Marcowe Mamy 2015 cz. V - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-15, 22:12   #1291
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V

anyolek pod obserwacja, to znaczy ze bedziesz jakis czas w szpitalu kurcze, 3maj sie Wazne ze lekarze beda to sprawdzac i tak tego nie zostawia
mordka_1985 To nie hotel to zabijalnia bedzie w marcu dla mnie
ale czytalam duzo opinii tutejszych, i sa lepsze kliniki, a nawet szpitale niektore kobiety wybieraja, majac okazje jednak wybrac klinike, nie wiem dlaczego, nie wnikam, ale ja jestem zadowolona jak nie wiem ja wybralam najblizsza od mojego domu czyli 10 minut jazdy samochodem a co mi sie podobalo, ze na kazdych drzwiach wejsciowych do pokoi, byly zabkowe zawieszki z imieniem dziecka, i karteczka z danym kolorem, nazwisko ginekologa ktory sie mna zajmowal jak to ladnie wygladalo a wszystkie lekarki to sie usmiechaly ze nowe do zabijania przyszy zwiedzac [COLOR="Silver"]

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2014-12-15 o 22:29
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 22:13   #1292
nouvelle2
Zakorzenienie

mordka w tym sklepie w bydgoszczy w dniach 15-21 grudnia foteliki z grup powyżej 9kg są taniej o vat http://www.smyk.bydgoszcz.pl/
ale szczegółów nie znam.

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 22:14   #1293
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

ewka - cybex solution x-fix, Romer Kidfix.
Teraz ma Maxi Cosi Tobi i już ciasno bo córka 16 kg waży.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 22:18   #1294
nouvelle2
Zakorzenienie

anyolek jeżeli chodzi o kamień to współczuję, ale najważniejsze że będą to kontrolować
a z ta wagą to chyba nie jest źle. Moja w 25t6d ważyła 826 g i wg lekarza to jak najbardziej prawidłowa waga. Chyba niepotrzebnie Cię nastraszyli

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 22:29   #1295
EdithS
Zadomowienie

A ja siedzę cały wieczór i dumam nad prezentem dla tż...
Dziewczyny, czy któraś z Was ma okulary z fotochromem albo polaryzacją? Chodzi mi o takie okulary do jazdy samochodem, szczególnie wieczorem, które odbiją trochę to rażące światło samochodów. Może któraś z Was się zna? Opłaca się zainwestować?

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Ciezki dzien za mną. Dostałam telefon ze złą wiadomością dotyczącą bliskiej mi osoby i troche sie zdenerwowalam. Jest mi przykro w związku z tą sytuacją ale z drugiej strony nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło i tego sie trzymam. Poza tym wychodzę z założenia, że zło które wyrzadzamy innym wraca do nas prędzej czy pózniej

myślę, że masz prawidłowe podejście do tego zmartwienia. Czasem bardzo chcielibyśmy komuś pomóc, ale niestety nie możemy i czasem człowiek musi dostać lekcję od życia, by się czegoś nauczyć...

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość

a no i dziewczynka została dziewczynką zapomniałam Wam powiedziećjest ułożona główkowo już
wyniki na toksoplazmozę , krew , tarczyca wszystko ok
ale się ciesze
pięnie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
wlasnie wrocilam z TZ z kliniki, biore sie za sphagetti i zaczne was nadrabiac
Bylo spotkanie pt. odkrywanie macierzynstwa
teraz wiem na co sie przygotowac, dokad mam isc kiedy zacznie mi sie porod, od czego zaczna, i gdzie bedzie moj pokoj. Bardzo zadowolona jestem z wygladu pokoju, Jest maly, ale przyjemny, ladna ma kolory, jest cieplutko, jest prysznic i toaleta w kazdym pokoju, obok lozka jest fotel dla tatusia badz goscia, taki wypasiony, jest nawet szafa na ubrania wszystkie itd. i dodatkowo jest w pokoju male pomieszczenie za drzwiami, do przebierania maluszka kapania i przewijania. Pokazala nam menu, w kazdej sali jest telefon, mozna je zmienic, lub za dodatkowa oplata wziasc jakies lepsze.
Na tym samym pietrze, jest pokoj dla maluszkow na noc, gdzie mozna je zostawic, pokazali sale do cesarki i do porodu, maszyny, jakis sprzet do ktorego bede podlaczona podczas samego porodu, czyli serduszko dziecka, cos mi zaloza na palec , i na skurcze caly czas mam byc podlaczona. Pokazali tez pokoj gdzie sie mierzy i wazy dziecko, jakies maszyny z lampami w razie problemow, pokoj do ratowania dziecka, i pokoj z wanna z masazami, i relaksujaca muzyka, tylko w razie ciezkiego porodu, dodatkowo jest inny pokoj na oczekiwanie porodu i sprawdzanie jak on postepuje. i ogolnie fajnie wszystko wytlumaczyli co do znieczulenia, jak co mniej wiecej wyglada. Troszke sie rozpisalam nie moge marudzic jedynie na to ze chyba TZ nie bedzie ze mna

théo - wybralismy imie, ladnie prosze o zapisanie na pierwszej stronie to juz postanowione wspolnie
no klinika z opisu to super naprawdę, jak w tv

anyolek trzymaj się Kochana, lekarze będą Cię obserwować i dziecko, to dobrze, taka opieka jest bardzo istotna. Całuję mocno!
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 22:45   #1296
szkrabeniek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
Hej mamusie
Właśnie wróciliśmy ze szpitala, okazuje się, że mam nawracające infekcje ze względu na 9mm kamień w lewej nerce Dr mówi, że narazie nic nie będą z nim robić, bo w ciąży się nie powinno, ale będą go obserwować, więc za 2 tygodnie mam kolejne usg... Jakby tego było mało malutka waży ok 856g, co wg tutejszych norm jest poniżej 10 centyli i to też będą obserwować... Zmartwionam strasznie tą wizytą, ale popatrzyłam właśnie na nasz kalkulator centylowy i jeśli dobzre rozumiem, 856g w 27 tygodniu (26+2) oznacza, że waga jest prawidłowa Cieszę się, że będę pod obserwacją no i mam nadzieję, że za 2 tygodnie się okaże, że Ola rośnie zdrowo...
Lecę teraz Was nadrabiać, buziaki
Spokojnie to siatka którą się kieruję - według niej wszystko jest okej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg siatka centylowa.jpg (182,2 KB, 34 załadowań)

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami

Edytowane przez szkrabeniek
Czas edycji: 2014-12-15 o 22:48
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 22:49   #1297
szkrabeniek
Raczkowanie

Wizaż coś szwankuje :/

Widzicie załącznik ???
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg siatka centylowa.jpg (182,2 KB, 13 załadowań)

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 22:54   #1298
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

nouvelle - dzięki za namiary na foteliki, jednak nie widzę tam tych firm. Mały wybór.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 22:57   #1299
anka_1984
Raczkowanie

Cześć dziewczęta,

ja też dzisiaj wizytowałam. Mały jest małym - waży 1426 g (29+1 d), całe badanie zakrywał rękami twarz.

Miałam dzisiaj KTG po raz pierwszy, mały miał chyba czkawkę (przynajmniej tak mówił położna) bo regularnie się poruszał. Na KTG rysowały się delikatne skurcze, ale na szczęście z szyjką wszystko ok.

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Nie nadąża za Wami, tak dużo piszecie.
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 23:05   #1300
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej mamusie
Właśnie wróciliśmy ze szpitala, okazuje się, że mam nawracające infekcje ze względu na 9mm kamień w lewej nerce Dr mówi, że narazie nic nie będą z nim robić, bo w ciąży się nie powinno, ale będą go obserwować, więc za 2 tygodnie mam kolejne usg... Jakby tego było mało malutka waży ok 856g, co wg tutejszych norm jest poniżej 10 centyli i to też będą obserwować... Zmartwionam strasznie tą wizytą, ale popatrzyłam właśnie na nasz kalkulator centylowy i jeśli dobzre rozumiem, 856g w 27 tygodniu (26+2) oznacza, że waga jest prawidłowa Cieszę się, że będę pod obserwacją no i mam nadzieję, że za 2 tygodnie się okaże, że Ola rośnie zdrowo...
co do nerek najważniejsze, że jesteś pod kontrolą lekarza, wszystko będzie dobrze! a co do wagi to mi się też wydaje, że jest ok, wg rozpiski...

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
a to na pewno wizyta u lekarza, a nie randka?

http://wronek.pl/sposob-na-wiecej-ze...z-amarantusem/ sposób na wiecej żelaza w diecie
hehe, spokojnie, mam lekarza kobietę po prostu lubię dobrze wyglądać jak tam idę zresztą nie tylko wtedy, pomalowanie paznokci czasem po prostu poprawia humor po łażeniu cały dzień w dresach

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

anka_1984 wow ale już duży ja w sobotę mam usg i będę też miała dokładnie 29+1 więc zobaczymy jak moja mała
za wizytę!
Stary 2014-12-15, 23:09   #1301
EdithS
Zadomowienie

anka_1984 za wizytę, super, że u Was wszystko dobrze!
Właśnie, a od kiedy robią ktg? Bo ja nie miałam jeszcze ani razu może 30.12 będę miała, wtedy będzie jakoś 32/33tc.

Edytowane przez EdithS
Czas edycji: 2014-12-15 o 23:11
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 23:39   #1302
lesyeux
Zadomowienie

Nouvelle

Moim zdaniem Joolzz bardziej oldschoolowy
Mutsy za poważny. ale ja patrzę kontem siebie jakbym to ja musiała wybrac między tym a tym

Masz trudny orzech do zgryzienia

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczęta,

ja też dzisiaj wizytowałam. Mały jest małym - waży 1426 g (29+1 d), całe badanie zakrywał rękami twarz.

Miałam dzisiaj KTG po raz pierwszy, mały miał chyba czkawkę (przynajmniej tak mówił położna) bo regularnie się poruszał. Na KTG rysowały się delikatne skurcze, ale na szczęście z szyjką wszystko ok.

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

fiu fiu ! duży chłopczyk
super, ze wszystko ok

Dziewczyny co to znaczy w tych tabelkach ten centyl??
np. w 28 tc podane są z trzy wagi dziecka ale każda ma inny centyl i inną wagę ale ten sam tydzień ?? o co chodzi. bo ja jakas cichociemna w tym temacie

debraM hejo fajnie, że już wózek zakupiony
Stokke też super karoca

Niuna-ona za wizytę rewelacja że wszystko ok

anyolek najważniejsze, ze lekarze nie lekceważą niczego i jesteś w dobrych rękach i wiedza, skąd te złe wyniki moczu
Stary 2014-12-15, 23:59   #1303
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
wlasnie wrocilam z TZ z kliniki, biore sie za sphagetti i zaczne was nadrabiac
Bylo spotkanie pt. odkrywanie macierzynstwa
teraz wiem na co sie przygotowac, dokad mam isc kiedy zacznie mi sie porod, od czego zaczna, i gdzie bedzie moj pokoj. Bardzo zadowolona jestem z wygladu pokoju, Jest maly, ale przyjemny, ladna ma kolory, jest cieplutko, jest prysznic i toaleta w kazdym pokoju, obok lozka jest fotel dla tatusia badz goscia, taki wypasiony, jest nawet szafa na ubrania wszystkie itd. i dodatkowo jest w pokoju male pomieszczenie za drzwiami, do przebierania maluszka kapania i przewijania. Pokazala nam menu, w kazdej sali jest telefon, mozna je zmienic, lub za dodatkowa oplata wziasc jakies lepsze.
Na tym samym pietrze, jest pokoj dla maluszkow na noc, gdzie mozna je zostawic, pokazali sale do cesarki i do porodu, maszyny, jakis sprzet do ktorego bede podlaczona podczas samego porodu, czyli serduszko dziecka, cos mi zaloza na palec , i na skurcze caly czas mam byc podlaczona. Pokazali tez pokoj gdzie sie mierzy i wazy dziecko, jakies maszyny z lampami w razie problemow, pokoj do ratowania dziecka, i pokoj z wanna z masazami, i relaksujaca muzyka, tylko w razie ciezkiego porodu, dodatkowo jest inny pokoj na oczekiwanie porodu i sprawdzanie jak on postepuje. i ogolnie fajnie wszystko wytlumaczyli co do znieczulenia, jak co mniej wiecej wyglada. Troszke sie rozpisalam nie moge marudzic jedynie na to ze chyba TZ nie bedzie ze mna

théo - wybralismy imie, ladnie prosze o zapisanie na pierwszej stronie to juz postanowione wspolnie
Jaki wypas No, no Menu, fotele - no zazdroszczę, co mam powiedzieć Imię śliczne
Cytat:
Hej mamusie
Będziesz pod większą obserwacją tylko, nie ma żadnych złych wieści, więc nie zadręczaj się myślami na zapas, bo to niepotrzebne Wszystko będzie cacy, głowy do góry
Cytat:
A co to za pomysł żeby wstawiać takie smakołyki na noc Mój mężuś będzie zły, że jutro spędzi dzień na poszukiwaniach amarantusa

Cytat:
Cześć dziewczęta,

Duże już te nasze dzieci Gratuluję udanej wizyty

Moja w 27tc 966g, a teraz następną wizytę mam w 33tc (7 stycznia), więc pewnie będę w niezłym szoku
A u mnie ciągle położenie pośladkowe i wali mi tą swoją maleńką główką po żołądku i mam ciągłą zgagę. Mówiąc ciągłą mam na myśli ciągłą, cały czas mi towarzyszy zgaga Lekarka mi podpowiedziała żeby pić siemię lniane na czczo, więc próbowałam i faktycznie pomagało, ale już się tak do tej zgagi przyzwyczaiłam, że nic z nią nie robię

Pokażę Wam moje zestawienie brzucha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez nazwy-11.jpg (40,2 KB, 61 załadowań)

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 00:20   #1304
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
a to na pewno wizyta u lekarza, a nie randka?

http://wronek.pl/sposob-na-wiecej-ze...z-amarantusem/ sposób na wiecej żelaza w diecie
jutro szukam amarantusa!! wygląda to pysznie
Stary 2014-12-16, 07:07   #1305
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
nusiekowa
a to nie jest tak, że najpierw znieczulają Cię miejscowo, a dopiero potem wkłuwają się w kręgosłup? bo ja byłam przekonana, że własnie tak to wygląda[COLOR="Silver"]
nie mam bladego pojęcia-laska sie darła bardzo....brrrr

A ja nie śpie od 4-co sie ułoże to mi niewygodnie ..ciśnie uwiera...

---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
nouvelle2 mi się bardziej podoba model nr1
mi też

---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ----------

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość

Ale się będą dzieci brykami wozić , u mnie skromnie będzie Baby Desing Lupo Comfort
u mnie też lupo comfort
Stary 2014-12-16, 07:20   #1306
anyolek
Zadomowienie

Cytat:
anyolek coś Ty mi zrobiła od kilku miesięcy byłam zdecydowana na tego joolza, a teraz skłaniam się jednak ku mutsy igo urban nomad wysłałam joolza i mutsy tżtowi i jemu bardziej się mutsy podoba
Heh, gdyby nie fakt, że nie na naszą kieszeń, to też byśmy rozważali Mutsy!
Szkrabeniek wysłała linka do opinii, rzuciłam okiem no i niezbyt pohlebnie się o nim wysławiają, a Joolz ma dobre opinie chyba? Trafiłam też kiedyś na opinię o Mutsy na angielskiej stronie- dziewczyna ma ponoć problem z odpadającymi kołami... Nigdy nie wiem, czy to wina akurat jednego egzemplarza, czy wada techniczna modelu, ale takie recenzje też mnie zniechęcają...

Cytat:
Napisane przez ewka5891
Ciezki dzien za mną. Dostałam telefon ze złą wiadomością dotyczącą bliskiej mi osoby i troche sie zdenerwowalam. Jest mi przykro w związku z tą sytuacją ale z drugiej strony nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło i tego sie trzymam. Poza tym wychodzę z założenia, że zło które wyrzadzamy innym wraca do nas prędzej czy pózniej
Przykro mi, mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni/ułoży...

Cytat:
Napisane przez ewka5891
Anyolek całe szczescie, że bedziesz teraz pod kontrolą. Przynajmniej bedziesz troche spokojniejsza w tej całej sytuacji.
Cytat:
Napisane przez edithS
anyolek trzymaj się Kochana, lekarze będą Cię obserwować i dziecko, to dobrze, taka opieka jest bardzo istotna. Całuję mocno!
Dzięki dziewczyny mam nadzieję... Jeszcze się za bardzo nie wdawałam w czytankę na temat kamieni i jak wpływają na ciążę, ale sam fakt, że coś takiego utworzylo mi się w nerce mnie denerwuje

Cytat:
Napisane przez crystal25
anyolek pod obserwacja, to znaczy ze bedziesz jakis czas w szpitalu kurcze, 3maj sie Wazne ze lekarze beda to sprawdzac i tak tego nie zostawia
Chyba źle sie wysłowiłam Chodziło mi o to, że poświęcą mi po prostu więcej uwagi, a tutaj jak dla mnie to jest na wagę złota, bo normalnie dostaje się tylko 2 usg na całą ciążę

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek
Spokojnie to siatka którą się kieruję - według niej wszystko jest okej
i

Cytat:
Napisane przez aaakarolina
co do nerek najważniejsze, że jesteś pod kontrolą lekarza, wszystko będzie dobrze! a co do wagi to mi się też wydaje, że jest ok, wg rozpiski...
I tym się pocieszam! Jedyne o co zapomniałam spytać, to czy kieruja się oni wyliczeniem tygodnia wg usg czy OM? Jeśli OM, to dzieciaczek powinien być o 9 dni starszy, więc byłby to 27+5...

Cytat:
Napisane przez lesyeux
anyolek najważniejsze, ze lekarze nie lekceważą niczego i jesteś w dobrych rękach i wiedza, skąd te złe wyniki moczu
Właśnie te wyniki mnie niepokoiły, a kiedy lekarz powiedział mi tydzień temu, że to może być kamień, to pomyślałam:' heh, jasne, KAMIEŃ' A tu się kurczę okazuje, że no faktycznie... Ponoć 9mm kamień powstaje w 6-7 miesięcy, więc zaczął się tworzyć na samym początku ciąży

Cytat:
Napisane przez debraM
Będziesz pod większą obserwacją tylko, nie ma żadnych złych wieści, więc nie zadręczaj się myślami na zapas, bo to niepotrzebne Wszystko będzie cacy, głowy do góry
Ja zazwyczaj staram się myśleć pozytywnie i nie zadręczać myśleniem nad tym, co to będzie... Lekarka powiedziała, że nie mam się czym przejmować, póki nie mam objawów, tzn bólów w dolnej partii pleców czy w pęcherzu, to jest ok. Mimo wszystko cieszę się, że nie zostawią mnie samej sobie, bo wtedy napewno bym się zamartwiała...

Chcieliśmy zamówić wczoraj wózek i keidy już wszystko było w koszyku i mieliśmy płacić pojawił się błąd techniczny na stronie

Edytowane przez anyolek
Czas edycji: 2014-12-16 o 07:22
anyolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 07:36   #1307
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczęta,

Ale duży. Moja ma ten sam tydzień i waga 1250

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 07:49   #1308
Lillkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Napina Wam się czasami mocno brzuch? Ja mam właśnie taki twardy, jak kamień. Wiem, że u mnie ta szyjka krótka, ale pomyślałam sobie, że może też tak macie, w końcu do porodu coraz bliżej nie lubię tego uczucia, jak wstaję z łóżka, to czuję się, jakbym słonia dźwigała
Mam tak bardzo często wieczorem. Jak piłka do kosza albo jakby zaraz miał pęknąć/ wybuchnąć. A szyjkę i wszystkie wyniki mam ok. Zauważyłam, że jak jestem mocno aktywna w dzień, to taki się robi. Trzeba więcej odpoczywać.

Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 08:06   #1309
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
co myślicie: 1 czy 2?

oczywiście kolory są do wyboru, chodzi mi o model

Jak dla mnie tez 1
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 08:46   #1310
emily863
Zadomowienie

hej. Ja jestem dzisiaj slodka mama. Pobranie krwi na czczo i wypicie glukozy juz za mna, teraz zostalo siedzenie i jeszcze dwa wklucia . Wazne ze juz wszystkie kolejkowe dziadki sobie poszly i nikt juz nie tworzy komitetu kolejkowego, ani nie nawija o chorobach.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 08:56   #1311
ojustyna
Zadomowienie

oo dziewczyny ale sobie pospałam od 18 do 8 i czuję się tak jakby zregenerowana, chociaż jeszcze z 2h bym dała radę

widzę że szaleństwo wózkowe, same cudeńka pokazujecie wizualnie to mi się one wszystkie podobają, ale co do czego to osobiście nic nie umiem wybrać, bo chce mieć lekki wózek, najlepiej około 10 kg i z amortyzacją, a takie lekkie to na tych piankach ^^ więc wybór między piankowym musty a joolzem z amortyzacją, wybrałabym zdcydowanie joolza

a co do kamyczka w nerce, to przypomniało mi się jak mój brat miał i lekarz mu recepte przepisał
-rano-2xpiwo
-popoludnie-3x piwo
-wieczór-2xpiwo hahahaha nawet nie wiecie jak się cieszył z tych zaleceń, i urodził jakoś po takiej dawce lekastw hahahah

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
hej. Ja jestem dzisiaj slodka mama. Pobranie krwi na czczo i wypicie glukozy juz za mna, teraz zostalo siedzenie i jeszcze dwa wklucia . Wazne ze juz wszystkie kolejkowe dziadki sobie poszly i nikt juz nie tworzy komitetu kolejkowego, ani nie nawija o chorobach.
na dziadkowe stękanie o chorobach najlepsze są słuchawki i dobra muzyka wprawiająca w nieziemski humor i czas szybciej leci
Stary 2014-12-16, 08:58   #1312
anyolek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
a co do kamyczka w nerce, to przypomniało mi się jak mój brat miał i lekarz mu recepte przepisał
-rano-2xpiwo
-popoludnie-3x piwo
-wieczór-2xpiwo hahahaha nawet nie wiecie jak się cieszył z tych zaleceń, i urodził jakoś po takiej dawce lekastw hahahah[COLOR="Silver"]-[/SIZE]
hahaha, takich zaleceń na szczęście nikt mi nie proponował
Stary 2014-12-16, 09:05   #1313
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamusie
Na pewno będzie wszystko dobrze

Ale mnie wczoraj połamało. Wróciłam ze sklepu, usiadłam na 5 minut na kanapie(wszystko było dobrze ) i wstaje a tu taki okropny ból pleców i promieniuje w udo, czyżby Mała gdzieś mnie tam uciskała. Nocka ekstra , wstać siku to był wyczyn.. Teraz jest trochę lepiej, został mi tylko ból pleców , ale już nie taki jak wczoraj..

Miłego dnia życzę
Stary 2014-12-16, 09:08   #1314
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
hahaha, takich zaleceń na szczęście nikt mi nie proponował
poczekaj, narazie nic z tym nie robią ze względu na ciążę ale później kto to wie? piwo baaardzo moczopędne jest, chociaż co to dla ciebie wtedy będzie urodzić kamyczek? skoro już za sobą będziesz miała poród swojego Szkraba

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Ale mnie wczoraj połamało. Wróciłam ze sklepu, usiadłam na 5 minut na kanapie(wszystko było dobrze ) i wstaje a tu taki okropny ból pleców i promieniuje w udo, czyżby Mała gdzieś mnie tam uciskała. Nocka ekstra , wstać siku to był wyczyn.. Teraz jest trochę lepiej, został mi tylko ból pleców , ale już nie taki jak wczoraj..

Miłego dnia życzę
biedulka mamy taką śmieszną położna w SR, że się ciągle śmieje i żartowała że jak chcemy przekręcić swojego Bobaska, to latarką w ciemnym pokoju mu wskazywać kierunek może wtedy nie będzie uciskać? najgorsze że nasze bejbusie rosną i te uciski będą zapewne coraz częstsze, ja mam promieniowanie do biodra/pośladka często, że wtedy na siku to idę 10 minut ale to chyba takie "uroki" macierzyństwa
Stary 2014-12-16, 09:09   #1315
żona_marcina
Rozeznanie

witam was
kolejną noc się nie wyspalam. Od jakiegoś czasu budzę się w nocy po kilka razy bez żadnej przyczyny a rano młody budzi mnie kopniakami.
Cytat:
mordka_1985 To nie hotel to zabijalnia bedzie w marcu dla mnie
ale czytalam duzo opinii tutejszych, i sa lepsze kliniki, a nawet szpitale niektore kobiety wybieraja, majac okazje jednak wybrac klinike, nie wiem dlaczego, nie wnikam, ale ja jestem zadowolona jak nie wiem ja wybralam najblizsza od mojego domu czyli 10 minut jazdy samochodem a co mi sie podobalo, ze na kazdych drzwiach wejsciowych do pokoi, byly zabkowe zawieszki z imieniem dziecka, i karteczka z danym kolorem, nazwisko ginekologa ktory sie mna zajmowal jak to ladnie wygladalo a wszystkie lekarki to sie usmiechaly ze nowe do zabijania przyszy zwiedzac [COLOR="Silver"]
Rodzić w takich warunkach jak opisałaś to sama przyjemność. Moja koleżanka rodziła ponad 10 lat temu synka we Francji i była zachwycona warunkami w szpitalu. Też opowiadała o jednoosobowych salach, dobrej opiece i serdecznosci personelu. Po powrocie do Polski urodziła córkę i tu była w szoku.

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
co myślicie: 1 czy 2?
oczywiście kolory są do wyboru, chodzi mi o model

Mutsy jest przepiękny

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 09:42   #1316
lesyeux
Zadomowienie

Witam sie dzisiaj

Wczoraj na szkole rodzenia miałam o ruchach dzieckamasakra do tej pory połowy nie rozumiem co mówili nagmatwała k tych ruchach teraz że moje wogóle nie pasują do shematu jaki przypuszczalnie powinin wyglądac. Dlatego zdurniałam
Jedynie co moge powedziec że w okresie okołoporodowym po 36 tc dradtycznie ruchy spadają i żeby ocenic dobrostan dzidzi taka magiczna liczba ruchów to 10 ma byc w ciagu 12h wtedy jest ok

A i nasze dzieci już potrafią spac ok. 12 h nawet

Jutro chyba pojade zrobic to toxo igm. By miec to z głowy. A w pt zrobie krew i mocz. Bo w pt wreszcie wizyta

Dzisiaj obiad niedzielny. Ziemniaki, schabowe i sałata lodowa na słodko

A mnie jak gardło przestało bolec to katar sie uczepił. Dzisiaj mixtura mleko i czosnek do wypicia.

Buziaki
Stary 2014-12-16, 09:58   #1317
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lillkaa Pokaż wiadomość
Mam tak bardzo często wieczorem. Jak piłka do kosza albo jakby zaraz miał pęknąć/ wybuchnąć. A szyjkę i wszystkie wyniki mam ok. Zauważyłam, że jak jestem mocno aktywna w dzień, to taki się robi. Trzeba więcej odpoczywać.
Ja wczoraj latałam od rana, w niedziele też latałam po sklepach pół dnia i jak usiadłam wczoraj wieczorem to brzuch jak balon, twardy, a krzyż i biodra to bolały, że chodzić nie umiałam. Musimy się oszczędzać, takie latanie i cały dzień na nogach to już nie dla nas Także dziewczynki zaczynamy się oszczędzać jak najwięcej- najwyżej mieszkanie kurzem zalezie hehehehe
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 10:00   #1318
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Witam sie dzisiaj

Wczoraj na szkole rodzenia miałam o ruchach dzieckamasakra do tej pory połowy nie rozumiem co mówili nagmatwała k tych ruchach teraz że moje wogóle nie pasują do shematu jaki przypuszczalnie powinin wyglądac. Dlatego zdurniałam
Jedynie co moge powedziec że w okresie okołoporodowym po 36 tc dradtycznie ruchy spadają i żeby ocenic dobrostan dzidzi taka magiczna liczba ruchów to 10 ma byc w ciagu 12h wtedy jest ok

A i nasze dzieci już potrafią spac ok. 12 h nawet

Jutro chyba pojade zrobic to toxo igm. By miec to z głowy. A w pt zrobie krew i mocz. Bo w pt wreszcie wizyta

Dzisiaj obiad niedzielny. Ziemniaki, schabowe i sałata lodowa na słodko

A mnie jak gardło przestało bolec to katar sie uczepił. Dzisiaj mixtura mleko i czosnek do wypicia.

Buziaki
ooo Ty już o obiedzie masz swój plan ja ledwo co śniadanie

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 10:07   #1319
smv
Zakorzenienie

Witajcie dziewczynki. Wczoraj miałam "suoer" wieczór.
Tata naderwal mięsień łydki i spędziłam prawie 3 godz na pogotowiu bo on prowadzić nie mógł.
Potem w domu TŻ nagadal mi ze czemu mi dyrektorka nie podpisała tej prośby o zmianę umowy i w ogóle i tak mi się źle zrobilo bo się cieszyłam a TŻ tak zimno mi nagadal ze nie myślę że ludzie mnie oszukują a ja się cieszę że ktoś coś powiedział. Przeplakalam cały wieczór. A na dodatek TŻ zabrał swoje poduszki i poszedł spać do drugiego pokoju bez słowa. I chyba to mnie najbardziej zabolało.. dziś jestem opuchnięta jak mops i nawet to pisząc mam znowu łzy w oczach. Nie znoszę się kłócić ale ja też umiem być wredna i dziś zrobiłam mu kanapki do pracy i bez słowa wyszlam na badania a on tylko "ale się z rana narozmawialas ze mna". Mam to w nosie ;(;(
Byłam rano robić przeciwciala masakra pielęgniarka się bała mi pobrać krew bo ona żył nie widzi...

Niunia gratuluję udanej wizyty.

Dziewczyna której stwierdzono cukrzycę (przepraszam nie pamiętam nicku) współczuję ale to już końcówka.. Dasz rade

Eh źle mi i w ogóle. Dawno tak nie płakałam aż mnie brzuch wczoraj rozbolal z tych nerwów ;/
Stary 2014-12-16, 10:08   #1320
kruszynkaa88
Rozeznanie

Hej dziewczynki ale dziś pogoda, no jakaś masakra, ponuro, deszcz kropi i kropi blee...
Dziś pakuję z mama prezenty dla moich bratanków (jeden w holandii a drugi w londynie) i będziemy wysyłać paczuszki Cieszę się, w tym roku zrobiliśmy dość drogie prezenty, chyba pierwszy raz ale to dlatego, że uzbieraliśmy z Tż ze ślubu w kopertach i mogliśmy sobie pozwolić, ale już powiedziałam mamie, że w przyszłym roku każdy dostanie skarpetki z bazaru Bo raczej na nic innego stać nas nie będzie

A na obiad robię dzisiaj: Zapiekankę z mięsem mielonym, pomidorami z puszki, groszkiem, cebulką i ziemniaki pure Ciekawe co mi wyjdzie

aaaa tutaj moja pierwsza choinka ubrana z mężusiem hihi zaszaleliśmy- kolory tęczy, misz masz, a co, jak szaleć to szaleć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg choinka.jpg (65,8 KB, 28 załadowań)
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości