Marcowe Mamy 2015 cz. V - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-16, 22:40   #1471
EdithS
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Flowerbomb kupiłam kiedyś między jednym a drugim rzygiem na promie. I właśnie z tego powodu mi się źle kojarzy, rzadko używam choć zapach sam w sobie jest śliczny i długo się na niego czailam
ooo, ja na promie czy na statku jakimkolwiek też miałabym problemy, choroba morska na 100%. Ostatnio w czerwcu jak leciałam samolotem to zbierało mi się na wymioty, potem okazało się, że już byłam w ciąży

Ja ten zapach uwielbiam z kolei przed ślubem kupiłam Si i też mi się podobał, a w ciąży nie mogę go używać
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 22:41   #1472
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
zakupy apteczne i akcesoria dla maluszka zrobione
zostaly ubrania dla maluszka, dla mnie do szpitala jakies badziewie, i lozeczko z calym srodkiem No to moge rodzic jak juz reszte kupie
ide was nadrabiac
Nawet znalazlam plyn do tkanin dla niemowlat specialny
no ja właśnie też nie mogłam wytrzymać i zaczęłam robić zakupy apteczne na razie tylko wrzucam do koszyka, ale pewnie jutro wszystko kupię
a miałam czekać do stycznia
Stary 2014-12-16, 22:43   #1473
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
no ja właśnie też nie mogłam wytrzymać i zaczęłam robić zakupy apteczne na razie tylko wrzucam do koszyka, ale pewnie jutro wszystko kupię
ja wole kupić szybciej bo boję się że jednak szybciej odlecę a nie chcę byc bez niczego
kurde mam tyle ubranek ale mam wrazenie ze ciągle mało, ze jednak czegoś ciagle brakuje ;p jakis instynkt noo

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 22:46   #1474
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
zwykłe podpaski tuż po porodzie raczej będę zbyt mało chłonne, w mojej rozpisce są dwie polecane firmy- chłonne a wygodne

moja rozpiska rzeczy aptecznych dla maluszka:
- aspirator Katarek
- woda morska, (przydatna w czasie kataru)
- octenisept (do przemywania pępowiny, ale tu się jeszcze zastanawiam czy stare sprawdzone metody nie wystarczą)
- Linomag maść w zielono białej tubce (krem pielęgnacyjny)
- sól fizjologiczna w ampułkach
- Floslek emulsja do kąpieli (albo Babydream żel do mycia z Rossmanna)
- patyczki z takimi śmiesznie zakończonymi główkami
- płatki bawełniane duże i mniejsze
- jeszcze do tego trochę lekarstw "pierwszej pomocy" ale tego jeszcze nie skonsultowałam ze znajomym pediatrą
octenisept można też używać do przemywania rany po zszyciu nacięcia lub pęknięcia krocza i położna mówiła mi, że ta najmniejsza buteleczka w zupełności starczy i dla dziecka i dla mamy

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Te pojedyncze kosztują 275 chyba, a podwójnie wiązane 355.
są naprawdę śliczne ale znacznie przekraczają nasz budżet
Stary 2014-12-16, 22:49   #1475
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
zwykłe podpaski tuż po porodzie raczej będę zbyt mało chłonne, w mojej rozpisce są dwie polecane firmy- chłonne a wygodne

