![]() |
#3601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Operacje nosa - zbiorczy! cz.2
[QUOTE=kornelciaz;49344166]
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Rozeznanie
|
Cześć Wam
![]() Ostatnio byłam na konsultacji, opiszę Wam i jestem ciekawa Waszych spostrzeżeń, bo ja po tej rozmowie mam mętlik w głowie, zupełnie inaczej sobie wszystko wyobrażałam. Mój nos jest masywny, długi, z garbkiem (ale niezbyt dużym), i szeroką końcówką. Przede wszystkim spodziewałam się łamania kości i największym szokiem było dla mnie że tego by nie zrobił. Lekarz powiedział, że tylko spiłowałby mi garb o 2 mm i dołożył chrząstki z ucha i przegrody w miejscu nad garbem i pod nim (rozrysowałam to w paincie). Wydaje mi się, że nos nadal byłby masywny i w dodatku wysoki, wolałabym mieć niższy nos niż mam a nie wyższy, a na tym chyba by się skończyło... Poza tym nie wiem jak by wtedy wyglądało skrócenie, musiałby być chyba bardzo zadarty albo z dość szeroką z profilu końcówką żeby był w miarę krótki a wysoki. Zwęzić kości też stwierdził że nie ma potrzeby. Głównie skupiłby się na chrząstce, powiedział, że to by dużo zmieniło w nosie. Z tym się zgadzam, ale uważam że to nie jest wystarczające, bardzo zależy mi na skróceniu nosa ale lekarz nie chciał mówić konkretnie ile jest w stanie konkretnie go skrócić. Powiedział tylko, że skróciłby przegrodę. Poprosiłam go o zdjęcia przed i po ale nie miał, miał tylko jakieś jedno w aparacie ale niewiele tam było widać. Spytałam o ilość nosów jakie zoperował, powiedział że nie wie, nie robi statystyk. Poza tym nie byłoby narkozy i intubacji, zapytałam czy byłabym świadoma ale powiedział że nie ![]() Nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć, wydaje mi się, że zmiana byłaby niewielka... Chętnie zapytałabym w mailu dra Giedrojcia co on myśli na temat nie łamania nosa tylko ścinania garba i dokładania chrząstki ale pewnie nie chciałby się wypowiadać na temat metod innych lekarzy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja bym na Twoim miejscu po prostu zapytała się innego (innych) lekarz (y) co można ich zdaniem zrobić z nosem, żeby był subtelniejszy i bez garbka. I będziesz mieć porównanie. A można wiedzieć u kogo byłaś na konsultacji? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3604 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Raczkowanie
|
OfcaWWielkimMiescie Tak jak piszą dziewczyny, może skonsultuj się z innym lekarzem. I wydaje mu się, że ciężko położyć się na stół komuś komu się nie ufa... Ja tak zrezygnowałam z dwóch lekarzy.
a co do dr Giedrojc to napisz i wyślij swoje zdjęcia. z tego co czytałam to sporo dziewczyn tak się z nim konsultuje i dr zawsze odp. Zresztą mi też. A w mailu wyraźnie napisałam, że ma mnie operować kto inny. Doktor i tak oddzwonił i długo mi wszystko tłumaczył co by trzeba zrobić u mnie itd. Napisz. Co Ci szkodzi. Nic nie tracisz ![]() Dziewczyny akurat w tv puszczają reklamę programu operacji nosa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Też uważam, że zaufanie do lekarza to podstawa. Angelynn pozwoliłam sonie wejść na Twojego insta i niestety też uważam, że nos mógłby być mniejszy... Mam niestety ten sam problem. Już kilku osobom pokazałam symulację wysłaną przez dr i usłyszałam, że wymyślam. Po co mi to w ogóle i że mój nos nie straszy, więc normalnie mogę z nim żyć... Masakra! Zastanawiam się, skąd takie reakcje? Czasami mam wrażenie, że to zazdrość przemawia przez ludzi, że ich nie stać na odwagę, aby dokonać takich zmian w swoim wyglądzie...
#3608 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Kasika dzięki za opnię ![]() A możesz nam też pokazać symulację? ![]() OfcaWWielkimMiescie ja bym temu panu podziękowała, dziwny jakiś... ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
ja też wysłalam maila ze zdjęciami do dr Giedrojca, z tego co wiem operuje również w Holandii, a to by mi najbardziej odpowiadało ![]()
![]() |
#3609 |
Rozeznanie
|
Wydaje mi się, że mój nos wygląda podobnie, dlatego dostrzegam problem. Nie chcę wstawiać mojej twarzy tak publicznie, więc musisz mnie zaprosić do przyjaciół i będziesz miała dostęp do moich albumów.
#3610 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3611 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3612 |
Rozeznanie
|
#3613 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Kasika, z przodu nie masz złego nosa, ale rzeczywiście jeżeli efekt byłby jak na symulacji, to wyglądałoby to o wiele lepiej. Może wrzucisz jakieś zdjęcia z profilu? ![]()
![]() |
#3614 |
Raczkowanie
|
A ja właśnie dostałam informacje od P. Bożenki, że operacja jednak o 9;30, myślałam, że będzie o 8:00, no ale trudno.
Zmienił się też termin wpłaty zaliczki u dr Giedrojcia od nowego roku, było tydzień przed zabiegiem, teraz jest 2 tygodnie przed. I w środę muszę iść badania zrobić, w końcu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wysłałam Wam zaproszenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3616 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- kasika84, wysłałam zaproszenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3617 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jutro moja operacja. O 8 mam być w klinice. Jestem pierwsza. Tego samego wieczoru juz wrócę do domu.
Dzwoniłam do doktora w sprawie opryszczki i on mi powiedział ze to nie jest żadne przeciwwskazanie I często się zdarza ze opryszczka wyskakuje ze stresu przeoperacyjnego. mam pytanie: czy to prawda ze po narkozie wypadają włosy ??? Bo ja i tak mam słabe włosy jakby mi miały jeszcze wypadać no to ssię zastrzele.
#3618 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3619 |
Zakorzenienie
|
OfcaWWielkimMiescie pisz do dr.Giedrojcia i do dr.Skupina,obydwaj powinni szybko odpisać
![]() Decydując się na zabieg,brałam właśnie tych dwóch pod uwagę ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3620 | |
Wieczne Kutango
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Daj znać jak już będziesz znała termin.Jedziesz na konsultację czy raczej mailowo się decydujesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Raczkowanie
|
kasika, no nie będę oryginalna i powiem to co dziewczyny, że nosek z przodu nie jest wcale zły. Oczywiście na symulacji jest troszkę subtelniejszy, ale operacja to ryzyko i nie zawsze wyjdzie tak jak na symulacji. Jeśli profil masz ładny i tylko przód Ci dokucza, to ja bym chyba sobie darowała. Ale to oczywiście Twój nos i Twoja decyzja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W takim razie decydujesz się na Białystok? ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
![]() Ja po operacji biorę Heviran,właśnie przeciw opryszczce. ![]() Niby niektórym tak,ale nie wiem ile w tym prawdy.Mi jak na tę chwilę nie wypadają jakoś szczególnie,ale za to mam zawroty i bóle głowy,ogólnie osłabiona jestem,nie wiem co jest powodem,moze narkoza ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Never.poradź mi coś,od dnia operacji mam straszne zawroty głowy,jestem strasznie osłabiona,czy to w wyniku narkozy,czy ogólnioe organizm tak źle zniósł jak wiadomo poważny zabieg? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3624 |
Raczkowanie
|
ddiana, no właśnie liczyłam, że operacja będzie 8:00, no ale widać, że może ktoś znajomy wcześniej będzie operowany czy co, bo ja rezerwowałam termin już chyba we wrześniu jak jeszcze nie było grafiku na styczeń i p. Bożena zapisała mnie na gdzieś tam w kalendarzu, że będę pierwsza w kolejce.
No nic, mam nadzieję, że doktor nie będzie zmęczony po tej pierwszej za bardzo. A w ogóle to ile w ciągu dnia przeprowadza operacji? |
![]() ![]() |
![]() |
#3625 | |
Wieczne Kutango
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3626 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie myśl tak,że może być zmęczony,prędzej mogłabyś pomyśleć,że podczas pierwszej się rozkręci po to by Twój perfekcyjnie zrobić ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
![]() Goi się na mnie wszystko ładnie,już żółta jestem ![]() Jedyne co to te zawroty mnie niepokoją,ale nos nie boli i już gips za luźny się robi ![]() Tak zauważyłam,że końcówka troszkę mi opadła,czy będzie opadała jeszcze o dużo? ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Never jeszcze pytanie,co mogę zrobić,co zażyć,by te zawroty minęły? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Raczkowanie
|
Masz rację ddiana.
Kurczę jutro idę zrobić badania krwi, trzymajcie kciuki, żeby wyszły dobre ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 |
Raczkowanie
|
Latiha, powodzenia jutro!!! Też będę trzymać kciuki (jak mi już pobiorą tą krew
![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Dzięki ![]() Wiem i dlatego to dla mnie jest zawsze koszmar, bo ja wstaję, umyję zęby i od razu jem śniadanie i piję kawę, a za dwie godziny drugie śniadanie. Nigdy nie wychodzę z domu bez śniadania. Normalnie ssie mnie w żołądku jak nic nie zjem, jest mi słabo i jestem zła ![]() No ale może jakoś wytrzymam, mam nadzieję, że nie będzie kolejki w laboratorium. ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- I te wyniki zawsze mam takie sobie (hemoglobinę), taka "anemiczna" troszkę jestem. No dobra, nie będę się nakręcać, zobaczymy jutro....... |
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam odpowiedź od dr. Giedrojca.
"Szanowna Pani Nos Pani ne wyglada mnie na latwy do poprawy nawet b trudny szczegolnie w czesci chrzestnej to znaczy dolna polowa. A wiec jazeli chce cos Pani zmienic to musi byc WYJATKOWO dobry specjalista. Jezel chce Pani ze mna porozmawiac o tym to prosze najpierw o telefoniczny kontakt nr tel. Z.Giedrojc" Od razu zadzwoniłam, doktor powiedział, że będzie szczery, że mam trudny nos, niestety BARDZO DUŻY i w ogóle nie pasujący do mojej delikatnej buźki i że nie będzie mi obiecywał, bo malutkiego noska z tego nie zrobimy, ale oczywiście przy CKN jest szansa na dużą poprawę... ![]() ![]() ![]() co o tym myślicie, czy Wy też dostawałyście takie odpowiedzi? Będę szczera, myślałam, że mój nos wcale nie jest aż tak zły i że da się z niego zrobić coś fajnego ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.