|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
Neti w Biedrze byly fajne znikopisy.
Ja tez Wam pozytywnie brzuszkow zazdroszczę! Chcialabym dwojke, zeby Dadi kiedys sam nie został
Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2014-12-16 o 09:54 |
|
|
|
#1352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bosz, jak mnie ten wizaz wku.r.wia czasami
znow nie moglam sie wczoraj zalogowac ja nie spalam ale jw. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49357088] Dziewczyny, marzy mi się na 2 urodziny coś nietypowego... nie wiem, coś z ruchem fajnego związanego?[/QUOTE] za malo masz bieganiny? ![]() Majulmi - WOW! Kolejna do kolekcji! Super! gratulacje! Spokojnych miesiecy! oj, ale wlasnie pracuje... a tu masz siedziec i czekac na bogwieco (chyba jedynie na kontrole :/). naprawde nie mialabym nic przeciwko gdybym miala wtedy pracowac, normalnie prowadzic lekcje, realizowac program itd, no ale jak Ci kaza przylezc do pracy bo sie takiej jednej we lbie poprzewracalo to Cie &*^% złoty strzela! druga sprawa - to po co ta przerwa swiateczna w takim razie? jedne dziecko odpocznie faktycznie a drugie bedzie zapitalac do szkoly jakby nigdy nic?! i za chwile to samo bedzie pewnie dotyczylo sie ferii... koncze temat ![]() Cytat:
Cytat:
ooo, kciuki zatem! Brawo!!!! Lady - zdrowka dla P.! |
||
|
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Szajka poratujesz? Potrzebuje prezentu dla 1,5 rocznej dziewczynki, dla 3,5 letniej dziewczynki i chłopaka w 6 klasie. To w ramach podziękowania rodzicom którzy nie chcą od nas pieniędzy. Kwota do 50zł.
|
|
|
|
#1354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to 50 zł to na wszystko łącznie, czy na każde dziecko po 50zł? Dla 1,5roczniaka bym wzięła drewniane puzzle jakieś proste bardzo - wiadomo,a może klocki clemmy?dla 3,5 może jakaś gra planszowa? Albo szkatułka na biżuterię, albo z m&d zobacz sobie na all takie szkatuki do samodzielnego ozdobienia. Albo zestaw też z m&d do samodzielnego tworzenia biżuterii - koraliki itd, choć nie wiem jakby się rodzice na to zapatrywali, bo może nie życzą sobie "małych elementów" gdy mają w domu też młodsze dziecko, które jeszcze do buzi wszystko bierze... Albo dla każdego dziecka mały zestaw lego adekwatny dla wieku? Na sześciolatkach się nie znam, niech się Szaja wypowie ![]() Edit. Nie dla 6cio latka tylko dla chłopaka w szóstej klasie - to tym bardziej się nie znam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg prawa pracy min. jest 10 dni i to z roku na rok przyrasta, zeby po 6 czy 7 latach osiagnac max. 20 dni. (Tylko niewiele osob z tego w ogole korzysta). 5dni wymyslil sobie szpital, ktory tz zatrudnia. Tylko, co z tego skoro on w kilku miejscach pracuje a urlop przysluguje mu z jednego; nawet jakby chcial, to 5 dni pod rzad wziac nie moze. |
|
|
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
Nie drugie tylko że tak jakby cała miłość ma Oliwka i trzeba by było to podzielić, wszystko podzielić, czas, uwagę, a jeszcze tak jak ja tego czasu mam tak mało dla niej, bo co to jest 5 godzin na dzień, a tu drugie dziecko które by mnie na początku na 100% p potrzebował....
A moze coś hand made, teraz Święta to jakieś bombki, mikołaje itp.
|
#1357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie higiena pracy w takim razie? tym bardziej u lekarza Cytat:
a tak na powaznie to dziewczyny mowia ze milosc sie mnozy a nie dzieli wiec trzeba im zaufac choc mi tez w to ciezko uwierzyc ![]() ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- wczoraj dotarl aros jest mega szal na kto sie schowal!!! kto nie ma nie sie dluzej nie zastanawia! |
||
|
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
Heja!