moja rozpiska rzeczy aptecznych dla maluszka:
- aspirator Katarek
- woda morska, (przydatna w czasie kataru)
- octenisept (do przemywania pępowiny, ale tu się jeszcze zastanawiam czy stare sprawdzone metody nie wystarczą)
- Linomag maść w zielono białej tubce (krem pielęgnacyjny)
- sól fizjologiczna w ampułkach
- Floslek emulsja do kąpieli (albo Babydream żel do mycia z Rossmanna)
- patyczki z takimi śmiesznie zakończonymi główkami
- płatki bawełniane duże i mniejsze
- jeszcze do tego trochę lekarstw "pierwszej pomocy" ale tego jeszcze nie skonsultowałam ze znajomym pediatrą
dziekuje kochana jestes!!!!
Juz zlozylam zamowienie za nim to przeczytalam, wzielam krem bepanhten bo innych nie znam i wzielam wszystko z tej listy, oprocz tego do przemywania pepka, bo TZ twierdzi ze to lekarz powie co potrzebne i on wtedy kupi wody morskiej nie zamowilam nie wiem jak tego tutaj szukac hi hi. dodatkowo szczotke, do paznokci zestaw, na sutki, i TZ kazal tez wziasc jakies plastiki na cycuchy zeby nie poranic w trakcie karmienia, wiec posluchalam i zamowilam zobaczymy coz to aspirator tez znalazlam z bebe confort chusteczki i plyn do podmywania po porodzie jakis specialny tez udalo mi sie znalesc..... ciezko mi tutaj szukac.....nie moj jezyk, tyle godzin i dopiero zamowienie zlozone :/ podpasek szukalam chyba najdluzej hi hi , ale znalazlam z napisem ze po porodowe, to wzielam jedna paczke, i te majtki siateczkowe tez. I zamowilam z normalnego sklepu takie na pozniej, z alwaysa na noc, jakies nowe, duze one sa i pisalo ze bardzo chlonne, wiec zobaczymy, bo dlugo z tymi bez skrzydelek nie wytrzymam
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 22:50   #1476
lesyeux
Zadomowienie

uciekam spać. rano trzeba wstać

Buziaczki
Stary 2014-12-16, 22:59   #1477
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
tez mialam w styczniu, ale TZ szykuje sie na to ze jednak wyjedzie, wiec spytal co najwazniejsze wg mnie jest z listy, to powiedzialam i zamowilismy bo ja sie ciagle smieje ze on wyjedzie, a w lutym urodze, i nie zdaze zamowic no wiec jeszcze jakies szmaty dla mnie do ubrania, dla maluszka najwazniejszych body i pajacow brakuje i lozeczko , ale to juz po nowym roku

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
octenisept można też używać do przemywania rany po zszyciu nacięcia lub pęknięcia krocza i położna mówiła mi, że ta najmniejsza buteleczka w zupełności starczy i dla dziecka i dla mamy

są naprawdę śliczne ale znacznie przekraczają nasz budżet
jezu jak ja wam zazdroszcze!!! ja nawet nie wiem co tutaj kupic podobnego do octeniseptu, czy do podmywania sie ciezko mi sie szuka zwlaszcza rzeczy aptecznych, a TZ wytlumaczyc co i jak a on mi wyszuka wogole cos innego niz potrzebne mi bedzie

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
uciekam spać. rano trzeba wstać

Buziaczki
spij slodko ja to mam w planach spac do 11

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Wiecie ze byla mojego TZ, spytala czy nie chcemy kartonow dla maluszka, od jej kolezanki, TZ sie spojrzal na mnie, a ja sie nawet nie odezwalam.... TZ powiedzial ze jesli chce, to bardzo chetnie, bo az glupio powiedziec ze nie..... zobaczymy co tam bedzie, TZ mowi, ze najwyzej sie wyrzuci, a oni wiedziec nie musza, a moze jednak cos bedzie co bedziemy chcieli zatrzymac.... bo dzieci tej kolezanki to juz 7 lat maja wiec te kartony to tak musialy dlugo lezec ale pomimo tego to milo z jej strony chociaz nie cierpie tej kobiety za jej bycie

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Halo... Witajcie znów.
U mnie już ok.. Ciężko było ale jest ok. To najważniejsze..
Jutro jadę na jasełka szkolne i postawić ultimatum dyr. Ze do piątku chce moja umowę - trzymać proszę kciuki!
Byłam z TŻ u laryngologa pełno leków 160zl łącznie z wizytą poszło, miejmy nadzieję że minie. A chrapanie lekarz mówi ze jak się nos odetka to wtedy można mu się przypomnieć nt chrapania.
Idę spać dziewczynki ciężki miałam dzisiaj dzień dużo łez i w ogóle emocji. Aż Dzidzius mało aktywny
Ja chyba zakupy zacznę po Nowym Roku. Takie konkretne w sensie łóżeczko i te ☠☠☠☠☠☠☠niki to szpitala i wgl.

Dobrej nocki mamusie kochane. Sciskamyyyy
3mam kciuki,Walcz o swoje!!! jutro napewno bedziesz miala lepszy dzien
Stary 2014-12-16, 23:08   #1478
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
jezu jak ja wam zazdroszcze!!! ja nawet nie wiem co tutaj kupic podobnego do octeniseptu, czy do podmywania sie ciezko mi sie szuka zwlaszcza rzeczy aptecznych, a TZ wytlumaczyc co i jak a on mi wyszuka wogole cos innego niz potrzebne mi bedzie

Wiecie ze byla mojego TZ, spytala czy nie chcemy kartonow dla maluszka, od jej kolezanki, TZ sie spojrzal na mnie, a ja sie nawet nie odezwalam.... TZ powiedzial ze jesli chce, to bardzo chetnie, bo az glupio powiedziec ze nie..... zobaczymy co tam bedzie, TZ mowi, ze najwyzej sie wyrzuci, a oni wiedziec nie musza, a moze jednak cos bedzie co bedziemy chcieli zatrzymac.... bo dzieci tej kolezanki to juz 7 lat maja wiec te kartony to tak musialy dlugo lezec ale pomimo tego to milo z jej strony chociaz nie cierpie tej kobiety za jej bycie
chmm, może podpytaj swoją położną?

no proszę, i byłe czasem serce okazują ja jestem ciekawa, jak zareagowałabym, gdybym poznała była tż, bo nigdy jej nie widziałam (poza zdjęciami).

Edytowane przez EdithS
Czas edycji: 2014-12-16 o 23:10
Stary 2014-12-16, 23:14   #1479
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
chmm, może podpytaj swoją położną?

no proszę, i byłe czasem serce okazują ja jestem ciekawa, jak zareagowałabym, gdybym poznała była tż, bo nigdy jej nie widziałam (poza zdjęciami).
podpytam ale wizyta dopiero w styczniu tak mysle
Ja widzialam ostatnia byla mojego TZ ze zdiec, i powiedzialam ze nie chce jej zobaczyc na oczy bo albo ja zabije albo jej podziekuje a niestety ale tutaj jest inna kultura, i TZ ex kobieta z ktora ma dziecko, no coz.... na przywitanie musze ja calowac w policzek..... kiedys mi zarzucila ze ja to chyba nie mam ochoty jej widziec, bo dawno mnie nie widziala, a zawsze razem przyjezdzamy po jego corke, to byl czas kiedy chorowalam akorat..... dziwnie, bo mowilam TZ ze w Polsce to raczej jest sie wrogo nastawionym do bylych Powiem szczerze ze nie cierpie kiedy musze ja widziec, ale z drugiej strony, nie zmienie tego.... maja wspolne dziecko, wiec to laczy na cale zycie, bo moj TZ napewno sie nie odsunie od dziecka jak to robi wiele tatusiow, z czego jestem szczesliwa ze ma takie podejscie

wierz mi, nie chcesz poznac zadnej bylej swojego partnera, bo bol jest wtedy wiekszy.....
Stary 2014-12-17, 00:07   #1480
aaakarolina
Wtajemniczenie

a ja jeszcze nie śpię...szukam właśnie koszul nocnych tak mi się nie chce ich kupować, bo wiem, że nie będę później nosić...ale jak mus to mus
mam jeszcze 1 kupon z allegro na 20 zł to wykorzystam na to
Stary 2014-12-17, 00:10   #1481
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
a ja jeszcze nie śpię...szukam właśnie koszul nocnych tak mi się nie chce ich kupować, bo wiem, że nie będę później nosić...ale jak mus to mus
mam jeszcze 1 kupon z allegro na 20 zł to wykorzystam na to
ja tez nie spie.... ja jutro kupie gatki bawelniane i koszulki na ramiaczkach dwie czarne,przydadza sie na dzien, bo zamierzam na dzien zakladac dresy, a na noc koszule.... a w styczniu dokupie koszule nocne do spania bo nawet nie mam czasu jechac do tego sklepu
Stary 2014-12-17, 00:14   #1482
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cos mnie dziwnie brzuch pobolewa a od 20:00 leże na kanapie. Łyknęłam nospe i do wyrka
Ja jeszcze żadnych większych zakupów nie mam, nic spisane. Pojade rodzić goła i wesoła
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 00:20   #1483
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tez nie spie.... ja jutro kupie gatki bawelniane i koszulki na ramiaczkach dwie czarne,przydadza sie na dzien, bo zamierzam na dzien zakladac dresy, a na noc koszule.... a w styczniu dokupie koszule nocne do spania bo nawet nie mam czasu jechac do tego sklepu
też bym wolała w dresach, ale u nas raczej nie pozwalają...
Stary 2014-12-17, 00:54   #1484
Alunia79
Wtajemniczenie

Udało mi się was nadrobić, ale tylko z dzisiejszego, właściwie wczorajszego dnia, bo już po północy
Aaakarolhna, super, że wizyta udana, maleństwo zdrowo rośnie i u Ciebie nic złego się nie dzieje.

Crystal, nie chcę Ci już motać, ale ja mam dużo dłuższą listę rzeczy do szpitala. W SR dostałam i z tego co pamiętam to właśnie podpasek przede wszystkim tych always nie można, bo ma tą siateczkę sztuczną a żeby krocze się dobrze goiło to muszą być bawełniane. Ja mam te http://allegro.pl/podklady-poporodow...810972015.html
I te http://allegro.pl/canpol-wysokochlon...822835945.html

A i dowiedziajam się, dla czego octenisept teraz się stosuje a nie spirytus czy piochtaninę, a więc octenisept nie powoduje podrażnień i nhe piecze, czego nie można powiedzieć o spirytusie bo i piecze i podrażnia zdrowy naskórek poniżej kikuta. Przy piochtaninie nie widać podrażnień czy zaczerwienień bo jest fioletowa.

Jak wstanę, to zrobię zdjęcie mojej listy, może którejś pomoże, przyda się

---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ----------

U nas też nie pozwalają dresu ani leginsów w pierwszych 2 dobach po porozie bo trzeb wietrzyć krocze. Na rozpisce mam 2-3 koszule z czego jedna do porodu, to musi być króciutka i obszerna bo pod nią wkładają maleństwo do serducha

---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Nad zdjęciami się zastanawiałam kiedyś a teraz sama nie wiem... Chciałam robić w ciąży, ale w śniegu.. A tu śniegu brak.
Maluszkowi pewnie zrobię

A w sr była jeszcze mowa o nakładkach silikonowych, że stosuje się je tylko w przypadku płaskich lub wklęsłych sutków oraz przy poranionych. Bez przyczyny się nie używa. A laktatory elektryczne powinno się użyć tylko gdy dziecko nie jest przy mamie tylko jak jest na oiomie albo patologii. Ręczne natomiast w tedy, gdy nie dajemy rady własną ręką i po to żeby pobudzić piersi do większej laktacji, oczywiście jeśli nie mamy dzidziusia przy sobie, bo tak to dzidzia ssąc będzie pobudzać.
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 01:28   #1485
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Udało mi się was nadrobić, ale tylko z dzisiejszego, właściwie wczorajszego dnia, bo już po północy
Aaakarolhna, super, że wizyta udana, maleństwo zdrowo rośnie i u Ciebie nic złego się nie dzieje.

Crystal, nie chcę Ci już motać, ale ja mam dużo dłuższą listę rzeczy do szpitala. W SR dostałam i z tego co pamiętam to właśnie podpasek przede wszystkim tych always nie można, bo ma tą siateczkę sztuczną a żeby krocze się dobrze goiło to muszą być bawełniane. Ja mam te http://allegro.pl/podklady-poporodow...810972015.html
I te http://allegro.pl/canpol-wysokochlon...822835945.html

A i dowiedziajam się, dla czego octenisept teraz się stosuje a nie spirytus czy piochtaninę, a więc octenisept nie powoduje podrażnień i nhe piecze, czego nie można powiedzieć o spirytusie bo i piecze i podrażnia zdrowy naskórek poniżej kikuta. Przy piochtaninie nie widać podrażnień czy zaczerwienień bo jest fioletowa.

Jak wstanę, to zrobię zdjęcie mojej listy, może którejś pomoże, przyda się

---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ----------

U nas też nie pozwalają dresu ani leginsów w pierwszych 2 dobach po porozie bo trzeb wietrzyć krocze. Na rozpisce mam 2-3 koszule z czego jedna do porodu, to musi być króciutka i obszerna bo pod nią wkładają maleństwo do serducha

---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Nad zdjęciami się zastanawiałam kiedyś a teraz sama nie wiem... Chciałam robić w ciąży, ale w śniegu.. A tu śniegu brak.
Maluszkowi pewnie zrobię

A w sr była jeszcze mowa o nakładkach silikonowych, że stosuje się je tylko w przypadku płaskich lub wklęsłych sutków oraz przy poranionych. Bez przyczyny się nie używa. A laktatory elektryczne powinno się użyć tylko gdy dziecko nie jest przy mamie tylko jak jest na oiomie albo patologii. Ręczne natomiast w tedy, gdy nie dajemy rady własną ręką i po to żeby pobudzić piersi do większej laktacji, oczywiście jeśli nie mamy dzidziusia przy sobie, bo tak to dzidzia ssąc będzie pobudzać.
Ja jeszcze listy nie dostalam, wiec najwyzej dokupie Podpaski kupilam z apteki, z napisem po porodowe, wiec mysle ze beda dobre, no i w cenie 10 euro,a to tylko jedna paczka 12 sztuk, a zwykle alwaysy u nas do 3 euro hi hi , wiec musza byc dobre podklady tez wzielam.
mozesz mi napisac jesli masz chec swoja liste, chetnie wykorzystam, jesli czegos jednak nie mam, bo jestem d.... w takich zakupach
nakladki zamowilam, najwyzej sie nie przydadza TZ mowi bierz , no to wzielam, laktatoru nie kupuje jesli moj TZ ma wyjechac, jesli bede potrzebowac jednak, to wynajme z apteki, bo wiem ze jest to mozliwe.
U nas chyba mozna w dresach, bo widzialam mame na korytarzu to wlasnie w spodniach byla i koszulce na ramiaczkach, kolezanka ostatnio rodzila, to tez w ciagu dnia zakladala dresy a na noc koszule, no ale dwie mam zwykle, i dokupie z tym otwarciem no to chyba wystarczy

a do porodu nie moge miec swojej koszuli , daja swoje jednorazowe badziewia , jak worki na smieci

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2014-12-17 o 01:30
Stary 2014-12-17, 07:11   #1486
marcia45
Zadomowienie

Nouvelle mi musty się podobał na stronie, na żywo jedynie yen mode igo był fajny. Jedynie ale nam się kosmarnie nim jeżdziło, jakąś dziwną ma amortyzacje. I pod krawężniki ciężko go podbijać. Ale to moja i TZ subiektywna opinia. Co najmniej TZ powiedział, że tego nie bierzemy.

Alunia a czemu elektryczne normalnie nie? Ja taki kupiłam Myśliałam,że lepszy.

Wczoraj byłam na badaniach, też czekam na wynik tokso. W piątek wizyta Odliczam dni do l4 i ide do pracy a masakrycznie mi się nie chce. Ale wczoraj dobrze się czułam, to nadrobiłam troche prezenciorów.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 08:11   #1487
aaakarolina
Wtajemniczenie

dzień dobry

ale miałam słabą nockę nie dość, że późno zasnęłam to co chwilę się budziłam a koniec spania przed 7
no ale trudno, odeśpię pewnie w dzień
dzisiaj chyba dzień lenia, chociaż jak będzie mi się chciało to poodkurzam i przelecę mopem po mieszkaniu
no i jakiś obiad by wypadało zrobić, chyba mam ochotę na rosół

miłego dnia
Stary 2014-12-17, 08:26   #1488
crystal25
Zakorzenienie

witajcie
usnelam po 3 w nocy, maluszek mnie tak namietnie kocha kopac, ze spac nie idzie, do tego ciaglo mnie po calym brzuchu niezle.... a do TZ sie przytulilam to zamiast usypiac to w trakcie snu zaczal sie smiac, ze go tak czuje bardzo No i zrobil mi tez pobudke swoim kopaniem Zauwazylam ze od kilku dni to kopanie jest coraz mocniejsze, odczuwam je bardziej,i jest bardziej widoczne, co mnie cieszy i tez szokuje troche.
Ide dzis na lumpki

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Nouvelle mi musty się podobał na stronie, na żywo jedynie yen mode igo był fajny. Jedynie ale nam się kosmarnie nim jeżdziło, jakąś dziwną ma amortyzacje. I pod krawężniki ciężko go podbijać. Ale to moja i TZ subiektywna opinia. Co najmniej TZ powiedział, że tego nie bierzemy.

Alunia a czemu elektryczne normalnie nie? Ja taki kupiłam Myśliałam,że lepszy.

Wczoraj byłam na badaniach, też czekam na wynik tokso. W piątek wizyta Odliczam dni do l4 i ide do pracy a masakrycznie mi się nie chce. Ale wczoraj dobrze się czułam, to nadrobiłam troche prezenciorów.
Chyba chodzi o to zeby nie zaburzac ssania u noworodkow. I laktator uzywac tylko i wylacznie do pobudzenia laktacji. Tylko, ze u mnie, jesli go kupie to mialby sluzyc np. tez do celow takich, ze tatus moglby w nocy wstac i nakarmic, albo przy nawale pokarmu. Czytalam tez ze dziecko szybko sie przyzwyczaja i z lenistwa jak sie nauczy ssac z butelki bo jest latwiej, to moze nie chciec z piersi. Cos o tym wlasnie czytalam
http://dzielnicarodzica.pl/42031/22/...ace_piers_mamy

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2014-12-17 o 08:29
Stary 2014-12-17, 08:42   #1489
nusiekowa
Wtajemniczenie

dzien dobry mamuśki-nawet sie wyspałam dziś dzis mam dzień lenistwa ...bede leżeć I pachnieć.

Musze sie pochwalić,ze wczoraj odwiedził mnie mój znajomy I przywiózł wielki wór ciuszkó po swoim synku-jeeejjj ile tego jest,aż sie boje że młody nie bedzie mieć szans ubrania wszytskiego

My sylwestra też w domciu spędzamy-może na domówke do znajomych sie wybierzemy-ale to tak bez spiny
Stary 2014-12-17, 08:57   #1490
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
ja też coś do Pandory chyba dostanę a widziałaś taki śliczny mały wózeczek- zawieszkę do Pandory?
tak, mam go i polecam bo jest uroczy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10635898_931999090147187_4832187617692687797_n.jpg (70,0 KB, 37 załadowań)
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 08:57   #1491
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Ja chcę jakiś porządny aparat, ale jeszcze się zastanawiam nad modelem i obiektywami.
Daj znać na co się zdecydujesz
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 09:09   #1492
żona_marcina
Rozeznanie

dzień dobry
ja też leniuchuję. Od wczoraj mam strajk

U mnie jest cieplutko, wiec zabiorę pieska na półgodzinny spacer, żeby się trochę dotlenić i poruszać.

Ja do zakupów w aptece dodałam jeszcze:
- pieluchy tetrowe i flanelowe (przyszły mi o wiele lepszezj jakosci niż kupione w Smyku)
- maść na brodawki Maltan
- nożyczki, grzebyczek, szczotekę do włosów, łyżeczki do karmienia i podawania leków, termomert do wanienki
- ceratki do wózka, łóżeczka i na przewijak
- jałowe gaziki do przemywania oczek
- majteczki siatkowe wielorazowe
- podkłady na łóżko
- płyn do mycia i kąpieli Oillan baby

Myślę, że można jeszcze pokusić sie o zamówienie witamin D i K. Ja dostałam na SR

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
tak, mam go i polecam bo jest uroczy
świetny prezent dla ciężarnej

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość
A ja się dowiedziałam że firma, w której jestem zatrudniona jest w likwidacji, także nie będę miała gdzie wrócić po macierzyńskim. Niby tego się spodziewałam bo od dawna mieli problemy, ale jednak nie jest to miła wiadomość Planowaliśmy drugie dziecko jakoś niedługo po tym, a tak to trochę niebardzo.
Współczuję. Musisz na macierzyńskim czegoś poszukać

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 09:10   #1493
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
ciekawe czy będziemy sie rozpakowywać już w lutym a ja tak chcę w marcu rodzić
takie moje marzonkoooo
A mi tak jakoś nie zależy na marcu-ważne by sie urodziło zdrowe I by poród był łagodny
Stary 2014-12-17, 09:12   #1494
mama d
Raczkowanie

Hottie07, Luźna i DebraM ale nas Krakowianek się tu zebrało Widzę, że każda z nas zdecydowała się na Ujastek

Mam zamiar za kilka tygodni się tam przejechać i pooglądać co w trawie piszczy

Może nawet się tam spotkamy oby
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 09:12   #1495
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
A mi tak jakoś nie zależy na marcu-ważne by sie urodziło zdrowe I by poród był łagodny
no o tym w ogóle nie wspominam bo to oczywiste że zdrowie najważniejsze

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-17, 09:17   #1496
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
im blizej tym bardziej się boję;p ale muszę zmienić podjeście
będe musiała wnet ubranka posegregowac , bo mam ubranka do 2 lat juz ;p oczywiscie wyprac wyprasowac i zacząc szukać torby do szpitala bo mi to cięzko przychodzi pamięć już nie ta co kiedyś;p
Rozumiem Twoje obawy, ja też coraz bardziej zestresowana. Ciągle mam przeczucie, że o czymś zapomniałam, że coś mi brakuje... a pokój pełen dziecięcych rzeczy
Muszę wyprać i wyprasować kolejną porcję dzieciowych ubranek. Nie wiem, czy ta kupka wystarczy, czy coś jeszcze kupiować.
Pocieszam się, że od 2015 roku H&M ma mieć sklep internetowy, więc jakby co domówię
Czytam drugi raz książkę "Pierwszy rok życia dziecka" H. Murkoff i ciągle wyłapuję coś nowego.

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
podobno później można go używać także np. na spacerach do psikania otarć i zranień

Stary 2014-12-17, 09:22   #1497
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry

ale miałam słabą nockę nie dość, że późno zasnęłam to co chwilę się budziłam a koniec spania przed 7
no ale trudno, odeśpię pewnie w dzień
dzisiaj chyba dzień lenia, chociaż jak będzie mi się chciało to poodkurzam i przelecę mopem po mieszkaniu
no i jakiś obiad by wypadało zrobić, chyba mam ochotę na rosół

miłego dnia
heeeeej ja tez obudzona ale jeszcze wcześniej 6.15
ale się juz przyzwyczajam że sie bede nie wysypiać

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Rozumiem Twoje obawy, ja też coraz bardziej zestresowana. Ciągle mam przeczucie, że o czymś zapomniałam, że coś mi brakuje... a pokój pełen dziecięcych rzeczy
Muszę wyprać i wyprasować kolejną porcję dzieciowych ubranek. Nie wiem, czy ta kupka wystarczy, czy coś jeszcze kupiować.
Pocieszam się, że od 2015 roku H&M ma mieć sklep internetowy, więc jakby co domówię
Czytam drugi raz książkę "Pierwszy rok życia dziecka" H. Murkoff i ciągle wyłapuję coś nowego.

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

podobno później można go używać także np. na spacerach do psikania otarć i zranień
musimy dać radę ja się boję ale to rzecz normalna myślę ja jeszcze nie ogarniam tych malutkich rzeczy , myślę po świętach zacznę )

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-17, 09:26   #1498
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Ja już całkiem zgłupiałam z tymi laktatorami. Miałam kupować elektryczny na allegro używany, a teraz to już sama nie wiem.
Niby planuję karmić piersią i raczej będę z małym w domu przez pierwsze tygodnie, ale nigdy nic nie wiadomo.

Gdy leżałam w szpitalu urodził się chłopczyk, który nie umiał ssać piersi. Rozpaczliwie płakał z głodu całą noc, aż się serce krajało z żalu. Następnego dnia też bardzo płakał.. Ja w myślach klęłam personel, że nie dadzą dziecku ściągniętego mleka tylko tak je męczą

Stary 2014-12-17, 09:28   #1499
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
dzień dobry
ja też leniuchuję. Od wczoraj mam strajk

U mnie jest cieplutko, wiec zabiorę pieska na półgodzinny spacer, żeby się trochę dotlenić i poruszać.

Ja do zakupów w aptece dodałam jeszcze:
- pieluchy tetrowe i flanelowe (przyszły mi o wiele lepszezj jakosci niż kupione w Smyku)
- maść na brodawki Maltan
- nożyczki, grzebyczek, szczotekę do włosów, łyżeczki do karmienia i podawania leków, termomert do wanienki
- ceratki do wózka, łóżeczka i na przewijak
- jałowe gaziki do przemywania oczek
- majteczki siatkowe wielorazowe
- podkłady na łóżko
- płyn do mycia i kąpieli Oillan baby

Myślę, że można jeszcze pokusić sie o zamówienie witamin D i K. Ja dostałam na SR

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

świetny prezent dla ciężarnej

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Współczuję. Musisz na macierzyńskim czegoś poszukać
z twojej listy brakuje mi tetry mam tylko 3 sztuki, ale to dokupie w sklepie w styczniu, bo w aptekach jej nie znajde no i lekow nie kupuje, tylko kiedy pediatra powie co mam kupic, bo zwlaszcza tutaj, nie chce tego kupowac na wlasna reke a pozatym apteka i tak mi nie sprzeda nawet witamin a lekarz wypisze co i jak to bede wiedziec
chcialam masc na sutki, a TZ sie uparl na jakies gowniane plastiki no to go posluchalam hi hi , obym nie zalowala dziekuje za liste dobrze jest porownac sobie inne do swojej.
Stary 2014-12-17, 09:30   #1500
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
heeeeej ja tez obudzona ale jeszcze wcześniej 6.15
ale się juz przyzwyczajam że sie bede nie wysypiać

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

musimy dać radę ja się boję ale to rzecz normalna myślę ja jeszcze nie ogarniam tych malutkich rzeczy , myślę po świętach zacznę )
Jak już ogarniesz to napisz ile masz ciuszków z poszczególnych rozmiarów.

No, idę na spacer, bo zaraz sie rozmyślę

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
z twojej listy brakuje mi tetry mam tylko 3 sztuki, ale to dokupie w sklepie w styczniu, bo w aptekach jej nie znajde no i lekow nie kupuje, tylko kiedy pediatra powie co mam kupic, bo zwlaszcza tutaj, nie chce tego kupowac na wlasna reke a pozatym apteka i tak mi nie sprzeda nawet witamin a lekarz wypisze co i jak to bede wiedziec
chcialam masc na sutki, a TZ sie uparl na jakies gowniane plastiki no to go posluchalam hi hi , obym nie zalowala
Ciesz się, że facet zna się na takich rzeczach jak nakładki, pieluchy itp. Mój z każdej lekcji SR wychodzi zdziwiony, ile taki maluch potrzebuje

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości