|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Perse - u nas na szczescie tylko bloto zaliczone ostatnio na calej nogawce spodni.
|
|
|
|
#1892 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Dziewczyny jak sie sprawdza tarczyce w ciazy to sie robi tsh i ft4? Czy ft3?
|
|
|
|
#1893 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1894 |
|
Konto usunięte
|
U nas to tylko głupie uśmiechy pod nosem, a zwracam zawsze jak takie wielkie psy latają po osiedlu bez smyczy.
Monia piona, u nas od 3 poplakiwanie, 4-6.30 pobudka z poplakiwaniem, 8.30 pobudka na dzień, z płaczem.. |
|
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie super że byliście na basenie
Ja nie mam odwagi... A w ciąży oczywiście planowałam basen, odkąd skończy 4 miesiące. Hehe. Ale pieluchy na basen zakupione czekają to może Twoje opowieści z basenu mnie zachęcą A co z włosami? Suszyłaś suszarką czy nie miał mokrych? Rena ja na początku używałam z pharmaceris na rozstępy dla kobiet w ciąży , też z bielendy miałam. A potem zwykły balsam z Nivea i czasem olejek migdałowy. Na brzuchu nie mam rozstępów. Na pupie mi przybyło i na piersiach.. Kubek współczuję choroby. Jak dzisiaj? Perse fuu... heh na pocieszenie dodam że kiedyś córeczka znajomej wpadła twarzą w gówno.. Miała nawet w buzi ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Oba robiłam |
|
|
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robilam tylko tsh...
My bylismy juz wiele razy na basenie, na nauce plywania dla maluchow tez fajnie bylo, teraz w okresie chorobowym zrezygnowalismy, ale od stycznia chcialabym dalej chodzic (gorzej ze pewnie za chwile z kostiumu wyrosnę)
|
#1897 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
w końcu dosiadłam kompa i nadrobiłam jak nalezy.
dziekuje za odpowiedz co do badania ![]() u nas wszystko ok. Jutro zaczniemy 31 tc ![]() dzisiaj juz zbieram się, jedziemy do miasta, ja na zakupy, mój do warsztatu, a potem na SR zamawiacie może perfony przez neta? macie może jakieś tanie i dobre źródło? musze tż kupić coś droższego, ale nie chce przepłacać w sephorze czy douglasie ;/ źródłoCytat:
![]() ulalala świetnie! jak było ? ![]() Cytat:
ale to takie : http://allefree.pl/galeria/797509/2.html tak, tam sie przenosimy bo tam nasz pokój jest dużo większy. Tutaj nie dość że mały, to jeszcze teściowa, choć złota kobieta, to nie jestem tutaj na każdym kroku u siebie i nie chciałabym walczyć o każdą przesuniętą, wyniesioną rzecz. No i jest zbyt zaborcza, wszystko kontroluje, więc już mam wizję jak wyglądałaby moja opieka nad dzieckiem pod czujnym okiem t... tam wojny przeżyję, ale jak się zamknę z dzieckiem w pokoju to bedzie spokój, bo tutaj to pełna inwigilacja ![]() Cytat:
dzieciaczek już duży i wyraźny! tak jest komisarzu! już piszę ! ![]() Cytat:
bo pamiętam, że nie było łatwo go podjąć z tż. W takim razie aby ten 2015 był Wasz w całości! ![]() Cytat:
jak fajnie! ![]() Cytat:
a posiłkowałam sie analizą sroki, podsyłam link, bo niektóre smarowidła mają niewiele wspólnego ze swoim założonym przeznaczeniem, a na domiar złego zawierają szkodliwe substancje, co jednak przy codziennym stosowaniu wzięłabym pod uwagę http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.htmlMIŁEGO DNIA
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2014-12-15 o 11:28 |
||||||
|
|
|
#1898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie suszyłam suszarką. wytarłam ręcznikiem. nałożyłam kaptur, ale my jeszcze przez godzinę nie wychodziliśmy z pomieszczenia. poza tym Krzyś za wiele na głowie nie ma ![]() u nas ta nauka w okresie zimowym zawieszona, pewnie dlatego, że dzieci chorowały. ile u nas taka nauka? u nas dość drogo, ale może się skuszę na wiosnę.
|
|
#1899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1900 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Perse, super się czyta, gdy piszesz o Artku
Cytat:
Cytat:
![]() jeszcze strawberry i u sprawdzonych sprzedawców na all. Tutaj jest lista: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=200620 Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49325952] Wczoraj postanowiliśmy, że Walentynki spędzamy ze znajomymi w Rzymie od 11 do 15 lutego ![]() [/QUOTE] wow! zazdroszczę Aniołek śliczny ![]() o kawał dziecia już ![]() Cytat:
![]() to ja pójdę troszkę dalej - 25 grudnia to taki fajny dzień na urodziny, choć pewnie jojla woli wcześniej
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||||
|
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
Joila pamietam jak ja w zeszłym roku wyczekiwałam tego najważniejszego dnia
![]() Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Berbie no jak to czego? Bakterii że się przeziębi i świadomość tego że przebywa w jednej "wannie" z jakimiśbrudasami ![]() Fizjoterapeutka dzisiaj akurat wspomniała że dla Maksia idealny byłby basen. Pokazała pozycję w jakich się z nim w wodzie bawić. Powiedziałam jej o swoich obawach :p To powiedziała że kilkadziesiąt km od Wrocławia otwarli basen dla dzieci, ozonowany, pełno przewijaków, stopniowe zmniejszenia temperatury w pomieszczeniach. Może się skusze. Tylko ciekawe jak jego skóra to zniesie. |
|
|
|
|
#1903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas właśnie jest taki basen, ozonowany, z przewijakami i zmniejszaną temp w pomieszczeniach
|
|
#1904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba do trzebnicy jechać. A wiesz pokazywała takie pod jego wzmożone napięcie. Więc niekoniecznie dla Krzysia byłyby dobre.
|
|
|
|
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy na IP można jechać też w dzień??? nie wygonią do lekarza prowadzącego???
edit: dodzwoniłam się i bardzo niemiła pani powiedziała, że izba czynna 24h więc zastanawiam się czy nie pojechać...wyleciał ze mnie dziwny skrzep w takiej błonce jakby...sama nie wiem czy panikować, bo jestem teraz w terminie @...
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2014-12-15 o 13:03 |
|
|
|
#1906 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jezdzilam tylko rano i w dzien, bo wstawalam rano z problemami. Masz jakies problemy czy po prostu chcesz sie uspokoic?
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2014-12-15 o 13:03 |
|
|
|
#1907 |
|
Konto usunięte
|
Rena jedź koniecznie!
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1908 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
można cały dzień Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#1909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S5830i
|
|
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
Rena
pojedź sprawdzić jak masz się denerwować. Polecicie mi jakiś parowar? |
|
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam zwykły z biedry i jest świetny
![]() ------------------------------------------------------------- zaraz pojadę po tż do pracy i pojedziemy na ip...ale myślę, że wszystko ok...
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
rena jedź! jeśli cię nie przyjmą idź do przychodni ginekologicznej!
|
#1913 |
|
Wtajemniczenie
|
Renia w takixh sytuacjach to sie jedzie tylko na ip prosto. Mnie gini zawsze to powtarzali. Jedz i pisz nam
|
|
|
|
#1914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1916 |
|
Zadomowienie
|
Kucyk moja córka też ma azs i basenową wodę znosi dobrze,nawet chlorowaną. Jeżeli zdarzyło się, że miała jakieś zmiany na skórze, to zabezpieczaliśmy je wazeliną białą z ziaji o było ok.
Renka jedź koniecznie. Będzie wszystko w porządku No i dziewczyny zdałam |
|
|
|
#1917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1918 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#1919 |
|
Zadomowienie
|
Hope, ja na iperfumy albo z truskawki.
na perfumowym masz tez listę polecanych perfumerii. Rena ![]() Kucyk, ja gotuje na parze w ☠☠☠☠☠☠☠☠☠ie. A jak potrzebuje taka mini mińi ilośc to w takiej wkładce do garnka z ikei cale 15zeta kosztuje a fajna i na wyjazdy sie sprawdza (składa sie i zajmuje b.malo miejsca). U mnie ok. Rano jak reka odjął. Nie wiem co to. Gl. Moze zmęczenie plus okres. Wczoraj myślałam ze kupne. Autentycznie. Nie pamietam kiedy tak sie czułam... Bylismyna tych meningokokach dzisiaj. Tymek nawet sie nie zdążył popłakać ;
|
|
|
|
#1920 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i za praktyczny ale mi brakuje jazdy samochodem ![]() Cytat:
i dla dzielnego Tymka
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.

Ja nie mam odwagi... A w ciąży oczywiście planowałam basen, odkąd skończy 4 miesiące. Hehe. Ale pieluchy na basen zakupione czekają to może Twoje opowieści z basenu mnie zachęcą
A co z włosami? Suszyłaś suszarką czy nie miał mokrych?
heh na pocieszenie dodam że kiedyś córeczka znajomej wpadła twarzą w gówno.. Miała nawet w buzi 

macie może jakieś tanie i dobre źródło? musze tż kupić coś droższego, ale nie chce przepłacać w sephorze czy douglasie ;/ źródło
uwierz, że wszystko będzie ok i ciesz się tym stanem bo wiecznie w ciąży nie będziesz
, nie jestem w stanie niz zjesc. Dziecko je słoiki, TZ czeka na pizzę.

..

pojedź sprawdzić jak masz się denerwować.