazeczki zakrawa.
Stary 2014-12-10, 19:09   #877
mala_19kw
Zakorzenienie

Bokeh- dokładnie tak,te orzechy są w wielu produktach spożywanych na codzień. Tylko czy takie ilości byłyby w stanie wyrządzić taką krzywdę?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 19:24   #878
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
To jeszcze jakies dziecko w wozku wysiedzi. U nas max kwadrans a i to musze wychodzic z siebie i stawac obok, zeby usiedziala. I uwierz w autobusie bez wozka latwiej

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

W zeszlym roku bardzo krotko zle reagowala na mezczyzn, teraz jest nieco wstydliwa w stosunku do natretnych obcych, nie wiem, czy mozna to lekiem separacyjnym nazwac; tak to huzia na jozia. Zadnej przynoznosci, wspolnych wizyt w toalecie, niemozliwosci zostawienia z tata, etc. nic. Wszedzie jej pelno i moze isc smialo sama nie ogladajac sie na nikogo

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

gojka zestaw genialny!! Nie myslalas, zeby zrobic wiecej chleba kosztem np warzywnych dodatkow?

Tak moja wysiedzi zreszta nie wyobrażam sobie np iść po zakupy do sklepu bez wózka wiadomo tez utrudnia bo muszę pchać Wozek i jeszcze zakupy ale tak to bym ich w ogóle nie zrobiła bo bym goniła H. Po sklepie a gdy wsadzę ja do wózka to o dziwo spokojnie siedzi. Ostatnio jadąc busem wyciągałam ja i usiadłam z nia to w połowie drogi zaczęła zjeżdżać z kolan chciała chodzić po autobusie i jedynym ratunkiem okazał sie Wozek ale rozumiem ze większość dzieci może juz nie chce wózka w tym wieku
Stary 2014-12-10, 19:30   #879
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Zabijają florę bakteryjną tą złą i dobrą. Jednym słowem wyjaławiają jamę ustną.

Na a teraz obiecana kanapka. Wiem, że zdjęcia nie są jakieś mega, ale ja się na tym kompletnie nie znam. Myślicie, że mogłabym to sprzedawac??? Jeśłi tak to ile byście za taką kanapkę były w stanie dać?? Myślę, że ok 40zł chciałabym za taki zestaw, czasochłonne no i materiały. Wiadomo, tylko nie wiem czy zbyt byłby?

Zestaw zawiera (gdybyście nie mogły rozpoznać): majonez x2, keczup x2, kotlet x2, szynka-wędlina x6, ogórek x6, papryka- zielona x4, czerwona x4, jajko sadzone x2, sałata x2, pomidor x4, cebula x4, ser żółty x2, jajko na twardo x6, rzodkiewka x8, bekon x6, kromka chleba x2. Chyba niczego nie pominełam
ale super Ci to wyszło!
Cytat:
Gojka : mega fajne to!

Ami zasnęła 20 minut temu, bo nie mogłam jej wcześniej położyć - dziś pójdzie spać o 43

Meneq: u nas q nocy zazwyczaj jedna lub 2 pobudki, jak już wreszcie pójdzie spać. Zazwyczaj zasypia w przedziale 20:30 - 22:00 tutaj, jak byliśmy u siebie to i 21 maksymalnie spała (wyłączając jakieś złe okresy tugez, tego nie liczę)
Pobudek nie rejestruję w zasadzie już - bo do pierwszej pobudki młode śpi w łóżeczku swoim, potem gdy się budzi to tż przynosi ją do nas (koło północy) i już tak zostaje do rana. (Spi obejmując mnie z głową w zgięciu pachy). Ale nie ma więcej niż 2 pobudki od dość dawna.
Ostatnio była tylko jedna pobudka, 2 razy się to zdarzyło i już praktycznie nad ranem, byłam w szoku.

Tyle, że ja mam dziecko bardzo rzadko zajmujące się sobą, najczęściej jest przynożna.

Kto się schował u nas http://youtu.be/FqQWi2EX14c , genialna ta książeczka jest, jakoś jej się nie nudzi. A wy Misia macie w końcu to "naciśnij mnie"?
super!
nie, nie kupiłam (jeszcze) chociaż dzisiaj właśnie poszło zamówienie w arosie
Cytat:

Hania się nawróciła i lubi w wózku siedzieć. jak idziemy na zakupy to zawsze z wózkiem

moje Dziecię dzisiaj bez drzemki, śpi od godziny

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 19:35   #880
hope01
Zakorzenienie

Mala o kurde .. Ale w sumie dobrze ze zaobserwowałas

Gojka fajne bardzo!

Moj Dawid w wozku ladnie jeszcze jezdzi w autobusie sie wysadzamy z wozka i jedziemy na siedzeniu - uwielbia

Dziecko mnie dzis bardzo pozytywnie zaskoczyło! Rano sciagnal z suszarki majtusie i kazal sobie zalozyc. I tak caly dzien (za wyjatkiem wyjscia do Biedrony) do teraz chodzil bez pampa

II dzien bez smoczka

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 19:58   #881
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Cytat:
Nomen ! widzę Cie pisz co i jak??

Heeej dzięki że pytasz U nas ok, 14tc leci.
Pokoik Hani piękny, jak zresztą wszystko u Ciebie U mnie w biedrze jeszcze widziałam gary, jakby ktora chciała
Meneq, u nas właśnie też Marcinkowy spał do momentu gdy nauczył przewracać się na brzuszek. Potem pobudki co 15-30 minut. I tak do momentu odstawienia uu(czyli jak miał niecały roczek)
Marsi, Iffonka, Ewik gratuluję bobasków
Szpieguję Was tu na bieżąco
Pozdrowienia dla Was wszystkich, buziaki dla dzieciaków ode mnie i Marcinkowego: cmok:

aaaa Gojka, CUDNE te kanapeczki, nie sądziłam że aż tak fajnie to wyjdzie

Edytowane przez nomenklaturabinominalna
Czas edycji: 2014-12-10 o 20:02
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 20:03   #882
nafiyqa
Zakorzenienie

Przeczytalam wszystko w biegu, nie widzialam filmow, kanapki Gojki, ale zaraz to nadrobie.

BOKEH, u nas tak samo z wozkiem. Tez jezdzimy autobusem w nim, choc zaraz po wejsciu kaze sie sadzac na wolne miejsce. Wtedy moze z radoscia zachwycac sie koparkami, tramwajami, dzwigami - kocha to chlopak!

I tez sobie nie wyobrazam zakupow bez wozka. W zyciu nic bym nie kupila, tylko musialabym dziecko gonic.

Mierzylam Kubie temperature - przed spaniem mial 38,2, a za chwile 37,5, dziwne to....
Jutro mam megawazny dzien, wiec trzymajcie kciuki, zeby nic sie nie rozwinelo

Oczywiscie zaliczylismy sprzeczke z TZ o to czy dac ibum :/:/ bo jego mama uczyla, zeby juz od 37 dawac cos przeciwgoraczkowego!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 20:15   #883
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

zapomniałam pewnie o 15001900 innych spraw, ale SILVER: Ogromne gratulacje z powodu mieszkania. Bardzo się cieszę, że się Wam udało Ok już spadam,buzka
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 20:32   #884
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

my też mega rzadko
autobus prawie codziennie zaliczony, ostatnio do Siem. jechałyśmy

Cytat:
debrah pisz prosze, jesli Ci cos do glowy przychodzi. Mnie sie nie chce wierzyc, zeby uu bylo winne zlym nocom. Przeciez przesypiala noce przez pierwsze kilka miesiecy, do dnia kiedy zaczela obracac sie na brzuch. Sugerowano, ze zacznie pewnie chodzic i sie uspokoja noce. To tez nie to. Za malo ruchu, zabaw, uwagi i bliskosci, alergie, zmiany w rytmie dnia, zmiany w diecie - wszystko sprawdzone i nic. Przy niespelna 11h snu na dobe jest w bardzo dobrym humorze, zdrowa jak kon, z rozwojem zadnych problemow. Czyli, ze co to taki typ? Fakt poza nocami nie ma z nia zadnych klopotow; za duzo bym chciala...
T. sie smieje, ze moze cierpi na bezsennosc po tesciu (zaczelo sie w okresie, kiedy zmarl i w Jp sie wierzy, ze dusza zmarlego odradza sie w nowym czlonku rodziny), ale mnie to o urok i czerwone wstazeczki zakrawa.
wiesz, A. to taki typ była, miała 2 lata kiedy ona kompletnie nie chciała w dzień spać, zaczęło się, gdy miała z rok i 10mcy - awantury, wycia. W nocy też nie bardzo. Tyle, że ja trzymałam się tego, by jednak po 19 szła spać, aczkolwiek wstawała... po 6, czasem przed. SPała właśnie po 11h. I wiesz co? dojrzała. Teraz nie dość, że ładnie w nocy śpi, to potrafi dłużej, 12h to norma, a ma 4.5 roku

-----------------
Dokupilam D. pod choinkę jeszcze http://www.dorex.hu/?q=content/minikonyha taką chciałam, by do pudełka z garami weszła, ale nie było to mikroskopijne - i ta fajna, jakieś 22cm szerokości, 25zł i okazuje się, że gary, które mamy, zarąbiste! mamy tej firmy
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 20:38   #885
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Przeczytalam wszystko w biegu, nie widzialam filmow, kanapki Gojki, ale zaraz to nadrobie.

BOKEH, u nas tak samo z wozkiem. Tez jezdzimy autobusem w nim, choc zaraz po wejsciu kaze sie sadzac na wolne miejsce. Wtedy moze z radoscia zachwycac sie koparkami, tramwajami, dzwigami - kocha to chlopak!

I tez sobie nie wyobrazam zakupow bez wozka. W zyciu nic bym nie kupila, tylko musialabym dziecko gonic.

Mierzylam Kubie temperature - przed spaniem mial 38,2, a za chwile 37,5, dziwne to....

Oczywiscie zaliczylismy sprzeczke z TZ o to czy dac ibum :/:/ bo jego mama uczyla, zeby juz od 37 dawac cos przeciwgoraczkowego!

Nas na zakupach jeszcze nosidlo ratuje. Z wozka, jaki by nie byl, wyjdzie.
Dogadaliby sie z Yae ;-) Yae nic tylko koparek wypatruje

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49292374]my też mega rzadko

autobus prawie codziennie zaliczony, ostatnio do Siem. jechałyśmy

wiesz, A. to taki typ była, miała 2 lata kiedy ona kompletnie nie chciała w dzień spać, zaczęło się, gdy miała z rok i 10mcy - awantury, wycia. W nocy też nie bardzo. Tyle, że ja trzymałam się tego, by jednak po 19 szła spać, aczkolwiek wstawała... po 6, czasem przed. SPała właśnie po 11h. I wiesz co? dojrzała. Teraz nie dość, że ładnie w nocy śpi, to potrafi dłużej, 12h to norma, a ma 4.5 roku

-----------------

Dokupilam D. pod choinkę jeszcze http://www.dorex.hu/?q=content/minikonyha taką chciałam, by do pudełka z garami weszła, ale nie było to mikroskopijne - i ta fajna, jakieś 22cm szerokości, 25zł i okazuje się, że gary, które mamy, zarąbiste! mamy tej firmy [/QUOTE]

Tylko Yae tak spi od zawsze. I 11h to sen nocny (9) plus drzemka (2), wiec wiesz, to normalne nie jest... Mam nadzieje, ze tez szybko dojrzeje.
Stary 2014-12-10, 20:58   #886
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Wracajac do tematu snu ile dzieci w wieku naszych powinny spać, ile godzin sumarycznie spia wasze dzieci
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 21:03   #887
nafiyqa
Zakorzenienie

Jesli chodzi o spanie to u nas 20-7, w zlobku jeszcze drzemka 1,5h-2h.
Czyli podobnie jak u SZAI i LAURKI.

LAURKO, nie jadlam. Nie chce mi sie nigdy piec rzeczy typu chleb (choc smak lubie)...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 21:20   #888
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Heeej dzięki że pytasz U nas ok, 14tc leci.
Pokoik Hani piękny, jak zresztą wszystko u Ciebie U mnie w biedrze jeszcze widziałam gary, jakby ktora chciała
Meneq, u nas właśnie też Marcinkowy spał do momentu gdy nauczył przewracać się na brzuszek. Potem pobudki co 15-30 minut. I tak do momentu odstawienia uu(czyli jak miał niecały roczek)
Marsi, Iffonka, Ewik gratuluję bobasków
Szpieguję Was tu na bieżąco
Pozdrowienia dla Was wszystkich, buziaki dla dzieciaków ode mnie i Marcinkowego: cmok:

aaaa Gojka, CUDNE te kanapeczki, nie sądziłam że aż tak fajnie to wyjdzie

No to super a jak sie czujesz??

Hanna juz śpi jak na późne pójście spać w ciagu dnia to nawet jestem zaskoczona ale zasnęłam prawie z nia i taka sie czuje skapciala bleee
Stary 2014-12-10, 21:28   #889
elllmi
Zakorzenienie

hej

czy któreś z naszych dzieciaczków chodzi na palcach? Filip od jakiegoś czasu non stop pomyka jak baletnica, nie wiem, skąd mu się to wzięło; w butach chodzi normalnie, a jak tylko jest na boso, to od razu na palce się wspina

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
pokażę Wam Hanię z książeczką kto się schował jakby któraś się zastanawiała, to polecamy https://www.youtube.com/watch?v=qymlir4MBDc
jaki genialny smiech na początku ogladałam z Filipem i jak Hania patrzyła na te strony z oczami, to mi mówi "Mama, kup Fifusiowi takie" no to trzeba zamówić

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ja nie Szaja, ale też o 19 kąpię młodego i kładę spać. Śpi od ok 20 - 20.30 do 7 rano. W dzień drzemka 2-3h. Pomijając wyjątki jak sobie drzemkę odpuszcza.
u nas dokładnie tak samo

Cytat:
moje dziecko, poszlo do pokoju, mysle sobie po zabawke albo sie pobawic ale cisza wchodze za dwie minuty a ona spi nogi poza lozkiem glowa nakryta koldra i spi
a mialam w planach jej dzis nie klaśc....:P

fajnie, ze tak sama sobie zasnęła; u nas raczej takie coś by nie przeszło

Cytat:
Na a teraz obiecana kanapka. Wiem, że zdjęcia nie są jakieś mega, ale ja się na tym kompletnie nie znam. Myślicie, że mogłabym to sprzedawac??? Jeśłi tak to ile byście za taką kanapkę były w stanie dać?? Myślę, że ok 40zł chciałabym za taki zestaw, czasochłonne no i materiały. Wiadomo, tylko nie wiem czy zbyt byłby?
świetne!

Cytat:
Kto się schował u nas http://youtu.be/FqQWi2EX14c , genialna ta książeczka jest, jakoś jej się nie nudzi.
widać, że zainteresowana bardzo

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Dziecko mnie dzis bardzo pozytywnie zaskoczyło! Rano sciagnal z suszarki majtusie i kazal sobie zalozyc. I tak caly dzien (za wyjatkiem wyjscia do Biedrony) do teraz chodzil bez pampa

II dzien bez smoczka

Cytat:

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 21:28   #890
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Jesli chodzi o spanie to u nas 20-7, w zlobku jeszcze drzemka 1,5h-2h.
Czyli podobnie jak u SZAI i LAURKI.

LAURKO, nie jadlam. Nie chce mi sie nigdy piec rzeczy typu chleb (choc smak lubie)...
Kurcze u nas wychodzi ze 8-9 godzin wystarczy bo w nocy n ie spi tak ok 2 godz i potem wc ale nie nadrabia
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 21:31   #891
hope01
Zakorzenienie

Elllmi to Dawid znowu jak widział/słyszał jak Hania Misi mówi tańczyć to poleciał do kuchni, włączył radio, no i w tany

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 21:32   #892
elllmi
Zakorzenienie

a wiecie coooooooo?

u nas taka sytuacja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0005.jpg (93,8 KB, 84 załadowań)

Stary 2014-12-10, 21:35   #893
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
a wiecie coooooooo?

u nas taka sytuacja
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a
gratulacje!!!

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 21:38   #894
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

!
zdrowka!

Cytat:
No wlasnie mamy kp: ile razy sie Wasze dzieci budza? Kolezanka mama ze stycznia do tej pory budzila sie ciagle a ostatnio dziecie zaczelo noce przesypiac...
u nas skok byl niesamowity. jeszcze jakis czas temu mode budzilo sie kilka razy, pierwsze cycy bylo ok polnocy, nawet wczesniej. od jakis 2-3 miesiecy kp bylo juz tylko o ok 3 i 5 a od jakiegos miesiaca uu-jemy sie juz tylko raz, ok 5-6 nad ranem, czesto to nawet ja "wmuszam" swojego mikrocyca co by podtrzymac laktacje. takze u nas juz chyba blizej niz dlaej do zakonczenia. ostatnio tez zauwazylam ze mlody "duzo" pije w nocy wiec moze to tez jakis zamiennik uu. tak czy siak, nocki praktycznie przesypiamy z czego jestem przeszczesliwa

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Oliwka ma swój pokój ale włąśnie ze wzglesu na pobudki w nocy nie przenoismy jej tam, bo jakbym jeszcze miała do niej na piętro w nocy latac po kilka razy to nie wiem,chyba bym kitła.

U nas ma swój pokój i część zabawek tam wyniosłam, ale i tak dużo zostało w dużym pokoju i sprzątam non stop. Generalnie zanim coś nowego wyciągnie to mówię sprzątnijmy to i to. Z reguły działa Ale itak zawsze jak ma drzemkę sprzątam wszystko no i wieczorem.
.
mi by sie nie chcialo latac do sasiedniego (!) pokoju dlatego mlody spi z nami mam to w doopce ze "jak to spi z wami!" ble ble ble. bedzie przesypial cale noce bez jedzenia to wtedy go przeniose, teraz wole sie poprostu najzwyczajniej w swiecie wyspac

tez sprzatam na drzemke i na noc, nie wysiedzialabym w takim balaganie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
pokażę Wam Hanię z książeczką kto się schował jakby któraś się zastanawiała, to polecamy https://www.youtube.com/watch?v=qymlir4MBDc

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Zrobiła mi się opryszczka na ustach jak ja tego nienawidzęęęęęęęęęęęęę
ja tez nie znosze oprychy!!!
na szczescie juz dawno jej nie mialam

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Kup sobie zovirax duo posmarujesz raz góra 2 i opryszczka zniknie. Ja kiedyś używałam zoviraxu potem zaczęłam używać tych innych tanich badziewi. No, ale jak po którejś z nich opryszczka zamiast zniknąć rozniosła się jeszcze bardziej to kupiłam zovirax. I teraz już nie kupię żadnego innego gowna.
oo, zgadzam sie w miliardzie procent!
aczkolwiek na moja mame dzialaja wlasnie takie zwyklaki, u mnie one tylko poteguja opryszczke :/ kocham zovirax

Cytat:
po raz kolejny to napisze, SNAJPER
popieram! polac tej Pani!

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które są od początku na wątku może pamiętacie- Maksike, pisałam z nią ostatnio na pw, ona była z nami do 12 tc ale potem poroniła.
W końcu urodziła upragnioną córeczkę, z wadą serca- dziś mają operacje, trzymajcie za malutką Ewę kciuki oby wszystko bylo dobrze
i dla Maksiki dużo siły
nie pamietam ale kciuki trzymalam! wiadomo juz cos?

Cytat:

--------------
ale dzis zaliczylam szokesa! dostalam smsa z banku ze mam wplate na konto. szok no ale ok. sprawdzam co to, bo co prawda op zalega nam z wyplata roznych takich roznosci ale bylo powiedziane ze wyrownanie bedzie po nowym roku. no wiec wchodze, spr a tam kasa z UW za praktykantke ktora mialam we wrezsniu. juz o tym nawet zapomnialam a co najlepsze to 450zl! ale zarabiaszczo!!! takze zamierzam to wszystko przepuscic z dzika satysfakcja! na pierwszy plan - aros

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
a wiecie coooooooo?

u nas taka sytuacja
AAAAAAAAAAAAAAAAAA
GRATULACJE!!!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 21:40   #895
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
a wiecie coooooooo?

u nas taka sytuacja
No co Ty
Przyznam, ze nie spodziewalam sie takiej informacji od Ciebie

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2014-12-10, 21:41   #896
LadyWhisper
Zakorzenienie

heja!
przez was planuję na gwiazdkę kto się schował naciśnij mnie i nawet nie wiesz jak bardzo Cię kocham wy wy! złe jesteście

co do spania - młode zazwyczaj o 20 śpi, w tyg do 7 bo wstajemy do żłobka, natomiast w weekend potrafi pospać 20-8.30! W dzień drzemka ok. 2h a i tak pobudka z wielkim płaczem i buntem także wychodzi nam 13-14h? Śpioch chyba co? zdałam sobie sprawę terazheh

dziewczyny mąż się zgodził na leżankę więc jak dostaniemy zwrot podatku za młodego to kupujemy (dzisiaj zasnęłam z młodym i po prostu ledwo wstałam dwie nogi i ręka ścierpnięte na maksa )

powiedzcie mi jak ogarnąć te kupony z allegro? Trzeba zakupy przez aplikację zrobić tak? I rabat się sam nalicza?

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 21:52   #897
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
No co Ty
Przyznam, ze nie spodziewalam sie takiej informacji od Ciebie
dlaczego?

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
powiedzcie mi jak ogarnąć te kupony z allegro? Trzeba zakupy przez aplikację zrobić tak? I rabat się sam nalicza?
tak, przy płaceniu pokazują Ci się dostępne kupony i zaznaczasz, który chcesz wykorzystac

Stary 2014-12-10, 21:56   #898
pstryczek84
Zakorzenienie

prosba - poprosze najlepiej o arosowego linka do fajnej kiazki kucharskiej. ma byc na prezent. nic wymyslnego, proste, fajne, ciekawe potrawy. nic z slodkiego

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 21:56   #899
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Aaaa co do fluoru. Ja i moje dziecię nie używamy pasty z fluorem. Uważam że takie pierwiastki, można i powinno się dostarczaś z pożywieniem i wodą. Zwłaszcza że nadmiar jest toksyczny, a moje dziecię nie umie wypluwać pasty i płukać ust. W pastach dla dzieci czasem jest ksylitol który ma właściwości bakteriobójcze i zapobiega rozwojowi bakterii. I nie zgodzę się że pasta bez fluoru "nic nie robi" Pasta ma za zadanie oczyszczać zęby, i chyba każda to robi. No ale ja jestem walnięta na tym punkcie, nie bardzo ufam zdaniu dentystów, którzy żyją z moich popsutych zębów. Czemu, skoro pasty z fluorem takie zbawienne tyle dzieci i dorosłych ma zepsute zęby. Tak off top, dziadek kolezanki ma ponad 70 lat, nigdy nie mył zębów, nie fluorował a ma wszystkie, zdrowe
O to, to. Jeszcze podobno nadmiar fluoru (czyli tyczy się tych, co myją zęby 4-5 razy dziennie i więcej) gromadzi się w szyszynce i powoduje problemy w myśleniu...
Mój tata sporadycznie mył zęby, czyścił je przy jedzeniu cebuli W tamtym roku, w wieku 45 lat, miał wyrwanego pierwszego w zyciu zęba, i w ogóle dwa zęby "robione". Reszta czyściutka. No, ale teraz myje zęby normalnie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Sa jeszcze dzieciaczki spiace w lozeczkach niemowlecych?
Tak

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które są od początku na wątku może pamiętacie- Maksike, pisałam z nią ostatnio na pw, ona była z nami do 12 tc ale potem poroniła.
W końcu urodziła upragnioną córeczkę, z wadą serca- dziś mają operacje, trzymajcie za malutką Ewę kciuki oby wszystko bylo dobrze
i dla Maksiki dużo siły

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Wczoraj zjadłam kilka orzechów archaidowych a dziś mi tak łapy wysypało że wstyd tym świecić przed ludźmi
Mam cząstkę zagadki rozwiązanej co się przyczynia do mojej alergii... Nigdy bym nie wpadła że to orzechy,ja tak kocham orzechy
Ogólnie orzechy są bardzo uczulające

Cytat:
Zabijają florę bakteryjną tą złą i dobrą. Jednym słowem wyjaławiają jamę ustną.

Na a teraz obiecana kanapka.
O, to też

Jadłabym!

Cytat:
Tak, wysiedzi; tylko musi jechać.

Cytat:
Tak moja wysiedzi zreszta nie wyobrażam sobie np iść po zakupy do sklepu bez wózka wiadomo tez utrudnia bo muszę pchać Wozek i jeszcze zakupy ale tak to bym ich w ogóle nie zrobiła bo bym goniła H. Po sklepie a gdy wsadzę ja do wózka to o dziwo spokojnie siedzi. Ostatnio jadąc busem wyciągałam ja i usiadłam z nia to w połowie drogi zaczęła zjeżdżać z kolan chciała chodzić po autobusie i jedynym ratunkiem okazał sie Wozek ale rozumiem ze większość dzieci może juz nie chce wózka w tym wieku
J.w pisałam, Pola w wózku siedzi tylko wtedy, jeśli go prowadzę, inaczej się złości i chce schodzić. My na zakupach bierzemy młodą do wózka sklepowego, też lubi bardzo, i normalnie potem przepakowuję zakupy do siat i dajemy na nasz wózek. A w buse jeszcze nie jechałyśmy, ale wydaje mi się, że Pola właśnie by wolała na siedzeniu/kolanach być, żeby oglądać przez okna, bo gdyby siedziała w wózku, to tak jak normalnie - wydawałoby się jej, że stoimy w miejscu.

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Wracajac do tematu snu ile dzieci w wieku naszych powinny spać, ile godzin sumarycznie spia wasze dzieci
Nie wiem ile powinny, sumując Pola śpi średnio 10, czasem 12, najczęściej 9.

Cytat:
czy któreś z naszych dzieciaczków chodzi na palcach?
Pola, ale ona tylko czasami, dla zabawy jak jej się zachce

Cytat:
u nas taka sytuacja
Eeejj, ale jak??? Że co???

Jak zobaczyłam miniaturkę, to myślałam, że to jakieś puzzle, co Filip sam ułożył
Też, nie wiem dlaczego, ale nie spodziewałam się GRATULUJĘ!!!

Silver, bo mi nie zacytowało. Dzięki Właśnie chodziło mi o coś co moge mieć, jako namiastkę normalnej kanapki, w necie wyczytałam, że normalnie te wafle ryżowe można tak robić
Nawijko, no właśnie pamiętałam, że Fewcia pisała, ale w obecnej sytuacji nie chciałam jej głowy takimi pierdołami zawracac.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 21:56   #900
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
dlaczego?

tak, przy płaceniu pokazują Ci się dostępne kupony i zaznaczasz, który chcesz wykorzystac
Ej nie wiem w sumie, myslalam, ze poczekacie do skonczenia chaty
Maz juz wie?

T. napisala do tza kiedy ja w koncu odwiedzi, czy przyniesie dopiero kwiatka na grob jak ja zakopia. Co za tupet. Hahahah. Zebysmy jeszcze mieli tracic hajs na kwiaty dla kogos takiego.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości