|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I
Cytat:
było całkiem miło, fajnie było się oderwać troszkę i wyjść z domu, spotkać ludzi z pracy i posłuchać co tam u nich Tobie już teraz życzę udanego spotkania |
|
|
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
Jak czyscicie uszka w srodku? Bo ja tego jeszcze nie robilam...polozna kazala nie czyscic ale chyba juz najwyzszy czas wyciagnac z nich woskowine...?
|
|
|
|
#1893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1894 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej..
My dzisiaj mamy bioderka.. ciekawa jestem co tam się dowiemy.. Teraz u tesci jak mala zaplakala to tesciowa od razu atak na mnie, ze to na pewno moja wina bo cos zjadlam i wypominala mi co jadlam przez caly dzien i analizowala jak mnie to wkur...ło. A tesciu mowi: moze rosolku jej daj... taki dobry zrobilem.. ja pierd...
|
#1895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo przełom 2 i 3 miesiąca to etap właśnie u nas.... dzisiaj mała zaczęła już dwucyfrowy tydzień...10
|
|
|
|
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja kładę małą na boczku, raz jednym raz drugim, ale ona już ma taki etap że i tak sama się obraca ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- no dokładnie, pisząc na boczku to miałam też na myśli całkowicie na boku chyba nie lubi, bo zawsze się budzi na pleckach
|
|
|
|
|
#1898 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kciuki za bioderka Kasia! Eh z tymi tesciami pamietaj, tylko spokoj Cie uratuje ![]() Cytat:
ale ten czas leci
|
|
#1899 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
proszę jaka patriotka :P---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Dziękujemy strasznie to zasuwa wszystko...ani się obrócę będzie 3...4...5...6 mc..roczek drugi trzeci .... i 18-ka ![]() ale nasze latka będą stać w miejscu prawda ?:P ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
i widzę po małej, że coraz większa i bardziej pucusia ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Kostka a którą karuzelkę chcesz zamówić ? ![]() mnie najbardziej się podoba Wyspa marzeń ale ona akurat jest w normalnej cenie prawie 200 zł...to już sporo... Mnie cały czas się wyświetla w ich systemie, ze przygotowywane do wysyłki....ciekawe kiedy będzie już chciałabym małej powiesić wreszcie coś nad łóżeczkiem
Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-12-17 o 10:10 |
|||||
|
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
Manieczka nie przestawaj podawać jak pomaga, ja zrobiłam ten błąd i kolka wróciła.
D.SPI na boczku,raz prawym,raz lewym. Na pleckach tez często się budzi,na brzuszka w ciągu dnia ja klade. Z zabaw to u nas karuzelka , wyglupy na łóżku, grzechotki,lezaczek, mate muszę wyprac.....
|
#1901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
Zanet - chcialam klasyczna ale sama juz nie wiem znowu mam problem bo ja nie lubie tych melodyjek
i chyba mozna osobno to wlaczac bez muzyki no i mysle czy to ma sens jak chce sama karuzelke... jak zwykle mam dylematyDlatego chcialam ta podrozna bo ona jest taka prosta.. W srodku ucho to mialam na mysli malzowine, dalej sie nie zamierzam zapedzac... I mamy juz choinke
Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-12-17 o 12:49 |
|
|
|
#1903 |
|
Raczkowanie
|
Czym kremujecie ciałko waszych maluchów? U mojego jakieś kurde pryszcze, głównie w okolicach pieluchy, ale nie tylko. Np pod kolanami, na łydkach. Nie wiem już z czego to może być
|
|
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1905 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wspolczuje ehh jak to dobrze bylo bez okresu... Cytat:
jak klade go na plecach to i tak przekreca glowe na lewy lub prawy bok. Cytat:
![]() Moj ma grzechotke, ktora jeszcze go nie interesuje. Ale jak ja nia poruszam to patrzy. Spiewamy mu, mowie mu rozne rymowanki. Mamy tez takiego kaczora- pluszowa pacynke i tz sie z nim tym bawi, mowi do niego modulujac glos to mlody patrzy i nawet wtedy sie usmiecha.
|
|
#1906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1907 |
|
Zadomowienie
|
Moj na brzuszku tez nie lubi i w zasadzie go tak nie klade bo zaraz marudzi :banghead:
ale teraz jak o tym piszecie to go polozylam, tylko ze spiacego i tak sobie spi a on lezac na tym brzuchu moze spac, czy lepiej zeby sie "ruszal"? na jedno wyjdzie czy lepiej jak sie rusza i wtedy miesnie karku i brzuszek pracuja? Ja wciaz mam glupie i "proste" pytania :banghead: Anuszka kracze i moze wykracze, ale pocieszajace jest to, ze przy drugim dziecku bede wiekszym ekspertem
|
#1908 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki za bioderka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czyszcze uszka tymi patyczkami dla dzieci wiec tam nie da się za głęboko włożyć.
Nie smaruje niczym bo kąpie w emolium z oliwka i skora fajnie nawilzona jest, a na wszelkie krostki polecam zwykła make ziemniaczana Ile ml mleka piją wasze dzieci? Chodzi mi o to ile na jedno karmienie . Moja pije w nocy po 60ml a budzi się 2 razy, a w dzień po 90ml i to na raty bo wypije 60 a za pol godz.resztę Dzisiaj rano wypiła 150ml pierwszy raz,musialam dorabiać mleczko bo tylko 90 przygotowalam
|
#1910 |
|
Raczkowanie
|
A co używacie do natłuszczania po zmianie pieluchy?
|
|
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
Masc bepanthen
A w nocy wogole nie zmieniam pieluchy
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
Ja roznie...najczesciej alantan ale odparza mi sie latwo i wtedy mam taka masc robiona albo tormentalum na zmiane z sudocremem
---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Zbieram sie na spacer bo super slonce
|
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też mąka ziemniaczana pod pachy. Uratowała sytuację bo był problem z odparzeniami tam. Tak to jest jak ktoś podczas kąpieli przyciska łapki do siebie i nie daje sobie wymyć dobrze.
|
|
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
Na brzuchuto pprzede wszystkim trzeba kłaść po to by dziecko cwiczylo podnoszenia główki
|
|
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
na razie sprawdza mi się linomag zielony tani i latwo dostępny
nie smaruje za każdym razem, raz od czasu do czasu jak uważam mam w zapasie alantan i bephanten i jeszcze jeden linomag a do ciałka - poki co tylko kapiel w oilatum, kilka razy oliwkowalam na morka skore i smarowałam kremem hipp, ale teraz nie na dwor jak wychodzimy to smaruje policzki i nosek kremem hipp przeciw wiartowi i na niepogodę, czy jakos tak...
|
|
#1916 |
|
Raczkowanie
|
Zanet Nadia to juz duza dziewczynka
![]() Kasia kciuki za bioderka ![]() W UK tez nie robia zadnych badan pod tym katem. Frau to chyba popelnilysmy blad wybierajac takie imie dla corek, skoro takie nocne marki z nich ![]() Clara spi na plecach, raz z glowka na prawa raz na lewa strone, na brzuchu nienawidzi lezec, odrazu sie wkurza, ale mnie to jakos nie martwi, bo glowke pieknie trzyma w pionie ![]() z zabawek to mamy tego kwiatka nad lezaczkiem, uwoelbia sluchac z niego melodyjek i ogladac swiatelka, pare grzechotek, ale one jeszcze Clare nie interesuja i sporo maskotek wydajacych rozne dziewki, je lubi.czesto tez Malej spiewam, opowiadam. pod choinke moja siostra kupila jej mate edukacyjna,zobaczymy czy sie sprawdzi ![]() ja Mala smaruje olejem kokosowym, ale nie codziennie tak co 2-3 dni. po porodzie mialam bardzo wysuszona prawa dlon, tak bardzo, ze az pekala skora na niej, teraz zrobila sie czerwona plama na prawie cala dlon,ktora szczypie, macie jakies pomysly,co to moze byc?nigdy nie mialam problemow ze skora
|
|
#1917 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
my też mamy olej kokosowy, ale chwilowo odstawuony, zeby sprawdzić czy nie uczula. Stosowałam go od początku, więc chyba uczulenie wystapiłoby wcześniej, a nie po 2 tygodniach? Czy możliwe jednak ze tak późno tez może wystąpić? Nie mam pomyslu, z czego moze to być. Moze proszek do prania? |
|
|
|
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam to samo -czerwona,pekajaca skore miedzy palcami ,mi pomógł krem F18
|
#1919 |
|
Zakorzenienie
|
Też tak mam. I to dokładnie na prawej ręce. Teraz już trochę lepiej. Obstawiam, że u mnie to kwestia tarczycy, która szaleje po porodzie zwłaszcza, że zmniejszoną mam dawkę leków (no i biorę je mniej regularnie i niekoniecznie przed jedzeniem bo przy dziecku jakoś nie miałam do tego głowy).
|
|
|
|
#1920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:17.

, zawsze przykrywam po zszyje bo to zmarzluszek po mamusi 
budzi sie co godzine i chce jesc.... nie mam pojecia co z nia dziś ???
za 10 tydzien niedlugo bedziemy 10 urodziny swietowac

23.06.2011
01.06.2013

już chciałabym małej powiesić wreszcie coś nad łóżeczkiem