|
|
#1471 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V
Cytat:
![]() Ja ten zapach uwielbiam
|
|
#1472 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na razie tylko wrzucam do koszyka, ale pewnie jutro wszystko kupię ![]() a miałam czekać do stycznia ![]()
|
|
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo boję się że jednak szybciej odlecę a nie chcę byc bez niczegokurde mam tyle ubranek ale mam wrazenie ze ciągle mało, ze jednak czegoś ciagle brakuje ;p jakis instynkt noo
|
|
#1474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
są naprawdę śliczne
|
|
#1475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz zlozylam zamowienie za nim to przeczytalam, wzielam krem bepanhten bo innych nie znam i wzielam wszystko z tej listy, oprocz tego do przemywania pepka, bo TZ twierdzi ze to lekarz powie co potrzebne i on wtedy kupi wody morskiej nie zamowilam nie wiem jak tego tutaj szukac hi hi. dodatkowo szczotke, do paznokci zestaw, na sutki, i TZ kazal tez wziasc jakies plastiki na cycuchy zeby nie poranic w trakcie karmienia, wiec posluchalam i zamowilam zobaczymy coz to aspirator tez znalazlam z bebe confort chusteczki i plyn do podmywania po porodzie jakis specialny tez udalo mi sie znalesc..... ciezko mi tutaj szukac.....nie moj jezyk, tyle godzin i dopiero zamowienie zlozone :/ podpasek szukalam chyba najdluzej hi hi , ale znalazlam z napisem ze po porodowe, to wzielam jedna paczke, i te majtki siateczkowe tez. I zamowilam z normalnego sklepu takie na pozniej, z alwaysa na noc, jakies nowe, duze one sa i pisalo ze bardzo chlonne, wiec zobaczymy, bo dlugo z tymi bez skrzydelek nie wytrzymam
|
|
|
|
|
#1476 |
|
Zadomowienie
|
uciekam
spać. rano trzeba wstać ![]() Buziaczki
|
|
#1477 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
ja nawet nie wiem co tutaj kupic podobnego do octeniseptu, czy do podmywania sie ciezko mi sie szuka zwlaszcza rzeczy aptecznych, a TZ wytlumaczyc co i jak a on mi wyszuka wogole cos innego niz potrzebne mi bedzie ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- spij slodko ja to mam w planach spac do 11 ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- bo dzieci tej kolezanki to juz 7 lat maja wiec te kartony to tak musialy dlugo lezec ale pomimo tego to milo z jej strony chociaz nie cierpie tej kobiety za jej bycie ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
jutro napewno bedziesz miala lepszy dzien
|
|||
|
|
|
#1478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no proszę, i byłe czasem serce okazują ja jestem ciekawa, jak zareagowałabym, gdybym poznała była tż, bo nigdy jej nie widziałam (poza zdjęciami).
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3yx8d0vr3qeic.png Edytowane przez EdithS Czas edycji: 2014-12-16 o 23:10 |
|
|
|
|
#1479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja widzialam ostatnia byla mojego TZ ze zdiec, i powiedzialam ze nie chce jej zobaczyc na oczy bo albo ja zabije albo jej podziekuje a niestety ale tutaj jest inna kultura, i TZ ex kobieta z ktora ma dziecko, no coz.... na przywitanie musze ja calowac w policzek..... kiedys mi zarzucila ze ja to chyba nie mam ochoty jej widziec, bo dawno mnie nie widziala, a zawsze razem przyjezdzamy po jego corke, to byl czas kiedy chorowalam akorat..... dziwnie, bo mowilam TZ ze w Polsce to raczej jest sie wrogo nastawionym do bylych Powiem szczerze ze nie cierpie kiedy musze ja widziec, ale z drugiej strony, nie zmienie tego.... maja wspolne dziecko, wiec to laczy na cale zycie, bo moj TZ napewno sie nie odsunie od dziecka jak to robi wiele tatusiow, z czego jestem szczesliwa ze ma takie podejscie ![]() wierz mi, nie chcesz poznac zadnej bylej swojego partnera, bo bol jest wtedy wiekszy.....
|
|
|
|
|
#1480 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja jeszcze nie śpię...szukam właśnie koszul nocnych
tak mi się nie chce ich kupować, bo wiem, że nie będę później nosić...ale jak mus to mus ![]() mam jeszcze 1 kupon z allegro na 20 zł to wykorzystam na to
|
|
#1481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jutro kupie gatki bawelniane i koszulki na ramiaczkach dwie czarne,przydadza sie na dzien, bo zamierzam na dzien zakladac dresy, a na noc koszule.... a w styczniu dokupie koszule nocne do spania bo nawet nie mam czasu jechac do tego sklepu
|
|
|
|
|
#1482 |
|
Zadomowienie
|
Cos mnie dziwnie brzuch pobolewa a od 20:00 leże na kanapie. Łyknęłam nospe i do wyrka
![]() Ja jeszcze żadnych większych zakupów nie mam, nic spisane. Pojade rodzić goła i wesoła
|
#1483 |
|
Wtajemniczenie
|
też bym wolała w dresach, ale u nas raczej nie pozwalają...
|
|
#1484 |
|
Wtajemniczenie
|
Udało mi się was nadrobić, ale tylko z dzisiejszego, właściwie wczorajszego dnia, bo już po północy
![]() Aaakarolhna, super, że wizyta udana, maleństwo zdrowo rośnie i u Ciebie nic złego się nie dzieje. Crystal, nie chcę Ci już motać, ale ja mam dużo dłuższą listę rzeczy do szpitala. W SR dostałam i z tego co pamiętam to właśnie podpasek przede wszystkim tych always nie można, bo ma tą siateczkę sztuczną a żeby krocze się dobrze goiło to muszą być bawełniane. Ja mam te http://allegro.pl/podklady-poporodow...810972015.html I te http://allegro.pl/canpol-wysokochlon...822835945.html A i dowiedziajam się, dla czego octenisept teraz się stosuje a nie spirytus czy piochtaninę, a więc octenisept nie powoduje podrażnień i nhe piecze, czego nie można powiedzieć o spirytusie bo i piecze i podrażnia zdrowy naskórek poniżej kikuta. Przy piochtaninie nie widać podrażnień czy zaczerwienień bo jest fioletowa. Jak wstanę, to zrobię zdjęcie mojej listy, może którejś pomoże, przyda się ![]() ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- U nas też nie pozwalają dresu ani leginsów w pierwszych 2 dobach po porozie bo trzeb wietrzyć krocze. Na rozpisce mam 2-3 koszule z czego jedna do porodu, to musi być króciutka i obszerna bo pod nią wkładają maleństwo do serducha ---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Nad zdjęciami się zastanawiałam kiedyś a teraz sama nie wiem... Chciałam robić w ciąży, ale w śniegu.. A tu śniegu brak. Maluszkowi pewnie zrobię ![]() A w sr była jeszcze mowa o nakładkach silikonowych, że stosuje się je tylko w przypadku płaskich lub wklęsłych sutków oraz przy poranionych. Bez przyczyny się nie używa. A laktatory elektryczne powinno się użyć tylko gdy dziecko nie jest przy mamie tylko jak jest na oiomie albo patologii. Ręczne natomiast w tedy, gdy nie dajemy rady własną ręką i po to żeby pobudzić piersi do większej laktacji, oczywiście jeśli nie mamy dzidziusia przy sobie, bo tak to dzidzia ssąc będzie pobudzać. |
|
|
|
#1485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podpaski kupilam z apteki, z napisem po porodowe, wiec mysle ze beda dobre, no i w cenie 10 euro,a to tylko jedna paczka 12 sztuk, a zwykle alwaysy u nas do 3 euro hi hi , wiec musza byc dobre podklady tez wzielam.mozesz mi napisac jesli masz chec swoja liste, chetnie wykorzystam, jesli czegos jednak nie mam, bo jestem d.... w takich zakupach ![]() nakladki zamowilam, najwyzej sie nie przydadza TZ mowi bierz , no to wzielam, laktatoru nie kupuje jesli moj TZ ma wyjechac, jesli bede potrzebowac jednak, to wynajme z apteki, bo wiem ze jest to mozliwe. ![]() U nas chyba mozna w dresach, bo widzialam mame na korytarzu to wlasnie w spodniach byla i koszulce na ramiaczkach, kolezanka ostatnio rodzila, to tez w ciagu dnia zakladala dresy a na noc koszule, no ale dwie mam zwykle, i dokupie z tym otwarciem no to chyba wystarczy ![]() a do porodu nie moge miec swojej koszuli , daja swoje jednorazowe badziewia , jak worki na smieci
Edytowane przez crystal25 Czas edycji: 2014-12-17 o 01:30 |
|
|
|
|
#1486 |
|
Zadomowienie
|
Nouvelle mi musty się podobał na stronie, na żywo jedynie yen mode igo był fajny. Jedynie ale nam się kosmarnie nim jeżdziło, jakąś dziwną ma amortyzacje. I pod krawężniki ciężko go podbijać. Ale to moja i TZ subiektywna opinia. Co najmniej TZ powiedział, że tego nie bierzemy.
Alunia a czemu elektryczne normalnie nie? Ja taki kupiłam Myśliałam,że lepszy.Wczoraj byłam na badaniach, też czekam na wynik tokso. W piątek wizyta
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#1487 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() ale miałam słabą nockę nie dość, że późno zasnęłam to co chwilę się budziłam a koniec spania przed 7 ![]() no ale trudno, odeśpię pewnie w dzień ![]() dzisiaj chyba dzień lenia, chociaż jak będzie mi się chciało to poodkurzam i przelecę mopem po mieszkaniu no i jakiś obiad by wypadało zrobić, chyba mam ochotę na rosół ![]() miłego dnia
|
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
usnelam po 3 w nocy, maluszek mnie tak namietnie kocha kopac, ze spac nie idzie, do tego ciaglo mnie po calym brzuchu niezle.... a do TZ sie przytulilam to zamiast usypiac to w trakcie snu zaczal sie smiac, ze go tak czuje bardzo Zauwazylam ze od kilku dni to kopanie jest coraz mocniejsze, odczuwam je bardziej,i jest bardziej widoczne, co mnie cieszy i tez szokuje troche. Ide dzis na lumpki ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
Tylko, ze u mnie, jesli go kupie to mialby sluzyc np. tez do celow takich, ze tatus moglby w nocy wstac i nakarmic, albo przy nawale pokarmu. Czytalam tez ze dziecko szybko sie przyzwyczaja i z lenistwa jak sie nauczy ssac z butelki bo jest latwiej, to moze nie chciec z piersi. Cos o tym wlasnie czytalam ![]() http://dzielnicarodzica.pl/42031/22/...ace_piers_mamy Edytowane przez crystal25 Czas edycji: 2014-12-17 o 08:29 |
|
|
|
|
#1489 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry mamuśki-nawet sie wyspałam dziś
Musze sie pochwalić,ze wczoraj odwiedził mnie mój znajomy I przywiózł wielki wór ciuszkó po swoim synku-jeeejjj ile tego jest,aż sie boje że młody nie bedzie mieć szans ubrania wszytskiego ![]() My sylwestra też w domciu spędzamy-może na domówke do znajomych sie wybierzemy-ale to tak bez spiny
|
|
#1490 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1491 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1492 | |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
ja też leniuchuję. Od wczoraj mam strajk ![]() U mnie jest cieplutko, wiec zabiorę pieska na półgodzinny spacer, żeby się trochę dotlenić i poruszać. Ja do zakupów w aptece dodałam jeszcze: - pieluchy tetrowe i flanelowe (przyszły mi o wiele lepszezj jakosci niż kupione w Smyku) - maść na brodawki Maltan - nożyczki, grzebyczek, szczotekę do włosów, łyżeczki do karmienia i podawania leków, termomert do wanienki - ceratki do wózka, łóżeczka i na przewijak - jałowe gaziki do przemywania oczek - majteczki siatkowe wielorazowe - podkłady na łóżko - płyn do mycia i kąpieli Oillan baby Myślę, że można jeszcze pokusić sie o zamówienie witamin D i K. Ja dostałam na SR ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- świetny prezent dla ciężarnej ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
|
|
#1493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1494 |
|
Raczkowanie
|
Hottie07, Luźna i DebraM ale nas Krakowianek się tu zebrało
![]() ![]() ![]() Widzę, że każda z nas zdecydowała się na Ujastek ![]() Mam zamiar za kilka tygodni się tam przejechać i pooglądać co w trawie piszczy Może nawet się tam spotkamy |
|
|
|
#1495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1496 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Muszę wyprać i wyprasować kolejną porcję dzieciowych ubranek. Nie wiem, czy ta kupka wystarczy, czy coś jeszcze kupiować. Pocieszam się, że od 2015 roku H&M ma mieć sklep internetowy, więc jakby co domówię Czytam drugi raz książkę "Pierwszy rok życia dziecka" H. Murkoff i ciągle wyłapuję coś nowego. ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- podobno później można go używać także np. na spacerach do psikania otarć i zranień
|
|
#1497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez obudzona ale jeszcze wcześniej 6.15 ![]() ale się juz przyzwyczajam że sie bede nie wysypiać ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
ja się boję ale to rzecz normalna myślę ja jeszcze nie ogarniam tych malutkich rzeczy , myślę po świętach zacznę )
|
|
#1498 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Miałam kupować elektryczny na allegro używany, a teraz to już sama nie wiem. Niby planuję karmić piersią i raczej będę z małym w domu przez pierwsze tygodnie, ale nigdy nic nie wiadomo. Gdy leżałam w szpitalu urodził się chłopczyk, który nie umiał ssać piersi. Rozpaczliwie płakał z głodu całą noc, aż się serce krajało z żalu. Następnego dnia też bardzo płakał.. Ja w myślach klęłam personel, że nie dadzą dziecku ściągniętego mleka tylko tak je męczą
|
|
#1499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam tylko 3 sztuki, ale to dokupie w sklepie w styczniu, bo w aptekach jej nie znajde no i lekow nie kupuje, tylko kiedy pediatra powie co mam kupic, bo zwlaszcza tutaj, nie chce tego kupowac na wlasna reke a pozatym apteka i tak mi nie sprzeda nawet witamin a lekarz wypisze co i jak to bede wiedziec ![]() chcialam masc na sutki, a TZ sie uparl na jakies gowniane plastiki dziekuje za liste dobrze jest porownac sobie inne do swojej.
|
|
|
|
|
#1500 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No, idę na spacer, bo zaraz sie rozmyślę ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

jutro napewno bedziesz miala lepszy dzien 

Myśliałam,że lepszy.