|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: mozliwe abym byla w ciazy?
Cytat:
Jeszcze jak spóźnia się okres, a rzeczywiście miałaś regularne, spróbuj zrobić test rano i może od razu beta?
|
|
|
|
|
#3302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak jak pisałam nie jest to dla mnie koniec świata, nawet wcześniej rozmawialiśmy na temat dzidziusia tylko jakoś odwagi brakło
|
|
|
|
|
#3303 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3304 |
|
Wtajemniczenie
|
W zasadzie tak... to było takie "kryptostaranie"
![]() Tylko ta jedna kreska na teście mnie jednak troszkę zasmuciła i dlatego pytam na forum czy to co mam to mogą być w ogóle objawy ciąży, czy prędzej moje urojenia
|
|
|
|
#3305 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3306 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? Prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. X
Dziewczyny, zwracam się z prośbą o radę. Ostatni okres miałam 19.11, 24 uprawialiśmy seks. Dodam, że moje cykle nie są dokładne jak w zegarku, ale oscylują wokół 33 dni. Od 5.12 pojawił się śluz, o kolorze mniej więcej czekoladowym. Jak sądzicie, to infekcja czy zagnieżdżenie zarodka? Nie mam żadnych innych objawów, czuję się normalnie.
|
|
|
|
#3307 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3308 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: niezabezpieczony stosunek
Witam serdecznie! chciałam się podzielic moją radością z Wami.. byłam dzis na USG i jednak dzidzia jest. jestem w 7tygodniu ciązy...
|
|
|
|
#3309 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Od trzech dni borykam się z problemem możliwej ciąży. Miałam dostać okres 8 grudnia. Zazwyczaj przed miesiączką miewam jej objawy: ból brzucha, bolące piersi, humorki itd i miałam je około 5-3 dni przed okresem. Kilka dni temu zauważyłam jedynie mój odmienny nastrój. Od ponad tygodnia uprawiałam z chłopakiem stosunek przerywany, jednak "wychodził" na jakiś czas przed jego wytryskiem, więc o żadnym preejakulacie raczej nie ma mowy. Członek był jedynie wycierany i znowu uprawialiśmy seks. W dniu planowanej miesiączki podczas pettingu zauważyliśmy krew na dłoni mojego chłopaka. Było jej bardzo mało. Po około godzinie lub 2 moja podpasa była lekko czerwona. Do tej pory nic. Trzy dni temu zaobserwowałam grzybicę pochwy, jednak miałam już ją kiedyś kilka razy po takich "zabawach". Wczoraj pojawiły się upławy w kolorze czerwonym. I na tym się skończyło.
Ja już głupieje, mam zamiar zrobić jutro test ciążowy. Czy faktycznie to może być ciąża??? |
|
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy to jest ciąża?
Test ciazwoy zrob
|
|
|
|
#3311 |
|
Przyczajenie
|
Nie, tak jak w przypadku użytkowniczki kinndza, był to stosunek przerywany, partner na jakiś czas przed wytryskiem wychodził ze mnie. Oczywiście po nim penis był starannie wycierany. Robiłam już test, wyszedł negatywny.
|
|
|
|
#3312 |
|
Przyczajenie
|
Seks w 8 dniu cyklu
Mam bardzo ważne pytanie! Uprawiałam seks w 8 dniu cyklu bez zabezpieczenia. Był to mój pierwszy raz, chłopak tylko przebił błonę dziewiczą i nie doszedł we mnie. Jak duża istnieje możliwość ciąży? Dodam, że cykle mam bardzo nieregularne. Proszę o odpowiedź, bo trochę się denerwuję.
|
|
|
|
#3313 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Seks w 8 dniu cyklu
Cytat:
---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- dobrze rozumiem, że masz dopiero 19 lat i jesteś w drugiej ciąży? |
|
|
|
|
#3314 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny wypowiedzcie coś na ten temat
|
|
|
|
#3315 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3316 |
|
Przyczajenie
|
pffe tak mam 19 lat i jestem w drugiej ciązy czy to coś złego kochana(mam prawie rocznego Synka kontynuuje szkole chodze na praktyki)? na co mam czekac? akurat w mojej rodzinie kobiety od strony Ojca w wieku najwiecej 30lat traciły wszystko(problemy ginekologiczne)... Będe miec lat 30 dzieci beda odchowane i ja bede sie mogla spelniac i zawodowo i nic nie bedzie mi stac na przeszkodzie... To juz nie te czasy ze to jest dziwne dlatego dziwi mnie Twoje pytanie... Ale tak i jestem dumna z tego ze tak jest ...
|
|
|
|
#3317 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3318 |
|
Przyczajenie
|
Tak kochana jest róznica wiem o tym tylko że ja w wieku 15lat zaczełam leczyc się ginekologicznie, moje jajniki nie produkowały pęcherzyków a jak juz byly to nie pekaly, na co mam czekac? A dzieci kocham mam młodsze rodzenstwo o 10 i 12 lat i tez nie chcialam by byla róznica miedzy dziecmi wieksza niz 3-5lat a ze zaszlam wogole w 2ciaze uwiez ze jest to dla mnie drugi cud i Bogu dziekuje za drugie dzieciątko...
|
|
|
|
#3319 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3320 |
|
Przyczajenie
|
No wiesz mam nadzieje ze choc troche mnie zrozumialas i naprawde wiem jak moze to wygladac ale uwiez ze mam jedna zasade "jak umiesz liczyc licz na siebie" to sobie zawsze powtarzam... Bo nie jest zawsze tak ze kazdy z rodziny Ci pomoze a wrecz przeciwnie niestety...
|
|
|
|
#3321 |
|
BAN stały
|
W każdym razie to twoja sprawa. Dla mnie to by była masakra i świadomość, że bez wykształcenia, czasu, możliwości pracy, jak by mnie facet zostawił z dzieckiem i drugim w drodze a zdarzają się takie sytuacje, to nie wiem jak bym miała sobie poradzić, a nie, nie wciągnęłabym w to rodziców, ogólnie rodziny.
|
|
|
|
#3322 |
|
Przyczajenie
|
Dodam tylko, że w czasie stosunku nadal mialam okres, choc juz delikatniejszy.
|
|
|
|
#3323 |
|
Raczkowanie
|
okres w ciąży , czy to możliwe ?
Hej Kobietki
![]() Moja przyjaciółka ma pewien problem... Od dwóch miesięcy (czyli teraz jest to jej druga miesiączka) ma bardzo słaby okres, zaczyna się dziwnym brązowym plamieniem, potem dochodzi trochę krwi i trwa około 4 dni, (zawsze około 6 obfitych dni). Jest to inny okres niż zwykle. Zawsze strasznie bolał ją brzuch a jak już ją "zalewało" to na całego. Od jakiegoś miesiąca zauważyła, że trochę przytyła, ma straszną ochotę na czekoladę , praktycznie nic innego nie je bo nie ma ochoty. (możliwe, że to przez słodkie, ale skąd nagle taka dziwna ochota na słodkie?) Bierze tabletki antykoncepcyjne i zdarzało jej się pominąć którąś z nich. Czy może tak się zdarzyć, że jest w ciąży i ma okres? Miała któraś z was tak samo? Od razu mówię, że proszę sobie darować niemądre odpowiedzi
|
|
|
|
#3324 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: okres w ciąży , czy to możliwe ?
Jeśli rzeczywiście pominęła kilka tabletek, a współżycie bez dodatkowego zabezpieczenia miało miejce to istnieje możliwość ciąży, ale...
Ja kiedyś też brałam tabl anty i podczas ich brania miesiączki stały się krótsze i mniej obfite więc może tu leży przyczyna takich anie innych miesiączek. Ochota na czekoladę to rzecz nturalna zdarza się nie tylko ciężąrnym, a przytycie przy tabl anty to bardzo częsta przypadłość. Powiedz koleżance żeby zaczęła pilnowac systematycznego zażywania tabletek, teraz niech wykona test ciążowy. |
|
|
|
#3325 |
|
Konto usunięte
|
Nie prościej wydać te 10zł na test ciążowy, zamiast zakładać pierdyliardowy wątek na wizazu 'CZY MOGĘ BYĆ W CIĄŻY?!'. Nie mamy szklanych kul ani nie wróżymy z kart.
|
|
|
|
#3326 |
|
Raczkowanie
|
[1=397c2675f3cdfd9a8d96949 5a6edd4aafb32f2d2_655aa1f 83943f;49309494]Nie prościej wydać te 10zł na test ciążowy, zamiast zakładać pierdyliardowy wątek na wizazu 'CZY MOGĘ BYĆ W CIĄŻY?!'. Nie mamy szklanych kul ani nie wróżymy z kart.[/QUOTE]
Prosilam o to aby glupkowato nie komentowac "a moze zrob test" Pytam o przypadki wystapienia miesiaczki podczas ciazy
Edytowane przez TylkoMarzenia Czas edycji: 2014-12-11 o 23:50 |
|
|
|
#3327 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale ciąża jest też możliwa, szczególnie, jeśli pomijała tabletki. Krwawienia w ciąży nie są normą, ale się zdarzają, szczególnie jeśli koleżanka cały czas łyka tabletki, więc wpływa na swoją gospodarkę hormonalną. Jeśli natomiast faktycznie byłaby w ciąży, powinna jak najszybciej odstawić tabletki i iść do ginekologa upewnić się, czy te krwawienia nie były niebezpieczne dla płodu, więc generalnie NIECH ZROBI TEST. |
|
|
|
|
#3328 |
|
Przyczajenie
|
zrobiłam test wczoraj, tj. 3 dni od terminu spodziewanego okresu. wyszedł negatywny. jednak okres nadal się nie pojawia, piersi ani brzuch mnie nie bolą, nic
|
|
|
|
#3329 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3330 |
|
Przyczajenie
|
Spóźniona miesiączka
Mam ogromny problem,z chłopakiem uprawiałam sex na początku października, potem okres miałam planowo 14 października,następnie także planowo 10 listopada,teraz powinnam dostać okres 7 grudnia - 5 dni temu.Niestety nic,pojawia się tylko wydzielina z pochwy w postaci śluzu. Czy to może być,ciąża? Wiem,że na początku ciąży mogą się pojawiać krwawienia,choć niewielkie,a ja miałam te 2 ostatnie miesiączki takie jak zwykle. Choruję na chorobę Crohna i biorę leki,ale one nie powinny opóźniać okresu ( assamax,azothropina,helic id). Przez ostatni czas też nie dosypiam,bo mam dużo nauki. Proszę o pomoc,miał już ktoś może taką sytuację? Co o tym sądzicie? Bo strasznie się tym denerwuje.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

Jeszcze jak spóźnia się okres, a rzeczywiście miałaś regularne, spróbuj zrobić test rano i może od razu beta?