Wiecie co, chyba już mamy drugą noc przespaną bez uu;> albo miałam tak mocny sen że Amelka sama się obsłużyła wyspałam się, budzik miałam nastawiony na 6.05, pamiętam jak go wyłączyłam a wstałam o 7;p w biegu;p Amelka wstała o 7.40 i na szybko ją ubierałam i brum brum. Teraz siedze w domu rodzinnym, bo mam na 12 zajęcia... robie zaległe prace ;] nie mogłabym już tu mieszkać.Amelka miała wczoraj drzemkę do 19.... ale usnęłyśmy jakoś o 22 ![]() MAJUL! gratulacje! Ewulka, daj znać jak u Was..;*
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co to takiego?
|
|
|
|
|
#1360 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Witam się chora - na razie tylko ja (katar i gardło), ale Młoda też kicha, więc pewnie jej to nie ominie ![]() Majulmi - gratulacje ogromne!!! Silver - powodzenia z remontem Misia - to co? Trzymać kciuki za starania ![]() Ewulkaa - jak t.? Hope - brawa za odsmoczkowanie ![]() No i nie pamiętam więcej :/ My chyba dziś ubierzemy choinkę. Tz przyniósł wczoraj ozdoby z piwnicy, więc możemy działać. Miałam wczoraj upiec pierniczki, ale tak fatalnie się czułam, że nie dałam rady. W ogóle to ja tez nie czuję tego, że zaraz święta. Dodatkowo w tym roku wszystkie, co do jednego, prezenty zamówiłam w sieci, więc nawet ta cała otoczka świąteczna z centrów handlowych mnie omija. Nie to, żebym lubiła zatłoczone centra, ale jakoś tak... no inaczej. Spadam do roboty. Buziaki |
|
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
Książka, wrzuciłam filmik kiedyś i Misia też. U nas totalny szał
|
|
|
|
#1362 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, ze to niby tylko dla mnie celem sprawdzenia się po kursie![]() ktoś tu imprezował nocą beze mnie? ![]() Usnęłam wczoraj przy usypianiu Nie zrobiłam przelewu czesnego (termin do wczoraj ), nie pouczyłam się na niemiecki (egz. dzisiaj ), nie posiedziałam na wizazu![]() Cytat:
![]() i z tż juz ok? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49356187] nie mam pojęcia ![]() Mam białe rajtki dla Dorki i tyle ![]() [/QUOTE]ha, to tyle, co ja a nie przepraszam, my mamy jeszcze opaskę czerwoną w białe grochy z kokardką ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1364 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super! zazdroszczę ![]() Cytat:
Z golarką nie pomogę, nigdy sobie takich drogich prezentów nie kupowaliśmy Ale marsi dobrze mówi, szukaj dobrej firmy
|
||
|
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
U nas już przed świętami trochę porobiłam:
-dywany wyprane -firanki wyprane -okna pomyte -łazienka odpucowana -szafki w kuchni pomyte -choinka stoi na pralce (w kuchni) ![]() -światełka wiszą w oknach -pierniki upieczone -prezenty kupione Zostało bieżące sprzątanie i jeszcze agd chce poodsuwać, żeby pod nimi pomyć i odkurzyć ![]() Od września nei dostałam rachunku za gaz.Wczoraj byłam licznik spisać i uaktualniłam, bo może barany zapomniały. Z tego co wyliczyłam to mi nieźle mogą przywalić do zapłaty.. Zrąbałam TZta bo on dzień w dzień sobie kąpiele bierze, kiedy ja się kąpię w wodzie dziecka. A poza tym tadam: zmywarkę podpiął debil pod ciepłą wodę
|
|
|
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1367 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
Hania wczoraj zasnęła o 19 bo bez drzemki w dzień. obudziła się o 23 z krzykiem kupka. no to posadziłam, zrobiła i zasneła sobie sama w łózkeczku coś mi się wydawało, że temperaturę ma więc zaczęłam szukać termometru i co. nie ma nigdzie. dosłownie nigdzie. ja używałam ostatnio w sobotę i wiem, że położyłam na komodzie w salonie i zaginął no ale dobra, mam nadzieję, że się znajdzie.. potem się Hania o 6 obudziła na mleczko, wypiła i jeszcze chce. zrobiłam, tż krzyczy, że mam Jej coś dac na gorączkę bo na pewno ma. no to dałam paracetamol a ta jak chlusnęła na całą naszą pościel, wszystko mokre. uspokoić Jej nie mogłam:/ nie wiem co to. ale teraz już jest ok bo zasnęła jeszcze i spała do 8.30. i co najdziwniejsze je właśnie kanapki z szynką, gdzie kiedyś by kijem nie ruszyła;p MaJulMi gratulacje!! Ultra można trzymać kciuki ![]() Deli ale masakrycznie dużo pieniędzy za te wizyty :/ fewciu ja bym w książki szła hope no brawa za porządki! ja muszę się za kuchnię zabrać w końcu i dokończyć szafę i będzie koniec
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
Deli tez się chyba nie zdziwię
![]() Misiael oby nie jakaś wirusówka
|
|
|
|
#1369 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej.
U nas nocka ładnie przespana. Już podłogi umyłam, pranie powiesiłam i za godzinkę do pracy wychodzę. Cytat:
My jedziemy w piątek wybrać panele i kafelki. Jeszcze nie wiem jakie chcę ![]() Cytat:
Super ,że u Was już taka fajna świąteczna atmosfera ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
za nockęCytat:
Cytat:
ja na razie nic
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-12-16 o 10:47 |
||||||
|
|
|
#1370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale u mnie celowo, bo ciepła woda albo z centralnego albo z paneli.Cytat:
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, przeczytalam dzielnie moją nieobecnosc, ale nie cytuje, nie bede spamowac
![]() ![]() MAJULMI, gratulacje wielkie EZZO, zdrówka i szczęśliwosci MISIAEEL, kurcze, wygląda na wirusówke... podobno szaleje..... LADY, zdróweczka dla Pietraszka HOPE, gratuluje odsmoczkowania ![]() IFWKA, współczuje problemów w domu, przytulam PSTRYKU, ale Wam sie imprez nazbierało zebyś sie nie zalkoholizowała zupełnie ![]() SILVER, powodzenia w załatwianiu wszystkich okołomieszkaniowych i remontowych spraw chyba jakis kredycik po nowym roku do nas zawita bo mnie ten pokoj w obecnym stanie do nerwicy doprowadza ![]() DEBRAH, rewelacyjny, mądry wpis NAWIJKO, ale Cie Kuba przećwiczyl u nas wózek juz tylko garazuje w pokoju do Biedronki jezdzimy z młodym i jest spoko, w wozku grzecznie siedzi w wcina rogala albo suchą kajzerkę (TE spojrzenia-bezcenne ![]() EWULKO, przykro mi bardzo, trzymaj sie jakos FEWCIU, oby przyszły rok przyniósł Wam zakonczenie wszystkich problemów Pewnie jeszcze cos chciałam, tylko zapomniałam co ![]() Ja wczoraj mialam wolne za sobote to zrobiłam zaległe sprzątanie sobotnie, ale takie zwykłe, nieświąteczne a że reszta na bieżąco sprzątana jest to bardzo sie nie przejmuje, tylko meble dokładnie powycierac w róznych zakamarkach musze i wsio No i firanke bym sobie kupiła nową do sypialni tylko nic mi sie nie podoba ![]() Tez swiat nie czuje, ani pogoda nie swiateczna, ani nastrój..... Nic..... Gotowac, szykowac nie za bardzo mi sie chce, w swieta tz pracuje tylko nie pamiętam jak, tak jakos nieswiątecznie mi |
|
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia
|
|
|
|
#1373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak serio to nie oszukujmy się ale noworodek to hodowla-przewinąc,nakramić,odbekn ąć mój Leos potrzebuje dużo atencji, jak nie daje rady to chusta zalatwia sprawę- naprawdę nie ma tragedi, myślę,że najgorzej będzie za 5-6 miesięcy ale wtedy też Leo będzie starszy Cytat:
![]() ale mam zaje. sta rodzinę ![]() nawet nie wiadomo czy będą chrzciny Marinki kuzwa każdy patrzy na siebie i teraz nikomu termin nie pasuje, ja pierdziele co za ludzi brata mojego nie bedzie, chrzestny jedzie 700 km po to by za parę godz wracać z powrotem do kraju, no ja nie mogę, pozabijam wrrrrrrrr Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-12-16 o 12:19 |
||
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Dziękuje Wam za wszystkie kciuki ![]() Byłam wczoraj u tego neurologa ale niestety okazuje się że zdiagnozować co mi dolega nie będzie wcale takie proste,przyczyn może być wiele. Muszę zrobić badania u okulisty,laryngologa,prze świetlenie czaszki i masa badań w krwi plus mocz. Po tych badaniach znowu do neurologa. Póki co dostałam tabletki na próbę. Wczoraj miałam strasznie zakręcony dzień bo najpierw neurolog a później poszłam się zapisać do lekarza ogólnego po skierowania. O jednym zapomniałam powiedzieć i będę musiała znowu tam jechać i to załatwić. Od 9:30 do 14:30 byłam w mieście. A na wieczór jakby było mało atrakcji Oskar chlusnął wymiocinani na pół pokoju. Usnęłam z nim po 21 a po 22 obudził się i wołał ciągle pić,myślałam że jeszcze będzie rzyg bo widać było że go nurtuje ale jakoś minęło na szczęście. Bujaliśmy się tak do 24. Z lepszych wiadomości kupiliśmy wczoraj małemu kuchnię smoby-zupełnie nie takie były plany ale ... ![]() Do tego dostanie jeszcze klocki lego duplo "mój pierwszy supermarket",tablice magnetyczną,kilka książek i ogromego misiaka (od dziadków). Mam jeszcze ochotę na warzywa/owoce drewniane do krojenia ale nie ma co przesadzać na raz. Dostanie na urodziny ![]() Mały ma jakieś uczulenie w okolicach pampersa i pod jednym kolanem. Nie wiem już czym to traktować. Tyle rzeczy wypróbowałam i trochę łagodzi ale nie eliminuje całkiem. Wczoraj go chciałam zapisać do lekarza ale się nie udało. Póki co tyle ode mnie. Idę dokładnie nadrobić bo wczoraj tylko przeleciałam po łebkach.
|
#1375 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ja póki co świąt nie czuje, bo moja szkoła mnie pochłania, wymyślili sobie zjazd przed samymi świetami i jeszcze egzaminy Słyszeliście o tym morderstwie co chłopak z dziewczyną zabili jego rodziców? To niedaleko mnie... teraz cała okolica tym żyje. Ja nie wiem co to we łbach ci nastolatkowie mają MaJulmi- gratulujeeeee ! ![]() Mała- obyś to jakoś w miare szybko załatwiła i żeby się wyjaśniło . Misiaeel- zdrówka, oby to nie było nic groźnego ! |
|
|
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to wyglada? Czy to nie sucha skora po prostu? |
|
|
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() Mała kciuki za wszystkie badania ![]() Misiaeel ojej, zdrówka dla Małej Ultra ja też świąt nie czuję, baaa nawet mam jeszcze nie posprzątane i nie popieczone ![]() marsi nie dziwię się, że się zdenerwowałaś :/ Powiedźcie, czy Wasze dzieci też są takie "porządne"? Kuba wszystko musi mieć równo ułożone, nic nie może leżeć na podłodze no ewentualnie Jego książki i puzzle (które uwielbia), naklejki wielorazowe wkleja spowrotem na tą główną planszę, po jedzeniu sztućce do mycia, talerzyk i kubek tak samo, w ogóle jak tylko mówię, że będę zmywać naczynia to od razu podstawia sobie krzesło i ze mną "myje", ręce musi mieć czyste, a jak na koszulce jest chociaż kropelka wody to od razu do przebrania. Jak umyje zęby rano a ja w tym czasie np myję twarz, to potem koniecznie chce mi nakładać na twarz krem, potem myję mu ręce po kremie, on się wyciera a następnie biegnie do pokoju i sam się kremuje swoim kremem (kremuje buzię i ręce). Ostatnio "zwrócił uwagę" tż, że odstawił miski nie tam gdzie trzeba .
|
|
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
W okolicach siusiaka czerwone pojedyncze krostki,na bokach gdzie zapiecie pampersa wysyp krostek jedna przy drugiej ale bladych. Pod kolanem czerwone pojedyncze.
|
#1379 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, wpadam na chwilę.
Ja już po pracy - mam super szefową i pozwoliła mi przychodzić do pracy na 6, do tego zwolniła mnie godzinę, więc skończyłam już o 13, minęlam się z tżem w drzwiach i pojechał do taty. On leży w górach w szpitalu (bo tam miał mieć operację) więc ma przed sobą min 1,5h drogi. A Ania ma ospę więc musi z nią ktoś być, żlobek nie wchodzi w grę. Za to ja pewnie będę musiała dybać znów do pracy w sobotę, ale przynajmniej tż może być codziennie u t. ![]() Ania ospę znosi dobrze, mam wrażenie że już jej schną te krosty. Raz tylko miała w nocy gorączkę 39,5, a tak to tylko stany podgorączkowe. ZA to noce ma masakryczne, mimo że ją smaruję to histeria za histerią, po prostu koszmar. I ona sama w pewnym momencie nie wie czego chce, ja nie umiem sobie poradzić po prostu z tym nocami i z nią ![]() z t... nieciekawie, niestety lekarze za dużo nie mówią, wczoraj była nieznaczna poprawa, ale tylko nieznaczna, boimy się ale jesteśmy pełni nadziei ale jest masakrycznie ciężko u nas, wszyscy załamani, nie ma nawet mowy o świętach - no bo jak tu coś planować??? t. leży sparaliżowany, nie mówi, nie wiadomo czy kojarzy co się dzieje, a szpital nie bardzo chce go rehablilitować "bo on jest obciążony onkologicznie " -no tak to zrozumiałam "jaby się nie opłacało" ![]() k.wa, cęzkie to wszystko, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ![]() ![]() ryczę i ryczę, ale to przecież nic nie da. muszę teraz kupić anusi jakiś prezent pod choinkę, bo przez tą operację, załątwianie (załątwiamy mu zasiłek rehabilitacyjny), pracę, a koniec końców udar nie mam nic posprzątane (ale to akurat mam w dupie, najmniej ważne), nie wiem nawet co gotować (właśnie robię listę, i muszę zamówić już jakieś zakupy w tesco online, bo fizycznie na pewno nie będę miała jak jechać), nie mamy choinki, nie mamy pierników anie nawet prezentów (ze wszystkich już zrezygnowałam, ale anusi chcę coś kupić). przepraszam że smęcę, ale mam takiego doła jak stąd do wszędzie ![]() ![]() ![]()
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
Ewulko przytulam mocno
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

to Cie &*^% złoty strzela! ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

22.05.2008
14.08.2011

bez uu;> albo miałam tak mocny sen że Amelka sama się obsłużyła

Świetne wiadomości! Takich nam trzeba
lepiej trochę?

coś mi się wydawało, że temperaturę ma więc zaczęłam szukać termometru i co. nie ma nigdzie. dosłownie nigdzie. ja używałam ostatnio w sobotę i wiem, że położyłam na komodzie w salonie i zaginął

za nockę