|
|
#2491 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
Cytat:
|
|
|
|
|
#2492 |
|
Zadomowienie
|
Wiadomo, co lekarz to inna opinia. Ja leczę tarczyce już od 8 lat, przeszłam tez dwa razy terapie radiojodem.... I przy tak 2,8 nie mogłam zajść w ciąże. Zbiłam do 1 i udało się w pierwszym cyklu
może to przypadek, nie wiem... Nie mogę myślec, bo jestem głodna
|
#2493 |
|
Wtajemniczenie
|
witam sie po paru dniach...
własnie nadrabiam wątek... wizyta 6.12 udana, 19.12 ide tylko po zwolnienie i z wynikami... ogolnie ostatnie 2 dni średnio sie czuje, ale to chyba przez swiateczne porzadki bo mocno się napracowałam :P teraz weekend w pracy (w sumie 3 dni) wiec dopiero w poniedziałek wypoczne ... potem praca do soboty i juz wooooooooolne nie moge sie doczekac, jednak po 11h w pracy ciężko, zwlaszcza wiecej niz 1 dzien zaraz doczytam co u Was... mam nadzieje ze wszystko super
|
|
|
|
#2494 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2495 |
|
Konto usunięte
|
Ja przed ciążą nie badałam a po wyszło mi 2,3 i gin mówiła mi, że norma w pierwszym trymestrze jest do 2,5.
Pozniej przeczytałam w internecie, że jak się ma powyżej 1,2 to mogą być problemy z zajściem a nam się udało w pierwszym cyklu więc kazdy przypadek jest inny. Dziewczyny, ubrałyście już choinkę? Ja cały czas myślę o tym, żeby kupić na dniach i ubrać bo marzy mi się, żeby już stała w domu ![]() Dzisiaj znowu mnie nudzi, już czasami chciałabym gdybym miała pewność, że mi przejdzie.
|
|
|
|
#2497 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Na razie biorę prenalen tylkoCytat:
|
|||
|
|
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że niewiele podwyższone (w sensie w normie, ale podwyższone wobec tego, co zalecane w ciąży i staraniach), jeśli nic innego nie dolega jest ok, z tego co czytałam troszkę wyższe TSH może wynikać np jedynie z tego, że ma się tarczycę mniejszych rozmiarów .. w takim przypadku zbijanie jest moim zdaniem na wyrost. Zresztą, tak samo z prolaktyną, jednym już poziom powyżej 15 utrudnia zajście a inne normalnie owulują przy wyniku ponad 30 (pamiętam kiedyś moje wyniki badań - i prolaktyna i progesteron bardzo wysokie). Tak czy siak, na pewno to nie ginekolog powinien decydować o tym, kiedy zbijać TSH, ale powinni mieć to na uwadze i w przypadku podejrzanych wyników po prostu kierować do endokrynologa.
|
|
#2499 |
|
Zadomowienie
|
A ja chyba znalazłam sposób na te moje mdłości... taka mi dziś pyszna ogórkowa wyszła i zjadłam i już pół godz minęło a mnie nie muli
---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- A choinkę ubieramy za tydzień w sobotę |
|
|
|
#2500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pisałam, że pierniki nie dotrwają, już ich prawie nie ma :P
|
|
#2501 |
|
Rozeznanie
|
U mnie choinka stoi od wczoraj
mały podchodzi podotyka bombki patrzy na światełka ale nie ciągnie za nic wiec ok
|
#2502 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wwwwwoooooooooooooooooooo owwwwwwwwwwwww !!!!| super... ! spoznione gratki ![]() Cytat:
ja ostatnio wymyśliłam arbuza, ale na szczęście mango dało rade ![]() Cytat:
Cytat:
miałam chustę z pentelki i była rewelacyjna... mnie bardzo przypasowała i młodą nosiłam do roku, potem wygodniej bylo w spacerówkę wrzucić Cytat:
u nas roznica 3,5 roku bedzie i tez wsio nowe, bo stare rzeczy pooddawałam po rodzinie/kolezankom wiec zaczynam od podstaw... łóżeczko juz mamy super cena za 80 zeta pani do domu przywiozła, materac nowy zafoliowany+przewijak i przescieradla wiec stoi w kartonie w komórce i czeka do czerwca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2503 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas choinkę kupujemy dziś, a ubierzemy w nd jak wrócę z pracy
wtedy tez przystroimy mieszkanie, żeby już bardziej świątecznie było
|
|
|
|
#2504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja lekarka to ginekolog-endokrynolog, wiec zakładam, ze wie co robi ale moja kumpela chodziła w ciąży gdzieś indziej i tez na okres ciąży dostała zwiekszona dawkę euthyroxu, wiec chyba cis w tym jest....Cholera, gardło mnie napierdzieeeeeeelaaaa ![]() raaaatuuunkuuuuu dokładnie miesiąc temu miałam anginę
I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie... Edytowane przez Strobiluska Czas edycji: 2014-12-13 o 07:26 |
|
|
|
|
#2505 |
|
Rozeznanie
|
Tak, i mam nadzieję, że dostałam swoje wyniki i nie pomylili próbek :-/ (nawiązując do postów wyżej). Robiłam w lubelskim luxmedzie i niby mają certyfikaty itp. więc liczę, że jednak sprzęt i personel o.k.
Co do choinki to my ubierzemy zapewne dzień przed wigilią a to ze względu na nasze koty, które uwielbiają wspinać się po choince. A, i nie ma mowy o szklanych ozdobach |
|
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
Moja bezsenność mnie dobija, codzień 6 ja sie budze i koniec spania wr...
My dzis jedziemy kupic choinke , pewnie bedzie mnie kusilo ubrać i ubierzemy
|
|
#2507 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry, poszłam spać wczoraj o 20 a od 2 w nocy co chwila budziłam się i zasypiałam :/
Na dodatek od wczoraj szukam teczki z wszystkimi wynikami bo przedwczoraj robiłam porządki i gdzieś ją położyłam w takie miejsce, że ni hu hu nie mogę sobie przypomnieć gdzie ![]() Jadę dzisiaj kupić choinkę, tż jak wróci wieczorem to mi ją wniesie na górę ale już nie mogę zwlekać z jej przystrojeniem
|
|
|
|
#2508 |
|
Zadomowienie
|
ależ z was ranne ptaszki, ja pospałam do 9:30, z pobudkami na karmienie, mały od 6 lata ale z tatusiem, teraz śpi
wypadałoby wziąć się za to sprzątanie a jutro może poślę TŻ po upatrzoną choinkę
|
#2509 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Witam się w 10 tygodniu Cytat:
w takim przypadku jak Twój stała kontrola musi być.Ja mam nadzieję, że moje TSH nie urosło jakoś mocno i nie będę musiała startować z tymi lekami.
|
|
#2510 |
|
Konto usunięte
|
Wróciłam już z zakupów
udało mi się kupić w Castoramie swierk za 24 złote teraz czekam az Tz wróci i mi go przyniesie z samochodu
|
|
|
|
#2511 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 7 tygodniu
Cytat:
I posprzątałam, więc padam z nóg
|
|
|
|
|
#2512 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie w domu znów jakby huragan przeszedł
Dziś ogórkowa już tak cudownie nie podziałała na moje mdłości więc nie wiem co jest. W sumie to te mdłości troszkę delikatniejsze są, ale doszły zawroty głowy i normalnie mam dość. Do tego stresuję się poniedziałkowym USG, bo po tamtych dwóch # boję się, że nie będzie serduszka. Wtedy niby zaczynałam od razu krwawić i to bardzo szybko - teraz już jest 8 tydzień, ale i tak się boję. Staram się myśleć pozytywnie... |
|
|
|
#2513 |
|
Rozeznanie
|
Witam, nie miałam czasu nic pisać bo rodzina przyjechała i ogarnialam wszystko.Niestety nie mogłam długo przebywać w kuchni z powodu mdłości ale tak jest codziennie. W tym tygodniu zapisze sie na wizytę do dr. Tutaj chyba jest tak samo jak w Anglii Że do 12 tygodnia nie robi sie nic tylko czeka.
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
|
|
|
#2514 |
|
Konto usunięte
|
A ja wczoraj miałam masakryczny dzień. Nie dość, że przerysowałam auto ( na szczęście nie mocno), to jeszcze gdzieś w domu zgubiłam teczkę z całą dokumentacją Maluszka. szukalismy z Tż wszędzie, po prostu wyparowała
![]() A jakby tego było mało to wieczorem zaczął mnie boleć brzuch, tak jakby jajniki na okres. Bolało mnie od 18, o 21 poszłam spać a jak się obudziłam o północy na siku to już było ok. |
|
|
|
#2515 |
|
Rozeznanie
|
a mnie wlasnie cholera od wczoraj boli jajnik.. myslalam ze w nocy przestanie ale nadal pobolewa;/ niby na ostatniej wizycie powiedzialam o tym i gin mnie wybadala i nic nie znalazla zlego.. ale to od czego to moze byc? wizyte mam w piatek wiec no ale masakra z tym jajnikiem lewym bo odczuwam go od wczoraj caly czas. wczesniej raz na jakis czas a tu o wr..
|
|
|
|
#2516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2517 |
|
Rozeznanie
|
Witam w 11 tygodniu
![]() Chwilę się nie odzywałam, ale już wracam ![]() U nas wszystko ok Mdłości i witanie z kibelkiem dalej mnie omijają ale ciii za to spać mogę dalej, czasami męczy mnie zgaga no i zaczęły się nocne zachcianki (np. ostatnio mąż musiał wstać i zrobić mi jajecznicę |
|
|
|
#2518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Dobrego masz Męża. ![]() Mnie na szczęście zachcianki jeszcze omijają. Mnie ostatnio zaczęły boleć mięśnie przy miednicy. Jak gwałtownie skręcę tłów, to widzę świeczki. Masakra.
|
|
#2519 |
|
Konto usunięte
|
Uff znalazłam teczkę z badaniami. Powiedziałam sobie, że nie mogła wyparować i zaczęłam jej szukac bardzo dokładnie, zaczynając od kuchni. I jak zajrzałam za szafki w kuchni to niby jej tam nie było ale jak zdjęłam dolną listwę to zobaczyłam jej róg. Całe szczęście, że się znalazła
|
|
|
|
#2520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie w domu wyparowała dawno temu książeczka ubezpieczeniowa. Do tej pory jej nie znalazłam.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:00.

może to przypadek, nie wiem... Nie mogę myślec, bo jestem głodna
gdybym miała pewność, że mi przejdzie.
do świąt się z niczym nie ogarniemy. Chciałabym okna ozdobić no ale to wypadałoby je umyć 

Gin w szoku, my w jeszcze większym... Słyszeliśmy 2 pięknie bijące serduszka ok 160 ud/min Maluch nr 1 ma 2.01cm; a Maluch nr 2 ma 1.75cm 

za to spać mogę dalej, czasami męczy mnie zgaga no i zaczęły się nocne zachcianki (np. ostatnio mąż musiał wstać i zrobić mi jajecznicę