Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staraniach V - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-17, 09:34   #1531
nuno3
Raczkowanie

Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran

Cytat:
Napisane przez Zalamana_girl Pokaż wiadomość
O pierwszy raz widze ale cena 7,50 za jeden taki kawalek to troche drogo calosc wychodzi.
No cena niemała

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Matko!!! aż 4 strony aplikacjom

Mako w realu pościel jest troszkę jaśniejsza niż na zdjęciu jakbym miała synka to bym taka kupiła.

Elfka u nas było tak że na działach zrobiły się dwie górki całe napuchniete w sobotę było coś białego a w pon ostry ząbek. I od wczoraj dopiero slini się masakrycznie wcześniej tak się nie slinila A myślałam przed tym że jej leci sporo...

Nuno ja ci proponuje kupić jedno opakowanie do szpitala i drugie do domu nie wiadomo jakq się córcia wagowo urodzi i czy dane pampersy jej podpisują. Ja miałam kupione do szpitala pampersy 1 a do domu dady i nie byłam zadowolona z dady dopiero 2 była lepsza. A ze szpitala wróciliśmy z połowa paczki pampersow także nie wiele nam szło dopiero w domu wiec poszło.
Czyli 2 paczki najmniejszych pieluch raczej pójdą bez zagrożenia, że zrobią się za małe?

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Nuno co do ochraniacze miałam kupiony od razu z łóżeczkiem i jak go założyliśmy na pierwszą noc Mai tak od razu go ściągnęłam...bo Majeczka strasznie wędrowała po łóżeczku w nocy i się do niego przytulala także bałam że się udusi. Dopiero ok 2-3 m założyliśmy jak już nie wędrowała w nocy.
Ochraniacza jeszcze nie mam. Pewnie po świętach coś wybiorę i kupię.

Mamusie a macie jakieś sprawdzone ochraniacze (firma, sprzedawca), takie żeby się potem w łóżeczku nie zaginały/opadały? Słyszałam, że niektóre są cienkie/ mało sztywne i za słabo sie przez to trzymają.

Krusia
Mam nadzieję, że lekarz poradzi coś na oczko.

Jul

Mania Ty to najbardziej na bieżąco jesteś z tymi pieluchami Widzę, że jadnak trochę ich zeszło. Chyba śmiało dokupię jeszcze jedną paczkę 1, a potem to się zobaczy w praktyce.
Dobrze, że z Franiem się poprawiło, oby na dłużej niż jeden dzień No i powrót do codzienności

Maciejka dobrze, że już wszystko w porządku

Ale dziś pospałam Ta pogoda jest dobijająca. Idę się inke napić i ogarnąć.
Stary 2014-12-17, 10:05   #1532
maciejka1987
Zakorzenienie

Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran

nuno, ja bym nie szalała tak z jedynkami ...jedynki są od 2-5 kg a 2 od 3 do 6, także różnica nie jest mega duża, u Mani zdaje się, że Franek mało przybierał na początku także pewno też dlatego 1 tyle poszło, a ile Twoja mała teraz waży ??
dla porównania powiem CI, że mam znajomą, której dzieci rodziły się z wagą ok 4100 i ona jedynek nie kupowała w ogóle, zaczynała od 2 i z tych dwójek to też max 2-4 tyg i na 3 przechodziła

ja kupiłam jedną paczkę 1 78 sztuk i w sumie zobaczę ile mała będzie ważyć przy urodzeniu, póki co w 31 t 2 d ważyła 1700 gram to tak ciut poniżej średniej. także wstępnie plan mam taki, że po tej jednej paczce 1 od razu przechodzę na 2 .

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 11:19   #1533
God Of War 20
Zakorzenienie

Hej.

Widzę dyskusja o pampersach. Ja proponuję kupić paczkę 1 do szpitala a potem się zobaczy. W każdej chwili można dokupić bo pampersy są wszędzie dostępne.

Dziś z zuzka wstalysmy o 10 :-D
Stary 2014-12-17, 11:26   #1534
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Hej.

Widzę dyskusja o pampersach. Ja proponuję kupić paczkę 1 do szpitala a potem się zobaczy. W każdej chwili można dokupić bo pampersy są wszędzie dostępne.

Dziś z zuzka wstalysmy o 10 :-D
brawo
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 11:33   #1535
zubi89
Zakorzenienie

Izunia przydałoby się edytować pierwsza...trzeba przenieść do zaginionych mam fantastke, Izabele, beate. Przenieść Jagatke do mam po porodzie. Usunąć mamy dyzurujace bo już nie aktualne. Tak samo z naszymi kochanymi staraczkami których już nie ma.

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 11:38   #1536
201606011622
Konto usunięte

aaa tak wgl cała noc nie mogłam spać.
i nie mogę się położyć na plecach , bo tak intensywne ruchy czuję, ze az nieraz nic przyjemnego w nich nie ma. i napina mi się brzuch.

w lab robiłam dzis morfo, wr i mocz, zobaczymy jak wyniki...

co do zmian na 1 stronę ja tu jestem od niedawna to się nie wypowiadam
Stary 2014-12-17, 12:05   #1537
manieczka1
Zakorzenienie

Nuno zostaw dwa op.1. Nie kupuj wiecej. Zawsze znajdziesz gdzies dobra cene i ktos Ci kupi i podrzuci moj tak jak maciejka pisze duzo.spadl z wagi w szpitalu i potem b.wolno przybieral. Poza tym ma nozki chudziutkie.
Maciejka fajnie, ze juz w domku
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 13:31   #1538
cloud_on_sky
Rozeznanie

Hej

Nie mam dzisiaj czasu niestety, Wpadłam Wam powiedzieć, że zostawiłam zdjęcie na mailu
Potrzeba matką wynalazków

27.08.2014 Oluś
cloud_on_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 14:53   #1539
marszalka
Zadomowienie

cześć dziewczyny
ja ostatnio zaganiana, sprzątanie na święta, jeszcze prezenty muszę zakupić, a jest ich trochę.
Elfka my też męczymy się z oczkiem, ostatnio chciałam się dostać do okulisty, ale skubana na urlopie, a ten co ją zastępuje to na niczym się nie zna, ogólnie zapisy są już na wrzesień, ale z małym dzieckiem przyjmują bez kolejki, no ale okulistka dopiero po 7 stycznia się zjawi.
God współczuję przejść z mamą, one ogólnie chyba tak mają, że lubią dawać dobre rady, moja teściowa stwierdziła, że za często kąpie małą i że powinnam jej nawilżać rzęsy oliwką, bo podobną są ładniejsze wtedy
jull trzymam kciuki za was, żebyście się dogadali, nie stresuj się tak
jeśli chodzi o pieluchy to my używamy pampersów, dady nam przeciekały

aha pytałyście co ile zmienia się smoczek, ja zmieniam co miesiąc

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Napisane przez cloud_on_sky Pokaż wiadomość
Hej

Nie mam dzisiaj czasu niestety, Wpadłam Wam powiedzieć, że zostawiłam ęzdjęcie na mailu
Potrzeba matką wynalazków
widziałam no naprawdę masz fantazję
marszalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 17:14   #1540
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
brawo
Dziękujemy.

Zubi masz rację trzeba sporo zmian na 1 stronie wprowadzić.

Ja zrobiłam dwa obiady w tym też zuzie usypialam jedna ręką i się zmachalam.
Teraz juz się obudziła i znowu trzeba zabawiać. Jeszcze dobrze nie odpoczelam.
Stary 2014-12-17, 19:52   #1541
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

długo mnie nie było wiem wiem...nadrobiłam kilka dni temu 5 stron, tyle czasu mi dał Mały i nawet nie zdążyłam nic napisać...
Wybaczcie wiec ze nie jestem na bieżaco i nie wiem kiedy będę... edit: czy w ogóle będę
Uczymy sie siebie cały czas, na nowo organizujemy plan dnia edit: póki co nie ma zadnego planu
Mały jest przekochany, już jestem zakochana w jego odruchowych półuśmiechach, oczkach, stópki całuję przy każdej zmianie pieluszki... strasznie sie ciesze ze Kubuś urodzil się zdrowy i to nerwowe oczekiwanie się skończyło i mamy go przy sobie

Tak jak któraś pisała, w sobite nic nie wskazywalo że urodze następnego dnia... w niedziele o 4 obudziłam się z dziwnym bólem brzucha, cos jakby przy @/ biegunce. Pojawiał się i po jakimś czasie znowu. Wstałam wiec i o 6 się wykąpałam, bóle pojawiały sie najpierw co około 10 min i były coraz mocniejsze, zadzwoniłam do położnej i o 12 byliśmy w szpitalu. Podczas badania odeszły mi wody i skurcze sie nasiliły ale wg ktg bez rewelacji... potem znowu badanie, rozwarcie małe bo z 3cm więc dostałam o 16stej oxy, po 17 przy odpowiednim rozwarciu znieczulenie i godzine później pojawił sie na świecie nasz Skarb mąż był ze mną mimo że jeszcze na porodówce mówił że wyjdzie na korytarz to uczucie jak się słyszy pierwszy płacz dziecka....niesamowite... na samą myśl oczy mi sie mokre robią i jak mi go położyli na piersi takiego cieplutkiego ahhhh
Kochama jeszcze raz gratuluję
Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Mania kurcze oby to było przejściowe a nie kolki.

Jezuuu ale sie dziś denerwuje nie wiem czym

Pokaże wam kule które dziś prsyszly i malz zmontowal. Na żywo piękniejsze delikatne swiatlo
śliczne te kule
Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Melduję się na chwilę, przepraszam, nawet nie nadrabiam po prostu daję znać, że żyję zamieszania co nie miara, ale już po sprawie - mamy w domu małą chrześcijankę dziś maluchy chore, Hela zakatarzona, Filip chora krtań, kosmos, szczęście, że już po chrzcinach a nie w niedzielę się rozłożyli.
Pochwalę się, dziś kończymy 7 miesiąc i... Hela pięknie raczkuje nabrała rozpędu no i nie robi klaps co parę kroków, mała torpeda, jest wszędzie, zaczyna już przełazić z pokoju do pokoju poza tym ślicznie woła "ama" za mną, ech chociaż na początku wołała "agaga" i się śmiałam, że mnie woła po nicku forumowym
No nic, dużo zdrówka dla wszystkich maluchów, a ja idę trochę odpocząć, buziaki
moja nadal nieporadnie
Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
Hej

Mania ja bym spróbowała kupić jedną butelkę Dr. Brown's i karmić tylko tą przez jakiś czas, może miną te kolki?

Tata wybierze Małego z przedszkola a M do nich pojedzie coś pomóc więc ja idę się wykąpać w ciszy i spokoju

Dziś poszłam po 2 następne części łóżeczka te fronty i zaczęłam tym razem ścierać papierem do gołego drewna bo poprzednie 2 części tylko zmatowiłam i wychodziło cały czas to brązowe i malowałam 5 razy. Nie dokończyłam 1 części bo ciężko było, aż mi brzuch zaczął twardnieć, więc podziękowałam, jutro M będzie to robił. Oj ale się wkopałam Strasznie dużo z tym pracy, może byłoby łatwiej jakbym nie robiła tego w mieszkaniu i nie musiała po każdym malowaniu sprzątać tylko robić gdzieś za 1 razem.

A teraz relaks
Kochana nie przemęczaj się tak pogoń tżta a co
Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że dużo zależy od budowy dziecka

W czwartek jedziemy do okulisty na płukanie kanalika w tym oczku co ropieje - ponoć ma to trwać 5 min., ale jest nieprzyjemne :/
Oby szybko poszło, wiem że to będzie ciężkie przeżycie.
Cytat:
Napisane przez nuno3 Pokaż wiadomość
Mała pewnie się tam zapłacze, ale najważniejsze, żeby pomogło

My kupiliśmy 2 paczki dady dwójek jak w promocji były i teraz się przez Was zastanawiam, czy to był dobry pomysł Jak do tej pory same dobre opinie słyszałam i bratowa męża też polecała, ale wychodzi na to, że faktycznie to od dziecka zależy co podpasuje.

Jestem po wizycie. Po raz pierwszy udało mi się od razu wejść do lekarza bez czekania. No jestem w szoku Na szczęście wszystko w porządku: szyjka długa i zamknięta, ilość wód płodowych prawidłowa, łożysko też prawidłowe, Mała ułożona główką w dół No i waży już 2100 g
Kolejna wizyta za 4 tygodnie.
No super waga
Cytat:
Napisane przez Juliette25 Pokaż wiadomość
Cześć. Napisałam na poczcie wiadomość ale ją skasowałam, bo w zasadzie chyba nie chcę za dużo opowiadać ale trzymajcie za mnie kciuki bo pokłóciłam się wczoraj z tżtem i to dość poważnie. Mam nadzieję, że mi laktacja nie zniknie ale w środku cała się telepię.
mam nadzieję że szybko dojdziecie do porozumienia.

A zapomniałam napisać dzisiaj moje dziecię skończyło 9 miesięcy ależ ten czas leci

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Czy wiecie może co podać maluchowi na chrypkę??
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-17, 22:19   #1542
nuno3
Raczkowanie

Maciejka moja Mała waży teraz 2100 g przy skończonym 33 tc i lekarz mówił, że tyle powinna ważyć na tym etapie. Myślę, że 4 kg to się nie urodzi.
Aaa, mam już mętlik w głowie Nie będę więc na razie defraudować pieniędzy na pieluchy, tylko zajmę się urzeczywistnianiem dalszej części listy wyprawkowej

Ola kciuki za wyniki

Mania nie wiedziałam, że Franek tak spadł z wagi. Nie byłam wtedy na bieżąco. Mam 1 paczkę jedynek i niech więc tak na razie zostanie.

Cloud jesteś bardzo pomysłowa

Jagodzia pięknie 9 miesięcy to już brzmi poważnie

Ale się dziś nasprzątałam Umyłam żaluzje, grzejniki, wyprałam firanki, poprasowałam i jeszcze część okien od środka umyłam. Resztę okien umyje mi bratowa, przynajmniej tak się zadeklarowała. Nie miałam innego wyjścia, bo jutro do teściów jedziemy i wracamy dopiero po świętach, więc lepiej do czystego mieszkania przyjechać.
Stary 2014-12-17, 23:30   #1543
Juliette25
Zakorzenienie

Wlasnie moj syn postanowil dac mi popalic. Obudzil sie o 22 i teraz dopiero zasnal. Cudnie
Dobranoc

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-12-18, 05:54   #1544
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Krusia

Jul słońce mocno 3mam :kciuki
obyście sobie wszystko szybko wyjaśnili i wybaczyli

Mania i jak minął dzień bez taty??

Maciejka dobrze ze już w domu. Uważaj na siebie

good ja właśnie tak robie z pampersami jak mówisz. Mam jedno opakowanie, do szpitala kazali wziąć 16 sztuk, zobczymy jak już się Leo urodzi jakie są nam potrzebne

zubi też wczoraj pomyślałam o pierwszej stronie hee

jagodzia dziękuję
wow, kiedy to zleciało

Ale miałam wczoraj cięzki wieczór. Nie wiedziałam jak mam usiąść czy się położyć, żeby mi brzuch nie ciagnął. Noc taka sobie, w miare spałam, choć co budziłam się na siku to paliła mnie mega zgaga. I po 5 sie obudziłam. Poleżałam do 6 i stwierdziłam ze nie bede się męczyła. Wstałam na kawke z nadzieją, że pomoze mi na problemy z wc, zovaczymy

A w ogóle ide dziś do fryzjera i zastanawiam się jak wysiedze te 30 minut na fotelu

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 06:06   #1545
Juliette25
Zakorzenienie

Ma.ko - juz niebawem Twoj porod! Ale jestem podekscytowana
Lacze sie z toba w bolu odnosnie ciezkiej nocy

My juz od 6 nie spimy

---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

Jagodzia - za 9 miesiac - ale czas leci

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-18, 06:15   #1546
wik_and_ola
Zadomowienie

A moje dziewczyny śpią, za to ja nie śpię od 4, coś mi się po głowie koleboce i nie mogłam już zasnąć po karmieniu wiec wstałam i jem śniadanie
Stary 2014-12-18, 07:10   #1547
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Jul biedactwo
Ją też jestem podekscytowana ale jednocześnie przerażona heh.
Dziś mialam od rana skurcze ale wzięłam dwie nospy i jest lepiej

Wik smacznego

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-12-18, 08:45   #1548
krusia83
Raczkowanie

Dzień dobry

jagodzia za 9 miesięcy

maciejka no to dobrze, że już w domku

wik ja też się dziś w nocy kręciłam od 0:30 do 2:30 chociaz synuś w miarę jeszcze spał, za to od 3:30 on zaczął się wiercić i tak już do rana sobie nie pospałam

mako pewnie Leoś stwierdził, że dziś taki ponury dzień to jednak nie wychodzi

A my byliśmy wczoraj u lekarza. Kazała na razie jeszcze kilka dni masować, żeby odetkać kanalik, przecierać solą fizjologiczną i wodę morską do noska. A jak nie przejdzie to mamy zapisane kropelki Floxal przez 5 dni. Oby pomogło
Stary 2014-12-18, 08:55   #1549
wik_and_ola
Zadomowienie

Ma.ko, jak przeszło po nospie to jeszcze nie pora

Krusia, współczuję nocki i trzymam kciuki, żeby poprawiło się z kanalikiem.

Jul, już lepiej u Ciebie kochana?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-18, 08:58   #1550
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuno3 Pokaż wiadomość
Maciejka moja Mała waży teraz 2100 g przy skończonym 33 tc i lekarz mówił, że tyle powinna ważyć na tym etapie. Myślę, że 4 kg to się nie urodzi.
Aaa, mam już mętlik w głowie Nie będę więc na razie defraudować pieniędzy na pieluchy, tylko zajmę się urzeczywistnianiem dalszej części listy wyprawkowej

Ola kciuki za wyniki

Mania nie wiedziałam, że Franek tak spadł z wagi. Nie byłam wtedy na bieżąco. Mam 1 paczkę jedynek i niech więc tak na razie zostanie.

Cloud jesteś bardzo pomysłowa

Jagodzia pięknie 9 miesięcy to już brzmi poważnie

Ale się dziś nasprzątałam Umyłam żaluzje, grzejniki, wyprałam firanki, poprasowałam i jeszcze część okien od środka umyłam. Resztę okien umyje mi bratowa, przynajmniej tak się zadeklarowała. Nie miałam innego wyjścia, bo jutro do teściów jedziemy i wracamy dopiero po świętach, więc lepiej do czystego mieszkania przyjechać.

Halo Halo
czy ty oby nie przesadzasz z ilością sprzątania Kochana uważaj na siebie chyba nie chcesz w szpitalu wylądować hmmm

krusia
oby krople pomogły
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 09:03   #1551
201606011622
Konto usunięte

hej
krusia kciuki oby pomogło
jagodzia leci czas co nie? brawo
mako dasz radę
Stary 2014-12-18, 09:22   #1552
Juliette25
Zakorzenienie

Wik - tak, lepiej.
Mlody nie chce zasnac teraz i chyba przestawia sie na jedna drzemke w ciagu dnia...
Laktacja utrzymana. Z tztem juz lepiej.

Krusia - oby bylo ok

Stary 2014-12-18, 09:24   #1553
(kicia)
Zakorzenienie

ja się ostatnio nie odzywam bo jakoś mi głupio pisać kolejną wiadomość "hej nie nadrobiłam Was bo.... a u mnie to i to"

ale napiszę że u nas średniawo. W poniedziałek byłąm z Bartkiem u lekarza bo zaczął kaszleć i charczeć. NIby coś na oskrzelach trochę słychać. 3 dni siedzieliśmy w domu i było lepiej. A dziś już znowu zaczął kaszleć. Ale dziś już się przejdę z nim trochę bo może to spanie w nocy złe jest wywołane brakiem świeżego powietrza? (tak mieliśmy kilka tyg temu jak mis ię wychodzić nie chciało.

co do pampersów my używamy dad 3 i są okropne ale ostatnio wypróbowaliśmy happy i miał odparzenia po bd też także na razie zostajemy przy dadach bo przynajmniej odparzeń nie ma. Tylko kszztałt do dupy

O nocach nie wspominając
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 09:42   #1554
Elfka86
Zakorzenienie

Hej - dziewczyny my się zbieramy powoli - zabieg o 13.30 trzymajcie kciuki

krusia u nas nie pomógł Floxal mimo, że braliśmy go przez 2 tygodnie oby Wam pomógł

marszalka oby u Was też się to oczko poprawiło

Majka młodsza od Waszych maluchów, a już ją będą męczyć

Juli dobrze, że już lepiej

ma.ko to może być już w każdej chwili

Jagodzia dla Lili
Stary 2014-12-18, 09:57   #1555
zubi89
Zakorzenienie

Nuno na pierwszej stronie wątku masz siatkę centyli i z niej wynika że Twoja córcia będzie średniej wagi. Moja cały czas była na najniższym centyli i urodziła się z wagą 3020g także moim zdaniem może ważyć coś ok 3800g

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Jagodziu brawa dla Lili
Elfka kciuki

Stary 2014-12-18, 12:58   #1556
marszalka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Hej - dziewczyny my się zbieramy powoli - zabieg o 13.30 trzymajcie kciuki

krusia u nas nie pomógł Floxal mimo, że braliśmy go przez 2 tygodnie oby Wam pomógł

marszalka oby u Was też się to oczko poprawiło

Majka młodsza od Waszych maluchów, a już ją będą męczyć

Juli dobrze, że już lepiej

:
bardzo mocno,
niestety obawiam się że w końcu i nas to spotka, bo jak na razie to nie zanosi się, żeby samo się odetkało, walczymy jeszcze
napisz koniecznie jak wrócisz co i jak

my już po spacerku, od trzech dni mała marudna, to chyba te żeby, jeszcze nie wyszły, ale mordują strasznie

jull to fajnie, że idzie ku lepszemu
kicia trzymajcie się cieplutko i pisz co u was, ja też czasami nie mam jak napisać, ale staram się czytać

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

zubi słodziutka ta twoja Majcia, a ten smok faktycznie pomaga???
marszalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 13:14   #1557
zubi89
Zakorzenienie

Marszalka ona sobie go podgryza a później wyjmuje z buzi i do niego gada. Po chwili wwadza sobie do buzi i go gryzie.
Dzisiaj widać było że już drugi ząbek próbuje się przebić jeżeli będzie szedł tak jak pierwszy to pewnie za tydzień będzie już go widać.

Stary 2014-12-18, 14:57   #1558
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Napisałam sam wiadomość i gdzieś mi ją wcielo wrrr.

Nie chce mi sie pisać drugi raz

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Drugi raz to samo wrrr.

Krusia no moze mój Leo czeka z wyjściem na śnieg hehe.
Oby szybko przeszło

Wik no z jednej strony sie cieszę ze przesslo alebz drugiej juz bym chciała heh.

Ola

Już super że kryzys zażegnany

Kicia daj spokój. Zagladaj kiedy możesz i pisz co u was. Nie musisz nadrabiać, rozumiemy

Elfka jak po zabiegu?

Byłam u fryzjera i w końcu wyglądam jak czlowiek hehe.
Kurde rano po nospie mi przesslo a teraz znow mam skurcze. Co prawda rzadziej ale jak już przyjdzie to caly brzuch boli.

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-12-18, 15:09   #1559
(kicia)
Zakorzenienie

Elfka

Mako to już tuż tuż
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 15:23   #1560
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Kicia chyba tak hihi.

Mama mówi że wydaje sie jej ze urodze po terminie, ale jak jej powiedziałam o skurczach to dodala "a może jednak nie" hehe.

No nic wezme no spe i zobaczę co dalej będzie.
A izieny dziś na spoznionego mikołaja do kruszynek naszych hehe.

Leoś 29.12.2014 
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości