Marcowe Mamy 2015 cz. V - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-11, 11:14   #331
niunia_ona
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Dorwalam się do siostrzencowego Toffifee
oj zjadloby się

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 11:18   #332
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja podczas gry wstępnej bardzo delikatnie czasem się rusza, później juz nie w ogóle zauważyłam, że ona przy P. jest dużo bardziej spokojna
hmm to mój chyba dawał znać "to moja mamusia"
Stary 2014-12-11, 11:22   #333
ewka5891
Zakorzenienie

Hej

Tez miałam ciężką noc, spać nie mogłam, brzuch mnie chwile mocno bolal ale na szczescie młody szalał w brzuchu.

Smv współczuje chrapania meza, ja mam bardzo płytki sen i nie spalabym dobrze przy takim hałasie. Jak jestem u mamy to nawet tykający zegar na ścianie mi przeszkadza

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 11:30   #334
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 11:36   #335
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
ja teraz po prostu unikam seksu w godzinach największej aktywności małej, zabieramy się za to wcześniej. I najlepiej przed, pochodzić trochę, coś porobić, żeby dziecko spało

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 11:37   #336
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Temat, który od wielu lat doprowadza mnie do pasji. Mnie też strasznie wkurza, że moi rodzice faworyzują moje rodzeństwo. Bo utarło się, że ja jestem samodzielna, że wszystko mam i ze wszystkim sobie poradzę a moje rodzeństwo takie biedne, trzeba im ciągle pomagać. Ale już mi się nawet nie chce o tym myśleć
Rozumiem, co przeżywa Twój Tż i wiem, że Twoje wsparcie są dla niego bardzo ważne
U mnie jest to samo, ja skończyłam studia, na których za darmo tyrałam na stażach i praktykach. Nie raz zrobili mnie w ...., obiecując złote góry. W końcu po tym wszystkim z doświadczeniem dostałam pracę, bardzo dobrą. Za to mój brat po skończeniu liceum (w co i tak nie wierzę, że je skończył), siedzi w domu i tak to się ciągnie na błogim lenistwie i dostarczaniu mu rozrywek tylko za to że jest od 6 lat.

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Dziewczyny polecałyście termometry, przypomnicie jakie? Kupiła już któraś?
Ja będę brała firmy Tech coś tam taki pistolet.

Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku
Ja dwa dni przełaziłam po sklepach, pępek tak niemiłosiernie mnie ciągnął, że ja już się chyba nie nadaję...a tu jeszcze trzeba porobić przedświąteczne zakupy mogłabym w sumie TŻ wysłać, ale on zawsze zamiast pieprzu przyniesie mi oregano, albo zamiast wołowiny wieprzowinę, bo w sumie co za różnica...
Ale za to kupiliśmy piękny stół i krzesła, po roku od zakupu większego mieszkania, tak więc święta zapowiadają się super
Pisałyście o koszulach do szpitala - do samego porodu kupię jakąś szmatkę lumpkową, na odział po porodzie zakupiłam dwie na allegro, podsyłam link http://allegro.pl/koszula-ciazowa-no...881442043.html

Szlafroka nie kupuje, mam taki jeden za duży kardigan, będzie jak znalazł. W życiu nie miałam szlafroka, nie wiem czy później bym go w ogóle używała
Właśnie te koszule mam zapisane. Pewnie kupię ze 3.

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
to TAKO Junama Impulse. u mnie s klepie wersja 2w1 1999zł.
Bardziej kręci mnie cały BIAŁY, ale nie znalazłam, wyraźnej fotki to wklejam taki
Piękny

Właśnie przyjechał kurier z łóżeczkiem. Ale sama nie będę składała, poczekam na TŻ bo jeszcze coś sobie naciągnę. A od wczoraj boli mnie pępek, strasznie. Do tego nie mogę zgiąć lewej nogi w trakcie chodzenia i powłóczę sztywną. Chyba się sypię

Do tego ten cukier tak mnie strasznie podłamał, że od rana chce mi się wyć. Jeszcze wieczorem zadzwoniłam do mojej kliniki, żeby położna podała mi wyniki, ten trzeci po dwóch godzinach miałam 197

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 11:39   #337
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cześć brzuchatki
Ponuro i brzydko dzisiaj

Oj co do chrapania- mój jak popije piwa to chrapie tak, jakby ktoś odpalał stary traktor koszmar, nie dosć, że dom się trzęsie to jeszcze sie rzuca w łóżku... Ale wtedy tylko raz rykne na niego i grzecznie odwróci się na prawy bok i śpi

Mój mały też kopie przed fiku miku, w trakcie jest grzeczny a po cieszy sie razem z mamusią
To, że kopie nic nie szkodzi, nic mu nie zrobicie złego Nie ma sensu odmawiać sobie przyjemności bo dziesiątko się rusza Mój Tż to nawet się śmieje, że od małego się uczy

A co do pieczenia i bólu podczas fiku miku- ja po często czuje takie ciągnięcie i lekkie pieczenie, też mało nawilżona i elastyczna w ciąży jestem, ale wspomagamy się żelem intymnym i nawet w trakcie czasem go dokładamy- bo bez niego to byłoby ze mną kiepsko

Dzisiaj mam lenia strasznego... Mój Tz pójdzie na popołudniówkę i będę się nudzić do 22 Nie lubię być sama (no ok, są teściowie, ale ile z nimi można wysiedzieć ). Może się wproszę do kogoś na herbatkę
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 11:41   #338
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
ojustynadobranoc snij o czekoladkach
haaa dobrze że jenak mi te czekoladki się nie śniły, bo bym nie dość że zaśliniła całą poduszkę to jeszcze pierwsze co to kierunek sklep, dział słodycze
Stary 2014-12-11, 11:41   #339
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
pytałam ostatnio położną o bóle i powiedziała, że jeśli 3, 4 razy w ciągu doby zaboli to ma prawo. Jeśli bóle będą pojawiać się częściej i bardziej regularnie to jechać na IP. A u Ciebie jak jest? Jeden skurcz, czy się powtarza?

no i bardzo dobry pomysł, Ty nie będziesz sama, a babcia szczęśliwa i zadowolona

ja kiedyś pytałam gina, to powiedział, że u niektórych ciężarnych taka uroda, że będzie bolało, ponieważ pochwa jest bardziej ukrwiona, ma prawo nawet puchnąć. Jeśli po każdym fiku miku masz potem takie podrażnienia, to może lepiej nie ryzykować? Nie wiem co Ci radzić... A zapytaj położną albo swojego gina, co?
Nie moge odpuscic az do marca, za dlugo Moje zycie seksualne bedzie blisko zniszczeniu , juz jest
lekarzowi mowilismy to przepisywal antybiotyki tylko, i tak do dzis. Pomoga na kilka dni, ale po fiku miku to wraca niestety.
Mam nadzieje ze po ciazy to sie zmieni
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 11:41   #340
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
kochana ty masz dość?ja juz nie pamietam kiedy ostatnio mialam fiku miku ostatnio TŻ nawet był chetny i już myślałam ze sie uda ale mały tak sie zaczął wiercić w brzuchu ,ze nie dałam rady jak wy sobei z tym dajecie rade?
moja mała Smyrka całe szczęście szybko się ukołysuje chociaż nie ukrywam że coraz dziwniej jakoś tak się z TŻ tarmosić jak ten brzusio coraz większy, ehh... co zrobić? niedługo najwyżej zostanire nam przytulanie
Stary 2014-12-11, 11:47   #341
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
kochana ty masz dość?ja juz nie pamietam kiedy ostatnio mialam fiku miku ostatnio TŻ nawet był chetny i już myślałam ze sie uda ale mały tak sie zaczął wiercić w brzuchu ,ze nie dałam rady jak wy sobei z tym dajecie rade?
mam dosc..... sama bym chciala..... i nie moge.... z drugiej strony boje sie, ze TZ sobie pojdzie do innej, wiem ze tego nie zrobi, no ale tyle czasu bez fiku miku, tez mi na glowe pada potrzebuje psychiatry hi hi ..... wystarczylo ze dwa miesiace na to czekalam, a teraz caly czas problemy.....
Moj maluszek jest spokojny kiedy fikamy.Cale szczescie, bo nie wiem... nie moglabym, gdyby maluszek mi dawal o sobie znac w takim momencie

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
haaa dobrze że jenak mi te czekoladki się nie śniły, bo bym nie dość że zaśliniła całą poduszkę to jeszcze pierwsze co to kierunek sklep, dział słodycze

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Cześć brzuchatki
Ponuro i brzydko dzisiaj

Oj co do chrapania- mój jak popije piwa to chrapie tak, jakby ktoś odpalał stary traktor koszmar, nie dosć, że dom się trzęsie to jeszcze sie rzuca w łóżku... Ale wtedy tylko raz rykne na niego i grzecznie odwróci się na prawy bok i śpi

Mój mały też kopie przed fiku miku, w trakcie jest grzeczny a po cieszy sie razem z mamusią
To, że kopie nic nie szkodzi, nic mu nie zrobicie złego Nie ma sensu odmawiać sobie przyjemności bo dziesiątko się rusza Mój Tż to nawet się śmieje, że od małego się uczy

A co do pieczenia i bólu podczas fiku miku- ja po często czuje takie ciągnięcie i lekkie pieczenie, też mało nawilżona i elastyczna w ciąży jestem, ale wspomagamy się żelem intymnym i nawet w trakcie czasem go dokładamy- bo bez niego to byłoby ze mną kiepsko

Dzisiaj mam lenia strasznego... Mój Tz pójdzie na popołudniówkę i będę się nudzić do 22 Nie lubię być sama (no ok, są teściowie, ale ile z nimi można wysiedzieć ). Może się wproszę do kogoś na herbatkę

Zel uzywam od zawsze nie moge, bez...... A zastanawia mnie czy to ze teraz mam takie problemy w okolicach krocza, czy przez to moge myslec, ze mam wieksze szanse ze mnie rozerwie podczas porodu, czy bede nacinana, jesli tak szybko sie podrazniam tak mi to ciagle tez chodzi po glowie.....

Zapraszam na herbatke sama siedze do wieczora
Stary 2014-12-11, 11:47   #342
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
mam dosc..... sama bym chciala..... i nie moge.... z drugiej strony boje sie, ze TZ sobie pojdzie do innej, wiem ze tego nie zrobi, no ale tyle czasu bez fiku miku, tez mi na glowe pada potrzebuje psychiatry hi hi ..... wystarczylo ze dwa miesiace na to czekalam, a teraz caly czas problemy.....
Moj maluszek jest spokojny kiedy fikamy.Cale szczescie, bo nie wiem... nie moglabym, gdyby maluszek mi dawal o sobie znac w takim momencie [COLOR="Silver"]
:
miłość francuska to opcja dla ciebie, a i wilk będzie syty i owca cała delikatnie

a co do laktatora to sobie narazie odpuść, skoro kp planujesz na krótki okres to po co? masz możliwość wypożyczenia, czyli w każdym momencie moesz po niego podskoczyć jeśli taka potrzeba zajdzie ^^ i z głowy masz zakup

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2014-12-11 o 11:50
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 11:49   #343
Lillkaa
Zadomowienie

Hej!

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
halo dziewczynki, jezu co za noc
Tz poszedl z kolegami na piwko wrocil po 22 wypil zaledwie 2 a ja praktycznie nie spalam bo tak chrapolił jakby swinke zarzynal. o 5 nad ranem zabrałam sie z wyra do drugego pokju to ten przybiegl mnie przykryc bo myslal ze środek nocy. Nie zasnelam juz od 5 i chodze taka zła...
nakrzyczalam ze jak nie pojdzie do laryngologa to ja zwariuje bo odkad jestesmy malzenstwem ani jednej nocy nie mialam bez przebudzenia sie bo on tak chrapie
zgodzil sie i wizyte mamy umowioną na wtorek jak dobrze...
Daj znać po wizycie co laryngolog powiedział. Mam ten sam problem niestety, czasem ze złości i bezsilności aż mi się płakać chce. Ale mój tż póki co na lekarza nie da się namówić.

Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 11:52   #344
crystal25
Zakorzenienie

ogladnelam godzinny odcinek o porodach u nas, i w kazdej czesci jak pokazywali jak dziecko wyszlo na swiat to mialam lzy w oczach

Ja to widze ze bol przy porodzie nie jest jakims horrorem, musi byc, wiadomo do tego jestesmy stworzone, ale to uczucie po porodzie, zmeczenie, itd. ojej.... mam nadzieje ze bede miec duzo energii po. i szybko pojdzie

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
miłość francuska to opcja dla ciebie, a i wilk będzie syty i owca cała delikatnie

a co do laktatora to sobie narazie odpuść, skoro kp planujesz na krótki okres to po co? masz możliwość wypożyczenia, czyli w każdym momencie moesz po niego podskoczyć jeśli taka potrzeba zajdzie ^^ i z głowy masz zakup
Ja potrzebuje czegos wiecej Nie to ze jestem egoistyczna i mam jakies wymagania hi hi
z laktatorem to w sumie racja... najwyzej szybko wysle kogos do apteki.
Stary 2014-12-11, 11:56   #345
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
ja teraz po prostu unikam seksu w godzinach największej aktywności małej, zabieramy się za to wcześniej. I najlepiej przed, pochodzić trochę, coś porobić, żeby dziecko spało
Jeszcze małżeństwa się nie urodziły a juz potrafią sobie rodziców ustawic
Ja osobiście tez wole sie kochać jak młody spi, jakos dziwnie mi inaczej

Crystal chyba sama siebie nakrecasz niepotrzebnym myśleniem.
Jak mąż bedzie chciał zdradzić to zrobi to czy w Paryżu czy gdzies indziej. Jesteś teraz w ciazy i on powinien zrozumieć, ze mogą by rożne utrudnienia przy seksie np. Po porodzie tez nie bedziesz mogła sie kochać jakiś czas wiec spokojnie. Jeżeli z tego powodu poszedłby do innej to raczej nie jest Ciebie wart. On na pewno rozumie sytuacje, kocha Ciebie.
Porodem i cięciem krocza sie nie przejmuj. Jeszcze troche czasu zostało a po co siebie stresowac. Juz nie ma odwrotu, trzeba urodzić i tyle
Przydałaby sie Tobie jakas rozrywka, wyjście gdzies, bo inaczej zeswirujesz do marca

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 12:00   #346
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Ja potrzebuje czegos wiecej Nie to ze jestem egoistyczna i mam jakies wymagania hi hi
z laktatorem to w sumie racja... najwyzej szybko wysle kogos do apteki.
mówię o obustronnej chociaż wtedy człowiek jeszcze bardziej się nakręca.. hmm cięża sprawa, z dupą żartów nie ma

i ten wózeczek co ostatnio był wklejony, śliczny aż go wyszukałam czy nie jest to coś dla mnie, ale nieee, stelaż niby lekki aluminiowy a 9,9 kg i 6 kg gondola, jak to wciągnąć na 3 piętro?

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2014-12-11 o 12:05
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 12:01   #347
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Jeszcze małżeństwa się nie urodziły a juz potrafią sobie rodziców ustawic
Ja osobiście tez wole sie kochać jak młody spi, jakos dziwnie mi inaczej

Crystal chyba sama siebie nakrecasz niepotrzebnym myśleniem.
Jak mąż bedzie chciał zdradzić to zrobi to czy w Paryżu czy gdzies indziej. Jesteś teraz w ciazy i on powinien zrozumieć, ze mogą by rożne utrudnienia przy seksie np. Po porodzie tez nie bedziesz mogła sie kochać jakiś czas wiec spokojnie. Jeżeli z tego powodu poszedłby do innej to raczej nie jest Ciebie wart. On na pewno rozumie sytuacje, kocha Ciebie.
Porodem i cięciem krocza sie nie przejmuj. Jeszcze troche czasu zostało a po co siebie stresowac. Juz nie ma odwrotu, trzeba urodzić i tyle
Przydałaby sie Tobie jakas rozrywka, wyjście gdzies, bo inaczej zeswirujesz do marca
Dziekuje wiem ze sie nakrecam..... ale ciezko mi przestac..... Obecnie potrzebuje wyjsc gdziekolwiek gdzie jest dobry alkohol i z dobrym towarzystwem ale to nic takiego.... posiedze sobie w domu jak codziennie

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
mówię o obustronnej chociaż wtedy człowiek jeszcze bardziej się nakręca.. hmm cięża sprawa, z dupą żartów nie ma
Stary 2014-12-11, 12:14   #348
mama d
Raczkowanie

EdithS te moje bóle to jest jeden skurcz - łapie i trzyma przez minutę.
Jest 12:15 a ja już mam 3 takie skurcze za sobą :-/
Nie chce być panikarą ale jutro zadzwonię do lekarza.
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 12:17   #349
asiulek8
Wtajemniczenie

Crystal - moim zdanie nie potrzebnie się nakręcasz. Weź też pod uwagę, że dla niego ten wyjazd też będzie trudny, zostawia tysiące kilometrów dalej ukochaną żonę, która prawdopodobnie zacznie rodzić pod jego nieobecność. A dodatkowe gadania, że tam będzie miał okazje do różnych rzeczy wcale tego nie polepszają. Ale to moje zdanie.

Moja niunia strasznie ostatnio się wierci, może to przez ten cukier, za dużo ma energii

03.03.2015 - Jagódka

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2014-12-11 o 12:18
Stary 2014-12-11, 12:21   #350
lesyeux
Zadomowienie

Crystal co do podrażnień w fiku-miku.
to ja tez boje się jakiej kolwiek krwi, podrażnienia itp.
Mój Tż wie, ze nie ma wchodzić głęboko mówi, ze nie ma problemu i tego bardzooooo pilnuje wchodzi tak do połowy by mi tam nic nie ponaruszac, ponaciagac i zebym sie nie stresowała. Sex dłuzej nawet trwa;P i ja czuje sie bezpieczniej
bo musi się chłopina nastarać hehe ale dzięki takiej opcji pozwalam sobie na takie charce
Nie wiem jak to jest U Was u mnie delikatnie i do połowy hih i zdaje egzamin

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość
hej mamuśki
Kolejny ponury dzień,a wczoraj takie piękne słoneczko świeciło

W biedrze mają być szlafroki od 15.12 za 36zł. Wydaje mi się to dobra cena. Może kupię bo tż wczoraj mi tłumaczył że szlafrok jest jednak potrzebny, a nie w swetrze będę chodzić jak burak
a te szlafroki cienkie czy grubaśne???
u mnie słoneczko dzisiaj

Cytat:
Moze pomyslcie nad ciemnym, bo faktycznie, szkoda zeby wozek szybko sie zniszczyl, zwlaszcza jesli masz wokol siebie drogi polne ale piekny wozek do stycznia nie daleko, macie chwile zeby przemyslec i sie zdecydowac
zgadzam sie. białe piękne ale biały to taki sterylny kolor i też wymaga takiego traktowania. w pole się nie nadaje hehe

Cytat:
wózek slicznyy )

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość

Właśnie przyjechał kurier z łóżeczkiem. Ale sama nie będę składała, poczekam na TŻ bo jeszcze coś sobie naciągnę. A od wczoraj boli mnie pępek, strasznie. Do tego nie mogę zgiąć lewej nogi w trakcie chodzenia i powłóczę sztywną. Chyba się sypię

Do tego ten cukier tak mnie strasznie podłamał, że od rana chce mi się wyć. Jeszcze wieczorem zadzwoniłam do mojej kliniki, żeby położna podała mi wyniki, ten trzeci po dwóch godzinach miałam 197
Koniecznie wklej foteczki jak się uporacie ze złożeniem łóżeczka.

zrobisz ponownie krzywą i lekarz powie ci co i jak by cukier unormować czasami wystarczy odpowiednia dieta i tyle.

u nas wczoraj na szkole rodzenia, babka mówiła, ze najczęściej cukrzycę ciążowa łapią wysokie blodnynki ale czemu tak. nie mam pojęcia ( bez sensu ) .
--------------------------------------------------------------------------

Kochane, a która z WAS robiła ponowny wynik TOXO ??? robicie Igm i Igg? czy samo Igm?
ja muszę iść, zrobić chce być spokojniejsza w tej kwestii.

Stary 2014-12-11, 12:22   #351
smv
Zakorzenienie

Była położna mówiłam jej ze mnie brzuch boli jak trochę pochodzę kazała więcej leżeć.. Nogi nie puchna, młody ma serce jak dzwon Idę odespac chrapanie małża a potem na korki baj baj
Stary 2014-12-11, 12:22   #352
ojustyna
Zadomowienie

moja kuchnia się wycina i się zaczynam denerwować czy mi się spodoba ostatecznie jak będzie zamontowana jaki dureń ze mnie, zamiast się cieszyć to już jakieś w głowie durne myśli, tylko brać i walić w ściane
Stary 2014-12-11, 12:26   #353
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
Pewnie, ze dzwoń
ja zawsze dzwonie i jadę wolę wiedzieć, czy jest ok. a moja dr nigdy nie dała po sobie pokazać, ze jestem wariatka i wymyślam
zawsze mówi, trzeba zobaczyć co tam się może dziać

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
moja kuchnia się wycina i się zaczynam denerwować czy mi się spodoba ostatecznie jak będzie zamontowana jaki dureń ze mnie, zamiast się cieszyć to już jakieś w głowie durne myśli, tylko brać i walić w ściane
Będzie pięknie
to hormony pewnie, szaleją i dają nutkę niepewności
Stary 2014-12-11, 12:26   #354
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:

zrobisz ponownie krzywą i lekarz powie ci co i jak by cukier unormować czasami wystarczy odpowiednia dieta i tyle.

u nas wczoraj na szkole rodzenia, babka mówiła, ze najczęściej cukrzycę ciążowa łapią wysokie blodnynki ale czemu tak. nie mam pojęcia ( bez sensu ) .

Kochane, a która z WAS robiła ponowny wynik TOXO ??? robicie Igm i Igg? czy samo Igm?

Wkleję

To ja się nie łapię w ramy wysokiej blondynki bo ja z metra ucięta i brunetka :P

A o Toxo na początku ciąży jak rozmawiałam z lekarzem, to powiedział, że pod koniec ciąży jeszcze raz będziemy robić badania. Ale nie wnikałam bo to jeszcze tyle czasu było.

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2014-12-11, 12:34   #355
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Nie moge za ciebie decydowac, ale ja bym pojechala do szpitala z tym upewnic sie ze to nic takiego.
Stary 2014-12-11, 12:34   #356
ojustyna
Zadomowienie

tak, to wszystko przez hormony ! a najgorsze że słyszałam że po porodzie jest jeszcze z nimi gorzej, to się zapowiada ciekawie
Stary 2014-12-11, 12:37   #357
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Crystal - moim zdanie nie potrzebnie się nakręcasz. Weź też pod uwagę, że dla niego ten wyjazd też będzie trudny, zostawia tysiące kilometrów dalej ukochaną żonę, która prawdopodobnie zacznie rodzić pod jego nieobecność. A dodatkowe gadania, że tam będzie miał okazje do różnych rzeczy wcale tego nie polepszają. Ale to moje zdanie.

Moja niunia strasznie ostatnio się wierci, może to przez ten cukier, za dużo ma energii
macie racje wszystkie...

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Crystal co do podrażnień w fiku-miku.
to ja tez boje się jakiej kolwiek krwi, podrażnienia itp.
Mój Tż wie, ze nie ma wchodzić głęboko mówi, ze nie ma problemu i tego bardzooooo pilnuje wchodzi tak do połowy by mi tam nic nie ponaruszac, ponaciagac i zebym sie nie stresowała. Sex dłuzej nawet trwa;P i ja czuje sie bezpieczniej
bo musi się chłopina nastarać hehe ale dzięki takiej opcji pozwalam sobie na takie charce
Nie wiem jak to jest U Was u mnie delikatnie i do połowy hih i zdaje egzamin

a te szlafroki cienkie czy grubaśne???
u mnie słoneczko dzisiaj

zgadzam sie. białe piękne ale biały to taki sterylny kolor i też wymaga takiego traktowania. w pole się nie nadaje hehe

ciekawy pomysl o tym nie pomyslalam, zeby delikatniej hi hi moze czas wyprobowac

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Była położna mówiłam jej ze mnie brzuch boli jak trochę pochodzę kazała więcej leżeć.. Nogi nie puchna, młody ma serce jak dzwon Idę odespac chrapanie małża a potem na korki baj baj
Odpoczywaj wiec, ile mozesz..... milego dnia!
Stary 2014-12-11, 12:41   #358
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
dziękuję

z tego co słyszałam jak byłam w SR jakiś miesiąc temu to zaczyna się od podawania zwykłego paracetamolu, by zadziałał przeciwbólowo, czopków spazmolitycznych, też rozluźniają napięcie mięśni, na mocniejsze bóle podają też zastrzyk z petydyną, ale ona nie może być podana przed samym porodem, bo jest za silna i trochę działa jak narkotyk i przenika do łożyska, no i gaz rozweselający (na gazie można rodzić) czyli jako jedyna forma uśmierzenia bólu jest dopuszczalna przy parciu nawet u mnie w szpitalu zzo nie ma.
Ja dostałam paracetamol na sam koniec przede parciem na bóle krzyżowe, ale mogli sobie darować, bo nic nie pomógł A co do zzo to rzadko gdzie jest naprawdę dostępne niestety, choć ja bym i tak nie chciała
Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Hej ja już po wizycie wszystko w porządku mały waży 1100 g wg mojej gin prawidłowo i co najważniejsze pomogło moje polegiwanie bo szyjka mi się wydłużyła z 27 mm do 31 mm ale zaraz mi powiedziała że nadal mam się oszczędzać, tak się cieszę bo obejdzie się bez szpitala,
Super, że wszystko dobrze i leżenie pomogło
Cytat:
tz rodzice jak byli u mnie pierwszy raz w mieszkaniu to teksty byly " ojjj ile tu ktos zarabia"," ile tu pieniędzy poszlo ". Poszlo ale kredyt mam na 30 lat i co miesiąc to ja ratę place, ja tyram, ja po godzinach siedzę - i wiecie co jestem dumna z siebie skoncztlam studia poszlam do pracy, pielam sie po drabince korporacyjnej i kurde kupiłam mieszkanie jakie zawsze chciała miec. A jak ktos nie umie/ nie chce/ a zazdrości i komentuje to juz jego problem. Jestem z siebie dumna. Jestem Ania z Wroclawia i urodzę bez znieczulenia

Cytat:
Napisane przez BettyBoob Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!

Widziałam, że wcześniej pisałyście o GBS. Mi w badaniu ogólnym moczu wyszły drugi raz bakterie, ponadto miałam grzybicę, więc lekarz skierował mnie na posiew i wyszło, że mam paciorkowca. Przepisał mi na niego antybiotyk Duomox, który mam brać przez tydzień. Powiedział, że ta bakteria bardziej zaszkodzi dziecku niż antybiotyk.

No i jak się odnieść w takim razie do tego artykułu?
http://www.medfemina.pl/a1383047286p...-jest-gbs.html

Dodam, że jestem w 27tc 1dc.
Różni lekarze mająróżne podejście. Paciorkowca trudno jest wyeliminować antybiotykiem, często jest oporny, a i tak przed porodem się powtarza posiew, bo może wrocić, dlatego często podaje się antybiotyk przy porodzie, żeby dziecko nie złapało, a matka może mieć, bo on chyba nie szkodzi raczej sam w sobie
Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Mój Mąż pracuje za granicą - przylatuje raz na miesiąc. Takie sytuacje są bardzo ciężkie - w naszym przypadku - obojgu nam jest ciężko tym bardziej teraz kiedy jestem w ciąży - bardzo bym chciała żeby był przy mnie. Wiemy że tak musi być - bo pieniążki są potrzebne ale perspektywa co najmniej 1,5 roku bez siebie i Malutkiego jest na prawdę ciężka. Ja nie wiem czy podołam ze wszystkim - w końcu to nowa sytuacja , a Mąż na pewno będzie też tęsknić za nami - za malutkim - co innego będzie mieć go na rękach a co innego przez Skype.

Uważam, że dobrze zrobiłaś - gdyby nie ta rozmowa byłoby Twojemu TŻ na pewno o wiele ciężej

Będziemy się razem wspierać w cięższych chwilach
Dziewczyny cięzko jest być samej z maluszkiem, ale wyobraźcie sobie jak ciężko jest tżtom, którzy nie mogą ich widzieć. My mieliśmy taką sytuację jak Ola była malutka przez 3 miesiące, to myslałam, że mi serce pęknie, bo tż był taki załamany
Cytat:
Jeżeli jest wyraźny skurcz i czujesz kiedy łapie, kiedy puszcza i trwa aż minutę to ja bym jechała na IP dzisiaj, a nie jutro

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 12:49   #359
ojustyna
Zadomowienie

denerwują mnie zmykam ja do swojej głuszy, poprzecieram może ściany żeby były gładziutkie, taką niespodziankę zrobię dla TŻa
Stary 2014-12-11, 12:55   #360
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez na Twoim miejscu już dzisiaj bym to sprawdziła mam nadzieje, ze wszystko jest ok

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

A ja wypiłam kawkę i zaraz ruszam z mama odebrać wyniki cytologii, do paczkomatu, może uda mi się lovele w promocji dorwać fajna pogoda jest, co jakiś czas słonko wygląda, aż chce się żyć

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości