|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V
o, widzę że Twój też 'się poddaje'
jakaś zbiorowa kapitulacja
|
|
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie troche sie martwie, mam twardy brzuch od jakiegos czasu dzisiaj, i czuje co jakis czas, jakby kopniecie, czy pekajacy balonik w okolicy, no wlasnie.... hm.... mysle ze dziecko az tam nie dosiega. na samym dole gdzie jest szyjka macicy tak mi sie zdaje jak patrze po zdieciach w google. Kurcze nie wiem, co o tym myslec...... Bo nic nie odczuwam na codzien takiego co by mnie niepokoilo, przez cala ciaze.
|
|
|
|
#903 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() z tymi okularami to faktycznie nieźle wyszło, ale ostatecznie możesz kupić jedne okulary i tylko szkła po porodzie wymienić co i tak nie będzie małym wydatkiem ![]() a ja czytam sobie Dzieci z Bullerbyn ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
na wysokości gdzie się zaczyna gumka od majtek twardnieje mi brzuch, a zaraz później jest puknięcie albo właśnie taki pękający balonik. Jeżeli nie czujesz bólu ani dyskomfortu to raczej nie masz się czym martwić
|
||||
|
|
|
#904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze juz przechodzi.... Oj, bedzie bolec bedzie hi hi i to nie troche ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
ale dzis wlasnie odczuwam podobnie ale 3cm nizej, gdzies w srodku i nie rozumiem co to moze byc ![]()
|
||
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
o, myślałam że dzisiaj 12 jest... w takim razie mam dwie czekoladki do pożarcia z kalendarza adwentowego
|
|
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
Nouvelle uwielbialam czytać dzieci z bullerbyn
Crystal ja tez mojego synka czuje nisko. Na chwile obecną przekrecil sie i kopie mnie po bokach
|
#907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a później cała Jeżycjada Musierowicz.
|
|
|
|
|
#908 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
w poprzednim wątku ktoś dawał przepis na rogaliki, a mam ochotę je jutro zrobić, mogłabym prosić?? bo już chyba tam nie znajdę ![]() z góry bardzo dziękuję! ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
![]() a Dzieci z Bullerbyn mam w domu, będzie dla małej w przyszłości
|
|
|
#909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Rozkurczowo na mięśnie na pewno podziała ciepła, ale nie gorąca, kąpiel. Głaskanie i masowanie brzucha dodatkowo pogorszy sprawę, gdyż wywoła dodatkowe ruchy dzieckai dodatkowe skurcze. Można się od tego na jakiś czas powstrzymać." Czesto to czytam, zeby nie masowac. kolezanki w ciazy tez mi kiedys o tym mowily, ze jak boli nie wolno sie glaskac i masowac bo wywoluje to dodatkowe skurcze. ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
![]() czytam o tym : skurcze Braxtona-Hicksa. Myslicie ze to moze byc przyczyna tego co odczuwam ? twardnieje mi brzuch co chwile tez.... i przestaje gdzies tak od dwoch godzin juz. Nawet kiedy leze Nie to ze panikuje, ale jestem ciekawa. Bo stracilam przez to ochote na usmiechanie sie do TZ. Widzi ze jakas sie taka zrobilam do d..... troche
Edytowane przez crystal25 Czas edycji: 2014-12-13 o 22:15 |
||
|
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina dziewczyny mają racje
|
#912 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama mi wyczarowala zakupy za 1 euro , sterylizator do butelek i za 4 euro smietniczek do pampersow. normalnie genialna jest
nie kupilabym sama, dalabym rade bez , bo to nie jest ze musze miec, ale jest to napewno cos bardziej wygodnego dla mnie |
|
|
|
#914 |
|
Zadomowienie
|
ooo ty to masz pomysły na sobotnią nockę
|
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#916 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Uwielbiam również tę książkę, wszystkie opisy w niej zawarte i w ogóle uwielbiałam przenosić się w wyobraźni do ich świata!!! Musierowicz też kochałam czytać, a potem jakoś wzięło mnie na Opowieści z Narnii.
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
Crystal mam taki śmietnik po starszym synku, był rewelacyjny tylko wkłady drogie. Tym razem bede uzywac jednorazowek i tez bedzie ok
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez Lubie bullerbynki i jezycjade
|
#919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale postawa prawidłowa ![]()
|
|
|
#920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() super!! !!TŻ przywiózł dziś do domu choinkę w doniczce i......jakąś godzinę temu skończyliśmy ją ubierać
|
|
#921 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale za to dzisiaj dzień rozpusty, prawdziwa sobotnia uczta, taką miałam zachciankę że jak wracaliśmy z miejsca naszych rozrywek (mieszkanie które remontujemy) cali w tynku i farbach to zajechaliśmy na dworzec na mega big burgera ostry czosnek a później przedłużałam swoje przyjemności kolejną porcją lodów
|
|
|
#924 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby to bylo nic takiego ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
![]() Ciesze sie, bo mialam w wyobrazni juz jak latam z kazdym pampersem do kuchni po kazdym przewijaniu ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
Raz na jakis czas trzeba
|
|||
|
|
|
#925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------
|
|
|
#926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bez choinki w tym roku ![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
ja za to czesto cos jadam z ketchupem ale uwielbiam go poprostu dodaje do wszystkiego prawie ![]() Jezdzi raz w tygodniu jesli ma sily, pracuje po 12 godzin a dojazdy do domu to godzina w jedna strone, ugotuje obiad i usypia jak to mi dzis napisala usnela robiad jakies dokumenty, z broda w kawie tyle pamieta,a miala jechac do ikei po choinke wlasnie..... ale jak moze to idzie ma moja liste co potrzebuje i wie ze jak zobaczy to moze brac
|
||
|
|
|
#927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy zołzy mają łatwiej. wygląda na to, że właśnie zostałam samotną matką i to nie tylko przez wzgląd na mój stan cywilny. jakieś 2h temu TŻ mi powiedział, że nie widzi sensu, by ten związek dalej ciągnąć. a ja nie wiem, czy jestem bardziej w szoku, czy już totalnie załamana, czy przestraszona, co teraz będzie... nie wiem. chyba wszystko po trochu. on znów przeniósł się do drugiego pokoju, przyniósł skądś kałdrę, poduchę, prześcieradła, więc to chyba na stałe. stwierdził, że mam się nie wyprowadzać, że on o wszystko zadba i więcej nie słuchałam. jak dla mnie to jakiś koszmar. ale jeśli to na poważnie to ja sobie tego nie wyobrażam. szczególnie tego mieszkania razem. jeśli to koniec to mam nadzieję do świąt przenieść się do ojca, bo tam stoi puste mieszkanie bezczynszowe. będzie ciężko, ale cóż. nie mogę z nim mieszkać w takiej sytuacji, po prostu nie dałabym rady psychicznie. no i ani poród rodzinny, ani roczny macierzyński wtedy w rachubę nie wchodzi. najwyżej półroczny i wrócę do pracy, miejmy nadzieję, że będę miała z kim dziecko zostawić. no i będę musiała się wtedy postarać o przeniesienie, bo nie wyobrażam sobie naszej współpracy w takiej sytuacji. aż mi słabo. chyba dopiero jutro to do mnie dotrze. Boże, czy ja byłam tak naiwna, że naprawdę wierzyłam, że ten związek przetrwa, czy co?? nawet nie wiem dokładnie co poszło nie tak... najchętniej bym się komuś wypłakała w rękaw, ale komu :/ Edytowane przez Michiru Czas edycji: 2014-12-13 o 23:38 |
|
|
|
|
#928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wyjasnic sobie wiele rzeczy. tez jestem zolza, i potrafie dac popalic mojemu TZ, ale jest wiele rzeczy ktore z nim wole wyjasniac, niz sie na niego denerwowac, i pokazywac swoje. Mowilas o tym ze nie wrocil na czas, jak prosilas. Moj TZ powiedzialby ze go kontroluje w ten sposob, a to nie jest mile. Zgodze sie, bo wyjedzie to przeciez nie zamknie sie w czterech scianach, ale chetnie sie odegram nic nie mowiac w inny weekend, tak ze poczuje, co czuje kobieta w takiej sytuacji, ze serce mu peknie to tyle. Bo o tym rozmawiac nie ma sensu, my swoje, a oni co innego.... ![]() Mysle ze jak porozmawiacie bedzie dobrze, Ja to jakbym uslyszala od TZ cos takiego, to spakowalabym sie w tym samym dniu, ale to ja taka z natury jestem poprostu, ze jesli komus nie zalezy to ja sie starac tez nie bede. I on mnie zna na tyle, ze wie, ze bym to zrobila. |
|
|
|
|
#929 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
wysłałam mmsa siostrze, to mi odpisała, że oszalałam w tej ciąży![]() a odnośnie czosnku, hehe, przedwczoraj wieczorem zjadłam ząbek profilaktycznie, bo coś mi zimno było i psikałam i poszłam spać, a tż obudził się w nocy i mówi do mnie: jadłaś kiełbasę??? proszę bardzo u nas taka mała choinka
|
|
#930 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
związanego z tym sie nie działo.A ja swoją Zosie jak kopie to czuje powyżej pepka ,tam ponoc ma nogi :-D Cytat:
Uciekam spac. Kolorowych snów:-* Ps. Wy też tak si pocicie? Ja ostatnio poce sie jak mokra włoszka. Wkurza mnie to
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.

jakaś zbiorowa kapitulacja

coś jak na okres, tak na dole...nie pomogła kąpiel, nie pomogło masowanie TŻta i w końcu przełamałam się i wzięłam nospę pierwszy raz

a później przedłużałam swoje przyjemności kolejną porcją lodów