Czy mogę być w ciąży? Prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. X - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-12, 23:00   #3331
Blacky98
Raczkowanie

Dot.: Spóźniona miesiączka

Cóż, najlepszą metodą na sprawdzenie, czy to ciąża, będzie wykonanie testu. Jeżeli jesteś w ciąży, na pewno wyjdzie to na teście. Ale spokojnie - okres spóźniony o 5 dni to nie tragedia. Mówi się, że może się spóźnić nawet do tygodnia i wszystko jest ok. Może spowodował to stres, zmiany w odżywianiu lub nagły spadek wagi? Najlepiej poczekaj jeszcze parę dni i ewentualnie zrób test.
Blacky98 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-13, 08:02   #3332
kaarrr
Przyczajenie

Dot.: okres w ciąży , czy to możliwe ?

ja tak samo chciałabym się pochwalic, pisałam w tym wątku jakieś 2 tyg temu i ciąża potwierdzona przez lekarza (aktualnie 5 tydzień ) ) czytając posty nastolatek, przyznaję rację dziewczynom piszącym, że szybciej kupić test, którego ceny zaczynają się już od 7 zl i to w rossmanie, niż czekać na odpowiedź tutaj.
Pozdrawiam

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
Najpierw spójrz na swoje głupkowate posty
nie, okres nie występuje w ciąży, na boga, na biologię do gimnazjum!

tu bym się kłociła :P są przypadki, że przez pierwsze 3 mies ten okres jednak jest, co prawda inny niz zwykle, jakieś plamienia tylko. ja miałam jakieś nieliczne brązowe plamki
kaarrr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-13, 10:29   #3333
Mya_93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaarrr Pokaż wiadomość
ja tak samo chciałabym się pochwalic, pisałam w tym wątku jakieś 2 tyg temu i ciąża potwierdzona przez lekarza (aktualnie 5 tydzień ) ) czytając posty nastolatek, przyznaję rację dziewczynom piszącym, że szybciej kupić test, którego ceny zaczynają się już od 7 zl i to w rossmanie, niż czekać na odpowiedź tutaj.
Pozdrawiam

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

tu bym się kłociła :P są przypadki, że przez pierwsze 3 mies ten okres jednak jest, co prawda inny niz zwykle, jakieś plamienia tylko. ja miałam jakieś nieliczne brązowe plamki
Okres w ciąży jest biologicznie niemożliwy, więc to co kobieta nazywa okresem jest zwykłym plamieniem, dlatego nie warto wprowadzać w błąd.
Mya_93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-13, 11:39   #3334
imbo2
Przyczajenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży? Prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. X

Przeklejam swojego posta z innego wątku, bo widzę że to tu powinnam jęczeć
"Cześć ja mam pytanie jakich milion i znam odp...czekaj na termin @ i rób test....ale niecierpliwość bierze górę. Sprawa wygląda tak, że mam cykle 26 dniowe, ostatnia miesiączka zaczęła się 22.11 i zakończyła 26. Potem pojawiło się coś dziwnego, bo jakby płodny śluz z lekkim plamieniem. Natomiast w weekend, poszaleliśmy z Lubym. Chcemy dziecko, więc moje pytanie i wyczekiwanie wiąże się z doszukiwaniem objawów....
Zatem jest tak....od 2.12 mam takie dziwne pobolewania z prawej strony podbrzusza...czasem jakby delikatne kłucie albo wibrowanie...czasem ciągnie aż do pachwiny..nie pojawił już się śluz płodny tylko taki zwykły mleczny. Straszliwie mnie wysypało....twarz, plecy, ramiona nie mogę na to patrzeć oraz mam straszne humory....ale za to żadnych bolących piersi...I błagalne pytanie....czy mogę być w ciąży??? Może ktoś miał podobnie. "

Bardzo bym chciała...i nawet miałam takie wewnętrzne przekonanie, że to jest to....tylko jakoś teraz zaczyna słabnąć....
imbo2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-13, 12:02   #3335
kobzz
Przyczajenie

21.11 uprawiałam seks z chłopakiem. Było to dwa dni po okresie, czyli dni niepłodne mam nadzieje. Użyliśmy prezerwatywy i chłopak zapewnia mnie że nie pękła do tego chłopak nie doszedł we mnie i daleko mu było do tego kiedy wychodził , ale jakiś tydzień po tym zaczęły mnie boleć piersi a nigdy nie bolały. Oprócz tego od ponad tygodnia mam gorączkę ok 37-37.6 i nie chce spaść Jutro najwcześniej powinnam dostać okres i w sumie mam takie obawy jak przed. Bardzo boli mnie brzuch i śluz też jest przedmiesiączkowy. Jednak temperatura nie spada i to mnie martwi. Czy mimo zabezpieczenia mogę być w ciąży i te przedmiesiączkowe objawy mogą o niej świadczyć?

Edytowane przez kobzz
Czas edycji: 2014-12-13 o 12:07
kobzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-13, 12:07   #3336
Floydka
little hungry lady

Cytat:
Napisane przez kobzz Pokaż wiadomość
21.11 uprawiałam seks z chłopakiem. Było to dwa dni po okresie, czyli dni niepłodne mam nadzieje. Użyliśmy prezerwatywy i chłopak zapewnia mnie że nie pękła, ale jakiś tydzień po tym zaczęły mnie boleć piersi a nigdy nie bolały. Oprócz tego od ponad tygodnia mam gorączkę ok 37-37.6 i nie chce spaść Jutro najwcześniej powinnam dostać okres i w sumie mam takie obawy jak przed. Bardzo boli mnie brzuch i śluz też jest przedmiesiączkowy. Jednak temperatura nie spada i to mnie martwi. Czy mimo zabezpieczenia mogę być w ciąży i te przedmiesiączkowe objawy mogą o niej świadczyć?
Nie jesteś w ciąży. O ile masz szczerego chłopaka.
Było zabezpieczenie - jak sama nazwa wskazuje - chroni to przed niechcianą ciążą, zatem skąd raptem takie podejrzenia u Ciebie? Po co uprawiasz seks? Żeby schizować miesiąc w miesiąc?
Ból piersi może wystąpić przed okresem nawet jeśli wcześniej go nie było.

Czekaj na okres. Nawet nie masz żadnego opóźnienia, więc przestań się denerwować na darmo.
Stary 2014-12-13, 12:17   #3337
kobzz
Przyczajenie

Niepokoi mnie ta gorączka po prostu. Utrzymuje się już tyle czasu i nie mam do tego żadnych objawów przeziębienia...
kobzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-13, 12:19   #3338
Floydka
little hungry lady

Cytat:
Napisane przez kobzz Pokaż wiadomość
Niepokoi mnie ta gorączka po prostu. Utrzymuje się już tyle czasu i nie mam do tego żadnych objawów przeziębienia...
Ciąża to nie choroba.
Gorączka nie występuje tylko przy przeziębieniu.
Stary 2014-12-13, 14:35   #3339
pffe
BAN stały

Cytat:
Pozdrawiam

To nie jest okres! i jak już jesteś matką i nadal pleciesz takie głupoty to nie mam słów.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-13, 17:56   #3340
dora001
Przyczajenie

Dni niepłodne.

Kobietki,
miesiączkuję regularnie. W każdym miesiącu, 15/16-stego pojawia się okres. Przedwczoraj uprawiałam seks bez zabezpieczenia (partner nie skończył we mnie). Czy wypadały wówczas dni niepłodne? Jakie prawdopodobieństwo ciąży?

Proszę o odpowiedzi i z góry dziękuję.
dora001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-13, 18:50   #3341
dora001
Przyczajenie

Miesiączkuję regularnie. W każdym miesiącu, 15/16-stego pojawia się okres. Przedwczoraj uprawiałam seks bez zabezpieczenia (partner nie skończył we mnie). Czy wypadały wówczas dni niepłodne? Jakie prawdopodobieństwo ciąży?

Stary 2014-12-13, 19:19   #3342
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dora001 Pokaż wiadomość
Miesiączkuję regularnie. W każdym miesiącu, 15/16-stego pojawia się okres. Przedwczoraj uprawiałam seks bez zabezpieczenia (partner nie skończył we mnie). Czy wypadały wówczas dni niepłodne? Jakie prawdopodobieństwo ciąży?

Nikt nie wie czy miałaś dni płodne bo nie obserwujesz swojego ciała, tego się nie wylicza w taki sposób jaki Ty sobie wymyśliłaś.
Tak, jest prawdopodobieństwo ciąży.
Stary 2014-12-13, 20:11   #3343
paula78
Zakorzenienie

Dot.: Dni niepłodne.

Kazdy stosunek moze zakonczyc sie ciąża, a tym bardziej nie zabezpieczony, w dniu spodziewanego okresu zrob test, jesli go nie dostaniesz.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-13, 21:23   #3344
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Kazdy stosunek moze zakonczyc sie ciąża, a tym bardziej nie zabezpieczony, w dniu spodziewanego okresu zrob test, jesli go nie dostaniesz.
Trochę nielogiczna rada. Skoro dziewczyna miesiączkuje regularnie, to za 2-3 dni powinna mieć okres. Jeśli okres nie przyjdzie, to test ciąży i tak nie wykryje .

Co do autorki, jeśli miesiączkujesz naprawdę regularnie i nie doszło do żadnego obsunięcia owulacji, to szansa jest niska.
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-13, 22:01   #3345
phideaux
Wtajemniczenie

Niewielka, ale jak będziesz nadal współżyć bez zabezpieczenia, w końcu wpadniesz.
Stary 2014-12-13, 22:19   #3346
dora001
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Adrianna_8 Pokaż wiadomość
Trochę nielogiczna rada. Skoro dziewczyna miesiączkuje regularnie, to za 2-3 dni powinna mieć okres. Jeśli okres nie przyjdzie, to test ciąży i tak nie wykryje .

Co do autorki, jeśli miesiączkujesz naprawdę regularnie i nie doszło do żadnego obsunięcia owulacji, to szansa jest niska.
Tak, miesiączkuję regularnie. Każdego miesiąca, dzień 15/16 (bo zazwyczaj dostaję miesiączki w nocy). Regularność ta utrzymuje się już około roku czasu.
W poniedziałek najprędzej powinnam dostać okres. Czuję się okropnie. PMS dokucza jak zawsze.
Szukam porady, z tego względu, że znajdą się tutaj osoby doświadczone i obyte w temacie. Dlatego dziękuję Ci, Adrianna_8.

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Napisane przez phideaux Pokaż wiadomość
Niewielka, ale jak będziesz nadal współżyć bez zabezpieczenia, w końcu wpadniesz.
Uwierz mi, że pierwszy i ostatni raz narażam się na taki stres (bynajmniej do momentu, gdy będę starać się już o dziecko). Dziękuję za odpowiedź.
Stary 2014-12-13, 23:15   #3347
mmmalami
Przyczajenie

Dot.: mozliwe abym byla w ciazy?

Witam serdecznie!
Okolo 20.11 wzielam ostatnia pigulke, krwawienie z odstawienia trwalo 24-27.11 od 28.11 regularnie wspolzyje bez zabezpieczenia. Dwa dni temu test wyszedl pozytywny ale nastepny niestety juz negatywny, moze to tylko blad. W kazdym razie na poczatku tygodnia mialam duzo bialego sluzu, nastepnie zaczal sie bol w podbrzuszu i jajnikach jak na okres, wczoraj ustapil trwal okolo 3dni. W piatek rano po 2 dniach bolu zauwazylam zlady krwi w sluzie ale to tylko jednorazowe bylo. Wczoraj znacznie powiekszyly mi sie sutki a dzisiaj bola i swedza. Dodam ze temp. -/+37 w pochwie i mam wrazenie jakby byla infekcja, ale to tylko wrazenie infekcja wykluczona ehhh, do tego wszystkiego w moczu zauwazylam biale COS dzisiaj. Podsumowujac czy moze to byc wczesna ciaza?

Edytowane przez mmmalami
Czas edycji: 2014-12-13 o 23:17
mmmalami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-14, 01:14   #3348
Adrianna_8
Zakorzenienie

Dot.: mozliwe abym byla w ciazy?

Cytat:
Napisane przez mmmalami Pokaż wiadomość
Witam serdecznie!
Okolo 20.11 wzielam ostatnia pigulke, krwawienie z odstawienia trwalo 24-27.11 od 28.11 regularnie wspolzyje bez zabezpieczenia. Dwa dni temu test wyszedl pozytywny ale nastepny niestety juz negatywny, moze to tylko blad. W kazdym razie na poczatku tygodnia mialam duzo bialego sluzu, nastepnie zaczal sie bol w podbrzuszu i jajnikach jak na okres, wczoraj ustapil trwal okolo 3dni. W piatek rano po 2 dniach bolu zauwazylam zlady krwi w sluzie ale to tylko jednorazowe bylo. Wczoraj znacznie powiekszyly mi sie sutki a dzisiaj bola i swedza. Dodam ze temp. -/+37 w pochwie i mam wrazenie jakby byla infekcja, ale to tylko wrazenie infekcja wykluczona ehhh, do tego wszystkiego w moczu zauwazylam biale COS dzisiaj. Podsumowujac czy moze to byc wczesna ciaza?
Najpierw powinnad poczekac, az Twoj organizm znow zacznie funkcjonowac naturalnie po odstawieniu pigulek. Oczywiscie w ciaze mozesz zajsc szybko, ale nie dopatruj sie objawow z kosmosu, gdyz "dochodzenie" organizmu do siebie moze trwac naprawde dlugo.
Wyglad sutkow, biale cos w moczu nie zwiastuje tylko i wylacznie ciazy.
W twoim przypadku nie wiadomo kiedy wystapi nastepny "pawdziwy" okres, wiec staraj sie, testuj, ale z glowa, daj sobie czas.
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-14, 01:24   #3349
gosia1918
Przyczajenie

No,a ja właśni przez ostatnie 2 razy miałam okres normalny,to nie były drobne krwawienia.

---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ----------

Cytat:
Pozdrawiam

No,a ja właśni przez ostatnie 2 razy miałam okres normalny,to nie były drobne krwawienia.
gosia1918 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-14, 01:31   #3350
gosia1918
Przyczajenie

Cytat:
Pozdrawiam

No,a ja właśnie miałam okres po stosunku normalnie 2 razy i to nie były drobne krwawienia.Dlatego nie wiem co o tym sądzić.
Stary 2014-12-14, 04:41   #3351
MascarpOOne
BAN stały

GG do MascarpOOne

Cytat:
Napisane przez gosia1918 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ----------

To i tak nie był okres, mimo, że krwawienie nie było drobne.

Wysłane z mojego telefonu komórkowego <3
MascarpOOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-14, 09:11   #3352
milena1112
Przyczajenie

opóźniona miesiączka

Witam!
Ostatni stosunek odbyłam 26 sierpnia.
Od tego czasu planowo pojawiały się u mnie krwawienia, przy czym ostatnie nie było takie obfite jak dwa poprzednie. Wykonałam również 2 testy i oba dały negatywne wyniki.
W tym miesiącu krwawienie spóźnia mi się 8 dni, a od 3 dni pobolewają mnie piersi i są one powiększone.
Czy mógł mi się po prostu tak rozregulować cykl? Czy mogę jednak być w ciąży?

Dodam, że nie mam objobjawów jak mdłości, bóle głowy, czy uczucie ciągłego zmeczenia.

Będę wdzięczna za odpowiedź!

Pozdrawiam!!!
milena1112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-14, 09:41   #3353
kaarrr
Przyczajenie

nie wiem czy nie umiecie czytać, wyraźnie napisałam, że :
są przypadki, że przez pierwsze 3 mies ten okres jednak jest, co prawda inny niz zwykle, jakieś plamienia tylko .
Napisałam plamienia, a nie że jest normalny okres.

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
No,a ja właśnie miałam okres po stosunku normalnie 2 razy i to nie były drobne krwawienia.Dlatego nie wiem co o tym sądzić.
najprościej zrobic test, wiecej niż jeden żeby mieć pewność
kaarrr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-14, 10:23   #3354
kingula111
Rozeznanie

GG do kingula111
Dot.: opóźniona miesiączka

jesli juz 8 dni spóznia ci sie miesiaczka proponuje zrobić test wynik powinien być jak najbardziej wiarygodny
kingula111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-14, 10:25   #3355
Mya_93
Rozeznanie

Cytat:
są przypadki, że przez pierwsze 3 mies ten okres jednak jest, co prawda inny niz zwykle, jakieś plamienia tylko .

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Ale nie ma czegoś takiego jak okres w ciąży, nieważne czy normalny i nienormalny. Plamienie a okres, to dwie inne i różne od siebie rzeczy.
Mya_93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-14, 10:44   #3356
pffe
BAN stały

Cytat:

Nie, to nie jest okres!!! na boga, dziewczyno, weź najpierw sprawdź bo piszesz bzdury.

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:

a już dwa testy powaliły mnie na łopatki należałoby iść na betę a nie kupować po kilka testów bo a nóż się myli, może firma trefna, może dla pewności jeszcze z 5? brawo, brawo.
Stary 2014-12-14, 12:31   #3357
gosia1918
Przyczajenie

Jutro ten test zrobię,bo już nerwowo nie wytrzymuje.Stres mnie po prostu pożera. Mam nadzieję,że coś się tylko rozregulowało. A objawów ciąży nie mam,to już by był 8,9 tydzień
Stary 2014-12-14, 12:36   #3358
milena1112
Przyczajenie

a test wykonać lepiej z pierwszego moczu, czy kolejnego?
milena1112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-14, 12:47   #3359
pffe
BAN stały

Cytat:
Jutro ten test zrobię,bo już nerwowo nie wytrzymuje.Stres mnie po prostu pożera. Mam nadzieję,że coś się tylko rozregulowało. A objawów ciąży nie mam,to już by był 8,9 tydzień
Objawów ciąży to możesz nie mieć wcale ja to nie wiem, że ciążę sobie wymyślacie na podstawie objawów, jak w ciąży na prawdę można nie mieć żadnych objawów, poza brakiem miesiączki oczywiście i później ruchami dziecka etc.
Stary 2014-12-14, 12:51   #3360
201605161428
Konto usunięte

Mija prawie 4 miesiąc, miejcie litość. Nawet nie słyszałam żeby ktoś się prawie przez połowę ciąży nie ogarnął ze w niej jest. Okres może się spóźniac z tysiąca powodów i ciąża w tym przypadku jest na ostatniej pozycji.
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości