Grudniowe Mamusie cz. V - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-12, 17:55   #2401
minka26
Wtajemniczenie

Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V

Cytat:
Napisane przez lioness89 Pokaż wiadomość
No wlasnie tez o tym ostatnio myslalam. Masakra.

A tak w ogole, to powiedzcie mi dziewczyny, miala ktoras z Was w koncu ten masaz szyjki macicy, a jesli tak, to czy przyniosl jakies efekty? Dzisiaj bylam na wizycie u poloznej (kazala przyjsc na kontrole, bo troche skacze mi cisnienie) i stwierdzila, ze przy okazji, skoro zostaly mi tylko dwa dni do terminu, to moze zrobic masaz jesli mam juz dosc chodzenia w dwupaku. Nie bylam w sumie na to przygotowana ale stwierdzilam, ze skoro moze pomoc (wizyta kontrolna w szpitalu przypadalaby dopiero na 24 grudnia gdyby nic sie wczesniej samo nie zadzialo), to gacie w dol . Narazie nie zarejestrowalam zadnych zmian, brzuszek caly czas twardnieje ale wczoraj tez tak bylo. Slyszalam okropne historie, ze niby ten masaz boli ale w sumie nie bylo tak zle, wiec zastanawiam sie teraz czy w ogole byl dobrze zrobiony ...
Masaż szyjki boli podobno. Ale podczas porodu chyba jest inny niż wy teraz macie. Bo z tego co rozmawiałam z dziewczynami, które go miały już podczas samego porodu to mówily, że on jest gorszy niż sam poród
Stary 2014-12-12, 17:59   #2402
antosia5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
A to dziecko 6-8 miesięcy to pewnie jesZcze samo powinno na ten nocnik siadać
Współczuję teściowej, ale pamiętaj, że teściowa to nie rodZina
No a jak inaczej
Tak, to już mi sie wryło na zawsze, mówie do niej per Pani, i czasami jej jest głupio jak ktos obok słyszy to
Cytat:
Napisane przez Ringo6 Pokaż wiadomość
o 10.47 przyszla na swiat Natalia. Waga 3230g 52 cm szczescia. Mala 9/10 i zdrowa. Ma tylko lekko zdeformowana glowke z racji ulozenia i do czestszej kontroli bioderka, ale poza tym wszystko w pozadku.
Gratulacje:ro za:
Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość
Ciesz się że przyjeżdżają na 2 godziny a nie na 2 tygodnie moja też jest straszna ale w całkiem inny sposób także bardzo się cieszę że do mnie nie dzwoni. Ostatni raz widziałam ją we wrześniu i wcześniej niż na wiosnę przyszłego roku nie planuję żadnych odwiedzin i spotkań.
Wiesz co, tak by było w wiekszosći przypadów, ale nie w tym Jak by tylko została na noc, wyszły juz by na jaw jej "mądrości" i "umiejętności". A ona sobie opinii popsuc nie da
Jak byłam ostatnio w pl w sierpniu i mnie ludzie zobaczyli, to reagowali: " wcale nie jesteś gruba jak słyszeliśmy od..", Wiec teraz nieumyty kubek, nieuczesane wlosy itd będa niezle rozdmuchane jakby bomba spadła na mieszkanie, za to całe miasto zobaczy piekne zdjecia jak moja tesciowa tuli wnuka, a przy okazji np. moich nieumytych wlosow czy cos w tym stylu
Ja też dawno sie widziałam (w siepniu) i liczyłam ze najbliższe pól roku sie nie zobaczymy- bede do tego dążyć
Cytat:
Napisane przez Joanna XL Pokaż wiadomość
Antosia też nie jestem fanką wspinania się na krzesło - ale chcialabym wiedzieć powoli co z tą szyjką itd
Właśnie nie pamiętam czy te gbs to na kasę chorych czy prywatnie płatne (w tym drugim przypadku dawno powinnam dostać rachunek tak było z tokso) Zastanawiam się bo zmieniłam adres po ostatnich badaniach - i niby i u lekarki i w kasie chorych od razu zmieniłam ale ... Rejestracja u lekarki to trochę królestwo chaosu
No i ja też jak nie śpię w dzień to daje rade w nocy - ale właśnie jestem zmęczona, zła i płaczliwa..I mężowi się obrywa. Wniosek - mogę być szczęśliwa w nocy lub w dzien

A co do terminow - mi z liczenia wychodził 28 listopada, z usg 20 grudnia Zresztą w książce wyczytałam że termin z usg oznacza że dziecko urodzi się w terminie w okresie dwóch tygodni - tygodnia przed i tygodnia po tymże terminie. Tylko 6% kobiet rodzi dokładnie w terminie (i na ogół nie pierworódki) więc chyba nie ma się co przywiązywać (a tym bardziej stresować)
Now czoraj tez liczylam ze zbada mi szyjkę,s zczególnie ze dziewcyzny tutaj pisza ile cm i jak, a ja nie wiem nic, a bylam ciekawa No ale nic - jakos wytrzymam.
U mnie wg OM sie nie liczy (wtedy termin bylby na 6.12), bo mialam cykle nieregularne i owulacja byla później
Cytat:
Nie macie wrażenia że jakoś sporo tych cc u nas na wątku przeraża mnie to trochę.
No całkiem sporo

Cytat:
Napisane przez karooka Pokaż wiadomość
Sofia - KCIUKI!

Dziewczyny, czy wiadomo cokolwiek co u Bimbuni, Basjenji, Doloresd, Promolci? Czy ktoś jeszcze nam zaginął?
Też o nich myslalam, bo juz dosyć długo ich nie ma
Cytat:
Napisane przez jusssi Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczęta
Po dłuższej nieobecności, śpieszę donieść że ja już rozpakowana Hania przyszła na świat trzy tygodnie wcześniej, wprawiając w osłupienie oboje rodziców, którzy kompletnie się nie spodziewali. Wody odeszły w nocy, wstałam siku i poszło Jako że wody odeszły, a bóli nie było to zdążyłam dopakować torbę, zajechać na stację benzynową.. itd. Od pierwszych bóli nie minęło 2,5 godziny, a Hania była z nami. Nie ma co ukrywać ból niesamowity, wręcz nie do opisania, ale szczęście wynagradza po stokroć. Później wrzucę zdjęcia. Hania miała 52 cm i 2800g, piękności mamusi
Gratulacje

Aa, wszystkie mamusie mające już pociechy koło siebie, kocham Was za to, ze nie piszecie" zrobiliśmy kupkę, boli nas brzuszek, wyplulismy smoczka itd."
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 18:04   #2403
Ringo6
Zadomowienie

dziekuje za gratki. Sofi... Trzymamy kciuki. Tak, wskazaniem do cc bylo u mnie polozenie miednicowe dziecka. Mala slicznie spi, praktycznie nie placze, oby tak zostalo. Pierwsza pieluszke zmienil tata mial stresa jak nie wiem
Kopniaczki 19/40
12.12.14r. <3N<3
Ringo6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 18:05   #2404
87agata
Raczkowanie

a oto zdjecie synka tutaj 12 godzin po urodzeniu IMG_20141209_212607.jpg
Stary 2014-12-12, 18:06   #2405
minka26
Wtajemniczenie

Ja nie widzę zdjęć
Stary 2014-12-12, 18:23   #2406
antosia5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 87agata Pokaż wiadomość
a oto zdjecie synka tutaj 12 godzin po urodzeniu Załącznik 5860811
Ale sliczny i jakie oczka Został Theo?
A napisalabys cos o porodzie w wodzie?- o ile chcesz oczywiście
Stary 2014-12-12, 18:26   #2407
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie dziewczęta
Po dłuższej nieobecności, śpieszę donieść że ja już rozpakowana Hania przyszła na świat trzy tygodnie wcześniej, wprawiając w osłupienie oboje rodziców, którzy kompletnie się nie spodziewali. Wody odeszły w nocy, wstałam siku i poszło Jako że wody odeszły, a bóli nie było to zdążyłam dopakować torbę, zajechać na stację benzynową.. itd. Od pierwszych bóli nie minęło 2,5 godziny, a Hania była z nami. Nie ma co ukrywać ból niesamowity, wręcz nie do opisania, ale szczęście wynagradza po stokroć. Później wrzucę zdjęcia. Hania miała 52 cm i 2800g, piękności mamusi
Gratuluję!! I super, że szybko poszło.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-12, 18:29   #2408
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość

Ależ Cię męczy

szarlotka jak dobrze, że mam w domu, to aż sobie zjem
naprawdę, mam już dosyć.
Ale ogólnie ciut lepiej, ale zobaczymy jaka będzie noc.

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
A mi dali spokój nikt nie dzwoni nie pyta chyba do nich dotarło ha!
A do mnie o dziwo jeszcze nikt nie dzwonił

Cytat:
o 10.47 przyszla na swiat Natalia. Waga 3230g 52 cm szczescia. Mala 9/10 i zdrowa. Ma tylko lekko zdeformowana glowke z racji ulozenia i do czestszej kontroli bioderka, ale poza tym wszystko w pozadku.
Gratulacje!!!

Cytat:
Nie macie wrażenia że jakoś sporo tych cc u nas na wątku przeraża mnie to trochę.
mnie też... strasznie dużo. :/

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
ma któraś ochotę na naleśniki z serem? jak tak to zapraszam bo właśnie ide robić
a ja chętnie
już biegnę

Cytat:
Napisane przez sofia_the_first Pokaż wiadomość
Mnie zaraz tną! Dam znać kolo 21, oby było ok

Cytat:
Witajcie dziewczęta
gratulacje
To mieliście zaskoczka małego

Byłam w playu, przepisałam umowę, bo mi się kończyła i mam neta mieć na telefonie. Więc będę mogła namierzać do Was jak będę w szpitalu

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 18:33   #2409
maczuma
Rozeznanie

Lioness, mi ostatnio położna masowała szyjkę, ale bez tego żelu. Trochę bolało, nic przyjemnego, ale bez przesady. Bolało mnie potem w kroku no i śluz z krwią odchodził przez 1,5 dnia.

Agata, Twój synek jest przeuroczy!!!

Ja mam beznadziejny dzień, albo śpię, albo płaczę (nie pytajcie dlaczego, bo nie wiem). Wiem, że to egoistyczne, ale tak bardzo chciałabym już urodzić... Wiem, wiem, mówią "będziesz jeszcze tęsknic do czasów ciąży", ale na razie to ja tęsknie do Janka...
Stary 2014-12-12, 18:35   #2410
karooka
Raczkowanie

UWAGA pisala do mnie Basjenja: jutro ostatni antybiotyk i ida do domku byly problemy z kp ale po podcieciu wedzidelka jest super
karooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 18:37   #2411
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość

Ja mam beznadziejny dzień, albo śpię, albo płaczę (nie pytajcie dlaczego, bo nie wiem). Wiem, że to egoistyczne, ale tak bardzo chciałabym już urodzić... Wiem, wiem, mówią "będziesz jeszcze tęsknic do czasów ciąży", ale na razie to ja tęsknie do Janka...
Ściskam

ja wp oniedziałek pewnie będę ryczeć, rano jak odprowadzę Emi do przedszkola, a potem na szpital od razu jedziemy, i pewnie jak już zostanę sama w szpitalu a ona do domu wiem, że wróci.
Będę tęsknić pewnie....

Stary 2014-12-12, 18:38   #2412
maczuma
Rozeznanie

To Basjenia zabalowała w tym szpitalu... Najważniejsze, że wszystko im sie układa. Znając jej poczucie humoru i styl pisania nie mogę się doczekać jej opisu porodu
Stary 2014-12-12, 18:50   #2413
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie dziewczęta
Gratulacje! a to mieliście niespodziankę
Cytat:
Napisane przez karooka Pokaż wiadomość
UWAGA pisala do mnie Basjenja: jutro ostatni antybiotyk i ida do domku byly problemy z kp ale po podcieciu wedzidelka jest super
No to super, że wszystko się układa czekamy na relację z porodu.

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 18:52   #2414
yanca1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość

ja wp oniedziałek pewnie będę ryczeć, rano jak odprowadzę Emi do przedszkola, a potem na szpital od razu jedziemy, i pewnie jak już zostanę sama w szpitalu a ona do domu wiem, że wróci.
Będę tęsknić pewnie....
Oooo mamten sam problem ,bardziej niż o poród martwię się o to, że Felek będzie płakał, że mnie nie ma. Zostanie z tatą co mu od jakiegoś czasu wyjaśniam, i wiem, ze dadzą sobie radę, ale tak mi smuuuuuuuutno jak o tym pomyślę

http://jamaska.pl
yanca1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 18:54   #2415
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yanca1 Pokaż wiadomość
Oooo mamten sam problem ,bardziej niż o poród martwię się o to, że Felek będzie płakał, że mnie nie ma. Zostanie z tatą co mu od jakiegoś czasu wyjaśniam, i wiem, ze dadzą sobie radę, ale tak mi smuuuuuuuutno jak o tym pomyślę
Ja wiem, że sobie dadzą radę, ale mi smutno tak samo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-12, 18:56   #2416
19Inka90
Wtajemniczenie

Ze mną na sali leżała kobieta która urodziła szóste dziecko,i właśnie strasznie przeżywała ze te starsze w domu płaczą...

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 18:58   #2417
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Ze mną na sali leżała kobieta która urodziła szóste dziecko,i właśnie strasznie przeżywała ze te starsze w domu płaczą...
Szóste?! Jeju, że te kobiety dają radę.

Stary 2014-12-12, 19:03   #2418
19Inka90
Wtajemniczenie

Noo miała 19 córkę,17 corke ,11 syna, 7 syna, 3,5 córkę i teraz znowu córkę urodziła wszystkie porody sn dopiero teraz cesarke miała

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 19:13   #2419
Suqub
Zakorzenienie

i Ona 5 porodów przeżyła a ja jednego się boję... Podziwiam takie osoby.
Znam przypadek gdzie kobieta 11cioro dzieci miała. Ale to raczej z patologii niż z chęci posiadania aż tylu dzieci.

Stary 2014-12-12, 19:28   #2420
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez yanca1 Pokaż wiadomość
Ja też płakałam, nawet jak już do domu wróciłam. Moja starsza wydaje się być jeszcze starsza. Ryczałam, bo jakoś było mi trochę żal, że musi się teraz nami dzielić. W ogóle było mi psychicznie ciężko pod tym względem i płaczka się zrobiłam. Teraz trochę minęło, ale hormony nadal mi szaleją
Stary 2014-12-12, 19:44   #2421
Trusiulandia
Zakorzenienie

Teściowa mojej siostry urodziła 14 dzieci! Wszyscy starsi po kolei idą na studia i na prawdę fajni no i nie patologia choć byłam w szoku jak się dowiedziałam :-D

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 19:49   #2422
antosia5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Teściowa mojej siostry urodziła 14 dzieci! Wszyscy starsi po kolei idą na studia i na prawdę fajni no i nie patologia choć byłam w szoku jak się dowiedziałam :-D
Wow

Coś moje dziecko tez dziś sie nie odzywa Pewnie dlatego ze cała podenerwowana jestem Jeszcze uderzylam lekko brzuchem o wannę- mam nadziej ze nic mu nie zrobiłam
Stary 2014-12-12, 20:21   #2423
Chemisette
Rozeznanie

Alekaz - fajnie że nie masz problemów z zostawianiem z tż i teściową i że możesz się przespać wiedząc że tż nakarmi i przewinie

Jusssi - gratulacje ale Wam niespodziankę Hania zrobiła

Agata - słodki cudne oczy ma

Trusia to jest dobry przykład, że można mieć dużo dzieci i dobrze ich wychować
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 20:24   #2424
Trusiulandia
Zakorzenienie

Agata mi się nie otwiera zdjecie :-(
Ktoś wie co u Marty? Pewnie już urodziła
Sasia jak sytuacja?

Chemi przy takiej liczbie dzieci mają też wsparcie od państwa jakie takie i mają fajne warunki aż dziw

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 20:26   #2425
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
ma któraś ochotę na naleśniki z serem? jak tak to zapraszam bo właśnie ide robić
ja bardzo chcę

Cytat:
Napisane przez sofia_the_first Pokaż wiadomość
Mnie zaraz tną! Dam znać kolo 21, oby było ok

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Mila wazy 3200g wychodząc ze szpitala ważyła 2680g wiec nadrobila dzisiaj była położna pochwaliła nas ze super sobie dajemy radę

A tak oto wypoczywamy z Mila przed TV

Cytat:
Witajcie dziewczęta
gratulacje

Cytat:
Napisane przez 87agata Pokaż wiadomość
a oto zdjecie synka tutaj 12 godzin po urodzeniu Załącznik 5860811

Cytat:
dziekuje za gratki. Sofi... Trzymamy kciuki. Tak, wskazaniem do cc bylo u mnie polozenie miednicowe dziecka. Mala slicznie spi, praktycznie nie placze, oby tak zostalo. Pierwsza pieluszke zmienil tata mial stresa jak nie wiem
gratulacje dla tatusia za odwagę

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość

Ja też mam beznadziejny dzień bo albo śpię albo wkurzam się na tż. Już sam jego widok doprowadza mnie do szału

Cytat:
Napisane przez antosia5 Pokaż wiadomość
Coś moje dziecko tez dziś sie nie odzywa Pewnie dlatego ze cała podenerwowana jestem Jeszcze uderzylam lekko brzuchem o wannę- mam nadziej ze nic mu nie zrobiłam
Mój mały był dzisiaj nad wyraz aktywny w ciągu dnia za to teraz cisza i spokój chociaż właśnie teraz powinien szaleć bo to jego godziny aktywności

Dobra siadam na piłkę i skaczę byliśmy z tż na zakupach i szyjka znowu mnie pobolewa to dobrze bo może coś zaczyna się powoli dziać i moje rozwarcie być może postępuje. Zobaczymy na poniedziałkowej wizycie.

A tak w ogóle to zauważyłam że w okolicach mojego terminu duża część dziewczyn już urodziła i zrobiło się naprawdę luźno. Suqub nie zostawiaj mnie samej

Edytowane przez Paulinkus
Czas edycji: 2014-12-12 o 20:28
Paulinkus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 20:39   #2426
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:

A tak w ogóle to zauważyłam że w okolicach mojego terminu duża część dziewczyn już urodziła i zrobiło się naprawdę luźno. Suqub nie zostawiaj mnie samej
Mam podobny termin i liczę że Wy mnie nie zostawicie
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 20:51   #2427
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość
Mam podobny termin i liczę że Wy mnie nie zostawicie
Dobra trzymamy się do terminu
Stary 2014-12-12, 20:54   #2428
katherine13
Raczkowanie

GG do katherine13

ostatnio rodziły moje dwie znajome jedna UWAGA w domu w 15min a druga sn 4350! chociaż lekarze szacowali na 3800.
Aaaa bym zapomniała wszystkim nowym mamusią gratulacje, a tym przyszłym powodzenia!
katherine13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 21:01   #2429
basiabasia989
Rozeznanie

Dziewczyny co ubrać pod pajaca? Czy nic nie ubierać? Najłatwiej to chyba koszulkę zapinana z przodu i polspiochy ale tego mam niewiele... Najwięcej właśnie pajaców mam...
Stary 2014-12-12, 21:01   #2430
sasia25
Rozeznanie

U mnie nic, kupiłam tę piłkę i się bujam ale chyba Nadce to nie odpowiada, bo wtedy bardzo się wierci i sama nie wiem.

Jakoś nie mam nastroju, już jestem tak zmęczona tą ciążą i teraz tym, że nie rodzę, a środa zbliża się wielkimi krokami, że pozostało mi iść spać.

Wszystkie macie śliczne dzieciaczki
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości