|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V
Michiru kochana w sumie nie wiem co Ci napisać. Mam tylko nadzieję, że wszystko ułoży sie jak najlepiej dla Ciebie i dziecka
![]() W takiej sytuacji przeniosłabym sie do innego mieszkania, nie wytrzymalabym w takiej atmosferze
|
#932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lubie male choinki u mnie w domu zawsze wielka byla dwu metrowa i kolorowa hi hi a ja obiecalam sobie ze jak kupie do wlasnego to wlasnie taka w rozmiarach twojej, i ozdobie w maksymalnie dwa rozne kolory
|
|
|
|
|
#933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mocno Cię przytulam i przykro mi z tego powodu, jak się teraz czujesz
|
|
#934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie poce sie, ale czytalam w internecie, ze to normalne, i w ciazy potliwosc sie zwieksza ![]() Mi lekarz nic nie mowil jesli chodzi o ulozenie dziecka, ale wiem ze czesto kopie mnie w pecherz, albo nad pepkiem, bardzo rzadko po bokach tez mam nadzieje, ze to nic takiego Bo troche mnie to zmartwilo. Zwlaszcza ze TZ dotykal i mowi jaki twardy brzuch, kazal mi lezec i odpoczywac w lozku Panikuje, bo dobrze przechodze swoja ciaze ogolnie, zadnych specialnych boli w roznych miejscach, napinania, problemow z kregoslupem. Jedynie zgaga, i takie typowe objawy nie grozne. spij slodko dobranoc
|
|
|
|
|
#935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczna choinka
![]() Lesyeux Ja sie teraz praktycznie nie pocę, nawet skóra na twarzy z tlustej zrobiła sie sucha
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#938 |
|
Zadomowienie
|
a czytałyście już o świątecznych potrawach dla kobiet w ciąży?
https://mamotoja.pl/swiateczne-dania...2431,r3p1.html Ja nie dam rady zrezygnować ani z pierogów ani z makowca, już się nie mogę ich doczekać
|
#939 |
|
Zadomowienie
|
Michurumega zaskoczenie
![]() Naprawde uwierz mi wiem jak teraz sie czujesz I że wy jakos sie dogadacie. Ale to obydwie strony musza chciec, bo jedna osoba nic nie zdziała Porozmawiaj z partnerem albo lewo albo prawo.wiem że trudno w takiej sytuacji zaczac rozmowe ale ona Cie nie ominie. A Tż niech taki frywolny nie bedzie i niech Cie tu nie straszy,że sensu nie widzi itp. Byc razem. Jeżeli przez najbliższe dni nadal bedzie przystawał na swoim zdaniu spakowałabym sie i odeszła od osoby która mnie nie chce. Oczywiscie zapłakałabym sie jak bóbr ale starałabym sie dla dziecka byc twarda i nie poddac sie.mam nadziejw, że masz wsparcie w swojej rodzinie bo to też bardzo ważneJednak wierze że Tż emocje,stres popchneły do takich decyzji
|
|
#940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a sledzie jakis czas jadlam w 1 trymestrze bo mi sie tak ich chcialo bardzo WG google to kobietom w ciazy nie wolno nic |
|
|
|
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2014-12-14 o 00:09 |
|
|
|
|
#942 |
|
Zadomowienie
|
EdithS- tobie też gratuluje zakupu auta. Rzeczywiscie wielka ulga. Jechałam dzis naszym ale jutro obejrze w świetle dziennym.
Lasyeux- ja tez raczej bardziej wysuszona jestem. Praktycznie sie nie poce. Michru- wierze, że jeszcze sie wszystko ułoży. Trzymaj się kochana!
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie znów wichury za oknem, nie zasne w takim hałasie
|
#944 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a swoją drogą, to od wczoraj włączył mi się taki apetyt, że konia z kopytami mogłabym zjeść i wciąż mam wrażenie, że jestem głodna. Wcześniej tak nie miałam
|
|
#945 |
|
Zakorzenienie
|
crystal, ewka5891, EdithS, lesyeux, mordka -
nie wiem jak to będzie i jak to się wyjaśni. sęk w tym, że wygląda na to, że nawet nie chodzi o wczorajszą sytuację ani o to, że się o to wściekłam. tym bardziej, że mój (były ) TŻ wie, że nie mam zapędów do kontrolowania go, ale nie lubię jak ktoś mnie ignoruje i w bambuko robi. szczególnie teraz, kiedy ciężko mi zapanować nad emocjami. zachowuje się tak, jakby go związek przerósł. jakby nie tak to sobie wszystko wyobrażał. zresztą zobaczymy jutro, pojutrze, potem. ja odniosłam wrażenie, że dobrze to sobie przemyślał, a nie ze palnął głupotę i po prostu może to nie jest to czego by chciał. niestety jestem na tyle dumna, że jeśli naprawdę chce się rozstać to błagać ani przekonywać go nie będę. ale naprawdę... tak mi słabo, że nie wiem jak tą noc przeżyję. a łzy mi stają w oczach, jak tylko sobie uświadamiam, że to może być naprawdę koniec. i jakby nie późna pora i nie to, że nie mam na tyle dobrych stosunków z ojcem, żeby mu się ot tak na głowę teraz zwalić, a matka z ojczymem mają za małe mieszkanie i tam to już w ogóle nie pójdę to pewnie i bym się dziś spakowała i wyniosła. ale nie bardzo mam gdzie na już. a też nie mogę sobie pozwolić na wynajęcie czegoś teraz, jak mam wypłatę niecałe 700, no bo jak...
Edytowane przez Michiru Czas edycji: 2014-12-14 o 00:21 |
|
|
|
#946 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam taki przypadek w rodzinie- tyle złego co już sobie powiedzieli to już dawno powinno doprowadzić do rozwodu. A jednak trwają przy sobie, raz jest lepiej, raz gorzej, ale ważne jest dla nich by wspólnie wychować córkę i dlatego się nie poddają. (ale też nie zachęcam do trwania w destrukcyjnych związkach, bo to nic dobrego) To smutne jak łatwo teraz ludzie rezygnują ze związku. Jak łatwo jest zakończyć zamiast postarać się poprawić sytuację. Oby sprawa zakończyła się pomyślnie- tak by było Ci komfortowo. |
|
|
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
Michiru kochana ja też wierze ze jeszcze się u was poprawi. Siadzcie porozmawiajcie na spokojnie. Przecież dziecko w drodze... No ja tak można Tupnac noga jak małe dziecko i koniec? Jeśli faktycznie dojdziecie do takiego rozwiązania to widocznie tak być musi.
Ja osobiście nie jestem za ratowaniem związku dla dziecka. Owszem mama i tata muszą być ale nie na zasadzie ze na sile. Dzisiaj tak dużo rodzin żyje osobno ale jak się dobrze zaplanuje dziecko nie odczuje tak mocno jak w przypadku walki o dziecko itp. Nie denerwuj się spokojnie porozmawiacie.. Ile jesteście ze sobą? Tez w życiu parę razy z TŻ sobie powiedzieliśmy niemiłe słowa ja chyba nawet gorsze w emocjach ale żyć bez siebie nie umiemy i wierzę że u was będzie podobnie bo związek to raz pod wozem raz na wozie
|
#948 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Masz całkowicie racje -podpisuje sie Pod Twoja wypowiedzią ! |
|
|
|
|
#949 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kochana sama nigdy nie będzisz, masz dzidziusia i myśl teraz tylko o nim, a facet jak nie ten to następny, pewnie poczuł presje tej całej sytuacji, na spokojnie prezdczekaj a jeszcze będzie przepraszać ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
#950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
jak juz będę miała swój domek, to choinka będzie stała od 1 grudnia. I inne dekoracje, świąteczne piosenki tez wprowadze od 1go uwielbiam taka atmosferę.
|
||
|
|
|
#951 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko wszystkie jakie znalazłam mają strasznie drogie te wkłady znalazł ktoś może taki na zwykłe worki??Cytat:
![]() ![]() a w przyszłym roku będziemy już mogły z naszymi maluchami cieszyć się świętami! Michiru- trzymam za Ciebie kciuki! obojętnie jak będzie, dasz radę! będziesz teraz mamą, a one są w stanie przetrwać wszystko! ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- dziewczyny ma może któraś zapisany ten przepis na rogaliki? bardzo proszę
|
|
|
#952 |
|
Rozeznanie
|
Ja juz po śniadanku - omlet z białym serem na słodki polany syropem klonowym - pyyyycha
|
|
|
|
#953 | |
|
Zadomowienie
|
witam sie przy waniliowej kawie
Tż pali w domu bo zmarzliśmy. A na dworze ponuro pada,pada,pada.... niedziela w domu sie zapowiada. A na obiad bigos lub gołąbki do wybory, omomom ![]() Cytat:
Standardowo to surowe mieso, sery plesniowe ![]() Mówiła też że podczas KP żeby w małych ilosciach wcinac razowy chlebbo dzieci beda miały problemy z jelitami, i żeby zrezygnowac z margaryn typu delma, rama i smarowac masłem kanapkinw ciąży i podczas KP ![]() A i żeby sie nie objadac, bo w ciąży nasz ukł trawienny pracuje jakby sie popsuł dlatego, Nam dużo kg zostaje.a na świeta tym bardziej bojest wiele cieżkostrawnych potraw i to co zjemy w wiekszosci zostanie z Nami ![]() Michurujak dzisiaj samopoczucie i sytuacja
|
|
|
#954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#955 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i należy nam to wybaczyć. Ale skrycie liczę na to że się pogodzicie, że to wszystko przez to napięcie, że lada moment pojawi się dzieciątko i on się boi bo przecież to zmienia nasze całe życie, już nie jesteśmy tacy frywolni, jest ta odpowiedzialność, oby się chłopina opamiętał, bo baaaaaardzo dużo straci
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu dzisiaj nas tak mało?
ja się właśnie zbieram z siostrzencem do galerii, bo musze mu marynarkę kupić. Jak mnie to dziecko wpienia od rana.... marudzi, że nie chce, że po co... ze jak on pojedzie, to chce w nagrodę zabawkę |
|
|
|
#957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a cóż to za bajka? ja taka nie w temacie, ale już niebawem pewnie narobię, bo zattrzymałam się na muminkach i pszczółce
|
|
|
#958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wpisz w googlach spongebob to na pewno skojarzysz tę postać ja też bez tzta, ale u mnie to norma. Juz nauczyłam się spędzać czas bez niego porobilabym później jakieś origami na święta, widziałam tutoriale w necie ślicznych gwiazd. ale boję się, że jak mi nie wyjdzie, to będę ryczec
|
|
|
|
|
#959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o o poszukałam i znalazłam, takie podobne coś: http://my-sky-way.blogspot.com/2013/...nysznurka.html tylko to jakoś przydko przyozdobione
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() My za chwile wybieramy sie po naszą choinkę, mam nadzieje, że jeszcze bedzie w czym wybierać ![]() Miłej niedzieli dla wszystkich
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

wysłałam mmsa siostrze, to mi odpisała, że oszalałam w tej ciąży
u mnie w domu zawsze wielka byla dwu metrowa i kolorowa hi hi a ja obiecalam sobie ze jak kupie do wlasnego to wlasnie taka w rozmiarach twojej, i ozdobie w maksymalnie dwa rozne kolory

kochana sama nigdy nie będzisz, masz dzidziusia i myśl teraz tylko o nim, a facet jak nie ten to następny, pewnie poczuł presje tej całej sytuacji, na spokojnie prezdczekaj a jeszcze będzie przepraszać 
pada,pada,pada.... niedziela w domu sie zapowiada.