|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 |
Raczkowanie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Malwiska co sobie wybralas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4652 |
Zakorzenienie
|
Oldzia polecam Nurofen Forte, tego daje sie tylko 1.25 ml, tyle to kazdy da rade
![]() Malwiska co sobie zazyczylas? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4653 |
Raczkowanie
|
Rybka dawaja jej tu pod kazda postacia srodki p/goraczkowe w tym nurofen i nic. Miala chlodna kapiel na chwile spadlo do 38.8 a teraz znow 39.3  byla lekarka, robia znow badanie krwi i moczu pewnie tez i wlaczaja antybiotyk..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4654 |
Raczkowanie
|
Z braku czasu podczytuje tylko na telefonie i aż się boję zaglądać
![]() ![]() My właśnie całą trójką w drodze na świąteczną imprezę mojego tż. Dwie godziny drogi, kolacja, noc, śniadanie i wracamy a pakowania jak na tydzień. Do tego pakowanie do polski bo jutro z Julka lecimy, już nie mogę się doczekać. Przez ciążę i czekanie na paszport małej rok mnie nie było. Co do wymianki to wysłałam i wiem, że na mnie już czeka u mojej mamy ![]() A i jeszcze małe pytanko: ile godzin na dobę śpią Wasze Maleństwa? Edytowane przez Oluch_ Czas edycji: 2014-12-13 o 15:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4655 | |||
Zadomowienie
|
malwiska pochwal się
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() moje dziecko właśnie wypiło 180 ml Pepti od TŻ ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() moja mała śpi jakieś 13 godzin na dobę, ale tak z grubsza licząc. Oldzia ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4656 |
Zakorzenienie
|
tż powiedział że chce mi kupić złoty łańcuszek z zawieszką i ja musiałam tylko pokazać który mi się podoba, ale tż nie chciał czekać i kupił od razu
![]() Ja mu kupiłam klucze z grzechotką ale że się na tym kompletnie nie znam to on też sobie wybrał. to nasze pierwsze prezenty o których wiemy, zawsze były niespodzianki ![]() no i ja raz kazałam mu wybrać sobie kołowrotek do wędki bo też się na tym nie znam |
![]() ![]() |
![]() |
#4657 |
Zakorzenienie
|
Oluch ja przed kazdym lotem mam stresa, ciesze sie dopiero po wyladowaniu w Pl, a ty taka wyluzowana mimo ze lot po takiej imprezie
![]() Eydrith super ![]() Oluch synek spi jakies 15h na dobe. |
![]() ![]() |
![]() |
#4658 |
Raczkowanie
|
Eydrith jest czym sie chwalic
![]() ![]() U nas wyniki krwi sa lepsze niz w dniu przyjecia i nie bedzie antybiotyku, bo to nie bakteria ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4659 |
Wtajemniczenie
|
Domi najbardziej to mi się podoba borderlands i minecraft. Pobiegałabym w warframe ale 3 konsoli nie kupuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4660 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I zazdroszczę tych 15h snu synka. Moja panna wczoraj nawet do 12h nie dobila....cyborg nie dziecko. Oldzia trzymam mocno kciuki za Was, żeby ta temperatura już nie rosła więcej. Edytowane przez Oluch_ Czas edycji: 2014-12-13 o 21:14 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4661 |
Zakorzenienie
|
O matulu nawet dzis nie mialam was czasu poczytac a to to a to tamto caly dzien na pradzie. Pierniki poczekoladowane kapusta i grzyby ugotowane jutro farsz zmieszac i pierogi i uszka musza pasc, chata na pietrze ogarnieta na dole stwierdzilam ze sie nie oplaci bo i tak jezdze wozkiem jutro pierogowanie to syf bedzie odnowa.
Ja dzis dostalam nosidelko wyglada fajnie ale pasazera jeszcze nie wkladalam bo kurier przyjechal przed 8 wieczorem dopiero a my zbieralismy sie do kapania juz. Teraz trzeba poczekac az mlody bedzie siedzial ![]() ![]() Ide Was ponadrabiac |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4662 |
Wtajemniczenie
|
Agnes ja nie mogłam się powstrzymać i na chwilę założyłam co mi przypomniało że zapomniałam zdjęć wstawić...
---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Oldzia trzymam kciuki ![]() Domi mó tż mówi, że chętnie Cię zastąpi przy Wiedźminie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4663 |
Zakorzenienie
|
![]()
Celebrinfea tez jutro sie przymierzymy na chwile tylko musze je wyregulowac pod siebie a dzis juz nie bylo czasu
|
![]() ![]() |
![]() |
#4664 | |||
Zadomowienie
|
malwiska, fajosko, wszyscy będą zadowoleni
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() rybka serio? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() jakie macie nosidło? ![]() witam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4665 |
Wtajemniczenie
|
No Eydrith widzę, że zasnełaś. U nas nieźle pobudka 22:00 3:00 6:00
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4666 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry, my już od godziny buszujemy tak ta nasza panna sobie ostatnio lubi wstawać
![]() ![]() Kawa w ruch, stawiam wszystkim pyszna latte z pianką o smaku waniliowym ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oldzia zdrówka i trzymajcie się dzielnie ![]() No i musze się pożalić ze jestem już po otwarciu paczki wymiankowej ale nie specjalnie, "mikolaj" chyba potraktował sprawę niepoważnie. Dostałam paczkę i chciałam z niej wyjąć prezent (umowa była ze ma być w środku ładnie zapakowany) i ułożyć już zeby czekał na wigilię jakie było moje zaskoczenie gdy znalazłam fakturę i nieopakowany prezent, nie mniej dziękuję za niego bo fajowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4667 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gratuluje nocki ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4668 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4669 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() dzięki ![]() ![]() i gratki za nockę, chociaż i tak sporo pobudek ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4670 |
Wtajemniczenie
|
Robaczek wysyłam pw jak powinien wyglądać Twój prezent daj znać czy to to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4671 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry
![]() Eydrith super, ze z niekapka cora pije, widac jej podeszlo  no i jestes jak terminator ![]() Celebrinfea tez chetnie zobacze to Twoje nosidlo  Agnes pochwal sie tez ![]() Mam nadzieje ze moja paczka sie nie zgubi/podmieni nigdzie, mam tylko potwierdzenie, bo Tz wysylal jak bylismy u lekarza  Malwiska super, ze nocka udana  Humor mi dopisuje bo goraczki nie ma ![]() ![]() ![]() ![]() Mala spala dzis ze mna bo musialabym co chwile wstawac i smoka jej dawac, bo lezymy z 2 miesiecznym chlopczykiem, ktory ma zapalenie drog moczowych ![]() ![]() Latte waniliowe jak to dobrze brzmi, snakuje pewnie swietnie, ja sie musze nacieszyc rozpuszczalna z mlekiem w proszku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4672 |
Rozeznanie
|
Dla nie wyspanych stawiam mocna kawe
![]() Cisnienie u nas niskie pada deszcz i mimo pobudek o 3 i 6 nie wyspalam sie :-( Igorowi sie poprawia odrobine. Zachecic takiego maluszka do inchalacji to porazka o ile rano jest rozbawiony i chce to o 18 jest masakra musimy mu troche na sile to robic:-( chyba mi przepadnie czwartkowe szczepienie. spokojnej niedzieli dziewczyny Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4673 |
Zakorzenienie
|
Eydrith gratuluje postepow z kubeczkiem. co do prac kuchennych to pierogi i uszka muse zrobic i zamrozic bo nie dalabym rady czasowo zeby byly na swiezo zrobione.
Nosidelko zamowilam amazonas ergonomiczne. Robaczek moze cos sprzedawca pokrecil i np nie zapakowal to czesto sie zdarza. |
![]() ![]() |
![]() |
#4674 | |||
Wtajemniczenie
|
Rybka my tak 3-4 razy dziennie smarujemy się kremem oilatum do tego do kąpieli też oilatum , wszystko piorę w płynie biały jeleń i bez płynu do płukania . Nie jemy cytrusów u małej bo starsza dostała AZS dopiero w wieku 4-5 lat . Najgorzej jest jak się przegrzeje to ma od razu w zgięciach rąk i pod kolanami wtedy tylko maść Elocom i po tym schodzi a tak to jeszcze starsza do mycia ma mydełko oilan i też się smaruje balsamem po prysznicu bo kąpać jej się nie wolno
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Moja mała śpi jakieś 11-13 godzin na dobę zależy od dnia , wczoraj cykała w dzień po 30-40 minutowe drzemki , a dzień wcześniej spała po 2 godziny ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Wszystkim chorowitkom zdrówka ![]() ![]() Btw DZIEŃ DOBRY ![]() U nas ok nocka różnie poza zabawą małej od 4 prawie do 6 ![]() ![]() We wtorek mamy szczepienie a w środę kontrolę u nefrologa z nerkami i wynikami moczu z 3 miesięcy , mam nadzieję, że już tam nie będziemy musiały chodzić . Jak czytam to Wy już macie prawie połowę albo wszystkie szczepienia za sobą a my dopiero trzecie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Spokojnej niedzieli ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4675 |
Zakorzenienie
|
Wsadzilam dziecie w nosidlo ale zacieszal podobalo mu sie wydaje sie wygodne ja wagi tez nie odczulam ciekawe jak bedzie podczas spacerow. Teraz tylko czekac az maly sam zacznie siedziec
![]() Joanna fajny wisiorek Co do prezentow to ja praktyczna jestem i wybieramy sobie sami z tztem wychodze z zalozenia ze wazniejsze zeby prezent sie podobal niz ten moment niespodzianki. Niespodziankowe sa od innych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4676 |
Zakorzenienie
|
witajcie, zaczne od tyłu
agnes fajnie że nosidło się podoba joanna mój ogłądał podobne, ale my bylismy u nas w stargardzie i ja wybrałam inne choć gdyby mi kupił takie co wysłałaś to też by była bardzo zadowolona, co do snu to moja spi mniej wiecej 14-15h Iris dobvrze że już u was coraz lepiej - moja wieczorem to w ogóle nie chce współpracować nawet na rękach szybko jej się nudzi więc mogę sobie tylko wyobrazić co by się działo gdybyśmy chcieli jej zrobic inhalacje ![]() Oldzia super że się poprawia |
![]() ![]() |
![]() |
#4677 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Też moją noszę w nosidełku ![]() ![]() ![]() ![]() Oczywiście kupione używane za 100 zł ![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
![]() ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4678 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak malutka znosi podróż samolotem? Już wcześniej miałam zapytać, jak wróciliście z Brazylii, ale wyleciało mi z głowy ![]() Cytat:
![]() Oldzia Jak pisałaś że małej temperatura nie schodzi po lekach to przypomniała mi się trzydniówka u Andrzeja! Więc może faktycznie to to!? Eydrith ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie w najbliższej rodzinie jest taki zwyczaj że składamy się w kilka osób na prezent dla jednej osoby/pary wtedy można kupić coś "większego", zamiast kilku drobiazgów. Muszę się pochwalić, wczoraj zauważyłam pierwszego ząbka ![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80252008/ Dopasowują się pod samą szyję i nie przemakają chociaż nie ma ceraty. Poza tym zaczęłam wprowadzać Witkowi mleko z laktozą (bebiko) i wygląda na to że daje radę ![]() ![]() Edytowane przez Caramel 85 Czas edycji: 2014-12-14 o 16:22 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4679 | |||||
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedzi na moje pytanie dotyczące długości snu Maluszków
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Oldzia życzę szybkiego powrotu do domu (bo to przecież święta trzeba szykować ![]() Iris a u Was obyscie niedługo mogli już zakończyć meczace inhalacje ![]() Cytat:
Co do lotu z Małą też się trochę cykam ale lubię takie małe wyzwania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pora ruszać w drogę. Do usłyszenia z pl ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4680 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.