|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Spóźniona miesiączka
Cóż, najlepszą metodą na sprawdzenie, czy to ciąża, będzie wykonanie testu. Jeżeli jesteś w ciąży, na pewno wyjdzie to na teście. Ale spokojnie - okres spóźniony o 5 dni to nie tragedia.
Mówi się, że może się spóźnić nawet do tygodnia i wszystko jest ok. Może spowodował to stres, zmiany w odżywianiu lub nagły spadek wagi? Najlepiej poczekaj jeszcze parę dni i ewentualnie zrób test.
|
|
|
|
#3332 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: okres w ciąży , czy to możliwe ?
ja tak samo chciałabym się pochwalic, pisałam w tym wątku jakieś 2 tyg temu i ciąża potwierdzona przez lekarza (aktualnie 5 tydzień
) ) czytając posty nastolatek, przyznaję rację dziewczynom piszącym, że szybciej kupić test, którego ceny zaczynają się już od 7 zl i to w rossmanie, niż czekać na odpowiedź tutaj. Pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
tu bym się kłociła :P są przypadki, że przez pierwsze 3 mies ten okres jednak jest, co prawda inny niz zwykle, jakieś plamienia tylko. ja miałam jakieś nieliczne brązowe plamki
|
|
|
|
|
#3333 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3334 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? Prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. X
Przeklejam swojego posta z innego wątku, bo widzę że to tu powinnam jęczeć
![]() "Cześć ja mam pytanie jakich milion i znam odp...czekaj na termin @ i rób test....ale niecierpliwość bierze górę. Sprawa wygląda tak, że mam cykle 26 dniowe, ostatnia miesiączka zaczęła się 22.11 i zakończyła 26. Potem pojawiło się coś dziwnego, bo jakby płodny śluz z lekkim plamieniem. Natomiast w weekend, poszaleliśmy z Lubym . Chcemy dziecko, więc moje pytanie i wyczekiwanie wiąże się z doszukiwaniem objawów....Zatem jest tak....od 2.12 mam takie dziwne pobolewania z prawej strony podbrzusza...czasem jakby delikatne kłucie albo wibrowanie...czasem ciągnie aż do pachwiny..nie pojawił już się śluz płodny tylko taki zwykły mleczny. Straszliwie mnie wysypało....twarz, plecy, ramiona nie mogę na to patrzeć oraz mam straszne humory....ale za to żadnych bolących piersi...I błagalne pytanie....czy mogę być w ciąży??? Może ktoś miał podobnie. "Bardzo bym chciała...i nawet miałam takie wewnętrzne przekonanie, że to jest to....tylko jakoś teraz zaczyna słabnąć....
|
|
|
|
#3335 |
|
Przyczajenie
|
21.11 uprawiałam seks z chłopakiem. Było to dwa dni po okresie, czyli dni niepłodne mam nadzieje. Użyliśmy prezerwatywy i chłopak zapewnia mnie że nie pękła do tego chłopak nie doszedł we mnie i daleko mu było do tego kiedy wychodził
, ale jakiś tydzień po tym zaczęły mnie boleć piersi a nigdy nie bolały. Oprócz tego od ponad tygodnia mam gorączkę ok 37-37.6 i nie chce spaść Jutro najwcześniej powinnam dostać okres i w sumie mam takie obawy jak przed. Bardzo boli mnie brzuch i śluz też jest przedmiesiączkowy. Jednak temperatura nie spada i to mnie martwi. Czy mimo zabezpieczenia mogę być w ciąży i te przedmiesiączkowe objawy mogą o niej świadczyć?
Edytowane przez kobzz Czas edycji: 2014-12-13 o 12:07 |
|
|
|
#3336 | |
|
little hungry lady
|
Cytat:
Było zabezpieczenie - jak sama nazwa wskazuje - chroni to przed niechcianą ciążą, zatem skąd raptem takie podejrzenia u Ciebie? Po co uprawiasz seks? Żeby schizować miesiąc w miesiąc? Ból piersi może wystąpić przed okresem nawet jeśli wcześniej go nie było. Czekaj na okres. Nawet nie masz żadnego opóźnienia, więc przestań się denerwować na darmo.
|
|
#3337 |
|
Przyczajenie
|
Niepokoi mnie ta gorączka po prostu. Utrzymuje się już tyle czasu i nie mam do tego żadnych objawów przeziębienia...
|
|
|
|
#3338 | |
|
little hungry lady
|
Cytat:
Gorączka nie występuje tylko przy przeziębieniu.
|
|
#3339 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3340 |
|
Przyczajenie
|
Dni niepłodne.
Kobietki,
miesiączkuję regularnie. W każdym miesiącu, 15/16-stego pojawia się okres. Przedwczoraj uprawiałam seks bez zabezpieczenia (partner nie skończył we mnie). Czy wypadały wówczas dni niepłodne? Jakie prawdopodobieństwo ciąży? Proszę o odpowiedzi i z góry dziękuję. |
|
|
|
#3341 |
|
Przyczajenie
|
Miesiączkuję regularnie. W każdym miesiącu, 15/16-stego pojawia się okres. Przedwczoraj uprawiałam seks bez zabezpieczenia (partner nie skończył we mnie). Czy wypadały wówczas dni niepłodne? Jakie prawdopodobieństwo ciąży?
Proszę o odpowiedzi i z góry dziękuję. |
|
|
|
#3342 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Tak, jest prawdopodobieństwo ciąży. |
|
|
|
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dni niepłodne.
Kazdy stosunek moze zakonczyc sie ciąża, a tym bardziej nie zabezpieczony, w dniu spodziewanego okresu zrob test, jesli go nie dostaniesz.
|
|
|
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Co do autorki, jeśli miesiączkujesz naprawdę regularnie i nie doszło do żadnego obsunięcia owulacji, to szansa jest niska. |
|
|
|
|
#3345 |
|
Wtajemniczenie
|
Niewielka, ale jak będziesz nadal współżyć bez zabezpieczenia, w końcu wpadniesz.
|
|
|
|
#3346 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
W poniedziałek najprędzej powinnam dostać okres. Czuję się okropnie. PMS dokucza jak zawsze. Szukam porady, z tego względu, że znajdą się tutaj osoby doświadczone i obyte w temacie. Dlatego dziękuję Ci, Adrianna_8. ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Uwierz mi, że pierwszy i ostatni raz narażam się na taki stres (bynajmniej do momentu, gdy będę starać się już o dziecko). Dziękuję za odpowiedź. |
|
|
|
|
#3347 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: mozliwe abym byla w ciazy?
Witam serdecznie!
Okolo 20.11 wzielam ostatnia pigulke, krwawienie z odstawienia trwalo 24-27.11 od 28.11 regularnie wspolzyje bez zabezpieczenia. Dwa dni temu test wyszedl pozytywny ale nastepny niestety juz negatywny, moze to tylko blad. W kazdym razie na poczatku tygodnia mialam duzo bialego sluzu, nastepnie zaczal sie bol w podbrzuszu i jajnikach jak na okres, wczoraj ustapil trwal okolo 3dni. W piatek rano po 2 dniach bolu zauwazylam zlady krwi w sluzie ale to tylko jednorazowe bylo. Wczoraj znacznie powiekszyly mi sie sutki a dzisiaj bola i swedza. Dodam ze temp. -/+37 w pochwie i mam wrazenie jakby byla infekcja, ale to tylko wrazenie infekcja wykluczona ehhh, do tego wszystkiego w moczu zauwazylam biale COS dzisiaj. Podsumowujac czy moze to byc wczesna ciaza? Edytowane przez mmmalami Czas edycji: 2014-12-13 o 23:17 |
|
|
|
#3348 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mozliwe abym byla w ciazy?
Cytat:
Wyglad sutkow, biale cos w moczu nie zwiastuje tylko i wylacznie ciazy. W twoim przypadku nie wiadomo kiedy wystapi nastepny "pawdziwy" okres, wiec staraj sie, testuj, ale z glowa, daj sobie czas. |
|
|
|
|
#3349 | |
|
Przyczajenie
|
No,a ja właśni przez ostatnie 2 razy miałam okres normalny,to nie były drobne krwawienia.
---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ---------- Cytat:
No,a ja właśni przez ostatnie 2 razy miałam okres normalny,to nie były drobne krwawienia. |
|
|
|
|
#3350 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3351 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z mojego telefonu komórkowego <3 |
|
|
|
|
#3352 |
|
Przyczajenie
|
opóźniona miesiączka
Witam!
Ostatni stosunek odbyłam 26 sierpnia. Od tego czasu planowo pojawiały się u mnie krwawienia, przy czym ostatnie nie było takie obfite jak dwa poprzednie. Wykonałam również 2 testy i oba dały negatywne wyniki. W tym miesiącu krwawienie spóźnia mi się 8 dni, a od 3 dni pobolewają mnie piersi i są one powiększone. Czy mógł mi się po prostu tak rozregulować cykl? Czy mogę jednak być w ciąży? Dodam, że nie mam objobjawów jak mdłości, bóle głowy, czy uczucie ciągłego zmeczenia. Będę wdzięczna za odpowiedź! Pozdrawiam!!! |
|
|
|
#3353 | |
|
Przyczajenie
|
nie wiem czy nie umiecie czytać, wyraźnie napisałam, że :
są przypadki, że przez pierwsze 3 mies ten okres jednak jest, co prawda inny niz zwykle, jakieś plamienia tylko . Napisałam plamienia, a nie że jest normalny okres. ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3354 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: opóźniona miesiączka
jesli juz 8 dni spóznia ci sie miesiaczka proponuje zrobić test wynik powinien być jak najbardziej wiarygodny
|
|
|
|
#3355 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3356 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3357 |
|
Przyczajenie
|
Jutro ten test zrobię,bo już nerwowo nie wytrzymuje.Stres mnie po prostu pożera. Mam nadzieję,że coś się tylko rozregulowało. A objawów ciąży nie mam,to już by był 8,9 tydzień
|
|
|
|
#3358 |
|
Przyczajenie
|
a test wykonać lepiej z pierwszego moczu, czy kolejnego?
|
|
|
|
#3359 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ja to nie wiem, że ciążę sobie wymyślacie na podstawie objawów, jak w ciąży na prawdę można nie mieć żadnych objawów, poza brakiem miesiączki oczywiście i później ruchami dziecka etc.
|
|
|
|
|
#3360 |
|
Konto usunięte
|
Mija prawie 4 miesiąc, miejcie litość. Nawet nie słyszałam żeby ktoś się prawie przez połowę ciąży nie ogarnął ze w niej jest. Okres może się spóźniac z tysiąca powodów i ciąża w tym przypadku jest na ostatniej pozycji.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

Mówi się, że może się spóźnić nawet do tygodnia i wszystko jest ok. Może spowodował to stres, zmiany w odżywianiu lub nagły spadek wagi? Najlepiej poczekaj jeszcze parę dni i ewentualnie zrób test. 
czytając posty nastolatek, przyznaję rację dziewczynom piszącym, że szybciej kupić test, którego ceny zaczynają się już od 7 zl i to w rossmanie, niż czekać na odpowiedź tutaj. 

Jutro najwcześniej powinnam dostać okres i w sumie mam takie obawy jak przed. Bardzo boli mnie brzuch i śluz też jest przedmiesiączkowy. Jednak temperatura nie spada i to mnie martwi. Czy mimo zabezpieczenia mogę być w ciąży i te przedmiesiączkowe objawy mogą o niej świadczyć?

ja to nie wiem, że ciążę sobie wymyślacie na podstawie objawów, jak w ciąży na prawdę można nie mieć żadnych objawów, poza brakiem miesiączki oczywiście i później ruchami dziecka etc.