Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX ! - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-15, 13:53   #1291
meneq
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
alko ze szklankami głupio dawac tzn glupio nie alko a szklanki

Biedny Pietraszko, niestety u nas po kuracji anybiotykowej nadal ucho zapalone, idę jutro do laryngologa

wszystkiego próbowałam on jest tak sprytny,że tak się wygnie,że łapkę wyciągnie a fotelika nie mamy pl produkcji

niestety dotąd niezawodny, zawiodl

Sprawdz pasy. I nie czy dociagniete, tylko czy nad ramionami nie sa za nisko. Yae wyciagala, kiedy byly za nisko. Zmienilam o jeden stopien i nie ma mocnych. A tez spryciula probuje

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Silver: ja cię doskonale rozumiem, remontuję od zera 2.5 mca i jestem bliska nerwicy
Do tego stopnia, że żeby przyoszczędzić i przyśpieszyć łazienka będzie wyglądać zupełnie inaczej póki co - kupiliśmy jakieś tanie płytki zamiast tych co chcieliśmy, zamiast szyby w prysznicu na razie będzie zasłonka a szybę się dokupi potem..
Bo ma być prysznic bez brodzika z terrakotą na podłodze i samą szybą. A w środku taka "wnęka/półka" żebym mogła sobie usiąść.
Ale to musi poczekać. Nie będzie tak ładnie jak miało być - trudno, mam już dość.

Kupiliśmy sobie też szafki do kuchni żeby przyśpieszyć i nie musieć robić swoich od zera - chciałam białe i takie kryterium spełniłam.
Wiadomo - wiele rzeczy robię "po kosztach" bo to nie moje mieszkanie " na życie" tak jak u was. Robię tylko tak, żeby się miło mieszkało i nie wydać za dużo.
Więc u was pewnie jeszcze trudniej.

A propos siadania pod prysznicem: jak wygladaly prysznice w szpitalu, w ktorym rodzilyscie? Bylo krzeslo, zeby usiasc?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 13:53   #1292
ILLUSION
Wtajemniczenie

Przesyłamy z Igorkiem spóźnione życzenia urodzinowe dla naszej dwuletniej Oleńki!

elllmi - gratulacje Cudownieee, pamiętam że wspominałaś że być chciała już drugie dzieciątko.

silver - trzymam kciuki żeby remont sprawnie poszedł!

Dyskutowałyście o ilości dzieci....ja bym chciała bardzo drugie ale muszę się powstrzymać niestety i zobaczyć jak się rozwinie sytuacja z Igorkiem. Niestety ale jeśli potrzebna będzie terapia itd. to nie damy rady finansowo.
Stary 2014-12-15, 13:55   #1293
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Wiecie co pasek to chyba dobra opcja Zagadam jeszcze z mama. Co do kwoty to i tak zrzucam sie z rodzenstwem. A jednak chcielibysmy zeby to bylo cos w miare porzadnego, wiecie dobre wrazenie, moja mama sie wyprowadza do niego po swietach
Moja mama po Świętach jedzie w odwiedziny do swojego przyjaciela. Już się stresuję że na kilka dni przed powrotem zadzowni i powie ze jeszcze tam zostaje, taj jak ostatnio to zrobiła.
Cytat:
Meneq- a Yae siedzi Ci w foteliku samochodowym? Bo Leo uwalnia zawsze rączki z pasów no a wózkiem już dawno nie jeździmy
U mnie też właśnie rączki uwalania.

Uuuu jestem po wigilii w pracy. Był barszcz z uszkami, karp z ziemniaczkami, kapusta, pierogi i szarlotka. Jestem objedzona jak beka.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 13:59   #1294
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Przesyłamy z Igorkiem spóźnione życzenia urodzinowe dla naszej dwuletniej Oleńki!

elllmi - gratulacje Cudownieee, pamiętam że wspominałaś że być chciała już drugie dzieciątko.

Dyskutowałyście o ilości dzieci....ja bym chciała bardzo drugie ale muszę się powstrzymać niestety i zobaczyć jak się rozwinie sytuacja z Igorkiem. Niestety ale jeśli potrzebna będzie terapia itd. to nie damy rady finansowo.
Wizytę macie 18.12? kciuki są!

Maneq: oczywiście nie było, personel mi załatwił jakieś krzesło metalowe chyba z tego co pamiętam.
Ale akurat szpital w którym rodziłam był niezły, pokój miałam z łazienka (były 2jki i trójki, ja byłam w 2jce z Tżtem).
Nie mogłam narzekać jeśli o to chodzi.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 13:59   #1295
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Przez te wszystkie problemy odechcialo mi się Świat. Miałam tyle planów a teraz wszystko wzięło w łeb. Do wszystkiego dołożyła się jeszcze nasza Pani ministra. Koleżanki nauczycielki pracujecie w przerwie świątecznej?
czytałam Twoje posty i trochę głupio mi było napiać, gdy narzekałaś , że ciężko zarobione pieniądze musiałaś przeznaczyć na naprawę, a przecież powinnaś się cieszyć, że miałaś z czego tak od ręki go naprawić! czyli nie dość, że wyszłyscie z wypadku cało to jeszcze nie zrujnowaliście się finansowo. Pamiętaj, najważniejsze zdrowie, a na całą resztę jeszcze zarobicie Mam nadzieję, że Cie nie uraziłam tym postem

Cytat:

a już się coś diagnozowaliście?
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 14:01   #1296
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość

a już się coś diagnozowaliście?
Insolito z Piotrkiem ma wizytę 18.12 my mamy 12.01 (w moje 31 urodziny), zresztą w tym samym miejscu.
Stary 2014-12-15, 14:03   #1297
Debrah
Zakorzenienie

Skąd wy wiecie o jakimś króliczku Bokeh? nic nigdzie nie widzę

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

A to pokręciłam Illusion, wybacz
Stary 2014-12-15, 14:05   #1298
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
[
Laski, mam dylemat. Na wigilii bedzie facet mojej mamy, wypadaloby cos mu tez kupic na gifta. Co mozna wziac dla eleganckiego przedsiebiorcy grubo po 50? Nie znam faceta na tyle, zeby mu wybrac cokolwiek, a moja mama podpowiedziala perfumy... Wydaje mi sie to zbyt osobiste.
krawat, spinki, portfel, alkohol, zapalniczka, szalik, książka... no nie wiem sama
Cytat:
alko ze szklankami głupio dawac tzn glupio nie alko a szklanki
dlaczego?

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Dziewczyny dobrze radzą - pióro, spinki do mankietów, pasek...
o pióro też fajnie. Co tam u Was?? Chyba dawno Cię tu nie widziałam

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Insolito z Piotrkiem ma wizytę 18.12 my mamy 12.01 (w moje 31 urodziny), zresztą w tym samym miejscu.
oby wszystko było w porządku! A może ruszy do tego czasu...
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 14:12   #1299
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Maneq: oczywiście nie było, personel mi załatwił jakieś krzesło metalowe chyba z tego co pamiętam.

Ale akurat szpital w którym rodziłam był niezły, pokój miałam z łazienka (były 2jki i trójki, ja byłam w 2jce z Tżtem).

A pozostale dziewczyny? Bez krzesla?
Stary 2014-12-15, 14:13   #1300
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Skąd wy wiecie o jakimś króliczku Bokeh? nic nigdzie nie widzę

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

A to pokręciłam Illusion, wybacz
proszzz https://www.facebook.com/bokehworld/...type=1&theater

KTÓRA ostatnio kupowała golarkę dla tz?? jaka jest dobra do 300zł??

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 14:23   #1301
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Oczywiście, że bez...
Nikomu nie przyszło to głowy, że to wcale nie jest jakieś nietypowe wyposażenie... i każdemu mogłoby sie słabo zrobić.

Neti : o faktycznie.

Młode wstało. Szukałam jakiegoś małego taniego stołu w ikea, ale w sumie nie wiem sama.
Stary 2014-12-15, 14:32   #1302
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

też mocno trzymam kciuki, a coś się zmieniło od ostatniego czasu?
mam nadzieję,że nie masz do mnie żalu wtedy co napisałam jeśli tak to jeszcze raz Cię bardzo przepraszam

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
proszzz https://www.facebook.com/bokehworld/...type=1&theater

KTÓRA ostatnio kupowała golarkę dla tz?? jaka jest dobra do 300zł??
spokojnie, to juz taką z trymerem kupisz
ja też miałam TZ kupić maszynkę do golenia (nienawidzę zarostu bleeeee, mam traume z dzieciństwa jak mi zawsze buziaki dawał brodaty wujek którego się bałam przez te włosy na twarzy )
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 14:36   #1303
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
też mocno trzymam kciuki, a coś się zmieniło od ostatniego czasu?
mam nadzieję,że nie masz do mnie żalu wtedy co napisałam jeśli tak to jeszcze raz Cię bardzo przepraszam

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

spokojnie, to juz taką z trymerem kupisz
ja też miałam TZ kupić maszynkę do golenia (nienawidzę zarostu bleeeee, mam traume z dzieciństwa jak mi zawsze buziaki dawał brodaty wujek którego się bałam przez te włosy na twarzy )
Marsi ale ja kompletnie nie w temacie- podpowiedz coś..podlinkuj jakąs prosze

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-12-15, 14:45   #1304
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Marsi ale ja kompletnie nie w temacie- podpowiedz coś..podlinkuj jakąs prosze
neti nie podlinkuje bo w końcu coś innego kupuje
ale jak oglądałam w sracjonarnych sklepach to do 300 zł spokojnie, idz najlepiej w braun albo philips
Stary 2014-12-15, 14:51   #1305
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Silver: ja cię doskonale rozumiem, remontuję od zera 2.5 mca i jestem bliska nerwicy
Do tego stopnia, że żeby przyoszczędzić i przyśpieszyć łazienka będzie wyglądać zupełnie inaczej póki co - kupiliśmy jakieś tanie płytki zamiast tych co chcieliśmy, zamiast szyby w prysznicu na razie będzie zasłonka a szybę się dokupi potem..
Bo ma być prysznic bez brodzika z terrakotą na podłodze i samą szybą. A w środku taka "wnęka/półka" żebym mogła sobie usiąść.
Ale to musi poczekać. Nie będzie tak ładnie jak miało być - trudno, mam już dość.

Kupiliśmy sobie też szafki do kuchni żeby przyśpieszyć i nie musieć robić swoich od zera - chciałam białe i takie kryterium spełniłam.
Wiadomo - wiele rzeczy robię "po kosztach" bo to nie moje mieszkanie " na życie" tak jak u was. Robię tylko tak, żeby się miło mieszkało i nie wydać za dużo.
Więc u was pewnie jeszcze trudniej.
My sie przymierzamy teraz do remontu, tzn planuje a kiedy kasa bedzie to nie wiadomo . Tez w sumie od podstaw- lazienka od nowa, przebudowac troche, bo chcemy pokoj z aneksem, powiekszyc sporo lazienke i maly przedpokoj. Tez po kosztach, bo niby nie planujemy wyprowadzki ale to nie do konca "nasze" wiec zal wpakowac nie wiadomo ile kasy. Jakie wzieliscie szafki? Rowniez chcialabym biale

Cytat:
Sprawdz pasy. I nie czy dociagniete, tylko czy nad ramionami nie sa za nisko. Yae wyciagala, kiedy byly za nisko. Zmienilam o jeden stopien i nie ma mocnych. A tez spryciula probuje

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

A propos siadania pod prysznicem: jak wygladaly prysznice w szpitalu, w ktorym rodzilyscie? Bylo krzeslo, zeby usiasc?
Cos Ty zadnych krzesel, prysznic na sporym stopniu . Gdyby nie to, ze tz byl caly czas z nami, to sama bym nie weszla po cesarce pod ten prysznic.

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Moja mama po Świętach jedzie w odwiedziny do swojego przyjaciela. Już się stresuję że na kilka dni przed powrotem zadzowni i powie ze jeszcze tam zostaje, taj jak ostatnio to zrobiła.

U mnie też właśnie rączki uwalania.

Uuuu jestem po wigilii w pracy. Był barszcz z uszkami, karp z ziemniaczkami, kapusta, pierogi i szarlotka. Jestem objedzona jak beka.
My jestesmy przygotowani na jej wyprowadzke, sprzedaje mieszkanie tutaj ale i tak dziwnie. Nie bede mogla juz napisac- przyjedz do nas po pracy, bo bedzie miala do nas jakies 200 km

Cytat:

Ja mialam jedynke z lazienka Ladna, wyremontowana( jak caly oddzial). Moglam sobie nawet wybrac, bo pytaly jaki chce pokoj

Cytat:
Kciuki za wizyte! Wierze, ze to tylko dmuchanie na zimne i obawy zostana rozwiane!

Dzieki bardzo za propozycje! Chyba zdecyduje sie na ten pasek, mama mowi, ze jak najbardziej

Aaa Debrah mialas stycznosc z "Byc mezem i ojcem"? Myslalam, zeby kupic tzowi na swieta

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 15:23   #1306
LadyWhisper
Zakorzenienie

Serio bez krzesla? Masakra u nas krzesla dwa albo i trzy w tym kedno juz pod prysznicem a pielegniarki pytaly czy dam rade sama czy maz bedzie ze mna pod prysznicem czy one maja mi pomoc. Ja mdlalam jeszcze z 6dni po porodzie heh. Tak mnie scioralo

Marsi myslalam o takich ladnych w komplecie do trunku co sa

Bosze jaka zem glodna

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 15:27   #1307
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście, że bez...

Nikomu nie przyszło to głowy, że to wcale nie jest jakieś nietypowe wyposażenie... i każdemu mogłoby sie słabo zrobić.

Neti : o faktycznie.

Młode wstało. Szukałam jakiegoś małego taniego stołu w ikea, ale w sumie nie wiem sama.

Mnie odradzano szpital, w ktorym rodzilam z powodu braku "luksusow" a tu widzisz krzeslo pod prysznicem jako standardowe wyposazenie. Ba mialo dziure w siedzeniu, zeby pocerowane dziewczyny tez mogly z niego wygodnie korzystac.
Stary 2014-12-15, 15:29   #1308
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
My sie przymierzamy teraz do remontu, tzn planuje a kiedy kasa bedzie to nie wiadomo . Tez w sumie od podstaw- lazienka od nowa, przebudowac troche, bo chcemy pokoj z aneksem, powiekszyc sporo lazienke i maly przedpokoj. Tez po kosztach, bo niby nie planujemy wyprowadzki ale to nie do konca "nasze" wiec zal wpakowac nie wiadomo ile kasy. Jakie wzieliscie szafki? Rowniez chcialabym biale

Cos Ty zadnych krzesel, prysznic na sporym stopniu . Gdyby nie to, ze tz byl caly czas z nami, to sama bym nie weszla po cesarce pod ten prysznic.

My jestesmy przygotowani na jej wyprowadzke, sprzedaje mieszkanie tutaj ale i tak dziwnie. Nie bede mogla juz napisac- przyjedz do nas po pracy, bo bedzie miala do nas jakies 200 km

Ja mialam jedynke z lazienka Ladna, wyremontowana( jak caly oddzial). Moglam sobie nawet wybrac, bo pytaly jaki chce pokoj

Kciuki za wizyte! Wierze, ze to tylko dmuchanie na zimne i obawy zostana rozwiane!

Dzieki bardzo za propozycje! Chyba zdecyduje sie na ten pasek, mama mowi, ze jak najbardziej

Aaa Debrah mialas stycznosc z "Byc mezem i ojcem"? Myslalam, zeby kupic tzowi na swieta
Jeszcze nie : z tego co o niej czytałam (bo też chce tztowi dac) to ona zbiera w sobie wszystkie juula po trochu więc jest bardzo dobra dla kogoś 'nie w temacie ", na początek.

Jak skończę ten 'dialog zamiast kar (bardzo bardzo polecam ~ tytuł brzydki Ale też takie kompendium w jednej książce zamiast kilku )' i będę małej zamawiać 'czereśniową " z aros to wtedy wezmę,

Szafki zwyklaki z Leroy Merlin na promocji :P
http://m.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/meble-kuche...5973,l638.html

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Kurde wyczachowalo : zestaw się Fiona nazywa , białe.
Stary 2014-12-15, 15:30   #1309
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Serio bez krzesla? Masakra u nas krzesla dwa albo i trzy w tym kedno juz pod prysznicem a pielegniarki pytaly czy dam rade sama czy maz bedzie ze mna pod prysznicem czy one maja mi pomoc. Ja mdlalam jeszcze z 6dni po porodzie heh. Tak mnie scioralo

Marsi myslalam o takich ladnych w komplecie do trunku co sa

Bosze jaka zem glodna

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

Z utraty krwi? Kroplowki nie dostalas?
Stary 2014-12-15, 16:08   #1310
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Haha to zes walnela pytanie😄 krzeslo haha dobte. U mnie nic kompletnie takiego nie bylo. Ledwo jeden wieszak na drzwiach. Oj przepraszam na ginekologii mialam ale na poloznictwie juz niet. Ale i tak bym z niego nie skorzystala. Ale to juz inna sprawa
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 16:31   #1311
marsi11
Zakorzenienie

Lady, wiem bo my też kompletowaliśmy ale mi chodziło raczej o to,że gratisy dodawane do trunków to nie do końca eleganckie na prezent bo nawet jak kupisz "łyche" za stówke lub dwie to na opakowaniu masz napisane ogromniastymi literami szklanki gratis i co z tego,że szklanka ładna
lepiej kupić trunek w ładnym opakowaniu, np metalowym pudełku
Stary 2014-12-15, 16:59   #1312
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Lady, wiem bo my też kompletowaliśmy ale mi chodziło raczej o to,że gratisy dodawane do trunków to nie do końca eleganckie na prezent bo nawet jak kupisz "łyche" za stówke lub dwie to na opakowaniu masz napisane ogromniastymi literami szklanki gratis i co z tego,że szklanka ładna
lepiej kupić trunek w ładnym opakowaniu, np metalowym pudełku
Dokładnie, w alkoholach swiata są fajne butle.

Zapisałam mnie, tzta i Amelke do okulisty, oczywiscie tzt juz marud, ze on to nie chce... koszt za jedną osobę 400zł. Zapisałam nas na marzec, zeby uzbierać kase....

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 17:08   #1313
LadyWhisper
Zakorzenienie

meneq nie wiem z czego, z wyczerpania chyba, miałam mega szybką akcję porodową i bardzo się to odbiło i na mnie i na Pietraszku

ooooo cholibka, ja kilka takich zestawów ze szklankami nakupowałam nigdy nie zwrociłam uwagi na napis blondi heh

bokeh nie, nie boję się, spokojnie starczy barierka którą mamy teraz a reszta boków będzie ograniczona przez ściany

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 17:08   #1314
charlizz
Zadomowienie

Cytat:

o pióro też fajnie. Co tam u Was?? Chyba dawno Cię tu nie widziałam

a dzięki, że pytasz! Ja jestem na bieżąco, ale gorzej z pisaniem
Niestety życie nadal nas nie rozpieszcza - ale to może w klubie Wam napiszę w wolnej chwili.
Czasu trochę brak, powoli kończę studia, już tylko styczeń został no i obrona w bliżej nieokreślonym terminie
Od lutego może do pracy ruszę - w urzędzie, ale to się jeszcze okaże

Cytat:

U mnie chyba nie było, ale i tak nie potrzebowałam ja od razu po porodzie chciałam się myć, tylko położne kazały poczekać chwilę :p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez charlizz
Czas edycji: 2014-12-15 o 17:09
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 18:01   #1315
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Dokładnie, w alkoholach swiata są fajne butle.

Zapisałam mnie, tzta i Amelke do okulisty, oczywiscie tzt juz marud, ze on to nie chce... koszt za jedną osobę 400zł. Zapisałam nas na marzec, zeby uzbierać kase....
A macie wszyscy wady wzroku? Bo to horendalna suma za wizytę. Ja rozumiem ze jakby się coś działo. Ale tak na wizytę. ..3 osoby i wydajesz tyle co inni muszą przeżyć miesiąc. ..

Stary 2014-12-15, 18:09   #1316
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
A macie wszyscy wady wzroku? Bo to horendalna suma za wizytę. Ja rozumiem ze jakby się coś działo. Ale tak na wizytę. ..3 osoby i wydajesz tyle co inni muszą przeżyć miesiąc. ..
Niestety za bardzo się przejechałam na okulistach i ufam tylko temu. Lecze sie u niego od lat no i niestety.... kurna z roku na rok drożeje.

Ja mam wadę, Amelke chce sprawdzić a tzt no nie wiem, czy on pójdzie. Ja na wzrok nie bede szczędzić kasy, tym bardziej, że A. mi wsadziła tego paznokcia w oko i mnie boli czasem jeszcze, czuje ze cos nie tak ;/

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-12-15, 18:13   #1317
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Niestety za bardzo się przejechałam na okulistach i ufam tylko temu. Lecze sie u niego od lat no i niestety.... kurna z roku na rok drożeje.

Ja mam wadę, Amelke chce sprawdzić a tzt no nie wiem, czy on pójdzie. Ja na wzrok nie bede szczędzić kasy, tym bardziej, że A. mi wsadziła tego paznokcia w oko i mnie boli czasem jeszcze, czuje ze cos nie tak ;/
Nie no ok.to przecież Twoja sprawa-nie miej mi za złe. Poprostu aż śmieszy mnie ta cena. Bo to mega dużo. Ale jeśli to zaufane miejsce to ok. Swoją drogą czy ten okulista nie jest w Warszawie? No to wiesz. ...kawusia:p

Stary 2014-12-15, 18:15   #1318
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
W co ubieracie swoje dziewczynki w święta? Ułożyłam sobie już trzy zestawy Ale sama nie wiem
Koleżanki nauczycielki pracujecie w przerwie świątecznej?
Na wigilię jeszcze nie wiem, na pierwszy dzień sukienka elegancka, w takim fioletowym połyskującym kolorze, z kokardką w pasie, w drugi dzień sukienka różowa pikowana, z dwiema kokardkami na biodrach.

Oj, mnóóóóóstwo osób pracuje w przerwie świątecznej

Cytat:
Współczuje, mój tzt teraz był troche w domu, tzn jakieś dwa tygodnie nie był w delegacji, tylko wracał codziennie, np w piątek wyjechał o 4 rano a wróćił..przed 21.
Mój tak pracował przez ponad 2 lata..

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
a co do rodzeństwa dla Hani my też już nad tym intensywnie myślimy
Dzieci się chyba robi, a nie wymyśla

Cytat:
Dziewczyny pytanie
Potrzebuje porządna i mocna tablicę znikopis-ta magnetyczna.
Nie pomogę, bo my mamy właśnie taką plastikową, za 30 zł chyba.

Cytat:
Nie było

Cytat:
Ja na szczęście mam tak, że 3 szpitale, które mam najbliżej moej miejscowości, sa właśnie takie, że każdy pokój jest z łazienką, pokoje w większości 2/3 os., ale i pojedyncze się trafią. Ja byłam w dwójce

Cytat:
czytałam Twoje posty i trochę głupio mi było napiać, gdy narzekałaś , że ciężko zarobione pieniądze musiałaś przeznaczyć na naprawę, a przecież powinnaś się cieszyć, że miałaś z czego tak od ręki go naprawić! czyli nie dość, że wyszłyscie z wypadku cało to jeszcze nie zrujnowaliście się finansowo. Pamiętaj, najważniejsze zdrowie, a na całą resztę jeszcze zarobicie Mam nadzieję, że Cie nie uraziłam tym postem
Wyjęłaś mi to z ust, właśnie miałam dzisiaj pisać - już przy całym tym nieszczęściu, jakie ostatnio na Was, Fewciu, spada, lepiej spojrzeć z tej strony, że mieliście skąd te pieniądze na naprawę wziąć, bo co by było, gdybyście musieli pożyczyć np.??

Ja też w tym roku jakoś nie czekam na święta, jak pomyślę o zeszłorocznych, to mi się chce.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 18:21   #1319
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no ok.to przecież Twoja sprawa-nie miej mi za złe. Poprostu aż śmieszy mnie ta cena. Bo to mega dużo. Ale jeśli to zaufane miejsce to ok. Swoją drogą czy ten okulista nie jest w Warszawie? No to wiesz. ...kawusia:p
Nie mam;> ale myśle, ze tez bys wolała wiecej kasy dać niz usłyszec ze masz raka;> ;> a mialam zwyklego zeza;p ... poza tym do niego jezdza ludzie z poza pl więc no ceni sie. Tak Wawa- Anin.
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Na wigilię jeszcze nie wiem, na pierwszy dzień sukienka elegancka, w takim fioletowym połyskującym kolorze, z kokardką w pasie, w drugi dzień sukienka różowa pikowana, z dwiema kokardkami na biodrach.

Oj, mnóóóóóstwo osób pracuje w przerwie świątecznej

Mój tak pracował przez ponad 2 lata..

Dzieci się chyba robi, a nie wymyśla

Nie pomogę, bo my mamy właśnie taką plastikową, za 30 zł chyba.

Nie było

Ja na szczęście mam tak, że 3 szpitale, które mam najbliżej moej miejscowości, sa właśnie takie, że każdy pokój jest z łazienką, pokoje w większości 2/3 os., ale i pojedyncze się trafią. Ja byłam w dwójce

Ja też w tym roku jakoś nie czekam na święta, jak pomyślę o zeszłorocznych, to mi się chce.
Przekichane co, ech...
mi też sie świąt specjalnie nie chce...mimo ze pierwsze swieta w swoim domu................

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-12-15, 18:26   #1320
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Mnie też te święta nie rajcują. Magie świąt Bożego Narodzenia dało się odczuć tak naprawę dobrych kilka lat temu. Nie wiem co się dzieje ale obecne święta nie mają nic wspólnego z tymi sprzed 20 lat. Poza suto zastawionym stołem to dla mnie dzień jak codzień. Przykro mi tylko bo bardzo bym chciała żeby moje dziecko miało możliwość poznania tej magii która ją przezywalam te dwadzieścia kilka lat temu. I nie chodzi tu o prezenty. Tylko o Wszytsko. . Kolędy. Lepienie pierogów. . Porządki czy ubieranie choinki. Ogólnie wolałabym wyjechać na te dni.
Między moimi rodzicami praktycznie już nic nie ma. . Dziadek zmarł a babcia idzie na wigilie i resztę świat do drugiego syna wogole nie biorąc pod uwagę mojego taty. .nas wnuczek czy AntoniaAntonia-jedynego prawnuka. Przykre to ale prawdziwe. Z resztą dużo by można pisać a to nie miejsce. Generalnie to niepotrzebne mi te święta.

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:
Nie mam;> ale myśle, ze tez bys wolała wiecej kasy dać niz usłyszec ze masz raka;> ;> a mialam zwyklego zeza;p ... poza tym do niego jezdza ludzie z poza pl więc no ceni sie. Tak Wawa- Anin.

Przekichane co, ech...
mi też sie świąt specjalnie nie chce...mimo ze pierwsze swieta w swoim domu................
No pięknie. .. Anin-rzut beretem. Tzn. Ode mnie z 10 minut.
A to jakaś klinika?

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-12-15 o 18:24
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości