|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
ELLLMI, fantastiko!!!!!! ale nas zaskoczyłas
ani mru mru a tu prosze- fasolka! gratulacje wielkie NAWIJKO, trzymam kciuki za jutro i zdrówka dla Kubusia ![]() SZAJA, Ty prezentoholiczko ![]() PSTRYNIU, toz to sama przyjemnosctaka kaska dodatkowa LITTLE, współczuje bardzo rozrywkowych powrotów do domu.... Co do spania: zasypianie na noc koło 22, rano wstaje 7-8 (10h), chyba, ze nie spi w nocy3 h to wtedy koło 10 w dzien drzemka godzinna- wybudzany zawsze, bo jakby spał do woli to bysmy sie na noc kładli o 36![]() Zasypianie mojego dziecia trwało 1h23 min na rekach oczywiscie, moich oczywiscie jakby mi ktos powiedzuiał, ze przy dwulatku bede padac na pysk z niewyspania i łamac sie w kregosłupie od noszenia kilkunastu kilogramów to bym wysmiała W pokoju dziennym, szumnie nazywanym salonem, mam pier.dolnik, ale dzisi olewam sprzatanie i poprostu ide spac. Sa rzeczy wazne i wazniejsze
|
|
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
ELLLMI, napisz coś więcej
Kiedy zaczęłaś przeczuwać? Coś wiesz więcej??? ![]() ![]()
|
|
|
|
#903 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#904 |
|
Lurker ;)
|
Sylwietta zapomnialam ostatnio napisac, ze ja wiem dlaczego jestes przy kasie! Znowu zgarnelas moje miliony, zakupki sie robi a ja tu gruz zre
![]() ![]() Moglabys liczby podpowiedziec ![]()
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
|
Bom zapomniała- B. chodzi na palcach,podwiniętych,zasu wa jak mu sie umysli po pare razy w tę i we wtę
![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
My byliśmy u ortopedy z Zuzka i niestety prawa stopa dalej do środka leci. Mamy kupić specjalne buty , ma w nich chodzić.w.domu i za 2 miesiące kontrola.
Ellmi nie widzę zdjęcia ale.domyslam się że fasolka rośnie. GRATULACJE ![]() ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#907 |
|
Zadomowienie
|
|
#908 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I tak budził się ok północy czasem później. Uspalam go i pobudka ok 5 (i sru do nas)lub spał juz do końca u siebie czyli tak do 7.30. Teraz nie chce spać u siebie. Trzeba być obok jak usypia bo jest płacz. Usypia po 21 ... max 22. Pobudka po godzinie lub dwóch i juz raczej tak płacze ze musi przyjść do nas bo ewidentnie nie chce spać u siebie. Wstaje 8 nawet przed 9. Próbowałam wyrzucić mu drzemkę w dzień ale nie jest na to gotowy bo ok 16 jest nie do zniesienia i zaczyna przysypiac a wtedy impreza do nocy. Wiec drzemka musi byc-kiedyś była po 11. Teraz jest między 12.30 a 13. I tez trzeba być przy nim jak zasypia chociaż od zawsze zasypial sam. W dzień śpi od półtorej godziny do 2,5 ale to rzadko. Nie wiem co się porobiło. Zamiast jest lepiej to gorzej. Dodam że jak śpi z nami to albo nie ma pobudki albo jest jedna. Jak śpi u siebie to nie przyjdzie sam tylko płacze aż ktoś go weźmie. (Wcześniej przychodzil). I co na to powiecie?
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-12-10 o 22:14 |
||
|
|
|
#909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a co do zasypiania to jej chyba 2 raz w zyciu sie tak zdarzylo ![]() to, żes wyskoczyła jak Filip z konopii tutaj niby cytuje a nastepny post bach ![]() GRATULACJE !
|
|
#910 |
|
Zadomowienie
|
Ellmi gratulacje! Super, a Fifek będzie cudnym starszym braciszkiem zdrówka! Gojka super kanapka My też dalej wózkowi, Ewa wie, że jak idziemy dalej do sklepu to się jedzie, a z powrotem można już wyjść chociaż dziś pojechałyśmy do dermatologa dwoma autobusami bez wózka. Miałam trochę stracha, że nie będzie miejsca siedzącego i nie ogarnę kasowania biletu i trzymania dziecka (Ewcia mi czasem w panikę wpada jak jest dużo ludzi wokół i nie mam jej na rękach), ale wszystko było ok. Może jutro znowu się gdzieś wybierzemy I więcej nie napiszę bo padnięta jestem, ciężki dziś dzień i musiałabym bluzgać za dużo, a to mnie nakręca tylko niepotrzebnie :/ |
|
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
ja pierdziele aleś zaskoczyła wszystkie ![]() GRATULACJE |
|
|
|
#912 |
|
Zadomowienie
|
A ja wam powiem, ze milam wlasnie dzisiaj pytac, ktora wpadnie do towarzystwa do nas zagasolkowanych, skoro 3 sie juz rozpakowaly to trzeba zasilic szeregi i tak cos czulam, ze ktoras wyskoczy z takim newsem
![]() ellmi gratulacje, super ![]() Pisalyscie o spaniu z dzieciakami, na szczescie ani mi ani tz to nie przeszkadza, oboje wychodzimy z zalozenia, ze to sa ulotne chwile, niedlugo to my bedziemy sie prosic i chocby jednego buziaka, takze korzystamy na zapas
|
|
|
|
#913 |
|
Zadomowienie
|
Ahh no i właśnie kciuki za małą Ewcię! Oby się wszystko udało! I dużo sił dla Maksiki
![]() A co do naszego spania to przemilczę
|
|
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde dlaczego w apce nie widać zdjęć? ???
ELLLMI GRATULACJE i więcej info poprosimy... Jak mój tz zarobi miliony juz to mnie zaplodni bo tak mi się chce córeczki. .. ( kiedy tylko będzie ten milion )HJE ja pamiętam-ale na razie niestety cisza. FEWCIU Zdrówka dla Blanusi! MIKA kiedy i gdzie dokładnie będziesz w WAWIE?
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-12-10 o 22:21 |
|
|
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
Ponawiam pytanie z kiedys
jakie macie zdanie na temat takiego piekarnika? http://www.biedronka.pl/pl/product,i...piekarnik-15-lwyczytałam,ze internety najlepszego nie mają.... to chyba sobie daruje zakup. Edytowane przez sylwietta1988 Czas edycji: 2014-12-10 o 22:26 |
|
|
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
ellmi ogromne gratulacje
|
|
|
|
#917 |
|
Konto usunięte
|
Odnośnie spania. Kilka dni temu ubrałam pościel na naszą nową kołdrę 2x2,2m
i wielkie poduchy, pierwsza noc - przyszła D. ledwo tatuś w łóżku się położył, tatuś poszedł spać na łózko młodej. Druga noc - przyszła A "tata, idź na moje łóżko, ja z mamą śpię"
|
|
|
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
Neti, ale jak cisza, to już pewnie po ptokach...?
|
|
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
meneq u nas ostatnio tzn gdzies od 2 tyg 1-2 pobudki w nocy,czasem tez chce w nocy wode.
|
|
|
|
#920 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osttanio kupiłam zamiennik (Hascovir chyba). Daremne.... Cytat:
Fajne Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ŁAŁ!!!!!!! GRATULACJE!!!! Planowane było? ![]() Cytat:
|
|
#921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cisza w sensie że jak będzie miejsce i możliwość dostanę info.. ale cisza. :banghead:
|
|
#922 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziekuję dziewczyny
Cytat:
co ja Wam tak jakoś do kolejnej ciąży nie pasuję?![]() Cytat:
nie wie Wy wiecie pierwsze może się dowie "pod choinkę"![]() ale nic więcej nie wiem poza tym, że są dwie kreski ![]() robiłam test w dniu spodziewanej miesiączki, nic nie wyszło; ale jak już 10 dzien się spóźniała, to jeszcze raz zrobiłam i jest kurcze, to u nas cały czas; dobrze, ze niedługo bilans dwulatka, to podpytam lekarza
|
|
#923 |
|
Wtajemniczenie
|
Ellmi aleś dała newsa !!!! Cieszę się bardzo ! Gratulacjeeeeee
Blanka przed spaniem znowu o tym byku mówiła ,ja nie wiem chyba trzeba jakiegoś poszukać . No i kazała kupić koguta ,ja nie wiem co ona ma z tymi zwięrzętami ale jakby w zoo zamieszkała to by pewnie była w siódmym niebie. Kopnijcie mnie w zad. Muszę się uczyć a siedzeeeeeee |
|
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49294346]Odnośnie spania. Kilka dni temu ubrałam pościel na naszą nową kołdrę 2x2,2m
i wielkie poduchy, pierwsza noc - przyszła D. ledwo tatuś w łóżku się położył, tatuś poszedł spać na łózko młodej. Druga noc - przyszła A "tata, idź na moje łóżko, ja z mamą śpię" [/QUOTE]Właśnie a ja miałam sprawić sobie na święta taki wymiar koldry
|
#925 |
|
Rozeznanie
|
Ellmi - GRATULACJE!
Gojka - super te Twoje kanapki! Nomen - hej rośnijcie zdrowo ![]() Tyle zapamiętałam z szybkiego czytania. A teraz zmykam spać. Buziaki
|
|
|
|
#926 |
|
Wtajemniczenie
|
A opatentowałam dzisiaj pyszne placki dla Blanki:
-garść płatków orkiszowych zmieliłam, -garść płatków jaglanych j.w -garść płatków owsianych j.w -garśc sezamu -pół szklanki mleka owsianego -jajko -żurawina -starte jabłko -łyżka miodu -łyżka oliwy z oliwek mniaaaaam |
|
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
tylko jakos nie mogłam "zaskoczyć"
|
#928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pogrubione TAK TRZYMAĆ! Zgadzam się w 100% ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49294346]Odnośnie spania. Kilka dni temu ubrałam pościel na naszą nową kołdrę 2x2,2m i wielkie poduchy, pierwsza noc - przyszła D. ledwo tatuś w łóżku się położył, tatuś poszedł spać na łózko młodej. Druga noc - przyszła A "tata, idź na moje łóżko, ja z mamą śpię" [/QUOTE]Ehhh...dużo cytatów mi pozjadało, ale już nie mam siły wracać. Jutro przed 7 muszę do pracy wstać. A po pracy jedziemy umowę o mieszkanie podpisać Pisałyście o wózkach. Daria nawet lubi jeździć w wózku. Ale oczywiście KOCHA chodzić na nóżkach więc często wychodzimy bez wózka. Ale do sklepu sobie nie wyobrażam tak. Musiałabym ją gonić między alejkami i nici by były z zakupów.
|
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, naprawdę
Może dlatego, że nie pisałaś (albo przeoczyłam), że w ogóle planujecie/chcecie, i że się staracie. I teraz też nic, że chociaż podejrzewasz
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-12-10 o 22:55 |
|
|
|
#930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

ani mru mru a tu prosze- fasolka! gratulacje wielkie 

na rekach oczywiscie, moich oczywiscie 

chociaż dziś pojechałyśmy do dermatologa dwoma autobusami bez wózka. Miałam trochę stracha, że nie będzie miejsca siedzącego i nie ogarnę kasowania biletu i trzymania dziecka (Ewcia mi czasem w panikę wpada jak jest dużo ludzi wokół i nie mam jej na rękach), ale wszystko było ok. Może jutro znowu się gdzieś wybierzemy 

Może dlatego, że nie pisałaś (albo przeoczyłam), że w ogóle planujecie/chcecie, i że się staracie. I teraz też nic, że chociaż podejrzewasz