|
|||||||
| Notka |
|
| W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1741 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 187
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI
|
|
|
|
#1742 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 188
|
Cytat:
|
|
#1743 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 889
|
Ma³a zmiana
![]() Odwiedzi³am fryzjera, w koñcu pozby³am siê tego nieszczêsnego ogona mia³am plan wielkiej pielêgnacji ale jak patrze na te k³aki to mam do¶æ s± szorstkie, suche, rozprostowuj± siê odk±d zaczê³a siê ta bardziej zimna pora roku i grzanie piecem w domu Pierwsze zdjêcie w³osy wysch³y naturalnie, drugie na dyfuzorze zrobione przez fryzjera. Realnie patrz±c na nie jutro mia³am lecieæ po ten dyfuzor w koñcu a patrz±c na zdjêcia sama nie wiem ... Edit. zdjêcia bardzo pomniejsza³am w programie bo jak zwykle nie chcia³y siê wgraæ st±d ta okropna jako¶æ. Edytowane przez sandra1515 Czas edycji: 2014-12-15 o 20:13 |
|
|
|
#1744 |
|
Zadomowienie
|
Mnie siê nic nie wy¶wietla.
![]() Edit: ju¿ siê wy¶wietli³o, patrzem. ![]() Pierwsze zdjêcie du¿o lepsze, je¿eli to drugie jest po dyfuzorze to ja bym sobie go jednak odpu¶ci³a. Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-12-15 o 20:11 |
|
|
|
#1745 |
|
ma zielone pojêcie
Wiadomo¶ci: 40 401
|
A fryzjer umia³ siê w ogóle dyfuzorem pos³u¿yæ? Pytam, bo ¼le u¿yty dyfuzor to chyba ka¿dym lokom by zaszkodzi³. Dobrze u¿yty wielu lokom pasuje, choæ oczywi¶cie, s± i takie loki, które za nim nie przepadaj±.
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
Cytat:
Tak czy inaczej wygl±da na to, ¿e fryzjerka nie do koñca umia³a siê obs³u¿yæ dyfuzorem i nie oznacza to, ¿e Twoje w³osy po dyfuzorze zawsze by tak wygl±da³y. Ale na pierwszym zdjêciu ³adnie, tylko tak siê pozbija³y w loki, ¿e rzadkie siê wydaj±. |
|
|
|
|
#1747 |
|
Rozeznanie
|
Efekt na ¿ywo fajny tylko, ¿e na nich jest litr lakieru (pada u mnie od rana) a teraz siê rozprostowa³y wiêc to wina fryzjera? w³osów? bo sama nie wiem ?
Teraz mam jeszcze dylemat co z t± suszark± kupiæ nie kupiæ ? Delikatnie wysuszyli mi dyfuzorem a pó¼niej pod tak± kapsu³± reszta nie odgniata³a tego ani nic lakier i tyle
|
|
|
|
#1748 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze jedno zdjêcie
![]() Niestety nie chce mi siê otworzyæ
Edytowane przez sandra1515 Czas edycji: 2014-12-15 o 20:44 |
|
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lakier to nie jest najszczê¶liwszy produkt do utrwalania loków czy fal, a na pewno nie w du¿ej ilo¶ci. Lepiej u¿yæ ¿elu b±d¼ pianki, przed suszeniem. Mokrej w³oszki przy u¿yciu ¿elu te¿ nie polecam.
|
|
|
|
|
#1750 |
|
Rozeznanie
|
U¿ywam kremu do loków Joanna profesional jedwab na koñcówki i to wszystko od¿ywki bs nie u¿ywam bo przyklap mi wychodzi to chyba dla nich za du¿o.
Jak my¶licie ryzykowaæ z tym dyfuzorem spróbowaæ samemu czy efekt te¿ bêdzie nie ciekawy jak na zdjêciu powy¿ej ? Edytowane przez sandra1515 Czas edycji: 2014-12-15 o 20:50 |
|
|
|
#1751 |
|
Moderator
Wiadomo¶ci: 3 203
|
Ogarniacie ¿e za kallosy w uk na ebayu ,¶piewaj± sobie od 10 funtów czyli 50 z³, przesada trochu. A szkoda, chocia¿ mo¿e kiedy¶ sobie sprawiê np na lato jak w³osiory bêda d³u¿sze i jako¶ korzystn± ofertê znajdê. Teraz wykañczam pilomax.
Co do tych zabiegów m. in. joico opisa³am kiedy¶ dosæ szczegó³owo bo ja siê interesujê nieco i te¿ szuka³am sk³adów itd., a akurat nie wiem czy Newquay pamiêtasz jak o to pyta³a¶ kiedy¶ i co nieco napisa³am. Czy warto? No nie bardzo, lepiej ju¿ keratynowe prostowanie gdzie wprasowujemy bia³ko keratyny we w³osy i zabieg utrzymuje siê parê miesiêcy przy odpowiednim zestawie produktów. Przy w³osach popalonych, które s± gumowate poleca siê stosowanie produktów z keratyn± w swojej pielêgnacji bo w³osowi zniszczonemu dobrze to robi rzeczywi¶cie i my¶lê, ¿e tu ju¿ warto. Ale takie zabiegi - nie bo to takie 'plenty of bananas' ^^ Co do ma¶ci koñskiej nie k³ad³abym na skalp bo sobie mo¿na krzywdy narobiæ, naprawdê. Na miê¶nie jest cudowna, ale nie jest to co¶ na skórê g³owy czy twarz - lepiej wcierkê, maseczkê zio³ow± czy nawet s³ynny amol. |
|
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 866
|
Cytat:
Te¿ mi siê tak wydaje. Ja wielokrotnie wychodzi³am z czym¶ takim od fryzjerek. One chyba my¶l±, ¿e pokrêcone siano jest fajne albo zupe³nie nie potrafi± siê pos³ugiwaæ dyfuzorem na krêconych w³osach - zamiast pilnowaæ skrêtu, rozdmuchuj± w³osy. |
|
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 37 060
|
|
|
|
|
#1755 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 219
|
Cytat:
Jej dziewczyny, to byla tylko luzna propozycja na "rozladoaanie napietej atmosfery" ![]() Mi fryzjerki notorycznie prostownica katowalo pt. a pani to ma takie dziwne fale, nie warto je dyfuzorem robic dziwnie wyjda. |
|
|
|
|
#1756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tekst fryzjerki rozbrajaj±cy. Mnie ostatnio powiedzia³a, ¿e ona nie wie, o co mi chodzi z "grzywk± na skos" i tym, ¿e ma byæ d³u¿sza, a nie do linii brwi w najd³u¿szym miejscu. I ¿e w ogóle mam rzadziutk± grzywkê i ona nic nie poradzi, musi tak wygl±daæ po wysuszeniu. ![]() Oczywi¶cie w domu jakim¶ cudem po moim wysuszeniu zrobi³o sie tej grzywki 2 razy wiêcej. Btw. muszê i¶æ podci±æ w³osy. Zastanawiam siê nad uciachaniem z 4-5 cm. |
|
|
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 861
|
Dziewczyny, czy ktoras z was obcinala sobie, albo miala obcinane wlosy na sucho?
|
|
|
|
#1758 | |
|
ma zielone pojêcie
Wiadomo¶ci: 40 401
|
Cytat:
|
|
#1759 | |
|
Moderator
|
Cytat:
blonadhaircare która bywa³a na zabiegach fryzjerskich na w³osy zrobi³a notkê o tym, jak kto¶ chce to niech zerknie: http://www.blondhaircare.com/2014/12...nach.html#more Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-12-16 o 11:31 |
|
|
|
|
#1760 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 219
|
|
|
|
|
#1761 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny s³yszaly¶cie o tym,¿e mleko kokosowe wsmarowane w skalp przyspiesza porost w³osów? Jako¶ nie potrafiê sobie wyobraziæ mleka we w³osach i zapach po kilku godzinach mo¿e byæ nieciekawy :-P
|
#1762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1763 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Zaczê³am pisaæ wiza¿owy notatnik, bêdê tam wklejaæ ró¿ne fajne rzeczy wiêc jak chcecie to sobie zerknijcie
Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-12-16 o 14:20 |
|
|
|
|
#1764 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Klaudenc próbowa³as?
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
Jest jeszcze opcja, ¿e chodzi o wodê kokosow±, a nie mleko, do¶æ czêsto ludzie zamiennie u¿ywaj± tych nazw.
Zreszt± czy zapach zwyk³ego mleka nie jest hmm odzwierzêcy? |
|
|
|
#1766 |
|
Moderator
|
Próbowa³am maski z mleka jak i mleka kokosowego - z mleka kiedy¶ uwielbia³am, przepiêkne w³osy mia³am po nim bo wtedy moje w³osy uwielbia³y proteiny, czasami dodawa³am te¿ miodu i dawa³o to ³adny zapach i nawil¿enie. Z mleka kokosowego to chyba 2 razy maskê robi³am i w³a¶nie ³agodzi skalp, na w³osach nic szczególnego nie zauwa¿y³am, pewnie musia³abym regularnie u¿ywaæ.
Mo¿na te¿ z kokosowego robiæ p³ukanki albo mieszaæ z szamponem - taki szampon jest delikatniejszy i fajniutki dla skóry g³owy podobno
|
|
|
|
#1767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1768 |
|
Raczkowanie
|
Mia³ kto¶ mo¿e nowe serum z bovax? Warto kupiæ? Serum wzmacniaj±ce A+E. W za³±czeniu zdjêcie owego serum i jego sk³adu.
|
#1769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawet chyba mam próbkê w szafce, chcesz to mogê jutro zobaczyæ jak siê sprawuje w deszczow± pogodê. |
|
|
|
|
#1770 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 580
|
U mnie ciêcie na sucho to by³o odkrycie 2014 roku
A tak w ogóle ¶cielam w³osy do ramion, króciutkie sa blond tylko koñcówki jutro jakies foto zrobie
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.

mia³am plan wielkiej pielêgnacji ale jak patrze na te k³aki to mam do¶æ s± szorstkie, suche, rozprostowuj± siê odk±d zaczê³a siê ta bardziej zimna pora roku i grzanie piecem w domu