|
|
#2521 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
Cytat:
znów mam fazę, że nie mam chęci na nic chociaż jestem głoooodna...
|
|
|
|
|
#2522 |
|
Zakorzenienie
|
To mi ta faza minela ze jestem glodna a na nic nie mam ochoty, teraz mam fazy na sałatki ale takie z salata mniam
, maz do 18 w pracy poprosilam by do maca podjechal po salatke i chesburgera
|
|
#2523 |
|
Zadomowienie
|
A ja się złe czuje, nie dość, ze jestem przeziębiona, boli gardło, katar, to jeszcze pobolewa mnie pęcherz
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
Strobiluska moze nospa? Albo furaginum? Lub cos z zurawina?
|
|
#2525 |
|
Zadomowienie
|
A można nospe?? Żurawinę mam taka zwykła, zaraz kilka zjem
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
Ja codzień lykam nospe, moja gin pozwala, gdy odstawilam zaraz brzuch bolal
|
|
#2527 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
Ja biore max to jest to samo co forte, tylko bez recrpty a forte na recepte
|
|
#2529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez mam dosyc , odstawilam nospe to w nocy sie obudzilam bo tak bolalo, wiec biore ![]() Jutro jade na badania: toxo, cyto, inne zakazne, mocz, morfologia, tsh
|
|
|
#2531 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do McD ostatnio pojechałam, ale odrzucił mnie zapach.
|
|
#2532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia na badaniach!
|
|
#2533 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze a ja się z opryszczką na wardzę męczę.... i nie wiem - mam maść vratizolin i jeszcze jakąś... chyba herpex... ale zdania co do ich używania podczas ciąży są różne... na razie dzisiaj z pastą do zębów pochodziłam
|
|
|
|
#2534 |
|
Zadomowienie
|
Znów dzisiaj pustki... Ja zaliczyłam południową drzemkę, potem poszalałam trochę z Hanią i teraz się stresuję jutrzejszą wizytą...
ehh.... a tak z pozytywów, to mój Mąż zaproponował, żebym sobie wybrała tą poduchę - rogala na urodziny... no i może doradzicie? Na pewno nie będę szukać do jutra, ale jak będzie wszystko OK, to już się nie wywinie... |
|
|
|
#2535 |
|
Konto usunięte
|
Dzisiaj rozmawiałam z bratową o tej poduszce i podobno jest całkiem praktyczna.
|
|
|
|
#2536 |
|
Rozeznanie
|
Wróciłam z kościoła z polskiej mszy i byłam w polskim sklepie.Kupiłam sobie Kisiel
Ale następnym razem zrobię sama w domu.Po drodze zaliczyłam ![]() niestety i córka zaczęła płakać Może się uda a ja będę miała czas coś ugotować
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
|
|
|
#2537 |
|
Raczkowanie
|
Współczuję Wam tych mdłości i wymiotów. Ja mam wrażenie, że czuję się za dobrze bo nie miałam okazji ani razu poczuć się źle (a jutro już zaczynam 12 tydz), aż tak dziwnie kiedy czytam że większość z Was nie ma się dobrze. Jutro wizyta u gina, ale się boję.
|
|
|
|
#2538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2539 |
|
Zadomowienie
|
Nie mogę spać, boli mnie od pępka w dół podbrzusze, trochę przechodzi jak się położę na lewym boku... Bardzo się martwię, nie wiem czy to coś groźnego, czy macica się po prostu rozciaga
dziś zaczynamy 11tc i martwię się jak cholera, a moja gin jest na urlopie...
I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie... Edytowane przez Strobiluska Czas edycji: 2014-12-15 o 01:17 |
|
|
|
#2540 |
|
Raczkowanie
|
Hej mamusie
![]() Znajdzie się miejsce dla następnej lipcóweczki ?Nazywam się Angelika jestem z Wawy, szczęśliwa mama córci 5 lipiec 2012 teraz jak wszystko się dobrze ułoży mama 26 lipiec 2015 Usg w 6t1dc serduszko 125 uderzeń na min następna wizyta 29.12 i już nie mogę się doczekać.Kurcze sporo na skrobałyście mam nadzieję że uda mi się nadrobić ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#2541 |
|
Zadomowienie
|
Witamy nowa mamę
A ja właśnie ogarniam Młoda do przedszkola i na 10.25 jadę na usg. Ale się boję czy wszystko w porzadku |
|
|
|
#2542 |
|
Zakorzenienie
|
Srrobiluska moze pojedz do szpitala?
|
|
#2543 |
|
Raczkowanie
|
Czesc , kurcze przez brak internetu nie zagladalam tu dluzszy czas. Jestem po drugiej wizycie u gin. ale nie robil usg no to byl 10 tydzien i powiedzial ze za wczesnie by posluchac serduszka i nastepnym razem zrobimy. Po tej wizycie (nfz) maz powiedzial ze to byla pierwsza i ostatnia , teraz tylko prywatnie
za duzo tlumow , zamieszanie i jednak lekarz jakos inaczej podchodzi do pacjentki.Dostalam skierowanie na szereg badan , miedzy innymi na grupe krwi. Nie boje sie klucia , boje sie jak ja dam rade dotrzec do szpitala na czczo Dziewczyny mam jeszcze jeden problem ktory pojawil sie kilka dni temu. Okropnie smierdzace gazy
|
#2544 |
|
Zadomowienie
|
Już mi dzisiaj lepiej, może mi coś zaszkodziło, po prostu? Jadłam sałatkę śledziową i tort czekoladowy (nie na raz, z godzinna przerwa.... Ciocia miała urodziny)
troszkę mnie boli jajnik, ale jest dużo lepiej. Wczoraj miałam tez wzdęcie, które teraz już zeszło, wiec mam nadzieje, ze to była tylko niestrawność... Natomiast katar i gardło to porażka, jutro do internisty chyba się przejdę, bo nic nie idzie ku lepszemu... Pedałuje gardło gencjana, robię inhalacje sola i nic to nie daje od 4 dni
|
#2545 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
woooow! ja wczoraj dotarłąm do casto to najtańsza choinka za 54 :/ a Ty masz w donicy czy taką ciętą ? (nawet te doniczkowe od 38 zeta się zaczynają u nas) Cytat:
za wizyte! nie stresuj się, bedzie super !Cytat:
hahaha nie ma to jak tajna skrytka ważne że wszystko się znalazło ![]() Cytat:
duuuuuuuuużo zdrówka Cytat:
hej witamy witamy ja ostatnio czuje się juz dużo lepiej... nawet t 11h w pracy już tak nie doskwiera... cały czas zastanawiam się nad tym L4, w piątek mam iść do lekarki po nie... teoretycznie mogłabym dalej pracować, ale ilość zmian która czeka naszą firmę jest tak ogromna i średnio pozytywna że ....sama nie wiem... z 1 str wiem że zwariuje w domu, a z 2giej marzy mi się odpoczynek .... jeszcze 4 dni na podjęcie decyzji ![]() milego dnia ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
![]() moja córa od czwartku ma mega suchy kaszel... robie jej inhalacje 3xdziennie i zazwyczaj pomagalo, a ta cholera się nasila i dziś ją tak męczyła ze od 3-5 nie spała i rano ledwo z wyrka ją zwlokłam... do tego kaszel najcześciej przechodził z suchego w mokry po inhalacjach a tu
|
||||||
|
|
|
#2546 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja w robocie siedzę i się próbuje do pracy zmusić
![]() byle do wigilii... potem mam wolne do 7 stycznia.. zazdroszczę Wam tych waszych l4, ale w moim przypadku to byłoby nieuczciwe... w miarę jakoś się czuję, nie mówię że super, bo czasem jest kiepsko.. ale też nie leżę non stop. No i z drugiej strony nie miałabym co robić w domu, zwariowałabym W pracy się nie przepracowuję... ale to poranne wstawanie mnie tak męczy.. mam wrażenie, że jak się nie wyśpię to potem mnie mdłości męczą...No i na dodatek ta opryszczka przebrzydła mnie irytuje... Nie stosowałam tej maści, wysmarowałam się i dzisiaj pasta do zębów, no nic - trudno - ludzie pewnie myślą, że się nie domyłam ![]() Muszę w piątek na badania jechać... morfo i mocz. A za 2 tygodnie dopiero usg
|
|
|
|
#2547 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
po za tym między 11 a 13t 6dc jest usg genetyczne, no ale plus że te pierwsze badania które są w sumie najdroższe będą na nfz Cytat:
Co do przeziębienia na gardło tantum werde jest jedyny dozwolony w ciąży i mi osobiście pomaga a z domowych sposobów mleko miód i czosnek, herbata z bzu no albo po prostu kąpiel gruba piżama, kocyk i zwykła ciepła herbata Życzę zdrówka Cytat:
My miałyśmy kieposką noc od 4:30 do 6 :/ spacerki od nas do siebie chciała ehh niech już wyjdą te 5-tki będzie mam nadzieję lepiej . Dziś w domku siedzimy trzeba skończyć zamawiać prezenty Czy już ubierałyście choinki?? |
||||
|
|
|
#2548 |
|
Rozeznanie
|
Witamy poniedziałkowo
|
|
|
|
#2549 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
Widzę, że wątek się rozpędza i przybywają nowe koleżanki Mam taką prośbę do Was z tym zażywaniem NoSpy - skonsultujcie to jakkolwiek z lekarzem, albo powiedzcie przy wizycie, że ją zażywałyście. Każda z nas inaczej przechodzi ciążę i to, że jedna może zażywać, nie znaczy, że drugiej też nie zaszkodzi...koniec kazania ![]() Czy robiłyście już to USG genetyczne? Ja wybieram się właśnie w przyszłym tygodniu i przyznam, że będę się bardzo denerwować. Wady/choroby u dziecka to moja mała fobia, a mam wrażenie, że ostatnio jeszcze zewsząd atakują mnie wiadomości i zdjęcia jakiś biednych ciężko chorych bobasów czekających na pomoc.. No i niestety szkoda też, że za takie badania się płaci i to konkretnie. Wymioty męczą mnie dalej, chociaż głównie wtedy gdy mam pusty żołądek, wymiotuję "niczym". No i niestety ciągle mało co mi smakuje, chociaż wzrokowo wszystko wydaje mi się smaczne
|
|
|
|
#2550 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój gin to co umie to posprawdza na wizycie 30.12; a na prenatalne jestem umówiona 2.01 ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, bo trochę nam się ich nazbierało
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:46.

Mdłości i witanie z kibelkiem dalej mnie omijają ale ciii
za to spać mogę dalej, czasami męczy mnie zgaga no i zaczęły się nocne zachcianki (np. ostatnio mąż musiał wstać i zrobić mi jajecznicę
znów mam fazę, że nie mam chęci na nic chociaż jestem głoooodna...

, odstawilam nospe to w nocy sie obudzilam bo tak bolalo, wiec biore 

Może się uda a ja będę miała czas coś ugotować
za wizyte! nie stresuj się, bedzie super !
się nasila i dziś ją tak męczyła ze od 3-5 nie spała i rano ledwo z wyrka ją zwlokłam... do tego kaszel najcześciej przechodził z suchego w mokry po inhalacjach a tu