![]() |
#1231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I
Sunrise sliczny synek
![]() Aleska maly teraz spi i mam tam gondole. Jak sie obudzi to idziemy na spacer wtedy zerkne z mezem i zobacze ok?
#1232 |
Wtajemniczenie
|
Cześć...
Nie mam dzisiaj czasu jakoś na siedzenie na necie... Poprasowałam w końcu, wstawiłam pranie, byliśmy u pediatry, ale było tyle ludzi, że zrezygnowałam... sunrise mały śliczny ![]() ![]() gonia jak pcha łapki do buzi, to raczej głodna.. martha ja obiadki gotuję, synek młodszy je w przedszkolu, ale ma taki apetyt, że po powrocie do domu normalnie zjada obiad, starszy nie chce chodzić w szkole na stołówkę, bo mówi, że mamy obiady najlepsze, no to nie mam wyjścia ![]() ![]() Jadę po chłopaków, póki mała śpi, to tatuś z nią zostanie ![]()
#1233 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do plasterków, one były jakby z żelem chłodzącym. Załączam zdjęcie ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1234 |
Raczkowanie
|
Zdjęcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1235 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1236 |
Zakorzenienie
|
Sunrise no to teraz dałaś zagadkę z tym sab simplexem...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1237 |
Raczkowanie
|
Mi też położna zalecała łykanie biogai lub picie herbatki koperkowej, zamiast podawania dziecku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie poloxna zaleciła picie koperku i melisy bo młoda jest spięta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1239 |
Wtajemniczenie
|
Ja zaparzam herbatkę koperkową i trochę wlewam do butli, a resztę ja wypijam, co ma do zlewu pójść, ale moze po obiedzie też sobie Saba zapodam
![]()
#1240 |
Raczkowanie
|
Ja przed jedzeniem piję Sab Simplex i piję taką herbatkę jak na zdjęciu. Jak na razie odpukać. Kolki małego nie męczą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1241 |
Zadomowienie
|
Martha ja też mam biustonosze z H&M. Te bez fiszbin. Uważam ze są super. Choć teraz potrzebuje z fiszbinami bo ja w takich flaczkach kiepsko się czuję.... co prawda one nie do końca są typowymi flakami ale brak fiszbin mi przeszkadza.
Te biustonosze kosztuja ok.60-70zl Zanet jak z rozmiarowka Alles Mama? Wstrzymywalam się z kupnem biustonosza dopoki nie upewnilam sie bede karmic... A ten co kupiłaś jest piękny ![]() ![]() Kasiu Ty też masz te biustonosze prawda? To jak z ich rozmiarowka? Sunrise warunki jak ze snu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Futbolowa OMG! Ludzie to mają nasrane pod kopułą....
#1242 |
Raczkowanie
|
Nie mogę załadować zdjęcia.... Herbatka to Fenchel-Anis-Kümmel-Tee czyli mieszanka kopru włoskiego, anyżu i kminku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1243 |
Zakorzenienie
|
Dzis jutro bede miala luz tez przejmije mala. Ale nakgorzej ze w niedzlee w nocy eyjerzdza i wraca wtorek wieczorem,krotko ale jak ja se poradze z mloda to nie wiem.
A nie chwalilam sie ale zostalam ciocia moja ciostra cioteczna dzis mials ciecie ![]()
#1244 |
Zadomowienie
|
Alekaz dasz radę
![]() Gratulacje ![]()
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-12-11 o 14:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1245 |
Rozeznanie
|
My dziś po szczepieniu nawet nie było dużo wrzasku.. przed nami był iemowlak co miał 3 wkłucia i wył wył bez końca przez co musieliśmy czekać prawie całą h.. i wogule słyszałam między pielęgniarkami że niby tych rodziców nie stać na tą 5w1 a laskę widuje na fb na każdym foto z pobliskiego klubu co sobotę w nowych,modnych ciuchach...
I pochwaliła mnie lekarka bo miałam dziś na mili body i 2x pajac z długim rekawek taki większy i kombinezon tez większy i ubraliśmy ją w 2 minuty a ci przed nami dziecko rozwrzeszczane i do ubrania spodnie rurki i sweterek jakiś obcisły wszystko dopasowane na tip top podobno z 20 min zajeło samo ubieranie..lekarka powiedziała, że stroić dzieci to można w gości a do lekarza ma być wygodnie ![]() jutro mamy bioderka mam nadzieję, że gorączki nie będzie jakiejś wysokiej...ile trwa takie badanie bioderek? I wiem, że to było ale nie zapisałam i nie pamiętam o najlepiej ubrac dziecku żeby przy bioderkach było szybko i bez problemowo?
#1246 |
Zadomowienie
|
Eclaris brawa dla Mili
![]() Na badanie bioderek najlepiej tak ubrać aby był łatwy i szybki dostęp od pasa w dół. Dziewczyny mówiły ze najlepiej sprawdzają się spodnie/polspiochy
#1247 |
Zadomowienie
|
U nas na bioderkach sprawdziło się body i spodenki, albo np. półśpoch, bo kazali nam zdjąć tylko dół i odpiąć body. Potem tylko pieluszkę odpinali raz z jednej raz z drugiej strony. Potem odpięli całego pampersa i na pleckach leżał i tylko coś sprawdzili. Trwało to bardzo krótko.
Moje dziecko jadło ostatnio przed 13, ale usnęło niedawno, a z racji, że prawie nie śpi mi w dzień to nie budzę. W końcu jutro kończy 7 tyg to może tyle poleżeć bez jedzenia. Chociaż pewnie niedługo pobudka, bo coś sobie tam ciągnie przez sen. Z tym sabem to faktycznie tak jak z tymi herbatkami ja też piję koperek, bo w mleku przechodzi do małego. Sunrise u nas właśnie wszystkie herbatki laktacyjne, dla mam karmiących mają taki skład anyż, kminek i koperek, czasami też jest jeszcze meliska. Najbardziej anyż wpływa podobno na produkcję mleka. Z tym nagrywaniem w szpitalu to masakra po opowieściach męża jak wyglądało to wszystko to nawet ja bym nie chciała tego oglądać. Ludzie to mają poryte. Ja też walczę o kp i miałam chyba dwa kryzysy laktacyjne teraz jest lepiej, ale zdarza mi się dwa razy dziennie dokarmić młodego. Chcę karmić, ale z jednej strony też mnie to męczy. Ważna też jest kwestia finansowa, bo dać dziecku butlę 2 razy dziennie a np. 6 to różnica a wiadomo, że dziecko zjada coraz więcej. Na te wszystkie kropelki i pierdoły to już tyle kasy poszło, że głowa mała, a niestety ja jestem zarejestrowana w up i jedna pensja musi wystarczyć.
#1248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde ale bym zjadła cos slodkiego. No ale raz, ze karmie a dwa skoro mieszcze się tylko w spodnie ciazowe to nie mogę juz żreć jak głupia. Edytowane przez aleksandrettaa Czas edycji: 2014-12-11 o 16:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1249 | |
Zadomowienie
|
Moja młoda wczoraj skończyła 6 tyg i waży równo 3kg.,,
Dzięki ![]() No tak, też robię tam zakupy i nie wiem ile już razy leciałam z chłopcami sikać w krzary ![]() Cytat:
![]() Tylko, żebyście się pleśniawek nie nabawili, bo paluchy za czyste nie są szczególnie paznokcie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1250 |
Rozeznanie
|
Przemywac czyms miejsca po szczepieniu
#1251 |
Wtajemniczenie
|
#1252 |
Rozeznanie
|
Bo cos mi swita ze pielegniara mowila o spyrollu
Jak mam moje mleczko sciagniete to moge go kilka razy podgrzewac?? Jutro jedziemy spory kawalek na te bioderka i chce do butli zrobic mm i mam termoopakowanie ale srednio ono trzymie cieplo i moge zrobic mm takie mocno cieple i jak bedzie go pic za jakas godzine to mysle ze temp bedzie tak akurat... oczywiscie to bedzie tylko awaryjnie tak to dam jej cyca... Bo na bebilonie pisze zeby woda miala okolo40 stopni to chodzi o to zeby dziec sie nie oparzyl czy ze w cieplejszym np jakies tam wartosci jego sie zmniejsza a w zimniejszym sie rozpusci sie dobrze... jestem wogule totalnie lewa w mm boje sie ze cos pomyle i bedzie wiecej szkody niz pozytku
Mili z nami ![]() ![]() Edytowane przez eclariss Czas edycji: 2014-12-11 o 19:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1253 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli jest opuchlizna to można Altacetem w żelu posmarować.
#1254 |
Zakorzenienie
|
Aleska sprawdzilam. Ta wysciolke biala bierzesz do gory i unosisz zaglowek, pod ta biala wysciolka jest czarny metalowy "pret" i jego jakos sie zahacza o wglebienie u podstawy gondoli. To w jakim miejscu ma byc to wglebienie regulujesz pod gondola przekrecajac pokretlo. Nie wiem jak to inaczej wytlumaczyc. Faktycznie ogolnie to tak kiepsko zrobili, ale da rade ten zaglowek podniesc
![]() ![]()
#1255 |
Wtajemniczenie
|
Eclariss a nie boisz sie ze problemy z brzuszkiem mała bedzie miala przez wprowadzenie mleczka na jeden dzien..? Nie wygodniej wyjac cycka..?
#1256 |
Zadomowienie
|
Słoneczko a ten dicoflor bezpośrednio do dziubka wlewasz czy jakoś z melkiem?
![]()
#1257 |
Zakorzenienie
|
Eclaris zamiast gotowego mm ,wlej wrzatek do butelki a mleko odmierz do woreczka
![]() Moja właśnie usypia, dzisiaj fajny dzień był......D.juz taka kumata sie wydaje jak do niej mowie,próbuje gaworzyc hehe tak śmiesznie mówi "gggggu" i śmieszka z niej ![]() Daje mi pocwiczyc -lezy w lezaczku i patrzy na mnie jak biegam na orbitreku. Mam choinkę ubrana ale wogole nie czuje swiat ![]()
![]() |
#1258 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.