Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXX - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-11, 13:44   #2581
rickybobby
Wtajemniczenie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXX

Cytat:
Napisane przez _Summer_ Pokaż wiadomość
zawsze jestem przerazona jak nakłada podkład, ale na końcu ładnie Ja bym nie mogla chodzic z podkladem tak rozniacym sie od koloru mojej twarzy, gdzies delikatnie by zszedł i już by to strasznie było widać, albo nawet wysmarkać się nie można [COLOR="Silver"]
Żółte ciało, blada twarz- abstrakcja. Już chyba wolałam modę na solarium niż na samoopalacze.

Edytowane przez rickybobby
Czas edycji: 2014-12-11 o 13:48
rickybobby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 13:50   #2582
Arrianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość

Jeszcze w zwierzęcym temacie...
Madzik robi psu cappuccino z papierka, "bo Nikusia lubi":
https://www.youtube.com/watch?v=K1xH...xdwISSIOEkiwVA

Co ja właśnie obejrzałam *_*
Kofeina psu... mdleję
Arrianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 14:04   #2583
cattt
Mrs Mrau

Karolina wyglada tutaj jak Magda Maciąg
http://instagram.com/p/wd51reuePT/
cattt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 14:06   #2584
Cattivo
Wtajemniczenie

Cytat:

Co te youtuberki, pogłupiały już wszystkie? Nigdy nie byłam jakąś obrończynią zwierząt, ale no krew mnie zalewa.
Przyznaję, że dopiero teraz też wysłuchałam na spokojnie całej wypowiedzi Doncze o piesku. Mówi, że nie może żyć bez psa, nie ma szans, musi mieć zawsze psa w domu, bo nie wyobraża sobie życia bez psa, nie wyobraża sobie wracać do pustego domu. OD RAZU jak się dowiedziała, że Doncia nie żyje, "postanowiła poszukać nowego, bo chciała po prostu mieć go JAK NAJSZYBCIEJ".
Mała egoistka.
Szukała najpierw po schroniskach, ale "nie znalazła odpowiedniego" (nie było czterotygodniowych? ). Potem przeglądała olx (świetne miejsce na znalezienie psa! :brawo, ale też nic nie znalazła, więc płakała aż w końcu zasnęła. Za pół godziny obudził ją Alan, bo tak! znalazł dla nich "fajnego psa". Od razu zadzwonili i tego samego dnia po niego pojechali.

W domu się okazało, że pies nie potrafi jeszcze chodzić i "nic nie ogarnia", wtedy Marta bardzo się zdziwiła i pomyślała "No jeju, czemu ludzie oddają psy, skoro one jeszcze nie są w stanie same życ. I było widać, że ona potrzebuje jeszcze matki." A czemu ludzie BIORĄ takie małe psy? Nie no ręce opadają. Potem jeszcze opowiada jaka Doncia jest malutka i nieporadna, jak uwielbia ją tulić, nosić i ściskać, och by ją zadusiła prawie. To może lepsza by była maskotka? Też można sobie tulić, też jest mała i też "nie ogarnia nic" i chodzić nie umie.
Niestety się zgadzam... Co to robi Marta jest bardzo egoistyczne i niedojrzałe. Jeśli tak bardzo się kocha psy, to warto byłoby mieć świadomość po jakim czasie można je odebrać od matki oraz że nie ma czegoś takiego jak pies rasowy bez rodowodu. O komentarzach pod vlogiem nawet nie będę wspominać, idealny przykład postawy "nie znam się to się wypowiem".

Szczeniaki w schroniskach znikają najszybciej. Większość nie czeka nawet tygodnia na nowy dom. Szkoda że starsze psy potrafią latami żyć w schronach, a część do końca życia nie znajduje rodziny

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
nie oglądam jej, więc moja opinia nie będzie podyktowana sympatią bądź antypatią: straszny egoizm. Jak u głupiej dziuni, która koniecznie musi mieć pieska do torebki.
No niestety trochę tak to wygląda
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 14:13   #2585
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rickybobby Pokaż wiadomość
Żółte ciało, blada twarz- abstrakcja. Już chyba wolałam modę na solarium niż na samoopalacze.
Odpowiesz mi, o co chodzi z maxświneczką?

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Arrianna Pokaż wiadomość

Co ja właśnie obejrzałam *_*
Kofeina psu... mdleję
Nie mogę w to uwierzyć...
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 14:13   #2586
katrina1991
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rozyczkadzessi Pokaż wiadomość

Katrina, to nie mówili Wam o tym w szkole? Przecież jesteś kosmetyczką z wykształcenia
.
U nas puder był na końcu. Zresztą w wielu szkołach dużo rzeczy się różni. U nas na przykład każda nauczycielka miała swoje sposoby np. nakładania makijażu, wykonywania masażu. To, że coś jest napisane tak w książce nie znaczy, że każdy musi tak robić.
katrina1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 14:17   #2587
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez katrina1991 Pokaż wiadomość
U nas puder był na końcu. Zresztą w wielu szkołach dużo rzeczy się różni. U nas na przykład każda nauczycielka miała swoje sposoby np. nakładania makijażu, wykonywania masażu. To, że coś jest napisane tak w książce nie znaczy, że każdy musi tak robić.
Ten puder na końcu to moim zdaniem niezła bzdura. Przecież jak nałożysz rozświetlacz albo opalizujący róż, pokryjesz to potem pudrem (nawet niechcący zaprószysz) i już kosmetyki na skórze nie będą wyglądały tak, jak powinny.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 14:19   #2588
TheDocha
Dossisława I

Gdzie teraz mieszka Glam Paula?
TheDocha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 14:20   #2589
201604210930
Konto usunięte

Cytat:
[COLOR=Silver]
Przyznaję, że dopiero teraz też wysłuchałam na spokojnie całej wypowiedzi Doncze o piesku. Mówi, że nie może żyć bez psa, nie ma szans, musi mieć zawsze psa w domu, bo nie wyobraża sobie życia bez psa, nie wyobraża sobie wracać do pustego domu. OD RAZU jak się dowiedziała, że Doncia nie żyje, "postanowiła poszukać nowego, bo chciała po prostu mieć go JAK NAJSZYBCIEJ".
Mała egoistka.
Szukała najpierw po schroniskach, ale "nie znalazła odpowiedniego" (nie było czterotygodniowych? ). Potem przeglądała olx (świetne miejsce na znalezienie psa! :brawo, ale też nic nie znalazła, więc płakała aż w końcu zasnęła. Za pół godziny obudził ją Alan, bo tak! znalazł dla nich "fajnego psa". Od razu zadzwonili i tego samego dnia po niego pojechali.

W domu się okazało, że pies nie potrafi jeszcze chodzić i "nic nie ogarnia", wtedy Marta bardzo się zdziwiła i pomyślała "No jeju, czemu ludzie oddają psy, skoro one jeszcze nie są w stanie same życ. I było widać, że ona potrzebuje jeszcze matki." A czemu ludzie BIORĄ takie małe psy? Nie no ręce opadają. Potem jeszcze opowiada jaka Doncia jest malutka i nieporadna, jak uwielbia ją tulić, nosić i ściskać, och by ją zadusiła prawie. To może lepsza by była maskotka? Też można sobie tulić, też jest mała i też "nie ogarnia nic" i chodzić nie umie.
Lubię D. no ale trzeba być szczerym - zbyt wiele inteligencji w tej dziewczynie nie ma. Do tego jest wręcz infantylna i strasznie rozpieszczona.
Wzięcie tak małego psa, bez namysłu dosłownie z dnia na dzień zakrawa na skrajną głupotę. Mnie strasznie wkurzają studenci, którzy sobie biorą zwierzęta chociaż nie mają do tego warunków. Wiem, że ona tego psa zabierze do domu rodzinnego, ale nie musiała go już teraz brać do mieszkania, mogła go jeszcze zostawić z matką a odebrać potem. Jakby chciała się pobawić nową zabaweczką (no kto się nie rozpływa nad takim słodkim szczeniaczkiem?) Trochę tak to wygląda, jak zachcianka dzieci, które chcą kota, a potem, jak kot zrobi kupkę nie do kuwety to kto to sprząta?... oczywiście mama.
I teraz nie chodzi na zajęcia na studiach, bo się psem opiekuje. No ręce opadają.
201604210930 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 14:23   #2590
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez TheDocha Pokaż wiadomość
Gdzie teraz mieszka Glam Paula?
warszawa chyba

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

http://instagram.com/p/wPBaoFJbmJ/
...
...
...
serio?
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 14:35   #2591
Ilike_it
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
[/COLOR]http://instagram.com/p/wPBaoFJbmJ/
...
...
...
serio?
A co to wycieczka na Mikołaja do biuru?

matura 2014
2.09.14 - prawo jazdy
studentka

blog
Ilike_it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 14:53   #2592
Rossonera
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kobea Pokaż wiadomość
Dlaczego tak piękna dziewczyna to sobie robi
Rossonera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 14:53   #2593
Ciemna163
Kociara

Cytat:

Wystarczy się nie myć - co nie jest trudne.

phi no pewnie, 2-3 tygodnie to chyba każdy wytrzyma?
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 14:55   #2594
Arrianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
warszawa chyba

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

http://instagram.com/p/wPBaoFJbmJ/
...
...
...
serio?
ahahahahaha sorry - ja jestem z tych porąbanych ludzi co to robią co sekundę zdjęcie swojemu kotu (i innym rzeczom) ale tego to ja nie ogarniam XD
Arrianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 15:12   #2595
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez posylwii Pokaż wiadomość
Lubię D. no ale trzeba być szczerym - zbyt wiele inteligencji w tej dziewczynie nie ma. Do tego jest wręcz infantylna i strasznie rozpieszczona.
Wzięcie tak małego psa, bez namysłu dosłownie z dnia na dzień zakrawa na skrajną głupotę. Mnie strasznie wkurzają studenci, którzy sobie biorą zwierzęta chociaż nie mają do tego warunków. Wiem, że ona tego psa zabierze do domu rodzinnego, ale nie musiała go już teraz brać do mieszkania, mogła go jeszcze zostawić z matką a odebrać potem. Jakby chciała się pobawić nową zabaweczką (no kto się nie rozpływa nad takim słodkim szczeniaczkiem?) Trochę tak to wygląda, jak zachcianka dzieci, które chcą kota, a potem, jak kot zrobi kupkę nie do kuwety to kto to sprząta?... oczywiście mama.
I teraz nie chodzi na zajęcia na studiach, bo się psem opiekuje. No ręce opadają.

Przecież wytłumaczyła, że MUSIAŁA, bo ona nie wytrzyma bez psa i musiała go mieć natychmiast.
Dobra, też się przytulam do kota i odwalam czasem cyrki (jak panicz pozwoli ), ale nie traktuję go jak maskotkę i nie rozumiem ludzi, którzy tak robią. To kwestia wychowania? Przekonań?

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Oglądałyście serię z "Wreck this journal" u Bunny? Mamy polską wersję książki i znalazłam kilka filmów jakichś rozkrzyczanych ośmiolatek, ale jest też ta dziewczyna:
https://www.youtube.com/watch?v=Z_Y_29Us-Gg
https://www.youtube.com/watch?v=VpYpJhW8UNY
Filmy, w których uzupełnia dziennik mają 10 razy więcej wyświetleń niż jej inne produkcje. Chyba znalazła lukę na polskim YT, tak jak Agnieszka Grzelak i Japana Zjadam.

Jakby ktoś chciał sobie kupić to w matrasie jest teraz promocja:
http://www.matras.pl/zniszcz-ten-dziennik.html

Niby fajna zabawa, pobudzenie kreatywności (chyba takie jest założenie tej książki), ale z drugiej strony jak ktoś jest kreatywny to nie potrzebuje poleceń -obrysuj i podpisz rzeczy wysypane z torebki, stwórz obraz z samych okręgów czy odbij liście umazane w farbie.
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 15:23   #2596
Devojce
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez posylwii Pokaż wiadomość
A jakie to trzeba mieć warunki? I dlaczego właśnie studenci?
Devojce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 15:25   #2597
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Devojce Pokaż wiadomość

Pewnie trochę więcej niż pokój wynajmowany na pół z koleżanką.
Stary 2014-12-11, 15:28   #2598
zielona hortensja
Rozeznanie

Cytat:

To kwestia wychowania? Przekonań?

Rozsadku i odpowiedzialnosci? Mi czasami chce sie plakac, tak bardzo chcialabym miec jakies zwierze, ale po prostu wiem, ze w obecnej sytuacji nie jest to mozliwe. Wiec czekam.

A jeszcze co do wypadku Szusz- mialam tez kiedys takie limo, ze wygladalam jak ofiara przemocy domowej, a w dodatku na pytanie "co sie stalo?" odpowiadalam "wpadlam na drzwi" A bylo to zgodne z wydarzeniami, bo poslizgnelam sie na marmurowym stopniu i polecialam do przodu, na drzwi z wielka metalowa krata (z wypustkami, rzezbionymi listkami itp- dobrze ze mi sie ten listek na luku brwiowym zatrzymal, a nie wydlubal galke oczna ).

Edytowane przez zielona hortensja
Czas edycji: 2014-12-11 o 15:29
zielona hortensja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 15:33   #2599
201604210930
Konto usunięte

Cytat:

Przecież wytłumaczyła, że MUSIAŁA, bo ona nie wytrzyma bez psa i musiała go mieć natychmiast.
Dobra, też się przytulam do kota i odwalam czasem cyrki (jak panicz pozwoli ), ale nie traktuję go jak maskotkę i nie rozumiem ludzi, którzy tak robią. To kwestia wychowania? Przekonań?
Ona się nadal zachowuje jak malutka dziewczynka. Umarł piesek zaraz mamusia/ Alan kupi nowego zapomnisz o starym i przestaniesz płakać.

Zaniedbywanie swoich codziennych obowiązków bo się jest tak rozpieszczonym, że nie można poczekać 2 tygodnie z nowym psem też jest słabe
Stary 2014-12-11, 15:39   #2600
tuRmaNIA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
nie oglądam jej, więc moja opinia nie będzie podyktowana sympatią bądź antypatią: straszny egoizm. Jak u głupiej dziuni, która koniecznie musi mieć pieska do torebki.
Też nie oglądam Marty, jedynie czasami jak ktoś link tutaj wrzuci. Nie obejrzałam nawet tego filmiku o piesku i po tym co piszecie, jak Doncze była dla mnie neutralna to dużo straciła w moich oczach
Przykro mi, że zdechło jej zwierzątko, ale przegięła biorąc tak malutkiego szczeniaka.
Jak mnie nagle zdechł ukochany kundel-znajda (nie piszę zdrobniale, bo mały nie był ) to rodzice następnego dnia pojechali do schroniska i wzięli półroczną sunię, która kilka dni wcześniej została znaleziona.

_________________________ _________________
Pociągnięte z mojego małego traktora 8)

bynajmniej =/= przynajmniej
tuRmaNIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 15:42   #2601
ladyfinger88
Raczkowanie

Bogusia z tatą

Edytowane przez ladyfinger88
Czas edycji: 2014-12-11 o 15:44
ladyfinger88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 15:48   #2602
tuRmaNIA
Zakorzenienie

Daily Vlog - Dzień ze mną; Przeprowadzka, zakupy

Kolejna osoba, którą czasami obejrzę, ale wczoraj przegięła kilkukrotnym stwierdzeniem "jak ja wyglądam"

Stary 2014-12-11, 15:49   #2603
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tuRmaNIA Pokaż wiadomość
Też nie oglądam Marty, jedynie czasami jak ktoś link tutaj wrzuci. Nie obejrzałam nawet tego filmiku o piesku i po tym co piszecie, jak Doncze była dla mnie neutralna to dużo straciła w moich oczach
Przykro mi, że zdechło jej zwierzątko, ale przegięła biorąc tak malutkiego szczeniaka.
Jak mnie nagle zdechł ukochany kundel-znajda (nie piszę zdrobniale, bo mały nie był ) to rodzice następnego dnia pojechali do schroniska i wzięli półroczną sunię, która kilka dni wcześniej została znaleziona.

Tłumaczyła, że szukała małego szczeniaczka, bo takiego chcieli dziadkowie. Dała suczce tak samo na imię jak poprzedniej, bo tak chcieli dziadkowie. Nie wiem, o co chodzi. Pies przecież ma być u Marty i Alana.

Edytowane przez 201607131106
Czas edycji: 2014-12-11 o 15:54
Stary 2014-12-11, 15:52   #2604
tuRmaNIA
Zakorzenienie

Cytat:
Tłumaczyła, że szukała małego szczeniaczka, bo takiego chcieli dziadkowie. Dała suczce tak samo na imie jak poprzedniej, bo tak chcieli dziadkowie. Nie wiem, o co chodzi. Pies przecież ma być u Marty i Alana.
Bardziej to zawiłe niż przypuszczałam. To ona mieszka z dziadkami czy co To ma być jej pupil czy maskotka całej rodziny? Ehhh...

Cytat:
Napisane przez 201705291006 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Dla mnie to jest proste: nie mam czasu, nie ma mnie cały dzień w domu = nie mam zwierzaka.

Edytowane przez tuRmaNIA
Czas edycji: 2014-12-11 o 15:55
Stary 2014-12-11, 15:53   #2605
201604210930
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Devojce Pokaż wiadomość
Bardzo dobre? No chyba, że się jest szują jak wielu ludzi. Typu sąsiadka przyjaciółki, studentka medycyny (!) która ma husky w malutkiej kawalerce i prawie nigdy z nim nie wychodzi na spacer bo jej ucieka i nie wraca przez kilka dni. Ciekawe czemu ucieka...
Nie uważasz, że jak się nie ma dobrych warunków do posiadania zwierzaka to się go nie bierze? A studenci dlatego, że:
- najczęściej mało miejsca, nie ich mieszkanie, częste przeprowadzki, często brak wpływu na współlokatorów (kto nimi będzie, jak będzie traktował zwierzę itp)
- zwierzęta uwielbiają imprezy co weekend
- zabieranie ze sobą zwierzaka regularnie na wyprawę po słoiki
- kwestie finansowe, dobrze póki zwierzak jest zdrowy a jak zachoruje to co?
Najczęściej widziałam, że to właśnie tacy ludzie biorą zwierzęta do mieszkań studenckich, "bo będzie wesoło".
Potem sytuacje, że jadę pociągiem straszny tłok a laska wchodzi z kotem w klatce. Stawia na podłodze w przejściu, kot dosłownie ze strachu wariuje w tej klatce, bo tłok, ktoś na klatkę staje, wpada na nią itp.
Naprawdę można poczekać z posiadaniem zwierzaka aż się ma najlepsze warunki jakie mu można dać.
Już nie mówię o sytuacjach typu parka na moich zajęciach, która się zerwała z miejsca podczas ćwiczeń i sobie wyszła tłumacząc, że "oni psa mają i muszą się opiekować" albo "nie przygotowaliśmy się na zajęcia, bo pies był chory".

Edytowane przez 201604210930
Czas edycji: 2014-12-11 o 16:01 Powód: dopisek
Stary 2014-12-11, 15:58   #2606
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tłumaczyła, że szukała małego szczeniaczka, bo takiego chcieli dziadkowie. Dała suczce tak samo na imię jak poprzedniej, bo tak chcieli dziadkowie. Nie wiem, o co chodzi. Pies przecież ma być u Marty i Alana.

Sporo na ten temat już napisałyście, ja mam mieszane uczucia, ale w większości zgadzam się z Jajajamajką. Uważam, że Marta zachowuje się trochę jak rozwydrzona dziewczynka, która musi mieć, bo inaczej świat się zawali. Z drugiej strony bardzo jej współczuję utraty zwierzaka, każdy radzi sobie z utratą bliskich na swój sposób, widocznie ona tylko tak potrafi sobie poradzić. Sposób w jaki to robi, jest jednak nieodpowiedzialny i niedojrzały.
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 15:59   #2607
anjia
Zadomowienie

Cytat:
Bardziej to zawiłe niż przypuszczałam. To ona mieszka z dziadkami czy co To ma być jej pupil czy maskotka całej rodziny? Ehhh...

Dla mnie to jest proste: nie mam czasu, nie ma mnie cały dzień w domu = nie mam zwierzaka.

dokładnie.
Cytat:
Treść usunięta
to wtedy nie jest ICH zwierzak tylko rodziny. ) właścicielem zwierzaka nie jest ten kto go kupi a ten kto go wychowa ) (oczywiście nie w sensie prawnym.)
Stary 2014-12-11, 15:59   #2608
patisia123
Zakorzenienie

Cytat:

no nikt Ci przecież nie każe, proste...
Po to ten pies będzie w Żarach, tam dziadkowie są cały dzień w domu, a Marta przyjeżdża na weekendy.
patisia123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 16:00   #2609
tuRmaNIA
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Jeśli zwierzak był w domu rodzinnym wcześniej to o nic nie chodzi.
Nie wyobrażam sobie wziąć zwierzaka, bo taką mam zachciankę a niech się rodzina nim opiekuje, bo ja nie mam czasu/nie mam u siebie warunków.

Stary 2014-12-11, 16:00   #2610
201705230905
Konto usunięte

Dlatego ludzie powinni otrzymywać licencję na posiadanie zwierząt i tyle, nawet najmniejszych, znam laskę, która uważa siebie za wielką miłośniczką szczurów, ostatnio adoptowała kolejnego i zamiast dać go do klatki paradowała z nim po mieście na ramieniu i gdzie rozum się pytam?
201705230905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości