|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Perse super się czyta o Artku
![]() ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1742 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Cytat:
Cytat:
jak na razie zadnych ![]() Z tamtej pracy sie nie odezwali ![]() Cytat:
Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#1743 |
|
Raczkowanie
|
Tak to już bywa z tymi dziećmi. Pamiętam, jak mój mały też nie dawal sobie zmienić pieluchy.
|
|
|
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49311253] Generalnie mam z nim taki ubaw teraz, że szok.[/QUOTE]
![]() ![]() ![]() Kubek, chłopaki zaprawione w bojach - dadzą radę ![]() Anitka, bo zapomniałam - jesteś debeściakiem higienicznym. po Twoim opisie co ile pierzesz pluszaki, aż odczułam organoleptyczną lepkość zabawek Michała ![]() Jojla, coraz bliżej święta. Madzia to dopiero będzie siupryza gwiazdkowa ![]() Jakieś obstawinko?! 21 XII
|
|
#1745 |
|
Konto usunięte
|
Co do joili to ją jestem za 19 grudnia:p
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1746 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gdy przeczytałam, że inne dziewczyny tak nie robią A co do Jojli to ja obstawiam że dzisiaj dobra spadam myć okna w kolejnym pokoju bo Młoda śpi. |
|
|
|
|
#1748 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49311253]Monia Artek też w nocy o 2 ląduje u mnie. Nie chce mi się go usypiac , to go biorę. I on tez zajmuje 3/4 łóżka Ale domyślam się, że w ciąży to większy problem. Artek ma etap powtarzania, uwieeelbia powtarzać gesty, sprawia mu to wielką przyjemność, a nas tak bawi a więc ze mną smarka, robi ciiii, łapie się za głowę jak coś zrzuca albo przykłada rękę do buzi w geście ojeeeju tak mi przykro (wcale nie :P), stroi takie miny, że wysiadam. Gada: mama, tata, kulka, auta i sporo innych. I aktorzy jak nie wiem. Pani kiedyś opisywalas zachowanie T. jak się bawił kubeczkami, to Artek tak robi non stop teraz. Coś wywali i wieeelki dramat ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Aaaaa i "maaa" jako wielkie zdziwko, że nie ma, jak np. rozbiera skarpetki. Generalnie mam z nim taki ubaw teraz, że szok.[/QUOTE] ale się to super czyta! ![]() Cytat:
![]() za bezproblemowe załatwienia w USCCytat:
Cytat:
błagam obstawiajcie byle przed 18.12 ![]() Ja na święta chciałabym być już w domu a moja gin od 18.12 ma urlop. No ale nie ja decyduję ![]() no to chyba powinnam się ogarnąć trochę
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, zobaczysz przy następnym dzieciaku jak standardy lecą![]() Kaśka miała wyparzane co się da...Tosi cumel jak leci na ziemię to tylko w myślach mam "niech plastikem spadnie bo nie mam czasu lecieć myć" Jak idę parzyć smoczek to muszę Kasię zabrać ze sobą (od Tosi) a najlepiej Tosie zamknąć na klucz w sypialni ![]() Niestety dość często smoczek parzę bo Kasia go podkrada Tosi = i za każdym razem jak go obliżę mam dodatkową robotę
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
Jojla życzę żebyście na święta byli już w domu
![]() Perse Artuś jak zawsze słodziak Anita współczuję utrudnień w ubieraniu pieluchy itd Znam ten ból . A wczoraj M wyrwał mi trochę rzęs łobuz jeden. Monika jak to 17 tydzien...? Myślałam że 13... ![]() Zebra ja też najwięcej 60ml ściągałam.. super że teraz pełne kanki masz ![]() Rób rób zapasy ![]() Byliśmy u dermatologa. Dostał steryd i elidel czy jakoś tak. To drugie prawie 90zl mała tubeczka.... Powiedział że przy azs rozszerzanie diety zaczyna się 3 miesiące później... I że skoro miał już w 2 miesiącu objawy azs to powinna pediatra powiedzieć to. No i że alergolog ma mu rozplanować diete. Ale że testów nie robi się u niemowląt. To na jakiej podstawie tą dietę ułoży? |
|
|
|
#1751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam tylko aż cichaczem dobierze się do jej butelek bo swoich już nie ma..Cytat:
![]() testy chyba do 3 roku życia nie są miarodajne
|
||
|
|
|
#1752 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do butelek to No i rzeczywiście do 3 roku życia nie robi się testów. Tak samo nie wyjdą przeciwciała do 3rż jak dziecko ma celiakie i je gluten. Cytat:
Ale Wy macie kicie teraz? I jak? Nawet nie chce myśleć o tym, że na kota M mógłby być uczulony To jakby się dowiedzieć że młodsze dziecko jest uczulone na starsze :p |
||
|
|
|
#1754 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
Monika oby sie udało poznac plec
![]() Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1757 |
|
Konto usunięte
|
Zebra, ja stosuję przy A. metodę studencką. Jeśli nie leżało na ziemi 3 sekund (w wypadku studentów chodzi o jedzenie i czas jest wydłużany wprost proporcjonalnie do ilości dni do kolejnego przelewu od rodziców
), to bakterie nie zdążyły wskoczyć :P
|
|
|
|
#1758 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Wam wszystkim
![]() Żeby było jasne, na pewno nie zamierzam dokarmiać Chyba że byłoby naprawdę źle. Ale póki co będziemy cycolić na maxa i kontrolować wagę.Cytat:
Cytat:
Cytat:
jeśli nie kilka razy dziennie.Cytat:
Jojla a Ty kiedy zamierasz rodzić? Chyba nie będziesz czekać do terminu
|
|
#1759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49311253]Artek ma etap powtarzania, uwieeelbia powtarzać gesty, sprawia mu to wielką przyjemność, a nas tak bawi a więc ze mną smarka, robi ciiii, łapie się za głowę jak coś zrzuca albo przykłada rękę do buzi w geście ojeeeju tak mi przykro (wcale nie :P), stroi takie miny, że wysiadam. Gada: mama, tata, kulka, auta i sporo innych. I aktorzy jak nie wiem. Pani kiedyś opisywalas zachowanie T. jak się bawił kubeczkami, to Artek tak robi non stop teraz. Coś wywali i wieeelki dramat [/QUOTE]cudny [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49311503]A i jak oglądam sobie rano do kawy filmiki np makijazowe na YouTube i dziewczyny kończą i mówią papa, to Art im odmachuje i mówi papa A jak gdzieś biją brawo, to ochoczo się przyłącza, nawet jeśli to tylko reklama w radiu [/QUOTE]szkolisz się w makijażu? ![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- jolja ja obstawiam 23, ale tak naprawę mam nadzieję, że urodzisz wcześniej Krzyś drugi dzień nie chcę spać w ciągu dnia. jest bardzo marudny i ciągle chce się przytulać. jest przy tym strasznie kochaniutki, ale mam już zakwasy na rękach oczywiście ręki prawie z buzi nie wyjmuje.
|
|
#1760 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Nawet zakupem choinki na święta nie dała się przekupić ![]() Jak dla mnie może być jutro, może być i później ale byle przed 18.12
|
|
#1761 |
|
Wtajemniczenie
|
Izunia
jeszcze raz dziekuje nosze kolczyki prawie codziennie,bardzo mi sie podobaja, a w weekend mala imprezka to komplecik zaloze. BuziakJojla A ty nie masz zadnych objawow? A moze to ja nie doczytalam? brzuszek opadl? Czop nie odszedl? nie czysci cie? masz jakies skurcze przepowiadajace?
|
|
|
|
#1762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesze się ze się nie poddajesz![]() Cytat:
||
|
|
|
#1763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że po prostu będzie z wielkiego zaskoczenia bo bardzo bym chciała uniknąć wywoływania
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
spokojnie, jeszcze masz czas do wywoływania. kładziesz się co dzień z myślą, że może tej nocy?
|
#1765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pediatra sugerował, że jest gruby W cycu jest moc![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Zeberko, Anitko Tak mi się skojarzyło; Pierwsze dziecko, drugie dziecko, trzecie dziecko Twoje ubrania Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da. Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe stają się twoimi normalnymi ciuchami. Przygotowanie do porodu Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy. Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku. Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży. Ciuszki dziecięce Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę. Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego? Płacz Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie. Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko. Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku. Gdy upadnie smoczek Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu. Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi. Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi. Przewijanie Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta. Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby. Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan. Zajęcia Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. Twoje wyjścia Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki. Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. W domu Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko. Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka. Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi. Połknięcie monety Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia. Drugie dziecko: Czekasz aż wydali. Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego. Wnuki Nagroda od Pana Boga za nie zamordowanie własnych dzieci. ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Monika Jak wam idzie odbutelkowanie? U nas też w toku, bo butelka S. już stara i wysłużona. Tż kupił nową z innym smoczkiem i przez 1.5 dnia wogóle nie pił, z porcji 210ml zszedł DO 120 ml.. Za to wypije troche Holle owsianej w kubku. ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Zapomniałam się pochwalić; Pojawiły się u nas nowe słowa (Ola, lala, Ala, As, las) |
||
|
|
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ćwiczycie?tż nie ma w domu, oglądam film "Od początku"
27.06.2011 Każdego dnia dziękuję Bogu za to, że Cię mam Edytowane przez BERBIE Czas edycji: 2014-12-12 o 21:30 |
|
|
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
Fiol - Jakub odbutelkowany. Na dobre podjelam decyzje i wyrzucilam butelki do kosza, zostala tylko taka do odmierzania wody, z miarka ale bez smoka. Musial sie nauczyc. Pije z bidonu, bardzo malo, jak ma dobry dzien moze ok 300 ml a niedawno z butli wypijal ponad litr (razem z mlekiem). Czasem z lovi 360 ale woli bidon. Lubi tez wciagac wode i nie polykac wiec bywa caly zalany. Takze butli nie ma, nauka w trakcie.
Wczesniej pytalas o obcinanie smoka w butli, zrobilam tak juz dawno ale bez efektow. Nie dzialaja zadne sztuczki u nas... |
|
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
Monika Wiem, że zrobiłam błąd nie zabierając wcześniej butelki tak jak radziła logopeda, że do roku
Teraz mam większy problem. Barbie A ten film o czym? |
|
|
|
#1770 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I oklaski za nowe slowa! ~~~~~~~~••••~~~~~~~•••• Przyjechalismy na wies robic w pokoju przemeblowanie pod malego... Kiedys mama mi sciagnela jakies pudlo dziewczynskich ciuszkow i to przebralam. Stan jest taki ze w pokoju burdello bum bum, pralka pierze, tz zaczal od konca bo sie wzial za skladanie lozeczka ktore dzisiaj przyszlo, a ja siedze w fotelu i mysle... oblecial mnie blady strach... Boze, zeby wszystko bylo dobrze... i wiem,wiem, co ma byc to i tak bedzie i nie ma zapeszania, ale ciezkie to wszystko jest... strach, radosc, ekscytacja, niedowierzanie...tyle mocnych uczuc na raz...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.

wkurzam się jak słyszę, że osoby które powinny zachęcać do kp, wspierać gadają takie głupoty!!! Nie słuchaj, tylko karm. Ania jak każde dziecko rośnie swoim tempem.

gdy przeczytałam, że inne dziewczyny tak nie robią 

czekam tylko aż cichaczem dobierze się do jej butelek bo swoich już nie ma..

wiem co mowię
Ciesze się ze się nie poddajesz