Marcowe Mamy 2015 cz. V - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-13, 11:29   #781
żona_marcina
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Mężatki!! Czy Wy do teściów mówicie "mamo" "tato"?? Jejku ja mam z tym problem Mój ukochany zaraz po wyjściu z urzędu odrazu do moich rodziców mamo i tato, a ja co chwilę "pani" "pan" i się zaraz poprawiam na mamo i tato, ale tak niepewnie mam wrażenie, że zdradzam moich rodziców ahhh Wam też tak ciężko było na początku? Potrzebuję czasu, duuuużo czasu od marca i tak będzie "babcia" i "dziadek"
Jestem mężatką od 10 lat i ani razu nie powiedziałam do teściów "mamo" czy "tato". Ale my nigdy nie pałaliśmy do siebie miłością, a teraz przez zachowanie siostry męża unikam kontaktów z nimi.

Za to bardzo dobrze żyję z rodziną męża, mówię im "ciociu", "wujku".

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Witam się
ja z łóżka wyszłam po 10 Teraz siedzę i dopijam kawkę, zjadłam paróweczki bobaski i aż mi lepiej na duszy Trzeba posprzątać, ale pewnie mężuś sie tym zajmie, ja tylko ewentualnie będę go wspierać dobrym słowem
Dzisiaj na pewno będzie dzień lenia- nigdzie nie wychodzimy, nic w planach nie mamy, ale za to jutro jedziemy do galerii handlowej na zakupy i wejdziemy do smyk megastore dziś muszę popatrzeć na stronie smyka co by tu sobie na listę zapisać
Ok idę wspierać męża bo już ze szmatką lata
Zazdroszczę i zakupów i męża. U mnie muszę krzyknąć, żeby zabrał sie za prace domowe

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-13, 11:35   #782
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Dobrze masz. Jak ja bym chciała choc raz zobaczyc mojego tżta ze szmatką. Sprzatac mi nie pozwala ale sam tez nic nie zrobi.
to tak jak u mnie ehhhhhh
Stary 2014-12-13, 11:37   #783
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Ja chce lody
adwent kochana
zartuje;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-13, 11:39   #784
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Ok i decyzja podjęta - skonsultowałam telefonicznie z TŻ.

Ten wózek jest śliczny i użyteczny na osiedla i proste chodniki, my mamy blisko las, gdzie na pewno często będziemy chodzić. Więc taka perełka się nie przyda. Muszę mieć coś na wzór terenówki
śliczny był ten wózek i cena też fajna, ale faktycznie jeśli będziecie jeździć po trudniejszym terenie to poszukaj "terenówki".

Ja też mam w okolicy pola i łąki, ale do lasu nie chodzę bo panicznie boję się kleszczy a po leśnych dróżkach biegają u nas bezpańskie psy. Przed domem mam jeszcze drogę wojewódzką bez chodnika. Żeby wyjść bezpiecznie na spacer będę musiała codziennie jeździć samochodem do parku, Już się tego boję

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-13, 11:40   #785
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Witam się kobietki ja dzisiaj zalatany dzień miałam, byłam na Wigilii firmowej. Jak dobrze było posiedzieć z dziewczynami i się wyrwać w końcu z domu

A jutro proszę o kciuki, idę ponownie robić glukozę, oby tym razem wyszło ok

Nadrobię was między pobraniami krwi.

No i pochwalę się łóżeczkiem, bo stoi już skręcone
fajne lozeczko
ja kurde chcialam isc do lidla po mandarynki ale jakos stracilam chęć;p
a jeszcze musze posprzątać;// ufff

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-13, 11:40   #786
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Zielone oko i Crystal
ja też mam Hensvik właśnie
jedynie, tak ostatnio się mu przypatrzyłam i zauważyłam, ze on nie ma odkręcanych takich 3 szczebelków, jak maluch podrośnie by mógł sam z niego wychodzić hmmm... a nie pomyślałam przy zakupie o tym.
ale wygląd łóżeczka bajka
Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Ładne łóżeczko
Też chyba weźmiemy Hensvik
mi sie bardzo podoba
Nie odkrecane szczebelki wcale mi nie przeszkadzaja
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-13, 11:42   #787
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość
Z tym płatnym porodem rodzinnym to tak spytałam w związku a artykułem, który przeczytałam kilka miesięcy temu
http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,352...a_oplata_.html
co prawda teraz widzę, że artykuł z 2012 roku ale nie mam pojęcia jak jest teraz dlatego pytam skoro wy nic nie wiecie na ten temat to uznaję że się nie płaci i w razie problemów wiem, że będę walczyć o swoje.

Kupiłam łóżeczko na allegro, zgapiłam od niuni tylko kolor orzech
ja mam to najciemniejsze
już nie mogę sie doczekać az bedziemy skręcać
ale to pewnie w lutym;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-13, 12:28   #788
ewka5891
Zakorzenienie

Witam sie sobotnio

Ciężka noc za nami, synek i na cos nie moglismy spać, jego dodatkowo cos bolało

Lesyeux mam nadzieje, że gardło szybko przestanie boleć!
Co do zakupu wozka w ciemno, bez oglądania i dotykania to nie radzilabym. W Quinny, zwłaszcza w tych starszych modelach rama lubi 'latać', u nas po pewnym czasie popsul sie przycisk do regulacji wysokości rączki wiec dokładne sprawdzenie wozka przed zakupem to podstawa (wg mnie) jeżeli chodzi o wywrotnosc 3 kolowcow to czasami miałam problem z kraweznikami lub wejściem do autobusu. Jak cały ciężar wozka był na przednich kołach to rzeczywiście bujał sie na boki ale to raczej kwestia wprawy. Podczas jazdy nie miał prawa sie przewrócić.

Cytat:
Mój Tż jest zakochany w tym wózku, to jest jedyny który mu się od razu spodobał- quinny ogólnie sa bardzo dobre, ale na pewno bym wybrała 4 koła On jest pierwszy na mojej liście Tylko nie wiem gdzie go znajdę u nas, bo w smyku ich nie widziałam, a do sklepu z wózkami z lepszej półki mam trochę daleko i zostanie ewentualnie internet jeśli maxi cosi i mutsy nie wpadną do gustu
Tz jak pierwszy raz jechał tym wózkiem to był zachwycony i nie chciał innego. Jednak podczas jazdy codziennej nie zawsze było tak super jak za pierwszym razem. Ogólnie jeździ sie wygodnie poza pewnymi mankamentami ale z drugiej strony nie ma wózków idealnych, za normalną kasę.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."

Edytowane przez ewka5891
Czas edycji: 2014-12-13 o 12:29 Powód: Literowka
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-13, 12:38   #789
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Ten studio gris za 2500 to chyba średnio sie opłaca.. Za 3000 mozna mieć nowego joolza z torba i śpiworkiem do kompletu

Marcia mi podobają sie jeszcze te większe przednie koła, ale dodatkowo trzeba je kupic

Ja bym chyba max 2000 za używkę w dobrym stanie mogła dać

Teraz ma wchodzić ta nowa kolekcja , moze bedą wyprzedawać te starsze
No właśnie to z tej serii studio albo earth ogólnie sporo droższe są ja to się nad quadro zastanawiam.... ale zobaczymy co się będzie w styczniu najbardziej opłacało

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

dzisiaj byłam w takim lepszym komisie i był fajny używany navington- tout petit fille zobacz sobie te wózki, bo one są takie typowo terenowe raczej i ładna teutonia w komisie stała. A potem pojechaliśmy do smykolandu i graco Evo mi się spodobał

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Mało ich jest w naszym województwie:/
Udanych zakupów!
I nie płacz już! Niedługo pojedziesz z córcią na urlop. My mamy zamiar jechac gdzies w czerwcu.

Chyba koło 2 tyś używane chodzą.

Alfa Romeo 159 kombi. Tż pojechał oglądać srebrne i ciemne takie tytanowe. Mam nadzieje, że z tym ciemnym wróci. Już dwa miesiace bez auta a tu niedługo tyle zakupów, zjazdy rodzinne i zimno na dworze. Ale mazde musieliśmy sprzedać bo rdzewiała w zastraszajacym tempie.

Położyłam sie przed 8 i przysnęłam jeszcze z córką. Ide cos na śniadanie poszukac i kawe zrobić. Ziew!
My pewnie w lipcu nad morze skoczymy a nie boicie się awaryjnosci alfy? Bo o nich krąży opinia, że się lubią psuć. My tak sobie bmw strzelilismy tz się spodobało i kupił, a teraz ciągle ladujemy w niego kasę. A mój wujek, który miał kilkanaście lat bardzo dobry warsztat samochodowy w Niemczech uswiadomil mnie, że używanych bmw się nie kupuje. I że mamy pojeździć nam dwa lata i opchnac dalej, bo to auto skarbonka.... pewnie następne auto będziemy z nim kupować, bo mój tz to w gorącej wodzie kapany

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
tout-petit-fille pojechałabym zobaczyc na żywo czy faktycznie w takim stanie jest-i jak ok to bym brała od razu!!!!! piękny jest!

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

mnie w zeszłym roku narty ominęły i w tym roku też dupa bedzie-poszusowałoby sie
Ja juz na nartach co najmniej dwa lata nie bylam sprzęt leży nowy , niewypróbowany

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-13, 12:43   #790
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
No właśnie to z tej serii studio albo earth ogólnie sporo droższe są ja to się nad quadro zastanawiam.... ale zobaczymy co się będzie w styczniu najbardziej opłacało

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

dzisiaj byłam w takim lepszym komisie i był fajny używany navington- tout petit fille zobacz sobie te wózki, bo one są takie typowo terenowe raczej i ładna teutonia w komisie stała. A potem pojechaliśmy do smykolandu i graco Evo mi się spodobał

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

My pewnie w lipcu nad morze skoczymy a nie boicie się awaryjnosci alfy? Bo o nich krąży opinia, że się lubią psuć. My tak sobie bmw strzelilismy tz się spodobało i kupił, a teraz ciągle ladujemy w niego kasę. A mój wujek, który miał kilkanaście lat bardzo dobry warsztat samochodowy w Niemczech uswiadomil mnie, że używanych bmw się nie kupuje. I że mamy pojeździć nam dwa lata i opchnac dalej, bo to auto skarbonka.... pewnie następne auto będziemy z nim kupować, bo mój tz to w gorącej wodzie kapany

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Ja juz na nartach co najmniej dwa lata nie bylam sprzęt leży nowy , niewypróbowany
Tak, dlatego tż szukał o jakiejs tam okreslonej pojemnosci silnika i bez jakichś klap bo te modele sie psuły. Poza tym wypadaja nie gorzej niż inne pod wzgledem awaryjności. No i dzwonił, że srebrna juz odpadła- za dużo rys. Oby ta ciemna była ok

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Ide do biedry. Paaa
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-13, 12:44   #791
nouvelle2
Zakorzenienie

Wieziemy pizze do domu a szafy nie kupiliśmy, bo jedna jedyna, która nam bardzo pasowała, miała zawieszke 'sprzedane'

Stary 2014-12-13, 12:58   #792
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze masz. Jak ja bym chciała choc raz zobaczyc mojego tżta ze szmatką. Sprzatac mi nie pozwala ale sam tez nic nie zrobi.
Mój też nic nie sprząta a do mnie to wręcz przeciwnie ciągle do mnie mówi żebym wzięła się do jakiejś roboty ale to chyba bardziej w formie żartu

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Wieziemy pizze do domu a szafy nie kupiliśmy, bo jedna jedyna, która nam bardzo pasowała, miała zawieszke 'sprzedane'
ooo rany jak ja bym sobie zjadła pizze ja na obiad dzisiaj gotuje bigos
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-13, 13:06   #793
niunia_ona
Zakorzenienie

bylam w lidlu po mandarynki pychotka

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-13, 13:10   #794
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
Ja w ten sposób odkryłam Decoupage
Polecam Ci Kochana
Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
A ja właśnie szycie
Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
ja także oraz haft
ja kiedyś byłam artystyczną duszą, malowałam, rysowałam, a potem jak to w życiu, zaczęło brakować na to czasu... więc może czas wrócić do tworzenia czegoś natchnęłyście mnie, dziękuję

Cytat:
Jestem z powrotem Wypaśny dzień sobie zorganizowałam, pojechałam na drugą część miasta, gdzie jest mega dużo różnych sklepów, do których nie było mi po drodze. M.in outlet SMYK'a, outlet jakiegoś tam sklepu z artykułami gospodarczymi, gdzie super tanio są extra rzeczy jak patelnie, talerze, kubki, dekoracje do domu, zajechałam też do Juli i co najważniejsze- do hurtowni z rzeczami dla dzieci, gdzie akurat dziś była promocja, że wszystko jest sprzedawane w cenach hurtowych

Kupiłam więc:
- podkłady do przewijania 10szt,
- śliczny biustonosz do karmienia taki o:
Załącznik 5860695
- białą pieluszkę bambusową i kolorową również bambusową
- pieluszki bawełniane 5szt
- pieluszki tetrowe 10szt
- zestaw wkładek laktacyjnych NUK - 62 szt za jedyne 12,10 !!!
- patyczki do uszu dla malutkiej
- duże płatki kosmetyczne
- 4 szt majt poporodowych i wkładki
- nożyczki i cążki NUK
- szczoteczkę do włosków NUK
- kapciocho-skarpetki (nie wiem jak je inaczej określić;P)
- butelkę Dr. Brown's
- smoczek do butelki Dr. Brown's z malutką dziurką (w butelce jest celowo załączony smoczek z większą dziurką)

A wszystko za jedyne 271,10PLN

Ale będzie zabawa przy rozpakowywaniu Podobało mi się mnóstwo rzeczy, ale sama już bym nie dźwignęła wszystkiego do auta.

Któraś z Was, przepraszam nie pamiętam kto, pytała mnie o skład koktajlu porannego:
- 3 patyki (że to tak nazwę) selera naciowego
- 1/4 cytryny bez skórki (dziś zrobiłam ze skórą i było za cytrynowe)
- 1 jabłko ze skórą, oczywiście z wydrążonym środkiem
- kiść natki pietruszki
- 1 mała płaska łyżeczka miodu
- 3/4szklanki wody mineralnej niegazowanej

Ten sok pyszny jest jeszcze z kiwi, dziś właśnie dokupiłam kiwi i jutro zrobię na pewno razem z nim Wtedy 1 kiwi.

SMACZNEGO!
za udane zakupy! Dziękuję za przepis

Cytat:
Mężatki!! Czy Wy do teściów mówicie "mamo" "tato"?? Jejku ja mam z tym problem Mój ukochany zaraz po wyjściu z urzędu odrazu do moich rodziców mamo i tato, a ja co chwilę "pani" "pan" i się zaraz poprawiam na mamo i tato, ale tak niepewnie mam wrażenie, że zdradzam moich rodziców ahhh Wam też tak ciężko było na początku? Potrzebuję czasu, duuuużo czasu od marca i tak będzie "babcia" i "dziadek"
ja powiedziałam do tej pory raz do teściowej Mamo, i to ponad pół roku po ślubie było i powiedziałam to na imprezie urodzinowej u nas, bo akurat tak sytuacja się potoczyła, ale normalnie jak z nią rozmawiam to mówię wiecznie bezosobowo

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
Kochane - wasza moc jest wielka
Mocz jest dobry ciśnienie też mi zmalało

weekend spędzam spokojnie

w poniedziałek jeszcze na wszelki wypadek go powtórzę - i tak idę na krzywą cukrową i badania z krwi

o jak super - zrobię sobie wypad w nagrodę po krzywej cukrowej - na pewno nie wrócę z pustymi rękami
no to pięknie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Dziękujemy z Helenką za pamięć
Dzisiaj mija 25 doba i waga pokazuje 1040g , malutka dostaje po 20 ml mleka 8x dziennie.
Na razie jest w miarę ok, nic strasznie złego sie nie dzieje, wiadomo ze ma rożne problemy związane z wcześniactwem i niedojrzałymi układami ale mam nadzieje ze w niedługim czasie sie unormuje.. Codziennie jestem w szpitalu i głaszcze ją po główce, brzuszku i malutkich rączkach staram sie za dużo nie myślec i wierzyć w to ze bedzie dobrze
Kochana, jak się cieszę! Oby tak dalej Pięknie Helenka rośnie, a Ty jesteś niesamowicie dzielną Mamusiąsuper!

asiulek8 piękne łóżeczko!
Nouvelle2 jakie urocze zdjęcia
Lillkaa brzuszek śliczny
Gratuluję też wszystkich udanych wizyt!!!
Ewka garnki bardzo ładne!
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-13, 13:17   #795
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
bylam w lidlu po mandarynki pychotka
ja wczoraj kupiłam kilogram i wszytsko juz zjadłam ale waga póki co zatrzymała się na plus 10 kg
umyłam dziś 3 okna, zrobiłam pranie, piekę chleb i zostały mi jeszcze te pierniczki do zrobienia
a mój TZ dziś ze szmatą latał fajny widok
Stary 2014-12-13, 13:20   #796
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
ja wczoraj kupiłam kilogram i wszytsko juz zjadłam ale waga póki co zatrzymała się na plus 10 kg
umyłam dziś 3 okna, zrobiłam pranie, piekę chleb i zostały mi jeszcze te pierniczki do zrobienia
a mój TZ dziś ze szmatą latał fajny widok
mój tż też sprząta uwielbiam takie widoki
kurde odplamiacz vanish mi chlusnął prosto na bluzkę dobrze że nie na twarz! nie zdara ze mnie

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-13, 13:25   #797
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
kurde odplamiacz vanish mi chlusnął prosto na bluzkę dobrze że nie na twarz! nie zdara ze mnie
nie martw się ja też teraz jak paralityk albo się potykam albo na łóżku leże i dycham prawie jak emeryt
Stary 2014-12-13, 13:51   #798
kruszynkaa88
Rozeznanie

Ale mi się teraz ciśnienie podniosło wylałam szklankę wody na laptopa mojego męża na szczęście wszystko działa, umyłam go nawet, ale coś dziwnie chodzą klawisze rety, aby to wyschło pod klawiszami zanim mój wróci z dworu sierota ja, sierota, co chwile coś mi się wylewa, rozlewa, wywala, ahhh
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-13, 13:57   #799
ojustyna
Zadomowienie

jeeeejciu u was czytam, że dzisiaj sprzątanie, a ja z bólem głowy i jak ten ostatni leniwiec nie dam rady stoczyć się z łóżka walczę z powiekami, a taaaaakie są ciężkie .... a tyle miałam dzisiaj zrobić ^^
Stary 2014-12-13, 13:58   #800
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
nie martw się ja też teraz jak paralityk albo się potykam albo na łóżku leże i dycham prawie jak emeryt
no to mam wytlumaczenie na moją glupawkę;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-13, 14:02   #801
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Jupiiiii! Tż kupuje samochód ! Nareszcie!
A tymczasem tata po mnie przyjeżdża i jade na obiadzik do rodziców.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-13, 14:25   #802
mama d
Raczkowanie

Cytat:

Wtedy kupują turystyczne + materac. Impreza wcale nie tańsza, a ja w zasadzie będę raz na jakiś czas jeździć na drugi kraniec Polski do rodziny.
Potwierdzam co do łóżeczka turystycznego.
Kiedy dziecko zacznie sie ruszać i kulać po łóżeczku będzie się w nocy budziło bo obijanie o szczebelki nie są niczym przyjemnym. Ponad to, kiedy odkrywa nogi zaczyna je wkładać między szczeble przy tym okręcając się np na brzuch - płacz gotowy.
Oczywiście jak większość z Was skusiłam się na drewniane śliczne łóżeczko, z którego szybko zrezygnowałam na rzecz turystycznego.
Tzn zabrałam turystyczne od moich rodziców do nas. Mieliśmy tam łóżeczko takie jak jedna z Was pokazywała (pełen wypas): przewijak, dwa piętra, kieszonki z boku, latarki/kołysanki, możliwość bujania piętra noworodkowego i co bardzo ważne, odpinana ścianka aby dziecko później samo wchodziło i wychodziło.
Po jakims czasie jednak dokupiłam kolejne łóżeczko turystyczne aby go nie wozić co kilka tygodni do rodziców. Tym razem kupiłam podstawową używaną wersje bez przeiwjaka, pięterka dla noworodka itp. Dodam jeszcze, że Zosia w lutym będzie miała 3 lata a nadal w nim śpi
oczywiście śpi na materacu a nie na tej oryginalnych obszytych watą szczeblach

AAAAA no i najważniejsze: jak dziecku wychodzą ząbki to zaczyna obgryzać łóżeczko ... wraz z fabrą

Cytat:
moja siora dzisiaj jedzie na narty, a ja się głupia poryczałam z zazdrości
jak ja bym chciała gdzieś jechać.....
Boszz też bym pojechała
W styczniu TŻ jedzie na tydzień a ja udaje, że mnie nie ściska z zazdrości i wręcz go namawiałam żeby jechał.
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-13, 14:35   #803
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Boszz też bym pojechała
W styczniu TŻ jedzie na tydzień a ja udaje, że mnie nie ściska z zazdrości i wręcz go namawiałam żeby jechał.
masochistka? ja bym swojemu już pokazała wyjazd, całe szczęście nawet takich pomysłów nie ma, wie że trzeba siedzieć na miejscu i żonę wspierać a wręcz przeciwnie, jak płakałam że chce mi się oscypka z krupówek to powiedział, że może jak się uda to byśmy pojechali chociaż na jeden dzień to by było najcudowniejsze spełnienie cięzarówkowej zachcianki ^^
Stary 2014-12-13, 14:42   #804
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Potwierdzam co do łóżeczka turystycznego.
Kiedy dziecko zacznie sie ruszać i kulać po łóżeczku będzie się w nocy budziło bo obijanie o szczebelki nie są niczym przyjemnym. Ponad to, kiedy odkrywa nogi zaczyna je wkładać między szczeble przy tym okręcając się np na brzuch - płacz gotowy.
Oczywiście jak większość z Was skusiłam się na drewniane śliczne łóżeczko, z którego szybko zrezygnowałam na rzecz turystycznego.
Tzn zabrałam turystyczne od moich rodziców do nas. Mieliśmy tam łóżeczko takie jak jedna z Was pokazywała (pełen wypas): przewijak, dwa piętra, kieszonki z boku, latarki/kołysanki, możliwość bujania piętra noworodkowego i co bardzo ważne, odpinana ścianka aby dziecko później samo wchodziło i wychodziło.
Po jakims czasie jednak dokupiłam kolejne łóżeczko turystyczne aby go nie wozić co kilka tygodni do rodziców. Tym razem kupiłam podstawową używaną wersje bez przeiwjaka, pięterka dla noworodka itp. Dodam jeszcze, że Zosia w lutym będzie miała 3 lata a nadal w nim śpi
oczywiście śpi na materacu a nie na tej oryginalnych obszytych watą szczeblach

AAAAA no i najważniejsze: jak dziecku wychodzą ząbki to zaczyna obgryzać łóżeczko ... wraz z fabrą

Boszz też bym pojechała
Dzięki Ci wielkie Przekonałaś mnie do turystycznego Ja też właśnie wstawiłam to zdjęcie łóżeczka Graco wypasionego.

I do tego materac 100x70 prawda?

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-13, 14:56   #805
mama d
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
masochistka? ja bym swojemu już pokazała wyjazd, całe szczęście nawet takich pomysłów nie ma, wie że trzeba siedzieć na miejscu i żonę wspierać a wręcz przeciwnie, jak płakałam że chce mi się oscypka z krupówek to powiedział, że może jak się uda to byśmy pojechali chociaż na jeden dzień to by było najcudowniejsze spełnienie cięzarówkowej zachcianki ^^
: love:

Cytat:
Dzięki Ci wielkie Przekonałaś mnie do turystycznego Ja też właśnie wstawiłam to zdjęcie łóżeczka Graco wypasionego.

I do tego materac 100x70 prawda?
Bardzo się cieszę, że Ci się na coś przydałam
Co do rozmiaru materacyka to Ci nie powiem, aż poszłam zobaczyć ale nic na nim nie wyczytałam.
Kupując łóżeczko znajdziesz takie informacje na nim.
Stary 2014-12-13, 15:00   #806
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

i co myślisz o tym navington?? znalazłam dobrą ofertę u mnie na tablicy, na sam głęboki, a ja bym właśnie chciała kupić tylko głęboki, a później osobno lżejszą spacerówkę.

a nad morze zapraszam pójdziemy razem na spacerek

Cytat:
uważaj na siebie!! bluzka to nie problem, gorzej jakby poleciało na Ciebie...ale teraz już będziemy coraz gorsze niezdary

zdrzemnęłam się i od razu lepiej zaraz się zbieramy i jedziemy do biedry na zakupy, bo w lodówce pustka ale obiad na szczęście zrobi TŻ
Stary 2014-12-13, 15:10   #807
mama d
Raczkowanie

Dziewczyny, macie jakieś doświadczenie z nakładkami na sutki służące do karmienia?
Nie wiem czy jest sens je kupować i zaczynać karmić z nimi czy poczekać na ew problemy i wtedy po nie posłać TŻ ...
Stary 2014-12-13, 15:24   #808
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, macie jakieś doświadczenie z nakładkami na sutki służące do karmienia?
Nie wiem czy jest sens je kupować i zaczynać karmić z nimi czy poczekać na ew problemy i wtedy po nie posłać TŻ ...
Nie mam doświadczenia, bo to będzie moje pierwsze dziecko. Siostra ma dwójkę i z takich nakładek nigdy nie korzystała.
A z resztą - po co na zaś kupować. Jak się przydadzą, w sklepach jest ich mnóstwo

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-13, 15:36   #809
mama d
Raczkowanie

Cytat:
Nie mam doświadczenia, bo to będzie moje pierwsze dziecko. Siostra ma dwójkę i z takich nakładek nigdy nie korzystała.
A z resztą - po co na zaś kupować. Jak się przydadzą, w sklepach jest ich mnóstwo
No właśnie też sobie tak myślę.
Stary 2014-12-13, 15:49   #810
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
i co myślisz o tym navington?? znalazłam dobrą ofertę u mnie na tablicy, na sam głęboki, a ja bym właśnie chciała kupić tylko głęboki, a później osobno lżejszą spacerówkę.

a nad morze zapraszam pójdziemy razem na spacerek

uważaj na siebie!! bluzka to nie problem, gorzej jakby poleciało na Ciebie...ale teraz już będziemy coraz gorsze niezdary

zdrzemnęłam się i od razu lepiej zaraz się zbieramy i jedziemy do biedry na zakupy, bo w lodówce pustka ale obiad na szczęście zrobi TŻ
W zasadzie trudno mi cokolwiek powiedzieć, bo ja szukam totalnie innego typu wózka. Ale czytałam o nim, że jest właśnie dobry na takie wiejskie tereny i leśne drogi

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości