|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mamusie a macie jakieś sprawdzone ochraniacze (firma, sprzedawca), takie żeby się potem w łóżeczku nie zaginały/opadały? Słyszałam, że niektóre są cienkie/ mało sztywne i za słabo sie przez to trzymają. Krusia ![]() Mam nadzieję, że lekarz poradzi coś na oczko. Jul ![]() Mania Ty to najbardziej na bieżąco jesteś z tymi pieluchami ![]() Dobrze, że z Franiem się poprawiło, oby na dłużej niż jeden dzień ![]() ![]() Maciejka dobrze, że już wszystko w porządku ![]() Ale dziś pospałam ![]()
![]() |
#1532 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran
nuno, ja bym nie szalała tak z jedynkami ...jedynki są od 2-5 kg a 2 od 3 do 6, także różnica nie jest mega duża, u Mani zdaje się, że Franek mało przybierał na początku także pewno też dlatego 1 tyle poszło, a ile Twoja mała teraz waży ??
dla porównania powiem CI, że mam znajomą, której dzieci rodziły się z wagą ok 4100 i ona jedynek nie kupowała w ogóle, zaczynała od 2 i z tych dwójek to też max 2-4 tyg i na 3 przechodziła ja kupiłam jedną paczkę 1 78 sztuk i w sumie zobaczę ile mała będzie ważyć przy urodzeniu, póki co w 31 t 2 d ważyła 1700 gram to tak ciut poniżej średniej. także wstępnie plan mam taki, że po tej jednej paczce 1 od razu przechodzę na 2 .
#1533 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Widzę dyskusja o pampersach. Ja proponuję kupić paczkę 1 do szpitala a potem się zobaczy. W każdej chwili można dokupić bo pampersy są wszędzie dostępne. Dziś z zuzka wstalysmy o 10 :-D
![]() |
#1534 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1535 |
Zakorzenienie
|
Izunia przydałoby się edytować pierwsza...trzeba przenieść do zaginionych mam fantastke, Izabele, beate. Przenieść Jagatke do mam po porodzie. Usunąć mamy dyzurujace bo już nie aktualne. Tak samo z naszymi kochanymi staraczkami których już nie ma.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1536 |
Konto usunięte
|
aaa tak wgl cała noc nie mogłam spać.
i nie mogę się położyć na plecach , bo tak intensywne ruchy czuję, ze az nieraz nic przyjemnego w nich nie ma. i napina mi się brzuch. w lab robiłam dzis morfo, wr i mocz, zobaczymy jak wyniki... co do zmian na 1 stronę ja tu jestem od niedawna to się nie wypowiadam |
![]() ![]() |
![]() |
#1537 |
Zakorzenienie
|
Nuno zostaw dwa op.1. Nie kupuj wiecej. Zawsze znajdziesz gdzies dobra cene i ktos Ci kupi i podrzuci
![]() Maciejka fajnie, ze juz w domku ![]()
![]() |
#1538 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Nie mam dzisiaj czasu niestety, Wpadłam Wam powiedzieć, że zostawiłam zdjęcie na mailu ![]() Potrzeba matką wynalazków ![]()
#1539 | |
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
ja ostatnio zaganiana, sprzątanie na święta, jeszcze prezenty muszę zakupić, a jest ich trochę. Elfka my też męczymy się z oczkiem, ostatnio chciałam się dostać do okulisty, ale skubana na urlopie, a ten co ją zastępuje to na niczym się nie zna, ogólnie zapisy są już na wrzesień, ale z małym dzieckiem przyjmują bez kolejki, no ale okulistka dopiero po 7 stycznia się zjawi. God współczuję przejść z mamą, one ogólnie chyba tak mają, że lubią dawać dobre rady, moja teściowa stwierdziła, że za często kąpie małą i że powinnam jej nawilżać rzęsy oliwką, bo podobną są ładniejsze wtedy ![]() jull trzymam kciuki za was, żebyście się dogadali, nie stresuj się tak jeśli chodzi o pieluchy to my używamy pampersów, dady nam przeciekały aha pytałyście co ile zmienia się smoczek, ja zmieniam co miesiąc ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1540 |
Zakorzenienie
|
Dziękujemy.
Zubi masz rację trzeba sporo zmian na 1 stronie wprowadzić. Ja zrobiłam dwa obiady w tym też zuzie usypialam jedna ręką i się zmachalam. Teraz juz się obudziła i znowu trzeba zabawiać. Jeszcze dobrze nie odpoczelam.
![]() |
#1541 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A zapomniałam napisać dzisiaj moje dziecię skończyło 9 miesięcy ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Czy wiecie może co podać maluchowi na chrypkę??
![]() |
#1542 |
Raczkowanie
|
Maciejka moja Mała waży teraz 2100 g przy skończonym 33 tc i lekarz mówił, że tyle powinna ważyć na tym etapie. Myślę, że 4 kg to się nie urodzi.
Aaa, mam już mętlik w głowie ![]() ![]() Ola kciuki za wyniki ![]() Mania nie wiedziałam, że Franek tak spadł z wagi. Nie byłam wtedy na bieżąco. Mam 1 paczkę jedynek i niech więc tak na razie zostanie. Cloud jesteś bardzo pomysłowa ![]() Jagodzia pięknie ![]() ![]() Ale się dziś nasprzątałam ![]()
#1543 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie moj syn postanowil dac mi popalic. Obudzil sie o 22 i teraz dopiero zasnal. Cudnie
![]() Dobranoc ![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1544 |
Zakorzenienie
|
Krusia
![]() Jul słońce mocno 3mam :kciuki obyście sobie wszystko szybko wyjaśnili i wybaczyli ![]() Mania i jak minął dzień bez taty?? Maciejka dobrze ze już w domu. Uważaj na siebie ![]() good ja właśnie tak robie z pampersami jak mówisz. Mam jedno opakowanie, do szpitala kazali wziąć 16 sztuk, zobczymy jak już się Leo urodzi jakie są nam potrzebne ![]() zubi też wczoraj pomyślałam o pierwszej stronie hee jagodzia dziękuję ![]() wow, kiedy to zleciało ![]() Ale miałam wczoraj cięzki wieczór. Nie wiedziałam jak mam usiąść czy się położyć, żeby mi brzuch nie ciagnął. Noc taka sobie, w miare spałam, choć co budziłam się na siku to paliła mnie mega zgaga. I po 5 sie obudziłam. Poleżałam do 6 i stwierdziłam ze nie bede się męczyła. Wstałam na kawke z nadzieją, że pomoze mi na problemy z wc, zovaczymy ![]() A w ogóle ide dziś do fryzjera i zastanawiam się jak wysiedze te 30 minut na fotelu ![]()
#1545 |
Zakorzenienie
|
Ma.ko - juz niebawem Twoj porod! Ale jestem podekscytowana
![]() Lacze sie z toba w bolu odnosnie ciezkiej nocy ![]() My juz od 6 nie spimy ![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Jagodzia - ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1546 |
Zadomowienie
|
A moje dziewczyny śpią, za to ja nie śpię od 4, coś mi się po głowie koleboce i nie mogłam już zasnąć po karmieniu wiec wstałam i jem śniadanie
#1547 |
Zakorzenienie
|
Jul biedactwo
![]() Ją też jestem podekscytowana ale jednocześnie przerażona heh. Dziś mialam od rana skurcze ale wzięłam dwie nospy i jest lepiej ![]() Wik smacznego ![]()
#1548 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() jagodzia ![]() maciejka no to dobrze, że już w domku ![]() wik ![]() ![]() mako pewnie Leoś stwierdził, że dziś taki ponury dzień to jednak nie wychodzi ![]() A my byliśmy wczoraj u lekarza. Kazała na razie jeszcze kilka dni masować, żeby odetkać kanalik, przecierać solą fizjologiczną i wodę morską do noska. A jak nie przejdzie to mamy zapisane kropelki Floxal przez 5 dni. Oby pomogło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1549 |
Zadomowienie
|
Ma.ko, jak przeszło po nospie to jeszcze nie pora
![]() Krusia, współczuję nocki i trzymam kciuki, żeby poprawiło się z kanalikiem. Jul, już lepiej u Ciebie kochana?
#1550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Halo Halo czy ty oby nie przesadzasz z ilością sprzątania ![]() ![]() krusia oby krople pomogły
![]() |
#1551 |
Konto usunięte
|
hej
![]() krusia kciuki oby pomogło ![]() jagodzia leci czas co nie? ![]() ![]() mako dasz radę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1552 |
Zakorzenienie
|
Wik -
![]() Mlody nie chce zasnac teraz i chyba przestawia sie na jedna drzemke w ciagu dnia... ![]() Laktacja utrzymana. Z tztem juz lepiej. Krusia - ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1553 |
Zakorzenienie
|
![]() ja się ostatnio nie odzywam bo jakoś mi głupio pisać kolejną wiadomość "hej nie nadrobiłam Was bo.... a u mnie to i to" ale napiszę że u nas średniawo. W poniedziałek byłąm z Bartkiem u lekarza bo zaczął kaszleć i charczeć. NIby coś na oskrzelach trochę słychać. 3 dni siedzieliśmy w domu i było lepiej. A dziś już znowu zaczął kaszleć. Ale dziś już się przejdę z nim trochę bo może to spanie w nocy złe jest wywołane brakiem świeżego powietrza? (tak mieliśmy kilka tyg temu jak mis ię wychodzić nie chciało. co do pampersów my używamy dad 3 i są okropne ale ostatnio wypróbowaliśmy happy i miał odparzenia po bd też także na razie zostajemy przy dadach bo przynajmniej odparzeń nie ma. Tylko kszztałt do dupy O nocach nie wspominając ![]()
#1554 |
Zakorzenienie
|
Hej - dziewczyny my się zbieramy powoli - zabieg o 13.30
![]() ![]() krusia u nas nie pomógł Floxal mimo, że braliśmy go przez 2 tygodnie ![]() ![]() marszalka oby u Was też się to oczko poprawiło ![]() Majka młodsza od Waszych maluchów, a już ją będą męczyć ![]() Juli dobrze, że już lepiej ![]() ma.ko to może być już w każdej chwili ![]() Jagodzia ![]() ![]()
#1555 |
Zakorzenienie
|
Nuno na pierwszej stronie wątku masz siatkę centyli i z niej wynika że Twoja córcia będzie średniej wagi. Moja cały czas była na najniższym centyli i urodziła się z wagą 3020g także moim zdaniem może ważyć coś ok 3800g
---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Jagodziu brawa dla Lili Elfka kciuki |
![]() ![]() |
![]() |
#1556 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() niestety obawiam się że w końcu i nas to spotka, bo jak na razie to nie zanosi się, żeby samo się odetkało, walczymy jeszcze napisz koniecznie jak wrócisz co i jak my już po spacerku, od trzech dni mała marudna, to chyba te żeby, jeszcze nie wyszły, ale mordują strasznie jull to fajnie, że idzie ku lepszemu ![]() kicia trzymajcie się cieplutko i pisz co u was, ja też czasami nie mam jak napisać, ale staram się czytać ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- zubi słodziutka ta twoja Majcia, a ten smok faktycznie pomaga??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1557 |
Zakorzenienie
|
Marszalka ona sobie go podgryza a później wyjmuje z buzi i do niego gada. Po chwili wwadza sobie do buzi i go gryzie.
Dzisiaj widać było że już drugi ząbek próbuje się przebić jeżeli będzie szedł tak jak pierwszy to pewnie za tydzień będzie już go widać. |
![]() ![]() |
![]() |
#1558 |
Zakorzenienie
|
Napisałam sam wiadomość i gdzieś mi ją wcielo wrrr.
Nie chce mi sie pisać drugi raz ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Drugi raz to samo wrrr. Krusia no moze mój Leo czeka z wyjściem na śnieg hehe. Oby szybko przeszło ![]() Wik no z jednej strony sie cieszę ze przesslo alebz drugiej juz bym chciała heh. Ola ![]() Już super że kryzys zażegnany ![]() Kicia daj spokój. Zagladaj kiedy możesz i pisz co u was. Nie musisz nadrabiać, rozumiemy ![]() Elfka jak po zabiegu? ![]() Byłam u fryzjera i w końcu wyglądam jak czlowiek hehe. Kurde rano po nospie mi przesslo a teraz znow mam skurcze. Co prawda rzadziej ale jak już przyjdzie to caly brzuch boli.
#1559 |
Zakorzenienie
|
Elfka
![]() Mako to już tuż tuż ![]()
#1560 |
Zakorzenienie
|
Kicia chyba tak hihi.
Mama mówi że wydaje sie jej ze urodze po terminie, ale jak jej powiedziałam o skurczach to dodala "a może jednak nie" hehe. No nic wezme no spe i zobaczę co dalej będzie. A izieny dziś na spoznionego mikołaja do kruszynek naszych hehe.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:55.