|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 5
Olcia spokojnie mnie w 7(na początku) 2 razy zapytali czy urodziłam :P
|
#3302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze pewnie mnie wystrzeli na koniec ciąży ![]() No nic, nie ma co się zamartwiać. |
||
|
|
|
#3303 |
|
Wtajemniczenie
|
A nawet jak nie wystrzeli to nie znaczy że dzidzia się źle rozwija
Wielkość brzusia nie odzwierciedla wielkości bobaska. A czym mniejszy brzuszek tym mniej skóry do wciągnięcia po porodzie Ja tam nie muszę już rosnąć ani tyć Mała niech troszkę jeszcze przybierze i już
|
#3304 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co dostajesz na płucka?
|
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3307 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
Co ja zrobilam
![]() lezymy lezymy przed tv z godzine temu ponad i mowie do małża, że oczka przymkne na 10 minut bo cos mnie zmoglo oczywiscie budzi mnie przed chwila, ja nogi jakos u gory,bo mu moje nogi na kanapie przeszkadzaly,wiec je przestawil i mowi "Ryba idz spac do sypialni" a ja z gębą wyskoczylam że sam ma sobie isc do sypialni ze jak mu niewygodnie ,to moze isc na krzeslo wiecie ,czlowiek przebudzony, czlowiek zły ale mi wstyd bylam sie umyc i go przeprosic ale z tymi moimi nogami to przegial,ze tak je przestawial a przed zasnieciem dyskutowalismy nad koncepcja pokoju małego, bo tak sie moj mąż wkrecil i bedziemy na jednej scianie malowac pasy Zainspirowaly go te zdjecia: ![]() ![]() ![]() musimy tylko do fluggera po biala farbe podjechac bo szare sciany mamy, brakuje bialych pasow chce mężulek, to niech robi ![]() mi sie to bardzo podoba, ale jak pomysle sobie o rownym naklejaniu tasmy tzn on ma taki laserowy cos tam ,ze kresli mu linie,ale na pewno bedzie to u p i e r d l i w e ![]() No ładnie ciotkiiiiiiiii. Ja się wyspałam i do was przyszłam, a Wy spać ?
Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2014-12-14 o 00:14 |
|
|
|
#3309 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
skonczyl mi sie pakiet w tel wiec was nie moge na uczelni czytac,a szkodabym jakos czas wolny zabila jutro jeszcze mam jedno kolo,trzymajcie kciuki,bedzie lipa,i pisanie pracy,Boze daj sile ![]() martu_la fajnie ztym skypem,zawsze to chociaz tyle ![]() niczym jak u moich tesciow,tylko oni maja do nas mniej kilometrow ale jakos przyjechac nie moga,nie to nie logoasia i mamazuzi,ja tez mam podobne zdanie,faceci tez czasem musza odreagowac na imprezie hehe moze dlatego tak mysle,ze u nas glownie ja imprezuje,maz wychodzi czasem z kolegami z pracy,ja z kolezankami,mamy mala nie damy rady razem jak kiedys i jakos sobie nie wyobrazam zeby sie tak nad nim pastwic bo raz na czas popil czy cos,wystarczy ze sam to odchorujenie lubie tylko jak taki smierdzacy alkoholem mi sie do lozka pcha eh ale co zrobic,jak mu sie na czulosci zbiera wtedy raz wrocil taki napruty ze mi lazienke cala,ktora sprzatalam 2h,ale bylam zla,ale jak zobaczylam jak on to wszystko zaczal sprzatac ledwo trzymajac sie na nogach to juz mi sie tylko go zal zrobilo,wiec go przebralam i wykopalam do spaniad_a_r_i_a ciekawe jak ta niespodzianka,jeszcze nie doczytalam niestety,ale mam nadzieje ze mezowi sie podobala MaamaaZuzi kochana cierpliwosci,doczekasz sie Madzi ![]() a wiesz,ja sie nie znam,ale np mojej mamie mocz wyszedl dobry,a ob cos lekko zmienione czy podwyzszone,i tylko przez upro lekarza ktory zlecil dodatkowe badania okazalo sie ze to calkiem powazne choroby nerek wiec zrobic badanie nie zaszkodzi,tak mysleale mam nadzieje ze juz lepiej sie czujesz,a jak nie to naprawde,poszukaj kogos dla malej i do szpitala Cytat:
![]() ewek000 awww swietna ta koszula,tez taka chce ![]() dzis anwet do meza mowilam,kuzwa jestem jakas taka wredna ze mnie inne dzieci nie lubia i pytalam go jak glupek czy on mnie lubi kochana no cos Ty tam znow wymyslila,juz Ci dziekuje ![]() Cytat:
odowska no rozga pierwsza klasa hehe asiulka ojjc ale bylas nieodbra dla meza ![]() moge zrozumiec ze sie umawialiscie i bylas zla,a ta pindzie trzeba olac,ufasz mezowi przeciez Cytat:
i u Ciebie tez gratki za kolejny tydzienAga potwierdzam,nie wyglada ta szafa zle,fajnie ze sie z mezem dogadaliscie bo to jednak najwazniejsze ![]() wiesz hormony hormonami ale tesciowa ojjjjj nie wiem co bym mojej zrobila za takie akcje ![]() kurcze to jest takie stworzenie,ze juz powinno rozumiec ze ma sie nie wtracac ale dopowiadac zawsze musi eh ![]() pokoik Tymianka napewno bedzie sliczny,tez sie biore za pranie bo juz melble umyte,maz to zrobil dzis hehe Ilonka przykro mi ze sie nie udalo ![]() trzmam mocno kciuki,i wierze ze sie jednak uda jak najszybciej ![]() jutro was moze doczytam ide spac emdziku przesylam Ci duzooo pozytywnej energii kochana,nie doluj sie,juz blisko do konca,za niedlugo wszystkie bedziemy tulic dzieciaczki nasze ukochane ![]() dasz rade wytrzymac jeszcze bo jestes silna kobietka
|
|||
|
|
|
#3310 |
|
Wtajemniczenie
|
Monia to ja miałam 4 dawki więc masz pewnie inny...
EWEK Już niedługo organizm troszkę odpocznie. Ty jesteś na początku kolejki do porodu więc będziesz miała wszystko szybciej z głowy ![]() BUU ja też chociaż jestem mega zła na mojego pijanego to nie mam serca go dobijac i się nim opiekuje... Żałuję tylko troszkę że on jest w tym niewielkim procencie ludzi nieodczuwających kaca bo przynajmniej miałby jakąś nauczkę za zachlanie się. Ale nigdy nie zapomnę opowiedzieć mu ze szczegółami jak się musiałam nim zajmować żeby wiedział jaką kochająca żonę ma w domu i żeby tego kaca miał chociaż takiego małego - moralnego. Wczoraj poruszyłam pewien temat i z mojego stroniącego od seksu męża wylazł jakiś erotyczny demon. wystarczyło 10 minut rozmowy Czas spać... Ale jeszcze kanapkę wcisnę w brzuchu burczy, 10 kg na plusie a ja nocą jem... Dobranoc
|
#3311 |
|
Zakorzenienie
|
Wstałam na siqu i kurde jest mi mega duszno.mala szaleje i brzuch twardy.maz chrapie a ja walcze ze sobą by jakoś zasnąć.fakt ze mam zatyczki w uszach bo inaczej przy nim ostatnio nie zasne ale to jeszcze musiałoby zatrzymać moje dolegliwości.czuje ze nogi puchna znowu jak głupie.wrr
|
#3312 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała mi na opuchnięte nogi w nocy pomagała miska z zimną wodą i ręcznik koło łóżka. Moczylam nogi, potem wycieralam szybko i chyc pod kołdrę. A wczoraj też było mi duszno i mąż robił chwilowy ostry przeciąg. Adula też kopie ostro a ja już po bułce z pasztetem i papryką konserwową
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pisz mi o tej porze o jedzeniu bo się na gyrosa rzuce zaraz.w zasadzke to jadłam o 19.... Wiec wypadałoby coś zjeść ale chyba sprobuje zasnąć i oszukać sama siebie
|
#3314 |
|
Wtajemniczenie
|
Ojej to dawno bardzo jadłaś... Zjedz coś delikatnie, wypij herbatkę i usniesz
|
#3315 |
|
Konto usunięte
|
Monia współczuję. Dobrze że mała ma już 2 kg
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3316 |
|
Zadomowienie
|
Duszona a zauważyłaś może po tych sterydach jakiś szczególny przyrost wagi? U siebie albo u dzidzi? Bo słyszałam ze dzieci szybko przybierają po sterydach ale tu w szpitalu położne mówią że nie
![]() Ja już nie śpię od 3, mam nadzieję że to nadrobie potem bo w końcu co innego tu można robić ![]() Mlebi |
|
|
|
#3317 |
|
Zadomowienie
|
monnnia80 przytulam mocno i trzymam kciuki! O przyroście wagi po sterydach słyszałam - moja znajoma niedawno urodziła sporego chłopca, wcześniej też koło 30 tygodnia była na podtrzymaniu w szpitalu (ze sterydami itp.). Choć w sumie ciężko po jednym przypadku wyrokować.
Wczoraj spędziłam samotny wieczór, jakoś nie mogłam się skupić na niczym i mnie ciągnęło do tematyki dziecięcej, więc obejrzałam brytyjską serię "Bringing up Baby" (jest na youtube). Sześć rodzin wychowuje swoje dzieci od urodzenia dokładnie według teorii, które królowały w latach 50', 60' i 70'. Mnie te metody nie zaszokowały, bo znałam je, nawet dwie z proponowanych książek czytałam, ale fajnie było obejrzeć jak są wprowadzane w praktyce, no i dobrze mi robi oglądanie ulewających i pierdzących dzieciaków - mniejszy szok będzie jak mojemu aniołkowi się zdarzy Także polecam...
|
|
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
Monnia biedna
widzisz dają sterydy małej i w razie co będzie gotowa na przyjście Trzymam kciuki, aby ciśnienie się unormowało Aga padłam z Ciebie Ale ja też jak jestem wyrwana ze snu to zła jak osa jestem Buu kciuki za koło Pisałyście o burczeniu w brzuchu.. wyobraźcie sobie, ze wczoraj jak wrócił Tż z pracy o 18, zjedliśmy obiad. Ja-kopiec ziemniaków i dwa kotlety z kurczaka, surówka. Zjadłam wszystko co miałam na talerzu, a za 15 min tak siedzimy i zaburczało mi w brzuchu Stwierdziłam, że to pewnie w brzuchu Szyma i szybko muszę coś zjeść
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
Ilonka ja tez szybko sie glodna robie....
zjem cos i za chwile...tratatatata znow bym cos jadla, nawet jak przed chwila byl obiad ![]() Pies w nocy miał sraczencję, więc mąż co chwilę z nim wychodził :/ Chrupki nasze wczoraj jadł z nami - pewnie przez to :/ Wiec dam mu pospać do w pół do 10 :P Bo dziś mamy dużo do zrobienia ![]() Ja wciągnęłam już mandarynkę, mały szaleje czyli zaczynamy nowy dzień![]() 69 do porodu ![]()
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
Aga chciałam jeszcze napisać, że te pasy na ścianie są meeeega
Dobry pomysł miał Twój mąż ![]() Olcia eee Ty tam wcale nie słuchaj takiego gadania Na pewno wszystko jest dobrze i pierwsze słyszę, aby wielkość brzucha była miarą dziecka ![]() A kij im wszystko w oko
|
|
#3321 | |||
|
Zakorzenienie
|
emdzik tak jak dziewczyny pisaly,na poczatku sie probuje czy dzidziusiowi nic nie jest,i cos tam mozna skubnac,nie musi byc tak ze sobie wszystkie odmawiasz na wszelki wypadk
mi polozna mowila ze spokojnie,tylko zeby nie przesadzic na poczatek jak jeszcze sie nie jest pewnym czy cos szkodzi haha ja tez mialam filozofie na poczatku studiow,i zulam sie mniej wiecej tak jak Ty Cytat:
Agata no rady napewno zyciowe,tez nie wiem czy z wszystkimi sie zgadzam,w sumie to taka oczywista oczywistosc ![]() a polozne-one tylko mowia o wspolpracy,ale czasami jak jest do monnnia80 ojej trzymam kciuki zeby to cisnie sie jakos ustabilizowalo,dobrze ze dzidzia sterydy dostanie,nie wiem czy jest jakis wzrost wai po tym Cytat:
![]() ja mialam jakies erotyczne sny dzis a potem mnie obudzil namietny skurcz lydek,brrr Cytat:
Ilonka dziekuje,albo nie dziekuje,mam juz piekna pomoc naukowa-ale nie moge zszywacza znalezc ale u nas sie pogoda zrobila,deszczowo kurcze,niby cieplo ale nie lubie deszczu buuu dzien dobry w ogole aha Aga mi sie takie pasy bardzo podobaja,no to pokoj Tymka juz bym chciala zobaczyc w calej okazalosci ![]() ja sie nie bede raczej miala czym chwalic |
|||
|
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
No patrz jaki psina ma wrażliwy żołądek
![]() A ja zjadłam na śniadanie bułę z nutellą, a resztę wyjadam łyżką, Tż nie ma to sobie pozwalam
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
Olcia ja niestety tez slysze takie teksty,ze za maly brzuch ma,no wkurza mnie juz to starsznie
![]() mala mnie tak kopie strsznie,chyba za malo miejsca ma,kurcze wizyty sie juz nie moge doczekac,a to dopiero w piatek |
|
|
|
#3324 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga identyko jak moja babcia
Ja wczoraj też się spięłam z Tż, zapomniałam posolić ziemniaki. Zdarza mi się to czasem ale wiedzie 1-2 razy w roku, a co Tż powiedział że zawsze zapominam posolić ziemniaki i już na niego naskoczyłam bo przesadza i nie dałam mu nic powiedzieć tak mi się przykro zrobiło, a Tż chciał powiedzieć że jak coś nie przyprawie to właśnie zawsze ziemniaki. Ale głodna byłam i zła i też przeprosiłam ![]() Fajne te pasy Ale Wy macie z tym psiakiem Waszym, ja to bym nic swojej nie dawałam gdyby zaraz srake miała. Teraz to i tak Tż z nią wychodzi cały czas. Złości się już ale co wyjścia nie ma za bardzo. Buu będzie dobrze Szkoda że nie możesz być z nami na uczelni Dobrze że piszesz że ogólny mocz gwarancji nie daje, na szczęście jest lepiej ale warto takie rzeczy wiedzieć Dzień dobry Ja zaraz na rynek z tatą jadę muszę jakieś staniki kupić bo mnie cisną moje i cycorki wypływają :P I prezent dla Tż od rodziców. Będą wszystkie prezenty z głowy A po niedzieli ogarniam dla małej wszystko na tip top. W kuchni miejsce zrobię w łazience ładnie wszystko poukładam I zapas podpasek muszę zrobić żeby M mi później nie kupił których nie lubię Maciejka pojechała na łupy Ma do mnie dzwonić jak będzie jakiś otulacz Chciała bym jeden chociaż jak się nie trafi to z allegro coś zamówię
|
#3325 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pasy jak wyjdą- to bedzie super ![]() eeeeeeeee ,tam nie bedziesz miala czym,co Ty mowisz...lozeczko z wkładem dzidziusiowym będzie najlepszym ,czym można się pochwalić ![]() Cytat:
Mniam nutellka, kupiłam sobie wczoraj ![]() ale nawet taki maniak slodkosci jak ja- nie umialby zjesc tego lyzka ;p;p Cytat:
![]() dzis w nocy to byl z nim z 6 razy,ale ja tylko z 2-3 slyszalam jak chodzili :P Dobre z babcia Ale super, z tym wiciem gniazdka ![]() Ja tez wlasnie musze jakas szuflade w kuchni zagospodarowac na rzeczy malego butelki, podgrzewacz ale nie wiem za bardzo ktora :/
|
|
|
#3326 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieńdoberek
![]() Ja jakoś się wyspałam, o dziwo Mała jakoś w nocy nie kopała... I co cichych dni ciąg dalszy! Tzn. On się niby odzywa czy chcę to czy tamto, ale ja z obrażoną miną tylko nie! Dzisiaj rano wchodzi do salonu i słuchajcie: dzień dobry! No, żesz kufa, to w pracy lepiej się witają! No nic, mam go gdzieś, niech zrozumie swój błąd i przeprosi, bo dla niego to sprawy nie ma! Idę się zbierać. Miłej niedzieli ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
U mojej koleżanki taka opcja się sprawdziła, bo jak dziecię urośnie to obsłuży się samo, w sensie kubeczek, talerzyk itp. Był to nie lada wyczyn, bo nie lubię mieć napchane w szafkach, ale czego się nie robi dla dziecka?! Poza tym nie jest tak źle
|
|
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
Wstalam
dzien dobry ![]() I zaraz lece Was nadrobic. P.s. ILONKA pamietaj o zdjeciach teraz jest jasno
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra ide budzić małża.
Pewnie powie "Rybcia ,jeszcze 5 sekund " Ale już bym chciala dzialac, nowy dzien - mamy jechac do Obi po dwie listwy, mam nadzieje, ze doszly
|
|
#3329 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieńdoberek.
Jestem na 106 str. z nadrabianiem, ale chyba dopiero w domu mi się uda. Zakupy udane, także dziewczyny, teraz my ruszamy z remontem pokoiku i kibelka ![]() No i kupiliśmy dla męża biurko, bo teraz będzie stało w sypialni i musi pasować do całości. Nastrój mam już nieco lepszy, ale madal mi smutno. A to chodzi o to, że przedwczoraj się dowiedziałam, że znajoma ( jest 2 tyg.niżej w ciąży, chyba wam o niej pisałam kiedyś) po urodzeniu, chce oddać dziecko Nie wiem czemu, strasznie mi z tym źle.Później wam napiszę więcej szczegółów. Miłego dzionka. |
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
mamazuzi ja na 100% pewna nie jestem,wiem tylko ze moja mama miala taka sytuacje
i wszystko przez to ze lekarz byl inny i jej nie podbil przez to zdolnosci do pracy w moczu jakies moze nieliczne bakterie jej wtedy wyszly ale to ob wlasnie zle wyszlo Ilonka ja tez chce zdjecia zobaczyc ![]() wczoraj troche porzadkowalam,i sie znow przerazilam ile mamy tych ciuszkow,wlasnie obawiam sie ze do jednej komody to sie nie zmiesci ![]() kurcze chcialam jakis regal do pokoju malej,ale jest problem bo musi byc w miare waski i sie chyba nic nie zmiesci :/ Asia mam nadzieje ze mu szybko przejdzie ![]() uciekam po malu,milego dnia ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- alunia ![]() o kurcze a sytuacja z kolezanka,nie wiem co poradzic,rozne ludzie maja argumenty w takich kwestiach,rozumiem ze jest Ci z tym zle moze ona zmieni jeszcze zdanie? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

poza tym będą sprawdzac tetno Oli co kilka godzin z czego się bardzo cieszę
co dostajesz na płucka?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i jakos sobie nie wyobrazam zeby sie tak nad nim pastwic bo raz na czas popil czy cos,wystarczy ze sam to odchoruje
lazienke cala,ktora sprzatalam 2h,ale bylam zla,ale jak zobaczylam jak on to wszystko zaczal sprzatac ledwo trzymajac sie na nogach to juz mi sie tylko go zal zrobilo,wiec go przebralam i wykopalam do spania

Także polecam...