9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-13, 14:55   #4651
Oldzia20
Raczkowanie

Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

Malwiska co sobie wybralas
Oldzia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-13, 15:03   #4652
rybka13
Zakorzenienie

Oldzia polecam Nurofen Forte, tego daje sie tylko 1.25 ml, tyle to kazdy da rade

Malwiska co sobie zazyczylas? ja jak nie powiem wprost co ma kupic i w ktorym sklepie na ktorej polce to jest, to nici z prezentu dlatego rzadko cos dostaje. Ale nigdy nie ma problemu zebym sobie sama cos kupila, tylko ze to juz nie to samo.
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-13, 15:13   #4653
Oldzia20
Raczkowanie

Rybka dawaja jej tu pod kazda postacia srodki p/goraczkowe w tym nurofen i nic. Miala chlodna kapiel na chwile spadlo do 38.8 a teraz znow 39.3  byla lekarka, robia znow badanie krwi i moczu pewnie tez i wlaczaja antybiotyk..
Stary 2014-12-13, 15:33   #4654
Oluch_
Raczkowanie

Z braku czasu podczytuje tylko na telefonie i aż się boję zaglądać co zajrzę to coś złego: poturbowany dziadek, rozwolnienia, migreny, goraczki, azs, nieprzespane noce, cukrzyce, operacje, szpital zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia dla Wszystkich
My właśnie całą trójką w drodze na świąteczną imprezę mojego tż. Dwie godziny drogi, kolacja, noc, śniadanie i wracamy a pakowania jak na tydzień. Do tego pakowanie do polski bo jutro z Julka lecimy, już nie mogę się doczekać. Przez ciążę i czekanie na paszport małej rok mnie nie było.
Co do wymianki to wysłałam i wiem, że na mnie już czeka u mojej mamy
A i jeszcze małe pytanko: ile godzin na dobę śpią Wasze Maleństwa?

Edytowane przez Oluch_
Czas edycji: 2014-12-13 o 15:48
Oluch_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-13, 16:00   #4655
Eydrith
Zadomowienie

malwiska pochwal się
Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Oldzia polecam Nurofen Forte, tego daje sie tylko 1.25 ml, tyle to kazdy da rade
zapamiętam sobie na przyszłość
Cytat:
Napisane przez Oluch_ Pokaż wiadomość
Z braku czasu podczytuje tylko na telefonie i aż się boję zaglądać co zajrzę to coś złego: poturbowany dziadek, rozwolnienia, migreny, goraczki, azs, nieprzespane noce, cukrzyce, operacje, szpital zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia dla Wszystkich
ale dziś zajrzałaś, to się pochwalę że u mnie coś dobrego, mały sukcesik mogę mogę?
moje dziecko właśnie wypiło 180 ml Pepti od TŻ po tych dniach i tygodniach walki wreszcie się udało chyba się upiję
Cytat:
My właśnie całą trójką w drodze na świąteczną imprezę mojego tż. Dwie godziny drogi, kolacja, noc, śniadanie i wracamy a pakowania jak na tydzień. Do tego pakowanie do polski bo jutro z Julka lecimy, już nie mogę się doczekać. Przez ciążę i czekanie na paszport małej rok mnie nie było.
miłej imprezki i lotu

moja mała śpi jakieś 13 godzin na dobę, ale tak z grubsza licząc.

Oldzia po antybiotyku pewnie szybko się poprawi, trzymam mocno kciuki za Was
Stary 2014-12-13, 16:14   #4656
malwiska
Zakorzenienie

tż powiedział że chce mi kupić złoty łańcuszek z zawieszką i ja musiałam tylko pokazać który mi się podoba, ale tż nie chciał czekać i kupił od razu trochę żałował później swojej decyzji bo to miała być niespodzianka.
Ja mu kupiłam klucze z grzechotką ale że się na tym kompletnie nie znam to on też sobie wybrał.
to nasze pierwsze prezenty o których wiemy, zawsze były niespodzianki
no i ja raz kazałam mu wybrać sobie kołowrotek do wędki bo też się na tym nie znam
Stary 2014-12-13, 18:24   #4657
rybka13
Zakorzenienie

Oluch ja przed kazdym lotem mam stresa, ciesze sie dopiero po wyladowaniu w Pl, a ty taka wyluzowana mimo ze lot po takiej imprezie

Eydrith super 180ml to moj glodomorek jeszcze nigdy nie zjadl. Czym w koncu wypila?

Oluch synek spi jakies 15h na dobe.
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-13, 18:50   #4658
Oldzia20
Raczkowanie

Eydrith jest czym sie chwalic butla, kubek?

U nas wyniki krwi sa lepsze niz w dniu przyjecia i nie bedzie antybiotyku, bo to nie bakteria dostala kroplowke i sie obnizyla do 37.5
Stary 2014-12-13, 20:29   #4659
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Domi najbardziej to mi się podoba borderlands i minecraft. Pobiegałabym w warframe ale 3 konsoli nie kupuję
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-13, 21:12   #4660
Oluch_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eydrith Pokaż wiadomość
malwiska pochwal sięzapamiętam sobie na przyszłość
ale dziś zajrzałaś, to się pochwalę że u mnie coś dobrego, mały sukcesik mogę mogę?
moje dziecko właśnie wypiło 180 ml Pepti od TŻ po tych dniach i tygodniach walki wreszcie się udało chyba się upiję miłej imprezki i lotu

moja mała śpi jakieś 13 godzin na dobę, ale tak z grubsza licząc.

Oldzia po antybiotyku pewnie szybko się poprawi, trzymam mocno kciuki za Was
Brawa za sukces oby jak najwięcej takich dobrych wieści.

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
tż powiedział że chce mi kupić złoty łańcuszek z zawieszką i ja musiałam tylko pokazać który mi się podoba, ale tż nie chciał czekać i kupił od razu trochę żałował później swojej decyzji bo to miała być niespodzianka.
Ja mu kupiłam klucze z grzechotką ale że się na tym kompletnie nie znam to on też sobie wybrał.
no i ja raz kazałam mu wybrać sobie kołowrotek do wędki bo też się na tym nie znam
Super prezent od tz A z tymi niespodziankami to u nas też zawsze jakoś ciężko.

Cytat:
Oluch ja przed kazdym lotem mam stresa, ciesze sie dopiero po wyladowaniu w Pl, a ty taka wyluzowana mimo ze lot po takiej imprezie

Oluch synek spi jakies 15h na dobe.
Boisz się latać czy martwisz o podróż z dzieciaczkami? Mi po podróży do Brazylii lot do Polski wydaje się jak wyjście po bułeczki do sklepu :p ale okaże się jak będzie szczególnie, że tym razem lecimy tylko we dwie.

I zazdroszczę tych 15h snu synka. Moja panna wczoraj nawet do 12h nie dobila....cyborg nie dziecko.

Oldzia trzymam mocno kciuki za Was, żeby ta temperatura już nie rosła więcej.

Edytowane przez Oluch_
Czas edycji: 2014-12-13 o 21:14
Stary 2014-12-13, 21:14   #4661
agnes208
Zakorzenienie

O matulu nawet dzis nie mialam was czasu poczytac a to to a to tamto caly dzien na pradzie. Pierniki poczekoladowane kapusta i grzyby ugotowane jutro farsz zmieszac i pierogi i uszka musza pasc, chata na pietrze ogarnieta na dole stwierdzilam ze sie nie oplaci bo i tak jezdze wozkiem jutro pierogowanie to syf bedzie odnowa.

Ja dzis dostalam nosidelko wyglada fajnie ale pasazera jeszcze nie wkladalam bo kurier przyjechal przed 8 wieczorem dopiero a my zbieralismy sie do kapania juz. Teraz trzeba poczekac az mlody bedzie siedzial juz bym go wkladala w to nosidelko.

Ide Was ponadrabiac
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-13, 21:25   #4662
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Agnes ja nie mogłam się powstrzymać i na chwilę założyłam co mi przypomniało że zapomniałam zdjęć wstawić...

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Oldzia trzymam kciuki

Domi mó tż mówi, że chętnie Cię zastąpi przy Wiedźminie
Stary 2014-12-13, 21:31   #4663
agnes208
Zakorzenienie

Cool Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

Celebrinfea tez jutro sie przymierzymy na chwile tylko musze je wyregulowac pod siebie a dzis juz nie bylo czasu
Stary 2014-12-14, 04:26   #4664
Eydrith
Zadomowienie

malwiska, fajosko, wszyscy będą zadowoleni
Cytat:
Eydrith super 180ml to moj glodomorek jeszcze nigdy nie zjadl. Czym w koncu wypila?
Cytat:
Napisane przez Oldzia20 Pokaż wiadomość
Eydrith jest czym sie chwalic butla, kubek?
niekapkiem ciekawe czy dziś wypije bo moja mała lubi zmieniać zdanie ale jest światełko w tunelu

rybka serio? a ile Twój wypija?
Cytat:
U nas wyniki krwi sa lepsze niz w dniu przyjecia i nie bedzie antybiotyku, bo to nie bakteria dostala kroplowke i sie obnizyla do 37.5
to super antybiotyk to nic dobrego, zwłaszcza u takiego maluszka, więc tylko się cieszyć oby już było coraz lepiej
Cytat:
Brawa za sukces oby jak najwięcej takich dobrych wieści.

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
O matulu nawet dzis nie mialam was czasu poczytac a to to a to tamto caly dzien na pradzie. Pierniki poczekoladowane kapusta i grzyby ugotowane jutro farsz zmieszac i pierogi i uszka musza pasc, chata na pietrze ogarnieta na dole stwierdzilam ze sie nie oplaci bo i tak jezdze wozkiem jutro pierogowanie to syf bedzie odnowa.

Ja dzis dostalam nosidelko wyglada fajnie ale pasazera jeszcze nie wkladalam bo kurier przyjechal przed 8 wieczorem dopiero a my zbieralismy sie do kapania juz. Teraz trzeba poczekac az mlody bedzie siedzial juz bym go wkladala w to nosidelko.
to już kurczę muszę się wziąć do roboty, zmotywowalaś mnie, a nie wiem nawet od czego zacząć

jakie macie nosidło?

witam dziecko śpi, TŻ śpi, a mnie bezsenność męczy będę jutro zombiakiem
Stary 2014-12-14, 05:18   #4665
Celebrinfea
Wtajemniczenie

No Eydrith widzę, że zasnełaś. U nas nieźle pobudka 22:00 3:00 6:00 niemal się wyspałam...
Stary 2014-12-14, 05:39   #4666
robaczek-85
Rozeznanie

Dzien dobry, my już od godziny buszujemy tak ta nasza panna sobie ostatnio lubi wstawać , a dziś na rozbudzenie kupa poszła i poprzebierana siku zrobiła które bokiem poszli i znowu przebieranko
Kawa w ruch, stawiam wszystkim pyszna latte z pianką o smaku waniliowym

Oldzia zdrówka i trzymajcie się dzielnie

No i musze się pożalić ze jestem już po otwarciu paczki wymiankowej ale nie specjalnie, "mikolaj" chyba potraktował sprawę niepoważnie. Dostałam paczkę i chciałam z niej wyjąć prezent (umowa była ze ma być w środku ładnie zapakowany) i ułożyć już zeby czekał na wigilię jakie było moje zaskoczenie gdy znalazłam fakturę i nieopakowany prezent, nie mniej dziękuję za niego bo fajowy

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-14, 06:53   #4667
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
No Eydrith widzę, że zasnełaś. U nas nieźle pobudka 22:00 3:00 6:00 niemal się wyspałam...
a skąd, skomponowalam już kalendarz, zagniotłam ciasto na dwie szarlotki, a teraz gniotę na pierniczki

gratuluje nocki ja nie śpię od 3ciej
Cytat:
Napisane przez robaczek-85 Pokaż wiadomość
chętnie przygarnę
Stary 2014-12-14, 07:17   #4668
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
u nas dziś bardzo podobnie 24,3,7:30 - oczywiscie nie licze dwóch pobudek zaraz po kąpieli bo jeszcze nie spałam - ale jak zasneła o 21 to tak wyglądała jej noc - więc może coś się naprawiło

Cytat:
a skąd, skomponowalam już kalendarz, zagniotłam ciasto na dwie szarlotki, a teraz gniotę na pierniczki

gratuluje nocki ja nie śpię od 3ciej
chętnie przygarnę
czemu nie śpisz?? no i gratulacje dla córy za wypicie z niekapka, za dzisiejszy dzień - oby się powtórzyło

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
Napisane przez robaczek-85 Pokaż wiadomość
Dzien dobry, my już od godziny buszujemy tak ta nasza panna sobie ostatnio lubi wstawać , a dziś na rozbudzenie kupa poszła i poprzebierana siku zrobiła które bokiem poszli i znowu przebieranko

Oldzia zdrówka i trzymajcie się dzielnie

No i musze się pożalić ze jestem już po otwarciu paczki wymiankowej ale nie specjalnie, "mikolaj" chyba potraktował sprawę niepoważnie. Dostałam paczkę i chciałam z niej wyjąć prezent (umowa była ze ma być w środku ładnie zapakowany) i ułożyć już zeby czekał na wigilię jakie było moje zaskoczenie gdy znalazłam fakturę i nieopakowany prezent, nie mniej dziękuję za niego bo fajowy
a może to nie wymianka?? paczka była tak podpisana?? a podpisana jest od kogo?? może ktoś zamawiał coś u sprzedawcy jakiegoś który bezpośrednio miał wysłać Tobie i miał to zapakowac?? tak tylko pisze żeby w razie czego usprawiedliwić "mikołaja" - ja swoją zapakowałam i nawet zakleiłam żeby kogoś nie kusiło
Stary 2014-12-14, 07:19   #4669
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
czemu nie śpisz?? no i gratulacje dla córy za wypicie z niekapka, za dzisiejszy dzień - oby się powtórzyło
nie mam pojęcia młoda śpi, mogłabym odespać a tu lipa, jakaś ironia losu
dzięki byłoby fajnie

i gratki za nockę, chociaż i tak sporo pobudek może idzie ku lepszemu u Was, oby

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-14, 08:48   #4670
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Robaczek wysyłam pw jak powinien wyglądać Twój prezent daj znać czy to to
Stary 2014-12-14, 09:08   #4671
Oldzia20
Raczkowanie

Dzien dobry
Eydrith super, ze z niekapka cora pije, widac jej podeszlo  no i jestes jak terminator kto o tej godzinie tyle ciasta narobi

Celebrinfea tez chetnie zobacze to Twoje nosidlo 

Agnes pochwal sie tez

Mam nadzieje ze moja paczka sie nie zgubi/podmieni nigdzie, mam tylko potwierdzenie, bo Tz wysylal jak bylismy u lekarza 

Malwiska super, ze nocka udana 

Humor mi dopisuje bo goraczki nie ma i czekamy na wysypke jesli sie pojawi to znaczy, ze to byla trzydniowka a jak nie to nikt tego nie wie
Mala spala dzis ze mna bo musialabym co chwile wstawac i smoka jej dawac, bo lezymy z 2 miesiecznym chlopczykiem, ktory ma zapalenie drog moczowych i krzyczy w nieboglosy, a cora dzis nic a nic nie reagowala tylko smok musial buc w buzi, az mi lepiej

Latte waniliowe jak to dobrze brzmi, snakuje pewnie swietnie, ja sie musze nacieszyc rozpuszczalna z mlekiem w proszku
Stary 2014-12-14, 09:10   #4672
Iris1988
Rozeznanie

Dla nie wyspanych stawiam mocna kawe a do tego palmiery z cynamonem

Cisnienie u nas niskie pada deszcz i mimo pobudek o 3 i 6 nie wyspalam sie :-( Igorowi sie poprawia odrobine. Zachecic takiego maluszka do inchalacji to porazka o ile rano jest rozbawiony i chce to o 18 jest masakra musimy mu troche na sile to robic:-( chyba mi przepadnie czwartkowe szczepienie.

spokojnej niedzieli dziewczyny

Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk
Iris1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-14, 09:20   #4673
agnes208
Zakorzenienie

Eydrith gratuluje postepow z kubeczkiem. co do prac kuchennych to pierogi i uszka muse zrobic i zamrozic bo nie dalabym rady czasowo zeby byly na swiezo zrobione.
Nosidelko zamowilam amazonas ergonomiczne.
Robaczek moze cos sprzedawca pokrecil i np nie zapakowal to czesto sie zdarza.
Stary 2014-12-14, 10:00   #4674
joanna2228
Wtajemniczenie

Rybka my tak 3-4 razy dziennie smarujemy się kremem oilatum do tego do kąpieli też oilatum , wszystko piorę w płynie biały jeleń i bez płynu do płukania . Nie jemy cytrusów u małej bo starsza dostała AZS dopiero w wieku 4-5 lat . Najgorzej jest jak się przegrzeje to ma od razu w zgięciach rąk i pod kolanami wtedy tylko maść Elocom i po tym schodzi a tak to jeszcze starsza do mycia ma mydełko oilan i też się smaruje balsamem po prysznicu bo kąpać jej się nie wolno do tego ma robioną maść z hydrokortyzonem ale to w razie W. Najgorzej też zauważyłam jak jest zima i jest suche powietrze w pokoju to wtedy też się nasila dlatego mam nawilżacz. Ogólnie najlepiej jak jest lato to wtedy nic nie ma aha i ciuchy to raczej nie elastyki tylko patrzę żeby było więcej bawełny wtedy jest ok

Cytat:
ja dzisiaj poszłam na spacer z tż i wybrałam dla siebie prezent pod choinkę
Haha widzę, że nie tylko ja jestem bezpośrednia wychodzę z założenia , że wolę być zadowolona z prezentu i wiesz też zażyczyłam sobie łańcuszek z zawieszką o taki : http://www.apart.pl/pl/zloto,c,kolek..._moments,14755

Cytat:
wow ja bym się bała lecieć ale ja to taki cykor troszkę Ty to pewnie już obcykana jesteś
Moja mała śpi jakieś 11-13 godzin na dobę zależy od dnia , wczoraj cykała w dzień po 30-40 minutowe drzemki , a dzień wcześniej spała po 2 godziny więc czasami wychodzi nawet 16 godzin
Cytat:
witam dziecko śpi, TŻ śpi, a mnie bezsenność męczy będę jutro zombiakiem
biedna ja też tak mam czasami chcę spać i nie mogę moja dzisiaj postanowiła o 4 wstać i się pobawić z mamą i tak pluła i pierdziała do prawie 6 rano fajoska jest i nie umiem się złościć na nią Swoją drogą cieszę się, że u Was już lepiej , my niestety też pożegnałyśmy gluten bo nasila objawy i wprowadzamy dopiero ok 10 miesiąca pozostaje nam dietka warzywna . Moja Laurita taka żarta, że nie wiem jak to będzie , zjadłaby konia z kopytami czasami słoik jej mało

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Wszystkim chorowitkom zdrówka oby dzieciaczki były zdrowe
Btw DZIEŃ DOBRY
U nas ok nocka różnie poza zabawą małej od 4 prawie do 6 baba jaga z niej
We wtorek mamy szczepienie a w środę kontrolę u nefrologa z nerkami i wynikami moczu z 3 miesięcy , mam nadzieję, że już tam nie będziemy musiały chodzić .
Jak czytam to Wy już macie prawie połowę albo wszystkie szczepienia za sobą a my dopiero trzecie , a gdzie reszta . Jak skończę jedne to praktycznie będą już następne

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Spokojnej niedzieli
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-14, 12:00   #4675
agnes208
Zakorzenienie

Wsadzilam dziecie w nosidlo ale zacieszal podobalo mu sie wydaje sie wygodne ja wagi tez nie odczulam ciekawe jak bedzie podczas spacerow. Teraz tylko czekac az maly sam zacznie siedziec

Joanna fajny wisiorek

Co do prezentow to ja praktyczna jestem i wybieramy sobie sami z tztem wychodze z zalozenia ze wazniejsze zeby prezent sie podobal niz ten moment niespodzianki. Niespodziankowe sa od innych
Stary 2014-12-14, 12:30   #4676
malwiska
Zakorzenienie

witajcie, zaczne od tyłu

agnes fajnie że nosidło się podoba
joanna mój ogłądał podobne, ale my bylismy u nas w stargardzie i ja wybrałam inne choć gdyby mi kupił takie co wysłałaś to też by była bardzo zadowolona, co do snu to moja spi mniej wiecej 14-15h
Iris dobvrze że już u was coraz lepiej - moja wieczorem to w ogóle nie chce współpracować nawet na rękach szybko jej się nudzi więc mogę sobie tylko wyobrazić co by się działo gdybyśmy chcieli jej zrobic inhalacje
Oldzia super że się poprawia
Stary 2014-12-14, 15:23   #4677
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Wsadzilam dziecie w nosidlo ale zacieszal podobalo mu sie wydaje sie wygodne ja wagi tez nie odczulam ciekawe jak bedzie podczas spacerow. Teraz tylko czekac az maly sam zacznie siedziec

Joanna fajny wisiorek

Co do prezentow to ja praktyczna jestem i wybieramy sobie sami z tztem wychodze z zalozenia ze wazniejsze zeby prezent sie podobal niz ten moment niespodzianki. Niespodziankowe sa od innych
Dzięki chyba mamy podobny gust mam nadzieję, że ta koniczynka przyniesie mi szczęście i następny rok będzie lepszy od tego
Też moją noszę w nosidełku zwłaszcza jak wieszam pranie albo odkurzam inaczej się nie da bo się drze Ten kto to wymyślił powinien dostać Nobla Ja ma takie http://scandinavianbaby.pl/product-p...y-srebrny.html
Oczywiście kupione używane za 100 zł

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
joanna mój ogłądał podobne, ale my bylismy u nas w stargardzie i ja wybrałam inne choć gdyby mi kupił takie co wysłałaś to też by była bardzo zadowolona, co do snu to moja spi mniej wiecej 14-15h
Ciekawa jestem jak u was cenowo? Ja mam kartę zniżkową do Aparta dlatego tam poszedł , a normalnie to bym tyle nie dała jestę sknera
Miłością tą największą
Stary 2014-12-14, 16:20   #4678
Caramel 85
Rozeznanie

Cytat:
Mój śpi koło 15h, 11h w nocy i dwie sporadycznie trzy drzemki w ciągu dnia łącznie ok. 4h.
Jak malutka znosi podróż samolotem? Już wcześniej miałam zapytać, jak wróciliście z Brazylii, ale wyleciało mi z głowy

Cytat:
O jaki fajny prezent! Ja raz dostałam od tż kolczyki, ale też musiałam sama wybierać, może i dobrze

Oldzia Jak pisałaś że małej temperatura nie schodzi po lekach to przypomniała mi się trzydniówka u Andrzeja! Więc może faktycznie to to!?

Eydrith super że się udało, oby tak dalej! Jaki macie niekapek?

Cytat:
My też tak robimy , a często kupujemy sobie wspólny prezent np w tym roku grę planszową + mały bonus dla mnie w postaci puzzli

U mnie w najbliższej rodzinie jest taki zwyczaj że składamy się w kilka osób na prezent dla jednej osoby/pary wtedy można kupić coś "większego", zamiast kilku drobiazgów.

Muszę się pochwalić, wczoraj zauważyłam pierwszego ząbka ale wygląda na to że na tym nie koniec bo dziecię dalej ślini się hektolitrami i próbuję zjeść wszystko co tylko wpadnie mu w łapki. Na takie ślinienie i ulewanie super nam się sprawdzają ikeowskie śliniaki, może się komuś przyda:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80252008/
Dopasowują się pod samą szyję i nie przemakają chociaż nie ma ceraty.

Poza tym zaczęłam wprowadzać Witkowi mleko z laktozą (bebiko) i wygląda na to że daje radę jest trochę więcej bączków ale poza tym ok. I mniej ulewa

Edytowane przez Caramel 85
Czas edycji: 2014-12-14 o 16:22
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-14, 17:13   #4679
Oluch_
Raczkowanie

Dziękuję za odpowiedzi na moje pytanie dotyczące długości snu Maluszków jak widać różnie to z tym spaniem bywa

Cytat:
Dzien dobry
Eydrith super, ze z niekapka cora pije, widac jej podeszlo  no i jestes jak terminator kto o tej godzinie tyle ciasta narobi

Celebrinfea tez chetnie zobacze to Twoje nosidlo 

Agnes pochwal sie tez

Mam nadzieje ze moja paczka sie nie zgubi/podmieni nigdzie, mam tylko potwierdzenie, bo Tz wysylal jak bylismy u lekarza 

Malwiska super, ze nocka udana 

Humor mi dopisuje bo goraczki nie ma i czekamy na wysypke jesli sie pojawi to znaczy, ze to byla trzydniowka a jak nie to nikt tego nie wie
Mala spala dzis ze mna bo musialabym co chwile wstawac i smoka jej dawac, bo lezymy z 2 miesiecznym chlopczykiem, ktory ma zapalenie drog moczowych i krzyczy w nieboglosy, a cora dzis nic a nic nie reagowala tylko smok musial buc w buzi, az mi lepiej

Latte waniliowe jak to dobrze brzmi, snakuje pewnie swietnie, ja sie musze nacieszyc rozpuszczalna z mlekiem w proszku

Cytat:
Napisane przez Iris1988 Pokaż wiadomość
Dla nie wyspanych stawiam mocna kawe a do tego palmiery z cynamonem

Cisnienie u nas niskie pada deszcz i mimo pobudek o 3 i 6 nie wyspalam sie :-( Igorowi sie poprawia odrobine. Zachecic takiego maluszka do inchalacji to porazka o ile rano jest rozbawiony i chce to o 18 jest masakra musimy mu troche na sile to robic:-( chyba mi przepadnie czwartkowe szczepienie.

spokojnej niedzieli dziewczyny

Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk
Brak gorączki, poprawa - takie wieści to ja lubię i bardzo się cieszę.
Oldzia życzę szybkiego powrotu do domu (bo to przecież święta trzeba szykować )
Iris a u Was obyscie niedługo mogli już zakończyć meczace inhalacje

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Rybka my tak 3-4 razy dziennie smarujemy się kremem oilatum do tego do kąpieli też oilatum , wszystko piorę w płynie biały jeleń i bez płynu do płukania . Nie jemy cytrusów u małej bo starsza dostała AZS dopiero w wieku 4-5 lat . Najgorzej jest jak się przegrzeje to ma od razu w zgięciach rąk i pod kolanami wtedy tylko maść Elocom i po tym schodzi a tak to jeszcze starsza do mycia ma mydełko oilan i też się smaruje balsamem po prysznicu bo kąpać jej się nie wolno do tego ma robioną maść z hydrokortyzonem ale to w razie W. Najgorzej też zauważyłam jak jest zima i jest suche powietrze w pokoju to wtedy też się nasila dlatego mam nawilżacz. Ogólnie najlepiej jak jest lato to wtedy nic nie ma aha i ciuchy to raczej nie elastyki tylko patrzę żeby było więcej bawełny wtedy jest ok

wow ja bym się bała lecieć ale ja to taki cykor troszkę Ty to pewnie już obcykana jesteś
Moja mała śpi jakieś 11-13 godzin na dobę zależy od dnia , wczoraj cykała w dzień po 30-40 minutowe drzemki , a dzień wcześniej spała po 2 godziny więc czasami wychodzi nawet 16 godzin
Joanna to oilatum to używacie normalnego czy tego junior?

Co do lotu z Małą też się trochę cykam ale lubię takie małe wyzwania

Cytat:

Joanna fajny wisiorek

Agnes jak się nosidlo spodobało w domu to dopiero zobaczysz jaka radocha będzie jak w końcu wyjdziecie na spacer

Cytat:
Napisane przez Caramel 85 Pokaż wiadomość
Mój śpi koło 15h, 11h w nocy i dwie sporadycznie trzy drzemki w ciągu dnia łącznie ok. 4h.
Jak malutka znosi podróż samolotem? Już wcześniej miałam zapytać, jak wróciliście z Brazylii, ale wyleciało mi z głowy

O jaki fajny prezent! Ja raz dostałam od tż kolczyki, ale też musiałam sama wybierać, może i dobrze

Oldzia Jak pisałaś że małej temperatura nie schodzi po lekach to przypomniała mi się trzydniówka u Andrzeja! Więc może faktycznie to to!?

Eydrith super że się udało, oby tak dalej! Jaki macie niekapek?

My też tak robimy , a często kupujemy sobie wspólny prezent np w tym roku grę planszową + mały bonus dla mnie w postaci puzzli

U mnie w najbliższej rodzinie jest taki zwyczaj że składamy się w kilka osób na prezent dla jednej osoby/pary wtedy można kupić coś "większego", zamiast kilku drobiazgów.

Muszę się pochwalić, wczoraj zauważyłam pierwszego ząbka ale wygląda na to że na tym nie koniec bo dziecię dalej ślini się hektolitrami i próbuję zjeść wszystko co tylko wpadnie mu w łapki. Na takie ślinienie i ulewanie super nam się sprawdzają ikeowskie śliniaki, może się komuś przyda:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80252008/
Dopasowują się pod samą szyję i nie przemakają chociaż nie ma ceraty.

Poza tym zaczęłam wprowadzać Witkowi mleko z laktozą (bebiko) i wygląda na to że daje radę jest trochę więcej bączków ale poza tym ok. I mniej ulewa
Julce latanie samo w sobie nie przeszkadza, tylko gorzej jak każą siedzieć jak się chce żeby mama nosiła albo jak spać się chce a tu tyle świateł. Zobaczmy jak będzie tym razem

Pora ruszać w drogę. Do usłyszenia z pl
Stary 2014-12-14, 17:29   #4680
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Joanna to oilatum to używacie normalnego czy tego junior?

Pora ruszać w drogę. Do usłyszenia z pl
Junior i czekamy na wieści z pl
Miłością tą największą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości