Listopadowe Mamy 2014- część I - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-17, 09:53   #1891
Zanet84
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Justana u nas kołderka jest od samego poczatku , zawsze przykrywam po zszyje bo to zmarzluszek po mamusi

Dziękuje dziewczyny za życzenia jesteście kochane

Zanet daj znać jak sie udała firmowa imprezka, ja mam wg piątek, tez wigilia

A moja córcia dla mi dzis prezent... 3,5h ryk ale straszny zanosi sie, dławi i brakuje jej oddechu tak bardzo płacze, jak sie troche uspokaja to dostaje czkawki z tego i to nie takiej niemowlęcej tylko jak u dorosłych
Nie wiem czy to kolka bo w 2 tyg jak sie zaczęło to kropelki pomagały a od jakiegoś tygodnia Jest złe wieczorami i z każdym dniem coraz gorzej. Płacze ale np nie podkurcza nóżek i uspokaja sie jak sie ja nosi pionowo jak sie usiądzie mimo ze w pionie to znów ryk, co sie dzieje w poziomie to nawet nie chce pisząc zupełnie nie wiem o jest, jutro idziemy do lekarza na stępienia to spytam bo inaczej sie wykończę
Dzięki było całkiem miło, fajnie było się oderwać troszkę i wyjść z domu, spotkać ludzi z pracy i posłuchać co tam u nich

Tobie już teraz życzę udanego spotkania
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 09:53   #1892
Kostka09
Zakorzenienie

Jak czyscicie uszka w srodku? Bo ja tego jeszcze nie robilam...polozna kazala nie czyscic ale chyba juz najwyzszy czas wyciagnac z nich woskowine...?
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 09:55   #1893
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Czekoladko w końcu zdecydowałas się podac Delicol ?
Super że maalutka już nie cierpi

a moja G dzis ma wieczór swira budzi sie co godzine i chce jesc.... nie mam pojecia co z nia dziś ???
za to moja wiecej śpi w ciągu dnia jakoś od poneidziałku...nie wiem czy to przez to że wózkiem z nią jeżdże po mieszkaniu i dużo jest ze mną czy jak
Stary 2014-12-17, 09:56   #1894
Kasia427
Wtajemniczenie

Hej..
My dzisiaj mamy bioderka.. ciekawa jestem co tam się dowiemy..

Teraz u tesci jak mala zaplakala to tesciowa od razu atak na mnie, ze to na pewno moja wina bo cos zjadlam i wypominala mi co jadlam przez caly dzien i analizowala jak mnie to wkur...ło.

A tesciu mowi: moze rosolku jej daj... taki dobry zrobilem.. ja pierd...
Stary 2014-12-17, 09:57   #1895
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
Mialam gdzies notatke, kiedy te skoki rozwojowe, ale musze znalezc. Oczywiscie granice te sa umowne i kazde dziecko moze bardziek dawac znac, ze przechodzi skok rozwojowy, po innym dziecku nie bedzie widac i to tez prawidlowe. Pierwsze skoki z tego co kojarze to 3/4 tydzien, okolice 6 tygodnia, 2/3 miesiac zycia... jakos dak jak dogrzebie sie do tego, to podam....

U nas sab w natarciu! i kupilam tez herbatke koperkowa z hippa, wczoraj wypila Mala 20ml, ale potem chyba zaczela jej nie smakowac

W ogole wkurzaja mnie 'dobre' rady sprzed 40 lat od Tesciowej... ostatnia rada - obciac smoczek od butelki,zeby mala miala lepszy dostep do mleka, bo kiedys tak sie robilo. No ale tlumacze, ze teraz tak sie nie robi. Albo zeby dodac maki do mleka no zesz, teraz tak sie tez nie robi a na pewno nie miesiecznemu dziecku.. albo ciagle naleganie - no daj jej piers, glodna jest, przeciez ja tylko popatrze. Problem w tym ze ja nie chce,zeby ona patrzyla jak karmie. Siedzenie nade mna i patrzenie tylko mnie peszy,zwlaszcza jesli to Tesciowa, jej cyckow nie musze pokazywac

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

A poza tym, to mam nadzieje, ze to bwdzie dobry dzien tak po prostu wiec milego dnia Mamuski!

ooo przełom 2 i 3 miesiąca to etap właśnie u nas....

dzisiaj mała zaczęła już dwucyfrowy tydzień...10
Stary 2014-12-17, 09:59   #1896
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość

za 10 tydzien niedlugo bedziemy 10 urodziny swietowac
Stary 2014-12-17, 10:00   #1897
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mamulunda Pokaż wiadomość
chciałam zapytać jak wasze dzieciaczki śpią. bo ja od wyjścia ze szpitala kłade go raz na prawym raz na lewym boczku. i dalam sobie sprawe ze w ogóle nie spi na wznak. nie wiem czy to dobrze. dodam ze w sobote bedzie mial miesiac. ale boje sie zeby spal na wznak ze sie zachłyśnie.
mi pediatra powiedziała, że w dzień jak się jest więcej przy dziecku można kłaść na wznak, bo jak non stop na boczku to główka może inaczej się kształtować...też o tym gdzieś czytałam, ale ile w tym prawdy nie wiem
ja kładę małą na boczku, raz jednym raz drugim, ale ona już ma taki etap że i tak sama się obraca

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Xd

Mój śpi na plecach z główką na bok
no dokładnie, pisząc na boczku to miałam też na myśli całkowicie na boku chyba nie lubi, bo zawsze się budzi na pleckach
Stary 2014-12-17, 10:02   #1898
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Jak czyscicie uszka w srodku? Bo ja tego jeszcze nie robilam...polozna kazala nie czyscic ale chyba juz najwyzszy czas wyciagnac z nich woskowine...?
Ja poki co czyszcze tylko te widoczne zewnetrzne czesci, do srodka ucha nie wpycham patyczka

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Hej..

Teraz u tesci jak mala zaplakala to tesciowa od razu atak na mnie, ze to na pewno moja wina bo cos zjadlam i wypominala mi co jadlam przez caly dzien i analizowala jak mnie to wkur...ło.

kciuki za bioderka Kasia! Eh z tymi tesciami pamietaj, tylko spokoj Cie uratuje

Cytat:

Oooo ale ten czas leci
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 10:15   #1899
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdula87 Pokaż wiadomość
Mój początkowo spał na boczku raz prawym raz lewym. Teraz najczęściej śpi na plecach z główką na bok. A w ciągu dnia kładę go na brzuszku żeby poćwiczył i nieraz mu się zaśnie lubi tak, tylko trzeba zaglądać. A jaka kupa po tym
oj moja nie lubi na brzuszku...maks. wytrzymała chyba 10 minut

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
tak ja pytałam jakiś czas temu.
u mnie problem z mrozeniem niestety, bo mam lodowke starego typu z malym zamrażalnikiem na gorze, a tam ni chu chu nic się nie zmieści! mam ze dwie paczki filetow i warzyw, krokiety, jakies truskawki i mielone i ledwo się domykają te drzwiczki, wiec nie ma mowy bym jeszcze mrozila gotowe dania, a tak bym chciała... bo bądź co bądź to wygoda przy malym dziecku
zupy tez gotuje na dwa dni, ostatnio nawet na 3 by starczyly, ale wole swieze, gdybym mrozila, to luz, a tak... ehhh
babie ( czyli mnie ) się nigdy nie dogodzi.

co do zabawek - mamy leżaczek bujaczek, mate edukacyjna dostaniemy na swieta, a poza tym mam taka miekka ksiazeczke z materialu i grzechotke z materialu ale Hania patrzy jak my pokazemy, ale sama by się nie zainteresowala. poza tym wpadly już pierwsze pluszaki od cioc, które poki co stoja i lala szmaciana oraz inne grzechotki i gryzaki. jednak najbardziej interesuje ja karuzelka krecaca się i już.
i disco polo uspokaja.

pobilas wszelkie rekordy!
masakra z tym nfz-em!

u mnie podobnie - raz kładziemy na lewym boku raz na prawym a czasem na wznak z głowka na boku.
z reszta zauwazylam ze mala sama się powoli przekreca jak jej na boczku nie pasuje...

na brzuszku jakos nie umiem dziecia ulozyc bo te nozki nie wiadomo jak i co z nimi zrobić....

wlasnie te nozki
disco polo? proszę jaka patriotka :P

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
ja tak w środku nie czyszczę, tylko małżowinę.. i zawsze na patyczku jest troszkę woskowinki czyli faktycznie chyba same uszka się oczyszczają...

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Hej..

"Jej" znaczy się Sarze ? o kurde...to dopiero by była rewolucja...

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
za 10 tydzien niedlugo bedziemy 10 urodziny swietowac
Dziękujemy strasznie to zasuwa wszystko...ani się obrócę będzie 3...4...5...6 mc..roczek drugi trzeci .... i 18-ka

ale nasze latka będą stać w miejscu prawda ?:P

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Ja poki co czyszcze tylko te widoczne zewnetrzne czesci, do srodka ucha nie wpycham patyczka

kciuki za bioderka Kasia! Eh z tymi tesciami pamietaj, tylko spokoj Cie uratuje

Oooo ale ten czas leci
Dzięki i widzę po małej, że coraz większa i bardziej pucusia

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Kostka a którą karuzelkę chcesz zamówić ?

mnie najbardziej się podoba Wyspa marzeń ale ona akurat jest w normalnej cenie prawie 200 zł...to już sporo...

Mnie cały czas się wyświetla w ich systemie, ze przygotowywane do wysyłki....ciekawe kiedy będzie już chciałabym małej powiesić wreszcie coś nad łóżeczkiem

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-12-17 o 10:10
Stary 2014-12-17, 10:38   #1900
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Manieczka nie przestawaj podawać jak pomaga, ja zrobiłam ten błąd i kolka wróciła.

D.SPI na boczku,raz prawym,raz lewym. Na pleckach tez często się budzi,na brzuszka w ciągu dnia ja klade.

Z zabaw to u nas karuzelka , wyglupy na łóżku, grzechotki,lezaczek, mate muszę wyprac.....

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 10:46   #1901
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mgds Pokaż wiadomość
Termin straszny...my okuliste mamy dopiero na marzec, z kolei bioderka od razu, bez zapisywania sie udalo, poszlam tylko zapytac,a babka w rejestracji: 'czy moze byc dzisiaj,za chwile' i ooo, przed namu tylko jedno dziciatko bylo. Ciekawe od czego to zalezy..?

Najczesciej na pleckch, choc na poczatku bylo jej wygodnie na bokach,ale teraz jakby nie.

Tez bym juz chciala okres bylabym spokojniejsza,a tak to boje sie,ze moglam juz zajsc w druga ciaze

A co do zabaw to poki co moja lubi lezec w wibrujacym lezaczku i podziwiac zabawki wiszące nad nią oraz wpatrywac sie w cienie na suficie
Ciekawe która zajdzie pierwsza w kolejną ciążę xd mnie nie liczcie jak co xd
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 10:48   #1902
Kostka09
Zakorzenienie

Zanet - chcialam klasyczna ale sama juz nie wiem znowu mam problem bo ja nie lubie tych melodyjek i chyba mozna osobno to wlaczac bez muzyki no i mysle czy to ma sens jak chce sama karuzelke... jak zwykle mam dylematy
Dlatego chcialam ta podrozna bo ona jest taka prosta..

W srodku ucho to mialam na mysli malzowine, dalej sie nie zamierzam zapedzac...

I mamy juz choinke rodzice mi wczoraj kupili i przywiezli bo byli tez kupic sobie

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2014-12-17 o 12:49
Stary 2014-12-17, 10:48   #1903
aleska
Raczkowanie

Czym kremujecie ciałko waszych maluchów? U mojego jakieś kurde pryszcze, głównie w okolicach pieluchy, ale nie tylko. Np pod kolanami, na łydkach. Nie wiem już z czego to może być
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 10:48   #1904
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Nie kracz
Stary 2014-12-17, 10:49   #1905
fiorella22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
A ki sie chyba okres zaczyna. Juz nic nie lecialo. A tu w nicy na wkladce swieza krew taka okresowa i tak sie czuje

wspolczuje ehh jak to dobrze bylo bez okresu...

Cytat:
Napisane przez Mamulunda Pokaż wiadomość
chciałam zapytać jak wasze dzieciaczki śpią. bo ja od wyjścia ze szpitala kłade go raz na prawym raz na lewym boczku. i dalam sobie sprawe ze w ogóle nie spi na wznak. nie wiem czy to dobrze. dodam ze w sobote bedzie mial miesiac. ale boje sie zeby spal na wznak ze sie zachłyśnie.
moj spi raz na lewym raz na prawym boczku. Tez sie przekreca ale na noc podkladam mu za plecy pluszowego zajaca.
jak klade go na plecach to i tak przekreca glowe na lewy lub prawy bok.

Cytat:
Nie czyscilam jeszcze ale chetnie sie dowiem jak to robia inne Mamy

Moj ma grzechotke, ktora jeszcze go nie interesuje. Ale jak ja nia poruszam to patrzy. Spiewamy mu, mowie mu rozne rymowanki. Mamy tez takiego kaczora- pluszowa pacynke i tz sie z nim tym bawi, mowi do niego modulujac glos to mlody patrzy i nawet wtedy sie usmiecha.

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 10:51   #1906
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Hej..

Z moją teściową to jest na odwrót. Najlepiej boczek smażony i w ogóle wszystko bo to przeciez nie ciężkie xd juz widzę w święta jak będzie mi wciskać kapustę i rybę smazona wciskać bo przecież mogę. I wino do tego tez mogę przecież xd bo nie jej lekarz tak 30lat temu doradzał na anemię
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 11:00   #1907
fiorella22
Zadomowienie

Moj na brzuszku tez nie lubi i w zasadzie go tak nie klade bo zaraz marudzi :banghead:
ale teraz jak o tym piszecie to go polozylam, tylko ze spiacego i tak sobie spi
a on lezac na tym brzuchu moze spac, czy lepiej zeby sie "ruszal"? na jedno wyjdzie czy lepiej jak sie rusza i wtedy miesnie karku i brzuszek pracuja?

Ja wciaz mam glupie i "proste" pytania :banghead:

Anuszka kracze i moze wykracze, ale pocieszajace jest to, ze przy drugim dziecku bede wiekszym ekspertem

You are not alone
I am here with you...
MJ
Stary 2014-12-17, 11:10   #1908
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
I schabowego z kapustą. Niech sobie podje Kciuki za bioderka

Cytat:

Kurcze poważny wiek

Cytat:
Ta której dziecko ładnie noce przesypia

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość
Czym kremujecie ciałko waszych maluchów? U mojego jakieś kurde pryszcze, głównie w okolicach pieluchy, ale nie tylko. Np pod kolanami, na łydkach. Nie wiem już z czego to może być
My smarujemy ciałko emulsją z emolium bo miała bardzo suchą skórę.

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
Moj na brzuszku tez nie lubi i w zasadzie go tak nie klade bo zaraz marudzi :banghead:
ale teraz jak o tym piszecie to go polozylam, tylko ze spiacego i tak sobie spi
a on lezac na tym brzuchu moze spac, czy lepiej zeby sie "ruszal"? na jedno wyjdzie czy lepiej jak sie rusza i wtedy miesnie karku i brzuszek pracuja?

Ja wciaz mam glupie i "proste" pytania :banghead:

Anuszka kracze i moze wykracze, ale pocieszajace jest to, ze przy drugim dziecku bede wiekszym ekspertem
Moja też się wkurza jak na brzuchu ją położę więc tylko chwilę tak spędza bo jest ryk. Kładę ją jak nie śpi żeby kombinowała jak głowę podnieść. No i na śpiocha to trzeba jeszcze bardziej pilnować żeby nie zaryło nosem w materac i nie poddusiło się.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 11:13   #1909
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Ja czyszcze uszka tymi patyczkami dla dzieci wiec tam nie da się za głęboko włożyć.

Nie smaruje niczym bo kąpie w emolium z oliwka i skora fajnie nawilzona jest, a na wszelkie krostki polecam zwykła make ziemniaczana oproszam pod paszkami i pod szyjka

Ile ml mleka piją wasze dzieci? Chodzi mi o to ile na jedno karmienie .
Moja pije w nocy po 60ml a budzi się 2 razy, a w dzień po 90ml i to na raty bo wypije 60 a za pol godz.resztę
Dzisiaj rano wypiła 150ml pierwszy raz,musialam dorabiać mleczko bo tylko 90 przygotowalam

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-12-17, 11:15   #1910
aleska
Raczkowanie

A co używacie do natłuszczania po zmianie pieluchy?
Stary 2014-12-17, 11:19   #1911
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Masc bepanthenale tylko po kąpieli bo mała ma fajna skore na dupci ,żadnych krostek,odparzen
A w nocy wogole nie zmieniam pieluchy

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-12-17, 11:21   #1912
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Ja roznie...najczesciej alantan ale odparza mi sie latwo i wtedy mam taka masc robiona albo tormentalum na zmiane z sudocremem

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Zbieram sie na spacer bo super slonce
Stary 2014-12-17, 11:25   #1913
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Ja czyszcze uszka tymi patyczkami dla dzieci wiec tam nie da się za głęboko włożyć.

Nie smaruje niczym bo kąpie w emolium z oliwka i skora fajnie nawilzona jest, a na wszelkie krostki polecam zwykła make ziemniaczana oproszam pod paszkami i pod szyjka
U nas też mąka ziemniaczana pod pachy. Uratowała sytuację bo był problem z odparzeniami tam. Tak to jest jak ktoś podczas kąpieli przyciska łapki do siebie i nie daje sobie wymyć dobrze.

Stary 2014-12-17, 11:25   #1914
Zanet84
Zakorzenienie

Na brzuchuto pprzede wszystkim trzeba kłaść po to by dziecko cwiczylo podnoszenia główki
Stary 2014-12-17, 11:28   #1915
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
na razie sprawdza mi się linomag zielony tani i latwo dostępny
nie smaruje za każdym razem, raz od czasu do czasu jak uważam
mam w zapasie alantan i bephanten i jeszcze jeden linomag
a do ciałka - poki co tylko kapiel w oilatum, kilka razy oliwkowalam na morka skore i smarowałam kremem hipp, ale teraz nie
na dwor jak wychodzimy to smaruje policzki i nosek kremem hipp przeciw wiartowi i na niepogodę, czy jakos tak...

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 11:30   #1916
Rosalie01
Raczkowanie

Zanet Nadia to juz duza dziewczynka
Kasia kciuki za bioderka

W UK tez nie robia zadnych badan pod tym katem.

Frau to chyba popelnilysmy blad wybierajac takie imie dla corek, skoro takie nocne marki z nich

Clara spi na plecach, raz z glowka na prawa raz na lewa strone, na brzuchu nienawidzi lezec, odrazu sie wkurza, ale mnie to jakos nie martwi, bo glowke pieknie trzyma w pionie

z zabawek to mamy tego kwiatka nad lezaczkiem, uwoelbia sluchac z niego melodyjek i ogladac swiatelka, pare grzechotek, ale one jeszcze Clare nie interesuja i sporo maskotek wydajacych rozne dziewki, je lubi.czesto tez Malej spiewam, opowiadam.
pod choinke moja siostra kupila jej mate edukacyjna,zobaczymy czy sie sprawdzi

ja Mala smaruje olejem kokosowym, ale nie codziennie tak co 2-3 dni.

po porodzie mialam bardzo wysuszona prawa dlon, tak bardzo, ze az pekala skora na niej, teraz zrobila sie czerwona plama na prawie cala dlon,ktora szczypie, macie jakies pomysly,co to moze byc?nigdy nie mialam problemow ze skora
Stary 2014-12-17, 11:36   #1917
aleska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rosalie01 Pokaż wiadomość
Zanet Nadia to juz duza dziewczynka
Kasia kciuki za bioderka

W UK tez nie robia zadnych badan pod tym katem.

Frau to chyba popelnilysmy blad wybierajac takie imie dla corek, skoro takie nocne marki z nich

Clara spi na plecach, raz z glowka na prawa raz na lewa strone, na brzuchu nienawidzi lezec, odrazu sie wkurza, ale mnie to jakos nie martwi, bo glowke pieknie trzyma w pionie

z zabawek to mamy tego kwiatka nad lezaczkiem, uwoelbia sluchac z niego melodyjek i ogladac swiatelka, pare grzechotek, ale one jeszcze Clare nie interesuja i sporo maskotek wydajacych rozne dziewki, je lubi.czesto tez Malej spiewam, opowiadam.
pod choinke moja siostra kupila jej mate edukacyjna,zobaczymy czy sie sprawdzi

ja Mala smaruje olejem kokosowym, ale nie codziennie tak co 2-3 dni.

po porodzie mialam bardzo wysuszona prawa dlon, tak bardzo, ze az pekala skora na niej, teraz zrobila sie czerwona plama na prawie cala dlon,ktora szczypie, macie jakies pomysly,co to moze byc?nigdy nie mialam problemow ze skora
O kurde, mam to samo z dłonią. WTF?

my też mamy olej kokosowy, ale chwilowo odstawuony, zeby sprawdzić czy nie uczula. Stosowałam go od początku, więc chyba uczulenie wystapiłoby wcześniej, a nie po 2 tygodniach? Czy możliwe jednak ze tak późno tez może wystąpić?

Nie mam pomyslu, z czego moze to być. Moze proszek do prania?
Stary 2014-12-17, 11:43   #1918
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Miałam to samo -czerwona,pekajaca skore miedzy palcami ,mi pomógł krem F18

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-12-17, 11:46   #1919
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rosalie01 Pokaż wiadomość
Też tak mam. I to dokładnie na prawej ręce. Teraz już trochę lepiej. Obstawiam, że u mnie to kwestia tarczycy, która szaleje po porodzie zwłaszcza, że zmniejszoną mam dawkę leków (no i biorę je mniej regularnie i niekoniecznie przed jedzeniem bo przy dziecku jakoś nie miałam do tego głowy).

Stary 2014-12-17, 11:52   #1920
fiorella22
Zadomowienie

Cytat:
Na brzuchuto pprzede wszystkim trzeba kłaść po to by dziecko cwiczylo podnoszenia główki
Tak myslalam, ale ludzilam sie, ze mozna to jakos obejsc i oszukac

You are not alone
I am here with you...
MJ
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości